GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η τρόικα δεν λέει όχι σε εκλογές!..

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου Μεγάλη παρεξήγηση έχει δημιουργηθεί σε σχέση με την εμπλοκή του «μηχανισμού στήριξης» στο ζήτημα μιας ενδεχόμεν...

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Μεγάλη παρεξήγηση έχει δημιουργηθεί σε σχέση με την εμπλοκή του «μηχανισμού στήριξης» στο ζήτημα μιας ενδεχόμενης προσφυγής σε πρόωρες γενικές εκλογές τον Νοέμβριο. Με την σκόπιμη ή αφελή παρέμβαση διαφόρων διαύλων επικοινωνίας έχει αποκρυσταλλωθεί το μήνυμα ότι το Μνημόνιο απαγορεύει την πρόωρη διάλυση της Βουλής.
Η αλήθεια είναι ότι το περίφημο Μνημόνιο ούτε απαγορεύει, ούτε θα μπορούσε να απαγορεύσει την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών και απορώ πώς σοβαροί άνθρωποι εκτίθενται αναφερόμενοι σε αυτό. Προφανώς δεν είναι σοβαροί, αλλά αποκλειστικά λαοπλάνοι, οι οποίοι έρχονται να εξυπηρετήσουν κομματικές σκοπιμότητες ή ιδιοτελή συμφέροντα. Το Μνημόνιο, πέραν του ότι δεν ασχολείται με...
 το ζήτημα των εκλογών, αποτελεί σήμερα νόμο του κράτους που ελέγχεται έντονα για την συνταγματικότητά του και όχι ασφαλώς διεθνή σύμβαση. Αυτό που θα μπορούσε κανείς να επικαλεσθεί είναι ότι καθώς το Μνημόνιο δεν περιλαμβάνει αναφορά σε εκλογικές δαπάνες, εκλογές δεν μπορούν να διεξαχθούν κατά την περίοδο εφαρμογής του.
Προφανώς ακόμα κι έτσι να προσεγγίσει κανείς το Μνημόνιο, αντιλαμβάνεται δύο πράγματα: (1) η μη συμπερίληψη εκλογικών δαπανών δεν σημαίνει απαγόρευση της διεξαγωγής τους, (2) οι διπλές εκλογές το φθινόπωρο σχετικοποιούν το ζήτημα αυτό εξαιτίας του μειωμένου κόστους που συνεπάγεται η διπλή κάλπη.
Το ζήτημα για το ΔΝΤ και την ΕΕ δεν είναι και ποτέ δεν ήταν αν διεξαχθούν ή δεν διεξαχθούν πρόωρες εκλογές. Το διακύβευμα γι’ αυτούς ήταν να υπάρξει πολιτική σταθερότητα στην χώρα, που θα υπηρετήσει την ικανοποίηση των δανειστών της και την σχετική σταθερότητα στην ευρωζώνη με οικονομικούς και πολιτικούς όρους. Στο βαθμό λοιπόν που η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου πετυχαίνει να εξυπηρετεί αυτούς τους στόχους, διαμορφώνοντας παράλληλα, μέσω του σχεδίου φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας, την συνολική λειτουργία του κράτους σε ένα σημαντικά χαμηλότερο επίπεδο δαπανών, οι στόχοι αυτοί επιτυγχάνονται σε ένα πρώτο στάδιο. Αν, όμως, η κυβέρνηση δείχνει ανίκανη μεσοπρόθεσμα να εξυπηρετεί αυτούς τους άκρως μονεταριστικούς στόχους, χάνοντας την πολιτική νομιμοποίησή της, τότε η πρόωρη προσφυγή στην κάλπη κρίνεται απαραίτητη.
Αυτό πρέπει να γίνει έγκαιρα και πριν να υπάρξουν συντονισμένες αντικαθεστωτικές δυνάμεις που θα ανατρέψουν τα αποτελέσματα εφαρμογής του Μνημονίου και θα το ακυρώσουν στην πράξη – στο σύνολό του. Σήμερα πολιτικοί αναλυτές που κινούνται στο περιβάλλον του ΔΝΤ πιστεύουν ότι οι δρομολογούμενες πολιτικές εξελίξεις, με τον πολυκερματισμό της κεντροδεξιάς και της αριστεράς, θα ευνοούσαν μετεκλογικά την συγκρότηση μίας κυβέρνησης «εθνικής ανάγκης», η οποία σε γενικές γραμμές δεν θα ανέτρεπε τη νεοφιλελεύθερη πολιτική κατεύθυνση που έχει δώσει ο Γιώργος επιφέροντας επιζήμιες για το κοινωνικό σύνολο και την κοινωνική συνοχή παρεμβάσεις στον κρατικό προϋπολογισμό, το ασφαλιστικό σύστημα, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, τις συλλογικές συμβάσεις και τα κοινωνικά δικαιώματα.
Πέραν αυτού ο τρόπος που η κυβέρνηση επιχείρησε να δώσει νομική υπόσταση και διοικητική εφαρμογή στις πρόνοιες του Μνημονίου, ανησυχεί ιδιαίτερα την τρόικα, καθώς γνωρίζουν ότι ανοίγει μία τεράστια περιπέτεια νομικού χαρακτήρα που θα καταστήσει επιμέρους διατάξεις οι οποίες εκπονήθηκαν για την εκπλήρωση όρων του Μνημονίου, αντικείμενο δικαστικής διαμάχης με σχεδόν βέβαιη την ακύρωσή τους στο μέλλον. Όσες μεθοδεύσεις κι αν ακολουθήσει η κυβέρνηση μόνον προσωρινά μπορεί να παρεμποδιστεί ο δικαστικός έλεγχος.
Η αίτηση ακυρότητας ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και αγωγές στα Διοικητικά Δικαστήρια κατά του δημοσίου για επιστροφή των χρημάτων που χάθηκαν από μισθωτούς και συνταξιούχους, αποτελεί μία αξιόπιστη νομική φόρμουλα που θα καταλήξει σε μια οιονεί μάχη μεταξύ Συντάγματος και Μνημονίου. Εάν δεν υπάρξει εκτός από κοινοβουλευτικό και δικαστικό πραξικόπημα, η μάχη αυτή θα κριθεί ασφαλώς υπέρ του Συντάγματος. Πέραν αυτού μία σειρά «περικοπών» είναι κατάδηλα αντίθετες με την πάγια νομολογία του δικαστηρίου του Στρασβούργου (άρθρο 1 του πρώτου πρωτοκόλλου για την προστασία της ιδιοκτησίας και της περιουσίας) και αντίθετες στο δίκαιο της ΕΕ. Για τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις υφίσταται πάγια νομολογία του Στρασβούργου, την οποία έχει αποδεχτεί το Συμβούλιο και η Επιτροπή της ΕΕ με τη συνθήκη της Λισαβόνας αλλά και ο Άρειος Πάγος με την υπ΄ αριθμόν 40/1998 απόφαση της Ολομέλειας.
Άρα, η τρόικα για να διασφαλίσει τα συμφέροντα τα οποία εξυπηρετεί, στο μόνο που μπορεί βάσιμα να προσβλέπει είναι στην συγκρότηση μιας κυβέρνησης «εθνικής ανάγκης» με ή χωρίς επικεφαλή τον Γιώργο Παπανδρέου, η οποία, όμως, θα χαίρει αυξημένης πολιτικής νομιμοποίησης (τυπικά τουλάχιστον), ώστε η νομική εμπλοκή να μην ακυρώσει το πολιτικό αποτέλεσμα που επιθυμούν. Αυτό ασφαλώς απαιτεί νέες βουλευτικές εκλογές – άμεσα, πριν χαθεί ο έλεγχος - ώστε με νέες νομοθετικές παρεμβάσεις και παράλληλα ήπια αναδιάρθρωση του χρέους, για να πάψουν να υφίστανται δραματικές δημοσιονομικές πιέσεις, να «ξαναοργανωθεί» το πολιτικό και διοικητικό μοντέλο στην χώρα, στην βάση ενός νεοφιλελεύθερου κοινωνικού μοντέλου.
Όλοι γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου δεν υπηρετεί πλέον την σταθερότητα, καθώς η τεράστια αντίφαση λόγων και έργων ακυρώνει εκ των προτέρων κάθε προσπάθεια νομοθετικής ρύθμισης, η οποία θα είχε τις προϋποθέσεις να διαμορφώσει ένα νέο καθεστώς κοινωνικοποίησης που θα ενίσχυε την θεσμική μεταβολή υπέρ των συμφερόντων που υπηρετεί η τρόικα. Ο Γιώργος για την τρόικα … τελειώνει σιγά-σιγά και πλέον υπάρχει αναβρασμός για την διάδοχη κατάσταση.

17 σχόλια

  1. Οι μαϊμού καλοκαιρινές δημοσκοπήσεις που βλέπουμε σήμερα έχουν μόνο ένα σκοπό:
    ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΝΤΣΑΡΙΣΜΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς τους ελάχιστους εναπομείναντες φίλους του Παπανδρέου λέω ότι:
    Eάν με τη βενζίνη επάνω 55%, τον τιμάριθμο επάνω 5%, τα διόδια επάνω 50%, τη φορολογία επάνω 20% και μέση μείωση ειδοδημάτων 30% εσύ είσαι ευχαριστημένος, δεν σε σώζει ούτε η ψυχιατρική επιστήμη.
    Ως γνωστό, η βλακεία είναι αθεράπευτη.
    Εσύ θα ελπίζεις μέχρι να πεθάνεις από την πείνα και, φοβάμαι ότι αυτό δεν θα αργήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. OUDEN SCHOLEION KOUFALES TOU KERATA THN PHDHKSATE THN ELLADA KSEFTILES KAI PION THA PSIFISETE TOUS IDIOUS MALAKES OLOI EINE SELEMIDES ME DIAFORETIKA CHROMATA KAI ANTILIPSEIS ANTE LOIPON NA GAMITHEITE MOUNOPANA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσπαθουναι οχι μονον να εξαλειψουνε καθε αντισταση αλλα και την ιδια την σκεψη της αντιστασης,να τσακισουνε τη διαθεση του εθνους να πολεμισει,προσπαθουνε να μας εξανγκασουνε σε υποταγη και να μας αφαιρεσουνε καθε αισθηση αυτοδιαθεσης.Μονο τοτε θα μπορεσουνε να ξαναχτισουνε το εθνος που θελουνε,εθνος αεθνο,και να του προσφερουνε την νεα ,αστραφτερη εικονα του.Εχουνε βαλει σε καθε βαρελη, το σαπιο μηλο τους,ειναι παντου.Πρεπει να βρουμε και να βγαλουμε καθε σαπιο μηλο, να μπουμε στην επιπονη διαδικασια αντιμετωπισης τους χωριστα ,αφου δεν υπαρχουν οι καταλληλες συνθηκες να τους εξουθετερωσουμε μαζικα.Ο τρομος ειναι ενα απο τα επιτυχημενα εργαλεια τους,η εξαθλιωση του λαου αλλο,οπως και η εξουθετερωση καθε μελλοντικου ηγετη.Η λυμοκτονια των γηγενων ,εχει αποτελεσμα τον περιορησμον των γεννησεων νεων γηγενων,προωθητε η ευκολωτερη λυση , των μεταναστεποικων .Επι πενηντα χρονια τα δυτικα κρατη διατηρουσαν τους πολιτες τους σε μια κατασταση μονιμου φοβου.Φοβος για την αλλη πλευρα.Φοβος ενος πυρηνικου πολεμου. Η κομμουνιστικη απειλη.Το σιδηρουν παραπετασμα.Η Αυτοκρατορια του κακου.Και στης κομουνιστικες χωρες το ιδιο πραγμα αντιστροφα .Φοβος για μας.Και ξαφνικα το φθινοπωρο του 1989 ,ολα αυτα τελειωσαν.Πανε χαθηκαν.Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ τειχους του Βερολινου δημιουργησε ενα κενο φοβου.Η φυση απεχθανεται τα κενα.Κατι επρεπε να το γεμισει.Φυσικα τωρα εχουμε την τρομοκρατια [ισλαμισμος].και ειναι ενας καλος λογος να φοβαται κανεις,αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα.Το θεμα ειναι οτι υπαρχει παντα ενα αιτιο φοβου.Το αιτιο μπορει να αλλαζει με τον χρονο,αλλα ο φοβος υπαρχει παντα.Ο Φοβος διαποτιζει την κοινωνια σε ολες της πτυχες .Αεναα.Ολα πανε κατα διαβολου και επομενως πρεπει ολοι να ζουμε φοβισμενοι.Οι πολιτικοι χρειαζονται το φοβο στον κοσμο για να ελενχουν τον πληθυσμο.Τα τελευταια δεκαπεντε χρονια το στρατιωτικοβιομηχανικο συμπλεγμα εδωσε τον ελεγχο σε ενα νεο συμπλεγμα το οποιο ειναι πολυ πιο ισχυρο και πολυ πιο διεισδυτικο ,το πολιτικο-νομικο-δημοσιογραφικο συμπλεγμα .Το ΠΝΔ το οποιο ειναι αφοσιωμενο στη διαδοση του φοβου στον κοσμο ,με το προσχημα οτι προωθει την ασφαλεια.Μιλαμε για μια κατασταση που ειναι βαθυτατα ανηθικη.Το ΠΝΔ αγνοει με πληρη αναισθησια τα δεινα των πιο φτωχων και απελπισμενων ανθρωπων στον πλανητη για να διατηρει παχυσαρκους πολιτικους στης καρεκλες τους , τηλεπαρουσιαστες στον αερα ,απατεωνες δικηγορους και καθηγητες με μερσεντες καμπριο.Το συγχρονο κρατος του φοβου δεν θα μπορουσε ποτε να υπαρξει χωρις τα πανεπιστημια που το τροφοδοτουν.Για ολα αυτα απαιτειτε ενας παραξενος νεοσταλινικος τροπος σκεψης,ο οποιος μπορει να ευδοκιμησει μονο σε περιορισμενο περιβαλλον,κεκλεισμενων των θυρων,χωρις νομιμες διαδικασιες.Η ιδεα οτι τα πανεπιστημια ειναι προοδευτικα εναι ενα απανθρωπο αστειο.Ειναι Φασιστικα μεχρι το κοκκαλο.Παραφροσυνη!Κανεις δε θυμαται τι εγινε πριν μερικα χρονια.ΤΑΛΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 11 Ιουλ 2010 2:32:00 μ.μ. O Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΟΥ ΕΦΤΑΙΞΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΕΙΜΝΑΙ ΠΑΝΩ 8 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΦΤΑΙΞΕ Η ΠΟΥΣΤΟΔΕΞΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ.ΑΝ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΡΕ ΠΟΥΣΤΡΕΣ ΔΕΞΙΟΙ.ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΣΚΑΤΟΤΟΠΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ που εισαι να σου ριξουμε κανενα βρισιδι εκει που καταντησες την ΕΛΛΑΔΑ για να κλεψουνε τα γαλαζια παιδια !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εγω φιλε ειδα τι γραφεις και μπηκα πασοκ ειμαι ομωs μεχριs εδω... η πουστοδεξια ξεσκισε το τοπο εδωσε τη χαριστικη βολη με τα 28 διw στισ τραπεζες και ηρθε ο γαπ που οφειλε να εισπραξει τα 28 +2 τοκουσ=30 δισ ευρο μεχρι 15/5/2010 και οχι μονο εδωσε παραταση στις τραπεζεσ αλλα αλλα10 δις δωρο-διευκολυνση.. ξερεισ τι ειναι αυτο 40δισ στισ τραπεζεσ συνολο ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΙΣΤΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΘΥΜΙΣΟΥ ΓΙΑ 10ΔΙς /ΧΡΟΝΟ ΜΑς ΕΚΑΤΣΕ ΤΟ ΔΝΤ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ Ο ΓΑΠ - ΚΑΙ ΓΙΑ 8.5 ΔΙς ΞΕΣΚΙΣΕ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΑΙΜΟΣΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΛΗΘΗ ΣΕ ΛΑΟ ΠΟΤΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ... ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΥΤΑΦΕΡΕ ΣΕ 8 ΜΗΝΕΣ .. ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://gr.mc274.mail.yahoo.com/mc/welcome?.rand=4aj04o9eda46o#_pg=showMessage&sMid=0&fid=Sent&filterBy=&.rand=62530405&midInde

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΙΑΝΑΚΟΠΟΥΛΕ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΙΓΙΛΛΗΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΠΡΑΒΟ 11 Ιουλ 2010 5:02:00 μ.μ.
    ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΣΟΥΡΝΕΙΣ. ΑΥΤΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΙ6 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑΠΑΙΡΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ ΣΤΗ ΝΔΟΥΛΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.ΤΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΖΟΤΑΝ ΩΣ ΑΓΙΟΣ ΤΩΡΑ Ο ΤΖΑΝΑΜΠΕΤΗΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΡΗΓΙΛΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.ΝΑ ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θέλω πίσω τη ζωή μου.
    Θέλω πίσω την ψήφο μου.
    Στα τσακίδια βρωμιάρη Παπανδρέου.
    Δεν θα διαλύσεις εσύ ένα λαό μόνο και μόνο επειδή κάναμε το λάθος να σε πιστέψουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. KANTE ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΕΙ.

    ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ,ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @11 Ιουλ 2010 5:47:00 μ.μ.

    Της μάνας σου το κοινόχρηστο μουνί!
    Κωλοπαιδαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς τον αναρτώντα.

    .... και απορώ πώς σοβαροί άνθρωποι εκτίθενται αναφερόμενοι σε...

    Εσύ δηλαδή πάρα είσαι σοβαρός, και ούτε που εκτίθεσαι, ψαχνόμενος για εκλογές τον Οκτώβρη...
    Θα ήταν ξέρεις υπέρ της χώρας, του λαού και της οικονομίας κάτι τέτοιο!...
    Παρεπιπτόντως βέβαια, μάλλον θα ήταν υπέρ κάποιου μικροσυμφέροντός σου, κομματικού η άλλου, η ακόμη ίσως και να προσπαθείς, θολώνοντας τα νερά, να δημιουργήσεις φασαρία η κάποιο ρεύμα, και πάλι φυσικά υπέρ κάποιου συμφέροντος....
    Λοιπόν, ανθελληνικά και απάτριδα καθίκια, δε θα σας γίνει τέτοια χάρη.... Οι εκλογές θα γίνουν όταν θα είναι ο καιρός τους να γίνουν, κι ο Αντωνάκης σας, μαζί με την καινούργια του αγάπη, τον μπουχέσα, καθώς και με την ίδια παλιά συμμορία που μαζί κατέστρεψαν τον τόπο, μπορούν να περιμένουν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε βεντέτα-πισινοτρομπέτα, δεν σου έχω πει να μην λασπολογείς;

    Θέλεις να σε ξεσκίσουμε ρε φασιστοειδές;

    Νομίζεις ότι επειδή γράφεις ανώνυμα, δεν σε "βλέπουμε";;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Με συγχωρείτε που παρεμβαίνω στον διάλογο των σχολιαστών, αλλά θα ήθελα να σας παρακαλέσω αν μπορείτε να συγκρατηθείτε λιγάκι και να αφήσετε τον κομματικό πατριωτισμό σας στην άκρη.

    Πάψτε να γελοιοποιείστε επιχειρώντας να συνδέσετε ντε και καλά τα κείμενά μου με οποιονδήποτε κομματικό φορέα ή άλλα συμφέροντα.
    Δεν έχετε καταλάβει ακόμη οτι δεν μπορείτε να μ' ακουμπήσετε;
    Δεν αισθάνεστε γελοίοι βλέποντας τον εαυτό σας να αναπαράγει την ίδια ακριβώς φρασεολογία εναντίον μου όπως ακριβώς τα παπαγαλάκια της Ρηγίλλης κατά την προηγούμενη περίοδο;
    Φορές-φορές αναρωτιέμαι μήπως είστε οι ίδιοι άνθρωποι που σας εκμισθώνει άλλοτε το ΠΑΣΟΚ και άλλοτε η ΝΔ.

    Υπόσχομαι οτι δεν θα επανέλθω, επισημαίνοντας οτι ο μοναδικός μου σκοπός είναι να απομυθοποιήσω το σύστημα και να βοηθήσω τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις και την κοινωνία να συνταχθούν από κοινού σε έναν αγώνα εναντίον του καθεστώτος που προσβάλει τον πολιτισμό και την ύπαρξή μας.

    Η αναλυτική αυτή ανάρτηση είχε στόχο να δείξει πώς σκέφτεται ο αντίπαλος και την ανάγκη οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις να συντονιστούν άμεσα για να αντιμετωπίσουν συνέπειες που θα επιβαρύνουν ανυπολόγιστα την χώρα για πολλές δεκαετίες.
    Δ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οσοι ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνοι για την κατάντια μας προτείνω λοιπόν να πληρώσουνε αυτοί τα λεφτά που μας κλέβει το Γιωργάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση