GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένας απελπισμένος γιατρός για τα χάλια του ΕΣΥ‏...

Από τον  ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΟΥΡΑ ΙΑΤΡΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑ (ΥΠΟ)- ΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ ΦΤΑΝΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦ...

Από τον  ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΟΥΡΑ
ΙΑΤΡΟ
ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑ(ΥΠΟ)-ΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ ΦΤΑΝΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ

Πραγματικά παίρνοντας στα χέρια του αυτό το νομοσχέδιο, ο κάθε γιατρός πρέπει να νιώθει αηδία για την επιλογή του να υπηρετήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και γιατί δεν ακολούθησε τη δεύτερη επιλογή του στο δίλλημα (που μεγάλο ποσοστό ιατρών στην Ελλάδα μπήκε κάποια στιγμή) να βρει την...
 επιστημονική διέξοδό του στο εξωτερικό.
Η προχειρότητα αυτής της Κυβέρνησης, το μεγάλο άγχος της να δείξει έργο σε όλους τους τομείς, χωρίς να υπολογίζει κόστος και τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες, την οδηγεί στην ψήφιση νομοσχεδίων που γράφτηκαν σε μια νύχτα στο πόδι χωρίς πραγματικό διάλογο με τους πρωταγωνιστές των Νόμων που ψηφίζονται. Όταν μάλιστα οι πρωταγωνιστές είναι οι ασθενείς, οι γιατροί, οι νοσηλευτές και όλο το προσωπικό που στελεχώνει αυτό το άθλιο σημερινό ΕΣΥ και πραγματεύεται το ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΑΓΑΘΟ που είναι η ΥΓΕΙΑ, τότε η προχειρότητα ισοδυναμεί με ΕΓΚΛΗΜΑ. Πολύ φοβάμαι, ότι πίσω από αυτή την εγκληματική προχειρότητα κρύβονται και παράμετροι που ακόμα κινούνται στις σκιές της υποψίας και στην πράξη θα γιγαντωθούν. Δεν είναι τυχαίο το παρακάτω απόσπασμα από την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για το Ν/Σ «Αναβάθμισης του ΕΣΥ».
Όποιος έχει την οξυδέρκεια να κοιτάξει στα «ψιλά» θα διαπιστώσει ότι τα ΕΣΟΔΑ και Ο ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ τους από την ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ των Νοσοκομείων θα καθοριστούν ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. Άκουσον άκουσον!!! Ομολογούν ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται, πόσα θα βγάζουν και που θα καταλήγουν. Αλήθεια που θα καταλήγουν τα λεφτά;;;;;;;;; Γιατί με έχει πιάσει ένας φόβος ότι δεν θα καταλήγουν στις έξτρα εφημερίες των γιατρών και στις πραγματικές ανάγκες του νοσοκομείου; Μήπως είμαι καχύποπτος ή απλώς ζω στην Ελλάδα;
Όσο για το σημείο παγίδα… ρίξτε μια ματιά στην πρώτη πρώτη σελίδα της αιτιολογικής έκθεσης.

Μπορεί ο απλός κόσμος να χαίρεται γιατί το ΕΣΥ μπαίνει σε ολοήμερη λειτουργία, μόνο που δεν καταλαβαίνει το ΕΞΗΣ: ο ειδικευμένος γιατρός που θα κάθεται μια φορά την βδομάδα θα θέλει και καποιους ειδικευόμενους να τον βοηθούν (οι ειδικευόμενοι το καταλαβαίνουν καλά αυτό), οι οποίοι φυσικά δεν θα εμφανίζονται σε καμία επίσημη κατάσταση του Νοσοκομειου και φυσικά ΑΜΙΣΘΙ. Αν αναλογιστούμε τις 7 πληρωμένες εφημερίες το μήνα, τις 3 έξτρα που θα προκύψουν και καμιά 10αριά «βοηθητικά απογεύματα», άρα Ο ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 20 24ΩΡΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 1500 ΕΥΡΩ. ΟΠΟΙΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΟ ΡΑΚΟΣ ΙΣΩΣ ΠΡΩΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ.
Πραγματικά λυπάμαι για αυτή την νέα ΥΠΟ-βάθμιση του ήδη ΥΠΟ-βαθμισένου ΕΣΥ.

9 σχόλια

  1. ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ


    ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ , ΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ , ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΥΛΑΚΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγαλύτερο κακό στον ελληνισμό από τους ίδιους τους Έλληνες ποτέ και κανένας ξένος δεν έχει καταφέρει να κάνει. Πήραν οι Τούρκοι τον "Καραγκιόζη" και βρέθηκαν Έλληνες να τσαντιστούν και να βγουν να φωνάζουν, διεκδικώντας το δίκιο τους. Αντί να πανηγυρίζουμε όλοι μαζί, που βρέθηκε κάποιος αφελής να πάρει αυτήν τη "λέρα" από πάνω μας, καθόμαστε και διαμαρτυρόμαστε. Με την Τουρκία έπρεπε να έχουμε διαφορές για το ακριβώς αντίθετο από αυτό που σήμερα διαφωνούμε. Θα έπρεπε να προσπαθεί ο ένας να φορτώσει στον άλλο τον Καραγκιόζη, όπως συμβαίνει με τον κάθε "μουντζούρη".
    "Μουντζούρης"είναι ο Καραγκιόζης. Ένας κόπρος. Ένα πραγματικό παράσιτο της ζωής και της κοινωνίας. Ένα πραγματικό βδέλυγμα. Ένα θλιβερό ανθρωποειδές, που αποτελεί ντροπή για έναν λαό να υπάρχει στην παράδοσή του. Πόσο μάλλον όταν αυτός ο λαός είναι ο ελληνικός. Πόσο μάλλον όταν αυτός ο Καραγκιόζης θα πρέπει να είναι "συγκάτοικος" σε μια παράδοση με ήρωες όπως ο Αχιλλέας ή ο Οδυσσέας. Σήμερα διαμαρτυρόμαστε σε ένα θέμα, στο οποίο έχουμε εκατό τοις εκατό άδικο και μάλιστα....

    εμφανιζόμαστε τόσο γελοίοι, που με τις πρακτικές μας νομιμοποιούμε τις πρακτικές των εχθρών μας.

    Με τις βλακώδεις και ανεξήγητες συμπεριφορές μας απειλούμε τα πραγματικά μας δίκια. Μιλάμε για τρομερά πράγματα. Διεκδικώντας αδίκως ξένες πνευματικές κληρονομιές, νομιμοποιούμε αυτούς, που κάνουν τα ίδια εις βάρος μας. Οι ίδιοι οι Έλληνες, οι οποίοι γελάνε με τους σλαβόφωνους Σκοπιανούς, όταν αυτοί διεκδικούν τον Φίλιππο ή τον Αλέξανδρο —των οποίων τα ονόματα δεν τα κατανοούν στη γλώσσα τους— έρχονται και τους μιμούνται στο θέμα του Καραγκιόζη. Ό,τι σχέση έχει η λέξη Φίλιππος με τους Σλάβους, άλλη τόση σχέση έχει η λέξη Καραγκιόζης με τους Έλληνες. "Φωνάζει" από μακριά ..."Καραγκιόζης" …Είναι τούρκικη λέξη …Δεν είναι ούτε Τηλέμαχος ούτε Αριστοτέλης ούτε Νικηφόρος ούτε Φιλοποίμην. Ανήκει στην οθωμανική παράδοση και όχι στην ελληνική. Ανήκει σ' αυτούς που τον "γέννησαν" και τον "βάπτισαν" με όνομα που ανήκε στη γλώσσα τους.

    "Ο Καραγκιόζης είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού μας" …θα μπορούσε να πει o ...Βελιγκέκας. Δυστυχώς όμως αυτό το είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γραικίας Γρηγόρης Δελαβέκουρας.!!! Ο εκπρόσωπος του ίδιου υπουργείου, το οποίο μάχεται για να "κρατήσει" τον Καραγκιόζη, αλλά δεν έχει κανένα πρόβλημα —όπως δείχνουν τα πράγματα— να παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, το οποίο δεν έδειξε τα ίδια αντανακλαστικά τώρα που οι Τούρκοι απειλούν να μας πάρουν το Καστελόριζο ή το μισό Αιγαίο. Τον Καραγκιόζη να μην μας πάρουν. Αυτό μόνον τους νοιάζει. Τον "πατέρα" τους να μην χάσουν και να μην μείνουν "ορφανά" τα "Κολλητήρια" …εκεί στη Βασιλίσσης Σοφίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑΤΡΕ ΦΥΓΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ Η ΑΓΓΛΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ κ.ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ. ΦΥΓΕ ΓΙΑΤΡΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γιατρε συμφωνεις να απαγορευτει η εισοδος των φαρμακοπλασιεδων στα νοσοκομεια και τα ικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΟ ΕΣΥ.... ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ !!!!
    ΑΝΙΚΑΝΑ ΣΤΕΛΕΧΟΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΝΙΚΑΝΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ....

    ΑΓΓΛΙΑ, ΣΟΥΗΔΙΑ, - ΜΕ ΑΓΓΛΙΚΑ, Ν. ΑΦΡΙΚΗ, ΚΙ ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΗΠΑ..
    ΤΙ ΚΑΘΕΣΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΦΥΤΟΖΩΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιώργη, αν είσαι γύρω στα τριάντα μαζεψέ τα και δρόμο.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί η άσχετη δεν αντιγράφει το σύστημα της Γερμανίας ή της Σουηδίας, να τελειώνουμε??

    Μοιράζεται και αυτή (όπως κι όλοι οι προηγούμενοι) τις μίζες με τους επίορκους γιατρούς????

    Δεν μπορώ να υποθέσω τίποτε άλλο!!!!

    Προτείνω κάτι που ισχύει έξω:

    ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

    1. Καθιέρωση θεσμού του Οικογενειακού γιατρού. Αυτός αποφασίζει αν απαιτείται να εισαχθείς σε Νοσοκομείο, και σε ποιο Νοσοκομείο θα πας

    2. Καθιέρωση Ισολογισμού σε κάθε κλινική, και σε όλες τις κλινικές του κάθε Νοσοκομείου.

    3. Καθιέρωση στοχοθεσίας (σε αριθμό ασθενών, αριθμό εγχειρήσεων ανά είδος, θετικό οικονομικό αποτέλεσμα, κλπ)

    4. Έλεγχος (control) –Αξιολόγηση.

    5. Όποια κλινική δεν πιάνει τους στόχους, διαλύεται και οι γιατροί πηγαίνουν σπίτι τους και δημιουργείται καινούργια κλινική με άλλους γιατρούς.

    6. ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ & ΜΗΧ/ΤΩΝ:
    Σε κάθε νοσοκομείο υπάρχει Τμήμα προμηθειών από ειδικούς Buyers (αγοραστές), όπου καταλήγουν όλα τα αιτήματα των κλινικών. Οι εξειδικευμένοι αυτοί Buyers ψάχνουν σε μόνιμη βάση, μέσω υπολογιστών, σε όλο τον κόσμο, τις φθηνότερες τιμές και από εκεί τα παραγγέλνουν.

    ΕΞΩΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

    Για να αντιμετωπισθεί το θέμα της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος σε φάρμακα (φαρμακευτικές δαπάνες νοσοκομείων και ταμείων), προτείνω τα εξής αυτονόητα:

    1. Οι γιατροί να μην συνταγογραφούν σκεύασμα (π.χ. DEPON ή PANADOL), αλλά την ενδεικνυόμενη χημική ένωση (π.χ. Παρακεταμόλη).

    2. Το φαρμακείο, δια Νόμου, να χορηγεί στον ασθενή το φθηνότερο, τη στιγμή της αγοράς, σκεύασμα (π.χ. όποιο εκ των DEPON ή PANADOL είναι φθηνότερο).

    ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:

    1. Οι εταιρείες θα ρίχνουν συνεχώς τις τιμές για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους (αύξηση μεριδίου αγοράς),
    2. Το δημόσιο θα εξοικονομεί τεράστια ποσά,
    3. Θα διαλυθεί το κύκλωμα της "προμήθειας" για προώθηση συγκεκριμένων σκευασμάτων, είτε πρόκειται για γιατρούς, είτε για όσους έχουν τη δυνατότητα "να επηρεάζουν" τα πράγματα.
    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:

    Δημοφιλές σκέυασμα φαρμάκου στην Ελλάδα (14 χάπια το κουτί), πουλιέται 29,70 €, δηλ. 2,12 €/χάπι.

    Στη Γερμανία το ίδιο φάρμακο, σε κουτί των 50 χαπιών πουλιέται 20 €, δηλ. 0,4 €/χάπι,

    που σημαίνει οτι στην Ελλάδα είναι 2,12€/0,4€ = 5,3 φορές ακριβότερο.

    Πού πάνε τα λεφτά αυτά????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ μου..
    Δεν ξέρω τι σου είπανε στο σπίτι σου και στο πανεπιστήμιο για την ΙΑΤΡΙΚΗ αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ....ειναι ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ.

    Γιατρός γίνεσαι για να βοηθάς τον άρρωστο τον ανήμπορο και ΟΧΙ για να πληρώνεσαι.

    ΟΥΣΤ!! ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝ ΣΕ ΔΕΧΤΟΎΝΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΊΖΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟΥΣ Η ΙΣΩΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΝΕΙΣ ΤΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητε ανωνυμε που υποστηριζεις οτι ειναι λειτουργημα...ΔΙαφωνω ειναι επαγγελμα.Οταν παψει ο σπιτονοικοκυρης να μου ζηταει ενοικιο για να εχω καπου να μενω...
    Οταν μου χορηγησει το κρατος κρεββατι να κοιμαμαι,υπολογιστη με συνδεση internet να ενημερωνομαι,τηλεοραση για να παρακολουθω τα τεκταινομενα,αυτοκινητο για να πηγαινω στη δουλεια μου,φαγητο για να αντεχο το διαβασμα κ τις εφημεριες...Οταν θα με κερνανε καφεδες για να βγαζω το 72ωρο συνεχομενης εργασιας...Οταν η δεη θα μου δινει δωρεαν ρευμα να μην ξεπαγιασω στο σπιτι μου..Οταν θα εχω δωρεαν νερο για να ξεπλενω την βρωμια που μαζευεται στο σωμα μετα απο εφημεριες κ απο χειρουργεια...Οταν θα παρω επιδομα βαρεων κ ανθυγιεινων επειδη ερχομαι καθημερινα σε επαφη με αιμα,κοπρανα,ουρα(οχι παντοτε στειρα) επειδη αναπνεω τις αναθυμιασεις απο καμμενο ανθρωπινο ιστο ...(απο την στιγμη που τα παιρνει η κομμωτρια δεν διανοουμαι να μην το παιρνω κ εγω)
    Αν ξεκινησουμε εστω απο αυτα γιατι μπορω να σου πω εκατονταδες αλλους λογους τοτε να δεχτω οτι εκτελω λειτουργημα αγαπητε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση