GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φωνάζει ο κλέφτης και λουφάζει ο νοικοκύρης...

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου Ζούμε απίθανες στιγμές στη χώρα όπου δεν ευδοκίμησε η πολιτική, αλλά αποκλειστικά η παραπολιτική και τα κυκλώ...

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Ζούμε απίθανες στιγμές στη χώρα όπου δεν ευδοκίμησε η πολιτική, αλλά αποκλειστικά η παραπολιτική και τα κυκλώματα της παραεξουσίας. Σήμερα, για άλλη μια φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους, φωνάζει ο κλέφτης, ενώ λουφάζει ο νοικοκύρης. Είναι σαν ο δεύτερος να μην πίστεψε ποτέ ότι είναι κύριος σε μια δυτικού τύπου κοινωνία. Είναι σαν να θεωρεί ότι ζούσε λάθρα τόσα χρόνια και τώρα που τον… πιάσανε στα πράσα, πρέπει να λουφάξει και να δει πώς θα ξεγλιστρήσει από την φάκα των μέτρων της κυβέρνησης του ΔΝΤ.
Άσχημη εικόνα …αποκρουστική! Μόνον που αν το καλοσκεφτείς, η αντίδραση αυτή της αποχαυνωμένης ελληνικής κοινωνίας είναι τόσο μα...
 τόσο φυσιολογική. Καταμαρτυρεί τη στάση μιας κοινωνίας που καλλιέργησε την υποκρισία σε όλα τα επίπεδα, μην πιστεύοντας σχεδόν ποτέ στον εαυτό της, παρά μονάχα στα θαύματα. Είναι σαν μεγάλες κοινωνικές ομάδες να πίστεψαν ότι η χώρα είναι ευλογημένη από μια θεότητα, η οποία… καθαρίζει για την πάρτη μας! Η θεότητα είχε άλλοτε την μορφή κόμματος, άλλοτε την μορφή κάποιου πολιτευτή, άλλοτε κάποιων συμμάχων ή στρατηγικών εταίρων και τα τελευταία χρόνια την μορφή της ΕΕ. Τώρα όλο και περισσότεροι διαισθάνονται ότι οι θεοί είτε δεν μπορούν να κάνουν πλέον θαύματα, είτε ότι δεν αισθάνονται την ανάγκη να εκπληρώσουν στη συγκυρία το… χρέος τους προς τους Έλληνες. Μια και εμείς και μόνον εμείς, οι Έλληνες, είμαστε η πηγή φωτός για κάθε σύγχρονη θεότητα! Έπαψαν δηλαδή με άλλα λόγια να λειτουργούν σαν από μηχανής θεοί.
Τώρα που οι θεοί-προστάτες μας δείχνουν να μην είναι στο πλευρό μας,  αποσυντονιστήκαμε και αρχίσαμε τις κατάρες! Πλάκα έχουμε…αλλά κουλτούρα Δυτικού Πολίτη δεν έχουμε! Είμαστε ένα μείγμα ευρωλιγούρηδων βαλκάνιων, οι οποίοι είχαν την τύχη πολύ νωρίς να ενταχτούν στο δυτικό σύστημα και την ατυχία όλα αυτά τα χρόνια να τρέφονται με μεγάλες ιδέες, καταναλωτικές ιδέες, αισχρό λαϊκισμό, δάνεια και …προγράμματα σύγκλησης, δίχως ποτέ να πατήσουμε γερά στο έδαφος μας και να κολυμπήσουμε με αυτοπεποίθηση στα νερά μας. Όλα …δήθεν, όλα …θεατρικά και συμπλεγματικά! Όλα …δίχως αγάπη για τον τόπο, για τον δίπλα για το χώμα , τα βράχια και την κούκλα θάλασσα που μας αγκαλιάζει! Είμαστε χαμένα υποκείμενα που προσεύχονται σε θεότητες ή διεκδικούν από θεότητες, δίχως ποτέ να σκεφτούμε ότι ο καλύτερος θεός είναι εκείνος που κατασκευάζεται με κοινωνικά υλικά και όχι με προκατασκευασμένα ιδεολογήματα, δοξασίες, εκσυγχρονιστικές φούσκες ή αυθαίρετα. Είμαστε το χειρότερο δείγμα μικροαστισμού στην παλαιά Ευρώπη και πλέον το ξέρει όχι μόνον ο Γιώργος, αλλά και ολόκληρος ο κόσμος.
Μας πήραν, φίλοι, είδηση και μας δουλεύουν κανονικά, όσοι δεν μας λυπούνται για τα χάλια μας. Όλοι περίμεναν ότι οι Έλληνες θα αντιδρούσαν σοβαρά στα μέτρα του ΔΝΤ. Όλοι περίμεναν ότι οι Έλληνες θα υπερασπιστούμε, αν όχι την πατρίδα μας, τουλάχιστον τα νοικοκυριά μας, καθώς πολλοί πίστευαν ότι ο ελληνικός μικροαστισμός είναι απόλυτα συνδεδεμένος με την τρέχουσα έννοια του νοικοκυριού. Έκαναν λάθος. Έκανα κι εγώ λάθος. Είχαν δίκιο τόσοι και τόσοι φίλοι που μου έλεγαν ότι οι ιδέες και προσδοκίες μου ήταν ρομαντικές και ότι του σύγχρονου Έλληνα ο τράχηλος αντέχει τα πάντα, καθώς εδώ και κάμποσα χρόνια έπαψε να λειτουργεί ως τράχηλος. Έχουν τα ασπόνδυλα τράχηλο;
Η κουλτούρα του πελατειακού καθεστώτος διασύρει σήμερα την ελληνική κοινωνία και δικαιώνει όσους πριν από χρόνια είδαμε το αδιέξοδο και εγκαταλείψαμε την προσπάθεια στη χώρα μας. Λέτε κάποιοι που φύγαμε να μην γνωρίζαμε πού οδηγεί η κατάσταση; Αν μέναμε μπορούσαμε να βοηθήσουμε; Μην μου πείτε πως ναι, διότι και εγώ αυτό πίστευα μέχρι χθες και είχα μάλιστα ενοχές, αλλά τώρα πια είμαι σίγουρος ότι δεν υπήρχε απολύτως καμία ελπίδα η ελληνική κοινωνία να εκσυγχρονιστεί και να αναπτυχθεί στο πλαίσιο ενός φιλελεύθερου και δημοκρατικού μοντέλου, ικανού να παράγει μια «μοναδικότητα» στο ανταγωνιστικά διαρθρωμένο, παγκοσμιοποιημένο σύστημα. Το πελατειακό καθεστώς σε συνάρτηση με την ηγεμονία των νταβάδων το μόνο που θα μπορούσε να παράγει ήταν ανασφαλή, συμπλεγματικά υποκείμενα, χαμένα μέσα σε ένα υπερφίαλο ευδαιμονισμό που ενίσχυε τον τυχοδιωκτισμό σε όλα τα επίπεδα.
Αγόρια που υιοθετούσαν θηλυπρεπείς συμπεριφορές για να είναι in και κορίτσια που προπονούνταν, ενίοτε σκληρά, για να μεταβληθούν σε Τζούλιες ήταν και δυστυχώς είναι ο κανόνας. Δίπλα σε αυτά, άλλα παιδιά προσπαθούσαν να κλείσουν τα μάτια και τα αυτιά τους για να μελετήσουν, να δουλέψουν να δημιουργήσουν. Ήταν τα παιδιά που είχαν διαισθανθεί ότι τα must ήταν αυτοκαταστροφικά και βάρβαρα, απολίτιστα και χυδαία. Ή τέλος πάντων είχαν άλλα ιδανικά. Αυτά τα παιδιά πλήρωσαν και πληρώνουν σήμερα το μεγαλύτερο τίμημα της κρίσης. Δεν φτάνει που τόσα χρόνια ο αυθάδης μικροαστισμός τους έβγαζε τη γλώσσα, τώρα έρχεται ο Γιώργος ο Αναμορφωτής και ζητεί να κατανοήσουν ότι η αξία των προσόντων τους είναι αντίστοιχη με την οικονομική κατάσταση της χώρας και ότι οι σπουδές τους έχουν την ίδια αξία με αυτούς που έκαναν ότι σπουδάζουν ή εξαγόραζαν τα πτυχία τους από εμπορικά καταστήματα. Η κοινωνία που αντί να ανταμείβει τους νικητές και τους δημιουργούς αυτής της ζωής, τιμωρεί την ικανότητα και την επιτυχία, διαφημίζοντας το εύκολο κέρδος, τους εύκολους, τις εύκολες, τους επιτήδειους και τις παστρικές, είναι άξια της τύχης της! Μόνον που πίσω από αυτήν τη κοινωνία υπάρχει η αντίστοιχη πολιτική που δομεί αυτές τις κοινωνικές στάσεις. Αυτήν την πολιτική που προκαλεί την διάλυση αγωνίζονται να διασκεδάσουν οι κυβερνήσεις.
Είναι πολιτικά τα αίτια της κατάρρευσης και με πολιτικό τρόπο αντιμετωπίζονται. Όταν μάλιστα τα πράγματα φτάνουν σε κοινωνικό αδιέξοδο, τότε μόνον ριζοσπαστικές πολιτικές μπορούν να προσφέρουν λύση. Μα είμαστε τώρα για «επανάσταση», ίσως αναρωτηθείς. Είμαστε ικανοί για ότι νομίζεις ότι είμαστε ικανοί. Μόνον που αυτό που νομίζεις δεν είναι τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από την αντίληψη του δικού σου συμφέροντος, το οποίο είναι συναρτημένο απόλυτα με την κοινωνική σου ταυτότητα. Αν θεωρείς ότι ο Γιώργος έχει δίκιο και ότι όλοι πρέπει πληρώσουμε ποικιλοτρόπως για την αποτυχία των πολιτικών και πολιτικών της μεταπολίτευσης, καθώς και για το φαινόμενο της διαπλοκής και των νταβάδων, τότε η κοινωνική σου ταυτότητα προφανώς συνδέεται με το πελατειακό καθεστώς και το συμφέρον σου είναι να λες ότι πονάς και ότι αυτός ο πόνος θα μετατραπεί σε ανακούφιση στο μέλλον όταν ολόκληρη η ελληνική κοινωνία θα έχει υποβαθμιστεί.
Αν όμως η ταυτότητα σου δεν συνδέεται με το καθεστώς πατρωνίας τότε το συμφέρον σου σε οδηγεί αναπόδραστα στην εξέγερση.
Άρα και σήμερα οι «επαναστάτες δίχως αιτία», έχουν ένα βαθύτερο κίνητρο εξέγερσης: την προσβολή της ταυτότητάς τους. Το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα κάνει τραγικό λάθος να θεωρεί ολόκληρη την ελληνική κοινωνία προϊόν της κομματικής αγοράς που δημιούργησε. Οι πελάτες θα λουφάξουν αρχικά , αλλά όταν και αυτοί μετά από καιρό διαισθανθούν ότι δεν έχουν θέση στην αγορά διότι δεν θα υπάρχει πλέον αγορά που θα μπορεί να εξυπηρετήσει την αναφερόμενη ταυτότητα τους, θα ενωθούν με τους σημερινούς «επαναστάτες δίχως αιτία», τους άλλους από το ΠΑΜΕ και μερικούς ακόμη που εθίστηκαν στα δακρυγόνα και δεν αντέχουν χωρίς αυτά και τότε τα …ξαναλέμε!
Για να μην φτάσουμε μέχρι εκεί το καθεστώς έχει μπόλικες λύσεις για να διασκεδάσει τα πράγματα. Κάθε μια από αυτές τις λύσεις αντιστοιχεί και σε μια νέα εθνική κρίση. Δηλαδή για να παραμείνουν οι πολίτες σε κατάσταση πολιτικής αφασίας, λουφάζοντας στο καναπέ τους, θα πρέπει να φοβηθούν πάρα πολύ και να ενεργοποιηθεί ο πατριωτισμός τους – με τηλεοπτικούς όρους, ασφαλώς. Όχι και να σκοτωθούμε κιόλας! Σε κάθε περίπτωση πάντως θα πρέπει να τρομάξουν και να πειστούν ότι κάθε κίνηση ανατροπής του καθεστώτος θα ισοδυναμεί με εθνική καταστροφή. Δεν είναι δύσκολο να διαμορφωθεί μια τέτοια ατμόσφαιρα τους δύο επόμενους μήνες. Τι λέτε; Βέβαια, αυτό ίσως απαιτήσει και κάποιες μικροαλλαγές για να καλυφθεί το επίπεδο της χαμηλής πολιτικής νομιμοποίησης. Τι θα λέγατε λοιπόν για μια κυβέρνηση «Εθνικής Ενότητας»; Μια χαρά ακούγεται! Έτσι ο κλέφτης, αντί να φωνάζει για να φοβηθεί ο νοικοκύρης, θα προφασίζεται ότι ο ίδιος είναι ο νοικοκύρης. Νοικοκυρεμένες δουλειές δηλαδή από αυτούς που μας …νοικοκύρεψαν!

17 σχόλια

  1. Νέα σύγκρουση υπουργού με την Βάσω

    Έντονες επικρίσεις δέχθηκε η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τόσο από βουλευτές της αντιπολίτευσης όσο και από την πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Βάσω Παπανδρέου, οι οποίοι έκαναν λόγο για νομιμοποίηση παράνομων προμηθειών των νοσοκομείων.

    Η ”γνωστή” πλέον για την οξύθυμη συμπεριφορά της Βάσω Παπανδρέου δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν ψηφίζει δύο άρθρα νομοσχεδίου για τα χρέη των νοσοκομείων, έτσι όπως τα έφερε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι σκανδαλώδη.

    «Εγώ δεν μπορώ να ψηφίζω περικοπές συντάξεων και μισθών με το ασφαλιστικό και εσείς να δίνετε δισεκατομμύρια σε αυτούς που παρανομούν. Εγώ τα άρθρα 24 και 27 δεν τα ψηφίζω…» είπε, ενώ ανάλογη πρόθεση να καταψηφίσει, έχει εκφράσει και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Έκτορας Νασιώκας.

    Η κ. Ξενογιαννακοπούλου εμφανώς ταραγμένη είπε ότι η κυβέρνηση δεν δίνει λευκή επιταγή αλλά τα χρέη των νοσοκομείων πρέπει να ρυθμιστούν, επανέλαβε, πάντα με διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος. και πρόσθεσε: «Επειδή ακούστηκαν βαρείς χαρακτηρισμοί, θα απαντήσω πολιτικά. Στην πολιτική πρέπει να έχουμε αίσθημα ευθύνης, ειλικρίνειας και πολιτικό θάρρος…» είπε, αλλά η Βάσω Παπανδρέου ήδη είχε αποχωρήσει από την αίθουσα…

    Κατά τα άλλα, ο κ. Παπουτσής επιμένει ότι όποιος διαρρέει περί μπάχαλου στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι…αρρωστημένος εγκέφαλος!!! ____________________

    EΔΩ.
    έχει δίκαιο η Βάσω Παπανδρέου,
    από την μια οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι, πλουσιότεροι.
    Έχουμε κουραστεί από τους ερασιτέχνες υπουργούς
    ΜΑΛΑΚΑ ΕΚ ΓΕΝΝΕΤΗΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Στο Μόναχο βρέθηκε ο τέως υπουργός του ΠΑΣΟΚ Άκης Τσοχατζόπουλος, την ίδια ημέρα που τα στοιχεία της ΤτΕ δείχνουν ότι πρώην στενός του συνεργάτης, δέχθηκε στο λογαριασμό του 500 χιλ. ευρώ από τον πρώην Γενικό...

    Διευθυντή της Siemens Hellas Πρόδρομο Μαυρίδη. Να είναι άραγε σύμπωση το γεγονός ότι το Μόναχο είναι η φυσική έδρα της Siemens; Τι αλήθεια γύρευε μια«περίεργη» ημέρα ο τέως υπουργός στο...μάτι του κυκλώνα;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α ρε Αντρέα... που σε τρώνε τα σκουλήκια (δόξα τω Θεώ) και χέζω κάθε μέρα στον τάφο σου... που είναι τα μεγαλεία σου με τα πουταναριά στο Μαξίμου και την βίζιτα πρωθυπουργό, το Τσοβόλα δώστα όλα, οι κλοπές, οι δανεισμοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η απογραφη των ΔΥ ειναι μια μεγαλη απατη και μπουρδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕ ΣΥ ΠΡΟΕΔΡΕ(ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ), ΤΙ ΣΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΑΦΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛ(Ε)ΙΑΣ ΜΕ ΑΠΕΛΥΣΑΝ;
    ΑΜΑ ΔΗΛΩΣΩ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΘΑ ΜΕ ΠΑΡΕΙΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΟ ΣΟΥ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΡΠΑ-ΚΟΛΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΟΝΟΜΙΣΩ ΚΑΜΙΑ 100.000€ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΣΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ; ΚΑΝΑ ΧΑΡΤΙ ΝΟΜΙΜΟΦΡΟΣΥΝΗΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΩ ΜΗΠΩΣ; ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΩ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΕΙΞΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΠΡΙΝ 30 ΧΡΟΝΙΑ, (ΝΕΟΣ ΔΗ), ΚΑΙ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΚΑΜΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ ΠΕΡΣΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΟΥ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΤΟ INTERNET ΤΕΛΟΣ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ ΤΟΥ ΝΤΑΧΑΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μία διδακτική ιστορία
    Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και συγκεκριμένα κατά την Ιταλική κατοχή, σε κάποιο νησί του Ιονίου η ομάδα κατοχής των Ιταλών είχε επιτάξει το Δημαρχείο, που βρισκόταν στην κεντρική πλατεία του νησιού και το είχε μετατρέψει σε αρχηγείο της. Ο επικεφαλής της ομάδας κατοχής, Ιταλός αξιωματικός είχε θρονιαστεί στο γραφείο του δημάρχου και από το παράθυρό του απολάμβανε τη θέα προς την πλατεία του νησιού. Στο κέντρο της πλατείας υπήρχε μια όμορφη εκκλησία και δίπλα ακριβώς ένα πανύψηλο καμπαναριό με ένα περίτεχνο ρολόι στη μέση. Μάταια περίμενε ο ιταλός αξιωματικός να το ακούσει να χτυπάει γιατί το ρολόι αυτό είχε εδώ και καιρό σταματήσει λόγω βλάβης.

    Ο Ιταλός αισθάνθηκε χρέος του να αποκαταστήσει τη βλάβη και έτσι φρόντισε και έμαθε από το δήμαρχο του νησιού ότι το ρολόι είχε σταματήσει γιατί δεν υπήρχε λάδι για να λαδώσουν τα γρανάζια του. Τότε ο αξιωματικός χωρίς δεύτερη σκέψη πρόσφερε στον δήμαρχο έναν τενεκέ 12 λίτρων , παρθένο ιταλικό ελαιόλαδο, έτσι ώστε να λαδωθούν τα γρανάζια και να δει και πάλι το ρολόι να δουλεύει και πάλι, και να ακούσει την καμπάνα να χτυπάει ρυθμικά την ώρα.

    Ο δήμαρχος πήρε το λάδι και το ίδιο βράδυ κάλεσε στο σπίτι του τον ταμία του δημοτικού συμβουλίου και του έδωσε μία νταμιτζάνα με 6 λίτρα παρθένο ιταλικό ελαιόλαδο, λέγοντας του ότι ο Ιταλός αξιωματικός ενδιαφέρετε να δει το ρολόι να δουλεύει και πάλι και πως θα έπρεπε γρήγορα να φτάσει το λάδι στα χέρια του συντηρητή του ρολογιού. Την άλλη μέρα το πρωί ο ταμίας πήγε στην κεντρική εκκλησία του νησιού να βρει τον παπά. Στα χέρια του κρατούσε ένα μπουκάλι με 3 λίτρα παρθένο ιταλικό ελαιόλαδο. Είπε στον παπά πως ως υπεύθυνος της εκκλησίας, άρα και του ρολογιού, ήταν δική του υπόθεση να φροντίσει ώστε το λάδι να φτάσει στα χέρια του συντηρητή του ρολογιού, με σκοπό να λαδωθούν τα γρανάζια του και να αρχίσει και πάλι να δουλεύει, όπως δηλαδή επιθυμούσε να γίνει ο ιταλός αξιωματικός.

    (συνεχεια...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μία διδακτική ιστορία

    Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και συγκεκριμένα κατά την Ιταλική κατοχή, σε κάποιο νησί του Ιονίου η ομάδα κατοχής των Ιταλών είχε επιτάξει το Δημαρχείο, που βρισκόταν στην κεντρική πλατεία του νησιού και το είχε μετατρέψει σε αρχηγείο της. Ο επικεφαλής της ομάδας κατοχής, Ιταλός αξιωματικός είχε θρονιαστεί στο γραφείο του δημάρχου και από το παράθυρό του απολάμβανε τη θέα προς την πλατεία του νησιού. Στο κέντρο της πλατείας υπήρχε μια όμορφη εκκλησία και δίπλα ακριβώς ένα πανύψηλο καμπαναριό με ένα περίτεχνο ρολόι στη μέση. Μάταια περίμενε ο ιταλός αξιωματικός να το ακούσει να χτυπάει γιατί το ρολόι αυτό είχε εδώ και καιρό σταματήσει λόγω βλάβης.

    Ο Ιταλός αισθάνθηκε χρέος του να αποκαταστήσει τη βλάβη και έτσι φρόντισε και έμαθε από το δήμαρχο του νησιού ότι το ρολόι είχε σταματήσει γιατί δεν υπήρχε λάδι για να λαδώσουν τα γρανάζια του. Τότε ο αξιωματικός χωρίς δεύτερη σκέψη πρόσφερε στον δήμαρχο έναν τενεκέ 12 λίτρων , παρθένο ιταλικό ελαιόλαδο, έτσι ώστε να λαδωθούν τα γρανάζια και να δει και πάλι το ρολόι να δουλεύει και πάλι, και να ακούσει την καμπάνα να χτυπάει ρυθμικά την ώρα.

    Ο δήμαρχος πήρε το λάδι και το ίδιο βράδυ κάλεσε στο σπίτι του τον ταμία του δημοτικού συμβουλίου και του έδωσε μία νταμιτζάνα με 6 λίτρα παρθένο ιταλικό ελαιόλαδο, λέγοντας του ότι ο Ιταλός αξιωματικός ενδιαφέρετε να δει το ρολόι να δουλεύει και πάλι και πως θα έπρεπε γρήγορα να φτάσει το λάδι στα χέρια του συντηρητή του ρολογιού. Την άλλη μέρα το πρωί ο ταμίας πήγε στην κεντρική εκκλησία του νησιού να βρει τον παπά. Στα χέρια του κρατούσε ένα μπουκάλι με 3 λίτρα παρθένο ιταλικό ελαιόλαδο. Είπε στον παπά πως ως υπεύθυνος της εκκλησίας, άρα και του ρολογιού, ήταν δική του υπόθεση να φροντίσει ώστε το λάδι να φτάσει στα χέρια του συντηρητή του ρολογιού, με σκοπό να λαδωθούν τα γρανάζια του και να αρχίσει και πάλι να δουλεύει, όπως δηλαδή επιθυμούσε να γίνει ο ιταλός αξιωματικός.
    συνεχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο δήμαρχος πήρε το λάδι και το ίδιο βράδυ κάλεσε στο σπίτι του τον ταμία του δημοτικού συμβουλίου και του έδωσε μία νταμιτζάνα με 6 λίτρα παρθένο ιταλικό ελαιόλαδο, λέγοντας του ότι ο Ιταλός αξιωματικός ενδιαφέρετε να δει το ρολόι να δουλεύει και πάλι και πως θα έπρεπε γρήγορα να φτάσει το λάδι στα χέρια του συντηρητή του ρολογιού. Την άλλη μέρα το πρωί ο ταμίας πήγε στην κεντρική εκκλησία του νησιού να βρει τον παπά. Στα χέρια του κρατούσε ένα μπουκάλι με 3 λίτρα παρθένο ιταλικό ελαιόλαδο. Είπε στον παπά πως ως υπεύθυνος της εκκλησίας, άρα και του ρολογιού, ήταν δική του υπόθεση να φροντίσει ώστε το λάδι να φτάσει στα χέρια του συντηρητή του ρολογιού, με σκοπό να λαδωθούν τα γρανάζια του και να αρχίσει και πάλι να δουλεύει, όπως δηλαδή επιθυμούσε να γίνει ο ιταλός αξιωματικός.

    Ο παπάς πήρε το λάδι και το ίδιο μεσημέρι φώναξε τον νεωκόρο στο γραφείο του. Του εξήγησε την επιθυμία του ιταλού αξιωματικού να δει το ρολόι να δουλεύει και του είπε πως γι αυτό το λόγο προσφέρει 1 λίτρο παρθένο ιταλικό ελαιόλαδο. Τον παρακάλεσε αν θα μπορούσε να πάει το λάδι αυτό στον συντηρητή του ρολογιού και να του πει να πιάσει αμέσως δουλειά και να αρχίσει να λαδώνει το ρολόι. Ο νεωκόρος έφυγε αμέσως για να εκτελέσει την εντολή του παπά. Μετά από λίγη ώρα χτυπούσε την πόρτα του συντηρητή του ρολογιού και αφού του εξιστόρησε τα όσα είχαν συμβεί του έδωσε ένα μπουκαλάκι με 200 γραμμάρια παρθένο ιταλικό ελαιόλαδο και του ζήτησε να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό να λαδώνει το ρολόι για να μην δυσαρεστηθεί ο ιταλός αξιωματικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φυσικά το ρολόι στην κεντρική πλατεία του νησιού σταμάτησε να δουλεύει μετά από μία εβδομάδα και ο ιταλός αξιωματικός έστησε στον τοίχο του καμπαναριού τον έλληνα συντηρητή και τον εκτέλεσε ένα πρωί, παρουσία του δημάρχου, του ταμία, του παπά του νεωκόρου και των υπολοίπων κατοίκων του νησιού για παραδειγματισμό!!!!!!!

    Αν και στην Ελλάδα σήμερα δεν υπάρχει κατοχή, ούτε ξένοι κατακτητές, εμείς ακόμη συνεχίζουμε να στερούμε το «λάδι» από τα γρανάζια της μηχανής μας. Από το δήμαρχο στον ταμία και από τον παπά στον νεωκόρο χάνεται ο πλούτος που έρχεται από την Ε.Ε. για να υποστηρίξει την οικονομία μας και στο τέλος το θύμα είναι ο συντηρητής του ρολογιού... δηλαδή εμείς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο συντηρητής του ρολογιού, όταν έμεινε μόνος, κοίταξε με δέος το πολύτιμο περιεχόμενο του μικρού μπουκαλιού. Σκέφτηκε πόσο νόστιμες θα έκανε τις λαχανίδες που επί μήνες έτρωγε αυτός και η οικογένειά του. Πόσο καλό θα έκανε στο παιδιά του λίγο λάδι που τους έχει ξεραθεί ο οισοφάγος από την μπομπότα! Την ίδια όμως στιγμή σκέφτηκε με τρόμο την αντίδραση του ιταλού αξιωματικού αν δεν έκανε αυτό που τον είχε προστάξει μέσω του νεωκόρου, μιας και τους υπόλοιπους κρίκους αυτής της αλυσίδας τους αγνοούσε! Το ίδιο απόγευμα το ρολόι χτύπησε και πάλι μετά από πολύ καιρό, έξι φορές. Στην αρχή οι νησιώτες νόμισαν πως κάποιος είχε πεθάνει και σταυροκοπήθηκαν λέγοντας «ζωή σε λόγου μας». Αργότερα όμως, έμαθαν από τον παπά της εκκλησίας που τους μάζεψε για τον εσπερινό ότι ο καλός ιταλός αξιωματικός είχε προσφέρει παρθένο ιταλικό ελαιόλαδο για να βάλει σε λειτουργία το ρολόι τους και πως γι αυτό και μόνο θα έπρεπε να αισθάνονται μεγάλη ευγνωμοσύνη που ο Κύριος, αν και περνάνε δύσκολες στιγμές στη μέση ενός φριχτού πολέμου τους έστειλε αυτόν τον μεγαλόψυχο Ιταλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ, ΤΟ ΑΛΙΣΙΒΕΡΙΣΙ, ΤΟ ΠΑΡΕ ΔΩΣΕ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΦΤΑΝΕΙ ΤΑ 300 ΔΙΣ ΕΥΡΩ (240 ΔΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΕΠ)

    ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΕΜΕΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ (ΦΠΑ) ΕΙΤΕ ΜΕ ΑΜΕΣΗ (ΦΜΥ) ΕΙΤΕ ΜΕ ΕΙΣΦΟΡΕΣ (ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ) ΓΙΑ ΚΑΘΕ 100 ΕΥΡΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ 31 ΕΥΡΩ

    ΕΤΣΙ ΜΕ ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 90 ΜΕ 93 ΔΙΣ.

    ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ (ΟΧΙ ΕΛΛΕΙΜΑ)

    ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΑ ΜΙΣΑ (ΚΑΠΟΥ 52 ΔΙΣ)

    ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ???????

    ΛΑΪΚΑΤΖΗΔΕΣ, ΦΑΝΑΡΤΖΗΔΕΣ, ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ, ΤΑΞΙΤΖΉΔΕΣ, ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΣ, ΚΑΦΕΤΖΗΔΕΣ, ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟ 75 % ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.

    ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΘΩΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗ, ΝΟΣΟΚΟΜΑ, ΔΑΣΚΑΛΑΚΟ ΚΑΙ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ) ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ (ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ, ΤΕΛΩΝΙΑΚΟΥΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΟΥΣ ΚΛΠ) ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΣΚΟΥΖΟΥΝ "ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΤΟΥΣ" Ή "ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΜΕΣΟ, ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΕ ΤΟΥΣ"


    ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΞΕΤΣΙΠΩΤΑ ΚΛΕΒΕΤΕ ΜΑΖΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΜΙΜΟΥΜΕΝΟΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΨΑΡΙΑ ΠΟΥ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΝΗΘΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΚΑΡΙΖΕΤΕ.


    2% ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Ο ΦΠΑ, 10% ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ.


    ΑΛΛΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕ ΘΑ ΠΑΤΑΕΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΘΑ ΠΕΣΕΤΕ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΕΟΝΕΞΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΛΟΠΗΣ ΣΑΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΕΝΑ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΦΟΥΚΑΡΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΣΚΥΛΟΒΡΙΖΕΤΕ.

    ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ

    ΜΙΣΕΣ ΤΙΜΕΣ ΠΑΝΤΟΥ,

    ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΑΝΤΑ

    ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ

    "ΑΠΟΘΑΝΕΤΩ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟΦΥΛΩΝ"

    ΑΒΑΔΑΙΟΣ ΙΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ποιος εξουσιοδότεισε το κομματόσκυλο του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρο της ΓΕΣΕΕ, τον Παναγόπουλο, να πάει να διαπραγματεύεται εκ μέρους των εργαζομένων, τον 13 και 14 μισθό... το ασφαλιστικό .. κλπ...
    Σαν να λέμε έχουμε βάλει τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα....
    Να γίνουν εδώ και τώρα εκλογές στην ΓΕΣΕΕ, αλλιώς αυτό δεν είναι συνδικάτο, αλλα δεκανίκι της κυβέρνησης...
    σας δουλεύουνε ρεεεεεεεεεε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οπως εχουν τα πραγματα τωρα αγαπητοι μου, μια δημοσια εκκληση στον αξιοτιμο κ.Παλαιοκωστα,δραπετη των φυλακων Κορυδαλλου,ειναι επιτακτικη αναγκη.

    Αξιοτιμε κ.Παλαιοκωστα,σε παρακαλουμε ,σε ικετευουμε,δωσε μας την διευθυνση του πιλοτου του ελικοπτερου που σας ελευθερωσε ,και την εταιρεια ελικοπτερων που ενοικιαζει ελικοπτερα (ακομα) και σε αλβανες,χωρις να ζητησει τα στοιχεια τους!!

    Παρακαλουμε,σας ικετευουμε,τη χρειαζομαστε αυτη την διευκολυνση.

    Να νοικιασουμε ενα ελικοπτερο να το φορτωσουμε με καμμια βομβα Ναπαλμ,(η εστω με καμμια κατοστη κιλα μπαρουτι),και να ..περιμενουμε.
    Οταν δουμε οτι εχει μαζωξη η αλητοσυμμορια πασοκο-σκυλια,να παμε απο πανω και μπαμ! να μην αφησουμε ποδαρι πασοκοσκυλαιικο.

    Μετα εχουμε και το μπουρδελο /χαμαιτυπειο Χαρ.Τρικουπη η Ιπποκρατους και ξανα τα ιδια ..
    Να μην μεινει ποδαρι πασοκ-σκυλια..

    Ελατε αξιοτιμε κ.Παλαιοκωστα,βοηθησε το λαο!!

    Ξερουμε,ξερουμε,εσεις .."τυχαια" αποδρασατε!
    Κανατε ηλιοθεραπεια πανω στην ταρατσα των φυλακων,και τοτε εντελως τυχαια περασε η φιλη σας και σας πηρε..
    Το ξερουμε το ξερουμε αυτο..
    Η αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια,μας ..ενημερωσε!
    Εφταιγε η ..διαλυση της αστυνομιας!
    Που την ..διελυσε η Ν.Δ (του κ.Καραμανλη,οπως ελεγε και το βλακογιοργο)...

    Ενω τωρα βομβα ακομα και μεσα στο υπουργειο δημ.ταξης ,
    ειναι .."οργανωση" της αστυνομιας!!!
    Μας τοπε,τι λεω μας διαβεβαιωσε η αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια!!
    Θα φτιαξουμε την αστυνομια που διελυσε η Ν.Δ (του κ.Καραμανλη οπως ελεγε και το βλακογιοργο)..


    Τελικα η βομβα καλη ητανε ,αλλα το αποτελεσμα δεν ηταν το ..αναμενομενο...

    Παντως καλη αρχη.
    Να αρχισουν να τρεμουν τα πασοκ-σκυλια.
    Μεχρι να εκτελεστουν ολα δημοσια στο Συνταγμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΖΗΤΩ Η “ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ”…

    ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΑΚΗ…

    ΚΙ ΑΝ ΔΕΙ ΠΟΤΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΡΥΠΗΣΕΙΣ ΤΗ ΜΥΤΗ…

    ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥς ΑΣΤΕΙΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ (π.χ. ΦΑΗΛΟ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ, ΧΡΥΣΑΝΘΟ ΛΑΖΑΡΙΔΗ, ΖΟΥΡΑΡΗ, ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑ) ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΖΕΨΕΙ…

    Η ΝΔ κύλησε πιά πολύ μακριά από τον πολυσυλλεκτικό πολιτικό οργανισμό που για χρόνια προσπαθούσε να πείσει πως είναι. Και που από τα πράγματα ήταν ένα είδος συνασπισμού.

    Με την παρουσία στο Συνέδριό της προσωπικοτήτων με ιδιαίτερα για κάποιους εθνικά αντανακλαστικά, όπως οι κκ. Ζουράρις και Καραμπελιάς, αλλά και με την εκλογή σε σημαντικές πολιτικές θέσεις στελεχών της παλιάς Πολιτικής Ανοιξης και του περίφημου “εθνικά επιθετικού” Δικτύου ’21, η ΝΔ υιοθετεί μιά γραμμή σαφώς σκληρότερη, και ίσως ακραία, σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

    Και τοποθετείται ενάντια σε περισσότερο συναινετικές θέσεις σε θέματα πολιτικής καθημερινότητας. Προβάλλοντας λαικίστικες θέσεις που από τα πράγματα δεν στηρίζονται στην λογική και τον ρεαλισμό. Αλλά στοχεύουν στην προσέλκυση της εξαγριωμένης κοινής γνώμης για την κατάκτηση της εξουσίας. Και μετά; Η παλιά ΝΔ και λίγο από τα ίδια.

    Η ΝΔ γίνεται κόμμα εθνικοφρόνων και καθαρά παλαιοδεξιό, με βάση τις παραδόσεις της ελληνικής πολιτικής ζωής. Η κληρονομιά του Κ. Καραμανλή καταρρέει. Και κυριαρχεί η αντίληψη του Ευ. Αβέρωφ για το ποιόν της πολιτικής και για την μελλοντική πορεία του τόπου. Η ΝΔ δεν είναι πιά ούτε κατ’ ελάχιστο φιλελεύθερη. Αλλά και ο συντηρητισμός που εκφράζει δεν είναι σύγχρονος ούτε και πολιτικά ολοκληρωμένος και μετριοπαθής.

    ΞΥΠΝΑ ΜΕΓΑΛΕ, ΑΕΙΜΝΗΣΤΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ, ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    ΝΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΚΕ ΣΑΜΑΡΑ??
    ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ??
    ΜΑ ΠΑΝΟΖΑΧΟ (ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑ ΡΗΜΑΞΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ???
    ΜΕ ΒΑΡΝΑΔΑΚΗ ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΠΟΥ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕ ΤΟΣΟΥΣ ΜΑ ΤΟΣΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ??????
    ΜΕ ΣΟΥΦΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΟΜΜΕΧ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΠΟΙΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΟΜΜΕΧ ΠΟΥ ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ ΠΟΤΕ??? ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΙ ΤΟΥ ΚΟΜΠΟΔΕΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΟΤΕ??ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ??/
    ΜΕ ΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΥ ΦΕΒΡΩΝΙΑ ΠΟΥ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΕΡΝΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ??? ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΜΕ ΤΙΣΚΛΩΤΣΙΕΣ ΑΠΟ ΡΗΓΙΛΛΗΣ??/
    ΜΕ ΝΤΑΟΥΛΑ ΔΙΟΜΙΔΙ ΠΟΥ ΧΟΡΤΑΣΕ ΧΡΗΜΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ?ΑΠΟ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ΣΕ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΤΑ ΣΕ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΕ ΣΑΜΑΡΑ???
    ΜΕ ΓΚΙΑΤΑ ΓΙΑΝΝΗ ΠΡΟΕΔΕΡΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΑΙ Δ.ΝΤΗ ΤΟΥ ΖΑΓΟΡΙΤΗ ΠΟΥ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΑΗΔΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ??
    ΜΕ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΒΑΧΤΙΑΒΑΝΟ ΠΡΩΗΝ ΓΡΑΜ ΟΕΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΝΔ ΣΑΝ ΚΟΜΜΑ???
    ΜΕ ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟ???????(ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ)
    ΜΕ ΚΡΑΤΣΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ????????????
    ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΗ ΠΡΩΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΗΣΙ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΣΟΙ ΤΟΥ??????ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΛΥΦΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΡΗΓΙΛΛΗΣ ???
    ΜΕ ΑΘ ΣΚΟΡΔΑ??????? ΨΑΞΤΕ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΙΣ ΔΡΕΣΕΙΣ ΤΟΥ????
    ΜΕ ΠΑΤΡΟΚΛΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ????
    ΜΕ ΙΑΤΡΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΙΔΙΑΤΕΡΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΟΝΤΟΥ????????
    ΜΕ ΔΡΟΣΟ ΕΥΘΥΜΙΟ ???????? ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ???????????
    ΜΕ ΒΡΥΝΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ…..ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΑΑΑΑ ΤΟΥ ΥΦ.ΡΓΟΥ ΒΛΑΧΟΥ?????????? ΚΑΙ ΑΡΠΑΓΑ ΓΕΝΙΚΑ???????/
    ΜΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΓΛΥΦΕΙ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ????????
    ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΝΕΑ …ΠΟΛΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλό το άρθρο Γιαννακόπουλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κε Γιαννακόπουλε,
    συνεχίζεις καλά.Άν ήσουν καί λίγο
    περιεκτικότερος....σύντομος..
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΟΛΥ ΑΛΗΤΕΙΑ ΡΕ ΑΔΕΛΦΕ...ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ...

    Ακόμη και ο Πολυζωγόπουλος είπε οτι για να επιτευχθούν οι στόχοι του μνημονίου θα πρέπει να κατέβει ο χριστός επι της γης και ο Παναγόπουλος έχει ήδη έτοιμη την πανηγυρική ανακοίνωση για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης με τους εργοδότες.

    Ο αθεόφοβος θα βάλει την υπογραφή του για αυξήσεις της τάξης του 1% !!!! όταν ο πληθωρισμός τρέχει στο 5% και όταν η εργατική νομοθεσία έχει γίνει σουρωτήρι απο τα εργασιακά μέτρα του ΓΑΠ.

    Μάλιστα ο κυριος αυτός όταν ο Καραμανλής τόλμησε να κάνει ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο- χάδι όπως αυτό της Πετραλιά, ωρύοταν για την αντιασφαλιστική λαίλαπα της δεξιάς.
    Εχει όμως ο καιρός γυρίσματα…

    - Νομικοι υπαρχουν σε αυτο τον τοπο, να ξεκινησουν τις αγωγες και ο,τι αλλο χρειαζεται μπας και ξεβρωμισουμε καμια φορα;
    Γιατι αν περιμενουμε απο τους συνδικαλιστες, σωθηκαμε…

    Το ΞΕΦΤΙΛΙΚΙ της ΓΣΕΕ - ΠΑΣΟΚ
    δεν έχει όρια…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση