GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καπιταλισμός χωρίς αντίπαλο...

Από τον Θανάση Ι. Νικολαΐδη thanikolaidi@hotmail.com ΕΙΝΑΙ η ώρα της αριστεράς . Παγκόσμια. Τώρα που ο καπιταλισμός κάνει θραύση. Σε γήπε...

Από τον Θανάση Ι. Νικολαΐδη
thanikolaidi@hotmail.com
ΕΙΝΑΙ η ώρα της αριστεράς. Παγκόσμια. Τώρα που ο καπιταλισμός κάνει θραύση. Σε γήπεδο που είναι συνολικά δικό του. Με την ανθρωπότητα, ωστόσο, να μην τρέφει τα καλύτερα των.αισθημάτων της για τον κομμουνισμό ως πρακτική και τους ανθρώπους του ως ιδεολόγους. Και τι που είχαν δικό τους τον μισό πλανήτη; Κατάλαβε ποτέ της η μητροπολιτική ηγεσία του Κρεμλίνου, τα αρτηριοσκληρωτικά εκείνα γερόντια πως υπήρχε αντίπαλος αδίστακτος, με τους Αμερικάνους χιλιάδες μίλια μακριά και τις (μυστικές τους) υπηρεσίες κάτω απ' τη μύτη τους. Τα δορυφόρα κράτη, βλέπεις, η σιγουριά, το νταηλίκι αφαίμαξη, όλα αυτά.κοιμίζουν.
ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ το «Τείχος» κι ακολούθησαν οι κρίκοι μιας αλυσίδας, αποδεικνύοντας, στην...
 πράξη και με το αποτέλεσμα, πως οι λαοί δεν κυβερνώνται με τον χαφιέ, τη βία και τον χωροφύλακα. Κι έμεινε μόνος ο καπιταλισμός να κόβει βόλτες και να μας θυμίζει, σε επίπεδο πολιτικό, πως ο φασισμός δεν πέθανε.
ΕΙΝΑΙ, λοιπόν, ώρα της αριστεράς και αριστερά δεν υπάρχει. Κι ούτε ελπίδα για να σηκώσει κεφάλι, όπως πάει. Δες τους «αριστερούς» (ευρωπαίους) ηγέτες πόσο αυτάρεσκα μιλούν και καμαρώνουν, πόσο με τα τιποτένια ασχολούνται, παρατήρησε τα καμώματά τους, δες τους πόσο εκφυλλίστηκαν πνιγμένοι στην ασημαντότητα και τη διαφθορά και πάρ' το απόφαση. Καπιταλισμός με τις (απαίσιες) μορφές του κατά κράτος και λαό, αμερικανοκρατία για δεκαετίες, μέχρι κάτι να βγει απ' τον νόμο της ακμής και παρακμής (και μόνο).
ΧΩΡΙΣ αντιστάσεις κι εδώ, οι ντόπιοι «κομμουνιστές». Σε μιαν Ελλάδα ηρώων και γερμανοτσολιάδων, που τη βίασαν οι νικητές του εμφυλίου με τα Μακρονήσια. Για να συνεχίσουν τα ατιμώρητα φασιστοειδή της χούντας και του Παπαδόπουλου που δεν μπορούν να δείρουν και λυσσάξανε. Έχουν την εμπειρία τους οι (λεγόμενοι) κομμουνιστές από μια βάρβαρη δεξιά που τους ξέκανε, έχουν την ελευθερία τους να δράσουν. Κι όμως, παραμένουν αγνώριστοι, άσημοι και ακίνδυνοι. Με ηγεσία συνέχεια της παλιάς και με κεφάλι αγύριστο. Σήμερα που όφειλαν να κερδίσουν τις μάζες, να εμπνεύσουν και να δώσουν ελπίδα. Με την στάση και την εξυπνάδα τους. Σήμερα που στροφάρουν δεξιά. Έτσι που το πάνε, με τη φόρα τους και με τη φορά των πραγμάτων, από σημερινές ξεσκονίστρες της δεξιάς, αύριο θα' ναι μουσειακό είδος (οι κομμουνιστές) και μεθαύριο θα 'ναι δυο αράδες η ιστορία τους στην παγκόσμια ιστορία.

13 σχόλια

  1. Ήδη κυκλοφορήσαν στην πιάτσα τα πρώτα DVD , με τις καταθέσεις των Ελλήνων στις διάφορες τράπεζες .
    Θα χυθεί πολύ αίμα .

    Τώρα νιώσε κι εσύ τη γλύκα!
    Η αλήθεια ,
    stonpoutsomas@gmail.com
    τα κλεμμένα γυρίζουν πίσω ,εκεί που δεν… ανήκουν.
    Αποκαλύπτουμε σήμερα τον τρόπο με τον οποίο θα επιστραφούν , στους φτωχούς μετανάστες τα κλεμμένα του Έλληνα Πασόκου κ.τ.λ. , βολεμένου μετά το 1981, δημοσίου υπαλλήλου και Εθνικού εργολάβου . Ήδη κυκλοφορήσαν στην πιάτσα τα πρώτα DVD , με τις καταθέσεις των Ελλήνων στις διάφορες τράπεζες .
    Θα χυθεί πολύ αίμα .
    Σε συναντά ο πεινασμένος μετανάστης ,που έχει στα χέρια του το DVD , των καταθέσεων , και σου λέει , πως αν αύριο το πρωί δεν του δώσεις μέρος των καταθέσεων θα σε σκοτώσει , έχεις την εντύπωση πως θα επέμβει η αστυνομία , αν την ενημερώσεις και θα τη γλυτώσεις ,.
    Δε θα γλυτώσεις !
    Αν δεν του δώσεις τα χρήματα , τότε θα σε σκοτώσει , θα πάρει την μορφή σου στο βεστιάρια μεταμφίεσης των μεταναστών , που λειτουργούν ήδη στο κέντρο της Αθήνας και χωρίς να το καταλάβει κανείς , σε λίγη ώρα τα λεφτά σου θα έχουν κάνει φτερά , εσύ θα βλέπεις τα ραδίκια ανάποδα και συγγενείς και φίλοι σου θα σε αναζητούν.
    Μα στο είπα θα χυθεί πολύ αίμα .
    Ξαναψήφισε ΠΑΣΟΚ , ΛΑΟΣ ,ΝΤΟΡΑ , για να προστατευθείς , δια χειρός Goldenxoίδη .
    ΣΗΜΕΙΩΣΗΣ : Αλβανέ προνομιούχε , τώρα κινδυνεύεις και εσύ .
    Όποιος θέλει το DVD με 3 ευρώ στην Γερανίου ,και πολλά ροζ χάπενινγ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το "πρά φύσιν" πολιτικό σύστημα έχει θαφτεί από χρόνια στην κασέλα της ιστορίας. Εδώ δεν το καταλάβαμε ακόμα λόγω του φαινομένου της υστέρησης (πνευματικής και χρονικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΕΣ ΧΕΙΡΑΨΙΕΣ ΔΕΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΠΙΑ ΚΑΝΕΝΑ.
    Κόβει τα δωρεάν εισιτήρια από τους αναπήρους.
    Κόβει τις συντάξεις από τις χήρες και τα επιδόματα από τα ορφανά.
    Μειώνει τις πενιχρές συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων.
    Μειώνει στο ελάχιστο τις νοσοκομειακές δαπάνες και τα νοσοκομεία ήδη υπολειτουργούν.
    Κόβει, κόβει, κόβει.
    Ότι φτιάξαμε 50 χρόνια τώρα καταστρέφεται από τον Παπανδρέου μέσα σε λίγους μήνες.
    ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ.
    Στους γιατρούς να τα φάς βρε δοσίλογε.
    Τον Τσουσέσκου τον θυμάσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτές τις αερολογίες μοναχά έλληνες αριστεροί θα μπορούσαν να τις εκστομίσουν. Πως ήρθε η ώρα της αριστεράς όταν η ελληνική κρίση είναι προιόν του κρατισμού και των παροχών σε λαικές τάξεις με δανεικά. Κι όταν η παγκόσμια κρίση προήλθε απο στεγαστικά δάνεια σε άτομα δίχως εγγυήσεις ώστε οι κυβερνήσεις να κάνουν "φτηνή" στεγαστική πολιτική. Παραμύθια σας φταίει ο καπιταλισμός. Το αριστερό σας κεφάλι φταίει για όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άσε ρέ παληκάρι.
    Πάμε γιά μιά σόδα καί συγνώμη πού
    σέ στεναχωρώ.
    Άν είσουν διορισμένο γιουσουφάκι
    στήν Α ή Β ΔΕΚΟ δέν θά γκάριζες,
    αλλά θά κελαϋδούσες.
    Μετά θά εξαφανιζόσουν από τό site,
    διορισμένος ών.
    Σέ τά μάς ρέ!
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ

    ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ

    ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ

    ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ

    ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αλήθεια κύριε Καρχιμάκη τί έγινε με εκείνη την υπόθεση της Μονής Τοπλού στη Σητεία;
    Ξέρεις εσύ.
    Εκείνην την περίφημη μονή (που έχει μόνο ένα μοναχό) με τα χιλιάδες μαϊμού στρέμματα στο δρόμο προς το Βάϊ και το Παλαίκαστρο.
    Μαζεύτηκαν όλοι οι ντόπιοι πράσινοι και έκαναν εταιρία που έκανε συμφωνητικό με εγγλεζοκύπρια εταιρία στο χρηματιστήριο του Λονδίνου και πουλούσαν μετοχές για να γίνουν γήπεδα γκόλφ και τεράστια ξενοδοχεία ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ NATURA.
    Μιλάμε για δισεκατομμύρια.
    Τίποτε έ;
    Όλα ΟΚ, νάναι καλά ο Γιώργος που καθάρισε.
    Μπράβο αγόρι μου.
    Πάντως όλη η κρήτη ξέρει γιατί σκοτώθηκες για να βγεί το πασόκ και να ξεχασθεί η υπόθεση.
    Είδες η σοσιαλιστική δικαιοσύνη;
    ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΪΔΑΡΕΣ ΠΑΣΟΚΟΙ ΟΠΑΔΟΙ.
    ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΘΙΑ ΖΩΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σιγά ρε μεγάλε αριστερέ..
    θα σου χυθεί ο φραπές και θα λερωθεί το lacost μπλουζάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα Θανάσακη μου την αριστερά δεν έχουμε? Ποιο είναι το πρόβλημα δεν κατάλαβα....

    Μητσάρας
    http://ntalaras.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΛΛΗ ΤΕΤΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΙΣΕΙ ΤΟΣΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΞΕΚΩΛΑ ΤΟΥ MEGA ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ.

    Αι σιχτίρ
    με το θιγμένος Βολεψάκιας.

    "Για μαζέψτε τον κ. Πάγκαλο που βγαίνει στα δελτία ειδήσεων και το παίζει θιγμένος, επειδή αποκαλύφθηκε ότι βόλεψε την κορούλα του στο Δημόσιο. Αποκάλυψε, επίσης, ότι βόλεψε...
    και άλλες 3 γραμματέες του.

    Αλλά κατά τα άλλα στα τελευταία 30 χρόνια, δεν έβαλε άλλον στο Δημόσιο.
    Δηλαδή, αν αυτός είναι ο Αντιπρόεδρος μιας Κυβέρνησης που θέλει να προβάλλει νέα ήθη στον δημόσιο βίο, τότε θα πρέπει να συγχαρώ τον Πρωθυπουργό για την εξαιρετική επιλογή του.

    Για μαζευτείτε ορισμένοι γιατί η οργή είναι μεγάλη και τα μηνίγγια μας αρχίζουν να συστέλλονται..."

    ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ...
    Ανακύκλωση μικρών ηλεκτρικών συσκευών στα καταστήματα λιανικής...ΜΕ ΤΑ ΚΡΕΑΤΑ ΣΑΣ ΜΑΖΙ.
    MEGA ...ΓΟΥΡΟΥΝΟΤΟΜAΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν κοιτας λεβεντη μου την κυρακανέλλη και τα στρατευματα των S.A του ΠΑΜΕ, τα γεροντια σκέφτεσαι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Σύντροφε" Νικολαΐδη, λες μπούρδες. Φυσικά η "μπουρδολογία" είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της ηλίθιας ιδεολογίας σου. Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί η ιδεολογία σου αυτή πετάχτηκε στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας; Διερωτήθηκες ποτέ τι προσέφερε αυτή η ιδεολογία στην ανθρωπότητα; Να σου πω εγώ: Την φτώχεια, την πείνα, την εξαθλίωση, την ισοπέδωση και τα γκούλαγκ! Καθόλου μικρή προσφορά από μια ιδεολογία εφιάλτη! Έχεις την εντύπωση ότι επειδή διάβασες ένα Μαρξ, ένα Λένιν και ίσως έναν Έγκελς, ότι αυτά είναι το ευαγγέλιο της ζωής; Και ο Μαρξ και ο Έγκελς (και οι δύο μεγαλοαστοί) λέγανε γελοιότητες. Ο δε Λένιν (από αστική οικογένεια και αυτός), ήταν ένας απλός τυχοδιώκτης που μισούσε τον Τσάρο, επειδή εκτέλεσε τον αδελφό του, και χρηματοδοτήθηκε από τον Κάϊζερ της Γερμανίας για να κάνει την "επανάσταση". Μισούσε τους Μπολσεβίκους, αλλά εναγκαλίστηκε την ιδεολογία τους όταν διαπίστωσε ότι τον εξυπηρετούσε στον σκοπό του. Βασάνισε, εκτόπισε, εξόρισε, εξανδραπόδισε και εξόντωσε εκατοντάδες χιλιάδες ψυχές, μόνο και μόνο επειδή τον κατάλαβαν και αντιτάχθηκαν στους σκοπούς του. Πολλοί στην Ρωσία τον χαρακτηρίζουν χειρότερο και από τον Στάλιν, ο οποίος απλώς συνέχισε το "θεάρεστο" έργο του. Αυτή είναι η "ιδεολογία" σας "σύντροφε". Ότι πιο ελεεινό αποκρουστικό και διεστραμμένο έχει εφεύρει ο ανθρώπινος νους σε μορφή ιδεολογίας. Και έχετε το θράσος όλοι εσείς να χαρακτηρίζετε τον καπιταλισμό ως "βάρβαρο", ξεχνώντας βολικά ότι ο καπιταλισμός έδωσε ψωμί και ελευθερία στους λαούς. Και αναρωτιέστε γιατί δεν μπορεί η Αριστερά να "εμπνεύσει" σήμερα. Πόσο τραγελαφικοί είστε όλοι σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση