GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

-Να μην συνυπογράψει η κυβέρνηση την περικοπή των αγροτικών επιδοτήσεων ...

ΖΗΤΑ Ο ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ EΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε. «Θρυαλλίδα στα θεμέλια της Κοινής Αγροτικής Π...

ΖΗΤΑ Ο ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ EΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε.

«Θρυαλλίδα στα θεμέλια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους αγρότες και την ελληνική περιφέρεια» θεωρεί ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ και βουλευτής Λαρίσης Μάξιμος Χαρακόπουλος την απόφαση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ για παύση καταβολής των αγροτικών επιδοτήσεων στις χώρες της ΕΕ που ξεπερνούν τους όρους του Συμφώνου Σταθερότητας.
Με Ερώτηση που απευθύνει στο πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον καλεί να μην συνυπογράψει την απόφαση στη Σύνοδο Κορυφής του προσεχούς Οκτωβρίου.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως...
 εξής:
«Οι εξελίξεις που αφορούν το μέλλον των Ελλήνων αγροτών προδιαγράφονται πλέον δραματικές. Η υιοθέτηση από τους Υπουργούς Οικονομικών της Ε.Ε. της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παρακράτηση-περικοπή των επιδοτήσεων που λαμβάνουν οι αγρότες από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο, σε περίπτωση που ένα κράτος-μέλος δεν τηρεί τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας (δημοσιονομικό έλλειμμα άνω ή κοντά στο 3% του ΑΕΠ και δημόσιο χρέος άνω του 60%), αποτελεί θρυαλλίδα στα θεμέλια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).
Τα εν λόγω κράτη μέλη θα είναι υποχρεωμένα να καταβάλλουν τις ενισχύσεις στους αγρότες από τους εθνικούς τους προϋπολογισμούς, υποχρέωση στην οποία θα αδυνατούν να ανταποκριθούν χώρες όπως η Ελλάδα, με υψηλό έλλειμμα και χρέος.
Η απόφαση, που πρόκειται να εγκριθεί τον προσεχή Οκτώβριο από το Συμβούλιο Κορυφής της Ε.Ε., θα έχει, προφανώς, ανυπολόγιστες συνέπειες για το σύνολο του αγροτικού πληθυσμού και την ελληνική περιφέρεια.
Εάν επικυρωθεί θα επιφέρει τη συρρίκνωση κατά τουλάχιστον 50% του αγροτικού εισοδήματος, που αντιπροσωπεύουν οι κοινοτικές ενισχύσεις. Αυτό, όμως, συνεπάγεται στην πράξη την εκτόπιση από την παραγωγική διαδικασία εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών!
Η κυβέρνηση με τη στάση της στο συγκεκριμένο ζήτημα δείχνει να μην αντιλαμβάνεται την σπουδαιότητά του, καθώς ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου συμφώνησε με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο Πρωθυπουργός:
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το σημαντικό μερίδιο που καταλαμβάνουν οι κοινοτικές επιδοτήσεις στο αγροτικό εισόδημα και την ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία που διέρχεται η ελληνική οικονομία, πώς προτίθεστε να αντιδράσετε στο Συμβούλιο Κορυφής του Οκτωβρίου ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο παρακράτησης-περικοπής των κοινοτικών επιδοτήσεων προς τους Έλληνες αγρότες»;

4 σχόλια

  1. ΟΛΑ ΤΑ ΚΙΛΑ
    ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΥΤΑ.
    ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΚΛΕΦΤΟΥΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θυμαστε την ΝΕΑ ΓΚΑΠ ποιος την ψηφισε και μετα πανυγυριζε ,ο Γιωργακης σαν υπουργος εξωτερικων.

    Μεγαλη επιτυχια, μας κατεστρεψε και παντα εν γνωση του οσο και αν το παιζει αφελης.
    Τωρα τουτο,η πωληση της Αγροτικης δεν θα μεινει αγροτης για αγροτης,θα παραγουμε μονο σερβιτωρους,και η γη μποει να περασει στους δανειστες μας,και να χρωσταμε στους τουρκους.
    Μπραβο αλλη μια επιτυχια,να μας +++ ξεκάνουνε πανε.

    Τα έλεγαν από τότε οι αγρότες για την καταστροφική πολιτική της ΕΕ έναντι των μικρών αγροτών αλλά δε χαμπαριάζαμε…
    Με δόλωμα τις επιδοτήσεις παρέσυραν επί δυο δεκαετίες τον αγροτικό κόσμο στον Καιάδα της Μέρκελ…
    Τωρα φτάσαμε στο χείλος και για να κάνουμε πίσω πρέπει να στείλουμε στον αγύριστο ΔΝΤ και ΕΕ και να παλέψουμε για τον τόπο μας.

    /// Τους τρώει ο κώλος τους να καεί η χώρα. ///

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνδιάστε τη παραπάνω πολιτική και με το ενδεχόμενο ξεπουλήματος της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς και θα καταλάβετε ότι η σάλτσα δένει απόλυτα.

    Οι εναπομείνατες αγρότες είναι υποθηκευμένοι στην ΑΤΕ, δηλαδή στην υπερτράπεζα ΤΠ, το Ελληνικό κράτος αδυνατεί να καταβάλει τις Ευρωπαϊκές ενισχύσεις και τότε θα δείτε να ξεπροβάλουν τα νέα λαντιφούντια, οι νέοι “ΔΥΝΑΤΟΙ” και οι καινούργιοι δουλοπάρικοι.

    Καλήνύκτα σας και ο τελευταίος να σβύσει τα φώτα!


    Πωληση της ΑΤΕ σημαινει πωληση της χώρας σε ποσοστό 60% μιάς και όλες οι γεωργικές εκτάσεις και οχι μόνο ειναι υποθηκευμένες στην ΑΤΕ.
    Ας το σκεφθουν αυτοί που θα υπογράψουν την συμφωνία πωλησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κορόιδευε εσύ μουνι του πασοκ.

    Εμείς στην μακεδονιά ξεθαβουμε τα οπλα και τα πυρομαχικά των παπούδων μας απο τον εμφυλιο και οχι μόνο.
    Θα γίνει μεγάλο πατιρντί.

    Ο γαπ και η παρέα του δεν θα αντιμετωπίζουν πολίτες πλέον αλλά ελληνες πολεμιστες επαναστάτες για την σωτηρία των παιδιών μας και της πατρίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση