GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έφυγε ο Παύλος Βρέλλης...

Από το http://epirusgate.blogspot.com/    Ο Παύλος Βρέλλης για το μουσείο του... Σαν φόρο τιμής, αγάπης και πίστης στους ανώνυμους και επώ...

Από το http://epirusgate.blogspot.com/  
Ο Παύλος Βρέλλης για το μουσείο του...
Σαν φόρο τιμής, αγάπης και πίστης στους ανώνυμους και επώνυμους ήρωές μας, έφτιαξα τούτο το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας με κέρινα ομοιώματα, στο χωριό Μπιζάνι Ιωαννίνων.
Ευχαριστώ αυτούς που κράτησαν τη Θρησκεία μου, τη Γλώσσα μου και την Εθνικότητά μου, για να είμαι Χριστιανός και να λέγομαι Έλληνας.
Η αγάπη και η λατρεία που είχα - από μικρό παιδί - στους...

ήρωες της Προεπανάστασης και της Επανάστασης του 1821, έγινε αγάπη και θαυμασμός και για τους μετέπειτα ήρωες. Αυτοί σφάχτηκαν, κρεμάστηκαν, γδάρθηκαν, ταπεινώθηκαν ... , για να κερδίσουμε εμείς σήμερα τον τόπο τούτο ελεύθερο - χωρίς σκλαβιά.
Αυτός ο μικρός λαός της γης, έδειξε την ανδρεία του σε όλες τις εποχές. Αντικατέστησε το δόρυ με το καριοφίλι ή το σύγχρονο όπλο και βροντοφώναξε προς όλους τους λαούς της γης: " Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει".
Σαν φόρο τιμής, αγάπης και πίστης στους ανώνυμους και επώνυμους ήρωές μας, έφτιαξα τούτο το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας με κέρινα ομοιώματα, στο χωριό Μπιζάνι Ιωαννίνων. Θέλω να κάνω Ιστορική αγωγή, μνήμη ιερή όλων των ηρωικών μορφών και γεγονότων.
Οι συνθέσεις είναι όλες δικές μου. Δούλεψα όχι μόνο με βάση την πλούσια βιβλιογραφία που συγκέντρωσα (για ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία) αλλά και τις πληροφορίες - στοιχεία - που πήρα από τα μέρη που περπάτησα, γνώρισα, φωτογράφησα και σχεδίασα (επί χρόνια). Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες και ξένους συγγραφείς που στάθηκαν - με τις πηγές τους - πολύτιμοι οδηγοί μου στο δρόμο της δημιουργίας τούτου του έργου, αλλά και στο γράψιμό του βιβλίου που έχετε στα χέρια σας σήμερα. Ένα μεγάλο επίσης ευχαριστώ οφείλω στους καθηγητές και δασκάλους μου στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, για τις γνώσεις που μου έδωσαν στα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα - και που τόσο πολύ με βοήθησαν αυτές οι γνώσεις για την δημιουργία τούτου του έργου.
Γιάννενα, χειμώνας 1995
Παύλος Π. Βρέλλης - γλύπτης

7 σχόλια

  1. Αληθινός Έλληνας . Ο θεός ν’απαύει την ψυχή του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να σταλεί άμεσα στην κ. Διαμαντοπούλου , στην κ.Γιαννάκου, στην κ.Ρεπούση και στην κ.Δραγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χιλιάδες ώρες δουλειάς....
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΞΙΟΣ. ΤΙΜΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΕ ΤΟ ΑΟΚΝΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ,ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ!!!
    ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΥΛΟΣ ΒΡΕΛΛΗΣ...

    ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΠΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.

    ΕΝΑΣ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ....

    ΠΟΣΟ ΜΙΚΡΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑ.....

    ΑΘΑΝΑΤΟΣ.....

    ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χριστος Π.
    Ειχα τη μεγαλη τυχη να τον εχω καθηγητη στα τεχνικα, στη Ζωσιμαια Σχολη.Ηταν ετη φωτος μπροστα απο τους αλλους καθηγητες μας.Ειμαι 55 ετων και δεν τον ξεχασα τον ΚΑΘΗΓΗΤΗ, τον ΚΑΛΙΤΕΧΝΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ !!
    Δεν μπορω να μην επισημανω τη γαιδουρινη σταση που τηρησε απεναντι σ αυτον τον ΕΛΛΗΝΑ , η επισημη πολιτεια και ιδιως αυτο το ανεκδιηγητο -διαχρονικα- υπουργειο της υποτιθεμενης παιδειας.
    ............
    Να ειναι ελαφρυ το χωμα που τον σκεπαζει !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΥΛΟ ΒΡΕΛΛΗ, ΕΛΛΗΝΑ ΜΕ ΣΚΕΨΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ,ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΒΑΡΕΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ.
    -Σ`ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟΠΝΟΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΝΕΠΝΕΥΣΕΣ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ & ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ.
    -ΚΑΛΟ ΤΑΞΕΙΔΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση