GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έρχονται γουνάκια για τον Αλογοσκούφη και τους δικούς του;...

Από τον Χρήστο Ζεστό Nέες διαστάσεις για το σκάνδαλο των ομολόγων δίνει με συνέντευξη-βόμβα στο «Εθνος της Κυριακής» ο πρώην πρόεδρος τη...

Από τον Χρήστο Ζεστό
Nέες διαστάσεις για το σκάνδαλο των ομολόγων δίνει με συνέντευξη-βόμβα στο «Εθνος της Κυριακής» ο πρώην πρόεδρος της Αρχής κατά του μαύρου χρήματος, Γ. Ζορμπάς.
Λίγες ημέρες μετά τις αιχμές που άφησε στην εξεταστική επιτροπή περί πολιτικών και δικαστικών λειτουργών που εμπόδισαν το έργο της Αρχής, ο κ. Ζορμπάς προχωρά ένα βήμα παραπέρα και δείχνει το τότε υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και τον πρώην υπουργό Γιώργο Αλογοσκούφη, ως υπεύθυνο για τη μη...
 ολοκλήρωση των ερευνών του.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ ΤΟ ΔΕΞΙΟ ANTINEWS ΣΤΙΣ 19/07/2008 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΠΜΠΗ ΖΟΡΜΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΤΣΑΡΟ:
Προσπαθώντας να διασκεδάσει την κριτική που του ασκείται, ότι δηλαδή απεπέμφθη ο κ. Ζορμπάς εξαιτίας των ερευνών του για τα ομόλογα και τη Siemens ο κ. Αλογοσκούφης αμφισβήτησε χθες την αποτελεσματικότητα του κ. Ζορμπά και υποστήριξε ότι η Αρχή δεν λειτουργούσε, ότι η συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας ήταν ανύπαρκτη και ότι εντοπίζονταν σοβαρά προβλήματα στη συνεργασία του κ. Ζορμπά με τις δικαστικές αρχές και τις αντίστοιχες υπηρεσίες αντιμετώπισης του «μαύρου χρήματος» διεθνώς. Επειδή λοιπόν το θράσος περίσσεψε και επειδή δεν μπορεί να τα λέει αυτά ανέξοδα ο κ. Αλογοσκούφης, μπορεί να μας απαντήσει στα εξής ερωτήματα.
Πρώτον: Στενότατος συνεργάτης του, από αυτήν την πολυδιαφημισμένη γενιά των 30ρηδων, έχει μήπως στενές συγγενικές σχέσεις με τον πρόεδρο Ταμείου που εισηγήθηκε και αγόρασε ομόλογο αξίας 130 εκατομμυρίων για το οποίο ο Ζορμπάς έστειλε πόρισμα στην δικαιοσύνη;
Δεύτερον: Περιλαμβάνει το πόρισμα αυτό ύποπτες τραπεζικές διαδρομές μέσω των οποίων διακινήθηκε μίζα 7.150.000 ευρώ για το συγκεκριμένο ομόλογο και οι οποίες πρέπει τώρα να διερευνηθούν για να δούμε που πήγαν τα λεφτά;
Τρίτον: Είναι πανομοιότυπο το modus operandi αυτού του ομολόγου με το επίσης αμαρτωλό του ΤΣΠΕΑΘ; Για παράδειγμα και τα δυο τα διακίνησε η χρηματιστηριακή ΤΡΩΫΛΟΣ
Τέταρτον: Γνωρίζει ο κ. υπουργός αν η ΤΡΩΫΛΟΣ συνεργαζόταν στενά με την ΠΗΓΑΣΟΣ, που ενεπλάκη πρόσφατα και στα μαύρα ταμεία της Ζήμενς και στην οποία βρίσκεται και ο κ. Γιώργος Μολυβιάτης; (διαβάστε και το «Πως συνδέονται όλα μεταξύ τους».
Πέμπτον: Ο κ. Καπράνος ο πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ την εποχή που αγόρασε από την ΤΡΩΫΛΟΣ το άλλο αμαρτωλό ομόλογο, επίσης των 130 εκατομμυρίων, είναι φίλος του κ. Αλογοσκούφη ή όχι; Ποιος τον είχε διορίσει σε διάφορες κυβερνητικές θέσεις μεταξύ των οποίων και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο του άλλου φίλου του κ. υπουργού, του Πάνου Τσουπίδη;
Έκτον: Σε ποιους ακριβώς μοιράστηκε η συνολική μίζα των 13.650.000 ευρώ που κατέβαλε η ΝΑΜ του άλλου φίλου του κ. Αλογοσκούφη, του κ. Παπαμαρκάκη, ως «προμήθεια» για τα δυο προαναφερθέντα ομόλογα;

7 σχόλια

  1. Η Κατάρ(α) του Αστακού

    Ο σκεπτικισμός και η αμφισβήτηση έχουν διαδεχθεί τον αρχικό ενθουσιασμό που καλλιεργήθηκε για την επένδυση στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας που παρουσιάστηκε ως «πράσινη», ενώ είναι χαρακτηριστικό του κλίματος ότι την υποστήριξή του για τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με το αμφιλεγόμενο καύσιμο LPG απέσυρε και ο δήμαρχος Αστακού, Παναγιώτης Στάικος, ο οποίος υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ.
    Πριν από λίγες μέρες στην περιοχή δημοσιοποιήθηκε επιστολή του δημάρχου, με την οποία καταγγέλλει προσπάθειες αποπροσανατολισμού: Οι δε θέσεις εργασίας δεν ήταν χιλιάδες όπως διαφήμιζαν οι κομματικοί ντελάληδες, αλλά λιγότερες από 140. Το παραμύθι τελείωσε, δεν τσιμπάει κανείς πλέον. Μόνο οι κομματικοί ντελάληδες το συνεχίζουν για ψηφοθηρικούς λόγους και για να καλύψουν την οσφυοκαμψία τους απέναντι στο ΔΝΤ
    Εντός των ημερών αναμένεται και σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου του Αστακού, όπου θα προταθεί να αρθεί η έγκριση που είχε δοθεί για τη δημιουργία της μονάδας.
    Η δημιουργία αυτής της μονάδας είχε παρουσιαστεί αρχικά ως «πράσινη επένδυση» του Κατάρ στην Ελλάδα, η οποία θα αφορούσε τη μεταφορά και αποθήκευση υγροποιημένου φυσικού αερίου στον Αστακό και την παραγωγή βιοκαυσίμων.
    Τελευταία, όμως, άρχισε να γίνεται ευρέως γνωστό ότι η μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, για την οποία ενδιαφέρεται το Κατάρ, θα χρησιμοποιεί ως καύσιμο το ρυπογόνο LPG (για πολλούς αμφισβητούμενης ασφάλειας, το οποίο παράγεται κατά την επεξεργασία πετρελαίου).
    Στο Κατάρ σήμερα αναγκάζονται να το καίνε, προκαλώντας μεγάλες τιμές διοξειδίου του άνθρακα, για το οποίο από το 2013 θα πληρώνουν πρόστιμα. Γι' αυτό και έδειξαν ενδιαφέρον στην πρόταση μεταφοράς του στον Αστακό, καθώς έψαχναν τρόπους διάθεσής του, προκειμένου να απαλλαγούν από τους ρύπους.
    Οι κινήσεις πολιτών της περιοχής όμως θεωρούν ότι θα υπάρξει μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση και αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα της μονάδας παραγωγής άλγης στη δέσμευση του διοξειδίου, για την οποία, όπως αναφέρουν: «Δεν έχει ξεκινήσει καμία διαδικασία, σε αντίθεση με την σπουδή που επιδεικνύεται για την προώθηση της μονάδας LPG».
    Την άποψή τους ενισχύουν πρόσφατα δημοσιεύματα που φέρουν τον υπουργό Ενέργειας του Κατάρ, Α. Ατίγια, να μιλά μόνο για τη μονάδα LPG, ενώ αποστάσεις συνεχίζει να κρατά και η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία δηλώνει με νόημα ότι η ίδια δεν έχει υπογράψει για το LPG.
    http://www.enet.gr/?i=news.el.ecoenet&id=186601

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H τελευταία (Πειραιώς) πέρασε την τάξη πιάνοντας την βάση και θέλει να πάρει την πρώτη που είναι και κρατική (ΤΤ)
    Αλήθεια να ρωτήσω:

    -πόσα και ποια ΜΜΕ έχει δανείσει η Πειραιώς;
    -δημοφιλέστερος τραπεζίτης ο Πειραιώς κατά ΔΟΛ;
    -πόση κρατική ενίσχυση έχει πάρει;
    -θα πέρναγε αν δεν είχαμε πάρει προνομιούχες μετοχές;
    -πόσα χρωστούν τα κόμματα στην κομμένη Αγροτική;
    -αφού η βάση θέλει την πρώτη με αποτίμηση 350.000.000 γιατί να μην δώσει 400.000.000 το ΤΤ και να πάρει το 51% της Πειραιώς;
    και λογικότερο είναι και την πουλά μετά κομμάτι κομμάτι βάζοντας περισσότερα το κράτος στα ταμεία του .
    Μην βιαστούν τα παπαγαλάκια να πουν για τα 400 ούτε το ΤΤ έχει αποτιμηθεί…

    Τυχαίο; δεν νομίζω

    ΥΓ

    εναλλακτικά έχω στους οικονομικούς φωστήρες και αναλυτές της χώρας μια άλλη πρόταση πχ κρατική ενίσχυση του antinews με 900.00.000 και εκδίδουμε ως παρέα προνομιούχες μετοχές και αγοράζουμε το ΤΤ με 900 εκατομμύρια….
    Γαμώτο ή η ζέστη φταίει ή θα έπρεπε να είχα σπουδάσει στο LSoE…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΟΥΚΑΤΟ , ΤΟΝ ΜΑΝΤΕΛΗ ΤΟΝ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΚΛΠ , ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩ ΦΥΛΑΚΗ . ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΑΡΚΕΙ... ΑΛΛΑ ΕΣΕΝΑ ΡΕ ΚΑΘΙΚΙ -ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΠΑΛΟΥΚΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ.. ΑΛΗΤΑΡΑ , ΠΕΤΑΞΕΣ ΣΕ ΤΟΞΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ , ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ..ΑΧ ΡΕ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΙΣ ΠΗΓΑΔΕΣ . ΣΤΟΝ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΡΕ ΚΑΘΙΚΙ , ΣΤΟΝ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΓΟΥΝΑΚΙΑ ΑΝ ΕΡΘΟΥΝ,ΤΙ;ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ. ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ...ΚΛΠ. Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ Ο ΛΑΟΣ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΙΕΣ ΤΟΥΣ. ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ. ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΚΟΥΛΗΚΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΛΛΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΦΤΑΣΕ.
    ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτη η κουφαλα ο τσιβδος πρεπει να την πληρωσει πολυ ασχημα το παλιοαρχιδι.
    Τσαρος; ΠΟΥ -ΤΣΑΡΟΣ τον περιμενει τον καριολη αυτον και τον αλλο την Κινεζικη αποβολη με τα γυαλια που μας το επαιξε και παιδι του λαου θεοσεβουμενος με τον παπα μεσιτη και πρωην κομμουνιστης το παλιολαμογιο.
    Αλλα και τα αλλα τα πρασινοσκυλα που το λαδωμα ονομασανε χορηγια και την κλεψια δικαιωμα ολους ρε γαμω την φυτρα τους, ολους ΠΑΛΟΥΚΩΜΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.
    Για αυτα τα πουστοπαιδα υποφερουμε ολοι και βασανιζομαστε καθε μερα χωρις να ξερουμε τι μας ξημερωνει.Αν θα βρουμε δουλεια αν θα μας παρουνε το σπιτι αν θα βρουμε εστω και εκεινα τα λιγα χρηματα που χρειαζονται για να πας κατι στο σπιτι και αυτα δανεικα και ενας Θεος ξερει αν μπορεσουμε ποτε να τα επιστρεψουμε αν θα μας κατασχεσουν το αυτοκινητο, να σπανε καθημερινα τα νευρα μας απο τις απειλες και τους εκβιασμους των εισπρακτικων, διαταγες πληρωμης καθε μερα απο τραπεζες και ιδιωτες, πιεση αγχος αρρωστεια, απογνωση ,απελπισια , αυτοκτονια η δολοφονια.
    Ετσι μας καταντησαν οι γαμημενοι που να γεμισουν σκατα οι λακκοι τους για αυτους και ολο τους το σοι, καρκινο γαμημενοι να βγαλετε και να ψοφησετε σαν τα σκυλια. Καθαρματαααααααααααα!!!!!!ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ πρίν τον Αλογοσκούφη θα δούμε γουνάκια για τον Τρεπεκλή (τον παιδικό φίλο του Γιωργάκη-C4I)), τον Τσουκάτο (μίζες Ζίμενς), το Μαντέλη (μίζες Ζίμενς), τον Παπαντνωίου (Χρηματιστήριο), το Βερελή (MAN), τον Τσοχατζόπουλο (Άμυνα, Ανάπτυξη), και καμμια 20-αριά άλλους φίλους του Γιωργάκη.
    ΡΕ ΜΑΛΑΚΑΝΤΡΕΑ, ΜΗΝ ΑΥΤΑΠΑΤΑΣΑΙ.
    Οι τραπεζικοί λογαριασμοί μιλάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση