GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η σκυτάλη...

Από τον Θανάση Ι. Νικολαΐδη thanikolaidi@hotmail.com    ΛΑΟΣ των άκρων, πολίτες της υπερβολής κι άκρη δε βγάζεις. Δίνουμε τα χέρια με όρκ...

Από τον Θανάση Ι. Νικολαΐδη
thanikolaidi@hotmail.com  
ΛΑΟΣ των άκρων, πολίτες της υπερβολής κι άκρη δε βγάζεις. Δίνουμε τα χέρια με όρκους πίστης και πνεύμα αλληλοκατανόησης κι ως που να ξανακοιταχτούμε έχουμε βγάλει τα μαχαίρια. Με το μάτι άγριο και τη «διχόνοια τη δολερή» να ορίζει τη σχέση μας.
ΕΙΠΑΜΕ να γίνουμε Ευρώπη και μόνο η Γεωγραφία μας έκανε ευρωπαίους. Μιμητές στα άσχημα και χωρίς καν γεύση απ' τα καλά τους. Ζούμε στην ανακατωσούρα, βιώνουμε τα δεινά, καταγράφουμε την αταξία, ωστόσο, το δάκτυλο παραμένει τεντωμένο δείχνοντας επίμονα τον απέναντι. Κι όταν ο διπλανός μιλάει, κρατάμε τ' αυτιά μας κλειστά. Με τις αρετές και τα κουσούρια μας πορευτήκαμε ως λαός και γράψαμε την ιστορία μας, αλλά τι κάνεις σήμερα που τα προτερήματα μας λιγόστεψαν και μας κάνουν οι ξένοι κουμάντο; Προτάσσεις τα στήθια σου για να...
ξαναγράψεις σελίδες μοναδικές; Κάνεις την επανάσταση σου ως έλληνας που ο τράχηλός του «ζυγόν δεν υπομένει»;
ΛΟΓΙΑ που μας παρηγορούν, περιττά λόγια, παραπανίσια και οι αριθμοί δεν αστειεύονται. Ούτε οι ελεγκτές (μας) που ξαμολήθηκαν με την τρόικα τους στα νότια, μας αναζήτησαν και μας βρήκαν. Το' χαμε, βλέπεις, δώσει το στίγμα μας, τις αιτίες και τις αφορμές. Και τώρα; Οφείλουμε να σκύψουμε το κεφάλι-δεν γίνεται αλλιώς. Να δουλέψουμε αξιοποιώντας τα «υλικά» που διαθέτουμε, εργάτες της «βαριάς βιομηχανίας μας», στη χώρα μας που χρειάζεται τάξη κι εμείς πειθαρχία.
ΚΙ άρχισε η.εκδίκηση. Απεργίες και αιτήματα, εκβιασμός και το «τάιμινγκ» φονικό. Μόλις οι ΠΑΜΕίτες «αγωνιστές» υπέστειλαν τη σημαία, την άρπαξαν οι συμβασιούχοι της Ακρόπολης. Απ' τα χέρια των νοσοκομειακών η σκυτάλη στα βυτιοφόρα, ύστερα (σήμερα) στους φορτηγατζήδες, για να καταλήξει στους ελεγκτές της εναέριας κυκλοφορίας. Κι έμειναν στον τόπο μας αμανάτι ξένοι τουρίστες που αλληθωρίζουν (του χρόνου) για τη φθηνότερη Τουρκία και «ήρεμη» Ισπανία.
ΜΙΑ δυο γροθιές στον τουρισμό κι αναπνέει βαριά. Με (κάποιους) επιτήδειους να αδειάζουν νόμιμα πορτοφόλια τουριστών, πριν τα ξαφρίσουν «επαγγελματίες» πορτοφολάδες. Το σκηνικό στήθηκε! Καιρός να χειροκροτήσουμε ο ένας τον άλλο!!

3 σχόλια

  1. “Τέλος, δήλωσε ότι ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη παραμένει μία από τις ύψιστες προτεραιότητες της κυβέρνησης”.

    Το έπαθα κιόλας το Αλτσχάιμερ, ή…
    H MAΛΑΚΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ
    ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ..ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕΝΙΟ ΖΕΙΣ !
    ΕΣΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ..τον ΑΚΗ..τον ΚΩΣΤΑ
    μας οδηγείς.

    Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απειλεί μάρτυρα στην Βουλή !!!
    Η ΝΔ κατήγγειλε και αποχώρησε

    Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Παπαχρήστος απείλησε σήμερα μάρτυρα με απόλυση, επειδή οι απαντήσεις που έδινε δεν βόλευαν τα σχέδια του ΠΑΣΟΚ. Οι παριστάμενοι βουλευτές της ΝΔ κατήγγειλαν το πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα επεισόδιο και αποχώρησαν, αλλά δυστυχώς τα άλλα κόμματα παρέμειναν στην αίθουσα.

    Όλα ξεκίνησαν όταν τόσο ο κ. Παπαχρήστος όσο και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ντίνος Ρόβλιας απειλούσαν τον Γενικό Διευθυντή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και Αντιπρόεδρο του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (Ο.Δ.Δ.Η.Χ) Σταύρο Ντζιούνη να «προσέξει» και να «μιλήσει» επειδή ο μάρτυρας υποστήριξε πως δεν υπήρξε «σάπιο» ομόλογο.

    Ειδικότερα ο κ. Παπαχρήστος ξεπερνώντας κάθε όριο απείλησε ευθέως με καρατόμηση από τη θέση του. Απείλησε μάλιστα πως θα καταθέσει ερώτηση και προς τον υπουργό Οικονομικών για την επαγγελματική επάρκεια του μάρτυρα. «Η τα γνωρίζει και μας δουλεύει ή δεν τα ξέρει και είναι ανεπαρκής» δήλωσε αργότερα στους δημοσιογράφους, αποδίδοντας ωστόσο τις απειλές του σε «έκρηξη θυμού».

    Η Ν.Δ. αντέδρασε άμεσα, κατήγγειλε την πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά ενέργεια του βουλευτή και αποχώρησε από την Επιτροπή καταγγέλλοντας εκφοβισμό του μάρτυρα από το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα ο βουλευτής του κόμματος της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος έκανε λόγο για «επιστροφή στην εποχή των «πρασινοφρουρών»,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση