GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η τιμωρία του ρεχαγκελισμού και του τσούκου, τσούκου μπολ...

Από τον Παναγιώτη Λαμπρόπουλο http://www.balla.gr/ Τίποτα δεν είναι τυχαίο στην ζωή , όπως τίποτα δεν είναι τυχαίο και στο Μουντιάλ της Νο...

Από τον Παναγιώτη Λαμπρόπουλο
http://www.balla.gr/
Τίποτα δεν είναι τυχαίο στην ζωή, όπως τίποτα δεν είναι τυχαίο και στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής και της βουβουζέλας. Ολλανδία – Ισπανία στον τελικό και αυτό το ματς είναι η απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι η επιτυχία στο ποδόσφαιρο έρχεται μόνο από την άμυνα, έρχεται μόνο από το κατενάτσιο, έρχεται μόνο αν ακυρώνεις τον αντίπαλο, έρχεται αν παίζεις όπως ήθελε ο Ρεχάγκελ να παίζει η Εθνική ή αν παίζεις το επάρατο, που λέει και ο Πανούτσος, τσούκου – τσούκου μπολ.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε μία ήττα – ντροπή κόντρα στους...
 Νοτιοκορεάτες επειδή ο Ρεχάγκελ πίστευε ότι αν δεν παιζόταν καθόλου ποδόσφαιρο σε εκείνο το ματς θα ερχόταν η ισοπαλία. Κέρδισε την Νιγηρία παίζοντας σούπερ επιθετικό ποδόσφαιρο και έχασε από την Αργεντινή, διότι δεν γίνεται μία ομάδα να νικά όταν παίζει με 11 μαν του μαν τον αντίπαλο. Έτσι νικήθηκε ο Ρεχαγκελισμός.
Εδώ να κάνουμε μία παρένθεση και να μην συγχέουμε αυτό που αποκαλώ Ρεχαγκελισμό με την Εθνική του 2004, η οποία έκοβε αμυντικά τον αντίπαλο στην μέση με σκοπό να επιτεθεί. Κόντρα στην Αργεντινή και τη Νότιο Κορέα δεν κάναμε καθόλου επίθεση.
Την ίδια Ρεχαγκελίτιδα και χειρότερα είχε η Αγγλία. Τιμωρήθηκε με βάναυσο τρόπο. Η δε Ιταλία είχε την ίδια ασθένεια μαζί με το επάρατο τσούκου, τσούκου μπολ. Γι’ αυτό και πήγε σπίτι της νωρίς. Η τιμωρία της ήταν ακόμα πιο μεγάλη. Η Γαλλία δεν μπορούσε ούτε τσούκου, τσούκου μπολ να παίξει και είδατε τα αποτελέσματα.
Η Βραζιλία βίωσε τον αποκλεισμό, διότι προηγούμενη με 1-0 επί της Ολλανδίας θέλει να σπεκουλάρει παίζοντας τσούκου, τσούκου μπολ. Δηλαδή, πίστεψε ότι θα έκανε άμυνα κάνοντας πάσινγκ γκέιμ στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς να επιτεθεί. Τιμωρήθηκε από τον θεό του ποδόσφαιρου με ένα αυτογκόλ και μία κεφαλιά του… γίγαντα Σνάιντερ.
Η Γερμανία ακύρωσε τον εαυτό της στον ημιτελικό και ο Λεβ ξεχνώντας τον αγώνα με την Αργεντινή και την Αγγλία πίστεψε ότι θα απέκλεισε τους Ισπανούς, αλά Ρεχάγκελ. Η τιμωρία ήρθε από στημένη φάση και αυτό είναι πιο σκληρό για όσους πιστεύουν ότι ακυρώνοντας μόνο τους αντιπάλους θα πάρουν τη νίκη.
Η δε Αργεντινή αποκλείστηκε, διότι ήταν από άλλου παπά ευαγγέλιο. Έφτασε στο άλλο άκρο, καθώς θεώρησε ότι θα πάρει το Κύπελλο με το πιο ανοργάνωτο ποδόσφαιρο που έχει παιχτεί σε Μουντιάλ, δηλαδή, με ποδόσφαιρο αλάνας.
Οι Ισπανοί και οι Ολλανδοί δεν παίζουν τσούκου, τσούκου μπολ. Δεν κάνουν κατοχή μπάλας χωρίς να επιτίθενται. Δεν μένουν κλεισμένοι στην άμυνά τους. Παίζουν επιθετικά, αλλά οργανωμένα. Κάνουν επιθετική άμυνα προσπαθώντας να κλέψουν την μπάλα από τον αντίπαλο για να επιτεθούν. Γι’ αυτό έφτασαν στον τελικό. Γι’ αυτό ήταν οι καλύτερες ομάδες του τουρνουά. Αν κάποια από τις δύο φιναλίστ ξεχάσει αυτό που έκανε σε ολόκληρο το Μουντιάλ και μπει σε μία άλλη λογική στον τελικό, τότε την περιμένει μεγάλο πατατράκ.

5 σχόλια

  1. ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΡΟΠΟΥΛΟ....
    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν ήξερες απο ποδόσφαιρο και όχι μόνο απο το άθλημα της κριτικής χωρίς επιχειρήματα, τότε ποτέ δεν θα αμφισβητούσες την τακτική που ανέβασε την Ελλάδα 45 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη..

    Το κακό με το ποδόσφαιρο είναι οι απαίδευτοι και δίχως γνώσεις φίλαθλοι και δημοσιογράφοι

    Το ποδόσφαιρο είναι δύσκολο άθλημα όταν δεν βρίσκεσαι στον καναπέ, και για να γράφεις γιαυτό θα πρέπει τουλάχιστον να χρησιμοποιείες ποδοσφαιρικούς όρους και επιχειρήματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. βρε παπα...., το ότι έφτασες σε σημείο να συγκρίνεις την πριν κάποα χρόνια ανύπαρκτη εθνική ελλ΄΄αδος στο ποδόσφαιρο με αυτές τις μεγάλες ποδοσφαιρικές δυνάμεις που μόνο για ΄πλάκα σε παίζανε το χρωστάς στο προπονητή που απαξιώνεις.ΚΑΙ Η Μ.... ΈΧΕΙ ΤΑ ΌΡΙΑ ΤΗς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΛΙΓΑΤΟΡΑΣ
    ΜΑΣ ΠΡΗΞΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΕΧΑΓΚΕΛ
    ΕΝΑ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ ΔΕΝΘΑ ΤΑ ΒΛΕΠΑΤΕ
    ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΦΥΛΑΚΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ
    Ο ΡΕΧΑΓΚΕΛ ΘΑ ΜΑΣ ΓΛΥΤΩΝΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η αναλυση σου ειναι εντελώς απλοική και ανουσια. Ουσιαστικά μας λες οτι οποια ομαδα βάζει τα πιο πολλά γκολ κερδίζει. Χαιρω πολύ, κυριε μετά Χριστό προφήτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση