GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πήραν αναβολή για να μην το διαλύσουν...

Από τον Παναγιώτη Λαμπρόπουλο http://www.balla.gr/ Στο παρά πέντε γλίτωσαν την διάλυση της Σ. Λιγκ με την απόφαση να μην πάνε σε εκλογή ...

Από τον Παναγιώτη Λαμπρόπουλο
http://www.balla.gr/
Στο παρά πέντε γλίτωσαν την διάλυση της Σ. Λιγκ με την απόφαση να μην πάνε σε εκλογή του Κανελλόπουλου ως νέου προέδρου του συνεταιρισμού με οριακή πλειοψηφία. Ο Τζίγγερ ήταν αυτός που κέρδισε τις εντυπώσεις, αφού ήταν αποφασισμένος να οδηγήσει τα πράγματα σε διάσπαση αν εκλεγόταν ο εκλεκτός του Ολυμπιακού και του Νικόλα Πατέρα στην προεδρία, οπότε η άλλη πλευρά έκανε πίσω.
Η εκλογή του Κανελλόπουλου, που ως γνωστό από την προηγούμενη εβδομάδα είναι αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, ήταν δεδομένη, αλλά με...
 ισχνή πλειοψηφία. Τον στήριζαν ο Ολυμπιακός, δηλαδή, ο Β. Μαρινάκης, ο Ολυμπιακός Βόλου, δηλαδή, ο Αχιλλέας Μπέος, η ΑΕΚ με παρέμβαση Δ. Μελισσανίδη, αφού ο Κανελλόπουλος είναι φίλος με το εφοπλιστικό λόμπι των Μαρινάκη, Πατέρα, η Ξάνθη λόγω καλών σχέσεων με τον Ολυμπιακό και ο Άρης λόγω καλών σχέσεων με τον Νικόλα Πατέρα.
Επίσης εφόσον γινόταν η ψηφοφορία θα τον ψήφιζε η ΕΠΟ, αφού ο Κανελλόπουλος είναι ο εκπρόσωπός της στην ΕΟΕ και ο Θεοδωρίδης του Πανσερραϊκού μπας και τελικά πουλήσει τον Παπάζογλου στον Ολυμπιακό. Από την άλλη πλευρά ο Κ. Τσακίρης θα έπαιρνε την ψήφο του, δηλαδή, του Πανιωνίου, του Παναθηναϊκού λόγω Τζίγγερ και της Λάρισας, διότι ο Πηλαδάκης έχει παράπονα από τον Α. Βγενόπουλο, που είναι κολλητός του Ν. Πατέρα.
Ο Γ. Μποροβήλος θα έπαιρνε την ψήφο του, δηλαδή, του Αστέρα Τρίπολης και όλοι οι άλλοι θα ψήφιζαν λευκό, διότι δεν ήθελαν ούτε τον έναν, ούτε τον άλλο. Τελικά έγινε η πρόταση του Θ. Ζαγοράκη, ο οποίος ως γνωστό δεν τρέφει συμπάθεια στο Ν. Πατέρα, ο οποίος πρωτοστάτησε στην αποκαθήλωση του κουμπάρου του, Β. Γκαγκάτση από την ηγεσία της ΕΠΟ, να αναβληθεί η ψηφοφορία.
Οι Ολυμπιακός, Ολυμπιακός Βόλου, ΑΕΚ, Ξάνθη, Άρης αν και την καταψήφισαν, εντούτοις δεν επέμειναν, αφού είχαν τα κουκιά, να βγάλουν πρόεδρο τον Κανελλόπουλο, διότι ο Τζίγγερ απείλησε με διάσπαση. Ουσιαστικά όλοι αγόρασαν χρόνο.
Η μεν πλευρά των πέντε μήπως και πείσει κάποιες άλλες ομάδες για ανεβάσει τις ψήφους του Κανελλόπουλου από τις 7 μάξιμουμ στις 10 μάξιμουμ, οπότε ο Τζίγγερ δεν θα μπορεί να απειλεί με διάσπαση ή να βρει έναν άλλο υποψήφιο, αφού ο Κανελλόπουλος μπορεί και να έχει «καεί» και να μην το ξέρουμε ακόμα. Το δεύτερο σενάριο θεωρείται πιο πιθανό, αφού το πρώτο έχει λίγες πιθανότητες
Γι’ αυτό έγινε μία κουβέντα προς τον Ζαγοράκη μήπως θέλει να αναλάβει πρόεδρος, αλλά ο «Τεό» αρνήθηκε, οπότε θα γίνει μία ανάλογη κουβέντα με τους Πηλαδάκη (Λάρισα), Σπανό (Ατρόμητος), για τους οποίους ο «Ζαγόρ» λέει ότι είναι καλές περιπτώσεις.
Από εκεί και πέρα ο καθένας έχει τους δικούς τους λόγους να τάσσεται με τον έναν ή με τον άλλο στο παραγοντικό παιχνίδι της Λίγκας. Ωστόσο, τα κυρίαρχα συμφέροντα είναι τα εξής: Η ενδοΠαναθηναϊκή κόντρα έχει μεταφερθεί στην Σούπερ Λίγκ, όπου ο Ν. Πατέρας ως απερχόμενος πρόεδρος κάνει «φροντιστήριο» στον Β. Μαρινάκη (δείτε το βίντεο της Κουτσομπάλας) για να πλήξει τον Τζίγγερ.
Η «κάψα» του Β. Μαρινάκης να επιστρέψει ο Ολυμπιακός ενδυναμωμένος στο παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου και να το «πουλήσει» αυτό σε μερίδα των οπαδών, που θέλουν το νέο μεγαλομέτοχο να ακολουθήσει τις παλιές τακτικές του Σ. Κόκκαλη. Επιπλέον ο Α. Μπέος είναι βαθύς γνώστης του παραγοντικού παιχνιδιού και ξέρει ότι όσο πιο βαθιά είσαι μέσα σε αυτό, τόσο πιο εύκολο είναι να βοηθάς την ομάδα σου.
Παράλληλα η ΑΕΚ του Σ. Αδαμίδη θέλει να κάνει το χατίρι του Μελισσανίδη, δηλαδή, αυτό που ζήτησαν από τον «Τίγρη» οι Πατέρας, Μαρινάκης, μήπως και ενδιαφερθεί περισσότερο για την ομάδα. Άλλωστε η ΑΕΚ είχε στηρίξει και τον Ν. Πατέρα για πρόεδρο.
Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για το τι θα γίνει και αν περάσουν οι προτεινόμενες αλλαγές να εκλέγεται ο πρόεδρος με αυξημένη πλειοψηφία και όχι με απλή πλειοψηφία και να είναι αναγκαστικά πρόεδρος κάποιας ΠΑΕ, τότε ή θα πάμε σε λύση Πηλαδάκη – Σπανού ή σε διάλυση και επιστροφή της διοργάνωσης του πρωταθλήματος στην ΕΠΟ.

3 σχόλια

  1. ολοι αυτοι που αναφερει το δημοσιευμα ειναι η αφροκραμα της απατης της διαφθορας και της αιτιας για το που βρισκεται σημερα η Ελλαδα.
    Ο κοσμακης τρεχει μηπως κανει κανενα ψευτομεροκαματο και ολα αυτα τα λαμογια σκορπουν τα εκατομυρια θαρρεις και ειναι μαρουλοφυλλα..
    Ποτε θα αγριεψει ο κοσμακης και θα τους κρεμασει δεν ξερω,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΝ ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.ΠΟΛΥ ΛΕΡΑ Ο ΤΥΠΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση