GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ισπανία χαλαρώνει τα μέτρα λιτότητας μετά τη μείωση του κόστους δανεισμού...

Την άρση ορισμένων από τα μέτρα περικοπής δαπανών ανακοίνωσε χθες η Ισπανίδα υπουργός Οικονομίας, Ελενα Σαλγάδο, καθώς η μείωση του κόστους...

Την άρση ορισμένων από τα μέτρα περικοπής δαπανών ανακοίνωσε χθες η Ισπανίδα υπουργός Οικονομίας, Ελενα Σαλγάδο, καθώς η μείωση του κόστους δανεισμού αφήνει στην ισπανική κυβέρνηση μεγαλύτερα περιθώρια ελιγμών για την τόνωση της οικονομίας, χωρίς να αποκλίνει των στόχων για μείωση του ελλείμματος.
Η Ισπανίδα υπουργός Οικονομίας, Ελενα Σαλγάδο, διαβεβαίωσε ότι η χώρα της έχει τα περιθώρια εκπλήρωσης των στόχων για μείωση του ελλείμματος χωρίς να χρειαστεί να προχωρήσει σε περαιτέρω αύξηση φόρων.
Σύμφωνα με την κα Σαλγάδο, οι περικοπές στις δαπάνες για δημόσια έργα περιορίζονται κατά μισό εκατ. ευρώ, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η Ισπανία έχει τα περιθώρια εκπλήρωσης των στόχων για μείωση του ελλείμματος χωρίς να χρειαστεί να προχωρήσει σε περαιτέρω αύξηση φόρων. Τον προηγούμενο μήνα η ισπανική κυβέρνηση αύξησε το...
 Φόρο Προστιθέμενης Αξίας κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες.
Συνδικάτα και κατασκευαστικές εταιρείες είχαν προειδοποιήσει ότι οι περικοπές δαπανών -ύψους 6,4 δισ. ευρώ- για έργα υποδομής συνεπάγονται την απώλεια περισσότερων από 100.000 θέσεις εργασίας, τη στιγμή που η Ισπανία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη (στο 20%).
Η κυβέρνηση έχει ακόμη χρονικά περιθώρια έξι εβδομάδων για την παρουσίαση του προϋπολογισμού για το 2011 και η κα Σαλγάδο τόνισε ότι διατηρείται η δέσμευση για μείωση του ελλείμματος στο 6%, διευκρινίζοντας ότι η ενίσχυση των δημόσιων έργων θα χρηματοδοτηθεί μέσω χαμηλότερου κόστους δανεισμού.
Σε μια ακόμη θετική ένδειξη τα επισφαλή δάνεια των ισπανικών τραπεζών μειώθηκαν κατά 1,36 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, στα 43,38 δισ. ευρώ.
Ελπιδοφόρα όμως είναι και τα «μηνύματα» από την ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, με την πώληση εντόκων γραμματίων της Πορτογαλίας να στέφεται με επιτυχία, μία ημέρα μετά την «ψήφο εμπιστοσύνης» των επενδυτών στις δημοπρασίες ιρλανδικού και ισπανικού χρέους.
Οι Αρχές της Λισαβόνας άντλησαν 1,5 δισ. ευρώ από την πώληση εντόκων γραμματίων, με τη μέση απόδοση των τρίμηνων εντόκων να μειώνεται σχεδόν κατά το ήμισυ, στο 0,991%, έναντι απόδοσης 1,861% του Ιουνίου.
Η απόδοση του δωδεκάμηνου εντόκου ενισχύθηκε οριακά, στο 2,727%. Τέλος, το κόστος δανεισμού της Γερμανίας υποχώρησε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα -στο 2,37%- κατά τη δημοπρασία πώλησης δεκαετών ομολόγων, αντλώντας 5 δισ. ευρώ.(Πηγή http://www.naftemporiki.gr)

5 σχόλια

  1. κοιτα ρε οι ισπανοι! εμας ρε παιδια γιατι μας ελαχε να εχουμε τους πιο αχρηστους πολιτικους?τετοια γαντεμια πρωτη φορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Grand Jerk of the Year:

    "Ο κύκλος είναι ενάρετος" απεφάνθη η πουτάνα των τραπεζιτών, η εκδιδόμενη όλων των κυβερνήσεων, ο επικεφαλής του μπουρδέλου των τραπεζών, ο Προβόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγω

    πιστευω οτι ο δρ Κουτσουκος

    που μπορει να μαζεψει τουσ τραπεζιτες και τουσ ολιγαρχικους σε μια μερα

    μπορει να μας βγαλει απο την επιτηρηση μεσα σε ενα μηνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΡΩΤΗΣΗ

    ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ ΠΕΡΝΕΙ ΝΟΜΙΜΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 3 - 5 % ???

    ΔΗΛ, ΣΥΝΟΛΙΚΑ 3 - 5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ??

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΜΕ ΝΤΟΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ?? ΜΕ 5 %??

    ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΖΑ ??

    ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το άρθρο του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel αναφέρει, επικαλούμενο τις εντάσεις στη χώρα την ώρα που τα μέτρα λιτότητας… εκπυρσοκροτούν «Η Ελλάδα μπαίνει σε σπιράλ θανάτου».

    ΣΕ σπιραλ θανάτου
    με Υπουργείο Θανάτου.
    Με την Μαριλίζα ..ΘΑΝΑΤΟ
    και την ΦΩΦΩ ..ΧΑΡΟ.

    ΠΑΣΟΚ: ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ
    ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΟΥ.....
    ηλίθιε που μας ψηφίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση