GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το σοκ της φοροδιαφυγής και του ΔΝΤ στον κυριακάτικο Τύπο...

Από το http://www.greekmme.gr/ @Tα σαρωτικά χτυπήματα κατά της φοροδιαφυγής αλλά και οι...εμμονές της τρόικας απασχολούν τον Αυγουστιάτικ...

Από το http://www.greekmme.gr/
@Tα σαρωτικά χτυπήματα κατά της φοροδιαφυγής αλλά και οι...εμμονές της τρόικας απασχολούν τον Αυγουστιάτικο Κυριακάτικο Τύπο με πλούσια θέματα που αποκαλύπτουν και πολιτικό παρασκήνιο μέχρι την Δ.Ε.Θ. όπου αναμένονται ανακοινώσεις απο το Πρωθυπουργό. Ας εκκινήσουμε αρχικά με την 'Real News' που αποκαλύπτει ότι "Ελεγχοι στους λογαριασμούς όσων φυγάδευσαν κεφάλαια στο εξωτερικό-Ράμπο στην Ελβετία για 530 κροίσους-Το καυτό πόρισμα της Κεντρικής τράπεζας αναμένει το υπουργείο Οικονομικών και σοτ μικροσκόπιο όλες οι συναλλαγές". Το 'Πρώτο Θέμα' στο ίδιο μοτίβο αναφέρει ότι "Με τους έξω πάμε καλά, αλλά μέσα ύφεση, ακρίβεια και έσοδα πάνε δραματικά-Με τόσους φόρους τα νούμερα δεν βγαίνουν και...1.000 εφοριακοί σαρώνουν τα νησιά-Η Ελενα Παπαρίζουν με τους Ονειράμα στα δίχτυα τους για αθεώρητες αποδείξεις σε συναυλία στην Κεφαλλονικά με 8.000 εισητήρια".
@ΤΟ 'Παρόν της Κυριακής' τιτλοφορεί το κύριο του άρθρο ως "Τελεσίγραφο της Ευρωπαικής ένωσης-250.000 απολύσεις απο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα-Με ξεσηκωμό απειλούν βουλευτές και...
 στελέχη του ΠΑΣΟΚ-Βάζουν χέρι και στους συνδικαλιστές". Σειρά έχει η 'Veto' που αποκαλύπτει ότι "Περικοπές 6 δις στις αποδοχές μέχρι το 2014-Νέες μεγάλες μειώσεις μισθών στο Δημόσιο ζητά η τρόικα-ΤΟ μνημόνιο απαιτεί καταιγίδα απολύσεων στις ΔΕΚΟ και βροχή έμμεσων φόρων μαζί με πολλές αποκρατικοποιήσεις..." Η 'Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία' προσθέτει ότι "Κατάλογος εταιρειών και προσώπων που θα κληθούν να περάσουν απο το Ταμειο-Το πελατολόγιο της εφορίας- Οι διευθυντές του ΕΣΥ είναι στους πρώτους που θα ελεχθούν'.
@Το 'Βήμα' συμπληρώνει με έμφαση ότι "Μήνας μεγάλων αλλαγών ο Αύγουστος-Ανατροπές πνατού σε κοινωνικό κράτος, ανάπτυξη και Κυβέρνηση-Οικογενειακά επιδόματα μόνο στους ασθενεστέρους". Η 'Καθημερινή' με την σειρά της προβλέπει ότι "Σχέδιο Β για το μνημόνιο-Ποιές δεσμεύσεις ανέλαβε η Κυβέρνηση έναντι της τροικας για εξοικονόμηση 2 δις Ευρώ".
'Ελεύθερος Τύπος' σημειώνει ότι "Τα βαριά χαρτιά και οι εκπλήξεις που επιφυλάσσουν οι Σαμαράς και Παπανδρέου- Οι μονομάχοι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε Δήμους και Περιφέρειες- Οι εσωκομματικές κόντρες, οι αντάρτες και ο γρίφος της Αττικής". Το 'Εθνος' υπογραμμίζει ότι "Πρόταση σόκ εξετάζει η Κυβέρνηση για τις συγκοινωνίες-Σαρωτικές αλλαγές σε μισθούς, εισητήρια αλλά και το προσωπικό".
'Απογευματινή' εξηγεί ότι "Το περιλαμβάνει το νέο σύστημα που επεξεργάζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος-Σχέδιο για κατάργηση του συντελεστή δόμησης-Ελεύθερη η διαμόρφωση του κτιρίου αλλά με όρια σε όγκο και ύψος". Τέλος ο 'Αδέσμευτος Τύπος' καταλήγει ότι "Αλλάζουν οι εισφορές για να αυξηθούν τα έσοδα-Ερχονται τα πάνω κα΄τω στις συντάξεις 800.000 επαγγελματιών της χώρας"....
@Το 'Αρθρο' πιστεύει ότι "Εκθεση-καταπέλτης αμερικανικού Ινστιτιούτου το λέει-Ελλάδα και ΔΝΤ- Ποιός σώζει άραγε ποιόν; Προβλέψεις σόκ για την ελληνική οικονομία το 2014". ...

3 σχόλια

  1. Ο μαλάκας είναι κλειστό επάγγελμα, που ρωτάει ο Γιάννης Δερμεντζόγλου σε μια γελοιογραφία του στο Θέμα ;

    Οι μεγαλύτεροι μαλάκες είναι αυτοί,
    που τον ψήφισαν, τον Γιωργάκη !!

    Τώρα μας «παίζει στα δάχτυλα» η ξένη χούντα…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΜΠΕΣΑ.

    Η σημερινή κυβέρνηση εχασε το παιχνίδι.

    Η φοροδιαφυγή είναι επίσημα στο 80%.
    Οι υπόλοιποι 20% είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι.

    Όλα τα μέτρα της κυβέρνησης εμπεριέχουν αιφνίδιες απομυζήσεις (και συχνά άδικες - αντισυνταγματικές και απρόβλεπτες), σε βάρος του 20% των όσων ΔΕΝ φοροδιαφεύγουν.

    Παντελής απουσία κυβερνητικής μπέσας σε βαθμό ....., δεν υπάρχει στο Ελληνικό λεξιλόγιο.

    Οι εξαγγελίες απειλών κατά των φοροδιαφευγόντων (80%) είναι διστακτική και ΕΚΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ Η ΜΠΕΣΑ.

    Δεν μπορώ να καταλάβω αν η κυβέρνηση είναι με το μέρος των φοροκλεφτών η με την τρόϊκα, πάντως με το μέρος των ΦΟΡΟ-ΜΑΛΑΚΟ-ΤΙΜΙΩΝ σίγουρα δεν είναι.

    Στην οποιαδήποτε σοβαρή ανάγκη αυτό το 20% θα βοηθήσει ;

    ΕΝΑΣ ΦΟΡΟΜΑΛΑΚΟΤΙΜΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Φιάσκο η επένδυση στον Αστακό"
    Αντί τεράστιων επενδύσεων θέλουν το λιμάνι για να μεταφέρουν όπλα
    Του Α. Γιαννακόπουλου

    Στις αρχές της Άνοιξης κυβερνητικοί παράγοντες, όπως ο Παμπούκης και η Κατσέλη, πηγαινοέρχονταν στο Κατάρ για να εξασφαλίσουν συνεργασία με τους σεΐχηδες στο λιμάνι του Αστακού.Πέντε μήνες μετά, τα σχέδια οδηγούνται σε ναυάγιο.
    Κι ενώ στην αρχή οι εκπρόσωποι του Κατάρ έλεγαν ότι θα υποστηρίξουν τη λειτουργία μονάδων παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου, τελικά αποκαλύπτεται, ότι στις προθέσεις τους είναι η κατασκευή μονάδας LPG, το οποίο είναι ρυπογόνο και ήδη η κυβέρνηση της χώρας αυτής καλείται από τον επόμενο χρόνο να πληρώσει μεγάλα πρόστιμα για τη ρύπανση του περιβάλλοντος.
    Οι υποσχέσεις για «χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας» έμειναν στα λόγια, καθώς σύμφωνα με το οργανόγραμμα που περιήλθε σε γνώση των δημοτών του Αστακού, δεν θα υπερβαίνουν τις 140.
    Η θέση του λιμανιού θεωρείται ως στρατηγική σημασίας, καθώς βρίσκεται στο μέσον της διαδρομής από τα λιμάνια δυτικής Μεσογείου και της Αδριατικής προς τη Διώρυγα του Σουέζ και τον Εύξεινο Πόντο. Τα τελευταία χρόνια επιδιώχθηκε να αποτελέσει μεγάλη εμπορευματική πύλη στα δυτικά της χώρας. Η κυβέρνηση του Κατάρ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον Αστακό από το 2008, αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση, απέρριπτε τα σχέδια της βλέποντας ότι πίσω από τα πολλά πετροδολάρια κρύβονται άλλες επιδιώξεις, όπως η μεταφορά όπλων από τις ΗΠΑ σε χώρες της Μέσης Ανατολής και του Ισραήλ. Τυχαία δεν πρέπει να θεωρείται η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ισραήλ, η οποία θα συνοδευτεί τις επόμενες ημέρες με ανακοινώσεις άλλου αραβικού fund για τον Αστακό σε περίπτωση που οι σεΐχηδες του Κατάρ εγκαταλείψουν τα σχέδια τους

    http://kpdastakou.blogspot.com/2010/08/blog-post_08.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση