GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνταγές μαγειρικής...

Aπό το http://www.kopiaste.info/ 9 Kέικ Μπανάνας με Ταχίνι και Αμύγδαλα... Παρόλο που φέτος δεν πήγαμε διακοπές, λείπαμε για μερικές ημέ...

Aπό το http://www.kopiaste.info/
9 Kέικ Μπανάνας με Ταχίνι και Αμύγδαλα...
Παρόλο που φέτος δεν πήγαμε διακοπές, λείπαμε για μερικές ημέρες. Το καλοκαίρι φέτος έχει ένα παράξενο καιρό. Αρκετή ζέστη με πολλή υγρασία και σίγουρα ο καιρός αυτός δεν είναι να κάθεσαι στο σπίτι πάνω από έναν υπολογιστή. Έτσι πηγαίνουμε για κανένα μπάνιο όποτε μπορούμε και μερικά Σαββατοκύριακα πηγαίνουμε καμμιά εκδρομή. Πήγαμε στο Ναύπλιο δυό-τρεις φορές και μια φορά γυρίσαμε μέσω Επιδαύρου.
Το τελευταίο μας ταξίδι ήταν την περασμένη εβδομάδα που πήγαμε στη Σπάρτη. Επισκευτήκαμε το Γύθειο και ανεβήκαμε στον Πάρνωνα, στα χωριά Βαμβακού και Αράχωβα (Καρυαί), αλλά για αυτά θα γράψω κάποια άλλη φορά.
Όταν γυρίσαμε βρήκα μερικές μπανάνες που είχα πάρει πριν να φύγουμε να έχουν μαυρίσει απ’ έξω και μέσα είχαν μαλακώσει. Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό να φτιάξω ήταν ένα κέικ μπανάνας (banana bread) όπως το λένε οι Αμερικάνοι, αλλά όχι το συνηθισμένο που...
 φτιάχνουμε. Το έφτιαξα με πολύ λιγότερο βούτυρο και στη θέση του έβαλα ταχίνι με μέλι (εάν δεν το βρείτε έτοιμο, απλώς ανακατέψτε το ταχίνι με το μέλι μέχρι να γλυκάνει) και αμύγδαλα και έγινε πολύ νόστιμο αλλά συνάμα και πιο υγιεινό. Εάν σας αρέσει το ταχίνι, θα ξετρελαθείτε με αυτό το υπέροχο, αρωματικό κέικ.
Κέικ Μπανάνας με Ταχίνι και Αμύγδαλα, Συνταγής τηςΉβης
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: περίπου 55 λεπτά
Υλικά:
•70 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
•½ κούπα ταχίνι με μέλι
•1 κούπα (220 γραμμάρια) καστανή ζάχαρη
•2 Αυγά
•1 κ. γλυκού mixed spice (ή βάλτε κανελλογαρύφαλλα τριμμένα με λίγο τζίντζερ και μοσχοκάρυδο)
•2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•1 κ. γλυκού σόδα
•½ κ. γλυκού αλάτι
•3 γινωμένες μπανάνες
•½ κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα και χονδροκομμένα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους to 180o C / 350o F.
Κτυπάμε το βούτυρο, το ταχίνι και τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ για 10 λεπτά, καθαρίζοντας τα τοιχώματα εάν χρειαστεί. Χαμηλώνουμε λίγο την ταχύτητα και βάζουμε τα αυγά ένα-ένα.
Ρίχνουμε τις μπανάνες ολόκληρες και τις κτυπάμε μέχρι να λιώσουν. Ρίχνουμε και τα αμύγδαλα.
Εν τω μεταξύ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη σόδα και τα μπαχαρικά. Χαμηλώνουμε και άλλο το μίξερ και τα προσθέτουμε σίγά-σιγά στο μείγμα. Τα κτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα 31 x 11 εκ (12 x 4 inches) και στρώνουμε το μείγμα, το οποίο πρέπει να φτάσει μέχρι τη μέση της φόρμας.
Ψήνουμε για 45 λεπτά έως 1 ώρα, ανάλογα με το φούρνο ή μέχρι η οδοντογλυφίδα που θα βάλουμε στο κέντρο θα βγει καθαρή.
Το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά κα το αναποδογυρίζουμε να βγει από τη φόρμα.
Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση