GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλλάζει σχήμα με τέσσερις μικρούς πρωθυπουργούς...

Με άλλη δομή το Υπουργικό Συμβούλιο που σπάει σε τέσσερις κύκλους -Ποιοι αναλαμβάνουν θέσεις «αναπληρωτών πρωθυπουργών» Tου Πέτρου Τρουπι...

Με άλλη δομή το Υπουργικό Συμβούλιο που σπάει σε τέσσερις κύκλους -Ποιοι αναλαμβάνουν θέσεις «αναπληρωτών πρωθυπουργών»

Tου Πέτρου Τρουπιώτη
ptroupiotis@yahoo.gr

Ένα από τα σενάρια που φαίνεται να εξεταστήκαν σοβαρά τις μέρες αυτές στις «εν τη Πάρω» συζητήσεις του πρωθυπουργού με ορισμένους εκ των συνεργατών του (Παμπουκης, Ραγκουσης) είναι και το σχέδιο που έχουν ετοιμάσει εδώ και αρκετό καιρό ορισμένοι άλλοι συνεργάτες του και το όποιο προβλέπει ουσιαστικά το «σπάσιμο» του υπουργικού συμβουλίου στα τέσσερα με την δημιουργία έτσι «τεσσάρων κύκλων» και τεσσάρων «υπέρ-υπουργών» ή αν θέλετε «αναπληρωτών πρωθυπουργών».
Το σχέδιο αυτό, που φαίνεται πως και παλαιοτέρα, όταν μετείχε στις κυβερνήσεις του πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου, είχε μελετήσει ο πρωθυπουργός, φαίνεται να...
 αποτελεί μια διαχρονική του επιλογή. Και αυτό άσχετα αν τελικά όπως φαίνεται δεν έχει καταφέρει να το εφαρμόσει, ούτε όταν ήταν κορυφαίο μέλος παλαιοτέρων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ούτε ως σήμερα τουλάχιστον που είναι ο ίδιος επικεφαλής της κυβέρνησης.
Ο κ Παπανδρέου φαίνεται –κατά τα λεγόμενα ανθρώπων που συνομιλούν μαζί του εδώ και δεκαετίες- να θεωρεί πως δεν είναι δυνατόν ένα υπουργικό συμβούλιο να μπορέσει να πράξει έργο ως σύνολο εργαζόμενο και γι αυτό θεωρεί πως , πολύ πιο εύκολα και γρήγορα , μπορούν να λύνονται προβλήματα «ανά κύκλους-τομεις εργασίας».
Το σύστημα των κύκλων εφαρμόστηκε αρχικά, σε πολύ περιορισμένη έκταση από την κυβέρνηση Κ Καραμανλή , εκεί στα τέλη της δεκαετίας του 80, χωρίς όμως να υπάρχει θεσμοθετημένη λειτουργιά τους.
Κάτι ανάλογο επιχειρήθηκε πιο οργανωμένα και πιο συγκροτημένα να γίνει αργότερα από τις κυβερνήσεις Ανδρέα Παπανδρέου. Λειτούργησε ως ένα σημείο, όμως απέτυχε από εγγενείς αδυναμίες, όπως το ότι ο ίδιος ο τοτε πρωθυπουργός ήθελε να έχει σε όλα τον τελικό λόγο , ενώ αρκετοί υπουργοί δεν ήθελαν να δηχθούν συνάδελφο τους ως ¨συντονιστή» και επιθυμούσαν να έχουν οι ίδιοι απευθείας επαφή με τον πρωθυπουργό.
Μικρές προσπάθειες λειτουργιάς τέτοιων μοντέλων, όμως χωρίς θεσμοθετημένα όργανα , έγιναν και από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τις κυβερνήσεις Σημίτη, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα . Πιθανόν και επειδή κάτι τέτοιο δεν βόλευε ούτε τους τοτε πρωθυπουργούς.
Ο Κ Καραμανλής , δεν θέλησε καν να μπει σε μια τέτοια διαδικασίας φοβούμενος προφανώς και τις οποίες ενδοκυβερνητικές ισορροπίες και πιθανόν γιατί δεν είχε κανένα νόημα έτσι όπως λειτουργούσε η κυβέρνηση του, με όλα δηλαδή να ξεκινούν και να καταλήγουν στο Μ Μαξίμου και ιδίως στους κ Ρουσόπουλο και Αγγέλου.
Μια προσπάθεια που έγινε για την λειτουργιά Κυβερνητικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού , που θεσμοθετήθηκε μάλιστα και πολυδιαφημισθηκε κατέληξε σε φιάσκο, τόσο γιατί οι( αρκετοί) υπουργοί που θα έπρεπε να μετέχουν αδιαφορούσαν , ή έστελναν αλλά κρατικά στελέχη χωρίς εξουσιοδότηση για καμιά απόφαση όσο και γιατί τελικά και το Μ Μαξίμου δεν ήθελε να προωθηθεί καμιά ουσιαστική λειτουργιά και αρκέσθηκε να προωθήσει μια σειρά προσλήψεων στην σχετική επιτροπή , με τους γνωστούς τρόπους… Και να φαντασθείτε ότι στην επιτροπή αυτή έπρεπε να προεδρεύει ο πρωθυπουργός, ο όποιος μετείχε άπαξ….
Τώρα , ο κ Παπανδρέου (όπως τουλάχιστον λένε ορισμένοι εκ των συνεργατών του) μετά και την δεκάμηνη λειτουργιά της κυβέρνησης , έχει αντιλήφθη ότι πρέπει να αλλάξει ριζικά ο τρόπος και η μέθοδος λειτουργίας της, ο τρόπος λήψης των αποφάσεων αλλά και ο τρόπος και οι δίαυλοι επικοινωνίας και συνεργασίας των υπουργών και των κρατικών στελεχών.
Μάλιστα , ο κ Παπανδρέου φαίνεται να θεωρεί πως κάτι τέτοιο θα βοηθήσει σημαντικά και τον ίδιο να έχει ¨λυμένα» τα χέρια του έτσι ώστε να μπορεί με μεγαλύτερη άνεση να σχεδιάζει κινήσεις για το μέλλον και να φύγει από την τριβή της καθημερινής διαχείρισης προβλημάτων.
Αυτό το τελευταίο , φαίνεται ότι ο κ Παπανδρέου το θεωρεί πολύ σημαντικό μια και πιστεύει πως δεν είναι δυνατόν να μπορέσουν να υπάρξουν βήματα προς το μέλλον , αν δεν υπάρχει ένας μηχανισμός να ασχοληθεί απερίσπαστος από τα τρέχοντα με τον σχεδιασμό.
Φαίνεται λοιπόν , ότι σήμερα το σχέδιο για την δημιουργία κύκλων υπουργείων , με δική τους , θεσμοθετημένη λειτουργιά, με συντονιστή-επικεφαλης και με δυνατότητα να διαχειρισθούν αυτόνομα συγκεκριμένα πράγματα και γεγονότα , έχει πάρα πολύ μεγάλες πιθανότητες.
Και αυτό πάρα το ότι και τώρα υπάρχουν τα εσωτερικά προβλήματα που έχουν να κάνουν είτε με τις ισορροπίες στην κυβερνητική και κομματική μηχανή , είτε με τις δυνατότητες εφαρμογής στην πράξη και μάλιστα με την σημερινή δημόσια διοίκηση του συστήματος με αποτελέσματα.
Για το τελευταίο μάλιστα υπάρχει ,λένε , ο κίνδυνος να δημιουργηθούν μεγαλύτερα προβλήματα λογω και των εκτεταμένων αλλαγών που πραγματοποιούνται στην κρατική μηχανή αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση , που αποτελούν έναν από τους μοχλούς τους οποίους θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν οι υπουργοί για την εφαρμογή μέτρων και αποφάσεων.
Όλα αυτά φαίνεται ότι συνεκτιμούνται αυτές τις μέρες και ο κ Παπανδρέου θα καταλήξει στο τι ακριβώς θα κάνει, σε σχέση επίσης και με τις αλλαγές (εκ νέου) στο υπουργικό σχήμα (συγχωνεύσεις και επανασυστάσεις υπουργείων), αλλά και με την λειτουργία και ανασυγκρότηση του συστήματος συμβουλών στο Μ. Μαξίμου.
Ποιοι θα είναι οι κύκλοι
Σύμφωνα με το εξεταζόμενο σχέδιο οι κύκλοι στους οποίους θα χωριστούν τα υπουργεία θα είναι τέσσερεις, με θεματικά αντικείμενα .
Οι κύκλοι αυτοί θα θεσμοθετηθούν , με Προεδρικά Διατάγματα που θα καθορίζουν την λειτουργία της κυβέρνησης , με στόχο να αποτελέσουν θεσμικά όργανα που να μπορούν να λαμβάνουν και αποφάσεις για ορισμένα θέματα και να μην είναι, όπως παλαιοτέρα, απλώς άτυπες ομάδες υπουργών.
Η θεσμοθέτηση τους, θεωρείται σημαντικό βήμα, αν τελικά προχωρήσει το σχέδιο και αυτό γιατί θα υπάρχουν συγκεκριμένες αρμοδιότητες των κύκλων αλλά παράλληλα και συγκεκριμένες ευθύνες των μελών του αλλά και του συντονιστή του κύκλου ή όπως άλλοιως αυτός θα ονομάζεται. Έτσι, δεν θα μπορεί κάνεις εκ των υπουργών , μελών του κάθε τέτοιου οργάνου να μην προχωρα για λόγους προσωπικής πολιτικής ή διαφωνίας, μετρά και αποφάσεις που θα λαμβάνονται. Δεν θα μπορεί ουσιαστικά να «σαμποτάρει» την λειτουργία των κύκλων για πολιτικούς ή προσωπικούς του λογούς, κάτι που έγινε σε παλαιότερες εποχές , όταν προσπαθήθηκε κάτι αντίστοιχο.
Ο πρώτος κύκλος , Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ, ΑΣ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ, ΘΑ ΕΧΙ όπως ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ Οικονομικών, Οικονομίας-Ναυτιλίας-Αναπτυξης,και το υπουργείο Υποδομών.
Σε αυτό τον κύκλο θα ενταθούν, εάν τελικά ανεξαρτητοποιηθούν και πάλι, τα υπουργεία Ναυτιλίας ή Εμπορίου Αγοράς). Εξετάζεται επίσης και η πιθανότητα ένταξης σε αυτό τον κύκλο του υπουργείου Εργασίας, αν και υπάρχουν μια σειρά από προβλήματα σε σχέση με αυτό.
Ο δεύτερος κύκλος θα είναι ο λεγόμενος « Εξωτερικών και Άμυνας». Σε αυτόν εντάσσονται τα υπουργεία Εξωτερικών , Άμυνας και πιθανόν και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αν και για το τελευταίο υπάρχουν σκέψεις να ενταθεί σε άλλο κύκλο που αφόρα τα κοινωνικά , ας πούμε θέματα. Εξετάζεται το αν θα καταργηθεί ή θα παραμείνει το υπάρχων σήμερα ΚΥΣΕΑ, με πιο πιθανό να παραμείνει για μια σειρά από εθνικούς και άλλους λογούς.
Ο τρίτος κύκλος , Παιδείας Πολιτισμού, θα περιλαμβάνει τα δυο αυτά υπουργεία και πιθανόν το υπουργείο Τουρισμού αν τελικά μείνει και πάλι μόνο ότου. Το τελευταίο αυτό υπουργείο θα μπορούσε να πάει και στον οικονομικό κύκλο, αν και μάλλον δύσκολα. Σε αυτό τον κύκλο θα υπάγεται και η ενημέρωση (ΕΡΤ- ΑΠΕ και κυβερνητικός εκπρόσωπος). Ο τελευταίος βεβαίως θα έχει και απευθείας επαφή με το γραφείο του πρωθυπουργού και τον κ Παπανδρέου προσωπικά.
Ο τέταρτος κύκλος, ο κοινωνικός , φαίνεται ότι θα περιλαμβάνει τα υπουργεία Υγείας, Περιβάλλοντος , Δικαιοσύνης Εργασίας (μάλλον) και κατά πάσα πιθανότητα και το Εσωτερικών Δημοσίας Διοίκησης. Το αντικείμενο του θα είναι η κοινωνική πολιτική και γενικότερα η εξυπηρέτηση των πολιτών
Οι επικεφαλής των κύκλων
Σε κάθε έναν από τους τέσσερεις κυβερνητικούς κύκλους θα προΐσταται υπουργός, ο όποιος μπορεί να είναι και επικεφαλής ενός εκ των υπουργείων που μετέχουν στον συγκεκριμένο κύκλο ή να είναι υπουργός με τον τίτλο του Επικρατείας. Στην πρώτη φάση πάντως φαίνεται ότι, αν τελικά το σχέδιο εφαρμόσει, επικεφαλής θα είναι υπουργός του κύκλου για λογούς ισορροπιών.
Ο προϊστάμενος του κάθε κύκλου να αναφέρεται στον πρωθυπουργό και θα έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες συντονισμού του έργου των υπουργείων που μετέχουν στον κύκλο όμως δεν θα έχει (όπως τουλάχιστον προτείνεται) δυνατότητες υπογραφής σε θέματα κάθε υπουργείου . Αυτά θα αποτελούν αρμοδιότητα και ευθύνη του κάθε υπουργού, ο όποιος όμως θα πρέπει να συνεννοείται με τον επικεφαλής του κύκλου.
Οι επικεφαλείς του κάθε κύκλου θα ενημερώνουν κατά τακτά διαστήματα τον πρωθυπουργό και το γραφείο του για τις αποφάσεις αλλά και για την ημερησία διάταξη των συνεδριάσεων ενώ προτείνεται οι συγκεκριμένοι υπουργοί και ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως( αν υπάρχει) να αποτελούν μαζί με τον πρωθυπουργό την «νέα κυβερνητική επιτροπή». Πιθανόν μάλιστα , να παραμείνει και η κυβερνητική επιτροπή με την σημερινή της σύνθεση για λογούς ισορροπίας.
Με τα ως τώρα δεδομένα, επικεφαλής του πρώτου κύκλου, οικονομίας θα είναι ο υπουργός Οικονομικών κ Γ Παπακωνσταντίνου, του δευτέρου Εξωτερικών και Άμυνας, πιθανόν ο σημερινός υπουργός Επικρατείας κ Χ Παμπούκης ( που ίσως αναλάβει και την θέση του υπουργού Εξωτερικών). Υπάρχει πάντως και η πιθανότητα , αν ο κ Βενιζέλος παραμείνει στο υπουργείο Άμυνας ( πράγμα μάλλον απίθανο) για λογούς ισορροπιών τον ρόλο του συντονιστή να αναλάβει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ Πάγκαλος .
Στον τρίτο κύκλο, Παιδείας Πολιτισμού τον ρόλο του επικεφαλής αναμένεται να αναλάβει ο σημερινός υπουργός Πολιτισμού κ Π Γερουλανος, είτε παραμένοντας σε αυτή την θέση είτε αναλαμβάνοντας τον ρόλο του υπουργού Επικρατείας , όπου θα ασχοληθεί ιδιαίτερα και με την επικοινωνιακή πλευρά της κυβέρνησης.
Τέλος στον τέταρτο κυλλό , αναμένεται να αναλάβει τον συντονισμό σημερινός υπουργός Δημοσίας Διοίκησης Γ Ραγκουσης , είτε παραμένοντας στην θέση του ( το πιο πιθανό) είτε αναλαμβάνοντας υπουργός Επικρατείας.
ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Ένα ζήτημα που εξαρτάται σημαντικά από το αν θα θεσμοθετηθούν οι κύκλοι και κυρίως αν θα λειτουργήσουν με όλες τις αρμοδιότητες είναι και αυτό της αναβάθμισης του γραφείου του πρωθυπουργού και των συμβουλών του.
Ο κ Παπανδρέου είναι γνωστό ότι ήθελε να αναβαθμίσει το δικό του επιτελείο και να δημιουργήσει ένα ισχυρό σύστημα συμβουλών, με αρμοδιότητες και εμπλοκή στο όλο κυβερνητικό έργο , κατά το πρότυπο του λευκού Οίκου.
Το σχέδιο συνεχίζει να αποτελεί για τον πρωθυπουργό προτεραιότητα , φαίνεται όμως ότι η χρονική στιγμή δεν κρίνεται κατάλληλη για λογούς που έχουν να κάνουν κυρίως με την κατάσταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης αλλά και της πιθανής εμπλοκής της κρατικής μηχανής.
Έτσι , φαίνεται ότι το σχέδιο για σημαντική ενίσχυση( και θεσμική) του ρόλου των συνεργατών του πρωθυπουργού «πάει πίσω».
Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι σύμβουλοι και συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν θα έχουν ρόλο στην πορεία του κυβερνητικού έργου. Το αντίθετο όπως φαίνεται. Ο κ Παπανδρέου φέρετε σε πρώτη φάση να έχει αποφασίσει να ενισχύσει τον ρόλο των συνεργατών του , χωρίς όμως να τους δώσει και ισχυρότατες θεσμικές αρμοδιότητες. Όμως θα γίνει σαφές σε όλους όπως φαίνεται ότι οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού θα πρέπει να ενημερώνονται για τα όσα συμβαίνουν στους τομείς αρμοδιότητας τους «σαν να είναι ο πρωθυπουργός». Όμως δεν θα εμπλέκονται ακόμα στα ζητήματα αποφάσεων και μέτρων. Αυτό ίσως να γίνεται μόνον μέσω των συντονιστών του κάθε κύκλου υπουργείων.
Όσον αφόρα τους ξένους συμβούλους του πρωθυπουργού , που ήδη φτάνουν τους 4-5 , αυτοί θα έχουν απευθείας επαφή με τον πρωθυπουργό και με ορισμένους υπουργούς κατά περίπτωση αλλά θα ενημερώνονται και από συμβούλους του πρωθυπουργού.
Το σχέδιο πάντως για την δημιουργία ενός ισχυρού Μ. Μαξίμου, δεν έχει εγκαταλειφτεί από τον κ. Παπανδρέου και είναι βέβαιο πως κάποια στιγμή θα έλθει και πάλι στην επιφάνεια.
(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΨΗ στις 13-08-2010)

24 σχόλια

  1. Ωχ Παναγια μου!!! βαλε το χερακι σου Μεγαλοχαρη και γιατρεψε αυτο το κακομοιρο παιδι να εκει κοντα σου ειναι στην Παρο και συσκεπτεται συσκεπτεται ειναι και προβληματικο εχει γινει το μυαλο του ταραμας λυπησου μας ειμαστε 11 εκατομυρια ανθρωποι.
    Φανταζεσαι Παναγιτσα μου τι εχουμε να παθουμε τωρα που θελει να βαλει αλλους 4 σαν και αυτον!!! λυπησου μας και κανε το θαυμα σου ενας ειναι και κοντευουμε να τρελλαθουμε ολοι που να γινουν 4 παει σε ομαδικες αυτοκτονιες θα οδηγηθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΚΛΟΙ-ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ-ΤΡΙΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ. ΔΡΟΜΟΙ 3οι,4οι,69 !!!.
    ΜΠΡΑΜΠΟΥΤΣΑΛΑ
    ΚΟΠΑΝΙΣΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ.
    ΤΕΛΟΣ.....

    Όλοι οι κοψοχέρηδες Πασόκοι δεν μπορείτε να χωνέψετε ότι μια σοσιαληστρική κυβέρνηση θα μπορούσε να διαλύσει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα το κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα.

    Το ΔΝΤ είναι έργο ΠΑΣΟΚ και όλων των εξαπτέρυγων που ψήφισαν το μνημόνιο. Δεν είναι τυχαία άραγε η επίσκεψη του αρχηγού σας στο Αμέρικα μόλις κέρδησε τις εκλογες, για εντολές φυσικά!!!!!
    Λοιπόν το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που μείωσε το βιοτικό μας επίπεδο και μας γύρισε χρόνια πίσω.

    Οποιοσδήποτε άλλος και να έρθει ένα είναι σίγουρο: Θα είναι πιο ικανός από τον ανεκδιήγητο που μας κυβερνά τώρα και φυσικά δε θα έχει τίποτα άλλο να διαλύσει μια και τα αποτέλειωσε όλα ο Γιωργάκης σας.
    Το “λεφτά υπάρχουν” να είσαι σίγουρος ότι θα το θυμηθούν καλά όλοι όσοι πάνε να ψηφίσουν.

    Οι 10 μονάδες που έχασε ο Καραμανλής θα είναι πταίσμα μπροστά σε αυτό που θα πάθει ο εκλεκτός σου(αν ακόμα τον υποστηρίζεις μέχρι τότε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΗΛΑΔΗ...ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ.
    "Αντίστροφη μέτρηση για τον ΑΥΝΑΝΙΣΜΟ..."
    Χρειαζόμαστε τον τέταρτο δρόμο προς τον αυνανισμό... ???

    -Θα μου πεις, με τέτοια προπόνηση, μπορεί να έχει ανακαλύψει μέχρι και 4 τρόπους…

    Απόλυτα δεικτική, μετά από την εικοσιπενταετή περιδιάβαση στον τρίτο δρόνο, ο ποδηλάτης του κανό χαράσσει τον τέταρτο.
    Σε 25 χρόνια θα τολμήσουν να ανακαλύψουν τα λάθη και θα χαράξουν τον επόμενο.
    Οι άνθρωποι δεν είναι πολιτικοί αλλά ο Μπόμπ ο μάστορας.

    ΥΓ
    …έτσι πρέπει να είναι ο σχολιασμός των βαρύγδουπων δηλώσεων: απαξιωτικά, δεν μπορείς να συζητάς με τον άνεμο παρά μόνο αν θες να κυνηγάς την σκούφια σου…


    Κάθε φορά που το καθεστώς του πασόκ ζορίζεται, δημιουργεί γεγονότα και υπερβολές.
    Όταν ζορίζονται θυμούνται τον παπανδρέου πατέρα.

    Χαρακτηριστικά, ο α.παπανρέου ευφηύρε τον τρίτο δρόμο και το παιντί ντεν είχε τι να πεί και μίλησε για τον 4ο.
    Ο 4ος όμως είναι ο κατήφορός του. Χαίρε κατήφορε,
    τα παλούκια σε περιμένουν στο τελείωμα του 4ου δρόμου……

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑΓΚΕΣ ΟΣΟΙ ΠΗΓΑΤΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΑΦΗΚΑΤΕ ΜΕ ΚΟΣΜΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ......
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ.......26% ΚΑΤΩ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.....ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΦΤΩΧΕΙΑ....ΤΑ ΔΙΕΛΥΣΕ ΟΛΑ
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΟΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΑΠ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥ. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ. ΠΑΣΟΚΑΚΙΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΡΥΖΙ 10Ε, ΤΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ. ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ανώνυμοσ 7,10 θα ΕΙΔΕ..
    Την Αννα Νταλάρα ...τόπλες σε παραλία της Επιδαύρου,να είναι στα βράχια και να απολαμβάνει τον ήλιο...

    και ΣΑΤΡΑΡΕ και αυτός σαν τον Γιώργο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΞΑΙΣΙΟ
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΑΝΕΧΘΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ
    ΠΛΑΚΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΡΑΣΕΙΣ

    ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

    Ο ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΔΕΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΛΑ

    ΕΠΙ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΟΙ ΚΥΚΛΟΙ
    ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ
    ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΚΟΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΑΝ

    ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ .... ΤΩΡΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ... ΑΝ ΓΙΝΕΙ

    ΠΕΤΡΑΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΟΤΕ ΠΟΥ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΕ ΕΣΤΕΛΝΕ ΣΕ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΜΕΤΕΙΧΑ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ .... ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ ΤΥΡΒΑΖΕΙΣ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Μαζι ο Γιωργάκης ότι κοροϊδεύουν τον κόσμο ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ
    ΤΟΝ ΕΞΑΓΡΙΩΝΕΙΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΜΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
    ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΕΙ ΑΝΟΗΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΗΔΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ
    ΤΩΡΑ ΤΑ ΓΚΕΜΠΕΛΑΚΙΑ Ανακάλυψαν ότι σπαγανε τους διαγωνισμούς στα δυο
    γιωργακη εσύ δεν τους έσπαγες
    ήταν ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΤΕ ΟΛΟΙ
    ΤΩΡΑ ΤΟ Ανακάλυψες και βρήκες παρανομία ντροπή σου υποκριτή
    γιωργακη δεν σε βλέπω για πάνω από δυο μήνες και τότε πραγματικά δεν θα ήθελα να είμαι στην θέση σου
    ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΟΣ ΑΣΤΕΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΟΣΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όταν διαβάζω τα σχόλια στα blogs καταλαβαίνω το αδύνατο σημείο του λαού μας .
    Είμαστε βαθιά διχασμένοι σαν λαός.
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!!!
    Όταν καταλάβουμε ότι είμαστε το χανουμάκι που το πηδάει μία ο ένας πασάς και την άλλη τετραετία ο άλλος και ενώ θα έπρεπε να αντιδρά για το βάρβαρο πήδημα, αγανακτεί μόνο όταν το πηδάει ο πασάς που δεν γουστάρει , ενώ με τον άλλον είναι μια χαρά και το ευχαριστιέται .
    Η σωστή αντιμετώπιση είναι να αντιδράς με κάθε τρόπο στο πήδημα από οπουδήποτε και αν προέρχεται .
    Αυτό να πούμε στα παιδιά μας για να μη γίνουν σαν και εμάς , να είναι απαιτητικά
    από τις ηγεσίες και να αντιδρούν άμεσα για να μη φθάσουν στο σημείο που φθάσαμε.
    Αλλιώς με την νοοτροπία της πολιτικής καψούρας που μας διακατέχει εμάς ,φίλοι μου, τα κόμματα και οι παρατρεχάμενοι τους , θα μας πηδάνε μέχρι να πεθάνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΑΝΟΗΤΕ ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΣ ΜΕ ΜΥΑΛΟΥΔΑΚΙ ΒΡΕΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟ ΣΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΙΔΟΥ ΟΙ 4 ΜΙΚΡΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ :

    1. ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
    2. ΑΝΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ
    3. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
    4. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

    ΚΑΙ ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ,
    Η ΚΟΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ......

    ΕΞΩ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. tι κυκλοι και τετράγωνα και κουραφέξαλα..
    αφοού έτσι κι αλλιώς αυτοί δεν κυβερνούν.. υπάλληλοι του ΔΝΤ είναι, οι οποίοι εκτελούν εντολές.. προς τι οι ανασχηματισμοί και όλες αυτές οι παπαροφιλολογίες περί κύκλων κτλ..
    το καλύτερο γισ όλουε μας είναι να καταργηθούν όλοι αυτοί οι υπουργίσκοι τους οποίους τους πληρώνουμε και μηνιάτικα μπας και γλυτώσουμε κανένα ευρουδάκι..
    ξυπνήστε!! πολιτική ντόπια δεν υπάρχει.. τα σχέδια για ότι γίνεται αυτή τη στιγμή τα βάζει η τρόϊκα τα υπογράφει ο αρχιυπάλληλος Παπακωνσταντίνου και μπαίνουν σε εφαρμογή.. το θέμα είναι πότε θα ξυπνήσουμε να τους πετάξουμε όλους στη θάλασσα, αν και πιθανόν να προκαλέσουμε περιβαλλοντικό πρόβλημα με την μόλυνση των υδάτων που θα προκληθεί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. το σχεδιο παει μια χαρα και ο στοχος ειναι να πουμε οι Ελληνες καλυτερα να πτωχευσουμε και να μας πεταξουν απο την Ευρωζωνη παρα αυτο το μαρτυριο.
    Απαντηση στον πρωτο φιλο γιατι "σπρωχνουν" τοσο πολυ οι Γερμανοι τον Γιωργο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΘΑ ΦΑΝΕ ΜΙΑ ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΘΥΜΟΎΝΤΑΙ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ .


    ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΛΟΓΟ

    ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΑΝ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 13 Αυγ 2010 9:46:00 μ.μ.

    ΡΕ ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΗΝ ΜΠΙΡΜΠΙΛΩ ΝΤΡΟΠΗ
    ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΧΡΙΜΑΚΗ ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΜΑΓΚΑ ΥΠΗΡΕΤΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ(ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Παρατηρώ μία ……..κακία για τον μεγάλο Τουρίστα, κωπηλάτη, ποδηλάτη αλλά όχι πρωθυπουργό!

    Ο άνθρωπος έδειξε σημεία γραφής μόλις βγήκε.
    Πήγε το πρώτο του ταξίδι ως αρχηγός κράτους σε κάποιο τροπικό παράδεισο και από τότε έχει βαλθεί να …….
    κερδίσει μίλια στην κάρτα του.
    Άρα λοιπόν σαν καλός τουρίστας γνωρίζει όλα τα καλά του τουριστικού μέρους!
    Για πρωθυπουργός είναι ανίκανος, για τουρίστας ……πρώτος!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Α ρε αγνωμονες Ελληνες,ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟ.. θειο δωρο μας εκανε ο Θεος και εσεις τον κατηγορειτε.
    Πρωτα απο ολα σκαει απο εξυπναδα!!!!Ειναι οξυδερκης πολιτικος που βλεπει πολυ μακρια (miles & bonus)...ξεπερασε και την συντροφισσα Μαγια Τσοκλη με τις τουριστικες ανταποκρισεις του!!!Ειναι αθληταρας!!!!διαλεγει πριν απο εμας για εμας ολους τους ιδανικους τουριστικους τοπους για να μην ψαχνουμε.
    Πηρε ευσημα απο τους Γερμανους για το μεγαλειωδες εργο του στην Ελλαδα!!! ποιος θα μπορουσε να το καταφερει αυτο μεσα σε 10 μηνες να ξεσκισει 10 εκατομυρια Ελληνες; Ενα ολοκληρο εκατομμυριο Ελληνες ανα μηνα!!!!ακαταριπτο ρεκορ!!!!! και πηδηχταρας λοιπον.
    Επιστημονας στην φωτογραφια...δεν παιζεται αποθανατιζει οπου παει ολους τους μελλοθανατους σε ειδυλλιακα τοπια...απαιχτος!!!!!Μυαλο ξυραφι....50000 στροφες το δευτερολεπτο τι porshe ferrari και μαλακιες εδω μιλαμε για την φωτεινη αυρα του Κιρλιαν...σκετο φωτοστεφανο απο την λαμψη!!!!!Μαθηματικη διανοια...μεσα σε δεκα μηνες μαθαμε να ζουμε χωρις χρηματα και να τα εχουμε ολα....Μαγος!!!! τι Κοπερφιλντ και αρχιδιες εδω με 800 ευρω πληρωνεις ενοικιο,φως, νερο, τηλεφωνο, κινητο,βαζεις βενζινη,πληρωνεις ασφαλειες,σπουδαζεις το παιδι σου,ψωνιζεις απο το supermarket,πηγαινεις διακοπες,ντυνεσαι φιρματα εσυ και η οικογενεια σου(chinese),διασκεδαζεις,αποταμιευεις,πληρωνεις δοσεις δανειων καρτων..οχι πεστε μου υπαρχει αλλος τετοιος μαγος στον κοσμο;
    Σκαει απο ευφραδεια λογου....χειριζεται τον λογο με τον τετοιο τροπο που μονο προχωρημενα μυαλα μπορουν να αντιληφθουν,τι αρμονια,τι χρωμα, τι συνοχη,τι φρασεολογια,τι εμφαση ο Μπαμπινιωτης θα πρεπει να εχει κανει χαρακιρι!!!!Ειναι πολυ καλυτερος απο τον Σημιτη τον αλλο μεγαλο καθηγητη.
    Μιλαει απταιστα την μητρικη του γλωσσα (αγγλικα) αλλα ειναι βαθεια συγκινημενος και πανω απο ολα Ελληνας πατριωτης με εδρα ολο τον κοσμο. ΔΧ (ΚΛΕΙΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ) εχει και βαρος και αποβαρο.
    Φοβερος μεσιτης!!!!!πουλαει τα παντα σε τιμες με κερδος.
    Μεταρυθμιστης της οικονομιας με το πρωτοτυπο θεωρημα: κοβουμε τα εξοδα επιβιωσης στον λαο τον αφηνουμε χωρις δουλεια, ψοφαει, μειωνεται το ελλειμα....αρα μειωνεται και ο δανεισμος!!!!! θαυμα!!!!! οχι αυτο θα μπορουσε να το σκεφτει αλλος ηγετης;Οραματιστης...καθε μερα μας περναει απο τις πυλες του ανεξηγητου στο απολυτο σκοταδι που μονο αυτος βλεπει, εχει και ενοραση...τι προικισμενο ον Θεε μου!!!!
    Γνωστης της τεχνολογιας....ολα τα κανει μεσα απο ενα laptop chat,facebook,playbackgammon,bet,γενικα οργανωτικος σε υψηλο βαθμο λεπτομερειας αφου τον ξυπναει καθε μερα το outlook express!!!Κλωνοποιηστε τον γρηγορα να δωσουμε εναν στους Γερμανους και να στησουμε φαμπρικα εξαγωγης και αν δεν θελουν αντιγραφο μιας και μας βοηθησαν να παμε στον αγυριστο ας τους δωσουμε το πρωτοτυπο. Ετσι θα παρουμε και εμεις την εκδικηση μας. Δοξα τον Θεο η χωρα μας εχει πληρη επαρκεια απο πορτοκαλια,ελια,ροδακινα,λαδι,ρουφιανους και εσχατως παραγουμε σε ειδικη συσκευασια μαλακες με ονοματεπωνυμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τον οκτωβριο μαζι με τις δημοτικες καντε και βουλευτικες, ειναι μοναδικη ευκαιρια να την κανετε με ελαφρα πηδηματακια γιατι οσο παραμενετε μαλλον σας βλεπω να φευγετε νυχτα με ελικοπτερα απο κανενα απομονωμενο αεροδρομιο τυπου Αργεντινης.
    Μεσα σε 10 μηνες μας πεισατε αρκετα για τον ρολο που παιζετε και τι θελετε να κανετε σε αυτο τον τοπο.Ευκαιριες δεν παρουσιαζονται καθε μερα καντε την γρηγορα οσο ο χρονος ειναι μαζι σας γιατι θα ερθει η στιγμη που θα σας κυνηγαει.
    Καταρα και καταστροφη εισαστε για τον τοπο ψευτες κλεφτες και υποκριτες.
    Τις μπαζες τις κανατε τα σογια σας τα βολεψατε τα παιδια σας τα σπουδασαμε τους κολλητους σας τους τακτοποιησατε ηρθε η ωρα πλεον να φευγετε γιατι ο μαλακας ξυπνησε και ξυπνησε πολυ στραβα.
    Αφηστε λοιπον τα μεγαλεπηβολα σχεδια περαιτερω καταστροφης του τοπου και ετοιμαστε τις βαλιτσες οσο ακομα μπορειτε να παρετε και πραγματα μαζι σας γιατι στο τελος δεν θα παρετε ουτε αυτα.
    Το αμερικανακι με τις διμηνες διακοπες μπορει να συνεχισει να τις κανει αλλου εχει και αλλα μερη η γη που θρεφει τεμπεληδες χαραμοφαηδες δοσιλογους εμεις αρκετα σας θρεψαμε ηρθατε με ενα ξεχειλωμενο ζιβαγκο και ξεχειλισαν οι κολοι σας απο τα παντελονια ασε που μπορει να βρει και κανενα στον δρομο φιλελληνα που θα θελει να δωσει τον μισθο του για να σωσει την Ελλαδα λογου χαρη κανενα Σλοβακο.
    Μας καταστρεψατε δινοντας μας την χαριστικη βολη ζουμε μεσα στην θλιψη την απογνωση και την απελπισια λογοι που δεν ειναι καλοι συμβουλοι στο μυαλο γιαυτο καντε την το συντομοτερο δυνατον.
    Και εσεις οι βουλευτες που στηριζετε με την ψηφο σας στην βουλη την καταστροφικη πορεια της χωρας και συμβαλλετε στην εξαθλιωση του λαου θα πληρωσετε το τιμημα, η δικαιολογια εγω ενας απλος βουλευτης κομματος ημουν δεν πιανει ειστε συνενοχοι και ομοιοι. Φυγετε οσο ο χρονος ειναι μαζι σας η κατασταση χειροτερευει και τα πραγματα θα παρουν αλλη τροπη. Η ανοχη και ο σκεπτικισμος για τις προθεσεις και αποφασεις σας τελειωσε.
    Κανενας κατασταλτικος μηχανισμος δεν θα μπορεσει να σταματησει το μπουρινι που ερχεται. Η αγανακτηση και η οργη θα κανει να φαινεται Ο Δεκεμβριος του 2008 ως χριστουγεννιατικο παρτυ. Εδω και 35χρονια συστηματικα διαλυετε καθε κοινωνικο ιστο αυτης της χωρας ξεκινωντας απο το δημοσιο τους εργαζομενους τους εμπορους τους βιοτεχνες τους αγροτες ακομα και αυτους που χαρακτηριζονται ελιτ και με αυτους οταν δεν τα βρισκετε στην μοιρασια δημιουργουνται προβληματα καταφερατε ακομα και αυτη την εθνικη κυριαρχια του τοπου να αμφισβητειται απο χωρες γυφτων και στις θαλασσες μας να αρμενιζουν οι Τουρκοι φθανοντας μεχρι τον Πειραια για καφε.
    Ειστε αναξιοι ανικανοι μα πανω απο ολα ξεπουλημενοι. ΦΥΓΕΤΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΡΑΜΜΗ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ.
    ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

    ΑΛΛΑ..ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
    ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΚΩΛΟΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΤΒ.
    ΣΑΣ ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ ΦΥΤΑ ΠΑΣΟΚ.
    ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ-ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ-
    ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΛΙΠΑΣΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ !

    Την κυβέρνηση-ανδρείκελο του ΠΑΣΟΚ θα τη ρίξουν οι ίδιοι οι οπαδοί,ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ.
    Οπως ακριβώς έριξαν και την κυβέρνηση της Ν.Δ οι δικοί της ψηφοφόροι.
    Απλώς ακόμη
    1)δεν έχουν συνέλθει απ΄’ το σοκ των νέων μέτρων-μερικοί ελπίζουν ότι δεν τους αφορούν…
    2)είναι ακόμη επηρεασμένοι από τη γκαιμπελική προπαγάνδα των ΜΜΕ ότι για όλα τα κακά έφταιγε η Ν.Δ…οπότε τι να κάνουμε…
    3)το λίπος αρχίζει και εξαντλείται 4)το φάσμα της ανεργίας,ακρίβειας,χρεωκοπίας αρχίζει και κάνει την εμφάνισή του δειλά-δειλά πίσω από την κουρτίνα της φαιάς προπαγάνδας
    5)τα απίστευτης σκληρότητας μέτρα δείχνουν ότι ΔΕΝ αποδίδουν
    6)η Τουρκία άρχίζει ν’αλωνίζει κλπ.

    Νομίζω είναι θέμα χρόνου και συγκυριών να έχουμε έναν γενικό-πιθανότατα τυφλό- ξεσηκωμό.
    Το ερώτημα είναι ποιος θα μπορέσει να πείσει ότι θα οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια εκτός μνημονίου.
    Ποιος θα μπορέσει να μας ξαναδώσει το χαμόγελο και την ελπίδα;
    Ποιος θα εμψυχώσει τη νέα γενιά που ονειρεύεται είτε μετανάστευση είτε μολότοφ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ Ο ΓΑΠ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΦΟΜΕΙΩΝΕΙ.Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΞΑΡΤΗΜΑ!!!!
    ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ.Ο ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΟΥΚΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΨΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ-ΦΥΓΗ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ειδηση

    Και στην Παρο διαβαζουν Πρεσσ

    εχτες εγινε χαμος στη παραλια οταν εμφανιστηκε ο δρ κουτσουκος μαζι με τα εξωτικες τουριστριες Γερμανογαλλικη συνυπαρξη!

    ομως οι μπλογκερ τον αναγνωρισαν και τον χαιρετησαν εν μεσω οικονομικης και σεξουαλικης κρισης!

    Να γινει ανασχηματισμος ειπε ο δρ και αλλαξε τη δεξια Γαλλιδα (thn mon amour) αριστερα με την Γερμανιδα (την ιχ λιμπιντιχ)...

    Ανασχηματισμος ερχεται!

    Παριανος Ρεπορτερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ Ο ΓΑΠ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΦΟΜΕΙΩΝΕΙ.Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΞΑΡΤΗΜΑ!!!!
    ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ.Ο ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΟΥΚΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΨΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ-ΦΥΓΗ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τόσες πολλές λέξεις - κατεβατό,
    ρε μεγάλε....γιατί !

    Αφού η ουσία είναι ΜΙΑ.
    Τον Γερουλάνο πάει να ξεσκατώσει.

    Προσέξτε τη δήλωση του ΑΝΤ1 σήμερα ότι μαζί Γιωργάκης-Γερουλάνος "μιλάνε για τον ανασχηματισμό".

    Ο Γερουλάνος δεξί χέρι του Πρωθυπουργού, έκανε δωράκι στον Κόκκαλη τον ΟΠΑΠ απροκάλυπτα χωρίς διαγωνισμό. ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΑ.

    Αντε να του φορέσουν και Pampers.
    ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ
    ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΙΣΟΒΙΑ ΝΑ ΕΝΟΟΥΜΕ ΚΑΙ ΙΣΟΒΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΤ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Νέα

    Τρελλάθηκε η Αννα Νταλάρα που ο κόσμος κατάλαβε ότι όλη η ...

    ιστορία είναι στημένη της φωτογραφησης παπαρατσι πληρωμενου της δήθεν φυσικης τοπλες!!!

    η Νταλάρα ξέρει τα στημένα παιγνίδια όπως τότε έκαναν "στημενες" δηθεν συναυλίες στο εξωτερικο για "αγαθεργεις σκοπους" και τσεπωναν χρηματα επιδοτησεις κλπ...

    Το δεξιο Νταλαρεικο και το Ραγκουσεικο καλα κρατει στη Β΄ Αθηνας και στα Νησια!! Βγαλαν από τις λίστες δημοκρατες ικανούς για να μπουν οι δεξιοι λησταρχοι.

    Αλλα ακομα και αν ο Γιωργος ειναι ...ς ειναι καποιοι αλλοι που δεν ειναι!!!

    Τον δουλευουν τον Γιωργο.

    Μηπως ειδατε τον δρ Κουτσουκο με τις γαλλογερμανίδες??

    Κυκλαδιτικο Παρατηρητηριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση