GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αξιοκρατίας το ...ανάγνωσμα

Από το http://kapistri.blogspot.com/2010/    Απορώ γιατί συχνά ... απορρούμε με τις αποφάσεις του ελληνικού κράτους. Δεν πρέπει να απορρού...

Από το http://kapistri.blogspot.com/2010/  
Απορώ γιατί συχνά ... απορρούμε με τις αποφάσεις του ελληνικού κράτους. Δεν πρέπει να απορρούμε. Όλα είναι αυτονόητα. Η συμπεριφορά του λαού μπορεί να είναι υπερβολική, αλλά αυτονόητη, η συμπεριφορά των κομματικών μηχανισμών μπορεί να είναι η χείριστη, αλλά αναμενόμενη, η συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης μπορεί να είναι φαινομενικά δίκαιη, αλλά ανάλγητη για τους μικρομεσαίους και κομματικά ανένταχτους.
Μην παραξενευόμαστε που λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις, αφού ο Μανωλιός παραμένει Μανωλιός, άσχετα αν βάλει τα ρούχα του αλλιώς. Αφορμή για αυτό μου το ξέσπασμα η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας (τα υπόλοιπα δεν τα γράφω γιατί τα θεωρώ ανούσια) για την "επιλογή" (διορισμό λέω εγώ) των Διευθυντών Εκπαίδευσης. Δεν παίρνω όρκο για κανέναν, αν επιλέχθηκε (διορίστηκε) με τα αξιολογικά κριτήρια (!!!) της συγκεκριμένης επιτροπής ή με την εντολή της κυρίας που διευθύνει πολιτικά αυτόν τον οργανισμό κοινωνικοποίησης των Ελληνόπουλων. Ισχυρίζομαι όμως (κι αυτό δεν μπορεί να μου το βγάλει από το μυαλό μου ΚΑΝΕΙΣ) ότι ο διορισμός, συγγνώμη "επιλογή" ήθελα να πω, έγινε με...
κομματική αξιοκρατία από το νέο κομματικό μηχανισμό του Υπουργείου και με εργαλείο αυτό που κατηγορούσατε μέχρι χτες: την πολυσυζητημένη συνέντευξη,
Αλλά μην ισχυρίζεσαι ότι επιλέγεις με αξιοκρατικά κριτήρια! Να μην τρελαθούμε δηλαδή, κ,. Διαμαντοπούλου, έτσι; Γιατί κάνεις αυτή τη διαβούλευση αφού στο τέλος θα προσλάβεις αυτούς που είχες στην κομματική ή διακομματική προαποφασισμένη λίστα; (τα μοιράζεστε τα οφίτσια όπως πάντα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη λογική τρία εγώ ένα εσύ και πάει λέγοντας. Έτσι δε γίνεται;). Εκεί καθαρίζεις, συγγνώμη και πάλι, διορίζεις ήθελα να πω ή κατά το νομιμοφανές "επιλέγεις" αυτούς που θέλεις. Δεν είναι κακό να επιλέγεις εκείνους που νομίζεις ότι δε θα σου βάζουν τρικλοποδιές στην εκπαιδευτική σου πολιτική,
Αφού κ. Διαμαντοιπούλου η Υπηρεσία σου δεν μπορεί να αξιολογήσει τα στελέχη της, πώς μπορείς και θέλεις να αξιολογήσεις το εκπαιδευτικό έργο και τους εκπαιδευτικούς; Κομματάκι δύσκολο το βλέπω! Αφού εσύ, ως υπουργός, μεροληπτείς έναντι προσοντούχων και ικανών υποψήφιων συνεργατών σου, πώς ζητάς από τους υφοσταμένους σου να είναι αμρόληπτοι; Κομματάκι δύσκολο το βλέπω. Αφού δεν μπορείς να αποκλείσεις τους διπλοθεσίτες (κομματικά προϊστάμενοι στα συνδικαλιστικά τους όργανα και ταυτόχρονα προϊστάμενοι εκπαίδευσης), πώς είναι δυνατόν να πείσεις τους εκπαιδευτικούς να μην αναζητούν δεύτυερη ενασχόληση; (φροντιστήρια και άλλα).
Κρίμα, κ. Υπουργέ, αυτό που έκανες ή επέτρεψες να γίνει με την επιλογή των διευθυντών εκπαίδευσης! Θυμίζει άλλες εποχές και όχι αυτά που ευαγγελίζεται ο πρόεδρος του κόμματός σου και Πρωθυπουργός μας. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι τα ίδια και χειρότερα θα κάνεις και με την (αξιοκρατική) επιλογή των άλλων στελεχών της εκπαίδευσης. Για να πάει ο τόπος μπροστά, πρέπει να ... γυρίσουμε πολύ πίσω. Να γυρίσουμε στην εποχή που ο επιθεωρητής διορίζονταν για να επιστατεύει και να κατασκοπεύει και όχι να αξιολογεί το διδακτικό έργο των εκπαιδευτικών. Αυτό θα κάνουν και τώρα;
ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ με τους καινούριους συνεργάτες σου!

8 σχόλια

  1. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΕΚΡΑΞΑΝ ΑΓΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ-ΕΝΤΡΟΜΟΣ ΓΛΙΤΩΣΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ,
    ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ!

    Φίλος αναγνώστης του ιστολογίου και Παριανός,μας έστειλε την παρακάτω πληροφορία:

    "Παιδιά γράψτε κάτι για το κράξιμο που έφαγε ο Παπανδρέου στην Πάρο λίγες μέρες πριν,γιατί έχω γυρίσει όλα τα σάιτς και μπλογκς,τό'χω στείλει παντού αλλά κανείς δεν το βάζει!

    Είμασταν παρόντες με τη γυναίκα μου σε ταβέρνα του νησιού ένα βράδυ,όταν εμφανίστηκε ο Γιώργος με τη γυναίκα του,την ασφάλειά του και μερικούς τοπικούς παράγοντες της Πάρου.

    Μόλις τον αντιλήφθηκε ο κόσμος-στην πλειοψηφία του νεολαία-άρχισε ένα παρατεταμένο "ΟΥΟΥΟΥ" εν χορώ,ενώ εκτοξεύονταν απίστευτες βρισιές που ούτε λέγονται ούτε γράφονται!

    Κάποιοι πήγαν να τον πλησιάσουν,αλλά τον φυγάδευσαν αμέσως οι άνδρες ασφαλείας του κι έφυγαν άρον-άρον!

    Το περιστατικό είναι 100% αληθινό και συζητιέται πάρα πολύ στην Πάρο,με την έκδηλη και οργισμένη απορία "γιατί κανείς δεν μιλάει" γι'αυτό!

    Γράψτε λοιπόν σας παρακαλώ,για να μάθει ο κόσμος πως εμείς οι Παριανοί ούτε μπάνια κάναμε μαζί με τον Παπανδρέου,ούτε τον καλωσορίζαμε όπως λένε στα κανάλια.Αντίθετα,τα άκουσε για τα καλά!"

    Η ΕΙΔΗΣΗ ΑΥΤΗ ΣΥΝΙΣΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΤΩΝ "ΑΝΕΜΕΛΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ" ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ:ΔΙΟΤΙ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΟΥΧΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ!

    ΦΥΣΙΚΑ,ΤΑ ΕΓΚΑΘΕΤΑ Μμε ΘΑ ΤΟ ΚΡΥΨΟΥΝ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ,ΠΑΡΟΤΙ Η ΠΑΡΟΣ "ΒΟΥΙΖΕΙ"!

    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ,ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ,ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στη διεύθυνση Β-θμιας εκπαίδευσης Ν.Κοζάνης επιλέγη ή διορίστηκε,ο ίδιος που ήταν και επί ΝΔ.
    Έχει τα προσόντα,αλλά το ερώτημα είναι 1)αν τα διδακτορικά ή τα μεταπτυχιακά που πλέον αγοράζουμε και είναι άσχετα με τη διοίκηση στην εκπαίδευση, δείχνουν και τον πιο άξιο και ικανό να ασκήσει διοίκηση!
    και 2)ο ίδιος θα΄ναι που θα κρίνει τους διευθυντές σχολείων την επόμενη χρονιά; Ζωή σε λόγου μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το καράβι της κυβέρνησης βουλιάζει και οι ναυαγοί ψάχνουν βάρκες στην τοπική αυτοδιοίκηση.

    Διαμαντοπούλου Διαμαντοπούλου ;
    Είναι η κυρία που διατυμπάνιζε την με νόμο κατάργηση αποσπάσεων εκπαιδευτικών (με τον 3833) και με τον 3848 το ξαναπήρε πίσω ;
    Σοβαρά σε όσους αναφέρουν για ριγμένους Υπουργούς ….
    Δεν υπάρχουν Υπουργοί εντεταλμένα εκτελεστικά όργανα της τρόικας είναι.

    ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ.....
    Περιμένω λοιπόν την Μπιρμπίλη να διορθώσει την αδικία της ληστείας των τελών κυκλοφορίας του 2010 … ο ΓΑΠ το είπε.

    Περιμένω την κα Γεννηματά να μας πει πως φεύγει από το Υγείας …ως πετυχημένη ή αποτυχημένη κύριε ΓΑΠ;

    Περιμένω την κα Κατσέλλη να μας ξαναπεί για τον πληθωρισμό του 6% και τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες …της ύφεσης και την απορρόφηση του ΕΣΠΑ …μάλλον αναρρόφηση είναι θα μας εξηγήσει ο ΓΑΠ

    Περιμένω τον κύριο Αρναουτάκη να μας πει για την επιτυχία του 4% του ΠΔΕ να γίνει 36% περικοπή …ο ΓΑΠ θα μας μιλήσει για οικονομικές επιτυχίες.

    Μας δουλεύουν για άλλη μια φορά …για αυτό πρέπει όλοι οι υποψήφιοι του μνημονίου να μαυριστούν στις περιφέρειες.
    ΜΑΥΡΟ ΚΑΤΡΑΜΙ ΠΟΥ ΝΑ ΚΟΛΛΑΕΙ ΚΙΟΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παντως υπαρχει και το μπλοκ του υφυπουργου, όπου λέγονται πολλές αλήθειες και από τον ίδιο και από τους σχολιαστες που ο ίδιος δημοσιεύει τις αποψεις τους

    αλήθειες που σπανε κόκκαλα, αλλά για να λέμε την αλήθεια και αυτός μόνο στην μπλοκόσφαιρα κινείται ελέυθερα γιατί στην πράξη μάλον μετεξαστέος και αυτός ή το άλλοθι που δίνει η δηθεν δημοσιευση των κακως κειμένων

    παντως ειναι λαθος να λεγεται για κομματικους διορισμους, διορισμοι σκοπιμοτητων ειναι και δεν εξαρτωνται απο τα αν εισαι ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ ή αν εχεις προσόντα ή όχι. Από το κατά πόσον διαπλεκόμενος είσαι εξαρτάται και από το πόσο συμβιβασμένος.

    για να μην δημιουργούνται ψευδαισθήσεις και για να μην βγαίνουν λαθος συμπερασματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ....
    ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΛΑΟΠΡΟΒΛΗΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειμαι συνταξιουχος εκπαιδευτικος . Δυστυχως στην εκπαιδευση ,και οχι μονο,επικρατει πληρης αναξιοκρατια,ή για να ειμαι απολυτα ακριβης,ΚΟΜΑΤΙΚΗ "Αξιοκρατια".Τοσο τα συνδικαλιστικα οργανα οσο και τα κοματα ,ολα τα κοματα, εχουν ευθυνη για αυτο που συμβαινει και βεβαια τη νυφη την πληρωνει ο ελληνικος λαος . Καιρος ειναι οι ιδιοι οι εκπαιδευτικοι να ξεσηκοθουν και να απαιτησουν αξιοκρατια ΤΩΡΑ! Με κοματικους εγκαθετους εκπαιδευση δεν μπορει να υπαρξει. Η εκπαιδευση θελει ΗΓΕΤΕΣ που να εμπνεουν και να καθοδηγουν. Μεικους απάυτους που ειδα ειναι για τα πανυγηρια.Βεβαιως ειναι "καλοι" στη φιλοσοφια του Οθωνα: " δεν θελομεν τους εγγραμματους αλλα τους αφοσιωμενους"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι, είναι αλήθεια. Ο εκ Κοζάνης πέρυσι έφερε 8 ΠΕ1706 όλους στην Ά Κοζάνης γιατί ο τελευταίος που είχε έρθει με μετάθεση είχε ίδια συνεπωνυμία με στέλεχος της ΝΔ (λες να είναι τυχαίο??) στην περιφέρεια Κοζάνης και όταν έκαναν δήλωση τοποθέτησης αυτοί οι οποίοι μετατέθηκαν στην Ά Κοζάνης δηλώναν σχολεία και της ΄Γ όταν πέρυσι υπήρχαν άτομα που είχαν δηλώσει να έρθουν με μετάθεση στη Β + Γ Κοζάνης και πήραν να μην πω τι....

    Στην Κοζάνη φέτος βρέθηκαν 19 γυμναστές με οργανική σε ένα συγκεκριμένο σχολείο λες και το μοναδικό μάθημα ήταν γυμναστική.
    Διατάχτηκε Ε.Δ.Ε η οποία έμεινε μεταξεταστέα...

    Κάπου στη Μακεδονία ήρθε φέτος με μετάθεση άτομο που με υπογραφή Άρη Σπηλιοτόπουλου δεν κατοχύρωσε δικαίωμα αίτησης μετάθεσης.

    Στην Κέρκυρα έγινε επιλογή διευθυντή ενός ανθρώπου που είχε κατέβει υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νεα

    Αδιάκριτος.
    Ένα από τα "συν" για την περίπτωση της κ. Μπιρμπίλη είναι ότι ο Περιφερειάρχης Αττικής θα χειριστεί και το κρίσιμο από πολλές πλευρές θέμα των απορριμάτων σπέρματος, αντικείμενο με το οποίο ήδη...έχει ασχοληθεί στο παρελθόν!!!

    Ρε δεν ντρέπεστε να στηρίζετε το τσόλι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση