GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σχετικά με τον υποτιθέμενο "νόμο για τα blogs"...

Του Σ. Αντωνιάδη http://greece-salonika.blogspot.com/ Μια παράκληση προς τους φίλους συνbloggers... Μην αναπαράγετε τις αθλιότητες και α...

Του Σ. Αντωνιάδη
http://greece-salonika.blogspot.com/
Μια παράκληση προς τους φίλους συνbloggers...
Μην αναπαράγετε τις αθλιότητες και ανακρίβειες των παραδοσιακών ΜΜΕ σχετικά με "το νόμο που θα αφορά τα blogs" και "θα φέρει στη Βουλή του υπ.Δικαιοσύνης" κλπ κλπ κλπ. Δεν υπάρχει καμία βάση. Τα σχετικά δημοσιεύματα είναι κατευθυνόμενα.
Κανείς δεν μπορεί να επιβάλλει σε ένα blog την επωνυμία των συντακτών του εάν οι ίδιοι δεν το θελήσουν και εάν κινούνται στα πλαίσια της ήδη υπάρχουσας νομοθεσίας.
Blogs που δημιουργήθηκαν για να συκοφαντήσουν ή για να εξυπηρετήσουν "περίεργα" συμφέροντα είναι ορατά σε όποιον έχει μια επιδερμική -έστω- σχέση με το διαδίκτυο και τη στοιχειώδη κριτική ικανότητα. Επικρατεί πανικός στο...

παραδοσιακό εκδοτικό κατεστημένο απ΄την απήχηση των νέων μέσων στο δυναμικότερο κομμάτι του ενεργού πληθυσμού της χώρας και αυτός είναι που διαφαίνεται στα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών υπογεγραμμένα από κάποιους δημοσιογράφους που απλώς αναπαράγουν τους ..διακαείς πόθους των αφεντικών τους, παρουσιάζοντάς τους μάλιστα ως "πληροφορίες".Μπούρδες.
Πριν λίγα χρόνια όταν το Press-gr ήταν το αδιαμφισβήτητα κορυφαίο blog στην Ελλάδα (τόσο σε επισκεψιμότητα όσο και αποκαλύψεις) κάποιοι επιχείρησαν να το φιμώσουν με λασπολογίες και κατηγορίες οι οποίες ουδέποτε αποδείχθηκαν τελεσιδίκως.Σε εκείνη την περίπτωση ακόμα και η Google προφανώς παραπλανήθηκε και πείσθηκε να δώσει τα στοιχεία των διαχειριστών του συγκεκριμένου blog στις αρχές.Το περιστατικό όμως έχει κάνει την εταιρεία έκτοτε πολύ πιο προσεχτική στα αιτήματα των Ελληνικών αρχών.
Η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια πριν μερικές ημέρες, κατέδειξε με επώδυνο τρόπο την συνεχώς ανερχόμενη ισχύ των νέων Μέσων Ενημέρωσης που έχουν γεννηθεί μέσα από το διαδίκτυο.
Το ανησυχητικό είναι ότι η δολοφονία Γκιόλια,σε αντίθεση με την επίθεση λασπολογίας στο Press gr, πέτυχε τον σκοπό της - την αναστολή λειτουργίας του blog troktiko – και αυτό αποτελεί κακό προηγούμενο. Ας ελπίσουμε ότι τέτοιες «απόλυτες» λύσεις των «επικοινωνιακών προβλημάτων»δεν θα εφαρμοστούν και σε άλλες περιπτώσεις..
Ψυχραιμία όμως, όπως έχουμε ξαναπεί ένα blog που γράφεται στα Ελληνικά δεν σημαίνει πως γράφεται από την Ελλάδα.Για ποιούς νόμους μιλάμε;Έχει παραχωρήσει κάποιος τη δικαιοδοσία στην Ελληνική Βουλή να καταθέτει νομοθετήματα παγκόσμιας εμβέλειας και ισχύος; Είναι γνωστό πως τα περισσότερα Ελληνικά blog,ακόμα και το Greece Salonika,γράφονται κάπου ανάμεσα στην ... Παταγονία και την Ανταρκτική.
Λοιπόν για να σοβαρευτούμε,απλώς σεβαστείτε την ελευθερία που δίνει η -υποτιθέμενη..- ανωνυμία,
κινηθείτε στα πλαίσια των ήδη υπαρχόντων νόμων και αφήστε τα παπαγαλάκια να παπαγαλίζουν..

5 σχόλια

  1. Σωστό το άρθρο.
    Ο Καστανίδης δεν είναι τόσο βλάκας ώστε να θελήσει να συνδυάσει το όνομα του με την επίθεση στους blogger.
    Όποιος πολιτικός το τολμήσει ξέρει εκ των προτέρων το πόσο μαύρισμα θα του ρίξει η νέα γενιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και γιατί να μην πηγαίνει ο υποψήφιος μπλόγκερ στον πάγκαλο κατευθείαν, αντί για το δικαστήριο;
    Ας αφήσουν τους καλλωπισμούς.΄
    Ας πουν ότι έχουμε χούντα να τελειώνουμε.

    Μετά την επιστράτευση στους φορτηγατζήδες, ετοιμάζουν στρατιωτικό νόμο και στο διαδύκτιο για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.


    …εγώ επιμένω πάντως ας μου δείξει ο Κουρής ή ο Καψής την άδεια και πόσα πληρώνουν ενοίκιο για την κρατική συχνότητα των μαγαζιών τους και ξανά μιλάμε…


    Να συνδυάσουμε όλα αυτά με την δολοφονία του Γκιόλια;

    Και ας αφήσουν μερικοί μερικοί την ιστορία με την Σέχτα Επαναστατών γιατί καταντούν κουραστικοί. Η Σέχτα και η προκήρυξή της δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια μετριότατη ΒΙΤΡΙΝΑ. Μπουρδολογία για μικρά παιδιά, άϊντε ξεκούραστους φοιτητές. Ξαναδιαβάστε ΣΗΜΕΡΑ την προκήρυξή τους και θα χασμουρηθείτε.

    Τα πασόκια έχουν ένα και πολύ συγκεκριμένο πρόβλημα:
    Οχι στην ανωνυμία — ναι στη συναλλαγή.

    (‘Οπως εύστοχα έλεγε και ο μακαρίτης ο παππούς μου: Μακριά από τυφλού μαγκούρα και από κουτσού ψωλή. Αν δεν το καταλάβατε, να το εξηγήσω.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο μόνος λόγος που βλέπω ειδήσεις πλέον στην τηλεόραση είναι για να βλέπω ιδίας όμασι τις προθέσεις και τα σχέδια του συστήματος, τίποτα άλλο.

    Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα πότε ότι θα ενημερωνόμουν από τα bloggs και το διαδίκτυο κάποτε!

    Έχουν πάρει φαλάγγι τα παραδοσιακά μέσα ΚΑΙ σε ποσότητα ειδήσεων ΚΑΙ σε ποιότητα.

    Άσε που η διαδικασίας του "ψάχνεις" είναι ποιο ξεκούραστη και ευχάριστη για το μυαλό μου.

    Πολύ καλό άρθρο, έχουμε μέλλον ακόμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ ,, Η ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Ο ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ "ΜΕΤΡΑΕΙ" ΚΙ ΕΚΕΙ ;;; ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ;;;; ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΧΑΠΙΑ;;;;;; ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ανωνυμία είναι η αρετή του internet. Ουτε καν τα ip δεν συμαίνουν τίποτα. Ανώνυμοι servers με 5 ευρώ τον χρόνο κάνουν όλη την δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση