GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Χρυσός" βαθμός στο Ζάγκρεμπ με άμυνα 2004...

Από τον Παναγιώτη Λαμπρόπουλο http://www.balla.gr/ Η εθνική ομάδα της Ελλάδας αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με την Κροατία στο στάδιο "Μάξ...

Από τον Παναγιώτη Λαμπρόπουλο http://www.balla.gr/
Η εθνική ομάδα της Ελλάδας αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με την Κροατία στο στάδιο "Μάξιμιρ" του Ζάγκρεμπ με την Κροατία, στην αναμέτρηση των δύο ομάδων που διεξήχθη στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 6ου προκριματικού ομίλου για το EURO 2012. Έτσι, η Ελλάδα "ρέφαρε" το εντός έδρας "στραβοπάτημα" της πρεμιέρας απέναντι στη Γεωργία (ισοπαλία), καθώς έφτασε στους δύο βαθμούς έναντι τεσσάρων των ομάδων που προηγούνται (Κροατία, Ισραήλ) στον 6ο όμιλο.
Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Συγκριτικά με τον αγώνα της πρεμιέρας εναντίον της Γεωργίας, ο Σάντος πραγματοποίησε τρεις αλλαγές στο...
 αρχικό σχήμα: μία αναγκαστική με την αντικατάσταση του τραυματία Σπυρόπουλου από τον Τζαβέλλα κι εκείνες των Σεϊταρίδη (με τον Βύντρα) και Γκέκα (με τον Τζιόλη). Η είσοδος του αμυντικού χαφ της Σανταντέρ δίπλα στον Κατσουράνη σήμανε και τη διαφοροποίηση του σχηματισμού, που από 4-4-2 έγινε 4-2-3-1 προκειμένου να ελεγχθεί ο ρυθμός του αγώνα, καθώς ένα γρήγορο τέμπο θα ευνοούσε τους ταχείς και τεχνίτες γηπεδούχους.
Η (αναμενόμενη πάντως) αρχική επιθετικότητα της κροατικής ομάδας απέφερε δύο απειλητικές στιγμές για την ελληνική εστία, στο 5ο λεπτό με τον Σηφάκη να πέφτει για να αποκρούσει το επικίνδυνο συρτό σουτ του Μόντριτς και στο 9ο με τον Παπασταθόπουλο να κοντράρει την προσπάθεια του Κράνιτσαρ στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ. Από την πλευρά του, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε τη μεγάλη ευκαιρία του στο 19΄ με τον Σαμαρά, που από λάθος κοντρόλ του Σρνα μπήκε στην περιοχή από αριστερά και έκανε φαλτσαριστό σουτ, που κατέληξε άουτ.
Εκτοτε και ως τη λήξη του ημιχρόνου ο ρυθμός έπεσε, με τους Κροάτες να διατηρούν μια ελαφρά πρωτοβουλία αλλά χωρίς να είναι επικίνδυνοι, καθώς η αμυντική λειτουργία της εθνικής δεν άφηνε χώρο δράσης στους παίκτες του Μπίλιτς. Αυτονόητο είναι, βεβαίως, ότι ούτε η ελληνική ομάδα μπορούσε να εγείρει επιθετικές αξιώσεις, καθώς ο Σαλπιγγίδης προσπαθούσε αποκομμένος αφού δεν είχε συνδρομή από τους Τοροσίδη, Καραγκούνη.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Κροάτες να προσπαθούν για το γρήγορο γκολ και να χάνουν δύο πολύ καλές ευκαιρίες στο 59΄: αρχικά ο Ράκιτιτς με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή υποχρέωσε τον Σηφάκη σε εξαιρετική απόκρουση σε κόρνερ και στη συνέχεια της φάσης, στο κόρνερ του Μόντριτς ο Τσόρλουκα πήρε την κεφαλιά αμαρκάριστος στέλνοντας τη μπάλα άουτ.
Από την πλευρά της Ελλάδας, αντίστοιχα, οι όποιες προσπάθειες να βγει μπροστά η ομάδα σταματούσαν αρκετά έξω από την περιοχή του Ρούνιε, αφού έλειπαν οι παίκτες που θα κρατούσαν τη μπάλα ή θα έκαναν μια καλή κάθετη πάσα στον Γκέκα, που εν τω μεταξύ είχε αντικαταστήσει τον Σαλπιγγίδη. Τελικά η υπεροχή των γηπεδούχων αποδείχθηκε άκαρπη, αν και στο 88΄ ο Εντουάρντο πήρε την κεφαλιά μετά το κόρνερ του Μόντριτς και την άστοχη έξοδο του Σηφάκη, αλλά αστόχησε, ενώ στις καθυστερήσεις ο Παπασταθόπουλος κόντραρε σωτήρια το σουτ του Εντουάρντο.
Θα χρειαστεί πάντως αρκετή δουλειά από τον Φερνάντο Σάντος στην επιθετική τακτική, αφού όπως απέναντι στους Γεωργιανούς έτσι κι απόψε οι ευκαιρίες που δημιούργησαν οι διεθνείς ήταν ελάχιστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση