GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

5-1: Υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Μπαρτσελόνα...

Aπό τον Παναγιώτη Λαμπρόπουλο http://www.balla.gr/ Εφιαλτική ήταν η πρώτη φετινή ευρωπαϊκή βραδιά του Παναθηναϊκού, βγάζοντας πέντε φορές...

Aπό τον Παναγιώτη Λαμπρόπουλο
http://www.balla.gr/
Εφιαλτική ήταν η πρώτη φετινή ευρωπαϊκή βραδιά του Παναθηναϊκού, βγάζοντας πέντε φορές την μπάλα από τα δίχτυα του, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.
Οι "πράσινοι" δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν το προβάδισμα στο Καμπ Νου (19' Γκοβού) και στο πρώτο μόλις ημίχρονο "έσβησαν" οι όποιες ελπίδες τους για κάτι καλό απέναντι στην...
 Μπαρτσελόνα, η οποία δεν... ίδρωσε για το τελικό 5-1.
Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Η εικόνα του αγώνα; Η συνηθισμένη όταν παίζει η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί βρίσκονται συνεχώς στην αντίπαλη περιοχή, έχουν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, και οι φιλοξενούμενοι μετατρέπονται όλοι σε αμυντικοί, περιμένοντας να χαμογελάσουν σε κάποια αντεπίθεση.
Έτσι και στο Καμπ Νου ο Παναθηναϊκός δεν είχε κάποια εναλλακτική λύση να αντιμετωπίσει την κορυφαία κατά πολλούς ομάδα του κόσμου. Ο Νίκος Νιόπλιας κατέβασε τους παίκτες του με άκρως αμυντικογενή διάταξη, την ίδια ώρα που η "Μπάρτσα" σφυροκόπησε την εστία του Τζόρβα από τα πρώτα λεπτά. Ο 28χρονος πορτιέρο στάθηκε αντάξια των προσδοκιών σε αρκετές φάσεις, κρατώντας το "τριφύλλι" όρθιο σε δύο κλασσικές φάσεις στα πρώτα πέντε λεπτά του ματς.
Οι Καταλανοί έκαναν την πρώτη τους ευκαιρία μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ο Πέδρο μπήκε από δεξιά στην περιοχή, σέντραρε για τον Μέσι, όμως η κεφαλιά-ψαράκι του τελευταίου, απομακρύνθηκε από τον Τζόρβα. Τρία λεπτά αργότερα, οι "μπλαουγκράνα"... έκρυψαν την μπάλα, ο Ινιέστα την εμφάνισε "στο πιάτο" του Τσάβι, όμως ο Τζόρβας απομάκρυνε εξίσου εντυπωσιακά το πλασέ του αμαρκάριστου Καταλανού από το ύψος του πέναλτι!
Εκεί που το παιχνίδι κυλούσε απειλητικά για τους "πράσινους" ο Σίντνεϊ Γκοβού "χτύπησε" στην αντεπίθεση στην πρώτη μάλιστα ευκαιρία του Παναθηναϊκού. Μετά από βολέ του Τζόρβα, ο Σισέ έβγαλε με εκπληκτικό εναέριο τακουνάκι, τον Γκοβού σε θέση τετ α τετ και ο συμπατριώτης του πλάσαρε ιδανικά στη δεξιά γωνία του Βαλντέζ γράφοντας το 1-0!
Εκεί που άλλες ομάδες προσπαθούν να αναδιοργανωθούν από ένα γκολ, η Μπαρτσελόνα κάνει το αντίθετο. Λες και δεν συμβαίνει τίποτα συνεχίζει το παιχνίδι της και επιδιώκει να πιάσει, άμεσα, στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα. Στην προκειμένη περίπτωση, χρειάστηκε μόλις δύο γκολ για να απαντήσει η παρέα του Μέσι. Η εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Τσάβι έβγαλε τον Μέσι "στην πλάτη" της άμυνας από δεξιά και ο Αργεντινός, "τσιμπώντας" την μπάλα προ του Τζόρβα, την έστειλε στην απέναντι γωνία κάνοντας το 1-1.
Από εκείνο το σημείο και μετά οι Καταλανοί ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους καθαρίζοντας το παιχνίδι μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Στο 32ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσάβι από δεξιά, ο Μπουσκέτς έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Βίγια, που είδε την μπάλα να του στρώνεται στο δεύτερο δοκάρι, έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του (2-1)!
Η "Μπάρτσα" δεν σταμάτησε, το κοντέρ έγραψε σχεδόν από 250 εύστοχες πάσες (περίπου 40 για το "τριφύλλι") και στο 42ο λεπτό έστειλε εκ νέου απειλητικό μήνυμα στον Παναθηναϊκό. Φανταστικός συνδυασμός των Βίγια-Πέδρο-Τσάβι, ο τελευταίος "στρώνει" την μπάλα στον Μέσι, αλλά το απευθείας σουτ από το παιδί θαύμα, "τραντάχτηκε" το οριζόντιο δοκάρι!
Λίγο πριν ο Ιταλός διαιτητής, Νίκολα Ριτζόλι, σφυρίξει για τελευταία φορά στο πρώτο μέρος, ο Λιονέλ Μέσι ξεπέρασε το εαυτό του και "κλείδωσε" την πρώτη νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου έπαιξε δύο συνεχόμενες φορές το "1-2" (την πρώτη με τον Πέδρο και τη δεύτερη με τον Τσάβι), βγήκε απέναντι στον Τζόρβα και τον πλάσαρε υποδειγματικά στην αριστερή γωνία γράφοντας το 3-1.
Όπως ξεκίνησε στα πρώτα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, έτσι συνέχισε και στο δεύτερο οι "Μπλαουγκράνα". Απόλυτος έλεγχος του αγώνα, πολλές πάσεις και σφυροκόπημα... Από την άλλη, οι λύσεις του Νίκου Νιόπλια ήταν περιορισμένες. Πρώτα η άμυνα για να αποφευχθεί ο διασυρμός και στη συνέχεια ότι πάρουν στις αντεπιθέσεις. Λέτο, Σισέ και Γκοβού προσπάθησαν μια - δύο φορές να κάνουν επίθεση ωστόσο κατέφυγαν σε ατομικές προσπάθειες, ωστόσο χωρίς στηρίγματα οι φάσεις οδηγούσαν σε αδιέξοδο.
Ο κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού άκουγε στο όνομα του Αλέξανδρου Τζόρβα. Ο Παναθηναϊκός φέρεται πως βρήκε μια αξιοπρεπή λύση στα γκολπόστ και αυτό φάνηκε στα δοκάρια του Καμπ Νου. Αποσόβησε δύο κλασσικές ευκαιρίες των Μέσι και Βίγια στα πρώτα λεπτά, ενώ στο 55ο λεπτό κοίταξε κατάματα τον Λιονέλ Μέσι. Συγκεκριμένα, ο κορυφαίος όλων μπήκε από δεξιά στην περιοχή, ο Καντέ προσπάθησε να τον ανακόψει με τάκλιν αλλά πήγε καθυστερημένα στη μπάλα, πήρε τα πόδια του Μέσι και ο διαιτητής έδειξε την εσχάτη των ποινών! Ο Έλληνας γκολκίπερ έπεσε στην αριστερή του γωνία και αφού απομάκρυνε, μπλόκαρε έπειτα με δεύτερη προσπάθεια!
Για τα επόμενα 20 λεπτά η άμυνα του Παναθηναϊκού άντεξε στην πίεση της Μπαρτσελόνα, έκλεισε πολλές φορές τους διαδρόμους, ανέκοψε πολλές φάσεις αλλά οι Ισπανοί δεν χρειάζονται παρά μόνο μια αδράνεια για να έρθει σε επαφή με τα δίχτυα. Στο 78ο λεπτό, ο Μπόγιαν έβγαλε τρομερή μπαλιά για τον Μέσι, εκείνος έκανε το σουτ από πολύ πλάγια θέση και η μπάλα αφού χτύπησε στα δύο κάθετα δοκάρια του Τζόρβα, στρώθηκε στα πόδια του Πέδρο, όπου και δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα, απλά, να σπρώξει την μπάλα στο τέρμα και για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ σε 4-1.
Το... κερασάκι μπήκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Ντάνι Άλβες έπαιξε ωραία το 1-2 με τον Μέσι, ο τελευταίος έσκαψε για τον Άλβες που με ωραία κεφαλιά κέρδισε τον Τζόρβα και διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

18 σχόλια

  1. Θλίψη για το ελληνικό (;) ποδόσφαιρο. Πόσοι Έλληνες έπαιζαν τελικά;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο έμπορος ναρκωτικών και ο παιδεραστής, για ποιο λόγο χρειάζονται την κάλυψη των προσωπικών δεδομένων; Αυτοί θα έπρεπε να ήταν οι πρώτοι που τα ονόματα τους θα φιγουράριζαν, όχι μόνο στον τύπο και στο διαδίκτυο, αλλά σε κάθε στύλο του χωριού και της πόλης που έκαναν τα ... ανδραγαθήματα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρόβλημα με την αποστολή του Παναθηναϊκού - Διπλωματικό επεισόδιο

    http://kranoforos.blogspot.com/2010/09/blog-post_15.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ομάδα ήταν στημμένη από εμπρός μέχρι πίσω λάθος.
    Αυτή πήγαν για να χάσουν και όχι για να παίξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. [url=http://www.pi7.ru/zhenskiy-zhurnal/1663-15-urokov-stroynosti-ot-zvezd.html ]помогите!!! как лечить больные волосы? [/url]
    Решила войти в режим экономии, т.к. эпиляция в салоне стоит дорого и делать всё это дома сама. Долго читала в интернете инфу про воски и взяла в толк, что делать эпиляцию бикини горячим воском в домашних условиях невполне вероятно, очень сложно... Поэтому я решила купить себе воск в катриджах и воскоплав для него. Воск в катриджах подходит только для ног(( А мне бы всё-таки хотелось решить проблему с бикини.
    ДЕВОЧКИ, что порекомендуете?? Кто-то пробовал делать сам?? Подскажите?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σαν Ελληνες πρεπει ναμαστε ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ φαγαμε μονο 5 αντι για 15

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γενέθλια του αρχιβάζελου μπουχέσα χθές πολύ γουρλής ο άνθρωπος λέμε.
    Πάρα πολύ γουρλής τόσο γουρλής που είχαν άγιο οι βάζελοι για να μήν χάσουν με 10 - 1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα γιατι,μα γιατι,εχασαμε ολο το καλοκαιρι αγοραζοντας τους καλυτερους και παγκοσμιας κλασης ποδοσφαιριστες,μιλαω για ολες τις ελληνικες ομαδες,γιατι δεν παμε μπροστα?
    Λετε να εφταιγε ο διαιτητης?
    Μηπως δεν ηταν καλο το χορταρι?εμεις παιζουμε μονο σε χορταρι σαν του οακα που εχει τρυπες και λακουβες.

    Μαλον ματι ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σκοτωνονται να πανε να παιξουν Ευρωπη ΓΙΑΤΙ για να τρωνε 5αρες 7αρες και 4αρες Χωρις ΝΤΑΛΟΥΚΕΣ και ΚΑΚΟΥΣ ειναι για κλαματα οι ξευτιλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μία είναι η Ομάδα ρε: Κέρκυρα!!!!

    Όλοι Κέρκυρα στις Εκλογές!!!!

    Μαυρίστε όλα τα λαμόγια!!!


    Κερκυραίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Решила войти в режим экономии, т.к. эпиляция в салоне стоит дорого и делать всё это дома сама. Долго читала в интернете инфу про воски и взяла в толк, что делать эпиляцию бикини горячим воском в домашних условиях невполне вероятно, очень сложно... Поэтому я решила купить себе воск в катриджах и воскоплав для него. Воск в катриджах подходит только для ног(( А мне бы всё-таки хотелось решить проблему с бикини.
    ДЕВОЧКИ, что порекомендуете?? Кто-то пробовал делать сам?? Подскажите?


    Возьмите косу и чистка

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς 09:22
    Μεγάλε 5αρες και 4αρες ναι . Για 7άρες είναι κάποιοι σαν και εσάς. Τώρα παίξτε ευρωπαϊκό αγώνα με την Φλαμουτάρι και τα ξαναλέμε. Πάντως ότι και να έγινε δεν πιστεύω να έσπασες την τηλεόρασή σου χθες στο 19’ και δεν μπόρεσες να δεις τα υπόλοιπα ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ξεκινησε το πρωταθλημα και ολα τα γηπεδα εκτος του καραισκακη ειναι αγροτεμαχια . καλα ελεγε ο Κοκκαλης οτι γηπεδα ακουω και γηπεδα δεν βλεπω, ειναι ντροπη και δεν γινεται να παιχτει ποδοσφαιρο σε τετοιους χωρους.
    ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 15 Σεπ 2010 2:37:00 π.μ.

    De mas xezis me tin apotrixosi

    не наше дерьмо с эпиляцией

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΓΕΡΝΕ


    ΕΛΛΑΣ ΕΥΡΩΠΗ ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. GAMIETAI O PAO KAI KA8E POYSTHS FLWROS BAZELOS.

    OSFP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. κυριοι του ΑΛΤΕΡ συγρατηστε τον αρχηρουφιανο χατζηνικολαου και να παψη να συκοφαντη σε τοσο υψηλους τονους τους φορτηγατζηδες, Γνωριζουμε τι πρασινοκλαδαρχης ειναι,οι ανθρωποι την περιουσια τους προσπαθουν να σωσουν,δεν εχουν οπως αυτον τον κυριο βιλλες, φερραρι, εξουσια, χρημα αφθονο . Ντροπη του λοιπον υπαρχουν πραγματικοι ελληνες που θα σωσουν την Ελλαδα και οχη αυτος ο αρχηρουφιανος,ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Την περασμένη Πέμπτη 9-9-2010 η γνωστή Μιλένα Αποστολάκη, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό επαρχιακής πόλης, υπεραμύνθηκε της καλής φήμης των πολιτικών και κατακεραύνωσε όσους ισχυρίζονται ότι «όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι», προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα με τις αρλούμπες και παπαριές με τις οποίες μας φλόμωσε.
    Βέβαια δεν μας το ξεκαθάρισε, αλλά σίγουρα προφανώς εννοούσε ότι αυτή ανήκει στα «χλωρά» που μαζί με τα «ξερά» καίγονται αδίκως και αυτά. Ποιο όμως είναι το κριτήριο για να ανήκεις στα «χλωρά» και όχι στα «ξερά»: Όταν δηλαδή , εν όσο είσαι κυβερνητικό Σημιτικό στέλεχος, η Citroen του άντρα σου πουλάει 20.000, καθώς γράφτηκε, αυτοκίνητα στο κράτος (το οποίο αφιλοκερδώς είσαι ταγμένη να το υπηρετείς) (σε Αστυνομία, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, και όπου αλλού) φροντίζοντας έτσι ώστε το οικογενειακό εισόδημα να ανεβαίνει κατακόρυφα, τότε πού ανήκεις?, στα «χλωρά» της εντιμότητας ή στα «ξερά» της διαπλοκής, όταν μάλιστα λίγα χρόνια μετά έρχεσαι και δηλώνεις στον ΑΝΤ1 97,2: “Το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ θα έχει ανθρώπους που δεν προκαλούν και ακολουθούν μια άλλη στάση ζωής με την συμπεριφορά και την αξιοπρέπεια τους”?????
    Για όποιον δεν ξέρει, όταν την πρωτοβλέπεις έχεις την αίσθηση ότι είναι μια μοντέρνα γυναίκα με σύγχρονες απόψεις και αντιλήψεις. Όταν ανοίγει όμως το στόμα της εύχεσαι να παρέμενε σιωπηλή και καταλαβαίνεις ότι ο μοντερνισμός της περιορίζεται στην αισθητική του ντυσίματος και μόνο. Το μόνο που κάνει είναι να αναλώνεται στον γνωστό ξύλινο λόγο των περισσοτέρων (για να μη πω όλων μπας και μου ξεφεύγει κανένας) πολιτικών.
    Ουδέποτε την άκουσα να λέει κάτι πρωτότυπο και πρωτοποριακό. Μηδέν φαντασία, μηδέν πρόταση. Ουδέποτε την άκουσα να κάνει σοβαρή αυτοκριτική για το κόμμα της (πέρα από γενικότητες του στυλ «έχουμε κάνει κι εμείς λάθη»). Οι απόψεις που εκφράζει ξεπερνούν κατά πολύ ακόμη και τον πρώιμο πασοκικό λόγο των Κουτσόγιωργα, Μαρούδα και όλου του γραφικού τότε σιναφιού. Ο λόγος της είναι γεμάτος λαϊκισμό, κενολογίες, αοριστολογίες και παπαρολογίες, μην τυχόν και θιγεί κανένας ψηφοφόρος και χάσουμε την ψήφο του.
    Όλο το Πασόκ και το Πασόκ και το Πασόκ!. Φαίνεται πως από μικρή, όταν παραθέριζε στο χωριό, έμαθε καλά πως «τα πρόβατα βελάζουν σκόπιμα για να ξέρει ο τσοπάνης αν είναι στο μαντρί». Το να βγαίνει στα κανάλια και να μιλάει περί ανέμων και υδάτων δεν θεωρώ ότι είναι στοιχείο που τις δίνει πόντους, μάλλον το αντίθετο.
    Γενικά δίνει την εντύπωση πολιτικού χωρίς βάθος που δεν έχει ποιότητα που να την διαφοροποιεί, κάποιου που πηγαίνει με το ρεύμα, «για να μην χάσει τη γραμμή». Ακριβώς αυτό που ΔΕΝ χρειάζεται ο τόπος.
    Μάλιστα όταν τύχει να εμφανίζεται στα παράθυρα των πρωινάδικων, παρέα με τον άλλο ογκόλιθο της πολιτικής που τον θυμήθηκα τυχαία, την κ. Παπακώστα, δευτερώνει το κακό και σούρχεται να πετάξεις την τηλεόραση απ’ το παράθυρο του 6ου ορόφου!!!
    Είναι όμως και επίμονη στις συζητήσεις της, δίνει την εντύπωση κακιάς γυναίκας, βαρετή και αποκρουστική, αλαζόνας και εμπαθής. Θεωρώ ότι δίπλα της, δεν μπορεί να παραμείνει κανείς, ούτε ένα 24-ωρο (κι΄αν η πόρτα είναι κλειδωμένη, πηδάς από τον 6ο όροφο στο κενό, και ….. σώζεσαι!!!!!!!!!)
    Για ηθοποιός καλή! Για πολιτικός, ένα τεράστιο μηδενικό. Η αποθέωση του τίποτα (μαζί με τους Τσοχατζόπουλο, Αβραμόπουλο, Πιπερόπουλο). Άδικο για την ηλικία.
    Λίαν επικίνδυνο άτομο για την δημόσια ζωή. Σε άλλες εποχές θα εξοστρακίζονταν…
    Από τα ανέκδοτα του ανασχηματισμού, η Κολωνακιώτισσα Μιλένα Αποστολάκη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ήμαρτον!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ανασχηματισμένη ….. Οπισθοδρομική Κομπανία:
    “Βρε ήσουνα ξυπόλητη και μάζευες ραδίκια
    και τώρα που σε πήρα εγώ γυρεύεις σκουλαρίκια”

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση