GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Και αυτοί επιμένουν μνημονιακά…

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Έγινε από το Υπουργείο Οικονομικών, στις 14 Σεπτεμβρίου 2010, δημοπρασία εντό...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Έγινε από το Υπουργείο Οικονομικών, στις 14 Σεπτεμβρίου 2010, δημοπρασία εντόκων γραμματίων χρονικής διάρκειας 26 εβδομάδων.
Το επιτόκιο δανεισμού διαμορφώθηκε στο 4,82 %, ενώ στην προηγούμενη δημοπρασία είχε διαμορφωθεί στο 4,65 %. Δηλαδή, παρ’ ότι το περιβόητο μνημόνιο έσωσε την χώρα από την χρεοκοπία και τηρείται επακριβώς, άρα η κυβερνητική οικονομική πολιτική «θριαμβεύει», το επιτόκιο δανεισμού της χώρας συνεχίζει να αυξάνεται.
Το πραγματικό αυτό οικονομικό στοιχείο εάν συνδυασθεί με την κρατούσα και διεθνώς, αλλά και στην κυβέρνηση Παπανδρέου ακραία νέο-φιλελεύθερη άποψη, ότι «η αγορά γνωρίζει καλύτερα από τον οποιοδήποτε άλλον ποια είναι η σωστή τιμή», τότε...
 εξάγεται ένα πολύ άσχημο συμπέρασμα για την πορεία υλοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής.
• Κάτι πάει άσχημα και γι’ αυτό τα επιτόκια δανεισμού της Ελληνικής Οικονομίας συνεχίζουν να αυξάνονται.
Τώρα αν αυτό το νέο-φιλελεύθερο συμπέρασμα συνδυασθεί και με το γεγονός ότι ο ουσιαστικός ιδιοκτήτης των Ελληνικών Τραπεζών είναι το Ελληνικό Δημόσιο (μέσω των πακέτων οικονομικής βοήθειας που πρόσφεραν αφειδώς οι κυβερνήσεις Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου στις Ελληνικές Τράπεζες), τότε το παραπάνω συμπέρασμα γίνεται ακόμα πιο ανησυχητικό.
• Το Ελληνικό Κράτος και η Ελληνική Κυβέρνηση, που είναι βασικός μέτοχος των Ελληνικών τραπεζών, δεν μπορούν να πείσουν ούτε καν τους ιδιώτες διοικητές (που παραμένουν στις διοικήσεις ελέω της ανοχής της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου), των Ελληνικών Τραπεζών για την αναγκαιότητα χαμηλότοκου δανεισμού.
Φυσικά σήμερα, αλλά και τις επόμενες ημέρες, θα ζήσουμε πάλι μία επικοινωνιακή καταιγίδα αισιοδοξίας, αφού καταφέραμε να δανειστούμε με υψηλότατο επιτόκιο και παρά την πειθήνια από την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου εφαρμογή του μνημονίου.
Επικοινωνιακή καταιγίδα αισιοδοξίας, η οποία θα διακοπεί πρόσκαιρα όταν ανακοινωθούν νέα πραγματικά οικονομικά στοιχεία για το Δημόσιο Έλλειμμα το Δημόσιο Χρέος τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη.
Όμως, τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία που οδηγούν με μαθηματικά ακρίβεια είτε σε νέα μείωση μισθών και συντάξεων, για να τηρηθεί ως προς το σκέλος του Ελλείμματος το περιβόητο μνημόνιο, είτε σε διαφορετικής φιλοσοφίας και λογικής δημοσιονομικές και οικονομικές πολιτικές που θα βγάλουν την χώρα από την δημοσιονομική κρίση δεν σχολιάζονται και δεν αξιολογούνται.
Ο λόγος είναι εξαιρετικά απλός. Διαφορετικής φιλοσοφίας και λογικής δημοσιονομικές και οικονομικές πολιτικές έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την θέση του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος, όπως αυτή εκφράσθηκε από τον κ. Ν. Καραμούζη, αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank (και διορισμένο από την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ), σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την τράπεζα στα πλαίσια της ΔΕΘ και η οποία μνημονεύθηκε στον χθεσινό Δευκαλίωνα.
Τι δήλωσε λοιπόν ο κ. Ν. Καραμούζης «Το Μνημόνιο, δεν είναι αναγκαίο κακό, αλλά αναγκαία πολιτική». Αναγκαία πολιτική να προσθέσουμε εμείς που έχει δώσει μέχρι σήμερα στις τράπεζες 55 δις ευρώ από τα κρατικά ταμεία, για να συνεχίσουν να τις διοικούν αμειβόμενοι ηγεμονικά οι παλιοί προ της κρίσης βασικοί μέτοχοι.
Ακόμα και μέσα στα πλαίσια του νεοφιλελευθερισμού να προσεγγίσουμε την εγχώρια οικονομική συγκυρία βλέπουμε ότι είναι αδύνατον:
α) να μειωθεί ο πληθωρισμός άρα και οι τιμές όσο τα επιτόκια συνεχίζουν να παραμένουν υψηλά
β) να υπάρξει ουσιαστική μείωση του Δημοσίου Ελλείμματος όσο τα επιτόκια παραμένουν σε αυτά τα ύψη άρα και οι πληρωμές τόκων είναι αυξημένες.
Ουσιαστικά και από τα σημερινά πραγματικά οικονομικά στοιχεία, αλλά και από αυτά που αναλύθηκαν τις προηγούμενες ημέρες προκύπτει ότι η εφαρμογή του περιβόητου μνημονίου ούτε σταθεροποιεί ούτε εξυγιαίνει την Ελληνική Οικονομία, αφού και η ύφεση και ο πληθωρισμός, αλλά πλέον και το Δημόσιο Έλλειμμα, κινούνται εκτός στόχων.
Σίγουρα όμως το περιβόητο μνημόνιο διασώζει τους βασικούς μετόχους των Ελληνικών Τραπεζών από την διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση.
Τώρα, όλες αυτές οι μάλλον δυσοίωνες προβλέψεις και διαπιστώσεις είναι ψιλά γράμματα για το παρόν κυβερνητικό μνημονιακό οικονομικό επιτελείο, για πολλούς και διάφορους λόγους που ο Δευκαλίων συνόψισε πολύ ορθά στις 9 Σεπτεμβρίου 2010 γράφοντας:
«Σύντροφοι» η πολιτική που εφαρμόζεται απειλεί τις οικογένειες μας και το μέλλον των παιδιών μας.

8 σχόλια

  1. ΧΑΧΟΛΙΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ.
    ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΙΤΩΡΕΣ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΠΟΥ ΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ.
    ΤΟ ΜΕΓΑΣΤΑΝ ΤΟ ΑΛΤΕΡΣΤΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΜΑΣ ΚΟΙΜΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.

    ΞΥΠΝΑΤΕ ΧΑΧΟΛΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΣΥΧΝΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΦΡΟΝΕΣ.

    ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.

    ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ.ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.
    ΚΟΙΤΑΧΤΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΘΡΕΦΤΗ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακομη αλλος ενας οικονομολογος ευθυγραμμισμενος νε την Κουμουνδουρου και τον Περισσο, πηξαμε αδελφια, ελεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΡΕ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΠΟΥ ΚΟΒΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΕΚΝΩΝ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ,ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΤΙΣ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΝΩ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΥΝ ΝΕΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΩΛΟΧΑΡΤΟ ,ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΑΣ, ΚΑΤΑΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ,ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ..ΕΡΧΕΤΑΙ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν καταλαβα καλα,στις 4/10/2010,συμπληρωνεται ενα ετος απο την αναληψη της διακυβερνησης απο την αλητοσυμμορια πασοκο-σκυλια.

    Ετσι δεν ειναι ,αγαπητοι μου??

    Ενα χρονο αλητοσυμμοριτες,λαμπρακιστανοι,
    μπομπολιστανοι και λοιπες συμμοριες κυβερνανε..
    Ετσι δεν ειναι αγαπητοι μου??

    Τοτε αγαπητοι μου γιατι να πληρωνουμε την αλητοσυμμορια πασοκοσκυλια,αγαπητοι μου??

    ΓΙΑΤΙ αγαπητοι μου να δικαιουται ΟΛΟΚΛΗΡΟ αεροπλανο το διανοητικα καθυστερημενα παιντι της τσαντ ,αγαπητοι μου??

    Αγαπητοι μου ,μηπως ΠΡΕΠΕΙ να παρουμε το νομο στα χερια μας και να εκτελουμε χωρις οικτο τζογλανια της αλητοσυμμοριας πασοκοσκυλια??

    Αν ηταν τωρα κυβερνηση της Νεας Δημοκρατιας (του κ.Καραμανλη,οπως ελεγε και το βλακογιοργο),οι αλητο-συνδικαλες θα ειχαν καψει την Αθηνα ,αγαπητοι μου..

    Και ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ την Αθηνα αγαπητοι μου..

    Ο προεδροθ τηθ ΓΣΕΕ αγαπητοι μου το παναγοπουλοθ αυτο το πθευδο φιλοι μου θα ειχε καπθει την Αθηνα ,θυμπατριωτεθ μου..

    Αθτη την θτιγμη αυτοθ ο πουθτηθ θυνουθιαζεται ο πουθτηθ ...

    Θυμφωνειτε κυριεθ μου??

    Αυτοθ ο πουθτηθ τα παιρνει..

    ο πουθτηθ... ο παναγοπουλοθ,ο πουθτηθ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΟΥΝ ΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΙΚΤΗ ON LINE ΤΟΥΣ ΧΡΕΟΥΣ.

    ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΔΙΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ.

    ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ.

    ΟΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ Γ...... ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ουουουουστ φασιστόμουτρο 16 Σεπ 2010 3:09:00 μ.μ.
    εχετε βρωμίσει την χωρα μας μαζί με τους αλλοδαπούς σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Tι να σχολιασεις εδω μεσα τωρα δεν βλεπεις τι γινεται?? η μαχη των Λεχαινων μεταξυ αναγνωστων και μαλιστα Ελληνων παρακαλω. Ασε καλλιτερα παω για κανενα καφε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ασφαλώς δεν προβλέπεται αναπλήρωση πρωθυπουργού.
    Όπως κάποτε δεν προβλεπόταν να είναι κάποιος Αντιβασιλεύς-Πρωθυπουργός-Υπουργός Εξωτερικών-Υπουργός Εθνικής Άμυνας.
    EΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ '67.

    Στην ουσία όμως οι αρμοδιότητες που δίνει του κυρίου Νταλάρα, είναι πρωθυπουργού…
    HELLAS AΛΗΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΩΝ. '2010.



    Εγώ δεν φημίζομαι για τις γνώσεις μου σε πρόσωπα πολιτικών του Έθνος μας, αλλά τον κύριο ποτέ δεν τον είχα ακούσει και τώρα είναι Πρωθυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ… Πάγκαλος, Παμπούκης [...] χαμός!

    Ας τους κάνουν όλους πρωθυπουργούς να τελειώνουμε.
    Λες και αυτοί κυβερνούν…
    και όχι ο MEGA FASISMOUS TROIKA DNT.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση