GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι αστυνομικοί για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα...

Από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων    Με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ,...

Από την Πανελλήνια Ομοσπονδία
Αστυνομικών Υπαλλήλων  
Με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που ανέλαβε με στόχο την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, δέχθηκε σε εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο, τους αρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς, θεσμικούς φορείς, εκπροσώπους αθλητικών φορέων και σωματείων, καθώς και πολίτες που έχουν υποστεί βία στα γήπεδα.
Το συνδικαλιστικό μας κίνημα δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει με την σημαντική πρωτοβουλία του Ανώτατου Πολιτειακού Άρχοντα της Χώρας μας, και να ανακοινώσει ότι από την πλευρά του θα συνεχίσει να αγωνίζεται με μεγαλύτερο πάθος για την αντιμετώπιση αυτής της μάστιγας. Εξάλλου, από ιδρύσεώς της η Ομοσπονδία μας είχε ανοικτό μέτωπο με τη βία απ’ όπου κι αν αυτή προέρχεται και το οξύμωρο είναι ότι αντί να επαινείται για τις ενέργειές της, είχε αντιμετωπίσει την μήνιν των Ηγεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι το...
 γεγονός ότι όταν εν έτει 1998, η τότε διοίκηση της Ομοσπονδίας είχε διοργανώσει εκδήλωση διαμαρτυρίας μέσα στο ΟΑΚΑ, είχε κληθεί να πληρώσει πρόστιμα στο πλαίσιο ΕΔΕ, που είχε διενεργηθεί εις βάρος της ή και αργότερα, το 2007, όταν πάλι επιχείρησε να συστρατεύσει όλους τους συναδέλφους κατά της αθλητικής βίας, με εκδήλωση διαμαρτυρίας στο ΟΑΚΑ, ο αγώνας αυτός όχι μόνο συκοφαντήθηκε, αλλά επιχειρήθηκε και να ποινικοποιηθεί με άμεση «παραπομπή» του προεδρείου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών;
Σήμερα, που όλοι προφανώς έχουμε γίνει σοφότεροι, πιστεύουμε ότι η εμπλοκή της Ελληνικής Αστυνομίας στο κεφάλαιο «πρόληψη και καταστολή αθλητικής βίας» - πέρα από τις άμεσες επιπτώσεις στη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, είναι προβληματική και χρήζει άμεσης επανεξέτασης, διότι δεν αρκεί η αστυνομική αντιμετώπιση ενός κοινωνικού φαινομένου, όπως είναι εν προκειμένω η βία στα γήπεδα.
Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, η Ομοσπονδία μας το αμέσως προσεχές διάστημα θα διοργανώσει ειδική ημερίδα για το θέμα, όπου θα κατατεθούν αναλυτικά οι θέσεις και οι προτάσεις μας.
Χρέος όλων μας είναι η ενεργοποίηση ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας βάσει συγκεκριμένου πλαισίου δράσης και όχι η περιστασιακή λήψη μέτρων, όσο καλές κι αν είναι οι προθέσεις των καθ’ ύλη αρμόδιων υπηρεσιών και παραγόντων.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π. Ο. ΑΣ. Υ.
Ο Πρόεδρος ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος
Ο Αναπλ. Γενικός Γραμματέας ΑΣΑΡΒΕΛΗΣ Θωμάς

5 σχόλια

  1. ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ 'Η Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΠΑΛΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.

    ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ;

    ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ "ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ" ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ-ΘΕΑΜΑ-ΑΡΕΝΑ.

    ΚΙ ΕΓΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΝΑ...ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΜΑΡΚΑΣ "ΠΑΕ" ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΕΝΤΣ.

    ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΑΦΡΙΛΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επειδή ο e-max είναι απαράδεκτος και συνεχίζει να βάζει στα σχόλια παραπλανητικούς τίτλους , ώστε να αυξάνονται τα κτυπήματα στη σελίδα του, θα βάζω κι εγώ ,κάθε μέρα, τις οδηγίες για να τον αποφεύγουμε: "Επομένως, περνώντας το βελάκι με το ποντίκι πάνω από το γαλάζιο παραπλανητικό τίτλο του, ΧΩΡΙΣ να το πατάμε, βλέπουμε, κάτω αριστερά στη γραμμή πληροφοριών του προγράμματος περιήγησης στο internet , σε ποιόν αναφέρεται ο τίτλος. Εάν γράφει E-MAX,το αγνοούμε και δεν το κτυπάμε. Έτσι αποφεύγουμε να τον διαφημίσουμε, παρά τη θέλησή μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλοι οι ειδήμονες του αθλητισμού ΑΠΕΤΥΧΑΝ.
    Τώρα ζητούν την αστυνομία, να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά.
    Μην αρχίσετε πάλι τις ανόητες δηλώσεις ότι για τα επεισόδια φταίνε οι αστυνομικοι.
    Να ξέρετε ότι πάντα φταίγατε εσείς που οικονομίσατε με τις λαμογές σας, ο κόσμος το γνωρίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχει δίκιο ο 04,24/20-09-10, τις φωτιές στα γήπεδα τις βάζουν οι ίδιοι με προφορικές οδηγίες των διοικούντων τις ΠΑΕ.
    Το ΣΔΟΕ, να κάνει ελέγχους ποιοι
    κέρδισαν το στοίχημα μετά από τις ήττες των μεγάλων.
    Εδώ κύριοι έχει ψωμί, θα βγάλετε την χώρα από το ΔΝΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση