GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Γαλάζια" κινητικότητα για τις εκλογές στην Πρέβεζα...

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται αυτές τις ημέρες για δημιουργία και δεύτερου ψηφοδελτίου από τον χώρο τις ΝΔ στην ΠΡΕΒΕΖΑ από τον αδερφό τ...

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται αυτές τις ημέρες για δημιουργία και δεύτερου ψηφοδελτίου από τον χώρο τις ΝΔ στην ΠΡΕΒΕΖΑ από τον αδερφό της πρώην βουλευτού κ. ΚΑΛΔΗ.
Μάλλον στην ΝΔ για τον Δήμο Πρέβεζας δεν τα έχουν βρει ακόμα ή υπάρχει κενό με την υποψηφιότητα του κ. Γιαννάκη.
Τ.Μ.

14 σχόλια

  1. Επειδή διαβάζω σε διάφορα blogs για τους τυχάρπαστους και ευκαιριακούς που θεωρούν την πόλη μας κτήμα τους, αισθάνομαι τόσο οργισμένος που τηλεγραφικά θα τους παρουσιάσω ως:

    Γύφτικο μάτι που δακρύζει από τα γέλια είναι πιά η πόλη όπου θεωρούνται “δημοσιογράφοι” ο Βασιλειάδης και ο Πεπόνης , ο Πιτσούνης “εκδότης”, ένας πανύβλακας όπως ο Γιάγιας Γεν.Γραμματέας ΥπουργοΝομαρχίας, η Φανή η Γιαννάκη πολιτικός, το καλοταϊσμένο σκυλολόι του ΚΚΕ “αριστερά”, τα επιδοτούμενα σούργελα καθηγητές των ΚΕΚ, οι αδελφές τρέντι, το ΑΚΤΙΑ τόπος συνάντησης των ΠΑΣΟΚΩΝ, ο Μυκονόβλαχος Περικλής Βασιλάκης “lifestyle”.

    Στην πόλη που ο Κονοφάγος και ο Τσεκούρας έγραψαν, ο μεγαλομπεμπές Γιαμάς δεν πίνει κρασί που ο χοντρομπαλάς Σωτήρης διακινεί. Στην πόλη που Πρωθυπουργεύει ο Ιωάννου/Νταβατζής, Βασιλεύει ο Γιαννάκης, διοικεί ο Λαινάς με το Νέλλη και συμμετέχει δωρεάν ο Αντύπας μέσω της Αγάθης.

    Ζυγώνει η μέρα που τα κατακέφαλα θα αρχίσουν να πέφτουν βροχή!

    Αν είστε σωστοί στο inpreveza δημοσιεύστε το!

    Αγανακτισμένος αναγνώστης απο Πρέβεζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάλι δεν εκπροσωπήθηκε η Πρέβεζα στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο

    Κρίμα και πάλι κρίμα.
    Είναι δυνατόν να μην εκπροσωπείται ποτέ ο Νομός μας στην Κυβέρνηση;
    Τι μοστράριζε τόσα χρόνια ο Παπαχρήστος τη σχέση του με τον Παπανδρέου λέγοντας ότι είναι σίγουρος Υπουργός αφού τον έχει γραμμένο;
    Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξεπερνούν ακόμη και τα όρια της γελοιότητας οι τακτικές, οι πρακτικές και οι μέθοδοι ορισμένων κύκλων της κεντροδεξιάς που δεν εννοούν να καταλάβουν ότι η εποχή των παραγόντων και ειδικά του μικροπαραγοντισμού έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Δεν είναι ότι έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους και μπορούν να τον βλέπουν μόνο σε ρόλο γενικού κουμανταδόρου μιας περιοχής. Το χειρότερο είναι ότι δεν έχουν αίσθηση του πολιτικού τους μεγέθους.

    Οι εποχές όπου τα τζάκια έκαιγαν ανήκουν στο μακρινό παρελθόν. Η εποχή όπου τα κομματικά φέουδα και οι φεουδάρχες διαφέντευαν επίσης είναι πολύ μακρινή. Όμως πάντα θα υπάρχουν εκείνοι που θα ζουν με τα πολιτικά φαντάσματα ή με τα περασμένα μεγαλεία.
    Και ως ένα βαθμό μπορεί να γίνει κατανοητό το γεγονός ότι δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τη νέα πραγματικότητα. Πρόκειται για την ίδια κατηγορία ανθρώπων που άλλοτε κινούνται στο παρασκήνιο πιστεύοντας ότι από κει κυβερνούν τον κόσμο, αλλά συχνά δεν ελέγχουν ούτε τον δικό τους μικρόκοσμο και άλλοτε βλέποντας τον εαυτό τους σε ρόλο μικρού παντοκράτορα επιχειρούν να επιβάλλουν την βούλησή τους. Συχνά πιστεύουν ότι σέρνουν πίσω τους και μία στρατιά ανθρώπων –συνήθως τους αποκαλούν «κουκιά»- αλλά κι αυτό είναι ένα ακόμη λάθος που κάνουν. Πιθανόν δεν βλέπουν, δεν ακούν, είναι μακριά και απολύτως ξεκομμένοι από την κοινωνία.

    Αλήθεια, ποια μπορεί να είναι σήμερα τα πολιτικά τζάκια στην Πρέβεζα, που όχι μόνο θα αντιδράσουν –όπως λέγεται και γράφεται- οργανωμένα εναντίον της υποψηφιότητας του Στέργιου Γιαννάκη αλλά θα δοκιμάσουν να στήσουν και αντάρτικο ψηφοδέλτιο; Και που ήταν τα τζάκια αυτά –τα τρανά και τα μεγάλα- το 2006 όταν η Νέα Δημοκρατία στο Δήμο της Πρέβεζας έμενε στο φτωχό ποσοστό του 27,7%; Που ήταν τα ίδια τζάκια όταν χάθηκε η μάχη της Νομαρχίας Πρέβεζας; Αν μιλάμε για αυτά τα τζάκια, τότε ναι, θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δοκιμάσουν την τύχη τους και να απευθυνθούν στην κοινωνία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δύσκολος γρίφος θα είναι για τον κ. Αργύρη, η κατάστιση του ψηφοδελτίου στην Πρέβεζα. Τη Θεσπρωτία θα την κερδίσει με άνεση ο Αργύρης καθώς και τα Ιωάννινα έστω και με δυσκολία. Το ξέρουν αυτό στο στρατηγείο του Β. Αργύρη και από αύριο όλα τα φώτα θα τα στρέψουν στην Άρτα και την Πρέβεζα.

    Ο Αργύρης θέλει πάση θυσία την Πρέβεζα διότι τη θεωρεί προνομιακό εκλογικό πεδίο για τον ίδιο. Η Άρτα και η Πρέβεζα παραδοσιακά ανήκουν στη Ν.Δ. Στις τελευταίες εκλογές οι διαφορές ήταν οριακές.

    Μεγάλος μπελάς για τον Αργύρη θα είναι η αναγκαστική επιλογή του Κ. Αρβανίτη ως αντιπεριφερειάρχη στην Πρέβεζα - επιλογή του Βουλευτή κ. Β. Παπαχρήστου - λόγω της μή αποδοχής του στο Νομό, ενώ δυνατοί σύμμαχοι στη μάχη του Καχριμάνη θα είναι και οι ψηφοφόροι των άλλων υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών κ. Καζαντζίδη, Μπακόλα, Κώστα.

    Ο Νομάρχης κ. Ιωάννου και φυσικά θα δώσει τετράδα υποψηφίων αλλά τι τετράδα θα είναι αυτή - Μ. Ζέρβα, ίσως βάλει τον κ. Γ. Παπαδόπουλο ( υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη ) και τον Θ. Βέργο για ξεκάρφωμα αν δεν προηγηθεί η ανακοινωσή του ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δ. Ζηρού και βέβαια υπό τον κ. Ζυγούρη. Ο Νομάρχης είναι όμως και δείχνει ενοχλημένος γιατί δεν ρωτήθηκε από κανένα. Τη σύζυγο του Αργύρη, δε θέλει σύμφωνα με πληροφοριοδότες μας να τη βλέπει ούτε ζωγραφιστή αφού τη θεωρεί κάπως!

    Ο Βουλευτής κ. Παπαχρήστος μεταξύ άλλων θα προωθήσει για περιφερειακούς συμβούλους μερικά ορφανά του κ. Κλάπα όπως τον κ. Α. Νέλλη, τον κ. Σ. Φωκά στην Πρέβεζα, τον κ. Φ. Ζέρβα στο Φανάρι.

    Στη διευθύντρια της Γεωργακοπούλου, της Ε. Κοσσυβάκη, δεν άρεσε πάντως η επιλογή του αντιπεριφερειάρχη στην Άρτα!

    Συνοπτικά, ο κ. Αργύρης θα έχει να επιλέξει μεταξύ της ανανέωσης και του συμβιβασμού. Η πορεία θα το δείξει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ καλά ακούγεται ότι πηγαίνει η υποψηφιότητα του κ. Γ. Νίτσα στο Δ. Πρέβεζας ο οποίος και θα έχει ανεξάρτητο συνδυασμό.

    Η υποψηφιότητα του κ. Νίτσα φαίνεται ότι έχει ιδιαίτερη διείσδυση στο Δ. Ζαλλόγου και ειδικότερα σε χωριά όπως η Συνώπη, η Μυρσίνη, το Χειμαδιό, η Ληγιά καθώς και στο Δ. Λούρου όπου και συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο ποσοστό των απωλειών του νύν δημάρχου κ. Χ. Μπαίλη ιδιαίτερα στον Ωρωπό, και στο Λούρο. Ο κ. Μπαίλης φαίνεται ότι ξεκινάει άσχημα στο Δήμο του με ποσοστό που λέγεται ότι δε θα ξεπεράσει το 30%.

    Σύμφωνα με τα λεγόμενα των κατοίκων, το μεγάλο στοίχημα του υποψηφίου θα είναι η ποιοτική κατάρτιση του συνδυασμού του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νέα δημοτική κίνηση, διαδόχων του συνδυασμού Κλάπα, δρομολογεί εξελίξεις για τις δημοτικές εκλογές στο δήμο Πρέβεζας

    Το ότι η πολιτική υποψηφιότητα του ΠΑΣΟΚ με το πρόσωπο του κ. Μπαίλη δεν καλύπτει τους Πρεβεζάνους και ότι ήταν απογοητευτικές οι πρώτες υποψηφιότητες που ακούστηκαν για το εν λόγω ψηφοδέλτιο, δημιουργεί νέες εξελίξεις στον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του κ. Κλάπα που προσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην αριστερά, αποφάσισαν να υπερασπιστούν το έργο της Οχταετίας της δημοτικής αρχής και δημιούργησαν κίνηση με στόχο τη συγκρότηση ψηφοδελτίου, για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Η κίνηση αυτή, στηρίζεται και στο γεγονός ότι όλο αυτό το διάστημα, η συγκεκριμένη παρέα προετοίμαζε το ψηφοδέλτιό της και είχε βρει υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, τόσο στο διευρυμένο δήμο Πρέβεζας, όσο και στα δημοτικά διαμερίσματα, Πρέβεζας, Λούρου και Ζαλόγγου. Πρόσθετο κίνητρο για την κάθοδο αυτού του ψηφοδελτίου στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, αποτέλεσε το γεγονός ότι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του κ. Μπαίλη όπως οι κύριοι Ευθύμιος Πάσχος, Δημ. Κατσιπανέλης, Γεώργιος Καλόγηρος, Ευάγγελος Ροπόκης, Απόστολος Χατζόπουλος, έθεσαν ως Βέτο τη μη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο Μπαίλη, κανενός συμβούλου από αυτούς που είχαν υπογράψει το έγγραφο υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Κλάπα. Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί στην ανεξάρτητη κάθοδο στις εκλογές του Πασοκογενούς Γιώργου Νίτσα, ο οποίος παρά τα όσα διαδίδονται από την πλευρά Μπαίλη πως δε θα κατέβει στις εκλογές, ή ότι θα πάρει διάφορα ανταλλάγματα για να συμβεί αυτό, οριστικοποιεί τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του και σύντομα θα προβεί σε ανακοινώσεις με τις οποίες θα ξεκαθαρίζει ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές της 7ης του Νοέμβρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βαθιά... νερά όπως όλα δείχνουν η υποψηφιότητα του Μπαίλη για το δήμο Πρέβεζας και εκεί κολυμπά μόνο ο ΔΕΛΦΙΝΟΣ. Τυχαίο ότιτόσο ο Νίτσας έχει φτιάξει ισχυρό ψηφοδέλτιο, όσο και η δημοτική ομάδα του κ. Κλάπα που έχει δημιουργήσει κίνηση και ετοιμάζεται επίσης για ψηφοδέλτιο για να διεκδικήσει το δήμο Πρέβεζας; Δε νομίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μεγάλη απήχηση για τον Γιώργο Ζυγούρη και τους συνεργάτες του στο δήμο Ζηρού…

    Μηνύματα νίκης από κάθε γωνιά του δήμου Ζηρού, φτάνουν για την υποψηφιότητα του Γιώργου Ζυγούρη, που όπως φαίνεται αφενός εισπράττει τη μεγάλη φθορά του Γιολδάση και αφετέρου παίρνει το 70% τουλάχιστον των ψηφοφόρων που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ. Οι πιο αισιόδοξοι, τονίζουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει δεύτερη Κυριακή στο δήμο Ζηρού. Ο Γιώργος που είναι επιστήμονας κι εξαιρετικός χαρακτήρας, έχει όλα τα προσόντα να οδηγήσει το δήμο Ζηρού στην ανάπτυξη και την πρόοδο και φαίνεται ότι οι δημότες Ζηρού, από τη Φιλιππιάδα, το Θεσπρωτικό και την κρανιά, το έχουν αντιληφθεί πλήρως αυτό. Η υποψηφιότητα του Ζυγούρη στο δήμο Ζηρού, έχει δημιουργήσει πλειοψηφικό ρεύμα, αφού επίσης έχει πλαισιωθεί από ισχυρές προσωπικότητες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εκτός κυβερνητικού σχήματος και πάλι η Πρέβεζα… Από τους Μπάλκο και Κωνοφάγο έχει να δει υπουργείο ο νομός μας…

    Όποιος έβλεπε τη φωτογραφία που έβγαινε από το περιβάλλον του όταν ο Βαγγέλης Παπαχρήστος –υποψήφιος βουλευτής τότε του νομού Πρέβεζας-χόρευε χασάπικο με τον Γιώργο Παπανδρέου και διάβαζε και το βιογραφικό του κ. Παπαχρήστου σύμφωνα με το οποίο ο κ. Παπαχρήστος ήταν πρόεδρος των Ελλήνων φοιτητών στην Αγγλία, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου σημερινός πρωθυπουργός αντιπρόεδρος, θα έβγαζε το συμπέρασμα ότι είναι βέβαιο ότι όταν ο Παπανδρέου γίνει πρωθυπουργός, ο Παπαχρήστος θα γίνει υπουργός. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου… ο λαός ψήφισε το ΠΑΣΟΚ και έκανε πρωθυπουργός τον Παπανδρέου, αλλά ο… Βαγγέλης πουθενά!
    Χθες έγινε σαρωτικός και ίσως ο πολυπληθέστερος ανασχηματισμός, όμως και πάλι ο Βαγγέλης πάλι εκτός… Δύο τινά υπάρχουν, ή ότι ο βουλευτής Πρέβεζας δεν έχει τις ικανότητες και το πολιτικό βάρος να σηκώσει ούτε θέση υφυπουργού, ή ότι δεν είναι στις συμπάθειες της αυλής του Παπανδρέου. Η ουσία πάντως είναι ότι ο νομός Πρέβεζας είναι και πάλι εκτός κυβερνητικού σχήματος… ο νομός Πρέβεζας έχει να δει υπουργείο από-τη δεκαετία του 70- την εποχή των αειμνήστων Αναστάσιου Μπάλκου που διετέλεσε υπουργός δημόσιας Τάξης και του Κωνσταντίνου Κωνοφάγου υπουργού Βιομηχανίας. Και οι δύο ήταν προσωπικότητες αυξημένης εμβέλειας, αλλά ιδιαίτερα ο Κωνοφάγος κατά τη δική μας εκτίμηση, με ένα βαρύ σαν ιστορία βιογραφικό, που ακόμα και το γεγονός ότι διετέλεσε πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πανεπιστημίου ίσως ήταν κάτι ασήμαντο, μπρος στην άξια αναφοράς αντιδικτατορική του δράση. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει πεδίο για συγκρίσεις ανάμεσα στον Κωνοφάγο, τον σημερινό κυβερνητικό βουλευτή Βαγγέλη Παπαχρήστο, ούτε βεβαίως τον προηγούμενο κυβερνητικό βουλευτή επί ΝΔ Γιώργο Τρυφωνίδη. Τι συμβαίνει λοιπόν; Η έλλειψη προσωπικοτήτων αυξημένης εμβέλειας είναι αυτή που οδηγεί την Πρέβεζα και το νομό της εκτός… κυβερνητικού σχήματος. Δυστυχώς ούτε τα κουμπαριλίκια του Τρυφωνίδη με τον Σουφλιά, ούτε τα κολιτιλίκια και τα χασαποσέρβικα του Παπαχρήστου με τον Παπανδρέου, μας έδωσαν κυβερνητική θέση. Εύλογα μπορεί να ερωτηθεί κανείς, μα καλά είναι τόσο καλύτεροι αυτούς που έβαλε ο Καραμανλής υφυπουργούς από τον Τρυφωνίδη, ή είναι τόσο ικανότεροι αυτούς που χρησιμοποιεί ο Παπανδρέου από τον Παπαχρήστο;
    Σαφώς και όχι, όμως σίγουρα δεν είναι προσωπικότητες αυξημένης εμβέλειας που ασυζητητί να καταλαμβάνουν κυβερνητική θέση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πιέζουν, ενθαρρύνουν και παροτρύνουν την υποψηφιότητα του Σπύρου Πηγή…


    Τον νυν δήμαρχο Πάργας Σπύρο Πηγή, παροτρύνουν, ενθαρρύνουν και στηρίζουν δημότες του διευρυμένου πλέον δήμου Πάργας, για να κατέλθει στις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, δημότες από όλους τους κομματικούς χώρους τόσο από τον σημερινό δήμο Πάργας, όσο και από τον σημερινό δήμο Φαναρίου. Με ανεξάρτητη υποψηφιότητα στις εκλογές του 2006 εξελέγη δήμαρχος Πάργας και ανεξάρτητη θα είναι όπως όλα δείχνουν- αν και εφόσον το αποφασίσει- και αυτή η κάθοδος στις εκλογές για τον Σπύρο Πηγή. Ο κ. Πηγής εξετάζει σοβαρά τις προτάσεις που του γίνονται και δεν είναι απίθανο, το προσεχές διάστημα να προβεί στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας, τόσο του ιδίου όσο και των συνεργατών του.
    Εξυπακούεται ότι ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Σπύρου Πηγή, αλλάζει τα δεδομένα στο διευρυμένο δήμο Πάργας και είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του, τις επόμενες μέρες…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αναβρασμός για το Δήμο Πρέβεζας
    Η αποχώρηση του Μιλτιάδη Κλάπα από την εκλογική αναμέτρηση στο Δήμο Πρέβεζας φάνηκε προ στιγμήν να διευκολύνει το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Όμως οι ώρες που ακολούθησαν αποδεικνύουν ότι το χάσμα μεταξύ των τοπικών στελεχών είναι τεράστιο και δύσκολα θα γεφυρωθεί τις επόμενες ημέρες.
    Οι πληροφορίες για νέα κίνηση που επιχειρείται να δημιουργηθεί είναι πολλές χωρίς να είναι σίγουρο ότι αυτή θα πάρει τελικά σάρκα και οστά. Το σίγουρο είναι ότι μία σημαντική μερίδα στελεχών του ΠΑΣΟΚ δεν αποδέχεται την επιλογή του Χρήστου Μπαίλη και αρνείται να συστρατευθεί μαζί του.
    Παράλληλα οι πιέσεις που ασκούνται στον Γιώργο Νίτσα να αποχωρήσει από τον προεκλογικό στίβο δεν αποδίδουν και ο δημοτικός σύμβουλος που ανήκει στο χώρο του ΠΑΣΟΚ δείχνει αποφασισμένος να προχωρήσει με δικό του ψηφοδέλτιο.
    Ο βουλευτής Πρέβεζας Βαγγέλης Παπαχρήστος ο οποίος επέμενε μέχρι τέλος στην λύση Κλάπα, δεν δείχνει διατεθειμένος για περαιτέρω ανάμειξη στα του δήμου της Πρέβεζας, ενώ όσοι θέλουν να εμπλέξουν στις διάφορες διαδικασίες τον Νομάρχη Βασίλη Ιωάννου μάλλον τρέφουν ευσεβείς πόθους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έντονες πιέσεις για να αποχωρήσει από τον προεκλογικό στίβο, δέχεται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Γιώργος Νίτσας. Οι πληροφορίες αυτές, αναφέρουν ότι οι πιέσεις εντείνονται μετά την επίσημη ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για στήριξη της υποψηφιότητας Χρήστου Μπαίλη στο Δήμο της Πρέβεζας και ακόμη περισσότερα μετά την απόφαση του Μιλτιάδη Κλάπα να μην μετέχει στην αναμέτρηση. Το ΠΑΣΟΚ και η κεντροαριστερά, στοχεύει στην κάθοδο ενός και μόνο ψηφοδελτίου και προς την κατεύθυνση αυτή το μοναδικό ανάχωμα που διαβλέπει είναι αυτό του Γιώργου Νίτσα. Στην περίπτωση που οι πιέσεις δεν αποδώσουν είναι σίγουρο ότι οι εκλογές στο Δήμο της Πρέβεζας θα οδηγηθούν στον δεύτερο γύρο.
    Ο Γιώργος Νίτσας δείχνει αποφασισμένος να κατέλθει όπως άλλωστε είχε κάνει γνωστό εδώ και ενάμισι χρόνο περίπου. Προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, εκλεγμένος με την παράταξη του Μιλτιάδη Κλάπα, αποφάσισε να μην μετέχει στις εσωκομματικές διαδικασίες του κόμματος αλλά να επιχειρήσει το δικό του αυτόνομο βήμα στο χώρο της αυτοδιοίκησης. Ο κ. Νίτσας, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που είχε, θα προχωρήσει στην ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων που θα μετέχουν στον συνδυασμό του μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εντός των επομένων ημερών θα δώσει στην δημοσιότητα την διακήρυξη της παράταξης, η οποία θα υπογράφεται από επτά αυτοδιοικητικά στελέχη, τρία από το Δήμο της Πρέβεζας, δύο από το δήμο Λούρου και δύο από το δήμο Ζαλόγγου.
    Όλα αυτά βέβαια θα συμβούν στην περίπτωση που οι πιέσεις δεν αποδώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άσχημη μέρα για την Ήπειρο.

    Δυστυχώς ένα ακόμα γεγονός επιβεβαιώνει πως η Ήπειρος και τα Ιωάννινα δεν αποτελούσαν και δεν αποτελούν προτεραιότητα για την σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Από την περίοδο που το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση τα δεδομένα δεν ήταν θετικά για την περιοχή μας. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις ατυχείς επιλογές του ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές όταν παρά τις ανοιχτές διαδικασίες που είχε εισάγει ο κ. Παπανδρέου, επιλέχθηκαν άνθρωποι οι οποίοι ήταν αλεξιπτωτιστές και δεν είχαν καμία σχέση με την τοπική κοινωνία. Ο κ. Μελανίδης ένας άνθρωπος που δεν ήταν καν μέλος του ΠΑΣΟΚ ορίστηκε επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ στον δήμο Ιωαννιτών και ο κ. Χατζηεφραιμίδης στην νομαρχιακή παράταξη. Για να στηρίξει τις επιλογές του μάλιστα ο κ. Παπανδρέου είχε κάνει και επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων με εκδήλωση στην πλατεία Μαβίλη. Ο καθένας κρίνει για τον εαυτό του την αποτελεσματικότητα αυτών των επιλογών.
    Η συνέχεια όμως για την Ήπειρο είναι χειρότερη. Ενώ η κυβέρνηση διαλαλεί πως οι περιφερειακές εκλογές είναι σημαντικές και οι περιφερειάρχες θα είναι εφάμιλλοι των υπουργών, υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στην Ήπειρο ορίζεται ο κ. Αργύρης ο οποίος δεν έχει προσόντα που να δικαιολογούν την επιλογή του. Δεν έχει φοιτήσει σε κάποιο πανεπιστημιακό ίδρυμα, δεν έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές, δεν ξέρει κάποια ξένη γλώσσα, δεν έχει υπηρετήσει σε κάποια θέση αυτοδιοίκησης για να γνωρίζει τα προβλήματα και φέρει ευθύνη για την κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα καθώς υπηρέτησε σε υπουργικές θέσεις σε προηγούμενες κυβερνήσεις. Ένας τέτοιος περιφερειάρχης δεν έχει τα προσόντα να βοηθήσει την ανάπτυξη της Ηπείρου.
    Ωστόσο σε νέα, αξιόλογα και άφθαρτα στελέχη από την Ήπειρο, δεν δίνεται η δυνατότητα να προσφέρουν. Για παράδειγμα ο βουλευτής Πρέβεζας κ. Βαγγέλης Παπαχρήστος ή ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Παντούλας, πρώτος σε σταυρός βουλευτής στα Ιωάννινα σε δύο συνεχόμενες αναμετρήσεις ή ο βουλευτής Άρτας Δημήτρης Τσιρώνης που απογύμνωσε τους Βατοπεδινούς στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Βουλευτές που προσέφεραν πλούσιο αντιπολιτευτικό έργο κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της ΝΔ αλλά και συμμετέχουν ενεργά στα δρώμενα με το κοινοβουλευτικό τους έργο.

    * Γιατί το ΠΑΣΟΚ επιβραβεύει κάτι μέτριο ενώ υπάρχουν νέα και άφθαρτα στελέχη με μεγαλύτερη επιρροή στην κοινωνία και περισσότερες δυνατότητες;
    * Γιατί νέα και άφθαρτα στελέχη δεν αξιοποιούνται με αποτέλεσμα η Ήπειρος να μην αντιπροσωπεύεται για δεύτερη φορά στην κυβέρνηση ενώ αντίστοιχα η ΝΔ είχε 4 Ηπειρότες στο υπουργικό συμβούλιο;
    * Εμείς ως πολίτες και κάτοικοι της Ηπείρου γιατί επιτρέπουμε να μένουν ανενεργά και να μην αξιοποιούνται σε πόστα που μπορούν να προσφέρουν τα στελέχη που επιλέγουμε και ψηφίζουμε την περίοδο μάλιστα που η κυβέρνηση έχει πρόβλημα συντονισμού και αποτελεσματικότητας;

    Ως μέλος του ΠΑΣΟΚ θλίβομαι για τις επιλογές του κόμματός μου και για τις επιπτώσεις αυτών των επιλογών στην ανάπτυξη της Ηπείρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα χαρακτηριστικά του υποψηφίου περιφερειάρχη.

    Κάθομαι και σκέφτομαι το εξής: οι εκλογές αυτές θα δημιουργήσουν μικρές κυβερνήσεις. Οι περιφερειακές κυβερνήσεις θα διαθέτουν όλα τα μέσα ώστε να επιτευχθεί ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο. Προβλήματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν σε μία περιφέρεια περιλαμβάνουν: την μείωση της ανεργίας, την αύξηση του βιοτικού επιπέδου και την πρόσβαση στην εκπαίδευση.
    Οι πάντες ισχυρίζονται πως οι περιφερειάρχες του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ως εκ του ρόλου τους θα είναι ισότιμοι προς τα μέλη το υπουργικού συμβουλίου και σωστά νομίζω τονίζουν αυτή την άποψη. Όμως η ισοτιμία δεν μπορεί παρά να βασίζεται και στην ικανότητα και στα προσόντα των προσώπων που θα επιλεγούν για περιφερειάρχες. Απ' όσο γνωρίζω όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου είναι πτυχιούχοι τουλάχιστον και οι περισσότεροι μάλιστα με εξαιρετικούς μεταπτυχιακούς τίτλους. Φαντάζομαι πως η ισοτιμία υπουργών και περιφερειαρχών υπαγορεύει τα ίδια προσόντα επιπέδου σπουδών και την κατοχή αν όχι μεταπτυχιακών τίτλων κάποιου πτυχίου τουλάχιστον.
    Επίσης μέσα στις αρμοδιότητες του περιφερειάρχη θα είναι η συναλλαγή σε καθημερινή βάση με τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η συμμετοχή του σε συμβούλια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι απαραίτητο λοιπόν να μπορεί να συζητά και να συμμετέχει σε αυτές τις επιτροπές ως ισότιμο μέλος χρησιμοποιώντας την αγγλική γλώσσα.
    Κάθε μέλος του υπουργικού συμβουλίου έχει τοποθετηθεί στο πόστο του γιατί έχει να προσφέρει με συγκεκριμένες πολιτικές. Το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και με τον περιφερειάρχη. Θα πρέπει να γνωρίζει τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας και να μπορεί να προτάξει άμεσα λύσεις για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος.
    Τα κόμματα στις εκλογές αυτές όφειλαν να προτάξουν το συμφέρον των πολιτών της κάθε περιφέρειας και όχι το δικό τους κομματικό συμφέρον. Θα έπρεπε λοιπόν να προτείνουν υποψηφίους που θα μπορούν να νικήσουν πρωτίστως την φτώχεια και την υπανάπτυξη της περιφέρειας και όχι τις άλλες παρατάξεις. Για τον ΚΑΡΧΙΜΆΝΗ δεν γίνεται λόγος, καθόσον και στραβός να ήταν θα επιλεγόταν, γιατί είναι ηρακλέας των συμφερόντων των διαδόχων του Αβέρωφ στην Ήπειρο. Ο Αργύρης με ποιά κριτήρια επιλέχθηκε;θΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ, χωρίς τυπικά προσόντα,αν εκλεγεί,που μάλλον θα εκλεγεί όπως δείχνουν τα πράγματα, να εκπροσωπήσει τους Ηπειρώτες και να διεκδικήσει γιαυτούς; Μήπως θεωρεί το ΠΑΣΟΚ κοτόπουλα συνεταιρισμού ΠΙΝΔΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση