GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το κρατικό τραπεζικό μεγαθήριο προ των πυλών...

Από το http://logoplokies.blogspot.com/    Τη στρατηγική την επανέλαβε και την ξεκαθάρισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός την πιο σημαδιακή στιγμή:...

Από το http://logoplokies.blogspot.com/  
Τη στρατηγική την επανέλαβε και την ξεκαθάρισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός την πιο σημαδιακή στιγμή: το βράδυ της ίδιας μέρας που υποβλήθηκε η πρόταση Σάλλα για την εξαγορά από την Πειραιώς της ΑΤΕ και του ΤΤ, ο Γ. Παπανδρέου δήλωνε, πως η δημιουργία κρατικού πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα είναι βασική επιλογή.
΄Εχει τονιστεί, άλλωστε, πως η πολιτική αυτή έχει...
 διεθνή αφετηρία και προέκυψε από τα γεγονότα και τις συνθήκες που δημιούργησαν την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση.
Η ανάγκη, από την άλλη πλευρά, του περιορισμού του κατακερματισμού των ελληνικών τραπεζών και της συνένωσής τους σε λίγες, μεγάλες, ισχυρές και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις, προκύπτει εκ των ουκ άνευ κι αποτελεί επιθυμία και επιδίωξη, τόσο της κυβέρνησης, όσο και της τρόικας.
Η εγγενής απροθυμία και αδυναμία των ελλήνων μεγαλομετόχων των ελληνικών τραπεζών, να στέρξουν σε συνεργασίες και συνενώσεις, ενισχύθηκε μετά τα stress tests, καθότι οι τράπεζές τους φάνηκαν ανθεκτικές, στη μοναχική τους λειτουργία και πορεία.
Στο επιτελείο της κυβέρνησης πείστηκαν, πλέον, πως μόνο μια κομβική πρωτοβουλία της πολιτείας μπορεί να προκαλέσει την απαρχή των επιθυμητών εξελίξεων στο τραπεζικό σύστημα, (η πρόταση της Πειραιώς «κάηκε» μετά πολλών επαίνων, καθότι αναιμική και ατελέσφορη).
Ο κύβος ερρίφθη και η απόφαση για τη μεγάλη κρατική τράπεζα, το μεγαθήριο με τα ασυναγώνιστα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη, είναι γεγονός : Εθνική, Αγροτική και ΤΤ μαζί!
Η τρόικα έχει δεχθεί τους κυβερνητικούς προβληματισμούς και σχεδιασμούς, (μόλις προχθές ο υπεύθυνος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις δήλωσε πως «Ο τρόπος με τον οποίο θα επιτευχθεί ο στόχος της ενδυνάμωσης του ελληνικού τραπεζικού τομέα εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση».), οι τρεις εταιρείες σύμβουλοι που προσλήφθηκαν θα μελετήσουν και θα διαμορφώσουν τα οικονομικά δεδομένα, η ΑΤΕ θα εξυγιανθεί από τα βαρίδια της, (επισφαλή δάνεια και ζημιογόνες θυγατρικές) και ο ισχυρός κρατικός πυλώνας είναι έτοιμος προς δημιουργία και ταυτόχρονα ο καταλύτης για τις κινήσεις στο χώρο των ιδιωτικών τραπεζών.
Ποιος ιδιώτης τραπεζίτης θα επιμείνει στην κατά μόνας πορεία του, μ΄ αυτό το δεδομένο;

6 σχόλια

  1. ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΣΩΣΕΙ, ΠΟΥ ΑΝΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΟΡΘΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ
    ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ.
    ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΣΟΚ __________

    Ο "άνθρωπος" ΜΑΝΤΕΛΗΣ του ΑΖΕΡΜΑΙΣΤΑΝ που ομολόγησε λέει ότι δεν προκύπτει από πουθενά αξιόποινη πράξη!!!

    Η προστυχιά και η αλαζονεία ΠΑΣΟΚ
    σε όλο τους το μεγαλείο.

    Και όλα αυτά του τα έδωσες εσύ μαλακα Έλληνα…και συνεχίζεις να του τα δίνεις όσο δεν διαμαρτύρεσαι
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΙΣ
    για την προστυχιά και τον εκφυλισμό της κοινωνίας, των ηθών ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ
    που έχουν διασπείρει τα κόμματα εδώ και 30 χρόνια στον τόπο.
    Εσύ που κατάγεσαι από προγόνους Ήρωες (τρομάρα σου) έκανες τους ξένους να σε κοροιδεύουν δημόσια για την διεφθαρμένη και ανήθικη κοινωνία που έφτιαξες.

    Έκανες όλους τους ανεπάγγελτους και «μικρούς» της κοινωνίας να ασχοληθούν με την πολιτική για να βγάλουν πάνω σου όλο το απωθημένο του Μαμωνά και της αναξιοκρατίας.

    Και τώρα σου δείχνουν το μεσαίο δάχτυλο…
    Και αύριο μεθαύριο θα τους έχει σαλόνι καμιά μεγάλη κυριακάτικη εφημερίδα και θα μιλάνε για την πίστη τους στην παράταξη…

    Ποιοι;;; Αυτοί που δεν τους έκοψες τα χέρια όταν σε κλέβανε γιατί σε ΕΝΟΙΑΖΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΟΤΙ ΑΝΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
    ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΟΣ...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πασοκ

    Η Μαριλιζα

    Ειναι η καλυτερη περιπτωση για Περιφερειαρχης Αθηνας αυτη τη στιγμη

    ειπε ο δρ Κουτσουκος για την Μαριλιζα την οποια συμπαθει ιδιαιτερα

    λογω του ηθους της την εργατικοτητα της τον χαρακτηρα της και τις γνωσεις της

    Θα στηριξουμε την Μαριλιζα αν πάρει το χρισμα ειπαν οι πρασινοφρουροι της Μηλιωνη.

    Μανος πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Υπεύθυνος Οικονομικού του ΠΑΣΟΚ και «δανειολήπτης» από την Ζήμενς!

    Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η κατάθεση του μάρτυρα Παύλου Νικολαίδη στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Siemens. Ο μάρτυρας παραδέχτηκε ότι έλαβε 200.000 μάρκα (τότε 5 εκατ. δρχ., μέσω της Ελβετικής τράπεζας UBS στις 26 Ιουλίου 2000) από τον πρώην γενικό διευθυντή της Siemens, Ηλία Γεωργίου ως … δάνειο επειδή δεν πήγαινε καλά το κατάστημα αθλητικών που διατηρούσε και που στη συνέχεια το εξόφλησε…

    Όμως, (τυχαίο; δεν νομίζω…) την περίοδο εκείνη ο κ. Π. Νικολαΐδης ήταν διορισμένος ως αντιπρόεδρος στο Δ.Σ της ΕΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Όπλων) και στη συνέχεια αναβαθμίστηκε σε διευθύνοντα σύμβουλο ως πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, με τον οποίον είχε και έχει στενές φιλικές σχέσεις.

    Αυτό όμως που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι ο κ. Νικολαΐδης ανέδειξε ιδιαίτερα τις σχέσεις του με το ΠΑΣΟΚ αναφέροντας ότι από το 1974 έως το 1978 ήταν υπεύθυνος οικονομικού του ΠΑΣΟΚ και μετά πήγε Γραμματέας του Εκτελεστικού Γραφείου ενώ η σύζυγός του ήταν ιδιαιτέρα του Α. Παπανδρέου…

    Ο μάρτυς ανέφερε ότι γνώριζε τον κ. Γεωργίου από τότε που ήταν και ο ίδιος υπάλληλος στη Siemens, ότι αγόρασε με τον Κλαουδάτο ένα ξενοδοχείο στο Καρπενήσι αλλά στη συνέχεια αποχώρησε ο Κλαουδάτος, ότι επειδή ήταν οικογενειακοί φίλοι με τον Α. Τσοχατζόπουλο πήρε την κόρη του Αρετή για να το ανακαινίσει , αλλά δεν ήξερε τίποτα για το λογαριασμό και τα μαύρα ταμεία της Siemens.
    Σύμφωνα με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης ο μάρτυρας δεν έδωσε καμία πειστική εξήγηση για τα χρήματα που πήρε από τον Γεωργίου και πρότειναν να σταλεί η κατάθεσή του στον Εισαγγελέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. OLA STOYS IDIWTES. TELOS STO DHMOSIO. GIA NA DOYME MIA ASPRH MERA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση