GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολόκληρη η επιστολή Καραμανλή για το Βατοπέδι...

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για το Βατοπέδι, με την οποί...

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για το Βατοπέδι, με την οποία αρνείται ότι υπήρξαν "επιλήψιμες συμπεριφορές από πλευράς πολιτικών προσώπων", έχει ως εξής:

«Κύριε πρόεδρε
Απαντώντας στην επιστολή σας, υπενθυμίζω ότι στην υπόθεση Βατοπεδίου έχω αναφερθεί επανειλημμένα στο παρελθόν. Στις δημόσιες εκείνες τοποθετήσεις μου δεν έχω να προσθέσω οτιδήποτε. Τις συνοψίζω κατά συνέπεια στις ακόλουθες επισημάνσεις:
1. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βιστωνίδας και των παρόχθιων εκτάσεων είχε οριστικοποιηθεί από τις προ του Μαρτίου 2004 Κυβερνήσεις. Το Δημόσιο είχε αναγνωρίσει υπέρ της Μονής την κυριότητα της εν λόγω περιοχής. Οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις και τα αντίστοιχα πρωτόκολλα παράδοσης παραλαβής είχαν σημειωθεί στα βιβλία μεταγραφών των οικείων Υποθηκοφυλακείων ήδη από το 2003.
2. Δεσμευόμενοι από τις αποφάσεις αυτές και λόγω του κοινωνικού προβλήματος που είχε δημιουργηθεί στους κατοίκους των γειτονικών περιοχών και...
 της αξίωσης τους να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα τους, αλλά και λόγω της έλλειψης των απαιτούμενων πόρων για τυχόν απαλλοτριώσεις, οι υπουργοί της Κυβέρνησης της ΝΔ, ο καθένας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, υιοθέτησαν την καθ΄ όλα νόμιμη διαδικασία των ανταλλαγών. Διαδικασία που άλλωστε έχει εφαρμοστεί συχνά στο παρελθόν.
3. Κατά την διάρκεια των εργασιών των δύο συνεχόμενων εξεταστικών επιτροπών που συνεστήθησαν, της μακρόχρονης διερεύνησης της υπόθεσης και της εξέτασης μεγάλου αριθμού μαρτύρων ουδέν το επιλήψιμο προέκυψε. Δηλαδή, ούτε καν σκιά υποψίας περί ποινικών ευθυνών για τα πολιτικά πρόσωπα. Και αυτό παρά την εμφανή εμπάθεια και προκατάληψη που επιδείχθηκε από διάφορες πλευρές.
4. Δεν είμαι σε θέση να αξιολογήσω τις αποτιμήσεις της αξίας των ακινήτων και τις λοιπές διαδικαστικές πράξεις. Είναι αξιοσημείωτο πάντως ότι 4 εκθέσεις εκτιμήσεων που διενεργήθηκαν, δύο από το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών και δύο από ξένους ανεξάρτητους οίκους, δεν εντόπισαν οτιδήποτε μεμπτό, επιλήψιμο ή ύποπτο, ούτε ζημία του Δημοσίου. Και είναι επιεικώς περίεργο ότι η ύπαρξη των εκθέσεων αυτών αποσιωπήθηκε στην δεύτερη Εξεταστική Επιτροπή. Όπως επίσης και το γεγονός, ότι μόλις τώρα, ζητείται η διενέργεια επιπρόσθετων εκτιμήσεων.
5. Αφού άρχισε η δικαστική έρευνα και προκλήθηκε ο σχετικός θόρυβος η Κυβέρνηση αποφάσισε τότε αφενός την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και αφετέρου την ανάκληση των αποφάσεων περί κυριότητας των εν λόγω περιοχών ώστε να μην υπάρχει έστω και υπόνοια βλάβης του δημοσίου συμφέροντος. Προς την κατεύθυνση αυτή κινήθηκαν επίσης χωρίς παρέκκλιση και με αυστηρή τήρηση της νομιμότητας όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί.
6. Την πολιτική ευθύνη την ανέλαβα ευθέως σε ομιλία μου στην συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ της 16.12.2008. Φρονώ ότι είναι χρέος του εκάστοτε Πρωθυπουργού να αναλαμβάνει την αντικειμενική πολιτική ευθύνη για οτιδήποτε απασχολεί το δημόσιο βίο, έστω και αν πιστεύει ότι ούτε κατ΄ ελάχιστον υφίστανται επιλήψιμες συμπεριφορές από πλευράς πολιτικών προσώπων.
Κύριε Πρόεδρε
Στο θέμα αυτό δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Εύχομαι και ελπίζω η υπό την προεδρία σας Επιτροπή να αναζητήσει την αλήθεια. Και πάντως να αποφύγει τις μικροκομματικές σκοπιμότητες, την σπίλωση προσωπικοτήτων και την απόπειρα κατασκευής επικοινωνιακών τεχνασμάτων. Δηλαδή παθογόνων φαινομένων που δυστυχώς καθόλου σπάνια επαναλαμβάνονται στο δημόσιο βίο μας».

13 σχόλια

  1. ΣΩΠΑΤΕ ΡΕ ,ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕ ΕΣΤΩ ΓΡΑΠΤΑ, Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΕΜΠΕΛΟΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ,ΟΥΣΤ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΟ ΜΠΟΥΧΕΣΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΗΔΙΑ…
    Εγώ πιστεύω ότι δεν ζημιώθηκε το Δημόσιο…Αλλά χάριν της συζήτησης αποδέχομαι ότι ήταν ζημιογώνο σκάνδαλο…
    Όσοι ασχολούνται με αυτό δηλώνουν ότι δεν υπερβαίνει τα 80εκ €…
    Δεν είναι λίγα χρήματα προφανώς αλλά είναι αηδιατικό να ασχολούμαστε 2 χρόνια τώρα με το Βατοπέδι και τη Βιστωνίδα ενώ δεν ασχοληθήκαμε με:
    1. ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ.
    2. ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΠΡΙΝ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ.
    3. ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΥΣΤΡΙΚΗΣ ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ 1€=340.74 ΔΡΧ. ΟΤΑΝ ΜΟΛΙΣ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΙΣΔΟΧΗ ΜΑΣ…TO ENA ECU ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 170 ΔΡΧ.!!!!!!
    4. ΤΗ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΠΙ ΣΗΜΙΤΗ.
    5. ΤΗ ΓΚΡΙΖΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ…
    6. ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΒΑΖΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΟΤΕ Ε.Ο.Κ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!).
    7. ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΟΣΟΣΤΩΣΕΩΝ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΝΩ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΜΠΗΚΕ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ ΣΕ MERCEDES – BMW – AUDI – CITROEN – OPEL – SEAT – SIEMENS KAI OTI ΑΛΛΟ ΟΙ “ΕΤΑΙΡΟΙ” ΜΑΣ ΠΑΡΗΓΑΓΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΑΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ!!!ΠΟΙΟΣ Π@@@ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΪΖΕΙ ΤΣΑΜΠΑ…ΕΝΩ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΠΕΙΝΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;;;;;;;;;;;;;;

    -ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ;;;
    -ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΩΣ ΣΚΑΝΔΑΛΑ;;;;;;;;;;;
    -ΘΑ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΛΥΓΟΥΡΗΔΩΝ;;;;;;; ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗΣ;;;;;;;;;;;;;;

    ΑΗΔΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ούτε να τους κοιτάξει όχι ν απαντήσει δεν έπρεπε!
    Δεν εκτίμησαν την υποτιθέμενη ζημιά και έχουν θράσσος.

    Ο Μαντέλης και ο Τσουκάτος κυκλοφορούν ελεύθεροι και βάζουν τον Καραμανλή να λέει τα ίδια και τα ίδια…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Που είναι ο Μαντέλης,
    ο Τσουκάτος, ο Ακης,
    ο κάνω νοθεία το 2000 Σκανδαλίδης,
    ο Σημίτης του Χρηματιστηρίου,
    του ΟΤε και της Σίμενς,
    ο παράγκας του ποσοσφαίρου Λιάνης,
    ο τραμ Βερελής;;;;

    ΘΑ μιλήσει κανένας πρασινοφουροός γι’ αυτούς ;;
    Που καθένας μόνος του έκανε τρις ευρώ ζημία στο κράτος και τα οικονομικά του ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η μεγαλύτερη πολιτική απάτη απο το 1830 που ανεξαρτητοποιήθηκε η Ελλάδα μέχρι σήμερα λέγεται ΠΑΣΟΚ. Φαυλότητα, ψέμα, θράσσος, κλεψιά, αγραμματοσύνη, όλα σε μια συσκευασία.

    Αν δεν τελειώσει σύντομα, θα τελειώσει η πατρίδα μας..


    ΤΙ ΕΙΣΑΙ..??? - ΠΑΣΟΚ…

    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ..??? - ΛΑΜΟΓΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΒΟΔΙ ΤΟ ΑΝΙΚΑΝΟ?ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΗΚΕ ΣΕ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙ ΑΥΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ. ΑΡΑ ΥΠΗΡΞΕ ΚΕΡΔΟΣ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΑΥΤΟ ?

    ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. To "..οτι δεν υπαρχει βλαβη του Ελληνικου δημοσιου.." θα μας το ξεκαθαρίσουν αυτοί που έχουν σήμερα την πλειοψηφία στις εξεταστικές επιτροπές.

    Το θέμα είναι για τη δοσοληψία των χιλιάδων στρεμμάτων με τη Μ. Μ. Λαύρας στη Σκύρο που καρπώθηκε 7,5 δισεκατομμύρια επί ΠΑΣΟΚ τίποτα δε λέγετε, όπως ούτε για επιλήψιμο του να είσαι εισηγητής ενός νομσχεδίου την ίδια στιγμή που έχεις ιδία ιδιωτικά συμφέροντα μετά των συγγενών,

    κι εννοώ την προσθήκη στο νομοσχέδιο περί του ιδιωτικού καθεστώτος των δασών στη Σκύρο.

    ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΠΑΛΙ!!!
    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

    ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΒΑΣΙΑ

    Βέβαια ΟΥΤΕ η σημερινή κυβέρνηση έχει να ρίξει κάνα ψεγάδι στη δικαιοσύνη για τη δικαιοβασία του ευνομούμενου της πολιτίας της Σκύρο,

    http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2008/06/blog-post_28.html

    σιγά μικρογραφία χρυσοφύλου είναι κι αυτή, τι Ντεκτάδες τι παπάδες, τι κατοχή με όπλα τι κατοχή με τη βούλα της δικαοσύνης, ΜΕ ΤΑ ΔΡΑΜΑΤΑ τις ΑΔΙΚΙΑΣ θα ασχολούμαστε τώρα!

    http://www.panoramio.com/photo/34049480

    Η μήπως θα ελέγξουμε τον θύτη

    http://www.panoramio.com/photo/34049461

    Υπάρχει κίνδυνος απώλειας τίτλου του ΔΙΚΑΙΟΒΑΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΑΣ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟΝ ΚΟΥΒΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΥΑΤΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ.
    ΦΑΤΕ ΤΑ ΤΩΡΩ ΚΑΙ ΒΟΥΛΩΣΤΕΤΟ, ΣΚΑΤΟΛΑΜΟΓΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚΟΚΑΘΑΡΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΙΠΑΜΕ ΞΕΧΝΑΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΑΝΙΨΙΕ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΑΘΕΣ Η ΠΑΧΥΔΕΡΜΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μας είπαν ότι την καθαρόγραψαν πρώτα και μετά την έδωσαν στην επιτροπή. ΓΙΑΤΙ ???????????????? Απλούστατα γιατί είχε λαδιές από τα σουβλάκια και τα κοψίδια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. σύντροφε Καστανίδηηηηηηηηη
    μία χαρα δουλεύει το Παραδικαστικό Πασοκ.

    "Ελέυθερος αφέθηκε με 50.000 ευρω εγγύηση ο Γ.Τσουγκράνης. Επιχειρηματίας και ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ του Τάσου ΜΑΝΤΕΛΗ, με τους λογαριασμούς για τις χορηγείες της ΖΙΜΕΝΣ". !!

    Οι λογαρισμοί ξεπλύματος στις Ελβετικές Τράπεζες για τον "Α.Rocos" του ΠΑΣΟΚ, ήταν " συμετοχή, άδολη και φιλική "
    δήλωσε ο συνήγορός του ΤΣΟΥΓΚΡΑΝΗ του ΠΑΣΟΚ. Ηλίας Αναγνωστόπουλος.

    ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΥΠΟΡΓΕ ΜΑΣ. Βάλε τώρα φυλακή όλους όσους χρωστάνε κι ένα (1) ευρω στο κράτος.

    ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ - ΖΗΤΩ ΤΟ ΣΔΟΕ
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΝΤΕΛΗΔΕΣ.
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτός ήταν, αυτός είναι και αυτός θα συνεχίσει να είναι ο "καταλληλότερος" που δεν πάψαμε από την αρχή, που ανέλαβε την πρωθυπουργία, να δηλώνουμε σε κάθε ευκαιρία πως χειρότερος πρωθυπουργός δεν πέρασε στην πολιτική μας ιστορία. Τώρα αν κάποιοι εξακολουθούν να πιστεύουν σ΄ αυτόν και στο διάδοχό του, που δεν άργησε καθόλου να φανεί πως είναι λίγος, δεν αλλάζει τα πράγματα. Ο καθένας εκφράζει εκείνο που του υπαγορεύει το καφαλάκι ή το πορτοφόλι του.


    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση