GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θα μπορούσαν να λένε...

Από τον Γιάννη Πρεβενιό Μήπως είναι άρρωστοι;‏

Από τον Γιάννη Πρεβενιό

Μήπως είναι άρρωστοι;‏

12 σχόλια

  1. Aποτροπή της υλοποίησης της «Επένδυσης του Κατάρ» στο Πλατυγιάλι του Αστακού

    ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    Χθες, 22 Σεπτεμβρίου του 2010, στη Συνέλευση της Κίνησης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο αποφασίστηκε η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας μαζί και με άλλους φορείς και συλλογικότητες που το επιθυμούν, για την αποτροπή της υλοποίησης της «Επένδυσης του Κατάρ» στο Πλατυγιάλι του Αστακού, γιατί θεωρούμε ότι αυτή αλλάζει τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της περιοχής μας προς κατευθύνσεις, για τις οποίες η τοπική κοινωνία, ποτέ δεν έχει αποφασίσει, δεν έχει συναινέσει και δεν πρόκειται να ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ.
    Ταυτόχρονα η υλοποίησή της θέτει σε περιβαλλοντικό και οικολογικό κίνδυνο την ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο.
    Για την οικονομική συμβολή μας σε αυτή την κοινή προσπάθεια και για την ενημέρωση προς τούτο των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας αναλάβαμε την ευθύνη διοργάνωσης Ανοιχτών Εκδηλώσεων στο Αγρίνιο, στο Μεσολόγγι, στη Ναύπακτο και όπου αλλού χρειαστεί.
    Σύντομα θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες, οι χώροι και οι εισηγητές αυτών των εκδηλώσεων.
    Ταυτόχρονα συνυπογράψαμε την Ανακοίνωση - Καταγγελία και το Ψήφισμα της Επιτροπής Αγώνα των Πολιτών και των Φορέων του Δήμου Αστακού, έτσι όπως αυτή διατυπώθηκε μετά από τη συνέλευση που πραγματοποίησε η ΠΑΝ.ΣΥ., η Κίνηση Πολιτών Αστακού και οι Φορείς της πόλης στις 13 Αυγούστου του 2010 στον Αστακό και η οποία επισυνάπτονται.

    ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΕΚΕΙ

    ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ειμαστε ΖΩΑ ΡΕ χοντρε.

    αλλα η αρρώστια μας είναι η ΠΑΣΟΚΙΩΣΗ.

    ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 3.000.0000 ΖΩΑΡΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΜΕ ΤΟ ΜΑΣΗΜΕΝΟ
    ΥΠΟΛΟΙΜΑ ΚΟΚΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ
    ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΦΕΝΤΕΣ.
    ΜΑΣ ΓΛΥΦΟΥΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ.

    ΜΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΙΠΑ.
    - ΠΟΥ ΝΟΡΜΑΛ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ -
    ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΥΤΥΧΕΣΜΕΝΟΙ.

    ΚΑΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΣΥΝΕΧΩΣ "
    ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ?"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκεί όμως που ο Παπανδρέου θα συναντήσει πρόβλημα, και θα αντιμετωπίσει κατεστημένες αντιδράσεις, είναι στον ευρύτερο κομματικό μηχανισμό του κινήματος.

    Ξέχωρα από το γεγονός πως αυτός ο μηχανισμός είναι ήδη διαιρεμένος σε δυο κομμάτια (Βλ. Βενιζελικούς), η νοοτροπία που έχει δημιουργηθεί στα μικρομεσαία κομματικά στελέχη και οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, μετά από 20 τόσα χρόνια εξουσίας, είναι δύσκολο να ξεριζωθεί παρά τις όποιες καλές προθέσεις του αρχηγού.
    Όντας κόμμα εξουσίας, το ΠΑΣΟΚ τράβηξε στα φώτα του εκατοντάδες χιλιάδες παράσιτα.

    Παράσιτα που δεν έγιναν ξαφνικά σοσιαλδημοκράτες, απλά είδαν φως (εξουσίας) και μπήκαν.
    Καιροσκόποι που σε άλλες εποχές θα μπορούσαν κάλλιστα να ήταν χουντικοί, ή οτιδήποτε άλλο, αρκεί να ήταν εξουσία. Και αυτοί οι τυχάρπαστοι, είναι ο βασικός λόγος που ο κόσμος σιχάθηκε το ΠΑΣΟΚ.

    Άλλο να ακούς για κάποιον προβεβλημένο μεγαλουπουργό πως ίσως και να πήρε μίζες, ή ίσως να διαπλέκεται με επιχειρηματίες, ή ίσως… Τα κότερα και οι σαμπάνιες εν πλώ, είναι μακριά από τη καθημερινότητα του μέσου εργαζόμενου Έλληνα.

    Αυτό όμως που είναι κοντά του, είναι ο πασόκος γείτονας, ή ο «πράσινος» προϊστάμενος του,
    ή ο γνωστός πασοκτσής του καφενείου και πάει λέγοντας.
    Και εκεί είναι που το Κίνημα πονάει.
    Εκεί είναι χάθηκε το παιχνίδι….

    ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
    ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιος ρε παχύδερμα σας ανάγκαζε να διορίζετε;
    Επειδή σας το ζητούσαν;

    Αλλά δεν φταίς εσύ, εμείς φταίμε .

    Εξάλλου τα γονίδια του δικτάτορα παππού σου τα κουβαλάς.
    Χαμένο κορμί και μεγάλε "δημοκράτη".

    Αυτοί όμως που σας ψηφίζουνε είναι χειρότερα από σας ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΓΚΑΛΟΣ Λέει...(λέμε τώρα !!!)

    Από τότε (πέρυσι) και μέχρι σήμερα
    πολλά συνέβησαν, και το ΠΑΣΟΚ αποδείχθηκε πως όχι μόνο είναι ανακόλουθο σε αυτά που υποσχέθηκε, αλλά συνειδητά παραπλανούσε για να πετύχει αυτό που ήθελε. Ποιο είναι αυτό; Θα το δείξει η ιστορία, και μάλιστα θα γραφτεί σε σελίδες με μελανά γράμματα.
    Οψόμεθα.
    Στο μόνο που αποδείχθηκε έντιμο, είναι στις πρώτες 100 ημέρες που υποσχέθηκε πως θα είναι το «κάτι άλλο». Όντως οι πρώτες 100 μέρες ήταν καλές, σε σχέση με το χάος που ακολούθησε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. απαντά ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (λέμε τώρα ..)

    Από εκεί και πέρα όμως, πέρα από τα μνημόνια, την υφαλοκρηπίδα, το άνοιγμα των επαγγελμάτων, την σκληρή αντιλαϊκή φορομπηχτική πολιτική, τα μεγάλα ψέματα, κλπ. υπάρχει και η καθημερινότητα.

    Και δεν μιλάω για το οικονομικό μας χάλι.
    Αναφέρομαι σε αυτό βιώνουμε όλοι μας, και που αφορά στον κοινωνικό περίγυρο του καθενός. Στον μικρόκοσμό μας δηλαδή.
    Εκεί είναι που παίζεται πολλές φορές το παιχνίδι της ψήφου.

    Τι να την κάνω την «περήφανη» εξωτερική μας πολιτική, ή την «βελτίωση» του εργασιακού, ή τη πτώση (ή άνοδο) των σπρέντς κλπ.

    Όταν καθημερινά βλέπω τον Μήτσο τον πρασινοφρουρό, να έρχεται στο καφενείο με τη μερτσέντα του, να μας μιλάει για τη πισίνα που έβαλε στο εξοχικό του, όντας μεροκαματιάρης, πλην όμως κομματόσκυλο…
    Ή τον άλλο τον τύπο, που δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα, αλλά προήχθη σε τμηματάρχη (βεβαίως βεβαίως) στο υπουργείο όπου εργάζεται, με μόνο προσόν, εκτός του απολυτήριου λυκείου, τη συστηματική αφισοκόλληση;
    Ή τον Γιάννη τον φοροφυγά, που όμως είναι μάγκας γιατί έχει άκρες στο κόμμα και δεν μασάει…
    Για τέτοιες καταστάσεις μιλάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πετάγετε και η ψωλέτα η ΜΙΛΕΝΑ !

    Το ΠΑΣΟΚ μίλησε για αξιοκρατία, για ανοιχτή διακυβέρνηση, για αρχή των αρίστων, και άλλα φανφαρόνικα. Πολλοί αφελείς το πίστεψαν, και το ψήφισαν με δυο χέρια. Αυτοδιαψεύστηκε όμως πανηγυρικά, διορίζοντας γενικούς γραμματείς, συμβούλους, και γενικά παρατρεχάμενους, βγαλμένους από τον κομματικό σωλήνα, τα συνδικαλιστικά φέουδα, ή στην καλύτερη περίπτωση από τον κόσμο του λάϊφ στάϊλ.

    Μια από τα ίδια δηλαδή. Το παλιό καλό βαθύ ΠΑΣΟΚ, που ζει και βασιλεύει, έτριξε τα δόντια του, θυμίζοντας στον ΓΑΠ πως καλή η πράσινη ανάπτυξη, οι ΜΚΟ, οι γορίλες της Ναμίμπια και άλλα παρεμφερή, αλλά κουμάντο σε βασικά ζητήματα, κάνει αυτό.
    Δηλαδή οι παλαιοκομματικοί συνδικαλιστικοί και κομματικοί κύκλοι που ζουν από και για το ρουσφέτι.
    Τίποτα άλλο.
    Βρε δεν πα να καίγεται ο κόσμος;
    Τα δικά μας παιδιά να βολέψουμε και γαία και πυρί μειχθίτω.
    Τη νομενκλατούρα μας να καλύψουμε και από κει παν κι`άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. - κλάνει τώρα ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ.....

    Αυτές τις ημέρες γίνονται κρίσεις προαγωγών για διευθυντές σε κάποια κρίσιμη υπηρεσία του υπουργείου Μεταφορών, για θέσεις ευθύνης που άπτονται σημαντικών οικονομικών και εθνικών θεμάτων. Και παρά την ύπαρξη ενός σχετικά αυστηρού πλαισίου (βάσει του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα) όσον αφορά μοριοδοτήσεις, τυπικά και ουσιαστικά προσόντα κλπ. τι νομίζετε πως έγινε; Τι άλλο;
    Το παλιό καλό ΠΑΣΟΚ έλαμψε.

    Βρε δεν πα νάσαι κλέφτης, άχρηστος, ανεπαρκής, ψυχασθενής… ή οτιδήποτε; Αν είσαι αφισοκολλητής,
    και κολλητός του ιδιαίτερου,
    του υπουργού γίνεσαι διευθυντής. Έτσι απλά.
    Τίποτα άλλο δεν μετράει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΞΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.......

    Για αυτό, όσοι φίλοι αγανακτούν με το δημόσιο, συγχίζονται με το κράτος, βγάζουν φλύκταινες με τις δημόσιες υπηρεσίες, και πάνε να βρουν το δίκιο τους στον εκάστοτε προϊστάμενο, να γνωρίζουν πως συνήθως (όχι πάντα) αυτός δεν φταίει. Απλά είδε φως και μπήκε. Διότι είτε είναι ανεπαρκής,
    είτε κακόβουλος, είτε ακόμη και σαμποτέρ, πήρε τη θέση γλείφοντας, και έρποντας.
    Η ευθύνη του μέχρι εκεί.

    Από κει και πέρα τα παράπονα σας στον υπουργό. Που προκειμένου να βολέψει τον οποιονδήποτε εγκάθετο του επιβάλλουν οι κομματικοί φίλοι του, αδιαφορεί για οτιδήποτε έχει σχέση με την αξιοκρατία. Αυτά είναι για τα ρομάντσα και τις ταινίες.

    Στον πραγματικό κόσμο, άλλα είναι τα κριτήρια. Στον πραγματικό κόσμο (του δημοσίου) κυριαρχούν οι άχρηστοι και όχι οι άριστοι.
    Όλα για τη καρέκλα, και την συνοδευτική αυτής μάσα, ανάλογα με το πόστο.
    Οπότε τι να ψάξεις και τι να βρεις;

    Ρε συ ΧΟΝΤΡΕ μεταξύ μας....ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΟΥΒΛΙΣΑΝ ΑΚΟΜΑ..ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΡΘΙΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Θα μπορούσαν να λένε..."


    ΜΝΗΜOΝΙΩΔΗΣ! ($ 7000 ΤΗΝ ΒΡΑΔΙΑ)
    Waldorf Astoria: Προεδρική Σουίτα
    του ΤΖΕΦΡΥ ΠΑΠΑΝΔΕΟΥ !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΙ Ο ΠΑΣΟΚΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ !!!

    Ο 54χρονος υπάλληλος ήταν μεγαλοστέλεχος της ΠΑΣΚΕ στην Κέρκυρα και πρώην πρόεδρος των εφοριακών της παράταξης
    - Πιάστηκε στα πράσα την ώρα που έπαιρνε ... χαρτζιλίκι για να κλείσει τα μάτια στις φορολογικές παραβάσεις κατασκευαστικής εταιρίας και κάποιων σκαφάτων και... «πισινάτων» στους Παξούς!

    Κλιμάκιο του ΣΔΟΕ βρέθηκε στους Παξούς με την εντολή να πραγματοποιήσει ελέγχους και να εντοπίσει αν υπάρχουν παραβάσεις από ιδιοκτήτες σκαφών ή σπιτιών που διαθέτουν πισίνες. Κατά τη διάρκεια ελέγχου σε μεγάλη κατασκευαστική εταιρία του νησιού, εντόπισε παραβάσεις, αλλά πρότεινε στον ιδιοκτήτη της... διακανονισμό. Δηλαδή φακελάκι, ύψους 30.000 ευρώ, για να τακτοποιήσει το ζήτημα!

    Όμως οι ιθύνοντες της κατασκευαστικής εταιρίας αποφάσισαν να απευθυνθούν στις αρχές. Και η υπόθεση έφτασε μέχρι το υπουργείο Οικονομικών. Με δόλωμα τον ιδιοκτήτη της εταιρίας, ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ συνελήφθη επ' αυτοφώρω να παίρνει 5000 προκαταβολή για τις 30.000 ευρώ που είχε ζητήσει.

    Σύμφωνα με δημοσίευματα
    ο 54χρονος "αδιάφθορος"
    Γιάννης Μέξης ____________________ είχε αποσπαστεί στην υπηρεσία του ΣΔΟΕ πριν απο τρεις μήνες για να ενισχύσει τους φορολογικούς ελέγχους στα νησιά του Ιονίου.

    Το κλιμάκι που ερευνά την υπόθεση διαφθοράς εκτιμά πως ο κ. Μέξης δεν δρούσε μόνος του και αναζητούν τον συνεργό του μέσα στην υπηρεσία.

    Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο εν λόγω υπάλληλος τίθεται σε αργία και θα μείνει εκτός υπηρεσίας για τουλάχιστον δυο χρόνια, ενώ θα ακολουθήσουν όλες οι προβλεπόμενες πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες.


    ΠΑΣΚΕ ΕΦΟΡΑΙΚΩΝ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΑΝ ΜΠΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΣΕΓΓΟΝΑ ΣΟΥ Κ ΠΑΓΚΑΛΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΝΝΟΟΥΣΑΤΕ ΟΤΑΝ ΛΕΓΑΤΕ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ?


    Και ομως, αφου τον επιασασν στα πρασα, ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    Κωμωδία: Άφησαν ελεύθερο το πράσινο μπουμπούκι του ΣΔΟΕ που πιάστηκε επ’ αυτοφόρω! Bravo-GIORGO, για τη διαφάνεια και την πάταξη της ατιμωρησίας που μας έλεγες πέρυσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ ΕΧΕΙ ΠΑΓΚΑΛΟ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση