GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ψήφισμα των ένστολων στη ΔΕΘ...

Από τις Ομοσπονδίες εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας Το συνδικαλιστικό κίνημα των Αστυνομικών – Πυροσβεστών – Λιμενικών για μια ακόμη φορά...

Από τις Ομοσπονδίες εργαζομένων
στα Σώματα Ασφαλείας
Το συνδικαλιστικό κίνημα των Αστυνομικών – Πυροσβεστών – Λιμενικών για μια ακόμη φορά στους δρόμους.
Στο δρόμο του αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων που χρόνια ταλανίζουν τους εργασιακούς μας χώρους και φαλκιδεύουν την αποτελεσματικότητα της αποστολής μας.
Στο δρόμο του καλού αγώνα για τη θεσμοθέτηση επιτέλους των αυτονόητων που όμως αυτά αποτελούν τα βασικά εφόδια και την εγγύηση για να...
 προσφέρουμε το αγαθό της ασφάλειας σε κάθε πολίτη, ως δημόσιου και κοινωνικού αγαθού που διασφαλίζει την τιμή, την περιουσία και τη ζωή όλων των πολιτών.
Τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα και οι περικοπές που νομοθετήθηκαν κάτω από την πίεση της τρόικας για να αντιμετωπιστεί η δεινή οικονομική κατάσταση της Χώρας, δεν εκπέμπουν κανένα μήνυμα θετικής προοπτικής και εξόδου από το σκοτεινό τούνελ της οικονομίας.
Η Κυβέρνηση δυστυχώς δεν λαμβάνει υπ’ όψη τις ιδιαιτερότητες της εργασίας του αστυνομικού, πυροσβέστη, λιμενικού, ούτε αποδέχεται εμπράκτως την αναγκαιότητα της άμεσης διάθεσης γενναίων κονδυλίων για τον εκσυγχρονισμό των Σωμάτων Ασφαλείας.
Με τα τελευταία ισοπεδωτικά μέτρα ανετράπη το συνταξιοδοτικό μας σύστημα με μείωση των συντάξεων και επιπλέον έτη εργασίας, συρρικνώθηκαν σημαντικά οι αποδοχές μας με την κατάργηση των δώρων και τη μείωση επιδομάτων, επιφέροντας απώλειες εισοδήματος από 3.000 έως 7.000 € περίπου το χρόνο στον κάθε Αστυνομικό – Πυροσβέστη – Λιμενικό, ενώ οι τιμές των αγαθών – υπηρεσιών εξαιτίας των εμμέσων φόρων και του πληθωρισμού εκτοξεύτηκαν στα ύψη, υποβαθμίζοντας το βιοτικό μας επίπεδο ακόμα και κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Επιπλέον, η πολιτική των περικοπών και σε κάθε είδους υπηρεσιακή δαπάνη, ενώ είναι απολύτως αναγκαία, έχει οδηγήσει συνολικά τις Υπηρεσίες στα πρόθυρα της κατάρρευσης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των πολιτών της Χώρας.
Υπηρετούμε με φιλότιμο και αυταπάρνηση για να ανταπεξέλθουμε στην αποστολή μας μετρώντας νεκρούς και τραυματίες. Τα όρια και οι αντοχές μας όμως εξαντλούνται, το ίδιο και οι αντοχές της κοινωνίας ως προς την αποτελεσματικότητά μας, με κίνδυνο να στραφεί εναντίον μας, ενώ οι ευθύνες βαρύνουν άλλους.
Μπροστά σ’ αυτή την πανθομολογούμενα άσχημη κατάσταση και για την αναστροφή της, εμείς οι Αστυνομικοί – Πυροσβέστες και Λιμενικοί με υψηλό αίσθημα ευθύνης στα όσα διαδραματίζονται στη Χώρα μας, αλλά και στους εργασιακούς μας χώρους, συγκεντρωθήκαμε σήμερα 10 Σεπτεμβρίου 2010 στη Θεσσαλονίκη για να διατρανώσουμε την έντονη ανησυχία μας και την αγανάκτησή μας για την δυσλειτουργία των Οργανισμών μας, αλλά και για να προειδοποιήσουμε όλους ότι ο κίνδυνος μεγαλύτερης επιχειρησιακής απαξίας και οικονομικού μαρασμού των ενστόλων, αν δεν ληφθούν μέτρα, θα είναι μη αντιμετωπίσιμος.
Ο αγώνας μας δεν είναι συντεχνιακός. Εκφράζει την αγωνία των ενστόλων για διαρκή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και στην πατρίδα μας.
Αγωνιζόμαστε για τη θωράκιση και την ανάταση του ανθρώπινου δυναμικού των Οργανισμών μας και διεκδικούμε τη διάθεση κονδυλίων για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στη Χώρα μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
- Πραγματική αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών.
- Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων.
- Σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή και μέσα.
- Εφαρμογή των όρων υγιεινής και ασφάλειας.
- Αναγνώριση της εργασίας ως επικίνδυνης και ανθυγιεινής.
- Αναβάθμιση της εκπαίδευσης.
- Αναθεώρηση του ισχύοντος συστήματος κρίσεων – προαγωγών - με ένα δίκαιο και αδιάβλητο σύστημα που θα παρέχει όλα τα εχέγγυα της ανάδειξης - ανέλιξης των άξιων και ικανών.
Έμφαση δίνουμε στην αναγκαιότητα προστασίας του πενιχρού εισοδήματός μας, αλλά και θεσμοθέτησης ενός δίκαιου μισθολογίου χωρίς ανισότητες, με νέα δυναμική που θα δίνει όραμα και προοπτική στην οικονομική αναβάθμιση των αστυνομικών, πυροσβεστών, λιμενικών τόσο των νέων συναδέλφων, με καθαρές μηνιαίες αποδοχές για πενθήμερη εργασία εβδομαδιαίως 1350 Ευρώ στον Αστυφύλακα – Πυροσβέστη – Λιμενικό όσο και των αξιωματικών οι οποίοι πρέπει επιτέλους να αμείβονται όπως αρμόζει σε στελέχη της Διοίκησης επιφορτισμένα με ευθύνες και αρμοδιότητες .
Με αφετηρία τον Βασικό Μισθό του Αστυφύλακα-Λιμενοφύλακα-Πυροσβέστη.
Με δικαιότερους συντελεστές κλιμακίων, ορθολογικά σε ισόποση αναλογική βάση.
Με σταδιακή κατάργηση-ενσωμάτωση όλων των τακτικών επιδομάτων.
Με θεσμοθέτηση:
1. Πραγματικής αμοιβής για την πέραν του πενθημέρου εργασία και εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας με κλαδική σύμβαση για Κυριακές, εξαιρέσιμες, αργίες, υπερωρίες, νυχτερινά, ήτοι:
α) Για την πέραν του πενθημέρου εργασία, β) Για την ωριαία νυχτερινή εργασία, γ) Για τις Κυριακές, εξαιρέσιμες, αργίες προσαύξηση 75% , δ) Για κάθε ώρα υπερωριακής απασχόλησης 10 Ευρώ, η οποία θα προσαυξάνεται κατά 75% για τις Κυριακές, εξαιρέσιμες, αργίες
2. Επιδόματος επικίνδυνης εργασίας.
3. Κινήτρου απόδοσης- παραγωγικότητας Υπηρεσιών, ισόποσο με αυτό που χορηγήθηκε σε όλους τους Δημόσιους Υπαλλήλους της Χώρας.
Απαιτούμε γενναία κονδύλια για τον εκσυγχρονισμό των Σωμάτων Ασφαλείας. Οικονομική ανάκαμψη, άλλωστε, δεν μπορεί να υπάρξει σε μη ασφαλές περιβάλλον.
ΣΤΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ
Θεσσαλονίκη, 10/09/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση