GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η …αφίσα

Γράφει ο Θανάσης Ι. Νικολαΐδης thanikolaidi@hotmail.com    ΠΟΙΟΣ θα ξεκρεμάσει την αφίσα; Θα’ ρθουν τα συνεργεία που τις ανάρτησαν; Θα νο...

Γράφει ο Θανάσης Ι. Νικολαΐδης
thanikolaidi@hotmail.com  
ΠΟΙΟΣ θα ξεκρεμάσει την αφίσα; Θα’ ρθουν τα συνεργεία που τις ανάρτησαν; Θα νοιαστεί ο Δήμος, το Κόμμα, η «φίρμα», ο κόσμος; Θα παραμείνει εκεί μέχρι να σαπίσει απ’ τη βροχή, να γίνει ένα με το χώμα κι αυτό να γίνει λάσπη ανάκατη με του νεοέλληνα που όλα τα βρωμίζει;
ΕΚΛΟΓΕΣ έρχονται, το κακό δυναμώνει και η καινούρια αφίσα του πολιτικού σκεπάζει την παλιά που χάσκει και η…φίρμα καμαρώνει. Ο «καλλιτέχνης» που δεν πάτησε το πόδι του σε ωδείο, αλλά ανηφορίζει στης Θεσσαλονίκης τα στέκια για καμιά αρπαχτή. Της αοιδού που (μας) δήλωσε: «Έκανα θυσίες για να φτάσω στην κορυφή : Δίαιτα, γυμναστήριο…». Εδώ τελειώνουμε. Δεν σηκώνει κουβέντα για μουσική κατάρτιση και άδεια για να βγεις στην πίστα, όπως ο ηθοποιός στη σκηνή.
ΕΔΩ, φίλε μου, είναι Ελλάδα και την κατοικούν ρωμιοί που δεν πάτησαν στην Ευρώπη για να πάρουν τα καλά της. Διαφημίζεται το σκυλάδικο και δίπλα ο «προεκλογικός» πολιτικός. Ημίγυμνες σε ευμεγέθεις, παράνομες αφίσες που...
 σκότωσαν ανθρώπους και η Πολιτεία κοιμάται. Ο περίγυρος δεν χολοσκάει. Φτάνει που έδωσε τη μάχη, κέρδισε τις εκλογές ανεμίζοντας σημαιάκια κι ας έχασε πόντους πολιτισμού πετώντας τα στο δρόμο.
ΤΟ βλέπουμε το θέαμα της λιωμένης αφίσας. Το γυφταριό της δημόσιας εικόνας σε πόλεις και χωριά. Λύνεται το πρόβλημα με ξόρκια και ευχολόγια; Αναγνώρισέ το, κυρά Πολιτεία, Υπουργέ, Δήμαρχε, Νομάρχα, δεσμεύσου, υποψήφιε των παχέων λόγων, και πάρε μολύβι και χαρτί. Πόσες αφίσες θα «κολλήσουν» τα συνεργεία σου; Τόσες. Υπόγραψε! Πού θα τις κολλήσεις! Ξαναυπόγραψε! Πότε τις αποκαθηλώνεις (απ’ την κολώνα, το…δένδρο, τον τρίποδα), τις συγκεντρώνεις, πετάς την κουρελαρία και καθαρίζεις χωρίς ν’ αφήσεις ίχνος; Υπόγραψε! Δεν το’ κανες; Βαρύ το πρόστιμο, κακό του κεφαλιού σου. Δεν το γουστάρεις; Το αναλαμβάνουν άλλοι. Συνεργεία του δήμου, με σκούπα, φαράσι, καθαριστικά, ξύστρες και άλλα μέσα καθαρισμού. Και, βέβαια…τα λεφτά πρώτα. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Θα σου στοιχίσει, αλλά κι εμάς μας…στοιχίζεις. Σε πολιτισμό που δεν φαίνεται και ακαταστασία που φαίνεται, βοά και μας ενοχλεί.

7 σχόλια

  1. ΨΑΞΤΕ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΑΛΑΚΑ ΠΑΣΟΚΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα καμώματα του ΠΑΣΟΚ .
    Τα καμώματα των ψευτοαριστερών .
    Τα καμώματα της γενιάς του πολυτεχνείου .

    Έλληνας νοικιάζει σπίτι από γύφτο , θα το φανταζόσουν ποτέ ;
    Η κυβέρνηση του Σημίτη το 2002 είχε πριμοδοτήσει με άτοκο δανεισμό έως 150.000 ευρώ , τους γύφτους για να πάρουν σπίτι .
    Ο ι γύφτοι αγόρασαν το σπίτι , στο οποίο βέβαια δεν έμειναν γιατί από τη φύση τους ΔΕΝ μπορούν να ενταχθούν σε ανθρώπινη κοινωνία .
    Έτσι λοιπόν βρεθήκαμε στο σημείο , τα αγορασμένα από τους γύφτους σπίτια , να τα νοικιάζουν ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ , που φορολογούνται , που πηγαίνουν φαντάροι , που πληρώνουν φόρους στο κράτος .
    ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΙΔΟΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και είναι κάτι που μπορεί να ελεγχθεί πολύ εύκολα. Γιατί αυτοί οι ρύποι, από διαφήμιση, καρικατούρα έως και ενοικιαστήριο έχουν ταυτότητα.
    Ίσως να ήταν αναγκαία και μία επιβάρυνση από την αρχή, από το τυπογραφείο, πριν ακόμη κυκλοφορήσει σε χέρια ή κολώνες καθώς τα χιλιάδες χαρτιά και χαρτάκια δεν καταλήγουν σχεδόν ποτέ στους κάδους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΘΑΝΑΣΗ;
    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕΣ ,
    ΟΤΑΝ ΗΣΟΥΝ ΕΝΟΣ.


    ''ΠΑΚ-ΠΑΚ
    ΦΕΝΤΑΓΙΝ
    ΤΟΥΠΑΜΑΡΟΣ
    ΒΙΕΤ ΚΟΝΓΚ''

    ''ΚΥΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ,
    ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κέ Νικολαίδη,
    λησμονείτε πόσοι αφισσοκολλητές
    όχι μόνο διορίσθηκαν,αλλά αναρηχήθηκαν
    στά κόμματα,έγιναν συνδικάλες,σύμβουλοι,
    δήμαρχοι,βουλευτές καί κυβερνητικοί?
    Υπήρξε εποχή πού η αφίσσα,η κόλλα
    καί η βούρτσα,ήταν ο σιδηρούς
    σταυρός τού αγώνα καί τό ασσανσέρ
    ανέλλιξης στά κόμματα.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μακριά γαϊδούρα παίζουν κι είναι μεγάλοι άνθρωποι. Η Ντόρα στηρίζει τα χέρια στην αμπαρωμένη πόρτα του Μνημονίου, που ‘χει μαντρωμένους κάτι συνταξιούχους, άνεργους, βιοτέχνες κι εμπόρους, κι η Κομανέτσι της καθεστωτικής δοκού, ο πρόεδρας που τα περιστέρια ψάχνουν καλαμπόκι στο κεφάλι του, την κρατάει σκυφτός από τη μέση και το ψηλό παιδί από τη Μινεσότα παίρνει φόρα και πηδάει πάνω τους.

    Τα τρία φιλαράκια. Το τρίο μπελκάντο της νεοφιλελεύθερης «ανθρωποφαγίας». Ο Γιώργος και τα εξαπτέρυγα του.

    Οι τελευταίες εξελίξεις κάνανε λιανά τα κόλπα της παρέας, ακόμη και γι’ αυτούς που δεν παίρνουν χαμπάρι. Η «αφανής (πολιτική) εταιρεία» Παπανδρέου, Καρατζαφέρη, Ντόρας, βγάζει μάτι.

    Κοινός στόχος της παράδοξης παρέας, να μην πάει καλά η Νέα Δημοκρατία στις αυτοδιοικητικές εκλογές και να αμφισβητηθεί ο Αντώνης Σαμαράς.

    Το στρίμωγμα του Αντώνη στον Ψωμιάδη κι η συμμόρφωση του τελευταίου προς τας υποδείξεις, μετά την εγκατάλειψη του Μαρκογιαννάκη από τη φαμίλια και τα ξεκαθαρίσματα με την ‘Ελσα και μερικούς άλλους, που ορθώς δήλωσαν την νομιμοφροσύνη τους, σκόρπισαν τον κουρνιαχτό κι άφησαν την αλήθεια στο φως. Για την ‘Ελσα δε, επειδή την έχω γνωρίσει κι έχει παιδεία, χιούμορ κι ικανότητες, είχα πάντα μια απορία: θα καταλάβαινα να ακολουθούσε η Ντόρα την ΄Ελσα αλλά το να ακολουθεί η ‘Ελσα την Ντόρα είναι σόλοικο.

    Ο Αντώνης με μερικές κινήσεις μάζεψε τα λουριά, η μάστιγα σφύριξε πάνω από μερικά κεφάλια και με την βοήθεια του ενστίκτου της πολιτικής επιβίωσης, όσοι έκαναν σκέψεις να ακολουθήσουν το κακοτράχαλο μονοπάτι της Ντόρας, ανέκρουσαν πρύμναν. Όπως είπε βουλευτής, που φερόταν ως υποψήφιος αποστάτης, σε φίλο μου διευθυντή εφημερίδας «ρε συ, αυτή δεν μπορεί να πείσει τον αδερφό της και θα πάω να θυσιαστώ εγώ;».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ

    •Το 1996-97 η πολιτεία με Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους χρηματοδοτεί την μετατροπή της ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ σε ΛΙΜΑΝΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ-ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΙΚΟ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΥΣΗ που θα έβαζε την περιοχή και την δυτική Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης.
    •Το 2007 η ιδιοκτήτρια εταιρία ΑΣΤΑΚΟΣ ΤΕΡΜΙΝΑΛ με την ανοχή της τότε κυβέρνησης , επιχειρεί να εγκαταστήσει στο λιμάνι του Πλατυγιαλιού την Ιταλική εταιρία EDISON με σκοπό την κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με λιθάνθρακα. Την εν λόγω επένδυση ακυρώνει ο ξεσηκωμός του λαού της περιοχής, αφού και αυτή η επένδυση δεν μπορούσε να εγκατασταθεί στο χώρο του πλατυγιαλιού με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση 2547/1997 ως μονάδα υψηλής όχλησης και επικινδυνότητας .
    •Το 2010 οι νέοι ιδιοκτήτες / Τραπεζίτες της ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ και η σημερινή κυβέρνηση, που λειτουργεί ως μεσίτης, επιχειρούν από κοινού να εγκαταστήσουν “παράνομα” και σε πείσμα της βούλησης της τοπικής κοινωνίας και εντολών της Ευρωπαϊκής Ένωσης , μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας1100MW με πρώτη ύλη το L.P.G με υψηλούς δείκτες ρίπων και επικινδυνότητας .
    •ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ:
    •ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ !!!!!
    •ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙΟΥ ΩΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ – ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΙΚΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΥΖΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΩΝ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση