GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βαδίζουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/    Πάρα πολύ έγκαιρα ( Δευκαλίων 16 Σεπτεμβρίου ), είχαμε αναφερθεί στις αιρ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/  
Πάρα πολύ έγκαιρα (Δευκαλίων 16 Σεπτεμβρίου), είχαμε αναφερθεί στις αιρετικές απόψεις του Π. Στάινμπρουκ, γερμανού Σοσιαλδημοκράτη και υπουργού Οικονομικών στην κυβέρνηση του μεγάλου συνασπισμού (2005-2009).
Είχε τότε δηλώσει ο Π. Στάινμπρουκ, σχετικά με την διαχείριση του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους.
«Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ορθοποδήσει χωρίς αναδιάρθρωση των δανείων της, θα ήταν σοβαρό λάθος, λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα ορισμένων τραπεζών, να αναβάλλεται διαρκώς και εις βάρος των φορολογουμένων το αναπόφευκτο. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να απαλλάξουν τη χώρα οι πιστωτές από ένα μέρος των χρεών της, παρατείνοντας το χρόνο αποπληρωμής, χαρίζοντας τα τοκοχρεολύσια ή- όπως είναι ο τεχνικός όρος- εφαρμόζοντας ένα haircut»
Η θέση δε αυτή του γερμανού Σοσιαλδημοκράτη ήταν...
 απολύτως ταυτόσημη με την θέση που υποστηρίζαμε εκείνη την εποχή στα πρώτα μας άρθρα.
Προβάλαμε τότε και συνεχίζουμε και σήμερα να υποστηρίζουμε ότι η αναγκαία και ικανή συνθήκη για να ξεπεράσει η χώρα μας την Δημοσιονομική κρίση είναι η επαναδιαπραγμάτευση του Δημόσιου Χρέους.
Επαναδιαπραγμάτευση που ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απορρίπτουν μετά βδελυγμίας γιατί προτάσσουν προ του συμφέροντος της Χώρας και του Ελληνικού Λαού τα συμφέροντα του διεθνούς και εγχώριου Τραπεζικού Συστήματος. ...
Τις τελευταίες ημέρες ο Π. Στάινμπρουκ επανήλθε στην επικαιρότητα με την δημοσίευση ενός βιβλίου με τίτλο «The Bottom Line», όπου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο Γ. Παπανδρέου γνώριζε από την άνοιξη του 2009 την κακή δημοσιονομική κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας και γι’ αυτό δίσταζε να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.
Καταρρίπτεται έτσι άλλο ένα επιχείρημα του Γιώργου Παπανδρέου. Ότι δεν γνώριζε πριν τις εκλογές την πραγματική κατάσταση της Οικονομίας και ως εκ τούτου αιφνιδιάστηκε και υποχρεώθηκε να απεμπολήσει προεκλογικές θέσεις και διακηρύξεις και προσφύγει στην τριπλή επιτήρηση και στο ΔΝΤ.
Για εμάς η απάντηση στο ερώτημα αν ο Γιώργος Παπανδρέου γνώριζε την πραγματική κατάσταση της οικονομίας πριν τις εκλογές, είτε όχι, είναι ζήτημα που θα το λύσει η ιστορία.
Το πραγματικό και κυρίαρχο πρόβλημα της χώρας σήμερα είναι ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου.
Διότι αφού πρώτα έριξε εντελώς αναίτια την χώρα στην αγκαλιά του ΔΝΤ (θυμίζουμε ότι η Ιρλανδία με Δημόσιο Έλλειμμα 32 % του ΑΕΠ δεν έχει προσφύγει στο ΔΝΤ), σήμερα επιμένει στην ίδια καταστροφική πολιτική και συνεχίζει να βυθίζει την χώρα στο σπιράλ θανάτου όπου ύφεση και ελλείμματα αλληλό-τροφοδοτούνται και παράγουν φτώχεια και δυστυχία.
Το χειρότερο όμως είναι ότι όλη αυτή η καταστροφική οικονομική πολιτική σιγά-σιγά περιβάλλεται και υποστηρίζεται με την θεωρία της εθνικά αναγκαίας επιλογής που εφαρμόζεται για την σωτηρία της πατρίδας.
Και η αυτονόητη θέση που σιγά-σιγά θα αρχίσει να αναδεικνύεται, εάν εμπεδωθεί στην κοινωνία, η θεωρία της εθνικά αναγκαίας πολιτικής που υιοθετήθηκε για να σωθεί η πατρίδα, ποια θα είναι;
Όσοι αντιδρούν και αντιστέκονται σε αυτήν την πολιτική, είναι προδότες.
Μάλλον αρχίζουμε να βαδίσουμε προς επικίνδυνα μονοπάτια.

8 σχόλια

  1. Νισάφι πια με το δούλεμα

    Δεν είμαστε μάγοι, απλά παρακολουθούμε χωρίς παρωπίδες την επικαιρότητα αλλά και πολύ στενά τις πρακτικές ΠΑΣΟΚ από το 1974 ως σήμερα.

    Είχαμε λοιπόν γράψει πριν από ένα περίπου μήνα: Αν ακούσετε την κυβέρνηση να κάνει λόγο για οικονομική ανάκαμψη στο επόμενο προσεχές διάστημα, τότε αυτό σημαίνει ότι το κάνει για προφανείς προεκλογικούς σκοπούς.

    Δεν πέρασαν ούτε 40 ημέρες και ο Πρωθυπουργός πήγε σήμερα στην Λήμνο και μας είπε ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει στηριζόμενη στα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και όχι σε …δάνειες δυνάμεις.

    Τότε γιατί πήρες τα δανεικά και μας έφερες το ΔΝΤ κ. Πρωθυπουργέ;

    «Αρκεί», πρόσθεσε, ο κ. Παπανδρέου «να πιστέψουμε όλοι στις δυνάμεις μας, εάν έχουμε αυτή την αυτοπεποίθηση για την πατρίδα μας, θα τα καταφέρουμε».

    Μια μαχαιριά του δώσανε δηλαδή, τον πάτησε το τρένο. Από την πόρτα σου περνώ και τηγανίζεις ψάρια…

    Στο ίδιο μήκος κύματος ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου εξέφρασε από τη Νέα Υόρκη, «την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την πεποίθηση ότι η ανάκαμψη θα επιστρέψει μέσα στο 2011

    Όταν όλοι μιλάνε πλέον με σιγουριά ότι οδηγούμαστε με μαθηματική πλέον ακρίβεια σε αναδιάρθρωση του χρέους (για χρεοκοπία δηλαδή), ο Αϊνστάιν της οικονομίας μιλάει για ανάκαμψη και μέσα στο 2011;

    Νισάφι πια...δεν είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ να μας ταίζει ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ απο το ΜΕΓΑ''ΕΘΝΟΣ..ψωλοχύματα..
    ΑΡΚΕΤΑ ΤΡΑΒΗΞΕ Η ΜΑΛΑΚΙΑ
    ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΩΝ ΡΙΞΤΕ ΤΗΝ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Με τις …ευλογίες Εφραίμ, η επένδυση στον Αστακό!

    Πανταχού παρών το …ιερό επιχειρηματικό δαιμόνιο του Εφραίμ. Μέχρι στον Αστακό της Αιτωλοακαρνανίας έφθασε η …χάρη του. Η εταιρεία της Μονής Βατοπεδίου RASSADEL (με έδρα την Κύπρο), σύμφωνα με το γερμανικό εμπορικό μητρώο, είναι εταίρος της Rosebud Energie Deutschland GmbH, η οποία είναι μέλος της Κοινοπραξίας APPC - Astakos Power Plan Consortium, που έχει αδειοδοτηθεί, ήδη, από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για την κατασκευή του Θερμο-Hλεκτρικού Σταθμού Υγραερίου Αστακού (Θ.Η.Σ.Υ.Α. 1010 Μεγαβάτ), στο πλαίσιο της γνωστής επένδυσης του Κατάρ στον Αστακό.

    Την αποκάλυψη-βόμβα κάνει ο διακεκριμένος καθηγητής Δ. Παπανίκας, ο οποίος έχει ασχοληθεί διεξοδικά με την περιβαλλοντική διάσταση της επένδυσης, μέσω επιστολής, που απέστειλε προς τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ,ΦΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΣΕ ΠΙΑΝΕΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ.ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΚΤΗΝΗ.ΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΘΗΡΙΑ ΞΕΠΑΤΩΣΑΝ ΕΞΟΝΤΩΣΑΝ ΤΑ ΚΗΤΗ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΜΟΛΥΝΣΕΩΝ .ΤΩΡΑ ΨΑΡΙΑ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΙΟΥ.. ΔΙΑΒΑΖΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΗΝ ΠΑΙΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΝΔΗΜΕΙ. ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ .ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΑ.ΧΩΡΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ.ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ . ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ . ΑΙΤΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πως όμως έχουν την αισιοδοξία ότι θα βγάλουν λεφτά από περαιώσεις και λοιπές μπινιές?
    Την λύση την είχε άμεσα αρκεί να την εφάρμοζε.
    1. Διαγραφή όλων των δανείων των νοικοκυριών (στεγαστικά. καταναλωτικά κ.λ.π.)
    2. Φορολόγηση των τραπεζών στο 2% του τζίρου της τελευταίας τριετίας (δηλαδή της περιόδου που ενώ είχε ήδη ξεκινήσει η "κρίση" οι τράπεζες κατέγραφαν κέρδη).
    3. Δήμευση των περιουσιών και εκτέλεση όλων των βουλευτών που έκλεβαν.
    4. Καμμία βοήθεια προς τις τράπεζες είτε ως εγγύηση είτε ως χρήμα.
    5. Πάγωμα κάθε είδους αύξησης από τις ασφαλιστικές εταιρίες (που εν μέσω κρίσης αυξάνουν τα ασφάλιστρα σαν το διάολο).
    Αλλά βέβαια κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει. Ηταν πιό εύκολο να ξεκωλιάσει τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς.
    Φιλαράκο, δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα. Κάποιοι λένε ότι σε δύο χρόνια θα έρθει η πτώχευση. Προσωπική μου εκτίμηση είναι το εξάμηνο βαριά βαριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,Ο ΓΑΠ,
    ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    YORGOS AND FAMILY, GO HOME!

    Οι κκ Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, είναι προστατευόμενοι της Τρόικας και πρέπει να μιλούν τη γώσσα της συνεχώς. Και ο μέγας αντιπρόσωπός τους κ. Πεταλωτής αληθινός παπαγαλίσκος.
    Σοβιετοποίηση σε όλο ο μέγεθος !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επειδή ο ΓΑΠ και ο Παπακωνσταντίνου προς στιγμήν σερβίρουν καφέδες στους εκπροσώπους της Τρόικας, οποιαδήποτε διαβεβαίωση κάνουν περί μη επιβολής νέων μέτρων έχει την αξία και το “βάρος” των απόψεων του υπηρετικού προσωπικού που ό,τι και να πει τον τελευταίο λόγο έχει το αφεντικό.

    Άλλωστε όταν “φας” το ψέμμα μία φορά και το συγχωρέσεις (π.χ. λεφτά έχουμε) εξίσου εύκολα ανέχεσαι και το δεύτερο και το τρίτο …..

    Μόνο αν καταποντιστούν στις επερχόμενες εκλογές και απειληθούν με κοινωνικές εξεγέρσεις (κατάληψη της Βουλής, καθιστικές πολύωρες διαμαρτυρίες στο Σύνταγμα, μαζική παύση πληρωμών “νταβατζιλίδικων” κονδυλίων κ.λ.π.) υπάρχει περίπτωση να μας ακούσουν και να μαζευτούν. Άλλωστε λεφτά υπάρχουν
    ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί άραγε φτάσαμε στο σημερινό χάλι, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο?
    Ποιός ευθύνεται για την κρίση?
    Διαβάστε λίγο και θα καταλάβετε.
    Πρέπει να ενωθούμε όλοι για να αποτινάξουμε το ζυγό, όλοι μαζί μπορούμε.....
    http://kavvathas.wordpress.com/2010/10/07/τα-μυστικά-του-βάλτου/#comments

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ - ΕΥΚΟΛΑ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΟΣΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΙΣΕΙΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ... ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΠΑΛΙΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση