GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πολιτική και οικογενειοκρατία...

Του Βαγγέλη Καρφή Υποψήφιου Δημάρχου Καρπενησίου  από το http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/   "Ιδιοτέλεια και πολιτική ασυλία,...

Του Βαγγέλη Καρφή
Υποψήφιου Δημάρχου Καρπενησίου
 από το http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/ 
"Ιδιοτέλεια και πολιτική ασυλία, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του πολιτικού μας συστήματος στην πράξη εδώ και πολλά χρόνια. Ενός συστήματος που εκ των πραγμάτων είναι ταγμένο να εξυπηρετεί την ανικανότητα και την αναξιοκρατία, την διασπάθιση του δημόσιου πλούτου και την ατιμωρησία, τις εξωχώριες εταιρείες και την φοροδιαφυγή, την ισοπέδωση της ανθρώπινης προσωπικότητας και των ανθρώπινων αξιών μέσα από ένα προσεκτικά προεπιλεγμένο μοντέλο διακυβέρνησης.
Είναι γεγονός και αυτό εκτιμούν οι περισσότεροι πολιτικοί αναλυτές, ότι από τους κύριους παράγοντες που συντέλεσαν στην διαμόρφωση της υφιστάμενης κατάστασης στη χώρα μας είναι το...
 καθεστώς της πολιτικής οικογενειοκρατίας. Σε αυτό λοιπόν το πολιτικό μας σύστημα εκτρέφονται οι γόνοι των «μεγάλων» πολιτικών οικογενειών που είναι ταγμένοι να «υπηρετήσουν» τη χώρα μας, για να διατηρήσουν τον φαύλο κύκλο της πολιτικής οικογενειοκρατίας. Οι γόνοι γίνονται κεφαλ(αι)όπουλα και με τη σειρά τους αυτά γεννούν νέους γόνους για να διατηρηθεί - ας μου επιτραπεί η έκφραση - η φυλή.
Εκπληκτική είναι και η ομολογία της κας Ντόρας Μπακογιάννη σε πρόσφατη συνέντευξή της, η οποία δικαιολόγησε την οικογενειοκρατία στη χώρα μας ως την "φυσική εξέλιξη ενός τέκνου που μεγαλώνει σε πολιτική οικογένεια και όπως το παιδί ενός δικηγόρου έχει πολλές πιθανότητες να γίνει δικηγόρος ή ενός γιατρού να γίνει γιατρός, έτσι τα παιδιά των πολιτικών είναι πολύ πιθανόν να ασχοληθούν και αυτά με την πολιτική.". Θα συμπλήρωνε κάποιος στην παραπάνω δήλωση της κυρίας Μπακογιάννη ότι με αυτή τη λογική και τα παιδιά των εργατών είναι πολύ πιθανόν να γίνουν εργάτες και τα παιδιά των ανέργων είναι πολύ πιθανόν να πεθάνουν άνεργα.
Μια δήλωση απίστευτη που παραπέμπει στην αρχαία Ρώμη και στους πληβείους και πατρικίους και από την οποία προκύπτει ευθέως το συμπέρασμα ότι η πολιτική στη χώρα μας δεν είναι προσφορά, όπως χρόνια τώρα μας λένε οι εκφραστές της, αλλά είναι ένα αρκετά προσοδοφόρο επάγγελμα και δικαίωμα κατά προτεραιότητα σε αυτό έχουν τα τέκνα των πολιτικών οικογενειών."

10 σχόλια

  1. ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΥΡΥΤΑΝΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΕΝΑΝ ΕΥΡΥΤΑΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑΝ ΛΕΒΑΝΤΙΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟ.

    ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΥΡΥΤΑΝΕΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ Η ΜΗΤΣΟΤΑΚΑΙΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΣΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ.
    ΤΟΣΟ ΧΑΙΒΑΝΙΑ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ.
    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΥΠΝΑΕΙ ΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΣΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ.
    Η ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΟΥΒΕΛΟΥ (ΑΛΛΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ) ΣΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΞΥΠΝΑΤΕ ΩΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.

    ΤΟΣΑ ΜΥΑΛΑ ΕΧΕΤΕ ΒΓΑΛΕΙ ΧΑΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΝΑ ΒΓΕΙ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν ο κόσμος λέει οτι πρέπει να τελειώνουμε (κατ' αρχήν) με τα "τζάκια", το πρώτο που εννοεί είναι το Μητσοτακέϊκο - που ακόμη προσπαθεί να εξαργυρώσει πολιτικά τη δολοφονία του Μπακογιάννη!

    Η κάθοδος στην πολίτικη των ανεπάγγελτων γόνων των γνωστών τζακιών και η καθημερινή προβολή των εκλεκτών αυτών γόνων ανατρέπει κάθε εξέλιξη προς το καλύτερο της πολίτικης ζωής.

    Όχι ρε μαμόθρεφτα … Θα φάτε φούμο ,φτύσιμο και γιαούρτωμα…Βελουτέ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε άεργοι επιγονοι σαλτιμπάγκοι ,χρονια τώρα οι άπληστοι γονείς σας μας ήπιαν το αίμα.
    Σας έφτιαξαν με βίλες , με κτήματα ,με κότερα,με εταιρείες ,με καταθέσεις,με αναγνωρησιμοτητα,με ονομα ,με αυλη ,με αυλικούς και με δημοσυντήρητους υποτακτικούς…

    Τώρα τι ζητάτε ρε ζωντόβολα από μια καταχρεωμένη χωρά ???.

    Να εισπράξετε τις μίζες από τους τόκους που πληρώνουμε από τα χρέη που μας συσσώρευσαν χρονια τώρα οι αδηφάγοι ,άχρηστοι γονείς σας ???

    Να ξαναπάρετε την ψήφο μας για να μας πάρετε και τα σώβρακα ???

    Να μας πάρετε και την ψυχή μας ???

    Επιτελούς φτάνει βρε αχόρταγοι .

    Δεν σας ανεχόμαστε πια…

    Αφήστε βρε αδίστακτοι να προσπαθήσει να πάρει μεροκάματο και κανένα άλλο ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟ …

    Αφήστε μας βρε γαλαζοαίματοι τουλάχιστον την ελπίδα για κάτι νέο , πιο έντιμο , πιο ηθικό πιο αξιόλογο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 0 Κωστας Μπακογιαννης ελαβε το χρισμα από την Ντορα...

    Μπράβο αυτό λείπει από την Ελλάδα,ένας ακόμη γιος η κορη η εγγονος η ανιψιός πολιτικού για να πολιτευθεί και μάλιστα τέταρτης γενιάς.....της όσιας οικογένειας του Μήτσο– Ντόρα – Κούλα…
    Η καθοδος στην πολιτικη των ανεπάγγελτων γονων των τριων γνωστων τζακιών και η καθημερινη προβολη τών εκλεκτών αυτων γονων ανατρεπει κάθε εξελιξη προς το καλυτερο της πολιτικης ζωης.

    Τις στενές επαφές της οικογένειας Μητσοτάκη - Μπακογιάννη με τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens κ. Μιχάλη Χριστοφοράκο αποκαλύπτει τιμολόγιο με το οποίο η Siemens Ελλάδος, θυγατρική της Siemens Γερμανίας, χορήγησε 600 ευρώ στον υιό της κυρίας...

    To τιμολόγιο της Siemens για τον γάμο της οικογένειας στο Καρπενήσι
    http://img.protothema.gr/7C1134BE571BC95916BEBD1C262EB1E7.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Κώστας Μπακογιαννης μπορεί να είναι σπέρμα του ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΠΑΥΛΟΥ, όμως είναι δημιούργημα της φαμίλιας ,γαλουχημένος στα στήθια της πρωθιέρειας του νεποτισμού ,της ξενοδουλίας και της Μιζενς ( μην ξεχνάμε βέβαια τα γαμήλια κουζινικά που έστελνε ο εθνικός μιζαδόρος Χριστοφοράκος στην οικία της οικογένειας στην παραθεριστική κατοικία στην Ευρυτανία...και όχι μόνον….)

    Όχι γαμοτω μου...
    Απλώς, δεν αντεχω άλλο τις οικογένειες που χρονια τωρα άλωσαν τη βουλή αρμεξαν την Ελλαδα και τελευταια έβαλαν στο μάτι και τους δήμους και τα δημοτικα ταμεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γράφει ο ΙΟΣ της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ
    (σχετικά με τους ιδιοτελείς συγγενείς του Κ.Μπακογιαννη)

    Με ένα πόρισμα-κόλαφο η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου του Ν. Μαγνησίας αμφισβητεί τη νομιμότητα των αγοραπωλησιών στην περιοχή Νηές της Μαγνησίας. Με την υπόθεση των αμφισβητούμενων εκτάσεων της Μονής Ξενιάς που πουλήθηκαν με πολλαπλά συμβόλαια στην εταιρεία του αδελφού τής νύφης της κας Μπακογιάννη, Μίλτου Καμπουρίδη, ασχολήθηκε ο ΙΟΣ σε συνεχή δημοσιεύματα (12/7/2009, 19/7/2007, 19/7/2009 και 3/10/2009).

    Τμήμα των επίδικων εκτάσεων στις Νηές Μαγνησίας και το εξώφυλλο του πορίσματος για το ιδιοκτησιακό καθεστώς που συνέταξε η Κτηματική Υπηρεσία του Νομού. Με αγωνιώδεις προσπάθειες μέχρι και τις παραμονές των εκλογών προσπάθησαν τότε οι υπηρεσίες του Δημοσίου να νομιμοποιήσουν την πώληση ακόμα και δασικών εκτάσεων και να δώσουν το πράσινο φως για την γιγαντιαία και χωρίς περιβαλλοντική μελέτη επένδυση που ετοιμαζόταν οι συγγενεις του Μπακογιάννη , με φόντο τους Μεσογειακούς Αγώνες.

    Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, Η ΝΤΟΡΟΚΡΑΤΙΑ Η ΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ.
    ΣΟΙ ΠΑΕΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ. ΤΡΙΤΗ ΓΕΝΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…
    ΑΧ ΚΑΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ, ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑΙΖΕΙΣ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ένα μεγάλο μπράβο στην Μιζενς για τη χορηγία και την Ντόρα που επένδυσε τα λεφτά όλα στο παιδί.

    Μπράβο και στο Δ.Ν.Τ. (το νέο κόμμα της Ντορας) για τον γνήσιο και ομοιούσιο εκπρόσωπο του !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αλλο "τζάκι" τούτο!...Το Μπακογιαννεικο….
    Δε θα γλυτώσουμε ποτέ από το Μητσοτακαίϊκο, δυστυχία μας!...


    ΦΤΑΝΕΙ ΡΕ ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ .
    ΦΤΑΝΕΙ ΡΕ ΑΠΛΗΣΤΟΙ
    ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ. ΕΛΕΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!.

    ΜΗΤΣΟΤΑΚΟΥΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ !!!.

    ΤΩΝ ΦΡΟΝΙΜΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΙΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ...
    ΤΩΝ ΑΠΛΗΣΤΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΟΛΑ …

    ΔΙΑΒΟΛΟΜΑΖΕΜΑΤΑ =ΔΡΑΚΟΥΛΟΣΚΟΡΠΗΣΜΑΤΑ !!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι Ιστορία κι αυτή με τα ονόματα
    των τέως συζύγων

    Ντόρα Μπακογιάννη αντί Μητσοτάκη ή έστω Κούβελα.

    Η Δραγώνα τα ίδια ..

    και πάει λέγοντας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση