GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιφυλάξεις για την «Κάρτα του Πολίτη» από την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων...

Τις ανησυχίες που έχουν εκφραστεί για την «Κάρτα του Πολίτη», συμμερίστηκε κατά την ακρόασή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βου...

Τις ανησυχίες που έχουν εκφραστεί για την «Κάρτα του Πολίτη», συμμερίστηκε κατά την ακρόασή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Χρίστος Γεραρής, τονίζοντας πως σε κάθε περίπτωση η Αρχή θα τοποθετηθεί αφού ανακοινωθεί επισήμως από την κυβέρνηση το περιεχόμενο του σχετικού νομοσχεδίου και πολύ περισσότερο, όταν τεθεί προς...
 δημόσια διαβούλευση.
Είχαν προηγηθεί οι ενστάσεις της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, για την Κάρτα, η οποία στην παρέμβασή της επεσήμανε του κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση της Κάρτας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και δεδομένων, ακόμα και σε χρηστικό επίπεδο: «Υπάρχει τέτοια αυστηρότητα στο επίπεδο των ασφαλιστικών καλύψεων εκ μέρους των ασφαλιστικών εταιρειών, που η πάσα παράβαση εκ μέρους του ασφαλισμένου (π.χ. κάπνισμα) μπορεί να συνεπάγεται ακύρωση συμβολαίου. Αν δεν αντιμετωπιστούν αυτά, η επαπειλούμενη γενίκευση κανόνων υπό το πρόσχημα της τεχνολογίας, θα καταργήσει την Αρχή σας ως Αρχή».
Εξάλλου, ο κ. Γεραρής, επαναβεβαίωσε την αντίθεση της Αρχής στην τοποθέτηση καμερών από την Αστυνομία με απλή επίκληση των αρμοδιοτήτων της. Αποψη της Αρχής, σημείωσε, είναι ότι οι κάμερες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μονάχα για τη διαφύλαξη της εθνικής άμυνας και ασφάλειας, την αποτροπή και καταστολή σοβαρών αξιόποινων πράξεων και τη διαχείριση της κυκλοφορίας. Δεδομένου, ωστόσο, πως δεν υπάρχει νόμος που να το προβλέπει αυτό ρητά, η ίδια δεν έχει αρμοδιότητα παρέμβασης.
«Το ότι υπάρχει ένας "νόμος Δένδια" που λέει ότι η Αστυνομία θα τις βάζει όπου θέλει, αυτό είναι αντισυνταγματικό. Αν όμως στείλω στη ΓΑΔΑ ανθρώπους, οι εισαγγελείς θα πουν πως δεν έχουμε αρμοδιότητα», δήλωσε ο κ. Γεραρής.
Επιφυλάξεις τέλος, εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, για τη φημολογούμενη ενοποίηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, για δημοσιονομικούς λόγους. Ο κ. Κακλαμάνης υπενθύμισε πως η ύπαρξη των πέντε ανεξαρτήτων Αρχών είναι θεσπισμένη συνταγματικά και αφού σημείωσε πως «κανένα από τα μέλη της ΑΔΑΕ δεν συνήργησε στη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών (…)», εκτίμησε πως το δημοσιονομικό είναι το λιγότερο.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

7 σχόλια

  1. ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΠΑΣΟΚΙΑ ...
    ΝΑ ΔΟΥΜΕ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ Ο ΑΚΗΣ Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ Ο ΜΑΝΤΕΛΗΣ Ο ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ Η ΜΙΛΕΝΑ Η ΔΙΑΜΑΝΤΩ Η ΔΡΑΓΩΝΑ ΚΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΥΛΟΛΟΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΡΤΑ Η ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠ΄ΤΗ ΧΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για σκάνδαλο στον Θερμοηλεκτρικό Σταθμό στον Αστακό

    Η επένδυση Θερμοηλεκτρικού Σταθμού Υγραερίου στον ΑΣΤΑΚΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ έσπασε σκανδαλωδώς κάθε ρεκόρ ταχύτητας διαδικασιών αδειοδότησης υποδομών και έγκρισης περιβαλλοντικών όρων.

    Πρόκειται για ένα έργο που αναιρεί την ήπια ανάπτυξη της περιοχής και το διαμετακομιστικό ρόλο του λιμανιού για τον οποίον έχουν δαπανηθεί εθνικοί και ευρωπαϊκοί πόροι, χωρίς να απαντά σε ζητήματα ουσιαστικής ανάπτυξης, ούτε σε καμία κοινωνική ανάγκη. Σε αυτό το πλαίσιο, με επείγουσες διαδικασίες, εκδόθηκε πρόσφατα νέα Κ.Υ.Α. που καθορίζει το πλαίσιο "αναγκαστικών απαλλοτριώσεων και πολεοδομικών θεμάτων" τροποποιώντας προηγούμενη.

    Ερωτήματα προκαλεί το επιχειρηματικό παρελθόν του κ. Ιωάννη Αντωνιάδη Σπορίδη, εκπροσώπου της μιας εκ των εταιριών της κοινοπραξίας του Αστακού και η εμφάνιση του επικοινωνιολόγου κ. Γ. Σεφερτζή στην περιοχή του Αστακού ως υποστηρικτή του έργου.

    Η επένδυση αποτελεί μεγάλο πλήγμα για το περιβάλλον με δεδομένο ότι πρόκειται για μια ρυπογόνο θερμική μονάδα ηλεκτροπαραγωγής μεγάλης κλίμακας, αφού θα αφορά το LPG, καύσιμο που αποφεύγεται αυστηρά στην ηλεκτροπαραγωγή μεγάλης κλίμακας, λόγω της υψηλότατης επικινδυνότητάς του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ


    ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΊΝΕΙ.


    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΟΥΝ ;

    ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΜΕΣΑ Η ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥ;




    ΣΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ.

    Σ'ΑΥΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΠΟΙΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ελα ρε...

    δεν εμπιστευεστε το πασοκ?!.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΡΧΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ....ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΛΗΣΤΩΝ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΩΝ ΒΙΑΣΤΩΝ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΤΩΝ ΝΑΡΚΟΤΕΜΠΟΡΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΝΑ "ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ" ΤΑ "ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ" ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!!!!!
    ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΕΛΙΚΑ;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάποιο σκοπό άλλο από αυτόν που λένε έχει η κάρτα πολίτη. Δεν φταίνε αυτοί φταίμε εμείς που τους δώσαμε την εξουσία.
    Να φύγουν οι κλ.....από την εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάποιο σκοπό άλλο από αυτόν που λένε έχει η κάρτα πολίτη. Δεν φταίνε αυτοί φταίμε εμείς που τους δώσαμε την εξουσία.
    Να φύγουν οι κλ.....από την εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση