GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ...ανέκδοτο των επενδύσεων

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου www.andrianopoulos.gr Λυπάμαι που αναγκάζομαι να γίνω καυστικός αλλά οι προοπτικές μαζικών επενδύσεων στην Ελ...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου
www.andrianopoulos.gr

Λυπάμαι που αναγκάζομαι να γίνω καυστικός αλλά οι προοπτικές μαζικών επενδύσεων στην Ελλάδα από αξιόπιστους διεθνείς φορείς μοιάζουν με ευθυμογράφημα. Και ο λόγος είναι απλός. Οι επενδύσεις δεν είναι κινήσεις φιλανθρωπίας που στοχεύουν στην εξασφάλιση καλύτερων ημερών για τους Έλληνες πολίτες. Οι επενδύσεις είναι απλά και ξάστερα πρωτοβουλίες οικονομικής κερδοσκοπίας τις οποίες αναλαμβάνει κάποιος στοχεύοντας σε υψηλές αποδόσεις και εξασφαλισμένα κατά το δυνατόν κέρδη. Μιά ματιά στο κλίμα απέναντι στις αγορές που κυριαρχεί στην Ελλάδα εύκολα πείθει κάποιον πως μιά τέτοια προοπτική είναι μάλλον ουτοπική.
Η προσέλκυση ξένων επενδύσεων προϋποθέτει ορισμένα δεδομένα. Το κυριότερο από αυτά είναι ταχύτατες διαδικασίες εγκατάστασης των σχετικών καινούργιων επιχειρηματικών μονάδων. Υποτίθεται πως το εμπόδιο αυτό θα...
ξεπερασθεί με το νομοσχέδιο για fast track επενδύσεις που προωθεί στη Βουλή ο κ. Χάρης Παμπούκης. Το «υποτίθεται» αναφέρεται στην αστείρευτη πηγή πρωτότυπων διαδικασιών που σκαρφίζεται η ελληνική γραφειοκρατία προκειμένου να μη χάσει εξουσίες και αρμοδιότητες. Με σημαία την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και άλλες απαραίτητες για τις στρατιές μανδαρίνων που μαστίζουν τα ελληνικά υπουργεία ρυθμίσεις και εγκρίσεις, οι επι μέρους υπηρεσίες θα κάνουν ότι είναι δυνατόν ώστε οι κατ΄εξαίρεση διαδικασίες εξπρές του ν/σ να εκτροχιαστούν. Με την συμβολή και της αναβλητικής δικαιοσύνης – πρωτοστατούντος του Συμβουλίου Επικρατείας – πολλές κινήσεις θα ματαιωθούν, ενώ άλλες θα οδηγηθούν στις ελληνικές καλένδες.
Ας ελπίσουμε όμως πως θα είμαστε τυχεροί. Και η κυβέρνηση πραγματικά θα ξεπεράσει τον κυκεώνα διατάξεων, αδειών, εγκρίσεων και ρυθμίσεων που προβλέπουν οι πάμπολλοι και συχνά αντιφατικοί νόμοι της χώρας. Υπάρχει και το ζήτημα της λειτουργίας των επιχειρήσεων. Για να προσελκύσει μιά χώρα επενδύσεις και οι διάφορες διακηρύξεις να γίνουν πράξη και ουσία απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σιγουριά και η σταθερότητα. Για τον επενδυτή κυρίως και για την τύχη των πόρων που θα διαθέσει. Η δυνατότητα της ελληνικής γραφειοκρατίας για αυθαιρεσίες και ερμηνείες των νόμων κατά το δοκούν συνιστά θεμελιώδες αντικίνητρο για κάποιον να δραστηριοποιηθεί οικονομικά στη χώρα. Οι νόμοι κατά κύριο λόγο δεν εφαρμόζονται από το ίδιο το ελληνικό κράτος και τα όργανά του. Εντελώς ατιμώρητα, και δίχως τον παραμικρό δισταγμό, διαπομπεύονται πρόσωπα προερχόμενα κυρίως από τον επιχειρηματικό κόσμο. Απλά και μόνο ώστε οι πολιτικοί να έχουν άλλοθι για δικές τους αντιδημοφιλείς και κατακριτέες ενέργειες.
Την ίδια ώρα, το δημόσιο ενώ απαιτεί από τους πολίτες συμμόρφωση σε λογής αυθαίρετες ναι αναπάντεχες αποφάσεις (αύξηση ΦΠΑ, έκτακτες εισφορές) δεν διστάζει να αρνείται την θεσμοθετημένη του υποχρέωση για επιστροφές ΦΠΑ σε επιχειρήσεις και πολίτες. Το ίδιο ισχύει όταν το κράτος είναι υποχρεωμένο να αποζημιώσει ιδιώτες για πράξεις δικές του που προκάλεσαν ενδεχόμενα ζημίες. Απειλεί όμως με κυρώσεις, ακόμα και πλειστηριασμούς, αν ο πολίτης αδυνατεί να καταβάλει κάποια δόση των υποχρεώσεών του.
Το σοβαρότερο όμως αντικίνητρο για την όποια επενδυτική πρωτοβουλία είναι η αστάθεια και η απόλυτη αυθαιρεσία που χαρακτηρίζει το φορολογικό καθεστώς. Σε μιά χώρα που θεωρείται αυτονόητο, δίχως ανάγκη της όποιας επεξήγησης, πως όποιος έχει οφείλει και να καταβάλει η κυβέρνηση μεταβάλει και τρείς φορές ακόμη τον χρόνο το φορολογικό καθεστώς. Νέοι φόροι μπαίνουν συνεχώς, ενώ η άμεση φορολογία – που συνήθως επιβαρύνει τους ίδιους και τους ίδιους – θεωρείται ασυζητητί δικαιότερη της έμμεσης. Ανεξάρτητα αν την έμμεση μπορείς και να την αποφύγεις. Ενώ οι ευπορότεροι πολίτες είναι φυσικό να επιβαρύνονται περισσότερο με την έμμεση φορολογία, μιά και λογικά καταναλώνουν πολύ περισσότερα προϊόντα. Εξ άλλου, στην έμμεση φορολογία δεν υπάρχει φοροδιαφυγή. Όσοι έχουν υψηλά πραγματικά εισοδήματα πληρώνουν και περισσότερους έμμεσους φόρους, λόγω μεγαλύτερων φυσιολογικά δαπανών.
Καταπολεμώντας υποτίθεται την φοροδιαφυγή το ελληνικό δημόσιο συντρίβει έτσι την επιχειρηματικότητα. Διότι εξαντλεί φορολογικά την αγορά και εξουθενώνει τα ακίνητα. Ποιός μπορεί σοβαρά να προγραμματίσει επενδύσεις όταν δεν γνωρίζει την τύχη αύριο των κερδών του η τις επιβαρύνσεις επί των ακινήτων που θα συνθέτουν την περιουσία του;
Με βάση τα δεδομένα αυτά οι ελπίδες για ξένες επενδύσεις παραμένουν ελάχιστες. Εκτός και κάτι αλλάξει. Κι άξαφνα οι Έλληνες εγκαταλείψουμε τα εξωπραγματικά εξισωτικά μας βιώματα κι αγκαλιάσουμε την λογική των αγορών.



21 σχόλια

  1. ΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΑΕΙ ΡΕ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ ΠΩΣ "ΤΑ ΚΟΝΟΜΗΣΕ"? ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ? ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑΝ. ΠΩς ΖΟΥ ΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ? ΜΕ ΤΙ ΠΟΡΟΥΣ? ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΚΟΡΜΙΟΥ. ΜΟΛΙΣ ΒΡΕΙΤΕ ΔΙΕΞΟΔΟ (ΑΝΩΝΥΜΟ ΙΝΤΕΡΝΕ) ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΗ ΣΑΣ ΧΟΛΗ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ Η ΜΠΟΧΑ ΜΑΣ ΠΙΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ.

    ΑΥΤΟΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ. ΕΣΥ ΤΙ ΠΛΗΡΩΣΕΣ ΡΕ? ΜΟΝΟ ΚΟΝΟΜΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΑ. ΧΕΣΤΗΚΕ ΒΛΕΠΕΙΣ Ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΕΝΤΙΑ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΛΥΣΣΑΣ.

    ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΙΧΕ ΓΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΟΡΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ. ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΓΑΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΧΑΛΙΑ. ΑΛΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΗΘΕΛΑΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ. ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Ανδριανόπουλε,
    Πολύ σωστά όλα αυτά που λέτε. Το συμπέρασμά μου είναι ότι, το πρόβλημά μας είναι ζήτημα θεσμών.

    Προτείνω λοιπόν μια ρηξικέλευθη λύση: Κατάργηση ΟΛΩΝ των νόμων και αντικατάστασή τους από ένα κείμενο που θα περιέχει μόνο γενικές αρχές οι οποίες θα ισχύουν για όλους. Κάτι δηλαδή, σαν μια πιο αναλυτική παρουσίαση του Συντάγματος.
    Συνέπεια αυτού θα είναι να επιτρέπεται οτιδήποτε δεν απαγορεύεται ρητά.

    Ιδιαιτέρως ,οι πράξεις της διοίκησης που αφορούν τις υποχρεώσεις των πολιτών απέναντι στο κράτος, θα πρέπει να ελέγχονται αν είναι συμβατές με αυτές τις αρχές και σε περίπτωση παραβίασής τους να τιμωρούνται οι Δ.Υ. αυστηρότατα. Όσον αφορά τις οικονομικές πράξεις μεταξύ ιδιωτών, το κράτος να λέγχει μόνο τις περιπτώσεις απάτης και δόλου και την δημιουργία καρτέλ και μονοπωλίων. Κατά τα άλλα να αφεθούν οι πολίτες ελεύθεροι να τακτοποιούν τις υποθέσεις με όποιον τρόπο θέλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mπα, δεν θα γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα; ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑ Ο ΓΑΠΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επεγδυσεις σιγουρα θα γινουν,για επενδυσεις δεν το βλεπω καθολου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ορθοποδήσει χωρίς αναδιάρθρωση των δανείων της,
    ==
    ΠΟΣΑ ειναι αυτα τα δανεια??

    ΠΟΣΑ χρωσταμε σημερα??

    Νομιζω οτι το χρεος ειναι απλα προεκλογικο καραγκιοζιλικι που η αντιπολιτευση το παει οσο την βολευει.

    Ας πουμε η αλητοσυμμορια πασοκοσκυλια προεκλογικα,περυσι δηλαδη αυτη την εποχη ,ελεγε οτι το χρεος ητανε 300 δις ευρω.

    Ητανε τοσο??
    Δηλαδη ΠΟΙΟ χρεος? ΣΕ ΠΟΙΟΝ χρωσταγαμε και χρωσταμε ακομα?

    Και ενταξει . Ας δεχτουμε οτι η αλητοσυμμορια ελεγε αληθεια!(ειδος εν ανεπαρκεια σε αυτη την αλητοσυμμορια πασοκοσκυλια).

    Τωρα το λοιπον θα πρεπει να χρωσταμε 300 + 110 = 410 δις ευρω.
    Η ιδια η αλητοσυμμορια πασοκοσκυλια καμαρωνει! ρε καμαρωνουν ρε οι αλητες που πηραν και τη τριτη δοση δανειου των 110 δις ευρω ,και μαλιστα απο το ΔΝΤ και μαλιστωτατα με σπρεντς 835 μοναδες δηλαδη με επιτοκιο περιπου 11,3% !!!!!!!
    Περυσι κατηγορουσαν τους "αλλους" γιατι δανειζοταν!!
    Και που μαλιστα δανειζοταν ΑΝΕΤΑ και μαλιστωτατα μαλιστα με επιτοκιο 3,75% !!!!!!

    Αυτα τα σκυλια ,ΔΕΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΖΕ ΚΑΝΕΙΣ!!!!
    Ηξεραν τι κουμασια ειναι.

    Λοιπον τωρα χρωσταμε 410 δις ευρω ΧΩΡΙΣ τους τοκους,συμφωνα με αυτα που λενε οι ιδιοι αυτοι αλητες !.
    Αν συνυπολογισουμε και τους τοκους θα πρεπει να χρωσταμε 430 δις ευρω!!

    Αν λοιπον το 2004 η Νεα Δημοκρατια συμφωνα παντα με την αλητοσυμμορια πασοκοσκυλια,παρελαβε ενα χρεος 200 δις ευρω ,τοτε στα 5,5 χρονια πληρωσε τοκους,ΜΟΝΟ ΤΟΚΟΥΣ 12 δις Χ5,5 χρονια =66 δις ευρω!!

    Αρα αφου παρεδωσε 300 δις ευρω χρεος σημαινει οτι απλα δανειστηκε ΜΟΝΟΝ 34 δις ευρω!!!

    Οχι! Οχι δεν ειναι δυνατον!
    Το στορυ μπαζει απο παντου...

    Η αλητοσυμμορια δεν ξερει ποσους Δ.Υπαλληλους εχει και θα μας πει οτι ξερει τι χρωσταμε??
    Τζερτζελες να γινεται να ξεγελαμε το διανοητικα καθυστερημενο ποπολο και να βριζει .."δεξια"!!!
    Ουστ ρε αλητες....

    Ουστ ρε αλητεςςςςςςςς.....

    m.john

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικα η .."επικοινωνια" της Νεας Δημοκρατιας (του κυριου καραμανλη,οπως ελεγε και το βλακα γιοργο), ειναι για τα μπαζα!!!

    Βρε χαμενα κορμια,ακουτε συνεχεια τους αλητοσυμμοριτες της αλητοσυμμοριας πασοκ(σκυλια) ,να γαυγιζουν οτι θα ..σωσουν την Ελλαδα!!!

    Δεν τους ρωτησατε ρε μαλακες ,απο τι θα την σωσουν??

    Διπλασιαζοντας σε ενα ΜΟΛΙΣ ΧΡΟΝΟ το χρεος??

    Γιατι,τι αλλο εχουν κανει στους 13 μηνες που κυβερνανε??

    Σας βαλανε στο λουκι και εχουν σαν επιχειρημα ,ρε "επιχειρημα" οι αλητες,οτι π.χ ο σαμαρας ακολουθει την πολιτικη .."καραμανλη" που μας εφερε ως εδω!!!!!!!

    Και σεις μαλακιζοσαστε!!

    Ας δουμε την ..
    "πολιτικη καραμανλη" μαλακες..

    ΦΠΑ 19%,οχι??
    Διπλασιασμος της αγροτικης συνταξης ,απο 170 ευρω σε 330 ευρω το μηνα!! ΟΧΙ??
    Διαγραφη στα πανωτοκια!! ΟΧΙ??
    Καταργηση της κλεψιας "ΛΑΦΚΑ" ,οχι??
    Κανονικα τα επιδοματα,αδειες,δωρα κλπ ,ΟΧΙ??

    Και λοιπα και λοιπα...

    Λοιπον .
    Το Ιουλιο η λιγο μετα η Νεα Δημοκρατια (του κυριου καραμανλη οπως ελεγε και το βλακα γιοργο),λεει οτι προτιθεται να φορολογησει τα αυτοκινητα ανω των 2.500 κ.ε,ετσι δεν ειναι ??
    Λεει επισης οτι προτιθεται να φορολογησει τα σκαφη ανω των 12 μετρων ,ΟΧΙ??
    Θυμαστε τι εγινε τοτε??

    Της πουτανας εγινε ΤΟΤΕ,να σας το θυμισω εγω..

    Και ερχεται η αλητοσυμμορια πασοκ(σκυλια) ,και αρχιζει:
    Διπλασιασμο της τιμης βενζινης,τσιγαρων,ποτων κλπ
    Αυξηση του ΦΠΑ στα 23% ..
    Μειωση του αφορολογητου στα 6.000 ευρω απο 12.000 ευρω.
    ΔΝΤ και δανεισμος με σπρεντς στις 830 μοναδες βασης...
    Δηλαδη τοκος 11.3% περιπου..
    Κοψιμο των αδειων,επιδοματων,κλπ κλπ
    ΠΟΥΛΗΜΑ του ΟΣΕ,ΟΛΠ κλπ κλπ..

    Και καθοσαστε ρε μαλακες και τους χαιδευετε..

    Α!
    Η μαλακια σας δεν εχει οριο..
    Χρειαζομαστε ενα Ψωμιαδη ..κατεπειγοντως.
    Θα τους ειχε γαμισει αυτος..
    ΤΩΡΑ θα ειχαμε ΔΙΠΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
    Η αλητοσυμμορια ,θα τα εκανε γης μαδιαμ με τα πρεζονια τωνς Εξαρχειων , θα ειχαν καψει την Αθηνα αλλα ...
    Καποτε ΠΡΕΠΕΙ να ερθετε σε μετωπικη συγκρουση με τον υποκοσμο ,αλητοσυμμορια πασοκ(σκυλια)..

    κ.τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητοι μου..

    "Δωστε μου ενα στρατο και σε 24 ωρες θα κανω εγω τον κοσμο να φωναζει το ασπρο ..μαυρο,και το μαυρο ..ασπρο".
    Φυσικα αυτο δεν θα το πιστευει ,αλλα τι σημασια εχει??

    Ποιος το ειπε αυτο??
    Ο Αγγλος φιλοσοφος Ρασσελ.
    Καποτε τον περασμενο αιωνα...
    Εχω το δοκιμιο του και το διαβαζω καποτε καποτε...
    Ο ανθρωπος ειναι καταπληκτικος.

    Ομως κ.Ρασσελ ,η αληθεια ειναι οτι αυτο ΙΣΧΥΕ στην εποχη σου.

    Γεγονος παραμενει ομως οτι αυτο εχει παρελθει.
    ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ πια!..
    Και ειμαι σιγουρος οτι και συ θα το αναθεωρουσες παραυτα,αν ζουσες σημερα...

    ΣΗΜΕΡΑ αντι του "στρατου" θα ελεγες :
    "δωστε μου ισχυρα ΜΜΕ (η εστω τα ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΜΜΕ) ,και θα κανω εγω τον κοσμο να φωναζει το ..μαυρο -/ασπρο// κλπ κλπ "..

    Και που να σε ειχα εδω ρε μακαριτη Ρασσελ..
    Εδω θα "καραφλιαζες",στην κυριολεξια..

    Βγαινουν λοιπον τα τομαρια της αλητοσυμμοριας πασοκ(σκυλια) και μας λενε καθε μερα καθε ωρα ,ρε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΩΡΑ,οτι ..θελουν να σωσουν την Ελλαδα!!!!~!!!!
    Ρε να σωσουν την Ελλαδα ρε!!

    Και απο τι να την σωσουν??
    Απο την .."χρεωκοπια"!!!!

    Και το λενε ετσι ασυστολα αλλα με τοση επιμονη που τελικα ο κοσμος λεει το μαυρο..ασπρο....

    Για να δουμε τι λεω,μακαριτη Ρασσελ.

    Το Σεπτεμβριο του 2009 το χρεος της Ελλαδος ηταν 300 δις ευρω.
    Το λενε οι ιδιοι οι αλητες της αλητοσυμμοριας πασοκ(σκυλια)!!!!

    Ενα χρονο μετα το χρεος ΣΧΕΔΟΝ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ!!!!!
    Εγινε 438 δις ευρω!!!!

    Και οι αλητες ,με την συνεργασια των (αλιτηριων) ΜΜΕ το ονομαζουν .."σωτηρια"!!!!

    Ειναι να τρελαινεται κανεις...

    Υ.Γ
    Τελικα ο στρατος χρειαζεται καποτε καποτε..

    Αν επενεβαινε τωρα και κρεμαγε αυτους τους αλητες ...
    Ε! πιστευω κατι θα γινοτανε..

    Μακαριτη Ρασσελ ,θα συμφωνουσες και συ μαζι μου πιστευω..

    κ.τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το γοργόν και χάριν έχει
    Λέει “..Λυπάμαι που αναγκάζομαι να γίνω καυστικός αλλά οι προοπτικές μαζικών επενδύσεων στην Ελλάδα από αξιόπιστους διεθνείς φορείς μοιάζουν με ευθυμογράφημα...”

    Αυτός θα πρεπε να γίνει επίτιμος περιφερειάρχης ανά την επικράτεια!

    Λέει "..Η προσέλκυση ξένων επενδύσεων προϋποθέτει ορισμένα δεδομένα. Το κυριότερο από αυτά είναι ταχύτατες διαδικασίες εγκατάστασης των σχετικών καινούργιων επιχειρηματικών μονάδων.."
    "..Με σημαία την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και άλλες απαραίτητες... ρυθμίσεις και εγκρίσεις.."

    Απομένει να υποδείξη και την εγκατάσταση των σχετικών καινούργιων επιχειρηματικών μονάδων, μιας κι ο Δούναβις δεν αντέχει άλλο, να γίνουν κατά μήκος των ακτών του Ασωπού ποταμού!

    Είναι και παραπονιάρης..
    Λέει "...οι επι μέρους υπηρεσίες θα κάνουν ότι είναι δυνατόν ώστε οι κατ΄εξαίρεση διαδικασίες εξπρές του ν/σ να εκτροχιαστούν. Με την συμβολή και της αναβλητικής δικαιοσύνης – πρωτοστατούντος του Συμβουλίου Επικρατείας – πολλές κινήσεις θα ματαιωθούν, ενώ άλλες θα οδηγηθούν στις ελληνικές καλένδες..".

    Ακούγεται σαν τηλεβόας προσέλκυσης, στην ατραπό του εφιάλτη, για την προλύανση της προσπέλασης των οικονομικών εκτελεστών των Δ.Ν.Τ.
    http://www.greektube.org/content/view/110868/2/

    Όταν έχεις τέτοιους οικονομολόγους ως πολιτικούς συμβουλάτορες τι να σε φοβίσουν οι οικονομικοί εκτελεστές
    http://www.greektube.org/content/view/110704/2/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΑΛΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΙΖΕΣ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΞΕΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΚΑΤΙ OFFSHORE ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΕΙΟΠΑΓΙΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ.
    ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ.
    ΕΧΕΤΕ ΠΟΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΑΝΑΒΙΚΟ Η ΚΑΤΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ.
    ΑΙΝΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΗ ΚΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ.
    ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΜ ΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ..ΕΙΝΑΙ ..ΕΙΝΑΙ...
    ΔΗΛΑΔΗ ΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΑΝ ΠΑΙΡΝΟΤΑΣ ΜΑΣ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΔΟΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΙ.
    ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΛΕΒΑΝΤΙΝΟΙ ΚΑΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΒΟΥΝΕ ΤΟ ΒΡΑΔΑΚΙ ΑΝΕΒΑΙΝΑΝΕ ..
    ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΚΑΜΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΑ ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΟΠΝΟΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ...
    ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΜΠΑΖΑ ΑΥΤΗ ΜΟΝΟ ΔΕ ΤΟΥ ΦΤΑΝΕΙ?
    ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΛΑΓΟΣ ΤΗ ΦΤΕΡΗ ΚΟΥΝΑΓΑ ΚΑΚΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνω απολυτα κ Ανδριανοπουλε με το αρθρο σας.
    Σιγουρα οι σοβαροι επενδυτες δεν ΕΙΝΑΙ ηλιθιοι να ερθουν σε ενα τοπο που εξ ορισμου η επενδυση τους θα παει στα χαμενα.
    Περιμενω να δω με το θαρρος της γραφιδας σας καποιο αρθρο να μας πειτε τις πταιει; με ονοματα και διευθυνσεις για την καταντια και την περιθωριοποιηση του τοπου.
    Η αποβιομηχανηση η αποβιοτεχνοποιηση,η μεταποιηση και η αποεμποριοποιηση προσφατως συνεβησαν τα τελευταια τριαντα χρονια στην χωρα και αν δεν με διαψευδει η μνημη μου εισασταν ενεργο μελος των κυβερνησεων που φερανε την Ελλαδα σε αυτη την καταντια.
    Σιγουρα δεν φερεται το βαρος της ευθυνης αποκλειστικα εσεις υπαρχουν χειροτεροι και πιο προκλητικοι πολιτικοι που προκαλεσαν τρομακτικα εγκληματα στην πατριδα και εις βαρος του λαου.
    Αυτο που θυμαμαι χαρακτηριστικα απο εσας ηταν η απελευθερωση των καυσιμων με στοχο την μειωση των τιμων!!!αν το ειδατε εσεις γραψτε το και σε εμας.
    Οτι δημοσια υγιης-κερδοφορα επιχειρηση παραχωρηθηκε στους ιδιωτες που το φωναζετε σαν πανακεια στην οικονομια οι υπηρεσιες και τα προιοντα τους εκτοξευθηκαν αντι να μειωθουν. Φωτεινο παραδειγμα ο ΟΤΕ που στην κυριολεξια γδερνει και το δερμα των καταναλωτων.Τους παραμυθενιους οργανισμους τα ΝΠΙΔ τα ΝΠΔΔ που δημιουργησαν κατα καιρους οι κυβερνησεις εξυπηρετησαν και εξυπηρετουν πολιτικες σκοπιμοτητες και γινανε αντρα πελατειακων σχεσεων και κομματικων τοποθετησεων που πληρωνε ο λαος.
    Σιγουρα ολες αυτες οι μαιμουδισιες εταιρειες και ινσττουτα που βαρυναν και βαρυνουν τον προυπολισμο αφου δεν εχουν θετικο ισοζυγιο και δεν θα ειχαν ποτε αφου δεν δημιουργηθηκαν για αυτο τον σκοπο αλλα για πολιτικες σκοπιμοτητες.
    Κοντα σε αυτες που εκ προιμιου ηταν για κλεισιμο ιδιωτικοποιησατε και τα φιλετα δηλαδη ΟΤΕ ΔΕΗ ΝΕΡΟ(οχι ακομα) ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΟΣΕ(στα χαρτια βρισκεται) με προσχημα το τερας που αναθρεψατε φτασατε στον επιθυμητο στοχο ΤΑ ΦΙΛΕΤΑ!! Αυτα θελουν οι επενδυτες ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ αντι πινακιου φακης με εξασφαλισμενα κερδη σε μια χωρα που δεν εχει καμια οικονομικη υποδομη σε πρωτογενη δευτερογενη ακομα και σε τριτογενη τομεα.
    Ηταν συνειδητη επιλογη ολων των κυβερνησεων να φερετε την χωρα σε αυτη την καταντια, προκειται περι αθλου. Ισοπεδωσατε τον ιδιωτικο Ελληνικο και ξενο βιομηχανικο τομεα ερημονωντας ολοκληρες βιομηχανικες περιοχες οπου απασχολουσαν χιλιαδες εργαζομενους απο τις περιφερειακες πολεις και χωρια αναγκαζοντας τον να αναζητησει στεγη σε γειτονικες και αλλες χωρες ,διαλυσατε καθε μορφη βιοτεχνιας στην Ελλαδα οπου υπηρχε παραγωγη και εξαγωγη!!! διαλυσατε τον αγροτικο τομεα δινοντας κομματικες επιδοτησεις με δανεια !!!αφηνοντας στην τυχη του και στο ελεος του Θεου, καταφερατε να γινουμε η μεγαλυτερη εισαγωγικη χωρα της Ευρωπης ωθωντας το εμποριο το οποιο σημερα κατακρεουργηθηκε και αυτο.
    Σειρα εχει ο δημοσιος τομεας και ο ορυκτος φυσικος πλουτος η καταστροφη εχει και αυτη τα επιπεδα της προς τα κατω.
    Σε λιγα χρονια θα ειμαστε ενα τελειωμενο και ξεπουλημενο οριστικα οικοπεδο που θα εχει αρκετους ιδιοκτητες και ενα ανομοιογενη λαο με σκυμμενο κεφαλι. Γραψτε λοιπον ενα αρθρο γυρω απο αυτο το θεμα αν πραγματικα εχετε το θαρρος. Οχι γενικολογιες και αφορισμους, συγκεκριμενα, ονομαστικα και με αποδοση ευθυνων.
    Καποια στιγμη σε αυτη την χωρα ολοι πρεπει να κανουμε την αυτοκριτικη μας και να αποδωσουμε τα του Καισαρος τω Καισαρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ Ανδρέα,

    σήμερα τα αισθήματα είναι αναμικτα, θα διαφωνήσω και θα συμφωνήσω μαζί σου.

    Λές, Οι νόμοι κατά κύριο λόγο δεν εφαρμόζονται από το ίδιο το ελληνικό κράτος και τα όργανά του, αποφεύγεις συστηματικά να ονομασεις,

    ποιοί είναι τα ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ;
    Τί πρέπει να κανουμε για να τα διορθώσουμε;

    Μιλάς για διαπόμπευση του ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
    Εγώ δεν διάβασα κανένα ονομα πλήν του κ. Βοσκόπουλου, τραγουδιστού και οχι επιχειρηματίου!

    Οσο για την αύξηση του ΦΠΑ, έχουν γνώση οι πολίτες. Ολοι πλέον παζαρεύουν την τιμή με τον καταστηματάρχη και μοιράζονται τον ΦΠΑ διοτι καλά γνωρίζουν πως ΦΠΑ στην Ελλάδα αποδίδουν μονο οι ΔΕΚΟ, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ και μερικά μεγάλα Σ-Μ.
    Για ολους τους υπολοιπους ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ οπως τους αποκαλείς, η αύξηση του ΦΠΑ συμβάλει εις την αύξηση των κερδών των και μονο δια αυτό τον λόγο δικαιολογώ την καθυστερημένη !!! υποχρέωση για επιστροφές ΦΠΑ !!! απο μερους της κυβέρνησης.

    Για αυτό σε συμβουλεύω,
    άσε τους Ελληνες επιχειρηματίες, ξερουν αυτοί τί εστί ελληνικό δημόσιο, απο αυτό ζούν και πορεύονται. Αυτοί είναι χειρότεροι απο τους χειρότερους κρατικοδίαιτους δημόσιους υπάλληλους.
    Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα είναι κρατικοδίαιτη, και επειδή είναι κρατικοδίαιτη δεν εχουμε ξένες επενδύσεις, πραγματικές επενδύσεις.

    Εδώ δεν επενδύουν ουτε οι Ελληνες εφοπλιστές.

    Εδώ δεν επενδύουν οι Ελληνες του εξωτερικού.

    Εδώ δεν επνδύουν οι πλούσιοι πολιτικοί μας.

    Εάν εσύ χρειαστείς ενα κηπουρό, Ελληνα θα προσλάβεις ή Ουκρανό;
    Φυσικά Ουκρανό.

    Βγές εξω απο το σπίτι σου, κοιτα γύρω να δείς, οσοι εχουν στεριώσει μια δουλειά, έχουν απο καπου ενα σίγουρο εισόδημα, μια σύνταξη απο το στρατό, μια αναπηρική σύνταξη, εχουν τις γνωριμίες και τις ακρες απο τον σύνδεσμο των συναδέλφων, εχουν γνωριμίες και ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ανοχη απο πλευρά των ΑΡΧΩΝ.

    Ποιος ξένος μπορεί να εχει αυτή τη μεταχείρηση, ποιος θα πατήσει στο μαγαζί του ξένου οταν στο μαγαζί του πρώην μπάτσου θα εχει ειδική μεταχείρηση.

    Καλά είναι αυτά που γράφεις αλλά δεν ισχύουν για την Ελλάδα.

    Εδώ δεν εχουμε Οικονομία.

    Εδώ εχουμε μπατσο-οικονομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το μεγαλύτερο ανέκδοτο είσαι εσύ κ.Ανδριανόπουλε.Δεν ξεχνάμε την πολιτικά τυχοδιωκτική διαδρομή σου,όπως και την συμπόρευσή σου με τον ΓΑΠ που τώρα κατακεραυνώνεις.
    Λούφαξε και μην μιλάς,θα ήταν η σοφώτερη κίνηση σου.
    ΚΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΦΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΞΗ ΤΗΝ ΠΕΤΡΙΝΗ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΟΜΜΑ.ΤΕΤΟΙΟ ΦΡΟΥΤΟ ΧΑΝΕΤΕ ΤΕΤΟΙΟ ΚΕΛΕΠΟΥΡΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΧΡΟΝΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΙΣΙΑΣ.Η ΦΑΡΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.ΞΕΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΓΟΠΑ ΤΣΙΓΑΡΟΥ.ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΔΟΥΝ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΟ ΚΑΤΟΥΡΙΟΥΝΤΕ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μαυρίστε τους δήθεν ανεξάρτητους συνδιασμούς πασοκογλυφτών, ο λύκος είναι ο ίδιος. Ετοιμάζονται μετά τις εκλογές για νέα φοροεπιδρομή.
    Θέλουν να μας εξαθλιώσουν οι λαμογιοκλέφτες.
    Τα φάγατε μόνοι σας τώρα να τα γυρίσετε πίσω.
    Τα δημοσιογραφικά και αγράμματα - άξεστα φερέφωνα τώρα έχουν βγάλει τον σκασμό. Τους ταίζουν από τις επιχορηγίες δηλαδή τις κλεψιες. Να ξέρουν ότι θα τα φέρουν πίσω είτε σε χρήμα είτε σε είδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κωλομάγουλε,
    Το πολιτικόν σας μέλλον οίον το του "κ." έβερτ και του "κ." κούβελα. . .
    "Good night.-"
    As mr samaras would say".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δε βαρέθηκες ρε Ανδρέα να γράφεις Εκθέσεις Ιδεών.

    Τάπαμε τα ξανάπαμε, με γενικολογες εκθέσεις που δεν δείχνουν ουτε εκθέτουν κανένα, δεν λύνεις προβλήματα.

    Μας τάπαν κι αλλοι.

    Μπορείς να μας πείς Ποίος φταίει να τον αλλάξουμε;

    Μπορείς να μας πείς ονόματα;

    Μπορείς να μας πείς Υπερεσίες;

    Μπορείς να μας πείς οτι μπορείς να μπείς μπροστά και θα κανεις αυτό και εκείνο,
    να σε ψηφίσουμε διαφορετικά,

    ποιούς προσπαθείς να καλύψεις και ποιον να κοροιδέψεις;

    Υ.Γ.
    Αν τα παραπάνω είναι επικίνδυνα για ενα φέρελπη πρώην πολιτικό σαν και σενα, μπορείς να ξανακερδίσεις την εκτίμηση των ψηφοφόρων σου, δίνοντα φιλικές συμβουλές του του τύπου.

    Ακόμα υπάρχει χρόνος, οσοι δεν πρόλαβαν, ακόμα προλαβαίνουν να σηκωθούν να φύγουν απο αυτή τη χώρα, να πάρουν τις οικογενειες τα παιδιά τους και να εξαφανιστούν οπουδήποτε.

    Και άσε τις Αρχές και τους θεσμούς να διαχειρίζονται την κουτοπονηριά και την κακή νοοτροπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ ΕΙΣΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΕΚΔΟΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. κ.τζων ΠΩΣ ΠΑΕΙ ΤΣΟΓΛΑΝΙ ΔΕΞΙΕ Η ΠΟΥΤΣΑ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟΣΟΥ????ΜΟΝΙΜΑ ΘΑ ΣΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑΣΑΣΟΥ ΚΑΘΑΡΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ενα μαγαζι που πριν το ευρω κοστιζε 90.000 δραχμες = 265 ευρω, ΜΕΤΑ το ευρω πηγε, ποσο λετε;
    . . . . . . 1.500 ευρω/μηνα ! = 500.000 δραχμες !!!
    γ ι α τ ι ; !
    Πες οτι το ενοικιασα. 1500 Χ 2 μηνες = 3000 ευρω προκαταβολη (στην καλυτερη περιπτωση) + 1500 ο τρεχον μηνας = 4500 ευρω συνολο...
    Προσλαμβανεις και δυο υπαλληλους, προς 850 ευρω το μηνα = 1700, εχεις το ΙΚΑ απο 350(!!!!) ευρω εκαστος = 700 ευρω το μηνα για ΙΚΑ, συνολο 1700+700=2400 ευρω για υπαλληλους,
    εχουμε ΔΕΗ, ΟΤΕ, Δημοτικα τελη, κλπ., πες κανενα 500 αρικο + 2400= 2.900 ευρω + 1500 ενοικιο = 4400 / μηνα β α σ ι κ α εξοδα
    ΕΑΝ κανω εισπραξη ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1000 ευρω την ημερα, με ποσοστο π.χ. 15% εχω κερδος 150 ευρω/ημερησια, που ανιστοιχουν στην καλυψη των ΒΑΣΙΚΩΝ εξοδων μου καθε μηνα.....

    Αρα τα εδοδα μου π ρ ε π ε ι να ειναι π ά ν ω απο 1000 ευρω /ημερα για να μπορω να εχω καποιο κερδος........
    Δηλαδη για καθε 100 ευρω α ν ω των 1000 θα εχω κερδος 15 ευρω
    αρα για ενα μεροκαματο π.χ. 100 ευρω θα πρεπει να εχω πωλησεις 700 ευρω π α ν ω απο το βασικο των 1000 ευρω/ημερησια (700Χ15%=105 ευρω κερδος).
    Τουτεστιν να κανω ημερησιο Τζιρο 1700 ευρω για να καρδιζω γυρω στα 85 με 100 ευρω ημερησια Χ 26 μερες =2.200 με 2.600 ευρω το μηνα . . . . . . .
    Α, ξεχασα την αμοιβη του ΛΟΓΙΣΤΗ . . . . . .
    Μετα απο ολα αυτα εχουμε και την Εφορια, που σε βλεπει σαν ΚΛΕΦΤΕΙ και αρχιζει το ενα και το αλλο . . . . . . . .
    Εαν η επενδυση μου κοστιζει π.χ. 300.000 ευρω και αφησω τα χρηματα σε προθεσμιακη καταθεση με 5%, θα εχω 15000 / ετησια . . . . .
    χ ω ρ ι ς να ειμαι στο δρομο 15 ωρες το 24 ωρο, χωρις αγωνιες κλπ.....


    Επομενως
    γ ι α τ ι να κανω επενδυση στην Ελλαδα
    που ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ, που η Εφορια σε θεωρει ΚΛΕΦΤΗ, που ολοι θελουν να παρουν αλλα κανεις δεν δινει;


    ..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση