GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναζητείται ...η Αριστερά!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός prevejohn@yahoo.gr    Δικαίως μιλάμε και κριτικάρουμε συνέχεια τα δύο κόμματα εξουσίας τα οποία είναι απόλυτα ...

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
prevejohn@yahoo.gr  
Δικαίως μιλάμε και κριτικάρουμε συνέχεια τα δύο κόμματα εξουσίας τα οποία είναι απόλυτα υπεύθυνα για τα σημερινά μας χάλια. Είδαμε μάλιστα και την προσπάθεια δύο βασικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ του κ. Πάγκαλου και του κ. Χυτήρη να μας ορίσουν συνυπεύθυνους για τα λάθη τις παραλήψεις και την αβλεψία τους στην διασπάθιση, για να μη πω το κλέψιμο, του δημοσίου χρήματος εδώ και χρόνια από τους επιτήδειους!!!
Ανέφερα τα παραπάνω για να καταλήξω στο ερώτημα, υπάρχει άλλη πολιτική λύση εκτός του...
 δικομματισμού;
Σίγουρα όλα θα ήταν αλλιώς αν υπήρχε μια ενωμένη και συγκροτημένη αριστερά η οποία θα άρθρωνε ένα σύγχρονο λόγο πάνω στα προβλήματα της εποχής και θα έδινε ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
Δυστυχώς όμως η πολυδιασπασμένη Αριστερά ταλανίζεται εδώ και χρόνια με τα δικά της εσωτερικά προβλήματα και δεν έχει πείσει ότι θα μπορούσε να είναι μία αξιόπιστη λύση στα αδιέξοδα της κοινωνίας μας.
Σκέφτομαι ότι τώρα είναι η μεγάλη της ευκαιρία μια και όλοι έχουν νιώσει στο πετσί τους τα αποτελέσματα της πολιτικής ανικανότητας των δύο μεγάλων κομμάτων. Αν την χάσει και τώρα, ίσως μετά να πάψει να έχει και λόγο ύπαρξης!!!

5 σχόλια

  1. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ , ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ , ΡΟΥΣΣΟΠΟΥΛΟΣ , ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ , ΚΟΝΤΟΣ , ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ , ΑΓΓΕΛΟΥ , ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ , ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ , ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ , ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ , ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ. ΤΩΡΑ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΑΜΑΝΑΚΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ
    ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ
    ΜΑΡΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ

    αα....στας Βρυξέλλας..το πολυτεχνείοοοοοοοοοοοοοΩΩΩΩΩΩΩΩ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Αναστάση, επειδη βλέπω οτι γράφεις συχνά και προσπαθείς να υπερασπίσεις τα ανυπεράσπιστα, πράγματα που τα καταλαβαίνει και ο πιο απλός νούς, ανήκεις στο χώρο του μεταλλαγμένου "ΠΑΣΟΚ" πολύ πιθανόν να είσαι κυβερνητικός {γιατί μόνο αυτοί που έχουν συμφέροντα και τους εξυπηρετεί αυτή η κυβέρνηση προσπαθούν να μας ωραιοποιήσουν το απεχθές έγκλημα που γίνεται σε βάρος του λαού} έχω να σου πώ μερικά πράγματα. Πρώτα απ όλα να αλλάξει άμεσα όνομα το κόμμα που κυβερνάει γιατί καμμιά σχέση δεν έχει με το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα. Το εκμεταλλεύτηκαν επιτυχώς κάποιοι για να αναρριχηθούν στην εξουσια με στόχο να υπηρετήσουν ξένα συμφέροντα βεβαίως με το αζημίωτο! Χρησιμοποιήθηκαν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ για να ανέλθουν κάποιοι που υπερασπίζονται και επιδιώκουν την "παγκόσμια διακυβέρνηση" και οτι "χάσαμε την Εθνική μας κυριαρχία" [την παρέδοσαν για την ακρίβεια ανευ όρων}...έφεραν το ΔΝΤ χωρίς να μας χρειάζεται αποδειγμένα {ΔΗΜΙΟΎΡΓΗΣΑΝ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ για να πιστέψουμε οτι μας χρειάζεται και να παραδώσουν αλυσοδεμένη τη χώρα}.Πιστεύω οτι αυτή την μεγάλη προδοσία την αντιλαμβάνονται κυρίως αυτοί που έδιναν για χρόνια αγώνες για το ΠΑΣΟΚ...Και τώρα η χαριστική βολή, η"κάρτα συναλλαγών" και η "κάρτα του πολίτη". Και σε πείσανε οτι οτι με την κάρτα συναλλαγών θα απαλλαγείς απο την συγκέντρωση αποδείξεων και οτι κάποιοι δεν θα φοροδιαφεύγουν.Ομως δεν σου είπανε οτι μ αυτές τις δύο κάρτες θα σε τυλίξουνε σε μια κόλλα χαρτί.. οτι θα πάψεις να είσαι ο Αναστάσης αλλα θα είσαι ένας αριθμός στο σύστημα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που θα ελέγχεται και θα παρεμβαίνουν σε κάθε περίπτωση τα κέντρα Βρυξελλών, Αμερικής κλπ..{ο Χίτλερ θα ζήλευε τα συστήματά τους..} οτι θα γνωρίζουν τα πάντα για σένα μέχρι και το πότε πάς στην τουαλέτα..οτι θα γίνεις μια ηλεκτρονική μαριονέτα και θα σε χειρίζονται όπως θέλουν σ αυτόν τον ηλεκτρονικό θίασο..χωρίς να το καταλάβεις θα έχεις χάσει πλήρως την ελευθερία σου...και ίσως αν ψάξεις μπορεί να έχεις και συγγενείς που κάποτε, στο παρελθόν έδοσαν και την ζωή τους για την ελευθερία...Μετα την ηλεκτρονική ταυτότητα που την ονόμασαν "καρτα του πολίτη" και θα ταυτίζεσαι μ αυτήν, θα ακολουθήσει το τσιπάρισμα στο χέρι ή στο μέτωπο {για να μην μπορείς να ξεφύγεις με κανένα τρόπο... ΥΓ Αγωνίστηκα κι εγώ για πολλά χρόνια για το Πασοκ. Σήμερα νιώθω κάτι παραπάνω απο προδομένος...και κατι άλλο στην Αγγλία ο κόσμος επαν μαρτύρεται...αστάτησε και δεν την δέχτηκαν αυτή την ηλεκτρονική κάρτα και σε άλλες χώρες ο κόσμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε Αναστάση, επειδη βλέπω οτι γράφεις συχνά και προσπαθείς να υπερασπίσεις τα ανυπεράσπιστα, πράγματα που τα καταλαβαίνει και ο πιο απλός νούς, ανήκεις στο χώρο του μεταλλαγμένου "ΠΑΣΟΚ" πολύ πιθανόν να είσαι κυβερνητικός {γιατί μόνο αυτοί που έχουν συμφέροντα και τους εξυπηρετεί αυτή η κυβέρνηση προσπαθούν να μας ωραιοποιήσουν το απεχθές έγκλημα που γίνεται σε βάρος του λαού} έχω να σου πώ μερικά πράγματα. Πρώτα απ όλα να αλλάξει άμεσα όνομα το κόμμα που κυβερνάει γιατί καμμιά σχέση δεν έχει με το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα. Το εκμεταλλεύτηκαν επιτυχώς κάποιοι για να αναρριχηθούν στην εξουσια με στόχο να υπηρετήσουν ξένα συμφέροντα βεβαίως με το αζημίωτο! Χρησιμοποιήθηκαν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ για να ανέλθουν κάποιοι που υπερασπίζονται και επιδιώκουν την "παγκόσμια διακυβέρνηση" και οτι "χάσαμε την Εθνική μας κυριαρχία" [την παρέδοσαν για την ακρίβεια ανευ όρων}...έφεραν το ΔΝΤ χωρίς να μας χρειάζεται αποδειγμένα {ΔΗΜΙΟΎΡΓΗΣΑΝ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ για να πιστέψουμε οτι μας χρειάζεται και να παραδώσουν αλυσοδεμένη τη χώρα}.Πιστεύω οτι αυτή την μεγάλη προδοσία την αντιλαμβάνονται κυρίως αυτοί που έδιναν για χρόνια αγώνες για το ΠΑΣΟΚ...Και τώρα η χαριστική βολή, η"κάρτα συναλλαγών" και η "κάρτα του πολίτη". Και σε πείσανε οτι οτι με την κάρτα συναλλαγών θα απαλλαγείς απο την συγκέντρωση αποδείξεων και οτι κάποιοι δεν θα φοροδιαφεύγουν.Ομως δεν σου είπανε οτι μ αυτές τις δύο κάρτες θα σε τυλίξουνε σε μια κόλλα χαρτί.. οτι θα πάψεις να είσαι ο Αναστάσης αλλα θα είσαι ένας αριθμός στο σύστημα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που θα ελέγχεται και θα παρεμβαίνουν σε κάθε περίπτωση τα κέντρα Βρυξελλών, Αμερικής κλπ..{ο Χίτλερ θα ζήλευε τα συστήματά τους..} οτι θα γνωρίζουν τα πάντα για σένα μέχρι και το πότε πάς στην τουαλέτα..οτι θα γίνεις μια ηλεκτρονική μαριονέτα και θα σε χειρίζονται όπως θέλουν σ αυτόν τον ηλεκτρονικό θίασο..χωρίς να το καταλάβεις θα έχεις χάσει πλήρως την ελευθερία σου...και ίσως αν ψάξεις μπορεί να έχεις και συγγενείς που κάποτε, στο παρελθόν έδοσαν και την ζωή τους για την ελευθερία...Μετα την ηλεκτρονική ταυτότητα που την ονόμασαν "καρτα του πολίτη" και θα ταυτίζεσαι μ αυτήν, θα ακολουθήσει το τσιπάρισμα στο χέρι ή στο μέτωπο {για να μην μπορείς να ξεφύγεις με κανένα τρόπο... ΥΓ Αγωνίστηκα κι εγώ για πολλά χρόνια για το Πασοκ. Σήμερα νιώθω κάτι παραπάνω απο προδομένος...και κατι άλλο στην Αγγλία ο κόσμος επαν μαρτύρεται...αστάτησε και δεν την δέχτηκαν αυτή την ηλεκτρονική κάρτα και σε άλλες χώρες ο κόσμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αδύνατον να χωνέψουν οι Ευρωπαίοι το ηχηρό πολιτικό χαστούκι που έφαγαν η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. από τη νεοεκλεγείσα δεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας, η οποία αρνήθηκε επιδεικτικά να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις τους, προκειμένου να τους χορηγήσουν ένα δάνειο δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιβάλει πρόσθετα μέτρα λιτότητας στον ουγγρικό λαό επειδή έτσι θέλουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί.

    «Πραγματικό χλευασμό επιφύλαξε η ουγγρική κυβέρνηση στο Δ.Ν.Τ. και στην Ε.Ε. που έστειλαν αντιπροσωπείες τους για να εκτιμήσουν το πρόγραμμα βοήθειας στην Ουγγαρία», έγραψε η γαλλική «Λιμπερασιόν»

    «Η νέα ομάδα που βρίσκεται στην εξουσία στη Βουδαπέστη φαίνεται να θέλει να απαλλαγεί από τους όρους του δανείου. Αυτό είναι επικίνδυνο» γράφει η «Μοντ» και συνεχίζει: «Τα πάντα εξελίσσονται σαν να προτίθεται ο Βίκτορ Όρμπαν, ο νέος πρωθυπουργός, να αναιρέσει το λόγο που έχει δοθεί στην Ε.Ε. και στο Δ.Ν.Τ. Ο Όρμπαν επιδεικνύει ανοιχτά μια προκλητική και προσβλητική αναίδεια απέναντι στους πιστωτές του»!

    «Προκαλώντας τους πιστωτές της, η Ουγγαρία αρνείται περαιτέρω σφίξιμο του ζωναριού», έγραψαν π.χ. στους τίτλους σχετικής ανάλυσής τους οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και υπογράμμιζαν: «Η προκλητική στάση... αποτυπώνει την κόπωση και την αντίσταση που απειλεί να προκαλέσει σε όλη την Ευρώπη η συνεχιζόμενη ώθηση για δημοσιονομική ορθότητα»

    «Η Ουγγαρία θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη με μια αντίστοιχη απόφαση τέτοιων διαστάσεων» έγραψε η γερμανική «Φράνκφουρτ Αλγκεμάινε» την παραμονή της ψήφισης του νόμου για την έκτακτη φορολόγηση των τραπεζών από το ουγγρικό κοινοβούλιο, η οποία έλαβε ήδη χώρα από την περασμένη εβδομάδα"

    Το 80% του ουγγρικού τραπεζικού συστήματος ελέγχεται από... ξένες τράπεζες - πρωτίστως αυστριακές και γερμανικές, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές!

    Πρακτικά, λοιπόν, από τα 700 εκατομμύρια ευρώ ένα τεράστιο τμήμα θα το πληρώσουν όχι οι Ούγγροι τραπεζίτες και παράγοντες του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά οι... Ευρωπαίοι!

    Όσον αφορά δε στην έλλειψη ρευστότητας που ενδέχεται να παρουσιάσουν κάποιες τράπεζες στην Ουγγαρία εξαιτίας της έκτακτης φορολογίας, αυτή θα καλυφθεί μέσω προσφυγής στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οπότε πάλι οι Ευρωπαίοι θα πληρώσουν!

    ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΚΩΛΟΠΑΣΟΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση