GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θέλουν ή όχι αξιόμαχη Αστυνομία;...

Από την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ    Άλλο ένα ανάλγητο χτύπημα στο αστυνομικό σώμα, έρχεται να αποτελειώσει ό,τι με σύν...

Από την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  
Άλλο ένα ανάλγητο χτύπημα στο αστυνομικό σώμα, έρχεται να αποτελειώσει ό,τι με σύνεση και αυτοσυγκράτηση, προσπαθούμε εδώ και μερικούς μήνες να διασώσουμε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται η περικοπή ακόμα και των κονδυλίων των νυχτερινών και για την πέραν του πενθημέρου εργασία, λες και η αστυνόμευση γίνεται αλά κάρτ, λες και η εγκληματικότητα έχει ωράρια, λες και οι κακοποιοί εξημερώθηκαν λόγω …Μνημονίου και δεν απαιτείται πλέον ολόκληρες υπηρεσίες (Ασφάλεια, γήπεδα κλπ) να εργάζονται Κυριακές, αργίες, τη νύχτα κλπ…
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η Ομοσπονδία μας από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η οικονομική κρίση, δίνει ένα τιτάνιο αγώνα για να προστατέψει το εισόδημα όλων, αλλά και για να...
 κρατήσει όρθιο τον Αστυνομικό Οργανισμό, τονίζοντας ότι ασφάλεια χωρίς κονδύλια δεν γίνεται.
Κατ’ αρχήν, όταν ανακοινώθηκαν οι ισοπεδωτικές περικοπές μισθών και επιδομάτων, αγωνιστήκαμε για να έχουμε ίση μεταχείριση με τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους και να εξαιρεθούν τα νυχτερινά και η πέραν του πενθημέρου εργασία και κατορθώσαμε τότε με πολύ κόπο να πείσουμε τους κυβερνώντες ότι είχαμε δίκιο. Υπήρξε στη συνέχεια η λαίλαπα του ασφαλιστικού, όπου και πάλι με πολύ κόπο, πείσαμε ότι πρέπει να αναγνωριστούν οι ιδιαιτερότητες των ενστόλων κάτι πάλι που έχει σχέση με την εκτός κανονικού ωραρίου εργασία, γιατί η Αστυνομία δουλεύει 7 ημέρες την εβδομάδα και 24 ώρες το 24 ωρο και σε ένα βαθμό το αυτονόητο αυτό, κατορθώσαμε να πείσουμε ώστε να γίνει αποδεκτό.
Αντελήφθησαν οι κυβερνώντες ότι η 24ωρη απασχόληση, η υπερεργασία μας, η προσφορά υπηρεσιών πέραν του πενθημέρου και τη νύχτα, δεν αμείβονται πραγματικά, καθώς δεν εφαρμόζεται η εργατική νομοθεσία, αλλά καταβάλλονται κάποια «ψίχουλα»…
Τώρα, κι ενώ είχαμε λάβει τις διαβεβαιώσεις των κυβερνώντων ότι δεν θα υπάρξουν άλλες περικοπές, μας λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τα πενθήμερα και τα νυχτερινά. Ήδη υφίσταται ζήτημα αποπληρωμής των νυχτερινών. Αν είναι δυνατόν!!!
Αδυνατούμε να κατανοήσουμε πρακτικές που απαξιώνουν την ΕΛ.ΑΣ., αποδομούν τη λειτουργία των υπηρεσιών και τορπιλίζουν την εργασιακή «ειρήνη».
Τελικά, θέλουν αξιόμαχη και αποτελεσματική αστυνομία που ενδιαφέρεται για το προσωπικό της και για τον πολίτη; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
Θέλουμε ακόμα να πιστεύουμε ότι το ζήτημα ανάγεται στο επίπεδο της γραφειοκρατικής – τεχνικής αντιμετώπισης, καθώς το τόσο, λόγω κυρίως έλλειψης δύναμης, καταπονούμενο αστυνομικό προσωπικό για την εκπλήρωση της αποστολής του, βρίσκεται σε κατάσταση οριακής αντοχής.
Σε κάθε περίπτωση καλούμε όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα, αν μη τι άλλο για να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπειά μας αλλά και το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας.

17 σχόλια

  1. ΛΥΠΑΜΕ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΝΕΑΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΟΥΣ.ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΛΑΙΨΕΙΣ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ.ΕΔΩ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΩΣΤΗ .ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ.ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΣ.ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΣΑΣ .ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ.ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΤΕ ΨΙΧΟΥΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας προσέξουν όλοι οι φορείς τι κάνει η κυβέρνηση σε βάρος των υπηρετούντων στο Αστυνομικό Σώμα.
    Πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι κυβερνώντες ότι οι Αστυνομικοί δεν έχουν ανθρώπους που τους ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΝ.
    Μην κάνετε περικοπές στα όσα δικαιούνται το αξίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι μπάτσοι είναι τα σκυλιά των αφεντικών, οποτε πάιρνουν ότι τους αξίζει ως σκυλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι αστυνομικοί εκτός όρισμένων εξαιρέσεων βρίσκονται κάθε μέρα σε ΠΟΛΕΜΟ με το κοινό έγκλημα,την τρομοκρατία,τους εμπόρους ναρκωτικών, το οικονομικό έγκλημα,την πορνεία κλπ
    Ολοι θέλουμε ένα αστυνομικό σε κάθε μας βήμα γιατί ο αστυνομικός αντιπροσωπεύει την εξουσία του κράτους.
    Δεν προσυπογράφω βέβαια το αμίμητο "το κράτος είστε εσείς" που είπε κάποτε ο μητσοτάκουλας.
    Οι πολεμιστές λοιπόν της καθημερινότητας υπολείπονται κατά πολύ των προνομοίων των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων που κατ ουσία δεν κάνουν τίποτα !!!
    Ολο έπαρση αλλαζονία και θεωρία αφ υψηλού.Εκεί να επικεντρώσει τα κοψίματα το κράτος και να ενισχύσει τους αστυνομικούς που όπως έχουν τα πράγματα η δουλειά τους κάθε μέρα θα είναι και πιό δύσκολη.
    Το μνημόνιο, οι φόροι και εντελει η φτώχεια δημιουργούν κλίμα για την αυξηση της εγγκληματικότητας λειστείες,πορνεία,ναρκωτικά λαική έκρηξη.
    Λεφτά να δώσει λοιπόν το κράτος στον αστυνομικό γιατί από αυτόν περιμένουμε όλοι να μας προστατεύσει.
    Από την άλλη όμως όπου συλλαμβάνεται επίορκος να τα παίρνει,να αδιαφορεί κλπ ..τότε να πηγαίνει στο σπίτι του !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ::: " ΑΦΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ?? ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΝΝΟΩ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΜΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΩΝ. ΠΡΩΤΑ ΑΠΌΛΑ, ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΕΚΤΕΙΘΕΣΤΕ ΩΣ ΜΗ ΝΟΗΜΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΑ. (2ον) ΟΤΑΝ ΒΓΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΒΑΡΑΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΣΑΣ. ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ, Ο ΛΑΟΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ: ""ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ""

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι πιστολέρο της δοσίλογης συμμορίας διαμαρτύρονται.

    Ρε δε γαμιέστε, για καλό δεν είσαστε. Εκεί αν σας χρειαστούμε τεμπελιάζετε. Πουτ δε κοτ ντάουν, ένοπλο νταηλίκι και μαφία. Σιχτίρ μαλάκες, παράσιτα, ψυχοπαθείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ,ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ 3 0 0 ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ...ΑΝΤΖΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η κυβέρνηση έχει λόγο που σας κόβει από τους μισθούς σας.
    Τώρα που θα αρχίσετε να πεινάτε, θα χτυπάτε με πιό πολύ μίσος τους διαδηλωτές, τους γέρους, τις γριές, τους φοιτητές, και τις ζαρντινιέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επειδή ο ΓΑΠ και ο Παπακωνσταντίνου προς στιγμήν σερβίρουν καφέδες στους εκπροσώπους της Τρόικας, οποιαδήποτε διαβεβαίωση κάνουν περί μη επιβολής νέων μέτρων έχει την αξία και το “βάρος” των απόψεων του υπηρετικού προσωπικού που ό,τι και να πει τον τελευταίο λόγο έχει το αφεντικό.

    Άλλωστε όταν “φας” το ψέμμα μία φορά και το συγχωρέσεις (π.χ. λεφτά έχουμε) εξίσου εύκολα ανέχεσαι και το δεύτερο και το τρίτο …..

    Μόνο αν καταποντιστούν στις επερχόμενες εκλογές και απειληθούν με κοινωνικές εξεγέρσεις (κατάληψη της Βουλής, καθιστικές πολύωρες διαμαρτυρίες στο Σύνταγμα, μαζική παύση πληρωμών “νταβατζιλίδικων” κονδυλίων κ.λ.π.) υπάρχει περίπτωση να μας ακούσουν και να μαζευτούν. Άλλωστε λεφτά υπάρχουν
    ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μονο ανωνυμα βριζουν τους αστυνομικους.Αν ειναι μαγκες και οχι αρχιδακια ας τους κατηγορουν επωνυμα και οταν τους χρειαστουν-γιατι παντα αυτους φωναζουν πρωτα-να τους γραψουν αυτοι στα αρχιδια τους και να τους αφησουν να τα βγαλουν περα μονοι τους.Θα το ηθελαν αυτο οι ψευτομαγκες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΩΠΑ ΡΕ ΑΝΤΡΑΚΛΑ.......
    ΑΝΩΝΥΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕ ΤΗΣ ΠΟΥΤΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΙΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ , ΑΡΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ . ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΝΕΤΕ , ΟΠΟΙΟΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ . ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΤΕΜΠΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εσύ ο 8.15, ρουφιανάκο της αστυνομίας. Κάποιο λόγο έχεις και τους γλύφεις.
    Αφού ξέρεις ρε άχρηστο υποκείμενο ότι η αστυνομία μόνο παπάκια ξέρει να σταματάει για να γράφει κλήσεις.
    Οι διαρήκτες αλωνίζουν, οι τσαντάκηδες το ίδιο, τα ναρκωτικά θερίζουν τα παιδιά, οι μπράβοι κάνουν κουμάντο στη νύχτα. Θες και άλλα?
    Μήπως οι κολλητοί σου οι μπάτσοι είναι πίσω απ'όλα αυτά?
    Και προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρέπει να τους στηρίξουμε?
    Οταν θα ξεκινήσει η οργή του λαού να δω με ποιού το μέρος θα πάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νεοκλής ο Καλλιθεάτης8 Οκτ 2010, 11:02:00 μ.μ.

    Πριν 3-4 χρόνια ένας ψευτόμαγκας πάντα έβριζε, χωρίς λόγο όποιον αστυνομικό έβλεπε [πάντα βέβαια από πίσω]. Μια μέρα τον σταμάτησαν οι τροχονόμοι γιατί δεν φορούσε κράνος. Όταν τον πλησίασε ο τροχονόμος και πριν ακόμη του μιλήσει ο ψευτόμαγκας ΚΑΤΟΥΡΗΘΗΚΕ στην κυριολεξία. Έκτοτε εξαφανίσθηκε από την καφετέρια που ερχόταν.
    Το περιστατικό το θυμήθηκα όταν διάβασα τον 05,34μμ/8-10-10, ίσως να είναι αυτός ο ψευτόμαγκας, γιατί έτσι αποκαλούσε τους αστυνομικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 20/9/2010.
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΕΝΘΗΜΕΡΑ - ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΛΥΘΗΚΕ.
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΑΖΑΝ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΕΝΩ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΠΟΥ "ΚΟΙΜΟΤΑΝ" ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΚΑΤΑ 20% ΤΗΝ ΔΑΠΑΝΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΙΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΑΥΤΟΙ/"ΈΚΑΝΑΝ ΠΑΡΤΥ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για τον Νεοκλή τον Καλλιθεάτη, τέτοιοι σαν αυτόν είναι πολλοί και μάλιστα τα πρώτα ρουφιανάκια που το παίζουν μαγκάκια και ξερόλες.
    Όταν δουν αστυνομικό τρέχουν με την γλώσσα έξω από ένα χλμ μακρυά, για να πουν μια καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φέρτε τα κλεμμένα πίσω, για να πληρωθούν οι αστυνομικοί.
    Μην στερείτε από τους αστυνομικούς αυτά που δικαιούνται, είναι οι μόνοι που αξίζουν.
    Αυτοί αγωνίζονται για να έχουμε ησυχία, τάξη και ασφάλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση