GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φόροι και ο δρόμος προς την τυραννία...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου http://www.andrianopoulos.gr/    Υπάρχει μια στρεβλή αντίληψη για τους φόρους. Οποτε το δημόσιο έχει προβλήματ...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου
http://www.andrianopoulos.gr/
  
Υπάρχει μια στρεβλή αντίληψη για τους φόρους. Οποτε το δημόσιο έχει προβλήματα, που δεν του τα έχουν δημιουργήσει οι φορολογούμενοι πολίτες βεβαίως, στρέφεται στην αύξηση της φορολογίας για να τα λύσει. Και μάλιστα, οι θεωρητικοί της λεγόμενης κοινωνικής ευαισθησίας επιμένουν, οι φόροι πρέπει να αφορούν το εισόδημα. Να μην είναι έμμεσοι δηλαδή, αλλά να χτυπούν στην τσέπη όσων κερδίζουν από την δουλειά τους λεφτά. ΟΙ έμμεσοι θεωρούνται άδικοι. Γιατί είναι άδικοι παραμένει μυστήριο. Χτυπάνε, λέει το σχετικό επιχείρημα, εξ ίσου πλούσιους και φτωχούς. Μα οι πλούσιοι είναι λογικό να αγοράζουν περισσότερα πράγματα. Να κάνουν πολύ...
 περισσότερες καταναλωτικές δαπάνες. Πληρώνουν λοιπόν λογικά και περισσότερους έμμεσους φόρους. Αν οι φτωχοί αγοράζουν εξ ίσου πολλά πράγματα με τους εύπορους, τότε δεν είναι φτωχοί. Η, ακόμα χειρότερο, κρύβουν τα πραγματικά τους εισοδήματα. Κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί από τους έμμεσους φόρους. Εκεί πραγματικά εξοβελίζεται η φοροδιαφυγή.
Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να μπαίνουν έμμεσοι φόροι. Το σωστό είναι να επιβάλλονται όσο το δυνατόν λιγότεροι φόροι. Είτε έμμεσοι, είτε άμεσοι. Και το κράτος να κάνει λιγότερες δαπάνες. Για να υπάρχει ισορροπία. Και να μην προκαλούνται προβλήματα. Το ενοχλητικό βρίσκεται στην εμμονή κάποιων να αδιαφορούν στην ουσία για τα έξοδα του δημοσίου. Και να επιμένουν στην φορολόγηση των εισοδημάτων, κυρίως των υψηλότερων από αυτά, για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων του κράτους. Σπάνια κάποιοι ενδιαφέρονται να μάθουν γιατί δημιουργούνται αυτά τα ελλείμματα. Αυτό που κυρίως απασχολεί όσους παίρνουν τις αποφάσεις είναι η επιβάρυνση της τσέπης των πολιτών.
Κι εδώ έρχεται το ζήτημα της αιτιολόγησης του φόρου στα εισοδήματα. Η μάλλον της αδιαφορίας για την αιτιολόγησή του. Ωσάν οι παραγωγικά εργαζόμενοι να αξιοποιούν περιουσιακά στοιχεία που τους έχει παραχωρήσει το κράτος κι οφείλουν να του πληρώνουν κάποια τέλη για την χρησιμοποίησή τους. Το κράτος δεν αποτελεί όμως κάποια υπερβατική οντότητα που παραχωρεί εξουσίες, δικαιώματα και περιουσιακά στοιχεία. Το κράτος αντίθετα υπάρχει για να τα προστατεύει. Τα δικαιώματα των πολιτών, όπως η απαίτηση προστασίας της ιδιοκτησίας, δεν εξαρτώνται από τις διαθέσεις του κράτους. Αποτελούν απαιτήσεις απέναντί του, σαν αντάλλαγμα για τα οικονομικά βάρη που οι πολίτες φέρουν για την ύπαρξή του. Αλλά κι επειδή τα δικαιώματα αυτά εμφανίζονται ταυτόχρονα, αν όχι πριν, από την δημιουργία του κράτους.
Υπάρχουν εν τούτοις υποστηρικτές της άποψης πως το κράτος έχει το δικαίωμα να αφαιρεί μέσω του φόρου εισοδήματα από τους πολίτες για «τους κοινωνικούς του σκοπούς». Ποιοι είναι και πως ορίζονται οι σκοποί αυτοί δεν γίνεται ποτέ σαφές. Η δύναμη της κάλπης είναι πως νομιμοποιεί τις παροχές προς συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Δεν μπορεί όμως να νομιμοποιήσει την αφαίρεση εισοδήματος από τους μεν για παροχές στους δε. Οι πολίτες, μέσω του θεωρητικού κοινωνικού συμβολαίου που έχει διατυπώσει ο Ρουσώ έχουν συμφωνήσει σε εκχώρηση κυριαρχίας για το κοινό καλό. Οχι όμως και για οικονομικές παρεμβάσεις σε βάρος τους. Πολλοί συγχέουν την ομοφωνία των πολιτών σε κινήσεις αντιμετώπισης κοινωνικών προβλημάτων (έργα υποδομής, σχολεία κλπ) που βασικά αναφέρεται σε εγκρίσεις δαπανών, με την επιβολή φόρων για την συντήρηση του κράτους. Που σημαίνει την επιλεκτική επιβάρυνση ορισμένων, και την αφαίρεση εισοδήματος από την τσέπη τους. Που στηρίζεται το δικαίωμα των κρατικών αρχών να κάνουν κάτι τέτοιο;
Όταν μειώνονται οι φόροι ορισμένοι ομιλούν για παροχές στους πλούσιους*. Παροχές όμως από που; Αν ο Κώστας καλλιεργεί στο κτήμα του πορτοκάλια και μαζέψει ένα και το φάει, είναι δυνατόν να ισχυρισθεί κανείς πως το πορτοκάλι αυτό έρχεται από τον Μιχάλη; Κανείς δεν χρηματοδοτεί τους πλούσιους. Απολαμβάνουν απλά τους καρπούς της πετυχημένης δουλειάς τους. Πρέπει λοιπόν να τιμωρηθούν, επειδή ακριβώς είναι παραγωγικοί και κερδισμένοι; Το εισόδημα είναι προιόν ατομικής προσπάθειας. Εχει σαν βάση την περιουσία των ατόμων που το πετυχαίνουν, κι όχι τα περιουσιακά στοιχεία της εκάστοτε κυβέρνησης η κάποιου αφηρημένου συλλογικού «εμείς». Ιδιαίτερα ο φόρος στην περιουσία είναι εντελώς απαράδεκτος. Τα ακίνητα που έχει κάποιος είναι αγορασμένα από ήδη φορολογημένα εισοδήματα, πλήρωσε φόρους για την κατασκευή τους και πληρώνει φόρους για την όποια μεταβίβασή τους. Τι νόημα λοιπόν έχει ο φόρος για την κατοχή τους; Αυτό συνιστά διαδικασία δήμευσης, κι αποτελεί παραβίαση ατομικού δικαιώματος.
Ακόμα κι αν τα χρήματα που κάποιοι κερδίζουν εργαζόμενοι θεωρούνται απαραίτητα για την διάσωση του κράτους, δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει πως το κράτος αυτό δημιουργήθηκε για να προστατεύει τα ατομικά δικαιώματα που ο καθένας μας έχει εξασφαλίσει από γεννησιμιού του. Δικαιώματα δηλ. που υπάρχουν ανεξάρτητα από το όποιο κράτος. Αντίθετα, στα μάτια των κρατιστών το κάθε δικαίωμα, και η κάθε είδους βέβαια ιδιοκτησία, προέρχεται από το κράτος. Το δημόσιο αναδεικνύεται σαν το υπέρτατο αγαθό όν, ενώ οι πολίτες περιορίζονται στο επίπεδο του δουλοπάροικου που εξαρτάται από τις διαθέσεις, την καλή πρόθεση και τις εύνοιες των εκάστοτε κυβερνήσεων. Αυτές είναι βέβαια απόψεις που, όταν κυριαρχήσουν, οδηγούν αναπόφευκτα στην τυραννία.

* Βλ. λ.χ. Paul Krugman, “Now That’s Rich” .The New York Times, 22/08/2010

20 σχόλια

  1. Εχω την εντυπωση οτι οι ψηφοφοροι της Νεας Δημοκρατιας ( του κυριου καραμανλη οπως ελεγε και το βλακα γιοργο),διεπραξαν τρομερο σφαλμα ,εγκληματικο θα ελεγα ,που δεν εξελεξαν προεδρο της Ν.Δ το Ψωμιαδη..

    Δυστυχως παιδια αυτη ειναι η αληθεια.

    Θα τους ειχε παρει φαλαγγι αυτους τους αλητες της αλητοσυμμοριας πασοκ(σκυλια ,ο Ψωμιαδης...

    Θα τους ειχε γαμισει τα ραμματα!!

    Και τωρα θα ζηταγε εκλογες ,γιατι η Ν.Δ θα βρισκοταν παρασαγγας μπροστα απο την αλητοσυμμορια...

    Ο σαμαρας καλο παιδι ,αλλα ειναι λιγος και ανεπαρκης..
    Δεν κανει για αρχηγος της Ν.Δ.

    Οριστε!
    Με τοσους φορους επιπλεον,με το ΔΝΤ,με κομμενα επιδοματα ,αδειες και λοιπα,με 23% ΦΠΑ,με διεθνες φτυσιμο σε αυτη την αλητοσυμμορια ,με ενα ηλιθιο καθυστερημενο βλακα για πορδηπουργο και η Ν.Δ εξακολουθει να υπολειπεται της αλητοσυμμοριας.
    Και μην μου πειτε οτι οι δημοσκοπησεις ειναι "φτιαχτες".
    Εν μερει ΝΑΙ! ΕΙΝΑΙ, αλλα η αλητοσυμμορια εξακολουθει να προηγειται.
    Με λιγωτερα ποσοστα στα σιγουρα,αλλα εξακολουθει να προηγειται.
    Και αυτο ειναι εγκληματικο.

    Και υπευθυνος ειναι ο σαμαρας.

    κ.τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακουσα χτες προχτες αυτο το εφταμηνιτικο γατί λοβερδο που τον εκανε υπουργο αρρωστων και υγιεινης διατροφης και περπατημα (και δεν ξερω πως αλλιως "μετονομασανε" το Υπουργειο Υγειας,ορος ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΩΤΑΤΟΣ και ΑΚΡΙΒΕΣΤΑΤΟΣ), να λεει οτι τον ..Μαρτιο θα παραιτηθει αν δεν δινουν φαρμακα (DEPON αν καταλαβα καλα για ολες τις αρρωστιες) και αν δεν βαλουν κομπιουτερ τα φαρμακεια και αν οι προμηθευτες δεν δινουν τζαμπα υλικο, και κατι τετοια!!

    Το ποσο αξια εχει αυτη η δεσμευση αυτηνης της λινατσας την ξερουμε.

    Ειναι η ιδια με τα τρια .."ΔΕΝ",αυτηνης της μαιμους.

    Το θεμα ομως ειναι αλλο.
    ΠΩΣ ΞΕΡΕΙ οτι θα ειναι ..υπουργος μεχρι το μαρτιο αυτη η χαμουρα??

    Ειναι σιγουρος οτι δεν θα βγει κανενας Παπαδοπουλος ??
    ΠΩΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ??

    Και ξερετε αγαπητοι μου αν βγει κανενας καινουργιος Γ.Παπαδοπουλος
    αυτο το γατί θα ειναι απο τους πρωτους 15-20 που τα αχρηστα κουφαρια τους θα βρωμιζουν την πλατεια Συνταγματος κρεμασμενα στις κρεμαλες..

    Δεν μπορει να μην σκεφτεται κανεις απο το στρατευμα σαν τον αειμνηστο Παπαδοπουλο.

    Δωστε μου εμενα το στρατο για 24 ωρες και θα δειτε τι εχει να γινει..

    Διποδα της αλητοσυμμοριας πασοκ(σκυλια) προγραφες τυπυ Συλλα θα κανω.
    Και θα πληρωνω το καθε κεφαλι μονο 5 ευρω αλητες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχω την εντυπωση οτι οι ψηφοφοροι της Νεας Δημοκρατιας ( του κυριου καραμανλη οπως ελεγε και το βλακα γιοργο),διεπραξαν τρομερο σφαλμα ,εγκληματικο θα ελεγα ,που δεν εξελεξαν προεδρο της Ν.Δ το Ψωμιαδη..

    Δυστυχως παιδια αυτη ειναι η αληθεια.

    Θα τους ειχε παρει φαλαγγι αυτους τους αλητες της αλητοσυμμοριας πασοκ(σκυλια ,ο Ψωμιαδης...

    Θα τους ειχε γαμισει τα ραμματα!!

    Και τωρα θα ζηταγε εκλογες ,γιατι η Ν.Δ θα βρισκοταν παρασαγγας μπροστα απο την αλητοσυμμορια...

    Ο σαμαρας καλο παιδι ,αλλα ειναι λιγος και ανεπαρκης..
    Δεν κανει για αρχηγος της Ν.Δ.

    Οριστε!
    Με τοσους φορους επιπλεον,με το ΔΝΤ,με κομμενα επιδοματα ,αδειες και λοιπα,με 23% ΦΠΑ,με διεθνες φτυσιμο σε αυτη την αλητοσυμμορια ,με ενα ηλιθιο καθυστερημενο βλακα για πορδηπουργο και η Ν.Δ εξακολουθει να υπολειπεται της αλητοσυμμοριας.
    Και μην μου πειτε οτι οι δημοσκοπησεις ειναι "φτιαχτες".
    Εν μερει ΝΑΙ! ΕΙΝΑΙ, αλλα η αλητοσυμμορια εξακολουθει να προηγειται.
    Με λιγωτερα ποσοστα στα σιγουρα,αλλα εξακολουθει να προηγειται.
    Και αυτο ειναι εγκληματικο.

    Και υπευθυνος ειναι ο σαμαρας.

    κ.τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ ..ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΗΗΗΗΗΗΗΗ
    ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΟΥΧΛΙΑΣΜΕΝΑ ΕΝΤΟΣΘΙΑ...

    Δημόσιος καυγάς Φασούλα-Μίχα....

    Ο Μίχας έστειλε επιστολή πριν από λίγο στο Ν. Χατζηνικολάου να μην συμμετάσχει ο Π. Φασούλας στην εκπομπή που προγραμματίζει για το βράδυ.
    Τέτοιο εκβιασμό δεν τον έχω δεχτεί, ποτέ στη δημοσιογραφική μου πορεία αντέτεινε ο Χατζηνικολάου, πριν λίγο από τα μικρόφωνα του Real.

    Είναι φανερό πως οι χαρούλες των Φασούλα-Μίχα-Σγουρού στο Δημαρχείο του Πειραιά, ήταν μόνο
    προσχηματικές
    Η κοινωνική δυσαρέσκεια έχει δημιουργήσει τριβές και προβλήματα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, και φαίνεται πως αυτό αποτυπώνεται ήδη στην πορεία προς τις επόμενες εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
    Δεν είναι τυχαίο που δεν έχουν ακόμα συμπληρώσει, ούτε καν στο μισό, τα ψηφοδέλτια, στο κομμάτι της Περιφέρειας.

    Ο Φασούλας είναι το μαύρο πρόβατο αλλά και το άλλοθι για πολλούς…

    Από την άλλη ο Χατζηνικολάου για ποιο λόγο καλεί ΜΟΝΟ τον Φασούλα, που προ-ορίζεται ως υποψήφιος Αντι-Περιφερειάρχης..
    και τους Αντι-Περιφερειάρχες του ΚΚΕ, και του ΣΥΡΙΖΑ και δεν καλεί τον υποψήφιο Π. Αλεβίζο από τη παράταξη του Κικίλια ;;;;

    ΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟ
    ΠΙΣΣΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟ ..ΟΡΝΙΑ ΜΜΕ-ΠΑΣΟΚ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΥΠΟΥΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ανδριανοπουλος ελεγε χτες προχτες και επεμενε να κανουμε σταση πληρωμων και επαναδιαπραγματευση του χρεους και τετοια..

    Λοιπον εγω εκεινο που ξερω ειναι αν φας λεφτα απο καποιον και μαθευτει στιγματιζεσαι εφ ορου ζωης.

    Εισαι απατεωνας ,λωποδυτης και δεν σου δινει κανεις πια μεχρι να πεθανεις ΟΥΤΕ ΔΡΑΧΜΗ!!

    Αυτο ξερω .

    Και επειδη ειμαι μεσα στην "πιατσα" ξερω τι λεω..

    Προσωπικα μουχουν φαει καμποσοι καμποσα λεφτα..
    Τους εδειξα εμπιστοσυνη και την πατησα...

    Αλλα αν ξαναρθει κανενας απο αυτους ,που να πεθαινει που λεει ο λογος ,και να μου ζητησει ενα ευρω θα παρει ταρχιδια μου..

    Και αυτο θα ισχυει μεχρι να πεθανει ....

    Δεν ξερω γιατι ειναι διαφορετικη η κατασταση στα κρατη..
    Και εν πασει περιπτωσει ενα χρονο πριν δανειζομασταν ΑΝΕΤΑ και με σπρεντς στα 130 μοναδες βασης.
    ΚΑΝΕΙΣ δεν σου ζηταει με το ετσι θελω πισω τα λεφτα ΑΜΕΣΩΣ,
    Αυτο εξαρταται απο τον διακανονισμο που θα κανεις.
    Αν η Ελλαδα πληρωνε κανονικα τις δοσεις ,ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΓΕ ΤΙΠΟΤΑ..
    Αν ομως γαυγιζεις δεξια και αριστερα και σε διεθνη φορα μαλιστα οτι πας για "μπαμ" εισαι ετοιμος να ριξεις "κανονι" να χρεωκοπησεις να πτωχευσεις,ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΕ δανεισει??
    Ε?? ΠΟΙΟΣ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. “Γιούνκερ: Ήταν ο Παπανδρέου !!!”
    -----------------------------------

    Ποιος άλλως θα ήταν αφού τα έλεγε σε με μεγάλα παγκόσμια κανάλια!
    Τώρα πάνε να μας πείσουν ότι δεν τα είδαμε και δεν τα ακούσαμε, αυτά είπε και άλλα χειρότερα.

    Τώρα, με την αρχική προβοκάτσια του ΑΝΤ1 που έδωσε τον Ραφηνάτο, στα ΜΜΕ ξέρουμε ποια είναι η κατάσταση.
    Με τα ΥΠΕΡΛΑΜΟΓΙΑ κυριακού-μπόμπολα
    κουρή-αλαλάφούζου.

    Θα τον ….
    διαψεύσει απόψε ο Μανώλης Καψής από το MEGA που μας έλεγε μετά βεβαιότητας ότι ήταν ο Καραμανλής ?

    Ο Θεόβλακας του ΚΑΤΑΡΡΕΟΝΤΟΣ συγκροτήματος των .... ΧΟΥΝΤΩΝ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ω μεγάλε στοχαστή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ε, είναι προφανές οτι τα θέλει ο κώλος σου, γιαυτό ξαναπάρτα:
    Ρε κωλομάγουλε πες μας:
    1)Με ποια ιδιότητα υπηρέτησες τα μέσα της δεκαετίας του ’90 στο ΔΝΤ ; (στο IMF, όπως αρέσκεσαι να το ονομάζεις νομίζοντας ότι θα εντυπωσιάσεις με την αγγλικουριά).
    2)Ποια σχέση εξακολουθείς να διατηρείς με αυτούς και αν εξακολουθείς να πρακτορεύεις τα συμφέροντά τους στην Ελλάδα; μέρες που είναι . . .
    3)Ανήκεις ακόμη στο πασοκ; ή που ανήκεις τέλος πάντων;
    4)Τι περιουσιακά στοιχεία απέκτησες ως πολιτικός και αν μπορείς να αποδείξεις τη νόμιμη απόκτησή τους.
    5)Τι ρόλο βαράς ως σύμβουλος των κάφρων της Τασκένδης. Αμείβεσαι από αυτούς ή από κάποιους άλλους για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες σου;
    Αφού ξεκαθαρίσεις τα παραπάνω και κάποιες παρόμοιες απορίες που σίγουρα έχουν δημιουργηθεί και σε άλλους πολίτες, τότε θα μπορείς ενδεχομένως να μοστράρεις τα κωλομάγουλα και να κάνεις μαθήματα.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΣΧΗ BUILDERBEGH ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΣΟΝΙΑ, ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΣΟΥ ΣΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑ ΝΑ ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά θα μας τρελάνεις; Ποίος μίλησε για ποσοτική αγορά προϊόντων; Μιλάμε για τα βασικά είδη ανάγκης πού ο σημερινός μέσος πολίτης έχει ανάγκη!!! Πες μας, εσύ έχεις βγάλει ποτέ ένα ευρώ ή μία δραχμή από κάποια δουλεία πού δεν κατέλαβες με μέσον ή λόγω κοινωνικής θέσεως;
    Ζείς με 1000 ευρώ τον μήνα; Για φαντάσου το 25% τού μισθού στο κράτος-κλέφτη από το ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης!!! Ούστ να χαθείς τομάρι, φερέφωνο τού κατεστημένου. Τσίπα ρε γάιδαρε δεν έχεις καθόλου επάνω σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΝΤΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΑΤΕ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ .ΣΕ ΠΟΣΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΧΩΣΕΣ ΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΚΟΝΟΜΑ.ΜΠΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΚΟΥΜΠΙΖΕΣΤΕ ΜΟΝΟ ΟΡΙΖΟΝΤΙΩΜΕΝΟΙ.ΑΝ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΗΤΑΝ ΔΡΑΚΟΝΤΙΟΙ ΘΑ ΦΕΥΓΑΤΕ ΜΙΛΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ ΦΑΤΑΟΥΛΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε κωλομάγουλε πες μας:
    1)Με ποια ιδιότητα υπηρέτησες τα μέσα της δεκαετίας του ’90 στο ΔΝΤ ; (στο IMF, όπως αρέσκεσαι να το ονομάζεις νομίζοντας ότι θα εντυπωσιάσεις με την αγγλικουριά).
    2)Ποια σχέση εξακολουθείς να διατηρείς με αυτούς και αν εξακολουθείς να πρακτορεύεις τα συμφέροντά τους στην Ελλάδα; μέρες που είναι . . .
    3)Ανήκεις ακόμη στο πασοκ; ή που ανήκεις τέλος πάντων;
    4)Τι περιουσιακά στοιχεία απέκτησες ως πολιτικός και αν μπορείς να αποδείξεις τη νόμιμη απόκτησή τους.
    5)Τι ρόλο βαράς ως σύμβουλος των κάφρων της Τασκένδης. Αμείβεσαι από αυτούς ή από κάποιους άλλους για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες σου;
    Αφού ξεκαθαρίσεις τα παραπάνω και κάποιες παρόμοιες απορίες που σίγουρα έχουν δημιουργηθεί και σε άλλους πολίτες, τότε θα μπορείς ενδεχομένως να μοστράρεις τα κωλομάγουλα και να κάνεις μαθήματα.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λόλα να ένας μαλάκας.
    Τι είναι αυτό Λόλα; Ενας μαλάκας.
    Να ένας μαλάκας. Λόλα δες έναν μαλάκα.

    Απόσπασμα από μελλοντικό αναγνωστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν αξίζει πραγματικά τον κόπο να ασχολείται κανείς μαζί σου!

    Είσαι πληρωμένο όργανο των τραπεζών ΜΕΧΡΙ τα μπούνια!

    ΟΛΟΙ γνωρίζουν ότι η έμμεση φορολογία είναι η ΠΛΕΟΝ άδικη, εσύ ανακάλυψες την Αμερική πάλι!

    Φυσικά και οι πλούσιοι παίρνουν περισσότερα πράγματα!

    ΑΛΛΑ κάποια είναι απαραίτητα ΕΞΙΣΟΥ σε ΟΛΟΥΣ, όπως το φαγητό, η στέγη, το ρεύμα το νερό κλπ.
    Δεν είναι δυνατόν να τα παίρνεις το ίδιο απ' όλους! Δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες όλοι!

    ΕΚΕΙ πέφτει το μεγάλο τσεκούρωμα!!! ΑΝ ΔΕΝ το πρόσεξες αύξησαν πρόσφατα τη φορολογία του ρεύματος στις χαμηλές καταναλώσεις.

    Δηλαδή είσαι φτωχός και κάνεις χαμηλή κατανάλωση? ..πλήρωσε περισσότερα! Ξοδεύεις περισσότερα? Πλήρωσε λιγότερο φόρο! ΔΗΛΑΔΗ τα παίρνουν ΑΝΙΣΑ από τις κοινωνικές τάξεις.

    Η πλέον δίκαια λύση είναι η άμεση φορολογία!

    Να δίνεις για παράδειγμα το 20% των καθαρών εσόδων σου.
    Έβγαλες 1000 ευρά, δώσε τα 20. έβγαλες 100,000 ευρά, δώσε τα 20,000.

    ΔΙΚΑΙΑ!!!

    Και πριν αρχίσεις να μου λες ότι φοροδιαφεύγουν θα σου πω να κάνεις κρατικές τράπεζες , να ελέγχεις ΠΛΗΡΩΣ τη ροή του χρήματος και να επιβάλεις ποινές ως κράτος στους παραβάτες.

    ΓΙΝΕΤΕ! ...ΓΙΝΟΤΑΝΕ παλαιότερα. Δραχμή δεν έφευγε από το κράτος κάποτε αν δεν το γνώριζε το ίδιο.

    Αν όμως ψηφίζεις νόμους για να γίνετε η χρηματοδότηση του ΚΚΕ μόνο με επώνυμες καταθέσεις μέσω των ιδιωτικών τραπεζών και το ΠΑΣΟΚ τα παίρνει μέσω οφ σόρ εταιρειών ΑΥΡΑ κατάμαυρα τότε είσαι φαύλος.

    Και για να τελειώνουμε μαζί σου, ΚΡΑΤΟΣ = ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ = ΖΟΥΓΚΛΑ

    Διαλέξτε που θέλετε να ζήσετε. Δε δουλεύει το κράτος σωστά? Ψηφίστε τους κατάλληλους ανθρώπους να σας το φτιάξουν!

    ΟΧΙ να μου ψηφίζεις Μητσοτάκη και Ανδριανόπουλο και να μου κλαις μετά γιατί ξεπουλάν τη ΔΕΗ και παίζουν τα αποθεματικά του ΙΚΑ στα χρηματιστήρια και μένεις άνεργος και χωρίς συντάξεις!

    Δε μπορεί ο Παφίλης και το ΚΚΕ να μιλάνε κατά των τραπεζών, να ψηφίζουν κατά του μνημονίου και εσύ να ψηφίζεις Δημαρά που ψήφισε παρόν και όταν τον διέγραψε ο Παπανδρέου μετά κλαιγόταν στα κανάλια και παρακαλούσε να τον πάρουν πίσω στο ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και την τελευταία στιγμή παρακαλούσε για το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ και όταν και τότε τον έφτυσαν, ΤΟΤΕ το έπαιξε ανεξάρτητος.

    Αν δεν μπορείτε να σκεφτείτε σωστά και λογικά ΔΕΝ θα βγήτε ΠΟΤΕ από τα αδιέξοδα της καθημερινότητας. Δε λέω ότι είναι εύκολο, αλλά πρέπει να προσπαθήσετε! ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΘΕΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ Δ Ε Ν ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΛΛΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ω μεγαλε Φιλοσοφε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σαμαράς: θα ζητήσουν τουλάχιστον συγνώμη ;

    Κατά την διάρκεια σημερινής ομιλίας του στην Κέρκυρα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε και στο μείζον πρόβλημα που προέκυψε μετά τις δηλώσεις Γιούτνκερ και την απόπειρα του ΠΑΣΟΚ να χρεώσει το θέμα στον Κώστα Καραμανλή.

    Είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς: «Το ΠΑΣΟΚ – με πρώτο τον κύριο Παπακωνσταντίνου – προσπάθησε για δύο εικοσιτετράωρα να κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία αποδίδοντας στον πρώην Πρωθυπουργό τις δηλώσεις Παπανδρέου. Τώρα που αποκαλύφθηκε ποιόν εννοούσε ο κ. Γιούγκερ, τι έχουν να πουν; Θα ζητήσουν τουλάχιστον συγγνώμη; Υπάρχει, άραγε, η λέξη «συγγνώμη» στο λεξιλόγιό τους;»

    Αναφερόμενος εξάλλου στις αγωνιώδεις προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ να χρεώσει την κατάσταση στην οικονομία στη ΝΔ, ο κ. Σαμαράς είπε:

    Τώρα μας λένε ότι δεν ήξεραν τι θα παρελάμβαναν.
    Αλλά είναι άτυχοι! Γιατί βγαίνουν επιφανείς ξένοι και τους διαψεύδουν:

    Όπως βγήκε προχθές ο κ. Π. Στάινμπρουκ, ως πρόσφατα υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και ανέφερε ότι είχε ειδοποιήσει τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, από τις αρχές του 2009, για τα προβλήματα της Ελληνικής Οικονομίας. Κι εκείνος, εννιά μήνες αργότερα, παρίστανε ότι δεν ήξερε τίποτε κι έταζε στους πάντες τα πάντα…

    Και κάτι ακόμα, για να δείτε ότι σήμερα γίνεται ομαδική διάψευση όλων των ψεμάτων, που μας έχει σερβίρει τελευταία το ΠΑΣΟΚ.

    Βγαίνει ο κ. Γιούγκερ, ο Πρόεδρος της Ευρωζώνης και λέει το εξής αποκαλυπτικό:

    Ότι τα προβλήματα της Ελλάδας έχουν τις ρίζες τους τρείς δεκαετίες πριν!
    Τι σύμπτωση! Αυτό ακριβώς έλεγα εδώ και μήνες. Ότι η Ελλάδα έκανε «ανάπτυξη» και «κοινωνική πολιτική» με δανεικά. Και δεν το έκανε τα τελευταία χρόνια, το έκανε τις τελευταίες δεκαετίες. Το άρχισε το ΠΑΣΟΚ με το μαζικό εκείνο δανεισμό της δεκαετίας του ’80. Από τον οποίο δεν συνήλθε η Ελλάδα ποτέ…

    Γι’ αυτό και ζήτησα, αν πρόκειται να γίνει Εξεταστική για την Οικονομία, να πάει πίσω ως το 1981. Τώρα επισημαίνουν το ίδιο ακριβώς και ανώτατοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

    Και βεβαίως, ζήτησα να πάει η Εξεταστική και μετά τον Οκτώβριο του 2009. Για να δούμε πώς ακριβώς οδηγηθήκαμε στο Μνημόνιο, ενώ μπορούσαμε να το αποφύγουμε, όπως το απέφυγαν άλλες χώρες…

    Είπε και κάτι άλλο ο κ. Γιούγκερ: Ότι κάποιος Έλληνας Πρωθυπουργός του είπε: «ξέρω τα προβλήματα, αλλά τι να κάνω; κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα»!

    Κι άρχισαν όλοι να ψάχνουν ποιος είναι αυτός ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

    Όμως, όπως αποκαλύπτεται σήμερα, ο κ. Γιούγκερ δεν εννοούσε κάποιον άλλο πρώην Πρωθυπουργό, εννοούσε το σημερινό Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου! ________________________

    Κι όπως διευκρινίζει, δεν το κουβέντιασε μαζί του, απλά επικαλείται τις δημόσιες δηλώσεις του. Αυτό ακριβώς λέμε κι εμείς: ότι εκείνες οι αλλεπάλληλες δημόσιες δηλώσεις του – ότι η Ελλάδα είναι διαφθαρμένη χώρα – έκαναν κακό -πολύ κακό- στην Ελλάδα.

    Και κάτι ακόμα: Το ΠΑΣΟΚ – με πρώτο τον κύριο Παπακωνσταντίνου – προσπάθησε για δύο εικοσιτετράωρα να κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία αποδίδοντας στον πρώην Πρωθυπουργό τις δηλώσεις Παπανδρέου. Τώρα που αποκαλύφθηκε ποιόν εννοούσε ο κ. Γιούγκερ, τι έχουν να πουν; Θα ζητήσουν τουλάχιστον συγγνώμη;

    Υπάρχει, άραγε, η λέξη «συγγνώμη» στο λεξιλόγιό τους; _______________

    Ασφαλώς σημασία δεν έχει ποιος λέει τι. Το σημαντικό είναι πως χτυπιέται η διαφθορά.
    Αλλά δουλειά ενός Πρωθυπουργού δεν είναι να δυσφημεί τη χώρα του.

    Δουλειά ενός Πρωθυπουργού δεν είναι να κρίνει τη χώρα «απ’ έξω», ως «τρίτος», ως «ουδέτερος παρατηρητής».

    Δουλειά του είναι να λύνει τα προβλήματα.

    Οι Πρωθυπουργοί δεν κατηγορούν τις χώρες που τους εξέλεξαν.
    Τις κυβερνούν!

    Οι Πρωθυπουργοί δεν «σχολιάζουν» τα προβλήματα των χωρών τους με τα πιο μελανά χρώματα.
    Τα λύνουν!

    Αλλιώς, δημιουργούν ακόμα χειρότερα προβλήματα....

    ΑΝΤΩΝΗ..αν περιμένεις συγνώμη απο ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ γαπ & παπακώ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ
    ΕΠΙΠΕΔΟΥ.........ΘΑ ΓΕΡΑΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φόροι και ο δρόμος προς την τυραννία...Με θωρακισμένη Mercedes.

    200.000 ευρώ κυκλοφορεί ο Γιώργος!!!

    Μπορεί το ΠΑΣΟΚ στον... επίσημο απολογισμό του για τον έναν χρόνο στη διακυβέρνηση να «επαίρεται» ότι… μείωσε «τα κρατικά αυτοκίνητα από 297 που ήταν τον Οκτώβριο του ’09 σε… 172 φέτος».

    Μπορεί κάποιοι να θυμούνται τις θεαματικές επικοινωνιακές κινήσεις ο νέος τότε πρωθυπουργός να μετακινείται με ένα υβριδικό 1600αρι, αλλά η πραγματικότητα σήμερα είναι πιο… «κλασσάτη»...

    Σε εστιατόριο της λεωφόρου Κηφισίας έτρωγε πριν από λίγα βράδια ο πρωθυπουργός με τη σύζυγο του Άντα (σε κοντινό τραπέζι και η προσωπική τους φρουρά και μπράβο στο πρωθυπουργικό ζεύγος γιατί κάποιο άλλοι «επώνυμοι» τους αφήνουν να ξεροσταλιάζουν έξω…), αλλά έξω από το κέντρο δεν βρισκόταν το υβριδικό «Πρίους» αλλά μια… ολοκαίνουρια, απαστράπτουσα θωρακισμένη Μερσεντές! Υβριδική κι’αυτή, αλλά με κόστος αγοράς που… ξεπερνά τα 200.000 ευρώ!
    Καλά κάνει και προστατεύεται ο Έλληνας πρωθυπουργός (θα έχει σίγουρα τους λόγους του, αν και ο ίδιος ισχυρίζεται ότι περπατάει στους δρόμους και μιλάει με τους πολίτες που του δίνουν συγχαρητήρια...).

    Απορούμε, μόνο: στο στόλο των («καταργημένων») κρατικών αυτοκινήτων κάποιο… «παλιό» τεθωρακισμένο, δεν υπήρχε; Έπρεπε να αγοραστεί καινούριο;
    Ή μήπως οι αρχοντοχωριάτες είδαν την ευκαιρία για να γλεντήσουν στο "κεφάλι του ψωριάρη";

    γεία σου ΑΔΙΑΦΘΟΡΕ με τις ΜΠΙΖΜΕΣΜΑΝ
    ΠΟΥΣΤΡΑΚΙΑ αδελφάρες ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οι εμμεσοι φοροι ειναι ΚΛΟΠΗ για τους ΦΤΩΧΟΥΣ
    οχι για τους πλουσιους, που δηλωνουν (οι πλουσιοι..) εσοδα 10 ευρω ενω εχουν 300 (π.χ.τραπεζα πιστεως με δηλωμενα κερδη 250.000.000 ευρω ενω εχει κερδος ανω των 3 δις...)
    Ιδιαιτερα ο ΦΠΑ με το 1/4 επι της αξιας των αγοραζομενων αγαθων και αν ειναι κλεφτικος!!!...
    Ο πολιτης εχει τον αμεσο φορο επι του εισοδηματος συν τον ΦΠΑ 25%, δηλαδη το κρατος κατα 50% ειναι ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ του!! Στα κερδη φυσικα. Γιατι εαν αποτυχει η προσπαθεια του η επιχειρηματικη, τοτε το κρατος ΔΕΝ συμμετεχει στη ζημια. . . . . .

    Οι ΑΜΕΣΟΙ φοροι ειναι οι σωστοτεροι, μονο που το κρατος ΔΕΝ εφαρμοζει το ποθεν εσχες, αλλα μονο το ΤΙ ΕΣΧΕΣ !!!
    Και τουτο διοτι δεν συμφερει στους επικεφαλης ολων των κομματων, ολων των βουλευτων, που γι αυτο τονλογο κατεβαινουν στην πολιτικη, για να πλουτισουν . . . . . . .

    Γι αυτο υπαρχει και η βουλευτικη ασυλια. . . . .
    για να καλυπτει τετοιες πολιτικες αλητειες . . . . .

    και ερχομαστε στο σημειο το επιμαχο που γραφεις οτι:



    ============================

    "Τα ακίνητα που έχει κάποιος είναι αγορασμένα από ήδη φορολογημένα εισοδήματα, πλήρωσε φόρους για την κατασκευή τους και πληρώνει φόρους για την όποια μεταβίβασή τους. Τι νόημα λοιπόν έχει ο φόρος για την κατοχή τους; Αυτό συνιστά διαδικασία δήμευσης, κι αποτελεί παραβίαση ατομικού δικαιώματος."
    ===========================

    Εχεις πολλα ακινητα, Ανδρεα, και φωναζεις;!
    Τα εχεις δικαιολογησει; ποθεν εσχες όχι τι εσχες!!

    Η τα εχεις μεν σε off-shore εταιρεια αλλα σε παιραζει που θα φορολογηθεις με το 15% ετησιως της αξιας τους, λογω μνημονιου; . . . . .



    και που εισαι ακομα
    οταν οι μισθοι των δημ. υπαλληλων θα πανε εκει που ηταν το 2000,προ ευρω....
    παιρναν 180.000 δραχμες, δηλ. 500 ευρω, και με το ευρω πηγαν στις 3000 ευρω! απο που και ως που;!
    Τωρα καιρος να πανε παλι στα 500. Οσα παιρνουν οι εργαζομενοι στον Μαρινοπουλο, γιατι εκεινοι δεν ειχαν ΑΔΕΔΥ να πιεσουν για να παρουν 3000 ευρω!


    αντε Αντρεα, και ΟΛΑ οσα εχεις ΕΔΩ θα μεινουν και θα σαπισουν μαζι σου και μαζι μας! ΤΙΠΟΤΕ δεν θα παρεις μαζι σου, εκτος απο την φημη...
    και σ' αυτο δεν τα εχεις πολυκαταφερει, νομιζω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οι εμμεσοι φοροι ειναι ΚΛΟΠΗ για τους ΦΤΩΧΟΥΣ
    οχι για τους πλουσιους, που δηλωνουν (οι πλουσιοι..) εσοδα 10 ευρω ενω εχουν 300 (π.χ.τραπεζα πιστεως με δηλωμενα κερδη 250.000.000 ευρω ενω εχει κερδος ανω των 3 δις...)
    Ιδιαιτερα ο ΦΠΑ με το 1/4 επι της αξιας των αγοραζομενων αγαθων και αν ειναι κλεφτικος!!!...
    Ο πολιτης εχει τον αμεσο φορο επι του εισοδηματος συν τον ΦΠΑ 25%, δηλαδη το κρατος κατα 50% ειναι ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ του!! Στα κερδη φυσικα. Γιατι εαν αποτυχει η προσπαθεια του η επιχειρηματικη, τοτε το κρατος ΔΕΝ συμμετεχει στη ζημια. . . . . .

    Οι ΑΜΕΣΟΙ φοροι ειναι οι σωστοτεροι, μονο που το κρατος ΔΕΝ εφαρμοζει το ποθεν εσχες, αλλα μονο το ΤΙ ΕΣΧΕΣ !!!
    Και τουτο διοτι δεν συμφερει στους επικεφαλης ολων των κομματων, ολων των βουλευτων, που γι αυτο τονλογο κατεβαινουν στην πολιτικη, για να πλουτισουν . . . . . . .

    Γι αυτο υπαρχει και η βουλευτικη ασυλια. . . . .
    για να καλυπτει τετοιες πολιτικες αλητειες . . . . .

    και ερχομαστε στο σημειο το επιμαχο που γραφεις οτι:



    ============================

    "Τα ακίνητα που έχει κάποιος είναι αγορασμένα από ήδη φορολογημένα εισοδήματα, πλήρωσε φόρους για την κατασκευή τους και πληρώνει φόρους για την όποια μεταβίβασή τους. Τι νόημα λοιπόν έχει ο φόρος για την κατοχή τους; Αυτό συνιστά διαδικασία δήμευσης, κι αποτελεί παραβίαση ατομικού δικαιώματος."
    ===========================

    Εχεις πολλα ακινητα, Ανδρεα, και φωναζεις;!
    Τα εχεις δικαιολογησει; ποθεν εσχες όχι τι εσχες!!

    Η τα εχεις μεν σε off-shore εταιρεια αλλα σε παιραζει που θα φορολογηθεις με το 15% ετησιως της αξιας τους, λογω μνημονιου; . . . . .



    και που εισαι ακομα
    οταν οι μισθοι των δημ. υπαλληλων θα πανε εκει που ηταν το 2000,προ ευρω....
    παιρναν 180.000 δραχμες, δηλ. 500 ευρω, και με το ευρω πηγαν στις 3000 ευρω! απο που και ως που;!
    Τωρα καιρος να πανε παλι στα 500. Οσα παιρνουν οι εργαζομενοι στον Μαρινοπουλο, γιατι εκεινοι δεν ειχαν ΑΔΕΔΥ να πιεσουν για να παρουν 3000 ευρω!


    αντε Αντρεα, και ΟΛΑ οσα εχεις ΕΔΩ θα μεινουν και θα σαπισουν μαζι σου και μαζι μας! ΤΙΠΟΤΕ δεν θα παρεις μαζι σου, εκτος απο την φημη...
    και σ' αυτο δεν τα εχεις πολυκαταφερει, νομιζω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν φταίει ο Παπακωνσταντίνου…η ερώτηση ήταν σε λάθος βάση !!!!
    Φταίνε οι δημοσιογράφοι…

    Η ερώτηση ήταν σε λάθος βάση, γιατί προφανώς κάποιοι συνάδελφοί σας δημοσιογράφοι του είπαν ότι ο κ. Γιούνκερ έκανε αυτή τη δήλωση.
    Άρα, η ερώτηση ήταν σε λάθος βάση.
    (πιτσσ....φιτσσσ....μποινγκκκ !!)
    -----------------------------------

    Αυτά και άλλα πολλά είπε, στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πεταλωτής..
    ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ......
    Έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια.
    Αλήθεια εκείνο το “βαθύ λαρύγγι”, που οδήγησε τα σπρεντς στα ύψη, το βρήκανε ?
    Να ρωτούσαμε μήπως τον Γιούνκερ?

    Τα έχουν χάσει και γελοιοποιούνται συνέχεια.
    Ωραίο Υπουργό για τα οικονομικά έχουμε, εύστροφο και με αντίληψη
    πχ δεν απαντά στην ερώτηση αλλά στη βάση της ερώτησης…βέβαια δεν υπάρχει πρόβλημα το κόμμα αυτό πάντα καταργούσε τις βάσεις ως αβάσιμες αφού απλά οι ίδιοι πάντα ήταν αιθεροβάμονες….

    Οι άνθρωποι δεν είναι ανεκδιήγητοι απλά ανέκδοτα είναι…
    Σκέψου, τί καζούρες του κάνουνε οι ξένοι.
    Με τέτοιο σπίρτο πώς μετά να μην κάνουν πάρτυ οι τραπεζίτες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση