GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εγγονός ενός πηδαλιούχου του “Ελλάς” εκμυστηρεύεται διαφθορά στο κράτος...

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com/ Δεν θα χρειαστεί να βγει εγγονός του σημερινού επικεφαλής του Eu...

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com/
Δεν θα χρειαστεί να βγει εγγονός του σημερινού επικεφαλής του Eurogroup για να μας αποκαλύψει μετά από πολλές δεκαετίες ότι ο παππούς του τού εκμυστηρεύτηκε την ομολογία ΄Ελληνα πρωθυπουργού “Κυβερνώ ένα διεφθαρμένο κράτος”. Σαν την εγγονή του ανθυποπλοίαρχου του υπερπολυτελέστατου υπερωκεάνιου “Τιτανικός”, ο οποίος της εκμυστηρεύτηκε κάποτε ότι το 1912 χάθηκαν κάπου 1517 ζωές από λάθος δικό του. Με την εξήγηση ότι υπήρχαν δύο συστήματα πλοήγησης, αντίθετα το ένα με το άλλο, δηλαδή ότι με το “όλο δεξιά στο ένα σύστημα έπρεπε να στραφεί δεξιά το πηδάλιο, ενώ με το άλλο σύστημα όλο αριστερά”. Με τον δυστυχή πηδαλιούχο να μπερδευτεί, να γυρίσει το τιμόνι στη λάθος κατεύθυνση βάσει του παλιού συστήματος και να συγκρουστεί το σκάφος με το παγόβουνο.
Η πρόφαση ότι ο παππούς δεν είπε την αλήθεια τότε, προφανώς για να μη πτωχεύσουν οι πλοιοκτήτες και πολλοί συνάδελφοί του να...
 μείνουν χωρίς δουλειά, είναι σαν τις κωλοτούμπες του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να δικαιολογήσει πώς ακριβώς το είπε ο δικός μας πρωθυπουργός. Με άλλα λόγια, προφάσεις εν αμαρτίαις ... Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Βγήκε ο πηδαλιούχος του σκάφους “Ελλάς” και τόλμησε να ομολογήσει την αλήθεια για να μη πέσουμε πάνω στο παγόβουνο της πτώχευσης. Σημασία δεν έχει πώς το απέδωσε ο πρόεδρος του Eurogroup. Σημασία έχει ότι ο (οποιοσδήποτε) πρωθυπουργός παραδέχτηκε κάπως έτσι την αλήθεια. Περιφραστικά ότι έχει στα χέρια του το πηδάλιο ενός διεφθαρμένου κράτους. Διεθνώς πάμε φουλαριστοί να γίνουμε σχήμα λόγου, ξέρετε... όπως λέμε “Η χώρα του ανατέλλοντος ηλίου” αντί για Ιαπωνία.
Τώρα, αν το τιμόνι, στην προκειμένη περίπτωση το μνημόνιο, μας ρίξει πάνω σε ύφαλο ή περάσουμε ξυστά, αυτό θα φανεί αργότερα (κατά το αργότερα αργότερα, φανήκανε δυό κότερα). Μέχρι τότε οι επιβάτες του υπερωκεάνιου “Ελλάς” πρέπει να χωνέψουν ότι λιγοστεύουν τα ταξίδια αναψυχής, διαφορετικά η χύτρα θα εκραγεί και όποιον πάρει ο χάρος. Και για να μη κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, είμαστε αυτό που είμαστε εδώ και πολλές δεκαετίες. Απλώς δεν χορεύαμε παρέα με τους ξένους γείτονές μας. Μας άφηναν στο δικό μας ρυθμό, για να μας απομυζούν (βλέπε Γερμανία, Γαλλία και πάει λέγοντας). Καραμπινάτη οικονομική εκμετάλλευση, αφού στις τράπεζες των χωρών αυτών έχουμε φεσωθεί μέχρι εκεί που δεν παίρνει άλλο.
Κάποιοι δεν αποκλείουν να βγει κάποτε ένα εγγονάκι των Παπανδρέου, Καραμανλή (οσονούπω προσθέστε και Μητσοτάκη) αποκαλύπτοντας κι άλλες εκμυστηρεύσεις των παππούδων τους για την διαφθορά. Πάντα η φαντασία συμβαδίζει με την επικαιρότητα, άσχετα αν εμείς δεν θα είμαστε στον μάταιο αυτό κόσμο για να την ζήσουμε. Μέχρι τότε οι υπεύθυνοι του “Ελλάς”, όπως και οι πλοιοκτήτες του “Τιτανικού”, θα έχουν σκαπουλάρει τις ευθύνες. Αλίμονο στις εκατοντάδες χιλιάδες που θα μείνουν στον ωκεανό της δυστυχίας χωρίς δουλειά. Παλεύοντας με τα κύματα μήπως και βγουν στη στεριά. Διαφθορά είναι να μη λες την αλήθεια, όπως ο πηδαλιούχος. Όχι όταν ομολογείς την αλήθεια, όπως ένας πρωθυπουργός.

6 σχόλια

  1. Τρελλά Φορολογούμενος19 Οκτ 2010, 2:48:00 μ.μ.

    κ. υπουργέ των Οικονομικών θα δώσετε απάντηση?
    Ο Βοσκόπουλος πότε θα πληρώσει τους φόρους που χρωστά εδω και 20 χρόνια?
    Ελέχθηκε ο κρατικός μηχανισμός γιατι δεν έχουν εισπραχθεί μέχρι σήμερα?
    Μήπως λόγω γνωριμιών πάνε για παραγραφή?

    Πάντως κ. Υπουργέ δεν τα φάγαμε μαζί, τώρα με ποίους τάφαγε, ψάξε βρέστους και φορολόγησέ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΤΝ ΛΕΦΤΑ ΕΝΩ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΛΕΞΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΗΚΕΙ;
    ΟΥΣΤ ΡΕ ΠΑΠΑΤΖΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
    ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΣΤΟΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ.
    ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ Γ....Ι.
    ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ Η΄ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΥΜΩΝ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙΤΕ.
    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ.
    ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ.
    ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι όμως και το άλλο, όταν ο ένας, ο πρώτος πηδαλιούχος μιλούσε για νταβατζήδες συνεταίρους, ο δεύτερος εν αναμονή ανάληψης της δόξας ως πηδαλιούχος ζητούσε από τον πρώτο να τους κατονομάσει στρίβοντας το τιμόνι στο παγόβουνο του ΔΝΤ, τώρα που ο δεύτερος έγινε πρώτος αγαθή τι πίστη, επέβαλε το ποίμνιο σε ληστρική λιτανεία υπέρ των εσόδων των δεινοπαθούντων οικονομικών εκτελεστών του ΔΝΤ.

    Ευτυχώς που οι εκλεκτοί του περιούσιου λαού του θεού υπερίπτανται δια την προστασία των λιτανευόμενων σε περίπτωση χαλαζόπτωσις.

    Δε αναφερόμαστε στα "πάνγκαλα" κεκτημένα δικαιώματα του ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ.

    Καλά το άλλο το κουφό??? των 7,5 δισεκατομμυρίων, που θα πάνε? έτσι στον αέρα σαν ανεμοστρόβιλος που απορροφά τα επί της γης κέρδη και τα ανυψώνει στους θεϊκούς αιθέρες?


    Πάντως
    Οι περιουσίες των διεφθαρμένων θα δημεύονται.
    Γ. Παπανδρέου:

    http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=161187

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. A να χαθειτε πια βλακες, ετσι μας λεγατε και το 81 οτι θα περνανε του κοσμου τα σπιτια και οχι μονο αυτο αλλα εκανε εκτοτε ο καθενας απο 3 και 5 σπιτια και ολοι οι αγροτες βιλλες και μερσεντες εκτος και αν εσυ κοι οι ομοιοι σου ζειται στην Τανζανια και απο εκει αρθρογραφειται. Αλλη μια φορα θα την παθετε αλλα μυαλο δεν θα βαλετε. Φτωχοι ανθρωποι σε ιδεες και επιχειρηματα που λογα της ανεργιας σας στα ΜΜΕ οπως τα καταντησατε ξεχυθηκατε στα μπλογκς και μας τα πριζετε καθε μερα. Μαλλον το ιδιο οπως και τα αλλα μεσα θα παθετε οταν θα περασει η μοδα των μπλογκς οταν αρχισει ο κοσμος να σας φτυνει κανονικα, ηδη αρχισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πασοκ

    Τον τρωνε σιγα σιγα τον Γιωργο
    οι "φιλοι του" και οι δεξιοστροφοι της Ιπποκρατους

    Και ο Γιωργος φοβοταν τον Βενιζελο αλλα απο τους "δικους του" θα πεσει!!

    Βαλαν οι "φιλοι" του Γιωργου σκοπιμα ανικανους στα ψηφοδελτια για να χσουν και να ζητησουν το κεφαλι του Γιωργου!!

    Η τροικα του Πασοκ Γερουλανος Ραγκουσης Παπακωσταντινου τρωει τον Γιωργο!

    Τα νεα φτασαν και αλλου και ετοιμαζονται ΕΚΛΟΓΕΣ!!

    Γ. Καρατζαφέρης: Πρόωρες εκλογές μέχρι το Πάσχα
    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ προέβλεψε ότι η οικονομική κρίση θα συμπαρασύρει το πολιτικό σύστημα.

    Γιωργο
    ο απατημενος και ο ενδιαφερομενος το καταλαβαινουν τελευταιοι
    ο βλακας ποτε!

    Τελλης Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην μας περνάς για βλάκες 05,40, ότι είχαν κάνει μέχρι τότε οι γονείς μας το έκαναν γιατί η χώρα ήταν σε ανάπτυξη και υπήρχαν δουλειές. Όποιος ήθελε να κάνει δύο δουλειές μπορούσε.
    Όταν ανέλαβε το Πασοκ την εξουσία άρχισε σιγά σιγά να ανεβαίνει ο δείκτης ανεργίας και τώρα ξύπνιε όχι μόνο ανάπτυξη δεν υπάρχει, αλλά μας υποδούλωσε στο ΔΝΤ αμαχητί.
    Προφανώς είσαι από τα λαμόγια που έφαγαν από τις μίζες κλπ, γι αυτό τα λες.
    Τα καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο αυτό δεν το βλέπεις?
    Ο κόσμος άρχισε να πεινάει δεν το βλέπεις?
    Δεν ακούς τι λέει ο κόσμος για το πασοκ, ακόμη και οι μέχρι χθές υποστηριχτές του?
    Μας γ.... στην φορολογία με τους πραίτωρες - εκβιαστές, όμως δεν πειράζουν τους μεγάλους φοροφυγάδες και φίλα προσκείμενους στο πασοκ.
    Άνοιξε τα μάτια σου και τα αυτιά σου να πιάσεις τα προβλήματα του κόσμου.
    Δεν αργεί θα έλθει και η σειρά σου, μην νομίζεις ότι εσύ είσαι στο απυρόβλητο, θα βράσεις και εσύ στο ίδιο καζάνι που βράζουμε ήδη εμείς τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση