GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βάζουν πάλι τασάκια για τσιγάρο στα τραπέζια...

Έτοιμοι να τοποθετήσουν ξανά τα τασάκια πάνω στα τραπέζια από αύριο Κυριακή δηλώνουν οι εστιάτορες, επικαλούμενοι την πτώση του τζίρου, ύστ...

Έτοιμοι να τοποθετήσουν ξανά τα τασάκια πάνω στα τραπέζια από αύριο Κυριακή δηλώνουν οι εστιάτορες, επικαλούμενοι την πτώση του τζίρου, ύστερα και από την εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει το κάπνισμα.
«Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην χρονική περίοδο που πάει να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος. Σε μια περίοδο που οι τζίροι των μαγαζιών έχουν αγγίξει και έχουν ξεπεράσει το 50%, δεν μπορεί να σε υποχρεώσει κανένας να εφαρμόσεις έναν αντικαπνιστικό νόμο, ο οποίος με δεδομένα τα στοιχεία που έχουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είχε μείωση του τζίρου 25%. Αν στα 50 προσθέσουμε και τα 25 έχουμε τελειώσει» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Γιάννης Τσάκος.
«Θα βάλουμε τα τασάκια σε όλα τα τραπέζια. Ξέρουμε ότι μπορούν να μας κλείσουν, ούτως ή άλλως θα κλείσουμε γι’ αυτό θέλουμε να τους δώσουμε τα κλειδιά να πληρώνουν τα ενοίκια, τη ΔΕΗ, το ΦΠΑ, τους δήμους, τα πάντα. Να δούμε και τι...
 θα κάνουν με τους 400.000 εργαζομένους στο χώρο εστίασης. Από τη Δευτέρα εδώ είμαστε και περιμένουμε να έρθουν να τους δώσουμε τα κλειδιά», πρόσθεσε.

26 σχόλια

  1. ... τι έτοιμοι, στην Πτολεμαΐδα τα τασάκια δεν έφυγαν ποτέ από τα τραπέζια. Μάλλον κάποιοι έχουν στα όπα όπα τους καπνιστές ψηφοφόρους ενόψει εκλογών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κεφαλονίτης16 Οκτ 2010, 10:05:00 π.μ.

    Ξέρετε τι σκεφτόμουν καπνίζοντας το τσιγαράκι μου ρε παιδιά; Τον Κολοκοτρώνη με σαντάλια να σκαρφαλώνει στους βράχους κρατώντας την χατζάρα. Αν υπήρχε βέβαια η ΕΕ, τότε θα είχε απαγορεύσει τα τσαρούχια σαν ανθυγιεινά! Δεν αερίζεται βλέπεις το πόδι… Κάνα τσιγαράκι καλό κάνει με μέτρο βέβαια, αφήνει χαλαρό το μυαλό να σκέφτεται για να μη μας πιάνουν κορόιδα ορέ και οι μπουχέσηδες ας κρατάνε στο χέρι το σκυλάκι της κυρίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιτέλους γιατί δεν αφήνουν τον κάθε καταστηματάρχη να ορίσει μόνος του την κατηγορία των πελατών που θέλει; Αν θέλει καπνιστές να βάλει μια ταμπέλα έξω και να προειδοποιεί ότι στο χώρο επιτρέπεται το κάπνισμα. Έτσι δεν προφυλάσσει τους υπόλοιπους;
    Όποιος δεν θέλει καπνό δεν μπαίνει. Γιατί σώνει και καλά αυτή η παράλογη αστυνόμεση; Είμαι πρώην καπνιστής και θεωρώ εντελώς παράλογο αυτόν το Νόμο. Μάλλον άλλο σκοπό έχουν τέτοιου είδους Νόμοι: Να χειραγωγούν τους ανθρώπους και να τους πηγαίνουν σαν τα πρόβατα χωρίς σκέψη και προβληματισμό. Σε λίγο καιρό θα θέλουμε να κάνουμε κάτι και θα πρέπει να ρωτάμε.
    Εσένα κύριε αντικαπνιστή σε αναγκάζει κανείς να μπεις στο χώρο αυτον.
    Θα μου πεις , γιατί να στερηθείς εσύ αυτόν το χώρο; Μα αφού σε βλάπτει μην πας. Και η ακτινοβολία του κινητού βλάπτει αλλά το κινητό δεν το πετάς.......
    Οι ανθυγιεινές τροφές (λιπαρά, τσιγαριστά, και τόσα άλλα) βλάπτουν αλλά δεν τις αποφεύγεις. Εκεί δεν τίθεται θέμα υγείας; Επιτέλους ας σοβαρευτούμε ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 'Ολοι οι αντικαπνιστές θα βγάλουν πάλι το μένος τους και ρίξουν ποταμούς χολής......
    Και αν μπορούσε κάποιος να τους παρακολουθήσει θα γελούσε πραγματικά με την υποκρισία που τους διακρίνει.
    Σίγουρα θα έχουν από ένα τουλάχιστον κινητό, η ακτινοβολία των οποίων δεν βλάπτει την υγεία.
    Σίγουρα θα καταναλώνουν ότι πιο ανθυγιεινό υπάρχει (λιπαρά,αλλαντικά κλπ) τα οποία δημιουργούν καρδιοπάθειες και ένα σωρό άλλες ασθένειες.....
    Στο κάτω - κάτω το να μπώ σε ένα κατάστημα το οποίο καπνίζουν είναι ΕΠΙΛΟΓΗ μου. Δεν με υποχρεώνει κανένας. Όταν οδηγείς ένα αυτοκίνητο και βλέπεις μια πινακίδα "επικίνδυνη στροφή" και μπεις με 150 και γκρεμοτσακιστείς φταίει η στροφή;
    Φτάνει η υποκρισία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είμαστε ένας άχρηστος λαός που δεν μπορεί να εφαρμόσει τον αντικαπνιστικό νόμο που ισχύει σε όλο τον κόσμο, ακόμα και την Αφρική. Οι Έλληνες εστιάτορες μυξοκλαίνε στα κανάλια επειδή τα καταστήματά τους θα πάψουν να αποτελούν κέντρα διασποράς του καρκίνου. Δεν τους νοιάζει αν πεθαίνει ο κόσμος από καρκίνο, αρκεί οι ίδιοι να κερδίζουν χρήματα. Αντί να παλεύουν να εφαρμοστεί το μέτρο σε όλους ανεξαίρετα, ώστε μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός, παλεύουν να καταργηθεί σε όλους. Κάθονται στις καφετέριες με το τσιγάρο στο χέρι οι βρωμιάρηδες οι Έλληνες και υπερηφανεύονται που παραβαίνουν τον νόμο. Υπερηφανεύονται τα ζώα, που μπορούν ελεύθερα να σκοτώνουν τους συνανθρώπους τους. Καπνίζουν στα κλεφτά και τα άλλα στερημένα ζώα, οι γιατροί στα νοσοκομεία, οι καθηγητές και δάσκαλοι στα σχολεία, όλοι σχεδόν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Η Ελλάδα είναι ένας βόθρος γεμάτος από κτήνη που βρωμάνε και αλληλοεξοντώνονται. Δεν είναι κοινωνία ανθρώπων που δείχνει αλληλεγγύη στους άρρωστους και αναξιοπαθούντες. Ισχύει ο νόμος της ζούγκλας, όπου οι θρασείς, οι εύποροι και οι σωματικά δυνατοί επιβάλλονται και χτυπούν αλύπητα τους αδύναμους και φτωχούς. Πετάει ο ένας τα σκουπίδια στη μούρη του άλλου, οδηγεί ο καθένας μόνο για τον εαυτό του, κλείνει τις διαβάσεις των αναπήρων και τα πεζοδρόμια των γερόντων, φυγαδεύει τα λεφτά του στο εξωτερικό, τρέχει πίσω από τους τιποτένιους πολιτικούς. Το 99% των Ελλήνων είναι εν δυνάμει κλέφτες, αν τους δοθεί η ευκαιρία θα τα αρπάξουν και θα εξαπατήσουν τον συνάνθρωπό τους.
    Υ.Γ. Οι Τούρκοι δεν καπνίζουν καθόλου σε δημόσιους χώρους εδώ και χρόνια. Δεν υπάρχουν ελεγκτές εκεί που κυνηγούν τους παραβάτες. Απλώς ο κόσμος εφαρμόζει το νόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είμαστε ένας άχρηστος λαός που δεν μπορεί να εφαρμόσει τον αντικαπνιστικό νόμο που ισχύει σε όλο τον κόσμο, ακόμα και την Αφρική. Οι Έλληνες εστιάτορες μυξοκλαίνε στα κανάλια επειδή τα καταστήματά τους θα πάψουν να αποτελούν κέντρα διασποράς του καρκίνου. Δεν τους νοιάζει αν πεθαίνει ο κόσμος από καρκίνο, αρκεί οι ίδιοι να κερδίζουν χρήματα. Αντί να παλεύουν να εφαρμοστεί το μέτρο σε όλους ανεξαίρετα, ώστε μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός, παλεύουν να καταργηθεί σε όλους. Κάθονται στις καφετέριες με το τσιγάρο στο χέρι οι βρωμιάρηδες οι Έλληνες και υπερηφανεύονται που παραβαίνουν τον νόμο. Υπερηφανεύονται τα ζώα, που μπορούν ελεύθερα να σκοτώνουν τους συνανθρώπους τους. Καπνίζουν στα κλεφτά και τα άλλα στερημένα ζώα, οι γιατροί στα νοσοκομεία, οι καθηγητές και δάσκαλοι στα σχολεία, όλοι σχεδόν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Η Ελλάδα είναι ένας βόθρος γεμάτος από κτήνη που βρωμάνε και αλληλοεξοντώνονται. Δεν είναι κοινωνία ανθρώπων που δείχνει αλληλεγγύη στους άρρωστους και αναξιοπαθούντες. Ισχύει ο νόμος της ζούγκλας, όπου οι θρασείς, οι εύποροι και οι σωματικά δυνατοί επιβάλλονται και χτυπούν αλύπητα τους αδύναμους και φτωχούς. Πετάει ο ένας τα σκουπίδια στη μούρη του άλλου, οδηγεί ο καθένας μόνο για τον εαυτό του, κλείνει τις διαβάσεις των αναπήρων και τα πεζοδρόμια των γερόντων, φυγαδεύει τα λεφτά του στο εξωτερικό, τρέχει πίσω από τους τιποτένιους πολιτικούς. Το 99% των Ελλήνων είναι εν δυνάμει κλέφτες, αν τους δοθεί η ευκαιρία θα τα αρπάξουν και θα εξαπατήσουν τον συνάνθρωπό τους.
    Υ.Γ. Οι Τούρκοι δεν καπνίζουν καθόλου σε δημόσιους χώρους εδώ και χρόνια. Δεν υπάρχουν ελεγκτές εκεί που κυνηγούν τους παραβάτες. Απλώς ο κόσμος εφαρμόζει το νόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χαχάχιχιχχαχι,
    αλουμενένια τασάκια.
    Η Η Η Η κατανάλωση ρεύματος.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αναστάση κοίταξε μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου. Άντε ρε κολοκύθα πήγαινε να κάνεις πιπί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΕΣ
    Σε πολλα απο τα σημεια του αγωνα σας κατα του καπνισματος συμφωνω.Εκει που διαφωνω ειναι ο ετσιθελισμος του νομου που μας αντιμετωπιζει σαν προβατα.
    Το ιδιο σθενος και παθος θελω να δειξετε και για τα μεταλλαγμενα που ηδη ταιζουν τον λαο οπου παγκοσμιως εχει αποδειχθει οτι ειναι φορεις θανατηφορων καρκινων και ανιατων νοσηματων,(βριθει το διαδυκτιο απο επιφανεις επιστημονες που εφιστουν την προσοχη μας και την αποφυγη των μεταλλαγμενων)καθως επισης και στο ξηλωμα των κεραιων της κινητης τηλεφωνιας που ειναι επανω σε ταρατσες και προκαλουν ημικρανιες κεφαλαλγιες κανωντας το στομαχι τα νεφρα και το σηκωτι μας ελβετικο τυρι με τρυπες απο τα χαπια.Το ιδιο παθος να δειξετε και απεναντι στην κυβερνηση που κυβερνα σκορπωντας καταθλιψη μελαγχολια παρανοηση μεχρι και αυτοκτονιες απο τα φιλολαικα μετρα που εχει παρει εως σημερα.
    Αφου λοιπον μας το παιζετε φιλανθρωποι και ενδιαφερεστε για την υγεια μας το τσιγαρο δεν ειναι ο μονος παραγοντας που βλαπτει την υγεια μας υπαρχουν πολλοι και περισσοτεροι παραγοντες σημερα που πληττουν την υγεια του λαου και αφορουν μεγαλυτερο ποσοστο πληθυσμου απο αυτο του τσιγαρου.
    Αν πραγματικα ενδιαφερεστε για την υγεια του λαου που αμφιβαλλω, τοτε στραφειτε προς ολα εκεινα που βλαπτουν την υγεια μας περα απο το τσιγαρο.
    Τελος για ποια υγεια μιλατε οταν τα μωρακια σημερα τα εμβολιαζουν με δοσεις για δεινοσαυρους; για ποια υγεια μιλατε που πας με φραγμενη καρδια στα νοσοκομεια και σου κλεινουν ραντεβου να σε δουνε μετα απο ενα μηνα αν ζεις μεχρι τοτε; για ποια υγεια μιλατε οταν τα καυσαερια εχουν βαψει ολα τα κτιρια και τα επιπλα γκρι-ανθρακι;
    Μηπως ο νομος ειναι ταμειακος; και εχει να κανει με τα προστιμα μια και οι κυβερνωντες θα βαλουν σε λιγο και φπα στο γαμησι και το κατουρημα; ουτε να την βγαλουμε να κατουρησουμε θα φοβομαστε μην τυχον και μας βαλει φορο ο βλαμμενος ο πατσαβουρας.
    Ακομα στα casinos γιατι επιτρεπεται το καπνισμα και απαγορευεται στην καφετερια; ειναι πιο υγιεινος ο αερας του ανθρωποσφαγειου απο το εστιατοριο; η μηπως εκει επειδη το κρατος τα αρπαζει και τα αρπαζει γερα κανει τον κουρκο; Τα φρουτακια που θα τα βαλουν μεχρι και σε παιδικους σταθμους δεν βλαπτουν την υγεια;
    Η υποκρισια σε αυτο τον τοπο περισσευει και δυστυχως υπαρχουν πολλοι που δεχονται να παιζουν ρολους υποκριτων και ψευτων για να τους πεταξουν κανενα ξεροκομματο οπως στα πεινασμενα σκυλια.
    Ολοι εμεις οι καπνιστες γνωριζουμε καλυτερα απο εσας που δεν καπνιζετε ποσο κακο μας κανει και προσπαθουμε να το κοψουμε οχι ομως σαν να ειμαστε τοξικομανεις να μας πεταξετε κλειδωμενους σε ενα δωματιο για αποτοξινωση με φασιστικους νομους.Εν τοιαυτη περιπτωσει αφου κανει τοσο κακο το τσιγαρο για δεν απαγορευεται τις καπνοβιομηχανιες να παραγουν και τους αγροτες να σπερνουν; αλλα εκει δεν πλησιαζουμε απο εκει τα αρπαζουμε. Απο την μια η κυβερνηση αυξανει την τιμη των τσιγαρων και εγγραφει εσοδα στον προυπολογισμο!!!και απο την αλλη τα απαγορευει αντισταθμιζοντας την τυχον απωλεια λογω μειωσης του τζιρου των τσιγαρων με προστιμα!!φοβερο!!! πανεξυπνα καθαρματα!!! Η ΨΕΥΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μαρέσει ο φίλος-η 11.54. Πλάκα έχει. Τέτοιους πολίτες θέλει το σύστημα. Να τους λένε πότε πρέπει να κατουρήσουν, πότε πρέπει να πεινάσουν. Πρέπει οι άλλοι να τους υπαγορεύουν τι είναι αυτό που τους πειράζει και τι όχι. Άτομα χωρίς άποψη, άβουλα πιόνια μιας κοινωνίας όπως την θέλεουν. Φυσικά οι κυβερνώντες ξέρουν καλύτερα από μας τι είναι αυτό που μας πειράζει, πότε ΠΡΕΠΕΙ να είμαστε χορτάτοι. Αν πεινάσουμε νωρίτερα είναι ιδέα μας!!!
    Το τσιγάρο εκανε το ΙΚΑ να κλείνει ραντεβού μετά 1,5 μήνα. Το τσιγάρο φταίει που χρεωκόπησε το ΙΚΑ. Το τσιγάρο φταίει για τα ράντσα στα νοσοκομεία.
    Ξυπνήστε κοιμισμένα πιόνια του συστήματος, σας έχουν κάνει κουρδιστά ανθρωπάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 11:54 >>> ΑΦΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟΣΑ ΚΑΚΑ ΣΕ ΕΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ? ΑΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΛΟΓΩ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΘΑ ΤΣΟΝΤΑΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΣΤΟ BLOG ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ(ΟΠΩΣ ΛΕΣ) ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ...ΦΙΛΟΖΩΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. προς 11.54: τραβα στην χωρα σου παλιομαλακα. Η Ελλαδα ειναι μοναδικη δεν αντιγραφει και δεν αντιγραφεται ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΤΟΠΟΣ (ασχετα αν μας κυβερνουν προδοτες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 2:17.
    Ότι πείς εσύ.
    Μέσα στή φανατήλα τής νιότης σου.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 16 Οκτ 2010 10:41:00 π.μ.


    ΦΙΛΕ ΜΟΥ
    ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Η ΦΑΣΑΡΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ;


    ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΞΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ.

    ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΝΟΙΑΣΤΟΥΝ ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ .

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΟΤΑΝ ΠΡΙΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ Η ΛΙΓΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ;
    ΤΟΤΕ Ο ΚΑΠΝΟΣ ΗΤΑΝ ΑΣΦΑΛΗΣ;.

    ΕΕΕ , ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΓΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΟ 'ALTER' ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΕΛΛΕΕΙΝΟ ΚΑΝΑΛΙ. ΠΡΟΧΘΕΣ (ΠΕΜΠΤΗ) ΕΙΧΕ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΒΛ.ΜΠΟΝΑΤΣΟ ΜΙΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ, ΚΑΙ ΕΔΕΙΧΝΕ ΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑΓΕ (ΜΑΓΝΗΤΟΣΚΟΠΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ") ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΤΣΙΓΑΡΟ. ΟΙ ΕΛΛΕΕΙΝΟΙ ΣΤΟ ALTER ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ....ΜΩΣΑΙΚΟ(τηλεοπτικη ορολογια) ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ!!!! ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ... ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΙ ΙΔ.ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΑΣ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ!!! * ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΝΤΩΣ ΜΑΛΑΚΕΣ?* ΠΑΩ ΝΑ ΚΟΙΤΑΧΤΩ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρε συ 11:54 , εγω να πουμε προσωπικα δεν καπνιζω γιατι ετσι θελω,αλλα δεν πας στο διαολο βραδιατικο,που θα μας κανεις και κουμαντο αν θα καπνιζουμε στο καφενειο η οχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 16 Οκτ 2010 11:54:00 π.μ


    ΑΜΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΑΝΑΒΟΥΝ ΟΙ ΑΡΓΙΛΕΔΕΣ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΘΑ ΝΟΜΙΣΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΠΥΡΚΑΓΙΑ.

    ΕΛΕΕΙΝΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΣ.

    ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΟΝΤΡΑΔΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μα πόσο κομπλεξικοί εγωιστές είστε όλοι σας;;; ΤΙ είναι αυτό που δεν καταλαβαίνετε επιτέλους; Αντί να πείτε "ναι εντάξει, τόσα χρόνια ντουμανιάζαμε τους άλλους, ήλθε η σειρά μας να τους σεβαστούμε", διαβάζω γελοιότητες-ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ!!!- για δήθεν "ακτινοβολία των κεραιών και των κινητών", "μόλυνση της ατμόσφαιρας", "ανθυγιεινές τροφές" και άλλα φτηνιάρικα επιχειρήματα που απεγνωσμένα επικαλείστε, μόνο και μόνο για να δικαιολογήσετε την ολέθρια έξη σας. Ώστε σας πείραξε ο ΟΛΟΣΩΣΤΟΣ 11:54πμ, ε; Προφανώς αναγνωρίζετε τον εαυτό σας στα γραφόμενά του. Λοιπόν για να τελειώνουμε:
    1)Τα κινητά είναι κοινοί ασύρματοι και οι κεραίες κινητής είναι κεραίες ασυρμάτου. Ο ασύρματος εφευρέθηκε πριν από 120 χρόνια και σε αυτόν βασίζεται το ραδιόφωνο και η τηλεόραση! Ο λόγος που μιλούν κάποιοι για βλαπτικότητα, είναι διότι θέλουν λεφτά για "έρευνες". Παρεμπιπτόντως, όσο πιο πολλές κεραίες, τόσο λιγότερη ισχύ χρειάζεται αυτές να έχουν και τόσο πιο πολλοί συνδρομητές μπορούν να μιλούν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ. Θυμηθείτε τον σεισμό του 1999!
    2)Οι "ανθυγιεινές τροφές" είναι επιλογή του καθενός μας να τις καταναλώνει. Με το τσιγάρο όμως μεταδίδεις ΕΣΥ την βλαπτικότητα και στον ΑΛΛΟ εκτός από τον εαυτό σου, κάτι που συνιστά ΦΑΣΙΣΜΟ!!!
    3)Οι χώροι δημόσιας συνάθροισης, όπως εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες κλπ, είναι χώροι ΥΓΕΙΟνομικού ενδιαφέροντος και σαν τέτοιοι αδειοδοτούνται. Δεν μπορούν λοιπόν να χωριστούν σε καπνιζόντων και μη. Όπως δεν μπορούν να χωριστούν τα μέσα μεταφοράς, οι αίθουσες αναμονής αυτών των μέσων, τα θέατρα, οι κινηματογράφοι κλπ. Αλήθεια σε αυτούς τους χώρους τι κάνετε όλοι εσείς; Μήπως το αυτονόητο δηλαδή ΥΠΟΜΟΝΗ; Γιατί την ίδια υπομονή δεν την επιδεικνύετε και αλλού;
    4)ΝΑΙ πράγματι υπάρχει μόλυνση της ατμόσφαιρας, κάτι που αποτελεί εν δυνάμει κίνδυνο για την υγεία. Ο καπνός του τσιγάρου όμως σε κλειστό χώρο, ισοδυναμεί με ΔΕΚΑ αυτοκίνητα ντήζελ να μαρσάρουν σε ένα δωμάτιο! Καμία σύγκριση λοιπόν! Ο καπνός του τσιγάρου μέσα σε κλειστό χώρο ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΆ ΒΛΑΒΕΡΟΣ!!! ΤΕΛΟΣ!
    5)ΝΑΙ το κράτος πράγματι επέδειξε υποκρισία στην μέχρι τώρα αντιμετώπιση του καπνίσματος, ένεκα του φόρου που αποκόμιζε και των αγροτών που δεν εννοούσαν να αλλάξουν καλλιέργειες. Αλλά τελικά αφού τα έβαλε κάτω, διαπίστωσε ότι το υγειονομικό κόστος από τις συνέπειες του καπνίσματος, είναι πλέον δυσθεώρητο. Σημειωτέον ότι στην Αμερική, ένα έθνος που χτίστηκε στην κυριολεξία από τον καπνό, (ακόμα και τα κιονόκρανα στο Καπιτώλιο, παριστάνουν φύλλα καπνού!), οι καρκίνοι ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ τα τελευταία χρόνια και βαίνουν μειούμενοι εξαιτίας της εκστρατείας κατά του καπνίσματος. (Αυτό αποτελεί και μια απάντηση για όλους αυτούς που φοβούνται τις δήθεν ακτινοβολίες.) Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες χώρες.
    6)ΑΝ ο καπνός είχε ανακαλυφθεί σήμερα, θα είχε καταταχθεί στα πιο επικίνδυνα και εθιστικά ναρκωτικά και θα είχε απαγορευθεί δια ροπάλου. Ας όψεται η πλέον των τριών αιώνων ιστορία του και το χρήμα!
    7) Είναι εξαιρετικά ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ από μέρους σας να τολμάτε ακόμα και να προφέρετε τη λέξη "φασισμός"! Όλες αυτές τις ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ υποφέρουμε την κάπνα σας, χωρίς να βγάζουμε άχνα. Ουδέποτε μιλήσαμε για φασισμό, ούτε ζητήσαμε "απαρτχάιντ". Απλώς δείχναμε κατανόηση ΣΕ ΒΑΡΟΣ της δικιάς μας υγείας. Ε, λοιπόν τώρα ήλθε η σειρά σας να μας σεβαστείτε.
    Αυτά τα ολίγα "προς γνώσιν και συμμόρφωσιν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 16 Οκτ 2010 5:13:00 μ.μ. ,
    16 Οκτ 2010 5:17:00 μ.μ. και
    16 Οκτ 2010 9:33:00 μ.μ

    Η αποθέωση της νεοελληνικής καφρίλας! Τελικά πράγματι είμαστε ένας λαός που του λείπουν 400 χρόνια Διαφωτισμού και Αναγέννησης.

    16 Οκτ 2010 4:27:00 μ.μ.
    Χρειάζεσαι επειγόντως μάθημα ανθρωπολογίας, με ιδαίτερη έμφαση στο καρδιο-αναπνευστικό σύστημα και σε αυτά που το βλάπτουν. Διάβασε καλά γιατί θα σε εξετάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τα ιδανικά αυτού του λαού εδώ και δύο δεκαετίες είναι: Τσιγάρο, φραπέ, τσιφτετέλι, σαβουροφαγητό και ποδόσφαιρο. Πράγματι είμαστε ένας λαός που δεν αντιγράφεται όπως λέει και ο 5:17μ.μ. Κανείς δεν θέλει να αντιγράφει υπανάπτυκτους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 16 Οκτ 2010 2:51:00 μ.μ.
    Γιατί σε ενοχλούν τα "μεταλλαγμένα"; Οι μεταλλάξεις χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες μέσω επιλεκτικών διασταυρώσεων των φυτών, ώστε να παράγουν καλύτερο, περισσότερο και πιο νόστιμο καρπό. Σύγκρινε τις ντομάτες που παράγεις στο κτήμα σου, με αυτές του μανάβη και θα καταλάβεις. Και τι σε πειράζει η ντοματιά να παράγει ντομάτες όλο το χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι; Τι σε πειράζει τα φυτά να είναι απρόσβλητα από ασθένειες και έντομα, ώστε να μην χρειάζονται πραγματικά καρκινογόνα εντομοκτόνα; Μην ακούς υστερικές κραυγές "οικολόγων" της δεκάρας και μην αφήνεις τους άλλους να σκέπτονται για σένα. Όσο για τα κινητά σε παραπέμπω σε αυτά που έγραψε ο 17/10 10:13μμ.
    Για την προσπάθειά σαυ να κόψεις το κάπνισμα, σου εύχομαι από βάθους καρδίας καλή επιτυχία. Μου φαίνεται όμως ότι μπερδεύεις τα πράγματα μιλώντας για φασιστικό νόμο. Δεν σου απαγορεύει κανείς να καπνίζεις. Απλώς απαγγορεύεται να το κάνεις σε δημόσιο κλειστό χώρο. Αυτό είναι όλο. Τα περισσότερα μπαράκια και καφετέριες σήμερα έχουν θερμάστρες εξωτερικού χώρου. Και ο χειμώνας στη χώρα μας με 300 μέρες ηλιοφάνεια, κάθε άλλο παρά βαρύς είναι. Οπότε δεν σου είναι και ιδιαίτερο πρόβλημα να κάτσεις έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 17 Οκτ 2010 10:13:00 μ.μ.

    ΝΑΤΟΣ ,ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΚΑΣΕΤΑ.


    ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟΣΟ ΕΣΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΧΩΡΟΥΣ ΔΙΧΩΣ ΚΑΠΝΟ.

    ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ.

    ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΤΣΙ ΘΕΛΕΙ ΚΙ ΕΝΑΣ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ .


    ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ,ΑΛΛΑ Ν Α Ι ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ .


    ΟΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΟΥ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΧΩΡΟ.

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ.

    ΜΠΟΡΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΕΥΚΟΛΑ ΟΤΙ ΟΛΗ Η ΦΑΣΑΡΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΩ ΕΓΩ Η ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ.


    ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΠΟΛΥ,ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΕΧΩ ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΕΓΩ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΚΙ ΟΧΙ ΕΣΥ;


    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ ,ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ,ΑΛΗΘΗΣ ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΞΑΡΣΗ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ;
    ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΜΩΣ!!!

    ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΔΩ ΕΧΕΤΕ ΓΙΝΕΙ ΟΛΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 18 Οκτ 2010 8:29:00 π.μ.
    Βεβαίως και υπάρχει έξαρση του Αλτζχάϊμερ. Οφείλεται εκτός από την γονιδιακή προδιάθεση και στο κάπνισμα που αποδομεί, αποσυνθέτει και αποσαθρώνει τους δενδρώνες και τις συνάψεις του εγκεφάλου, κυρίως του ιπποκάμπου που είναι το υπεύθυνο τμήμα για την μνήμη και επιπλέον ευνοεί την επικάθηση αμυλοειδών πλακών. Σίγουρα πάντως δεν οφείλεται στις ακτινοβολίες που εσύ φοβάσαι. Οι ακτινοβολίες αυτές υπάρχουν από τότε που εφευρέθηκε ο ηλεκτρισμός και από την έλευσή τους και εντεύθεν, το προσδόκιμο επιβίωσης αυξήθηκε, δεν μειώθηκε.
    Κάνεις και εσύ το ίδιο λάθος που κάνουν όλοι οι καπνιστές. Ενοχοποιείς όλα τα υπόλοιπα, εκτός από το τσιγάρο.
    Ο διαχωρισμός που αναφέρεις είναι ανέφικτος για πολλούς λόγους νομικής φύσεως. Ο κύριος όμως λόγος είναι ότι κάποια στιγμή τα μη καπνιζόντων, θα καταντούσαν και αυτά καπνιζόντων. Δηλαδή αντί να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, θα ξαναγυρίζαμε στο μηδέν. Άλλωστε στην Ελλάδα είμαστε. Ο νόμος λοιπόν θα πρέπει ή να εφαρμοστεί χωρίς εξαιρέσεις, ή να μην εφαρμοστεί. Εφαρμογή υπό όρους και μάλιστα σε μια χώρα με 50 τοις εκατό καπνιστές, δεν νοείται. Πάντως συμφωνώ ότι το κράτος θα πρέπει να συνοδεύσει τον νόμο, με μια ανηλεή αντικαπνιστική εκστρατεία και με κίνητρα απαλλαγής από την κακή αυτή συνήθεια, με κέντρα απεξάρτησης και συμβουλευτικούς σταθμούς σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 18 Οκτ 2010 8:29:00 π.μ.
    Βεβαίως και υπάρχει έξαρση του Αλτζχάϊμερ. Οφείλεται εκτός από την γονιδιακή προδιάθεση και στο κάπνισμα που αποδομεί, αποσυνθέτει και αποσαθρώνει τους δενδρώνες και τις συνάψεις του εγκεφάλου, κυρίως του ιπποκάμπου που είναι το υπεύθυνο τμήμα για την μνήμη και επιπλέον ευνοεί την επικάθηση αμυλοειδών πλακών. Σίγουρα πάντως δεν οφείλεται στις ακτινοβολίες που εσύ φοβάσαι. Οι ακτινοβολίες αυτές υπάρχουν από τότε που εφευρέθηκε ο ηλεκτρισμός και από την έλευσή τους και εντεύθεν, το προσδόκιμο επιβίωσης αυξήθηκε, δεν μειώθηκε.
    Κάνεις και εσύ το ίδιο λάθος που κάνουν όλοι οι καπνιστές. Ενοχοποιείς όλα τα υπόλοιπα, εκτός από το τσιγάρο.
    Ο διαχωρισμός που αναφέρεις είναι ανέφικτος για πολλούς λόγους νομικής φύσεως. Ο κύριος όμως λόγος είναι ότι κάποια στιγμή τα μη καπνιζόντων, θα καταντούσαν και αυτά καπνιζόντων. Δηλαδή αντί να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, θα ξαναγυρίζαμε στο μηδέν. Άλλωστε στην Ελλάδα είμαστε. Ο νόμος λοιπόν θα πρέπει ή να εφαρμοστεί χωρίς εξαιρέσεις, ή να μην εφαρμοστεί. Εφαρμογή υπό όρους και μάλιστα σε μια χώρα με 50 τοις εκατό καπνιστές, δεν νοείται. Πάντως συμφωνώ ότι το κράτος θα πρέπει να συνοδεύσει τον νόμο, με μια ανηλεή αντικαπνιστική εκστρατεία και με κίνητρα απαλλαγής από την κακή αυτή συνήθεια, με κέντρα απεξάρτησης και συμβουλευτικούς σταθμούς σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ρουφήξτε τη ζωή, όχι το θάνατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση