GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρωτοβουλία για τους αστέγους...

Από τον Μιχάλη Τρεμόπουλο Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων   Πρωτοβουλία στο ευρωκοινοβούλιο για πλήρη επίλυση μέχρι το 2015 Επιστολή...

Από τον Μιχάλη Τρεμόπουλο
Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων  
Πρωτοβουλία στο ευρωκοινοβούλιο
για πλήρη επίλυση μέχρι το 2015
Επιστολή προς τους Έλληνες ευρωβουλευτές
Στίγμα για την Ευρώπη του 21ου αιώνα αποτελεί το πρόβλημα των αστέγων, που συνεχίζει να εντείνεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Μόνο στο Δήμο Αθηναίων, τα άτομα που απευθύνονται στο Κέντρο Αστέγων έχουν αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο τουλάχιστον κατά 20%.
Με στόχο την πλήρη επίλυση του προβλήματος μέχρι το 2015, ξεκίνησε στο ευρωκοινοβούλιο διακομματική...
 πρωτοβουλία με τη μορφή «Γραπτής Δήλωσης». O Μιχάλης Τρεμόπουλος στήριξε από την αρχή την πρωτοβουλία και μέχρι στιγμής, μαζί με τη Χρυσούλα Παλιαδέλη (ΠΑΣΟΚ), είναι οι μόνοι Έλληνες ευρωβουλευτές που έχουν υπογράψει το έγγραφο.
Με επιστολή του προς τους Έλληνες και Κύπριους συναδέλφους του όλων των κομμάτων, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων τονίζει τη σημασία του θέματος και τους καλεί να υπογράψουν και αυτοί τη Γραπτή Δήλωση για τους αστέγους. Στην επιστολή δεν παραλείπει να σημειώσει την ιδιαίτερη σημασία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας για χώρες όπως η Ελλάδα, όπου το πρόβλημα αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα λόγω της οικονομικής κρίσης. Για το θέμα των αστέγων, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων είχε παρέμβει και τον περασμένο Μάιο http://www.oikologoiprasinoi.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=336:homeless&catid=11:press-releases&Itemid=23, καταθέτοντας γραπτή ερώτηση προς την Κομισιόν με ιδιαίτερη έμφαση στο δραματικό έλλειμμα πολιτικών για τους αστέγους στη χώρα μας.
Η Γραπτή Δήλωση (στο http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//NONSGML+WDECL+P7-DCL-2010-0061+0+DOC+PDF+V0//EL&language=EL) κατατέθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου από ευρωβουλευτές των πέντε μεγαλύτερων πολιτικών ομάδων. Η πρωτοβουλία στηρίζεται καιαπό τη FEANTSA, την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Οργανώσεων που δουλεύουν με τους αστέγους. Σύμφωνα με τον κανονισμό, αν η Γραπτή Δήλωση υπογραφεί από την πλειοψηφία των ευρωβουλευτών, θα προωθηθεί ως επίσημη θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κομισιόν, τις εθνικές κυβερνήσεις και τα κοινοβούλια των χωρών μελών.
Όπως τονίζει ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, «παρά το γεγονός ότι το 2010 έχει ανακηρυχθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως «Ευρωπαϊκό Έτος για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού», το πρόβλημα των αστέγων που αποτελεί στίγμα για την Ευρώπη του 21ου αιώνα, συνεχίζει να εντείνεται. Η επίλυσή του είναι απόλυτα εφικτή, προϋποθέτει όμως αποτελεσματικές στρατηγικές και ισχυρή πολιτική βούληση».

16 σχόλια

  1. σιγά καλέ μου σιγά.....εσυ δεν μπορείς να πάρεις τον κώλο σου
    θα πάρεις και πρωτοβουλία...

    και ποιος θα πληρώσει αγάπη μου ?
    εμείς πάλι Ή Ο SOROS σου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΣΑ ΚΤΙΡΙΑ ΑΠΟ ΔΩΡΕΣ ΚΑΤΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΒΕΤΑΙ ΥΠΟΨΗΝ Η ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΑΘΕΤΗ.ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΚΑΡΠΩΝΕΤΑΙ Η ΠΟΙΟΙ.ΠΑΝΤΟΥ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ. ΕΣΥ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΝΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ.ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ .ΑΦΗΣΕΣ ΤΟΝ ΣΚΙΑΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΛΩΝΙΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΟΣΟΙ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ.ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΩΡΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΠΑΝΕ.ΥΠΟΨΗΦΙΕ ΚΥΡΙΕ ΚΑΜΙΝΗ .ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΤΕΛΕΣΕΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΣΤΝ ΣΔΟΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ. ΦΩΑΞΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΠΕΛΕΡΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟ.ΤΑΧΙΣΤΑ ΘΑ ΒΓΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΙΑΘΕΤΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΙΡΑ , ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ.ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. nai afoy ta kaue paidia toy kue Sioyfa ekbiazoyn kai katasxoyn ta spitia toy kosmakh

    tvra phrame prvtoboylia gia astegoyw

    Erxetai laikh ejegersh eipe o dr Koytsoykow sthn Mhlivnh paromoia thw Gallikhw Epanastashw!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΣΤΕΓΑΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗ,ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΑ,ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΤΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΥΠΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΤΑΝΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ.

    ΚΟΜΕΝΕΣ ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗ.

    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

    ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ,ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣΕΙ.

    ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΘΕ ΑΠΟΧΡΩΣΗΣ.

    ΑΡΚΕΤΑ,ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πασοκ

    Απορια τελικα
    ποιον Πρωθυπουργο

    βαλαν οι δεξιοστροφοι της Ιπποκρατους
    να πει οτι "η Ελλαδα ειναι διεφθαρμενη χωρα"??

    Αυτα ρωταγαν τον δρ Κουτσουκο σημερα οι πρασινοφρουροι της Μηλιωνη.

    Μα Γιωργο μου ακομα δεν καταλαβες οτι αυτοι που εχεις διπλα σου σε σπρωχνουν στον γκρεμο??

    Οι Ραγκουσηδες Μπαμπουκληδες Γερουλανοι κλπ...σε καναν Πρωθυπουργό?

    Πρωθυπουργό Γιωργο
    σε έκανε ο λαός που πείναγε και οι πρασινοφρουροί του δρ Κουτσουκο μαζι με τους μπλογκερς!!

    Γιαυτο Γιωργο μου
    σε βαζουν να λες αυτες τις βλακειες που σου γραφουν
    τα νεο-λαμογια απο πριν
    για να σε ξεφορτωθοουν συντομα!!

    Ξυπνα Γιωργο

    εδιωξαν ολους που πιστευαν σε σενα και δουλευουν για την "παρτη τους" και για την δεξια (αλλα οχι για σενα)
    μεχρι και τον Σγουρό έκαψαν!!

    Νικητας Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν λέτε αστέγους, κ. Τρεμόπουλε, τι εννοείτε; τους φίλους σας τους... τοξότες; (του ουράνιου τόξου)

    Αυτοί έχουν σπίτια, αλλά όχι εδώ· στην Γιουγκοσλαβία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΙ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΘΕΙΣ ΠΟΤΕ ΑΣΤΕΓΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΑΝ ΒΡΕΘΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΚΛΩΤΣΗΣΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ.....ΦΥΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ ΚΑΛΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΒΛΕΠΩ ΑΦΗΣΕΣ ΜΟΥΣΙ
    ΜΙΧΑΛΑΚΗ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΜΑΝ, ΑΜΑΝ,ΑΜΑΝ


    Ο ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ.


    ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

    ΗΘΕΛΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ,ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΑΡΓΑΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ,ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ,ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ,ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τοξικές συμπεριφορές από ...οικολόγους στον Κορυδαλλό!!!

    Η απογοήτευση δεν έρχεται από τις κλασικές πολιτικές δυνάμεις και πρόσωπα, για τους οποίους λίγο η πολύ τα συμπεράσματα έχουν βγει από τους πολίτες.

    Η απογοήτευση έρχεται από δυνάμεις που προσδοκείς πως φέρουν μια νέα αντίληψη στην άσκηση εξουσίας αλλά και στο πως πολιτεύεσαι.

    Κάνω λοιπόν αναφορά στον Κορυδαλλό όπου με βάση ανακοίνωσης που εξέδωσε η δημοτική Κίνηση Της Αριστεράς και της Οικολογίας “ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ” εκπρόσωπος του κόμματος των οικολόγων εκεί, αξίωσε από τον συνδυασμό με τον οποίο είχαν ανακοινώσει κοινή κάθοδο στις επερχόμενες εκλογές (ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ), ... να μην υπάρχουν στο ψηφοδέλτιο ονόματα που αρχίζουν πριν το δικό του γράμμα για να είναι πρώτο στη λίστα!!!! ... όπως κάνει ας πούμε ο Αχιλλέας Καραμανλής στις Σέρρες!!!. Πραγματικά δεν ξέρω αν τέτοιες κινήσεις τις αποδέχονται στο σύνολο τους τα μέλη του συγκεκριμένου κόμματος, η το τι θα γίνει τελικά και το που θα καταλήξει ο συγκεκριμένος σχηματισμός. Σημασία έχει ότι τέτοιες κινήσεις απο κόμματα που δεν είναι καν στην βουλή, δίνουν λαβή στον κόσμο να λένε... “και που να γινόντουσαν και εξουσία!!!!... χειρότεροι θα ήταν!!!”

    απλά κρίμα...

    (σημ.1. Το επώνυμο του κυρίου αρχίζει από Δ άρα οι του Α Β Γ και μερικός Δ δρόμο... δηλαδή αν το επώνυμο του άρχιζε από Χ τι θα γινόταν???

    σημ.2 Δημόσια ανακοίνωση σε απάντηση ακόμα δεν έχει στείλει κανείς, έστω μια διάψευση... τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τρεμόπουλε, εδώ και τώρα: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ή Σκόπια;;;;
    Αρχικαραγκιόζη!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 11 Οκτ 2010 10:45:00 π.μ.

    ΟΡΜΑΤΕ ΤΟΥ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τρεμοπουλε, οσο υποστηριζεις την αθροα εισοδο λαθρομεταναστων στη χωρα, να εισαι σιγουρος οτι το προβλημα θα εντεινεται αντι να καταπολεμειται.
    Τραβα τωρα παρε το μισθο απο το "Ιδρυμα" (ξερεις τωρα εσυ ποιο...) για την καινουρια "πρωκτοβουλια" που πηρες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΓΙΑ ΤΟΝ/ΤΗΝ 10 Οκτ 2010 9:38:00 μ.μ.

    ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ,ΕΝΑΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΥ;

    ΝΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΝΩ ΗΣΥΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.
    ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ,ΠΟΛΥΦΥΛΕΤΙΚΟΣ ΑΧΤΑΡΜΑΣ..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η ανθρωπιά ρε δεν πρέπει να μετριέται με τα κόμματα και τα χρώματα... Αλλά βέβαια, όταν η εκκλησία αναλώνεται σε βατοπεδίες...άλλοι παριστάνουν τους σωτήρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Eimai sigouros oti kapoioi apo tous prolalisantes protimoun na plirwnoune gia na eispratoun mizes oi diaforoi kommatikoulides, alla tha afinan efxaristws enan astego na pethanei. Bravo sas re! Sinexiste na exagete ton athanato elliniko politismo ston kosmo...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση