GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι αλλαγές στην Παιδεία...

Από το http://esos.gr/    ΣΥΜΦΩΝΕΙ Η ΠΑΣΠ-ΤΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Η φιλοσοφ...

Από το http://esos.gr/  
ΣΥΜΦΩΝΕΙ Η ΠΑΣΠ-ΤΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Η φιλοσοφία του κειμένου για την πλήρη αυτοτέλεια των ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης είναι δικαίωση των πάγιων θέσεων μας, τονίζει η ΠΑΣΠ σχολιάζοντας την πρόταση του υπ. Παιδείας για της αλλαγές στα ΑΕΙ και σημειώνει: «Για μας η ρήξη με τους εκφραστές της συντήρησης στην ελληνική Ανώτατη Εκπαίδευση, το καθηγητικό κατεστημένο, μας γεμίζει αισιοδοξία πως πλέον το δόγμα «για όλα φταίνε οι φοιτητές» δεν υπάρχει».
Ειδικότερα η ανακοίνωση της ΠΑΣΠ, έχει ως εξής:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, παρακολουθήσαμε την...
 κατάθεση από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης του σχετικού κειμένου για τις αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Πάνω στο συγκεκριμένο κείμενο διαβούλευσης η ΠΑΣΠ ΤΕΙ τονίζει τα έξης :
Για μας, είναι πολύ θετικό ότι ένας άλλος νόμος αντικαθιστά το νόμο-έκτρωμα της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα και με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για την απόσυρση του.
Πιστεύουμε πως η φιλοσοφία του κειμένου για την πλήρη αυτοτέλεια των ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης είναι δικαίωση των πάγιων θέσεων μας.
Για μας η ρήξη με τους εκφραστές της συντήρησης στην ελληνική Ανώτατη Εκπαίδευση, το καθηγητικό κατεστημένο, μας γεμίζει αισιοδοξία πως πλέον το δόγμα «για όλα φταίνε οι φοιτητές» δεν υπάρχει.
Είναι πολύ θετικό, το γεγονός πως η φοιτητική συμμετοχή παραμένει ως έχει.
Παρόλα αυτά το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να δώσει απαντήσεις πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν την επαγγελματική κατοχύρωση των σπουδαστών και αποφοίτων των ΤΕΙ. Πιστεύουμε πως χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα, οι οποιεσδήποτε αλλαγές και ρήξεις είναι άνευ ουσίας. Καλούμε την κυβέρνηση στην άμεση έκδοση των επαγγελματικών δικαιωμάτων.
Τέλος, εντύπωση μας προκαλεί η ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σχετικά με το κείμενο διαβούλευσης. Πραγματικά οι υπάλληλοι του καθηγητικού κατεστημένου επιτελούν καλά τον ρόλο τους. Προσοχή όμως. Σε καιρούς διαφάνειας οι σχέσεις εργοδότη (καθηγητή)- εργαζομένου (ΔΑΠ-ΝΔΦΚ), πρέπει να δημοσιοποιούνται. Και θα δημοσιοποιηθούν. Ας προσέξουν καλά, όταν μιλούν εν ονόματι των απλών φοιτητών.
Γραμματέας ΠΑΣΠ ΤΕΙ
Αλέξανδρος Θεοδωράκος

6 σχόλια

  1. O Αλέξανδρος Θεοδωράκος ως μέγιστος εκσυγχρονιστής της ομάδας Ανδρουλάκη, προσπαθεί να βάλει πλάτη στα ΤΕΙ για να βοηθήσει την άλλη μέγιστη εκσυγχρονίστρια Αννούλα -Σεγκολέν - Διαμαντοπούλου. Για αυτό το λόγο κλείνει τα μάτια στις αντιλαϊκές πολιτικές που εισάγει το νομοσχέδιο. Κλείνει τα αυτιά στις προοδευτικές φωνές των πανεπιστημίων και τει που θεωρούν ότι ο αγώνας για πραγματικά δωρεάν παιδεία, για ανεξαρτησία των ιδρυμάτων, για τη μη εμπορευματοποίηση της παιδείας μόλις τώρα αρχίζει. Οι αλαζονικές ανακοινώσεις που βγάζει με την υπογραφή του καταδεικνύουν περίτρανα πως βάζει το προσωπικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον της ΠΑΣΠ Ελλάδος και το συμφέρον του ΠΑΣΟΚ πάνω από το συμφέρον του φοιτητικού κινήματος. Αυτές οι απόψεις δεν εκφράζουν την ΠΑΣΠ ΕΛΛΑΔΟΣ. Η ΠΑΣΠ πορεύτηκε στη γραμμή του αγώνα και το 1982 και το 2001 επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και το ίδιο θα κάνει και τώρα.

    Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!
    ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ-ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!

    -Ο πολιτικός σχεδιασμός της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ
    -Αριστερή Πρωτοβουλία Πανεπιστημίων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ!!!

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΚΟΙΟΣ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ Σ’ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΤΡΑΓΟΠΑΠΠΕΣ!!!!

    ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΥΡΩΠΗ!!!!

    ΚΑΤΩ ΟΙ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ!!!!!!!

    ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΣΤΗΓΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΛΙΟΠΑΠΠΑΔΕΣ!!!!!!
    ΑΚΟΥΤΕ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΣΠ Καί"διαβούλευση"......
    Συναγωνίζεστε τήν ΟΝΕΔ καί τή ΠΑΣΠ
    στά φρού-φρού κι΄αρώματα.
    Άντε ρέ τελειώνετε,νά ανασάνει ό
    γέρος καί η γρειά σας.
    Μέχρι καί οί παπούδες συγοντάρουν.
    ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.
    ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ?
    Πανύβλακα,εγώ σέ πληρώνω.
    Γράφω γιά όοοοολους.
    Τούς χρωματισμένους.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οποιος ειναι του Τζεφρουμπα σημερα ειναι η ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από την ίδρυση του Νεοελληνικού Κράτους έως τον Μάρτιο του 2004 το χρέος της χώρας ήταν συνολικά 180 δις!!!
    Το ΑΕΠ της χώρας ήταν 250 δις (κατ’άλλους 240, κατ’αλλους 260). Τέλος πάντων- το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ ήταν αρκετά πιο κάτω από το 100%!!!
    Η παράταξη της φαυλοκρατίας και της λαμογιάς, η Δεξιά- αυτή η ίδια που έσπευσε αμέσως να καταργήσει το νόμο Πεπονή, για να βάλει τα δικά της παιδιά,
    μόνο για την περίοδο από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009 (δηλαδή μέσα σε 5 χρόνια και 2 δικές της θητείες) κατάφερε να αυξήσει το χρέος της Ελλάδας κατά 120 δις !!!!!


    Παρατηρητής

    ΔΕΞΙΟΙ= ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!

    ..ΑΜΩ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ...έτσι εξηγείται η έλλειψη βιβλίων στα λύκεια!
    οι μαθητές θα δώσουν πανελλαδικές χωρίς βιβλία ή θα καταργηθούν οι εξετάσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση