GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διαχειριστικός έλεγχος στην "Ολυμπιακό Χωριό ΑΕ"...

Από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ    H βουλευτής Β' Αθηνών Σοφία Σακοράφα κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Ερ...

Από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ  
H βουλευτής Β' Αθηνών Σοφία Σακοράφα κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης αναφορικά με το Ολυμπιακό Χωριό. Η Υπουργός ερωτάται αν υπάρχει η πρόθεση και πότε για τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου της εταιρείας μετά από όλες αυτές τις καταγγελίες δεδομένου ότι αυτές αφορούν κατασπατάληση δημοσίου χρήματος σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:...

Προς την Υπουργό : Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Κα Λούκα Κατσέλη
Θέμα: “Αναγκαία η άσκηση διαχειριστικού ελέγχου στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Ε.”
Με τις διατάξεις του νόμου 3863/2010 ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στο προσωπικό της εταιρείας ενώ τίθεται σε ισχύ και ο Ιδρυτικός Νόμος (2819/2000) που αφορά στην εκκαθάρισή της.
Στις διατάξεις του ιδρυτικού νόμου (2819/2000) ορίζεται ότι “ο Υπουργός δικαιούται να προκαλέσει έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο από τριμελή ελεγκτική επιτροπή, αποτελούμενη από δικαστικούς λειτουργούς του Ελεγκτικού Συνεδρίου”
Επειδή και ο σύλλογος υπαλλήλων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας -όπως σας έχει ήδη κοινοποιήσει με έγγραφό του- καταγγέλλει κακοτεχνίες στο Ολυμπιακό Χωριό, αλλά και κατασπατάληση Δημοσίου Χρήματος.
Επειδή και πρόσφατα δημοσιεύματα του τύπου, αλλά και φορέων του Ολυμπιακού Χωριού προκαλούν εύλογα την καχυποψία και την ανησυχία.
Επειδή ήδη η εταιρεία τελεί υπό εκκαθάριση και υπάρχει κίνδυνος να ζημιωθεί το δημόσιο αν δεν διαταχθεί έγκαιρα διαχειριστικός έλεγχος.
Επειδή ενώ η εταιρεία θα έπρεπε να είχε διαλυθεί στις 31.12.2006 δόθηκε αναίτια παράταση μέχρι στις 31.12.2009, με αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό των δαπανών λειτουργίας από προσλήψεις και υψηλές αποδοχές, που καταβάλλονται έως και σήμερα.
Επειδή εν τω μεταξύ, παραχωρήθηκε ακίνητο στη μονή Βατοπεδίου με αδιαφανείς διαδικασίες, με αποκλειστικό σκοπό την εμπορική του εκμετάλλευση.
Επειδή ήδη έχουν γίνει προσπάθειες εκποίησης της εμπορικής ζώνης που ευτυχώς ανετράπησαν απο την έγκαιρη παρέμβαση του συλλόγου των υπαλλήλων του Ο.Ε.Κ.
Επειδή εκταμιεύθηκαν από τον Ο.Ε.Κ. ποσά ύψους 343.010.000 ευρώ από το 2001 έως το 2009 για την κατασκευή του Ολυμπιακού Χωριού,με όλες τις κακοτεχνίες και υπερβάσεις που καταγγέλουν οι πολίτες μέλη της Μ.Κ.Ο.-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΠΟΛΗ- με αναφορά τους στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Επειδή το κόστος για τον Ο.Ε.Κ. Τελικά υπερβαίνει τα 420 εκ. ευρώ, χωρίς σε αυτά να υπολογιστούν οι απαιτήσεις των εργολάβων που φθάνουν στα 100 εκ. ευρώ.
Ερωτάται η Κα Υπουργός,
Έχετε πρόθεση και πότε να προβείτε σε διαχειριστικό έλεγχο της εταιρείας μετά από όλες αυτές τις καταγγελίες δεδομένου ότι αυτές αφορούν κατασπατάληση δημοσίου χρήματος σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία;

3 σχόλια

  1. ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ. Η "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΓΝΩΡΙΖΕ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΣΟΚ

    ΚΑΗΜΕΝΕ ΣΓΟΥΡΕ

    ΤΑ ΝΕΟ-ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΣΕ
    ΞΕΚΟΨΑΝ

    ΑΠΟ ΤΟΝ
    ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ
    ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΕΣΩΖΕ

    ΤΑ ΝΕΟΛΑΜΟΓΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΕΙ Ο ΣΓΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ
    ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΘΕΜΑ ΑΡΧΗΓΙΑΣ - ΓΙΩΡΓΟΥ!!

    ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥ
    ΟΥΤΕ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΣΕ ΣΩΖΕΙ!!

    ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΓΥΡΙΣΕΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΕ ΚΑΝΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥ ΣΦΟΥΓΓΟΚΟΛΑΡΙΟΥΣ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ

    ΑΣ ΣΕ ΣΩΣΟΥΝ ΟΙ "ΚΟΠΕΛΙΤΣΕΣ" ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΥΠΟΥΡΓΙΝΕΣ

    ΑΥΤΑ

    ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο στη Σακοράφα. Αποτελεί εξαίρεση βουλευτή που πηγαίνει κόντρα σε συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση