GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαλλιά κουβάρια το ΠΑΣΟΚ στο Νέο Ηράκλειο...

Από το http://irakleionews.blogspot.com/ Από την πρώτη δημόσια εμφάνιση δεν ξεκίνησε καλά η «ενότητα» υπό την αρχηγία του Νώντα Σπυρόπουλο...

Από το http://irakleionews.blogspot.com/
Από την πρώτη δημόσια εμφάνιση δεν ξεκίνησε καλά η «ενότητα» υπό την αρχηγία του Νώντα Σπυρόπουλου όταν στην κοινή συνέντευξη τύπου ο Κ. Κουτρούλης είπε «αν το ΠΑΣΟΚ έδινε χρίσμα στον κ. Μαστοράκο εγώ σήμερα δεν θα ήμουν εδώ γιατί διαφορετικά θα ήμουν ανακόλουθος με αυτά που έκανα μετά από το 2006» από την άλλη μεριά ο Γ. Μαστοράκος είπε: «Εγώ πάντως θα ήμουν εδώ αν το ΠΑΣΟΚ έδινε το χρίσμα στον κ. Κουτρούλη. Δεν μπορώ να είμαι σε ένα ψηφοδέλτιο αν κάποιος λέει ότι «αν ήσουν εσύ δεν θα ήμουν». Εγώ θα ήμουν και για αυτό είμαι εδώ για να πάψουν αυτοί οι διαχωρισμοί. Γιατί έχω μάθει να ταξιδεύω κατάστρωμα».
Αυτή είναι η επίσημη εικόνα της «ενότητας» γιατί πριν γίνει η κοινή συνέντευξη τύπου οι...
 υποστηριχτές της «Πρωτοβουλίας Μελών & Φιλών του ΠΑΣΟΚ» δεν έκρυβαν την αίσθηση νίκης μετά την υποχώρηση του Γ. Μαστοράκου από την υποψηφιότητα του για δήμαρχος στο Ηράκλειο. Εξάλλου στο κείμενο τους στο έντυπο – πρόσκληση της εκδήλωσης που είχαν κάνει στις 25 Ιανουαρίου 2010 ανέφεραν ότι:
«Στα 35 χρόνια η Δημοτική μας παράταξη με επικεφαλής τον Γ. Ηλιακόπουλο στο διάστημα 1978 – 1986 και το Γ. Μαστοράκο 1990 – 2006 μαζί με μια σειρά αξιόλογων στελεχών και συνεργατών, συνέβαλαν ουσιαστικά τόσο στην επίλυση τοπικών θεμάτων όσο και στη σταδιακή ανάπτυξη του δήμου μας. Το έργο και η προσφορά όλων αυτών ασφαλώς κρίνονται σημαντικά. Σημαντικά όμως είναι και τα πολιτικά λάθη, οι παραλήψεις, οι εγωισμοί, η απουσία πολιτικού διαλόγου που σταδιακά οδήγησαν πολλά μέλη και φίλους μας στο περιθώριο και τραυμάτισαν την ενότητα μας, με αποτέλεσμα να αποκοπούμε σαν παράταξη από τα μεγάλα καθημερινά προβλήματα της πόλης μας και να οδηγηθούμε στην ήττα του 2006»
Με λίγα λόγια σφάζουν με το βαμβάκι τον Γ. Μαστοράκο και αρπάζουν την ευκαιρία της ήττας του 2006 για να τον αποκαθηλώσουν από επικεφαλής της παράταξης, βέβαια χωρίς πολιτικό διάλογο, χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες, ορίζοντας επικεφαλής τον Νώντα τον Σπυρόπουλο αυτομάτως από την Ιπποκράτους.
Την Τετάρτη 29/09 η εφημερίδα «Έκφραση» έλεγε ότι εκτός ψηφοδελτίου θα είναι ο Σ. Γουρνάς, ο Στ. Παπουτσής και ο Στ. Αγγελινάς, η πληροφορία αυτή όμως άρχισε να αλλάζει από αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας καθώς ακούγοντας ότι δε ισχύει για τον Στ. Αγγελινά.
Αυτό που ισχύει είναι ότι ο Γ. Μαστοράκος έθεσε βέτο ότι δεν θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Νώντα Σπυρόπουλο εφόσον δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο ο Στ. Αγγελινάς, ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα, δεν γνωρίζουμε αν έχει πάρει κάποια απόφαση ο Νώντας Σπυρόπουλος για το αν θα επιμείνει στην αρχική του επιλογή ή θα κάνει πίσω μετά το τελεσίγραφο του Γ. Μαστοράκου.
Αυτά τα δείγματα σίγουρα δε δείχνουν σημάδια ενότητας, σίγουρα θα υπάρξουν αντιδράσεις με άγνωστα αποτελέσματα από τον Σπ. Γουρνα και τον Στ. Παπουτσή για την επιλογή του Νώντα Σπυρόπουλου να μη τους συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του, και να μη ξεχνάμε ότι η δυναμική του Ν. Σπυρόπουλου στο Ηράκλειο είναι στο μηδέν, και ενώ βρισκόμαστε μόλις 38 μέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές.

8 σχόλια

  1. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑ:Η περιβαλλοντική καταστροφή του Αστακού απο το Κατάρ

    "Στις 6 Αυγούστου αναρτήθηκε προς διαβούλευση το νομοσχέδιο fast track, το οποίο χαρακτηρίζεται από ανεξήγητη μονομανία για την κατάργηση περιβαλλοντικών κεκτημένων στο όνομα μιας προσχηματικής ανάπτυξης.
    Το τελευταίο σίριαλ του επεισοδίου αφορά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας της Ελλάδας με το Qatar για επενδύσεις συνολικού ύψους 5 δισ. ευρώ.
    Η λέξη μυστικοπάθεια αρμόζει στο συγκεκριμένο deal, καθώς δεν έχουν γίνει γνωστοί οι όροι συνεργασίας ούτε το αντικείμενο των επενδύσεων. Ξέρουμε σίγουρα πως ένα μεγάλο μέρος από τα ανωτέρω 5 δισ. ευρώ αντιστοιχούν στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με LPG (υγραέριο) στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Ας κάνουμε μια μικρή αναδρομή στο ιστορικό της συγκεκριμένης επένδυσης, μήπως βγάλουμε κάποιο χρήσιμο συμπέρασμα. Στην αρχή η επένδυση εμφανίστηκε ως μονάδα καύσης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), συνδυασμένη με δεξαμενές αποθήκευσης φυσικού αερίου και πρότυπες καλλιέργειες φυκιών που θα αποθηκεύουν το διοξείδιο του άνθρακα. Λεγόταν μάλιστα τότε πως η επένδυση θα δημιουργούσε 1.500 νέες θέσεις εργασίας και το παραγόμενο ρεύμα θα εξάγονταν στο σύνολό του στην Ιταλία.
    Με το πέρασμα του καιρού, όμως, διαπιστώθηκε πως η μονάδα θα παράγει ηλεκτρισμό καίγοντας το ιδιαίτερα προβληματικό υγραέριο (LPG), οι θέσεις εργασίας έπεσαν σε σχεδόν 140, ενώ τα φύκια έχουν σταματήσει να ακούγονται.

    * Ο Αχιλλέας Πληθάρας είναι περιβαλλοντολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας δούμε αντικειμενικά, τι μας οδήγησε σε αυτό το χάλι, σε αυτήν την ανείπωτη καταστροφή, την σημερινή κρίση-τραγωδία….

    Να δούμε που μας κατάντησε η Δεξιά, η παράταξη της ρεμούλας και της λαμογιάς, που έχει μάθει από την εποχή του σχεδίου Μάρσαλ- στον κρατικοδίαιτο καπιταλισμό, να κάνει αρπαχτές, να ταΐζει με δημόσιο χρήμα παράσιτα-επιχειρηματίες, να δημιουργεί Βατοπέδια, να δίνει τα δημόσια έργα στους «δικούς» της, να καταργεί το νόμο Πεπονή, να διορίζει τα δικά της παιδιά χωρίς να λογαριάζει το κόστος κλπ. κλπ.

    Με το που πήραν την εξουσία έπεσαν σαν λυσσασμένα σκυλιά πάνω στο σώμα της Ελλάδας για να φάνε ό,τι αρπάξουν και να…που μας κατάντησαν!!!
    Μα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ? Πού είναι τώρα ο καταλληλότερος? Ο πρίγκηψ της Ραφήνας? Έχει κρυφτεί με την ουρά στα σκέλια από τις ενοχές του και ντρέπεται να βγει στον κόσμο.
    Από την ίδρυση του ελληνικού κράτους έως τον Μάρτιο του 2004 το χρέος της χώρας ήταν συνολικά 180 δις!!!
    Η παράταξη της φαυλοκρατίας και της λαμογιάς, η Δεξιά, αυτή η ίδια που έσπευσε αμέσως να καταργήσει το νόμο Πεπονή, για να βάλει τα δικά της παιδιά, μόνο για την περίοδο από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009 (δηλαδή μέσα σε 5 χρόνια και 2 δικές της θητείες) κατάφερε να αυξήσει το χρέος της Ελλάδας κατά 120 δις !!!!!

    Αυτή είναι η πραγματικότητα κύριοι και η Δεξιά και ο Σαμαράς- ο ΜΕΓΑΣ ΛΑΪΚΙΣΤΗΣ, καλά θα κάνει να το βουλώσει και να μη μιλά καθόλου, γιατί εκτίθεται ακόμα περισσότερο στα μάτια του Ελληνικού λαού!

    Εσείς οι Δεξιοί θα πρέπει να χώσετε το κεφάλι σας μέσα στη γη- σαν τη στρουθοκάμηλο, από ντροπή, γιατί ο Λαός έχει μνήμη και δεν ξεχνά την καταστροφική σας διακυβέρνηση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Αποσύρθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ στο Λασίθι..."

    Από το http://www.cretalive.gr/

    «Το χάσμα ανάμεσα στο πώς θα έπρεπε να ζει κανείς και στο πώς πραγματικά ζει» έγραφε ο Μακιαβέλι «είναι τόσο μεγάλο, ώστε ο άνθρωπος που αμελεί αυτό που πραγματικά γίνεται προς χάριν αυτού που θα έπρεπε να γίνεται παίρνει τον δρόμο προς την αυτοκαταστροφή και όχι προς την αυτοσυντήρηση». Διαχρονική η διαπίστωση από το συγγραφέα του «Ηγεμόνα» αρμόζει στην περίπτωση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ στο Λασίθι ο οποίος ακόμη και σήμερα αρνείται πεισματικά να αντιληφθεί ότι στις μέρες μας δεν κερδίζονται παρτίδες με σημαδεμένες τράπουλες, και ειδικά όταν οι παίχτες που ο ίδιος συνεργάζεται είναι γνωστοί πολιτικοί καιροσκόποι με πλούσιο παρελθόν στα στησίματα και τα πισώπλατα μαχαιρώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα βρόντηξε ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ στο Μεσολόγγι, Γιάννης Ψαράκης, πριν προλάβει να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο!...Με επιστολή-καταπέλτη προς τον Γραμματέα του Κινήματος Μιχάλη Καρχιμάκη, κάνει λόγο για «εμφανή και υπόγειο πόλεμο από θεσμοθετημένα όργανα και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τόσο της τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και της κεντρικής πολιτικής σκηνής (βουλευτές)», επισημαίνοντας ότι, «η ραδιουργία και το κλίμα νοσηρότητας που εκπέμπουν, ξεπερνούν κάθε όριο οργιώδους φαντασίας».Η απόφαση του Γιάννη Ψαράκη, να καταθέσει το χρίσμα και να αποσυρθεί από την υποψηφιότητα του δημάρχου είναι οριστική, επειδή όπως αναφέρει δεν μπορεί να ανεχθεί ή να συμβαδίσει «με τη νοσηρή και προσβλητική για σκεπτόμενο άνθρωπο τακτική και στρατηγική ιδιοτελών και διαπλεκόμενων εγκεφάλων».Πράξη πρωτόγνωρη η απόσυρση «χρισμένου» υποψηφίου αποκαλύπτει τις «ασθένειες» του ........τοπικού ΠΑΣΟΚ και δημιουργεί νέα δεδομένα στην εκλογική αναμέτρηση στο νέο δήμο Μεσολογγίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝΕ ΣΕΙΡΑ...
    Φούμο, Πίσσα και Κατράμι στην αλαζόνα «Hillary των Καλυβίων» κ Χριστίνα Πάγκαλου-Χριστοφάκη.

    Η οποία ελέω μεγαλοκατασκευαστή μπαμπά κι αντιπροέδρου συζύγου, είναι υποψήφια Δήμαρχος και για εμάς, τους ιδιοκτήτες, Persona Non Grata στο νεοσύστατο (ΚακηΚράτης) και ΒΑΘΥΠΛΟΥΤΟ!! Δήμο Σαρωνικού, ο οποίος, γιά πολλοστή φορά επαναλαμβάνω, περιλαμβάνει:

    1-Τα Καλύβια 2- Tην Παραλία Καλυβίων 3- Tην Ανάβυσσο 4- Την Σαρωνίδα 5- Το Λαγονήσι (Attica Riviera) 6- Την Παλαιά Φώκαια (Λαυρεωτικής) 7- Τον Κουβαρά (Λαυρεωτικής).

    Δηλαδή, εδώ πρόκειται, γιά πέραν του ΜΙΣΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ παραλιακού μετώπου Φιλέττων Γης, Κατοικιών και Θάλασσας, του Νομου Αττικής!!! Πρόκειται γιά σκάνδαλο μεγατόνων και οι νομικοί δεν φαίνεται να έχουν δώσει τη δέουσα προσοχή στο κρίσιμο αυτό Θέμα.

    Η οποία νευραλγική περιοχή, δεν είναι μόνον Εξαιρετικού Οικονομικού Ενδιαφέροντος. Αφορά επίσης, βάσει «αισιόδοξων» Πράσινων Σχεδιασμών, και μελλοντικές «Πολιτικές Εξελίξεις», όταν οι «Πράσινοι Βουλευτές» θα αναδεικνύονται Με Λίστες. Και σε Μονοεδρικές Περιφέρειες!..

    Εδώ, πρόκειται γιά μία κυριολεκτικά αδιανόητη προσφορά οικονομικού ενδιαφέροντος σε «Γη και Υδωρ» (Σαρωνικός), (22 τα κουρελόχαρτα/Μνημόσυνα της Ελληνικής Κυριαρχίας που συνυπέγραψε ο πορθητής με τον εδώ νεοταξίτη ισλαμοπροσκυνημένο). Γιά να κλείσει ΚΑΙ «Τουριστικά», η «Σκαφάτη» ΝεοΟθωμανική Τανάλια Νταβούτογλου, περί την Αττική!..

    Οι ανάστατοι ιδιοκτήτες στις περιοχές του (Νεοσύστατου) και ΒΑΘΥΠΛΟΥΤΟΥ Δήμου Σαρωνικού, έχουμε «στο μικροσκόπιο» και τον υπερφίαλο κυβερνητικό ακυβέρνητο που μάς θέλει διακαώς απόντες στις Εκλογές Νοεμβρίου 2010, ΚΑΙ, την υπέρμετρων φιλοδοξιών «Hillary των Καλυβίων», σύζυγό του κ. Χριστίνα Πάγκαλου-Χριστοφάκη, οποία ΚΑΙ αυτή, θεωρεί ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ! τον Δήμο Σαρωνικού de facto τσιφλίκι της.

    Η «Ηillary των Καλυβίων», κ. Χριστίνα Πάγκαλου-Χριστοφάκη είναι ακόμα μία υπέρμετρα φιλόδοξη κι ανήσυχη, πράσινη «πεφωτισμένη» οικογενειοκράτης, χωρίς εχέγγυα, χωρίς πολιτική ετικέττα συμπεριφοράς, χωρίς σύνεση, χωρίς ευαισθητοποιημένες «αντέννες» με γνώμονα τους «παλμούς» των ανάστατων ιδιοκτητών της περιοχής που παρακολουθούμε στενά τις κινήσεις της κι έχουμε ραντεβού μαζί της, τον Νοέμβρη 2010.

    Η «Ηillary των Καλυβίων», κ. Χριστίνα Πάγκαλου-Χριστοφάκη, μαζί με τους υπόλοιπους υφάρπαγες πρασινο-τσιφλικάδες και τη σελτζουκο-ποντικομαμή απέναντι, ακονίζουν μαχαιροπήρουνα γιά το μεγάλο φαγοπότι. 22 τα Μνημόσυνα, πάνω στο πτώμα του Κοσμήματος, που λέγεται Δήμος Σαρωνικού Αττικής.

    Εμείς, οι κάτοικοι των περιοχών του νεοσύστατου! και ΒΑΘΥΠΛΟΥΤΟΥ Δήμου Σαρωνικού, αυτό το κατά συρροή νεοταξικό έγκλημα, πρόκειται με τη ΜΑΥΡΗ ΨΗΦΟ μας, να το αποτρέψουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ
    ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ...

    ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ.

    ΕΔΩ ! ΕΔΩ ! ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΩΝ.
    ΤΟΝ ΑΝΑΣΚΟΛΟΠΙΣΜΟ ¨Η ΣΟΥΒΛΙΣΜΑ Ή ΠΑΛΟΥΚΩΜΑ.

    ΓΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ
    ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΛΑ...ΜΕ ΑΙΜΑ.
    ΚΑΙ Η ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ Ο ΠΑΠΑΚΟΣ ΦΥΣΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πασοκ

    Γιωργο

    ακολουθα δρ Κουτσουκο

    γιατι οι
    δεξιοι σε περιμενουν στη στροφη!!!


    Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟς ΣΕ ΑΝΕΒΑΣΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙς ΑΥΤΟΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΣΕ ΣΩΖΟΥΝ!!

    Ευγενια Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. xeri kanis pios ipopsifios dimarxos n.irakliou egine dimotikos simboulos tazontas gamo ke araboniazontas tin kori paleou sintrofou ke dimotikou simboulou apo to 1974 pernontas "prika"toys stabrous tou petherou tou ke to proto kalokeri meta tin eklogi tou febgi gia diakopes monos tou ke epistrefi meta apo 10 meres pantremenos me ali gineka?????(i araboniara ke o petheroulis eminan kagelo).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση