GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πολιτική διαφήμιση και πολιτική επικοινωνία

Από http://www.marketingweek.gr/ Στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου ισχύει ο νέος νόμος Ραγκούση για τις εμφανίσεις τω...

Από http://www.marketingweek.gr/

Στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου ισχύει ο νέος νόμος Ραγκούση για τις εμφανίσεις των υποψηφίων, ο οποίος όπως και ο νόμος Παυλόπουλου για τις εθνικές εκλογές, εμπεριέχει ρυθμίσεις που περιορίζουν ασφυκτικά την ελευθερία του πολιτικού λόγου, ιδίως όταν αυτός εκφράζεται υπό τη μορφή πολιτικής Διαφήμισης.
Τόσο ο νόμος Παυλόπουλου, ο οποίος αμφισβητείται ήδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όσο και ο νόμος Ραγκούση, στηρίζονται σε μια αντίληψη περιορισμού υποτίθεται της «σπατάλης», όμως... στην πραγματικότητα και οι δύο νόμοι λειτουργούν υπέρ των κάθε είδους καθεστωτικών υποψηφίων. Το κάνουν αυτό περιορίζοντας τη δυνατότητα των πολιτών να επιλέξουν τους καλύτερους υποψηφίους με τον πιο απλό και εξοργιστικό τρόπο: μη επιτρέποντας στους νέους υποψηφίους να...
 κάνουν γνωστή την ύπαρξή τους στο εκλογικό σώμα.
Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό είναι πολλές. Περιορισμός των ραδιοτηλεοπτικών εμφανίσεων των ίδιων των υποψηφίων, ασφυκτικός περιορισμός της πολιτικής Διαφήμισης και ασφυκτικός περιορισμός των νόμιμων δαπανών που δικαιούται ο κάθε υποψήφιος, έτσι ώστε να μην του αρκούν τα χρήματα που νόμιμα έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει ούτε καν για να ταχυδρομήσει ένα φυλλάδιο με το βιογραφικό του στους πολίτες που θα αξιολογήσουν την υποψηφιότητά του.
Ποιους ευνοεί η απαράδεκτη αυτή νομοθεσία;
- Ευνοεί κατ' αρχήν τους ήδη γνωστούς και όσους ασκούν κάθε είδους εξουσία. Τα υφιστάμενα στελέχη των κομμάτων, τους δημάρχους και τους νομάρχες που έχουν ήδη ασκήσει εξουσία και αποκτήσει αναγνωρισιμότητα, τους κάθε είδους τηλεαστέρες, από τους τηλεδημοσιογράφους και τους τηλεδικηγόρους, μέχρι τους «κονφερανσιέ» των παιχνιδιών ριάλιτι και τους αθλητές των δημοφιλών αθλημάτων (ποδόσφαιρο, μπάσκετ κ.λπ.).
- Ευνοεί επίσης όσους έχουν την ανοιχτή εύνοια των ισχυρών εθνικών ή τοπικών ΜΜΕ, δηλαδή τους εξαρτημένους από τη λεγόμενη διαπλοκή, αφού τα ΜΜΕ μπορούν να αναδείξουν θέματα και ειδήσεις, αναφερόμενα στον κάθε υποψήφιο, χωρίς αυτό να περιλαμβάνεται στις ασφυκτικά περιορισμένες  αριθμητικά εμφανίσεις του.
- Ευνοεί τέλος, αυτούς που διαθέτουν μαύρο χρήμα και έχουν τη βούληση και την ικανότητα να το διακινήσουν, αγοράζοντας εν κρυπτώ θετική δημοσιότητα για τους εαυτούς τους και αρνητική για τους αντιπάλους τους.
Πρόκειται ουσιαστικά για μια νομοθεσία η οποία έχει ως βασικό της αποτέλεσμα των περιορισμό των πολιτικών ελευθεριών στη χώρα, στο όνομα μιας κενής περιεχομένου και αμφιβόλου ειλικρίνειας ηθικολογίας, που καταλήγει να περιορίζει ασφυκτικά τις πιθανότητες όποιων δεν έχουν θητεύσει σε κομματικούς ή μιντιακούς μηχανισμούς, αλλά θα μπορούσαν να υπηρετήσουν τον τόπο τους γιατί είναι έντιμοι, πετυχημένοι στη δουλειά τους και ικανοί. Μια νομοθεσία η οποία έρχεται μετά από μια τεράστια αποτυχία της υφιστάμενης «ελίτ» (πολιτικής, οικονομικής, επικοινωνιακής κ.λπ.),της ελληνικής κοινωνίας, που κατέληξε στην ουσιαστική χρεοκοπία και διαπόμπευση της χώρας και έχει ως στόχο τη διατήρηση αυτής της «ελίτ» στην εξουσία.
Είναι προφανές ότι υπάρχουν πολλές άλλες λύσεις εκτός του περιορισμού της πολιτικής ελευθερίας (και της πολιτικής Διαφήμισης, που αποτελεί μέρος της ελευθερίας της έκφρασης σε όλες τις σύγχρονες δημοκρατίες), για την επίτευξη του στόχου της μικρότερης σπατάλης ή των καθαρότερων  (από όλες τις απόψεις) πολιτικά εκστρατειών. Λύσεις που δεν συνεπάγονται τον περιορισμό της ελευθερίας αλλά την καλύτερη ποιότητα της δημοκρατίας. Η συστηματική παρουσίαση των προγραμμάτων και θέσεων των υποψηφίων στα δημόσια και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ως κοινωνική υποχρέωση των Μέσων, με παράλληλες θεματικές συζητήσεις μεταξύ των υποψηφίων, είναι η πιο απλή από αυτές τις λύσεις, με διάθεση όμως του δεκαπλάσιου τηλεοπτικού χρόνου από αυτόν που σήμερα διατίθεται. Γιατί η δημοκρατία έχει και κάποιο κόστος χρόνου για τους ίδιους τους πολίτες, αν θέλουμε να έχουμε σοβαρές επιλογές. 
Από εκεί και πέρα θα έπρεπε να υπάρχει κατ' ελάχιστον η δυνατότητα οι υποψήφιοι και οι συνδυασμοί να μπορούν να ξοδέψουν χρήματα -που έχουν με διαφάνεια συγκεντρώσει- τα οποία τους επιτρέπουν να παρουσιάσουν σε έντυπη μορφή το βιογραφικό τους και τις πολιτικές και προγραμματικές τους θέσεις σε όλους τους ψηφοφόρους της περιφέρειας στην οποία απευθύνονται. Πρόκειται για αυτονόητα δικαιώματα που αποτελούν τον πυρήνα του δημοκρατικού πολιτεύματος και τα οποία δυστυχώς σήμερα, καταπατώνται βάναυσα από την εκλογική νομοθεσία.

12 σχόλια

  1. Για τριπλες , και βουλευτικες , εκλογες στις 7 Νοέμβρη

    Του Θωμα Ακρωτηριανάκη

    Η προθεσμία διάλυσης της Βουλης,λόγω προκήρυξης πρόωρων βουλευτικων εκλογων στις 7 Νοέμβρη,δηλαδη μαζι με τον πρώτο γύρο των δημοτικων και
    περιφερειακων εκλογων,λήγει στις ~ 13 Οχτώβρη 2010.
    Προσωπικα πιστεύω ότι το να γίνουν τριπλες εκλογες είναι μια καλη και
    συμφέρουσα ιδέα για τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ. Μεγάλα
    τμήματα του εκλογικου σώματος θα το θεωρήσουν μια αξιοθαύμαστη
    δημοκρατικη κίνηση,με την έννοια ότι 6 μήνες μετα την προσφυγη στο ΔΝΤ ζητείται,μέσω βουλευτικων εκλογων,η "επικύρωση,έγκριση" απο τον Ελληνικο Λαο.Ετσι,για το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου,μπαίνει ευνοϊκη παρακαταθήκη ακόμα και για τις μεθεπόμενες βουλευτικες εκλογες (που,έτσι,θα έχουν σε μικρότερο βαθμο αρνητικο αποτέλεσμα,που μπορει να ανατραπει απο τις
    χρονικα πλησίον παραμεθεπόμενες εκλογες,που θα γίνουν τον Απρίλη
    του 2015,λόγω αδυναμίας της Βουλης να εκλέξει νέο Π.τ.Δ.).Το αντεπιχείρημα ότι θα πουν μεγάλα τμήματα του εκλογικου σώματος,
    επηρεαζόμενα αρνητικα,ότι για να
    γίνονται τόσο πρόωρες βουλευτικες εκλογες σημαίνει ότι στη συνέχεια
    θα παρθουν ακόμα σκληρότερα μέτρα,δεν ισχύει,δίότι αναιρείται και εξουδετερώνεται κατα πολυ απο τη θετικη δράση της δημοκρατικης κίνησης να ερωτηθει ο Ελληνικος Λαος 6 μήνες μετα την προσφυτγη στο ΔΝΤ,αν την "επικυρώνει,εγκρίνει".Οι δε δημοσκοπήσεις,όσο κι αν υποψιάζεται κανεις ότι είναι και ολίγον φτιαχτες απο τις
    φιλοΔΝΤδυνάμεις,δείχνουν σαφως
    ότι στις 7 Νοέμβρη δεν διακυβεύεται απώλεια της αυτοδυναμίας. Βέβαια ο
    Μητσοτάκης,αν ήταν στην θέση του Γιώργου Παπανδρέου,αποκλειόταν
    απολύτως να έκανε βουλευτικες στις 7 Νοέμβρη,λόγω της γνωστης
    χαρακτηροδομης του να είναι γαντζωμένος στην εξουσία.
    Είπα και ελάλησα και αμαρτίαν ουκ έχω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mε αφορμή την δήλωση Γιούνκερ και την άθλια σπέκουλα που επιχείρισε
    ο θρασύτατος Παπακωνσταντίνου, που είπε “ο ΚΚ παρέλαβε μια διεφθαρμένη χώρα και την παρέδωσε ακόμη πιο διεφθαρμένη”,δηλαδή δυσφήμισε πάλι ο άθλιος την χώρα ευρισκόμενος στο εξωτερικό, μία πρόταση:
    ______________________________
    Πρόταση μομφής τώρα κατά του Υπουργού Οικονομικών.
    Να δούμε τι θα ψηφίσει και
    ο κ.Δημαράς…
    (Για τους εξαπτερυγιώτες-Ντόρα,ΛΑΟΣ- δεν το συζητάω, θα ψήφιζαν παρών)..ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ.

    ΚΑΙ
    Οχι μονο εναντιον του αθλιου
    αυτου υποκειμενου που το παιζει υπ.οικονομικων, αλλα και του ιδιου του Πρωθυπουργου που γνωριζε βεβαιως την κατασταση αλλα ελεγε
    το περιφημο “λεφτα υπαρχουν”.

    Σε οποιαδηποτε σοβαρη χωρα θα επεφτε η κυβερνηση…στη δικια μας μπανανια οχι.Αλλωστε το λενε και οι δημοσκοπησεις.
    Ο ελληνας λατρευει τον ΓΑΠ !
    14,5 μοναδες μπροστα! ΧΑΧΑΧΟΥΧΑΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή η Ελλάδα, μετά τον ομαδικό και παρά φύσει βιασμό της από τους «ισχυρούς», είναι και υπόλογη, επειδή δεν είναι παρθένα.

    Γι’αυτό, σε 30 περίπου ημέρες, το «πισσάρισμα» ME MAYΡΟ ΚΟΛΛΩΔΕΣ ΚΑΤΡΑΜΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ
    της νεοταξικής μαφιοκρατίας θ’αγγίξει τα ουράνια.


    Και τι μας ειπε δηλαδη ο κυριος Γιουνκερ?
    “Χιχιχι, σας τη σκασαμε!”
    Μπραβο ρε μεγαλε, εχεις ενα ρουμπο!

    Κι’αντι συσσωμες οι πολιτικες μας δυναμεις να του ριξουν δυο φασκελα, καθονται και παιζουν την κολοκυθια για το “ποιος ηταν ο πρωθυπουργος”.
    Ωραιο επιπεδο!
    Ολο και περισσοτερο πειθομαι
    οτι στα νηπιαγωγεια επικρατει μεγαλυτερη σοβαροτητα
    Απο τους Προπαγανδιστές του Γιωργάκη στα κωλοκάναλα
    των Εθνικών Εργολάβων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ ..ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΗΗΗΗΗΗΗΗ
    ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΟΥΧΛΙΑΣΜΕΝΑ ΕΝΤΟΣΘΙΑ...

    Δημόσιος καυγάς Φασούλα-Μίχα....

    Ο Μίχας έστειλε επιστολή πριν από λίγο στο Ν. Χατζηνικολάου να μην συμμετάσχει ο Π. Φασούλας στην εκπομπή που προγραμματίζει για το βράδυ.
    Τέτοιο εκβιασμό δεν τον έχω δεχτεί, ποτέ στη δημοσιογραφική μου πορεία αντέτεινε ο Χατζηνικολάου, πριν λίγο από τα μικρόφωνα του Real.

    Είναι φανερό πως οι χαρούλες των Φασούλα-Μίχα-Σγουρού στο Δημαρχείο του Πειραιά, ήταν μόνο
    προσχηματικές
    Η κοινωνική δυσαρέσκεια έχει δημιουργήσει τριβές και προβλήματα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, και φαίνεται πως αυτό αποτυπώνεται ήδη στην πορεία προς τις επόμενες εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
    Δεν είναι τυχαίο που δεν έχουν ακόμα συμπληρώσει, ούτε καν στο μισό, τα ψηφοδέλτια, στο κομμάτι της Περιφέρειας.

    Ο Φασούλας είναι το μαύρο πρόβατο αλλά και το άλλοθι για πολλούς…

    Από την άλλη ο Χατζηνικολάου για ποιο λόγο καλεί ΜΟΝΟ τον Φασούλα, που προ-ορίζεται ως υποψήφιος Αντι-Περιφερειάρχης..
    και τους Αντι-Περιφερειάρχες του ΚΚΕ, και του ΣΥΡΙΖΑ και δεν καλεί τον υποψήφιο Π. Αλεβίζο από τη παράταξη του Κικίλια ;;;;

    ΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟ
    ΠΙΣΣΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟ ..ΟΡΝΙΑ ΜΜΕ-ΠΑΣΟΚ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΥΠΟΥΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χειραφετηθειτε!
    Αντιδράστε!
    Φυγετε απο τα κομματα που σας κορϊδεύουν!
    Αναζητήστε την δική σας δύναμη, ως εργαζόμενοι!
    συσπειρωθείτε στο ταξικό κίνημα και το κομα της εργατικής τάξης, το Κ.Κ.Ε!
    ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    Την δεύτερη Κυριακή ,ξανά, ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης.
    Να στείλουμε διπλό μηνυμα!

    ΜΟΝΟ ΤΟ Κ.Κ.Ε ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ.

    ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΑΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ή ΑΝΕΡΓΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. “Γιούνκερ: Ήταν ο Παπανδρέου !!!”
    -----------------------------------

    Ποιος άλλως θα ήταν αφού τα έλεγε σε με μεγάλα παγκόσμια κανάλια!
    Τώρα πάνε να μας πείσουν ότι δεν τα είδαμε και δεν τα ακούσαμε, αυτά είπε και άλλα χειρότερα.

    Τώρα, με την αρχική προβοκάτσια του ΑΝΤ1 που έδωσε τον Ραφηνάτο, στα ΜΜΕ ξέρουμε ποια είναι η κατάσταση.
    Με τα ΥΠΕΡΛΑΜΟΓΙΑ κυριακού-μπόμπολα
    κουρή-αλαλάφούζου.

    Θα τον ….
    διαψεύσει απόψε ο Μανώλης Καψής από το MEGA που μας έλεγε μετά βεβαιότητας ότι ήταν ο Καραμανλής ?

    Ο Θεόβλακας του ΚΑΤΑΡΡΕΟΝΤΟΣ συγκροτήματος των .... ΧΟΥΝΤΩΝ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιός λογικός και τίμιος άνθρωπος θέλει να μπει σ' αυτό, ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για τριπλες , και βουλευτικες , εκλογες στις 14 Νοέμβρη (και όχι
    στις 7,βελτίωση του προηγούμενού μου σχολίου,του πρώτου σχολίου
    εδω )

    Του Θωμα Ακρωτηριανάκη

    Η προθεσμία διάλυσης της Βουλης,λόγω προκήρυξης πρόωρων βουλευτικων εκλογων στις 14 Νοέμβρη 2010,δηλαδη μαζι με το δεύτερο γύρο των δημοτικων και
    περιφερειακων εκλογων,λήγει στις
    ~ 20 Οχτώβρη 2010.(σε όλους τους
    δήμους της χώρας θα υπάρξει δεύτερος γύρος,είτε δημοτικων,είτε
    περιφερειακων εκλογων,οπότε η 14η
    Νοέμβρη προσφέρεται καλα και για βουλευτικες εκλογες)
    Προσωπικα πιστεύω ότι το να γίνουν τριπλες εκλογες είναι μια καλη και
    συμφέρουσα ιδέα για τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ. Μεγάλα
    τμήματα του εκλογικου σώματος θα το θεωρήσουν μια αξιοθαύμαστη
    δημοκρατικη κίνηση,με την έννοια ότι σε λιγότερο απο 7 μήνες μετα την προσφυγη στο ΔΝΤ ζητείται,μέσω βουλευτικων εκλογων,η "επικύρωση,έγκριση" απο τον Ελληνικο Λαο.Ετσι,για το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου,μπαίνει ευνοϊκη παρακαταθήκη ακόμα και για τις μεθεπόμενες βουλευτικες εκλογες (που,έτσι,θα έχουν σε μικρότερο βαθμο αρνητικο αποτέλεσμα,που μπορει να ανατραπει απο τις
    χρονικα πλησίον παραμεθεπόμενες εκλογες,που θα γίνουν τον Απρίλη
    του 2015,λόγω αδυναμίας της Βουλης να εκλέξει νέο Π.τ.Δ.).Το αντεπιχείρημα ότι θα πουν μεγάλα τμήματα του εκλογικου σώματος,
    επηρεαζόμενα αρνητικα,ότι για να
    γίνονται τόσο πρόωρες βουλευτικες εκλογες σημαίνει ότι στη συνέχεια
    θα παρθουν ακόμα σκληρότερα μέτρα,δεν ισχύει,δίότι αναιρείται και εξουδετερώνεται κατα πολυ απο τη θετικη δράση της δημοκρατικης κίνησης να ερωτηθει ο Ελληνικος Λαος λιγότερο απο 7 μήνες μετα την προσφυγη στο ΔΝΤ,αν την "επικυρώνει,εγκρίνει".Οι δε δημοσκοπήσεις,όσο κι αν υποψιάζεται κανεις ότι είναι και ολίγον φτιαχτες απο τις
    φιλοΔΝΤδυνάμεις,δείχνουν σαφως
    ότι στις 14 Νοέμβρη δεν διακυβεύεται απώλεια της αυτοδυναμίας. Βέβαια ο
    Μητσοτάκης,αν ήταν στην θέση του Γιώργου Παπανδρέου,αποκλειόταν
    απολύτως να έκανε βουλευτικες στις 14 Νοέμβρη,λόγω της γνωστης
    χαρακτηροδομης του να είναι γαντζωμένος στην εξουσία.
    Είπα και ελάλησα και αμαρτίαν ουκ έχω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ,
    ΑΛΛΑ' ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ,ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ
    ΔΕΝ ΔΙΑΚΥΒΕΥΕΤΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ
    ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ,
    ΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
    ΓΙΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ.

    ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΔΙΑΚΥΒΕΥΕΤΑΙ.

    ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΓΑΠ ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙ
    ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΥΣΗ.

    ΕΝΑΣ ΓΕ'ΡΟΣ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ
    ΣΧΕΤΙΚΑ ΓΕΡΟ'Σ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Του Θωμα Ακρωτηριανάκη

    Με προβλημάτισε ο σχολιαστης
    που υπογράφει "Ενας γέρος (που
    είναι ακόμα σχετικα γερός)".

    Τώρα σκέπτομαι ότι δεν αποκλείεται
    να έπαιρνε το ΠΑΣΟΚ 149 έδρες,
    αν γίνονταν βουλευτικες εκλογες
    ταυτόχρονα με τις αυτοδιοικητικες
    του Νοέμβρη του 2010,
    και ότι γι'αυτο δεν το συμφέρει
    να τις διενεργήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν θα γίνουν βουλευτικες μαζι με αυτοδιοικητικες εκλογες

    Του Θωμα Ακρωτηριανάκη

    Δεν θα γίνει η ευφυης
    κίνηση-έκπληξη,δηλαδη δεν
    θα διενεργήσουν βουλετικες
    εκλογες στις 14 Νοέμβρη 2010
    (η προθεσμία για τη σχετικη
    διάλυση της Βουλης λήγει
    ~ στις 20 Οχτώβρη 2010) και πολυ σωστα,διότι ήδη το ΠΑΣΟΚ,
    λόγω της προσφυγης του Γιώργου Παπανδρέου στο ΔΝΤ,είναι
    κάτω απο το όριο αυτοδυναμίας (που είναι 38,4% για μπόνους
    50 έδρες και 95% των εγκύρων να είναι κομμάτων που μπήκαν
    στη Βουλη).Και αντίστροφα,το ότι δεν γίνεται η τόσο σοφη
    κίνηση,δηλαδη το ότι δεν γίνονται βουλευτικες ταυτόχρονα με
    τις αυτοδιοικητικες,δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κάτω απο το όριο
    αυτοδυναμίας,λόγω της προσφυγης του Γιώργου Παπανδρέου
    στο ΔΝΤ.
    Αλλωστε πώς να κάνεις τέτοιες πρόωρες βουλευτικες σαν
    δημοψήφισμα υπερ της προσφυγης στο ΔΝΤ,όταν δεν θα
    πάρεις αυτοδυναμία ;; !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μάλλον δεν θα γίνουν βουλευτικες μαζι με αυτοδιοικητικες εκλογες

    Του Θωμα Ακρωτηριανάκη

    Ακολουθουν προσωπικες απόψεις,εκτιμήσεις και αιτιολογίες
    μου.Δεν θα γίνει η ευφυης κίνηση-έκπληξη,δηλαδη δεν θα
    διενεργήσουν βουλευτικες εκλογες στις 14 Νοέμβρη 2010 (η προθεσμία
    για τη σχετικη διάλυση της Βουλης λήγει ~ στις 20 Οχτώβρη 2010) και πολυ σωστα,διότι ήδη το ΠΑΣΟΚ,
    λόγω της προσφυγης του Γιώργου Παπανδρέου στο ΔΝΤ,είναι κάτω απο το όριο αυτοδυναμίας (που είναι 38,4% για μπόνους 50 έδρες και 95% των εγκύρων να είναι κομμάτων που μπήκαν στη Βουλη).Και αντίστροφα,το ότι δεν γίνεται η τόσο σοφη
    κίνηση,δηλαδη το ότι δεν γίνονται βουλευτικες ταυτόχρονα με τις αυτοδιοικητικες,δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κάτω απο το όριο
    αυτοδυναμίας,λόγω της προσφυγης του Γιώργου Παπανδρέου στο ΔΝΤ.
    Αλλωστε πώς να κάνεις τέτοιες πρόωρες βουλευτικες σαν δημοψήφισμα υπερ της προσφυγης στο ΔΝΤ,όταν δεν θα πάρεις αυτοδυναμία ;; !!!
    Τώρα,αν αυτο που νομίζω είναι λαθεμένο,και είναι το ΠΑΣΟΚ πάνω απο το όριο αυτοδυναμίας,τότε θεωρω πολυ πιθανο να προκηρυχθουν στις 18 Οκτώβρη 2010 (δηλαδη τη μεγάλη
    επέτειο του ΠΑΣΟΚ,της πρώτης θριαμβευτικης νίκης του,του 1981),
    πρόωρες βουλευτικες εκλογες για τις 14 Νοέμβρη 2010.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση