GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γοργοπόταμος (σαν απόψε 1942)...

Του Θανάση Ι. Νικολαΐδη thanikolaidi@gmail.com ΚΑΤΟΧΗ και πήρε γεύση από Αντίσταση ο φασισμός. Κι ένιωσαν οι Γερμανοί την ανάσα των συ...

Του Θανάση Ι. Νικολαΐδη
thanikolaidi@gmail.com
ΚΑΤΟΧΗ και πήρε γεύση από Αντίσταση ο φασισμός. Κι ένιωσαν οι Γερμανοί την ανάσα των συμμάχων. Με μπροστάρηδες και «προκινδυνεύσαντας» τους έλληνες. Και πως ο πόλεμος δεν είναι μόνο σιδερόφραχτες μεραρχίες. Είναι και ψυχή και μυαλό. Συμμαχική αντίληψη και, αργότερα, προδοσία και εγκατάλειψη.
ΔΕΝ το πολυσκέφθηκαν ο Άρης με τους ΕΛΑΣίτες του, ο Ζέρβας με τους ΕΔΕΣίτες, ο Γουντχάουζ με τα «χαρτιά» του και με τους νεοζηλανδούς σαμποτέρ. Ήταν Χειμώνας (24 προς 25 Νοέμβρη του 1942) κι έπρεπε να βιαστούν. Να «κόψουν» τα τραίνα για ανεφοδιασμό του Ρόμελ στην Αφρική, να...
 κάνουν πράξη το μήνυμα του Γλέζου και του Σιάντα. Ανατίναξαν το γεφύρι και ήταν ο Γοργοπόταμος η αρχή. Για μεγάλα έργα, προσδοκίες, αλλά και μεγάλες προδοσίες. Κάτι μύριζε από αγγλική πρακτική, κάτι οσμίστηκε ο αρχικαπετάνιος του ΕΛΑΣ και πώς να το φανταστεί πως θα τον ξεκάνουν νωρίς (18 Ιουν.’45) Άγγλοι κι αριστεροί;
ΧΙΟΝΙΖΕ εκείνο το βράδυ και είχαν οι ΕΛΑΣίτες αναλάβει το πιο επικίνδυνο μέρος της επιχείρησης. Δυναμίτης στα σωθικά του γεφυριού και πάθος για το σαμποτάζ. Η ανατίναξη! Οι φωνές. Η νίκη. Το σφιχταγκάλιασμα των παλικαριών. Κι ύστερα μια κάσα ουίσκι για τον Ζέρβα. Για τον Άρη ουδέν. Ούτε για τους άντρες του με τις σκισμένες αρβύλες. Την άλλη μέρα, το BBC μετέδωσε την είδηση, σχολίασε και επαίνεσε. Όλους, πλην του Άρη και των ΕΛΑΣιτών. Κι αυτός κατάλαβε…Ο Βελουχιώτης που δεν θα τον άφηναν να στεριώσει και να χτυπήσει. Ο αρχικαπετάνιος που τον φρέναραν δεξιοί κι αριστεροί, γιατί ήταν…προφήτης («οι Γερμανοί θα φύγουν. Οι Άγγλοι θα μας φορέσουν αλυσίδες…χρυσές και θα μας βάλουν να σφαχτούμε μεταξύ μας»). Του κόλλησαν τη ρετσινιά του «δηλωσία» και το «μιζέριας» δίπλα στο Θανάσης Κλάρας, για να νιώθει… λίγο σαν προδότης στη ζωή του. Μακριά από κέντρα και παράκεντρα εξουσίας που καθόριζαν τη φύση και την έκταση του αντιστασιακού-αντιφασιστικού αγώνα.
ΠΗΡΕ τους άντρες και τα κουρέλια του. Οι πολλοί κατάλαβαν. Οι λίγοι τον ξέγραψαν. Το ΚΚΕ άργησε να καταλάβει. Έπρεπε να πάμε στα «Δεκεμβριανά» και στη Βάρκιζα, στον εμφύλιο και τη…Μακρόνησο, στο μετεμφυλιακό κράτος της βίας και των φακελωμάτων, για να’ ρθει η «αποκατάσταση» του Άρη. «Το Κόμμα» (ΚΚΕ) άνοιξε τις πόρτες για το…κάδρο του, μετά 20 έτη.

24 σχόλια

  1. Αγαπητέ δεξιέ κ. Τζών, εσύ που ενοχλείσαι από το ποστ μου περί αχρείας Δεξιάς.

    Ορίστε λοιπόν…

    1. Το χρέος υπήρχε και προ του 81’ και μην σφυρίζεις αδιάφορα...(δες την επιστολή Αβέρωφ προς Ράλλη το 1980-παρακαλώ- ότι τα δημόσια οικονομικά είναι στο ναδίρ και ότι αν δεν κάνουμε κάτι άμεσα "μας πήρε η κάτω βόλτα".

    2. Ο Ανδρέας ήταν πράγματι λαοπλάνος και λαϊκιστής, συμφωνώ μαζί σου...αλλά ο Κων/νος Καραμανλής τί ήταν??

    Πάντα υποστήριζα και υποστηρίζω, ότι η Ελληνική Δεξιά, σε αντίθεση με τα ευρωπαϊκά χριστιανοδημοκρατικά ή φιλελεύθερα κόμματα, είναι παράταξη δίχως ιδεολογία!!!
    Το ότι επικαλείται διάφορες έννοιες όπως «κοινωνικός φιλελευθερισμός» ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!!
    Ο μόνος συνδετικός ιστός, που συνδέει ενδοπαραταξιακά τους δεξιούς, είναι οι αναφορές στον εμφύλιο, στον Μεταξά, στον Παπάγο, στον αντι-κομμουνισμό, στην υπερσυντηρητική Εκκλησία, στο γκλομπ του χωροφύλακα, στον εθνικισμό, η κρυφή και φανερή συμπάθεια στη Χούντα και προπαντώς το Κράτος-Αγελάδα, που όταν το καταλαμβάνουμε πρέπει να μας ταΐζει και να μας διορίζει!!!!

    Ας γυρίσω στον Καραμανλή…Και ρωτάω:
    Δεν ήταν λαϊκιστής?? Ήταν δεξιός με τη διεθνή έννοια? Υπέρμαχος της ιδιωτικής οικονομίας??

    Όχι, φυσικά!!

    Πιό κρατικιστής από τον Καραμανλή (και τη φαύλη χούντα, επίσης) δεν υπήρξε!!!
    Αντί να ιδιωτικοποιεί εταιρίες (ως φιλελεύθερος γαρ)- δες Ολυμπιακή- αυτός εθνικοποιούσε ιδιωτικές και έχωνε μέσα πολίτες "καθαρών κοινωνικών φρονημάτων"!!!

    Άρα, ο Ανδρέας δεν έκανε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το να ακολουθήσει αυτή την φαύλη Δεξιά πρακτική βολέματος και ρουσφετιού, αλλά με μια ΜΕΓΑΛΗ διαφορά!!!

    Για πρώτη φορά έβγαλε από την αφάνεια και άτομα της Άλλης Ελλάδας, αυτής της αποκλεισμένης από την εποχή του Εμφυλίου, τους πολίτες β' Κατηγορίας, τα μιάσματα κατ’εσάς τους δεξιούς!!!

    Αλλά ο Αντρέας, όσα αρνητικά κι αν έχει να του προσάψει κανείς, προσαρμόστηκε γρήγορα στις νέες κοινωνικές συνθήκες και ανάγκες.
    Έφτιαξε το Νόμο Πεπονή (2190/94), ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ στην διεφθαρμένη και ρουσφετο-κρατούσα Ελλαδίτσα.
    Έφτιαξε το ΕΣΥ (θυμάστε πριν κατά τη δεκαετία του 70’, πόσα τουριστικά λεωφορεία φεύγαν για τη Βουλγαρία σε "εκδρομές υγείας" και μαζί τους πολύτιμο συνάλλαγμα??) κλπ. κλπ.

    3. Όσον αφορά το χρέος- όλες οι χώρες έχουν χρέη, αλλά με μιά διαφορά!!
    Η πιο σημαντική παράμετρος ενός χρέους είναι το εάν είναι ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΟ (ελέγξιμο δηλαδή).
    Κάθε σώφρονα κυβέρνηση φροντίζει να ελέγχει το χρέος της, για να μην της ξεφύγει !!!

    Καμιά προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση δεν άφησε να της ξεφύγει ο έλεγχος του χρέους.

    ΚΑΜΙΑ!!!!

    Ούτε του Α. Παπανδρέου, ούτε του Κ. Μητσοτάκη, ούτε του Κ. Σημίτη!!!

    Και ήρθε ο μπουχέσας της Ραφήνας μέσα σε 5 χρόνια ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

    Εύχομαι μόνο τα πράγματα να μην είναι ΜΗ-ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΑ!!!!

    ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ ΟΤΑΝ ΛΕΩ:

    ΔΕΞΙΟΙ- ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΑΧΡΕΙΟΙ, ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!


    Παρατηρητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θανάση, ο Άρης δεν ήθελε να ανατιναχθεί η γέφυρα. Όταν κατάλαβε, ότι η επιχείρηση θα γινόταν και χωρίς αυτόν, δέχθηκε να λάβει μέρος.
    Αυτή είναι η αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλως τον διανοητικά ηλίθιο του
    Πασοκ.
    παρατηρητή του ανοικτού ΚΩΛΟΥ ΠΑΣΟΚ.

    ΣΑΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΕΓΙΝΕΣ ΡΕ......
    ΣΟΥ ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΚΟΤΣΑΝΙ
    ΤΟ ΠΑΧΥ ΕΝΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΙΣΩ......ΡΕ.....


    ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11...ΤΑΚΤΙΚΟΣ
    ΑΛΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ.

    ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝΕ
    ΜΟΥΝΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΣ
    Ή ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΠΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙΣ
    ΓΑΜΙΩΛΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάθε ορθογραφία ρε, διανοητικά καθυστερημένε φασίστα, χουντοδεξιέ!!!
    Γαμώ τον δωσίλογο παππού σου!!!

    Γαμημένη σκύλα, που δεν έχεις διαβάσει ένα βιβλίο στη ζωή σου!!!

    Γαμώ τον Παπαδόπουλό σου και τη Φρειδερίκη σου, Κουφιοκέφαλε φασιστόπουστα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχρειο διποδο ζωο της αλητοσυμμοριας πασοκ(σκυλια).
    Εγω ειπα οτι το χρεος το 1974 ηταν ΜΗΔΕΝ , Μ Η Δ Ε Ν 0000000!!
    Ειπα επισης οτι το χρεος τον Οκτωβριο του 1981 ηταν σχεδον μηδενικο.
    Ο μακαριτης Αβερωφ ειπε αυτο που λες ,αλλα τοτε ειχε να διαχειρισθει και την πετρελαικη κριση ,οταν η τιμη του πετρελαιου απο 18 δολλαρια το βαρελι σχεδον τριπλασιαστηκε η και τετραπλασιαστηκε και συνεχεια ανεβαινε..
    Παρα ταυτα ΑΠΕΦΕΥΓΕ να δανεισθει η Ν.Δ.
    Μολονοτι η πιστοληπτικη ικανοτητα της ηταν τεραστια..

    Να παρε διποδο αχρειο ζωο της αλητοσυμμοριας πασοκ(σκυλια) που μου αρχισες τις ..'γλυκες" κιολας καθαρμα...


    Η ιστορία του δημοσίου χρέους

    Η εξέλιξη του δημοσίου χρέους στην περίοδο 1980-2004 υπήρξε η δυσμενέστερη από όλα τα άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού το ελληνικό χρέος πενταπλασιάστηκε.

    Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας το 1980 χρέος αντιπροσώπευε μόλις το 22,9% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ), για να κινηθεί έντονα ανοδικά στη συνέχεια με ταχείς ρυθμούς ανά συγκεκριμένες περιόδους.

    Στο τέλος του 1981 το ύψος του χρέους ήταν στο 27,1%. Ακολούθησε η πολιτική αθρόων παροχών από την πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες γινόταν με δανεικά, όπως αποδεικνύει η πορεία του χρέους.

    Σε ένα χρόνο το δημόσιο χρέος έφτασε στο 30,6% του ΑΕΠ, το 1983 εκτινάχτηκε στο 35,1%, το 1984 στο 41,9% του ΑΕΠ και το 1985 στο 49% του ΑΕΠ.

    Μετά τις εκλογές του Ιουνίου 1985 ακολούθησε το «σταθεροποιητικό πρόγραμμα» που είχε εκπονήσει ο τότε υπουργός Οικονομίας Κώστας Σημίτης. Συγκράτηση του χρέους σημειώθηκε μόνο το 1986, όταν διαμορφώθηκε στο 50,8% του ΑΕΠ. Από το 1987 και μετά αρχίζει ξανά ο καλπασμός, βοηθούσης της πολιτικής του «Τσοβόλα δώσ’ τα όλα».
    Το 1987 το χρέος φτάνει στο 57,1% του ΑΕΠ, το 1988 αυξάνεται περαιτέρω στο 62,4% του ΑΕΠ και το 1989 ανέρχεται στο 65,7% του ΑΕΠ.

    Ακολουθεί η περίοδος της κυβέρνησης Ζολώτα, όπου το οικονομικό αδιέξοδο ήταν τεράστιο, αφού στα δημόσια ταμεία δεν υπήρχε ούτε δραχμή και το Δημόσιο δανείζεται με επιτόκια 24%-25%, προκειμένου να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.
    Συνέπεια αυτών, αλλά και της αποκάλυψης χρεών του ευρύτερου δημόσιου τομέα (ελλείμματα δημοσίων οργανισμών), το χρέος αυξάνεται στο 72,6% το 1990 και στο 80,1% του ΑΕΠ το 1992.

    Στο τέλος του 1993 το χρέος φθάνει στο 100,5% του ΑΕΠ και ακολούθησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, επί των οποίων το χρέος εξακολούθησε να κινείται ανοδικά.
    Αποκορύφωμα ήταν το 1997 (επί Κώστα Σημίτη) όταν διαμορφώθηκε στο 104,1% του ΑΕΠ.

    Ακολούθως υποχώρησε αναγκαστικά, αφού ήταν όρος της Συνθήκης του Μάαστριχτ αν το χρέος ήταν υψηλότερο του 60% του ΑΕΠ να ακολουθεί πτωτική πορεία, προκειμένου η χώρα να ενταχθεί στην ΟΝΕ.

    Το 2004 το χρέος έφτασε στο 98,6% του ΑΕΠ, ενώ το 2008 έκλεισε στο 94,6% του ΑΕΠ.

    ==
    Υποθετω οτι ξερεις να διαβαζεις διποδο ζωο της αλητοσυμμοριας πασοκ(σκυλια) αλλα δεν φτανει ΜΟΝΟΝ αυτο.
    Χρειαζεται να καταλαβαινεις κιολας τι διαβαζεις αχρηστο παλιοσκυλο..

    κ.τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ...ΓΕΛΟΙΟΤΑΤΟΙ ΔΕΞΙΟΙ!!!
    ΣΑΣ ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ...
    ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ, ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ!!!

    ΟΥΣΤ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ, ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μην ασχολείσθε με πληρωμένα κομματόσκυλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επιχείρηση «Γοργοπόταμος»



    Κορυφαία αντιστασιακή πράξη κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής. Υπήρξε αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο μεγαλύτερων αντιστασιακών οργανώσεων, του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ, υπό την υψηλή καθοδήγηση βρετανών κομάντος.

    Στις 29 Σεπτεμβρίου 1942 μία ομάδα αποτελούμενη από δώδεκα κομάντος, με επικεφαλής τον συνταγματάρχη Έντι Μάιερς και τον ελληνομαθή ταγματάρχη Κρις Γουντχάουζ, έπεσε με αλεξίπτωτα στην περιοχή της Γκιώνας. Ανάμεσά τους ήταν ο Ελλαδίτης Θεμιστοκλής Μαρίνος κι ένας Κύπριος με το κωδικό όνομα «Γιάννης». Σκοπός τους, να έλθουν σε επαφή με έλληνες αντάρτες και να υλοποιήσουν την «Επιχείρηση Χάρλινγκ», που είχε σχεδιάσει το Συμμαχικό Στρατηγείο στο Κάιρο.

    Το σχέδιο συνίστατο στην ανατίναξη μιας από τις τρεις γέφυρες Παπαδιάς, Ασωπού και Γοργοποτάμου (και οι τρεις βρίσκονται στον ορεινό όγκο του Μπράλλου), πάνω από τις οποίες διέρχεται η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης - Αθηνών. Ήταν η μοναδική αξιόπιστη δίοδος προς τα λιμάνια της Νότιας Ελλάδας και η αχρήστευσή της θα προκαλούσε τη διακοπή του ανεφοδιασμού της γερμανικής στρατιάς του Ρόμελ στη Βόρειο Αφρική. Βρισκόμαστε λίγο πριν από την Μάχη του Ελ Αλαμέιν, που θα έκρινε πολλά για την πορεία των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην περιοχή αυτή.

    Τις επόμενες μέρες ο Μάιερς με τον λοχαγό Χάμσον κατόπτευσαν και τις τρεις πιθανές για σαμποτάζ περιοχές και έκριναν ότι η γέφυρα του Γεργοποτάμου ήταν ο ευκολότερος στόχος. Έπρεπε, όμως, να εξασφαλίσουν την υποστήριξη των αντάρτικων ομάδων για να έχει πιθανότητα επιτυχίας η επιχείρηση.

    Στις 19 Νοεμβρίου ο Μάιερς έσπευσε προς συνάντηση του Ναπολέοντα Ζέρβα, ηγέτη του ΕΔΕΣ στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας. Την επομένη αφίχθη και ο ηγέτης του ΕΛΑΣ, Άρης Βελουχιώτης. Όλοι συμφώνησαν ότι στόχος του σαμποτάζ θα ήταν η γέφυρα του Γοργοποτάμου, ενός παραποτάμου του Σπερχειού ποταμού. Τρεις μέρες αργότερα έγινε η κατόπτευση του χώρου από κοινή ομάδα ανταρτών και στις 22 Νοεμβρίου καταστρώθηκε το τελικό σχέδιο. Η επιχείρηση ορίστηκε για τη νύχτα της 25ης Νοεμβρίου.

    Η γέφυρα του Γοργοποτάμου φυλασσόταν από 100 ιταλούς και 5 γερμανούς στρατιώτες. Η φρουρά διέθετε βαριά πολυβόλα και οπλοπολυβόλα και η εξουδετέρωσή της απαιτούσε κεραυνοβόλα ενέργεια. Στην επιχείρηση αποφασίστηκε να λάβουν μέρος 150 άνδρες (86 του ΕΛΑΣ, 52 του ΕΔΕΣ και οι 12 κομάντος). Το σχέδιο προέβλεπε την εξουδετέρωση ή την παρενόχληση της φρουράς από τους αντάρτες, την ώρα που οι κομάντος θα τοποθετούσαν τα εκρηκτικά για την ανατίναξη της γέφυρας.




    Στις 11:07 το βράδυ της 25ης Νοεμβρίου εκδηλώθηκε η επίθεση εναντίον της φρουράς και στα δύο άκρα της γέφυρας. Όλα κυλούσαν σύμφωνα με το σχέδιο και στη 1:30 το πρωί της 26ης Νοεμβρίου ανατινάχθηκε ένα τμήμα της γέφυρας για να ακολουθήσει στις 2:21 η ανατίναξη ενός δεύτερου, που την έβγαλε οριστικά εκτός λειτουργίας. Εν τω μεταξύ, ένα τρένο με ιταλούς στρατιώτες εμποδίστηκε από τους αντάρτες και δεν μπόρεσε να προσφέρει ενισχύσεις.

    Στις 4:30 το πρωί και ο τελευταίος αντάρτης είχε αποχωρήσει από την περιοχή του σαμποτάζ και βρισκόταν στην τοποθεσία Καλύβια, όπου ήταν το σημείο συνάντησης. Από τους 150 άνδρες που έφεραν σε πέρας την «Επιχείρηση Χάρλινγκ» μόνο τέσσερις τραυματίστηκαν, ενώ η φρουρά της γέφυρας έχασε 20 με 30 στρατιώτες. Σε αντίποινα, λίγες μέρες αργότερα στον χώρο της κατεστραμμένης γέφυρας εκτελέστηκαν 19 έλληνες πατριώτες.

    Χρόνια αργότερα κατά τον εορτασμό της επετείου στις 29 Νοεμβρίου 1964 σημειώθηκε ένα αιματηρό περιστατικό. Από την ανατίναξη μιας ξεχασμένης βόμβας σκοτώθηκαν 13 και τραυματίστηκαν 45 άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΗΤΑΝ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ,ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΧΘΗΚΕ ΕΚΩΝ-ΑΚΩΝ ΚΑΙ Ο ΔΗΛΩΣΙΑΣ ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ.ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΡΧΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ Η ΔΥΣΜΟΙΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΤΑΝ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΟΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟ ΕΔΑΦΙΚΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "ΚΟΜΜΑ" ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...
    ΧΑΧΑ...ΧΑ XΑ ΧΑ ΧΑ...
    ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΑΚΟΥΩ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΩ ΤΑ ΓΕΛΙΑ ΜΟΥ...ΧΑΧΑΧΑ!

    ΚΟΥΙΖ: ΧΘΕΣ Ο ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ, ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΑΥΡΙΟ ΠΟΙΟΟΟΣ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 11.20

    ισα ρε λιμανισιε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι Γερμανοι την ξαναστησαν σε 24 ωρες.

    Και για να βγαλουν το αχτι τους τουφεκισαν 19.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. -----------------------------------
    καλως τον διανοητικά ηλίθιο του
    Πασοκ.
    παρατηρητή του ανοικτού ΚΩΛΟΥ
    ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ

    ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΣΤΗΝΕ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΑΣΤΡΑΔΟ ΤΗΣ ΣΤΟ Ε.Κ.Α.Β.
    ===================================

    ΣΑΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΕΓΙΝΕΣ ΡΕ......
    ΣΟΥ ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΚΟΤΣΑΝΙ
    ΤΟ ΠΑΧΥ ΕΝΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΙΣΩ......ΡΕ.....


    ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11...ΤΑΚΤΙΚΟΣ
    ΑΛΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ.

    ==================================
    ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ,
    ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ................
    Η ΝΟΜΙΘΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΓΑΜΙΕΣΑΙ
    ΣΤΟ PRESS...
    ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ !!!!!!!!!!
    ===================================

    ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝΕ
    ΜΟΥΝΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΣ
    Ή ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΠΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΑΛΛΟΥ !!!
    ΓΑΜΙΩΛΑ ?

    XEΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΓΑΜΙΑ ΣΟΥ.
    ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΕΜΜΑΣΜΕΝΟΣ
    ΠΕΣΤΟΥ.
    ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ.
    ===================================

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παρατηρητής

    24 Νοε 2010 11:07:00 π.μ.

    Αν είσαι καλοβολεμένος κρατικοδίαιτος,σε κατανοώ απόλυτα.
    Αν όχι..........


    Αληθεύει Θανάση ότι υπήρξες δημοσιογράφος της Αυριανής?
    Αν ναι,ήσουν και συ εκεί όταν δημοσίευσαν στην πρώτη σελίδα την φωτο με την Μιμή ξεβύζωτη?
    ΚΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. «Σφάξτε τους όλους μετά τα Χριστούγεννα!»

    ...γραφουν οι συμπολιτευομενες (!!!) εφημεριδες για τον Ιρλανδο πρωθυπουργο και την κυβερνηση που τους παρεδωσε στα χερια των τοκογλυφων.

    ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΑΣ!
    Δεν ειναι δυσκολο, αν και εχουν για προστασια στρατιες απο εβραιους της μοσαντ.
    Καταλληλα οπλα μπορουν να βρεθουν, σκοπευτες καλοι υπαρχουν, ολα μπορουν να γινουν οταν υπαρχει θεληση._________________________________________________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο ΕΛΑΣ,ΔΗΛΑΔΗ Ο ΑΝΤΑΡΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 1942 ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ.ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 24 Νοε 2010 11:59:00 π.μ.

    Επιτέλους το μάθαμε !!
    Η Ν.Δ. ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ !!
    Και εγώ ο βλάκας τόσο καιρό υποστήριζε άλλα κόμματα .
    ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΥΓΝΩΜΗ

    "Η Ν.Δ είναι η πρώτη ελληνική κυβέρνηση μετά την επανάσταση του '21, με τον Κολοκοτρώνη και το Ζαΐμη, που δεν είχανε προϋπολογισμό ,και μοναδική στην Ελλάδα, ίσως και στον κόσμο που μέσα στα 5 χρόνια κατάφερε να διπλασιάσει τις δημόσιες δαπάνες" .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μερικοί αχρείοι δεξιοί δεν θέλουν να καταλάβουν ή μάλλον κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, ότι το πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας, δεν είναι η ύπαρξη ή μη και το ύψος του δημοσίου χρέους (γιατί και το να μην έχεις καθόλου χρέος δείχνει στασιμότητα, νέκρα, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές) κατά τις προηγούμενες δεκαετίες μέχρι και σήμερα, αλλά η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ- ΤΟ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΟΥ Ή ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΤΟ ΚΑΘΙΣΤΑΣ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΟ???

    Αυτό είναι το πραγματικό ερώτημα, κύριοι!!

    Κάθε σώφρονα κυβέρνηση φροντίζει να ελέγχει το χρέος της, για να μην της ξεφύγει !!!
    Κοιτά όσο είναι δυνατόν να το κρατά σε επίπεδα κάτω του 100% του ΑΕΠ και ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ, για να μπορεί να υποστηρίζει το χρέος της.
    Το Μάρτιο του 2004 το χρέος της χώρας ήταν 180 δις!!
    Το ΑΕΠ της χώρας την ίδια περίοδο ήταν 240 δις!!
    Υπολογίστε μόνοι σας τί ποσοστό επί του ΑΕΠ ήταν το δημόσιο χρέος!!!

    Καμιά προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση δεν άφησε να της ξεφύγει ο έλεγχος του χρέους.

    ΚΑΜΙΑ!!!!

    Ούτε του Α. Παπανδρέου, ούτε του Κ. Μητσοτάκη, ούτε του Κ. Σημίτη!!!

    Και ήρθε ο μπουχέσας της Ραφήνας μέσα σε 5 χρόνια ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

    Εύχομαι μόνο τα πράγματα να μην είναι ΜΗ-ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΑ!!!!

    ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ ΟΤΑΝ ΛΕΩ:

    ΔΕΞΙΟΙ- ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΑΧΡΕΙΟΙ, ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!


    Παρατηρητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Παρατηρητής

    24 Νοε 2010 5:39:00 μ.μ.

    ΠΟΣΑ ΚΙΛΑ ΜΑΛΑΚΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. -----------------------------------
    ΔΙΠΛΟΒΑΡΔΙΑ ο διανοητικά ηλίθιο του
    Πασοκ.
    Ο παρατηρητής του ανοικτού ΚΩΛΟΥ
    ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ.

    ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΣΤΗΝΕ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΑΣΤΡΑΔΟ ΤΗΣ ΣΤΟ Ε.Κ.Α.Β.
    ===================================

    ΣΑΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΕΓΙΝΕΣ ΡΕ......
    ΣΟΥ ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΚΟΤΣΑΝΙ
    ΤΟ ΠΑΧΥ ΕΝΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΙΣΩ......ΡΕ.....

    ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11...ΤΑΚΤΙΚΟΣ
    ΑΛΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ.
    ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΧΛΕΠΑΣ.
    ==================================

    ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ,
    ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ................
    Η ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΓΑΜΙΕΣΑΙ
    ΣΤΟ PRESS...
    ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ !!!!!!!!!!
    - και τώρα άρχισες να δικαιολογείς υπερωρίες Μουνοκολλάριε !!!!
    που δεν δικαιολογούνται.
    ===================================

    ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝΕ
    ΜΟΥΝΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΣ
    Ή ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΠΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΑΛΛΟΥ !!!
    ΜΕΤΑΤΑΞΗ ...ΓΑΜΙΩΛΑ ?

    XEΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΓΑΜΙΑ ΣΟΥ.
    ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΕΜΜΑΣΜΕΝΟΣ
    ΠΕΣΤΟΥ.
    ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ.
    * θα πάει και φυλακή ΤΟ ΣΟΙ ΤΟΥ
    ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΕΥΘΕΙ ΟΛΗ Η ΜΑΥΡΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ..ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΟΥ ΕΦΑΓΕ
    ΚΑΙ για τον μισθό και τις υπερωρίες που σε δικαιλογεί
    για να χυδαιολογεις.. ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΕΡΑ.
    ΜΟΥΝΟΧΥΣΙΑ ΣΚΥΛΑΣ.
    ===================================

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΔΙΚΑΣΤΕΣ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ-"ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ" !!
    Καμμία αίσθηση καθήκοντος ή ελάχιστη ντροπή για την πατρίδα.

    Γι αυτό επιμένω ότι φυλακίσεις και δημεύσεις περιουσίας είναι το ΕΛΑΧΙΣΤΟ που πρέπει να κάνουμε.

    Το ζητούμενο είναι να ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΤΟΥΝ δημόσια, να στιγματιστεί το όνομα το δικό τους και η ντροπή να αγγίξει τα παιδιά τους σε βάθος γενεών.
    Να ντραπεί το παιδί του πολιτικάντη/δικαστικού να βγει στον δρόμο.
    Να στηθεί μνημείο ντροπής αιώνιο που να στερήσει τον ύπνο από τα παιδιά τους και να τρομάζουν και μόνο στη σκέψη ότι υπάρχουν και φέρουν το στίγμα.

    Να υποφέρουν τα παιδιά τους όπως υποφέρει ο ελληνικός λαός τόσα χρόναι ανεχόμενος την ξεφτίλα τους, την πουλημένη συνείδησή τους και την ντροπή που φέραν στην πατρίδα.

    Όλοι όσοι υπέγραψαν και υποστηρίζουν έμμεσα ή άμεσα την υποθήκευση Ελληνικής γης προς όφελος των απατεώνων τραπεζιτών.

    Όλοι ΤΟΥΣ +++

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Eιναι δεύτερη φορά που χρησιμοποιεί αυτή την έκφραση γιά τις ένοπλες δυνάμεις ο κ.Παγκαλος σε σύντομο χρονικό διάστημα.
    Στήν τρίτη επεμβαίνει ο ΓΑΠ ,αν τολμάει……..

    O Πάγκαλος είναι σε διατεταγμένη αποστολή.Προετοιμάζει το έδαφος…..
    για χουντα ?

    - οχι!
    Για συρρίκνωση του στρατεύματος.
    Αυτο γραφεται οντως σημερα και στις εφημεριδες.Το ειπε και ο μπαρμπαΠαπαδοπουλος.
    Tι να τον κάνουμε τον στρατό;
    Να κάνει τον τροχονόμο των λαθρομεταναστών στον Έβρο ;

    Τα ΜΑΤ χρειαζόμαστε για να βαράνε τους συνταξιούχους στο Σύνταγμα και να εξασφαλίζουν την απροσκοπτη προσευχή των ταλιμπάν στα Προπύλαια…
    Εξ άλλου «οι Γερμανοί είναι φίλοι μας » ως γνωστόν…

    Δεν χρειαζόμαστε στρατεύματα πλέον!!!!!!!Θα φέρει η τρόικα να φυλάει τα σύνορα της Ευρώπης!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Στην Βαρντασκα……._____________
    μονο θα εχουμε να φυλάει τα σύνορα με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας…………….____________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα
    πλέον...
    Ευτυχώς για όλους οι μάσκες έπεσαν. Το παγωμένο χαμόγελο της κ. Ντόρας Μητσοτάκη, παραχώρησε την θέση του στην εξουσιοδιψή, αλλά φεύ αληθινή, έκφραση του προσώπου της.

    Η ιστορία της περιόδου 1964-65 θα επαναληφθεί, αλλά αυτή τη φορά ως φάρσα.
    Το σενάριο είναι το ίδιο απλώς έχει επικαιροποιηθεί. Οι πρωταγωνιστές όμως έχουν αλλάξει.
    Τότε υπήρχαν τα Ανάκτορα, σήμερα υπάρχει το μνημόνιο.
    Τότε υπήρχε ο Κώστας Μητσοτάκης, σήμερα υπάρχει η Ντόρα Μητσοτάκη.
    Τότε υπήρχε ο Γεώργιος Παπανδρέου, σήμερα υπάρχει ο Γιώργος Παπανδρέου.
    Τότε υπήρχε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στο Παρίσι, σήμερα υπάρχει ο Κώστας Καραμανλής στην Ραφήνα.

    Τότε υπήρχαν οι συνταγματάρχες, σήμερα υπάρχει η τρόϊκα.
    Τότε τα τεθωρακισμένα είχαν ερπύστριες, σήμερα έχουν μαχαίρια που κόβουν τα όνειρα, τις ελπίδες, τα δικαιώματα, αλλά και τους μισθούς των Ελλήνων.

    Εύχομαι και ελπίζω ότι η αντίσταση των πολιτών δεν θα μοιάσει με εκείνη που επέδειξαν από το 1965 και μετά, γιατί αυτή την φορά ο από μηχανής θεός δεν θα λέγεται κυπριακή τραγωδία,
    αλλά θα είναι Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλά που υπήρχε κι ο ΕΛΑΣ κι αντιστάθηκε και κάποιος σ αυτή τη χώρα. Όσο για τον Άρη αφού από τότε το κατάλαβε ας έκανε κάτι. Δε μπορώ να καταλάβω πως παρέδωσε τα όπλα. Πειθαρχία στο κόμμα και παπαριές. Αντί να πετάξει στη θάλασσα τους Άγγλους και μετά να εκτελέσει κι όλους τους Χήτες και λοιπούς συνεργάτες των Γερμανών αυτοκτόνησε αυτός κι ένας ολόκληρος λαός καταδικάστηκε σε κατοχή με άλλα μέσα. Αλλά αυτό συμβαίνουν όταν το κόμμα είναι ιερατείο και η κεντρική επιτροπή άβατο. Κανείς δε ρώτησε τους απλούς στρατιώτες του ΕΛΑΣ αν ήθελαν να παραδώσουν τα όπλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση