GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεταξεταστέα τα ελληνικά σχολεία στη διαδικτυακή πρόσβαση με υψηλές ταχύτητες...

Tης Όλγας Σαράφη Μόνον το 13% των ελληνικών σχολείων έχουν πρόσβαση με υψηλές ταχύτητες στο διαδίκτυο όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος αντιστο...

Tης Όλγας Σαράφη

Μόνον το 13% των ελληνικών σχολείων έχουν πρόσβαση με υψηλές ταχύτητες στο διαδίκτυο όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος αντιστοιχεί στο 67% σημειώνει η Επίτροπος κα. Ν. Κρους, έπειτα από ερώτηση για την πρόσβαση των σχολικών μονάδων στο διαδίκτυο.
Συγκεκριμένα, η Ελλάδα παρουσιάζει...
μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των διαφόρων βαθμίδων εκπαίδευσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις το 8% της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχει πρόσβαση σε υψηλές ταχύτητες, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το ποσοστό αυτό συνολικά για τα ελληνικά σχολεία και ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής βαθμίδας διαμορφώνεται στο 16% στις πυκνοκατοικημένες περιοχές, στο 22% στις ενδιάμεσες περιοχές και μόλις στο 7% στις αραιοκατοικημένες και επαρχιακές ζώνες της χώρας. Η Ολλανδή Επίτροπος σημειώνει εξάλλου ότι οι ελληνικές επιδόσεις είναι εξαιρετικά χαμηλές αν συγκριθούν με τις σκανδιναβικές χώρες, την Ολλανδία και την Εσθονία όπου παρατηρείται κάλυψη υψηλών ταχυτήτων στα σχολεία μεγαλύτερη από 90%. Ωστόσο, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα η Ελλάδα έμεινε πίσω στην αναβάθμιση της ψηφιακής τεχνολογίας στα σχολεία, η κα. Κρους υπογράμμισε ότι χάρη σε προγράμματα της προηγούμενης κυβέρνησης, η χώρα έχει πετύχει διαδικτυακή κάλυψη σε ποσοστό 96,6% των σχολείων της επικράτειας της, δηλαδή, πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (96%). Ιδιαίτερη εξάλλου αναφορά έκανε στο πρόγραμμα "Δίοδος" που τέθηκε σε εφαρμογή τον Νοέμβριο του 2005 για την φοιτητική και ακαδημαϊκή πρόσβαση σε υψηλές ταχύτητες, στην επιδότηση φορητών υπολογιστών στους μαθητές της Α΄ γυμνασίου, και στα πιστοποιημένα εκπαιδευτικά σεμινάρια e-ducate.

4 σχόλια

  1. Ακουγεται για 28 Νοεμβριου εκλογες διπλες ειπε ο δρ Κουτσουκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντ. Σαμαράς στην Ελευθεροτυπία:

    “H Ελλάδα θα μπορούσε να δανειστεί χρήματα από τις αγορές -έστω και πανάκριβα- τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και το Μάρτιο, όπως έπραξαν η Πορτογαλία και η Ιρλανδία και να μην υπογράψει μνημόνιο, δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη ο Αντώνης Σαμαράς. Επέμεινε ότι το έλλειμμα μπορεί να μηδενιστεί χωρίς νέα μέτρα, «φτάνει να δουλέψει η Οικονομία”

    Απάντηση:

    Ναι, αλλά καμιά άλλη χώρα ούτε η Πορτογαλία, ούτε η Ιρλανδία ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!!!!

    ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΕΙΜΑ – ΟΧΙ ΧΡΕΟΣ!!!!!!

    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ!!!!!!!!!!

    ΕΜΕΙΣ ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΚΡΕΜΟ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ, ΣΑΝ ΤΗ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟ, ΑΠΟ ΝΤΡΟΠΗ, ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΦΩΝΗ !!!!

    Από την ίδρυση του Νεοελληνικού Κράτους έως τον Μάρτιο του 2004 το χρέος της χώρας ήταν συνολικά 180 δις!!!
    Το ΑΕΠ της χώρας ήταν 250 δις (κατ’άλλους 240, κατ’αλλους 260).
    Τέλος πάντων- το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ ήταν αρκετά πιο κάτω από το 100%!!!

    Η παράταξη της φαυλοκρατίας και της λαμογιάς, η Δεξιά- αυτή η ίδια που έσπευσε αμέσως να καταργήσει το νόμο Πεπονή, για να βάλει τα δικά της παιδιά,
    μόνο για την περίοδο από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009 (δηλαδή μέσα σε 5 χρόνια και 2 δικές της θητείες) κατάφερε να αυξήσει το χρέος της Ελλάδας κατά 120 δις !!!!!

    ΔΕΞΙΟΙ : ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΧΡΕΙΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ – ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τί νά τήν κάνουν, ρέ σύγγυφτοι, τήν πρόσβαση, τά κακομαθημένα στήν τεμπελιά καί στόν χαβαλέ, "Ελληνόπουλα" ?

    Γιά νά παίζουν γρηγορώτερα ΠΑΚΜΑΝ ?

    Μάθετέ τους καλύτερα, τόν ΠΑΠΑ,
    τό μπαρμπούτι, κατασκευή μολότωφ καί κυρίως, ΤΗΝ ΜΠΕΡΛΙΝΑ....

    Γιά νά κατακτήσουν τήν επιτυχία, εν μέσω ...ΝεοΕλλήνων.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Διαδικτυακη προσβαση των σχολειων δεν ειχε αρκετη μιζα για να ολοκληρωθει φαινεται.
    Αλλος λογος δεν υπαρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση