GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανεργος ένας στους τρεις γεωπόνους...

Από το http://geotee-news.blogspot.com/ ΘΕΤΟΥΝ ΖΗΤΗΜΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ, ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ Tης ...

Από το http://geotee-news.blogspot.com/
ΘΕΤΟΥΝ ΖΗΤΗΜΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ, ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ
Tης ΑΝΝΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
(EΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)
   Μολονότι ο ελληνικός αγροτικός τομέας αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα κι απασχολεί περίπου το 12% του πληθυσμού, 1 στους 3 γεωπόνους είναι άνεργος. Εν οψει, δε, της αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), η κατάσταση για τους γεωπόνους αναμένεται να χειροτερέψει.
Τα παραπάνω στοιχεία έδωσαν στην «Ε» γεωπόνοι από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωπόνων αλλά κι από την ΠΑΣΚ Γεωπόνων Λάρισας, με αφορμή την...
 πρόσφατη συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Σκανδαλίδη.
Σπουδές Γεωπονικής γίνονται στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στα Τμήματα Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με έδρα τον Βόλο. Σήμερα, οι πτυχιούχοι γεωπόνοι υπολογίζονται γύρω στους 14.000-15.000, ενώ οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανέρχονται σχεδόν σε 4.700.
Παράνομες εισαγωγές
Οι γεωπόνοι είτε εργάζονται ως ιδιώτες είτε στον δημόσιο τομέα, στο υπουργείο και σε υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης, σε διευθύνσεις γεωργίας (νομαρχίες, περιφέρειες), συνεταιριστικές οργανώσεις, ερευνητικά ινστιτούτα κ.α.
Πέρα από το ζήτημα της απασχόλησης, οι ίδιοι θέτουν επί τάπητος και το ζήτημα της παράνομης εισαγωγής γεωργικών φαρμάκων στη χώρα μας, που ρίχνονται αφειδώς στις περισσότερες καλλιέργειες και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και τις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων, ενώ στερούν έξοδα από τη φοροδιαφυγή. Ηδη η Ε.Ε. προβλέπει αυστηρότερη νομοθεσία για τους ψεκασμούς και οι γεωπόνοι ζητούν νέο κύκλο εκπαιδεύσεων για τον αγροτικό πληθυσμό.
«Χρειάζεται εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών, οι οποίες έχουν τεράστια οργανικά κενά. Οι συνεταιρισμοί χρειάζονται αναδιοργάνωση και δεν είναι επαρκώς στελεχωμένοι. Περίπου 1.500-1.900 γεωπόνοι απασχολούνταν κάθε χρόνο ως εποχικοί για να καλύψουν ανάγκες σε ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΑ και δακοκτονίες. Σήμερα, έχουν απομείνει ελάχιστοι. Υπάρχουν νέα πεδία για την παραγωγή ποιοτικών γεωργικών προϊόντων, με οργανωμένες μεθόδους καλλιέργειας, πιστοποίηση, ελέγχους, εμπορία, ώστε και ο παραγωγός να προστατεύεται και ο καταναλωτής», μας ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων, Νίκος Ζιούβας.
Μεταξύ των ζητημάτων που τέθηκαν στο υπόμνημα της ΠΑΣΚ Γεωπόνων Λάρισας ήταν: η πρόσφατη κατάργηση της υπογραφής μελετών από γεωπόνους με τον νόμο Μπατζελή, ο έλεγχος για παράνομες εισαγωγές φυτοφαρμάκων, ο προσδιορισμός και η θεσμοθέτηση αρμοδιοτήτων γεωπόνων στις νέες αιρετές περιφέρειες και στον αγροτουρισμό και το ζήτημα των γεωργικών ακολούθων στις πρεσβείες ώστε να βελτιωθούν οι εξαγωγές.

5 σχόλια

  1. και πάλι καλά είναι!
    αφού γίνεται αθρόα εισαγωγή στις σχολές και με χαμηλή βαθμολογία βάσης
    ας ανοίξουν κυλικείο ή περίπτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζήτω το ΚΚΕ!!!!!!
    Ζήτω το τέκνο του το ΠΑΜΕ!!!!!! Ζήτω τα ηρωικά ΚΝΑΤ!!!!!!!
    Ζήτω οι πρακτικές του που θέλουν την μικρή και οικονομικά διαλυμένη πατρίδα μας ακόμη πιο μικρή, ακόμη πιο διαλυμένη οικονομικά απαγορεύοντας κυριολεκτικά τις θαλάσσιες επικοινωνίες!!!!!!
    Ζήτω το κόμμα του Λαού που λέει όχι στην φοροδιαφυγή αλλά το ίδιο δεν επιτρέπει έλεγχο στα οικονομικά του!!!!!!!!!
    Ζήτω η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο!!!!!!!!
    Ζήτω η κυβέρνηση που δεν εφαρμόζει τους νόμους του κράτους και να ανοίξει τα λιμάνια στη σκέψη ότι μπορεί να πειραχτεί μια τρίχα από τα αρχίδια ενός ηρωικού Κνίτη από αυτούς που τα κλείνουν, και το Κόμμα του Λαού την κάμει κοντάρι να υψώνει τις σημαίες του στις διαδηλώσεις που θα ακολουθήσουν, και κάθετε και παρακολουθεί να διαλύετε ο οικονομικός ιστός της χώρας με τα λιμάνια κλεισμένα και τους νησιώτες παραγωγούς πεθαίνουν!!!!!!
    Ζήτω η Νέα Δημοκρατία που παρακολουθεί τα τεκταινόμενα προσδοκώντας ζημιά στην κυβέρνηση!!!!!!
    Ζήτω το ΛΑΟΣ, που φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομα τους φοβούμενο μήπως και το ΚΚΕ του πει ότι είναι φασιστικό κόμμα και του χαλάσει τα μούτρα!!!!!!!
    Ζήτω ο ΣΥΡΙΖΑ του Μπούλη, που έχασε την παράσταση καθώς το ΚΚΕ έχει το πάνω χέρι στο κλείσιμο των λιμανιών με τους ελεγχόμενους από αυτό Ζόμπι-κομματικούς, και παραφυλάει μήπως πέσει κανένας ψήφος εδώ κει εκεί και τον αρπάξει!!!!!!!!!
    Ζήτω η Δημοκρατική Αριστερά που αντί να πλακώσει τον ΣΥΡΙΖΑ στις καρπαζιές τον άφησε να αλωνίζει , και τώρα ψάχνει να βρει τους δικούς του δρόμους της φωτιάς !!!!!!!
    Ζήτω η Δημοκρατική Συμμαχία που χαίρετε την αναμπουμπούλα καθώς την ευνοεί, της Κόρης, που άνοιξε το δικό της μαγαζί βλέποντας ότι δεν την παίρνει από ηλικία να μένει στην Νέα Δημοκρατία και να περιμένει να γίνει αρχηγός και από εκεί πρωθυπουργός, ενώ έτσι το κορίτσι έχει πιθανότητες με αποστάτες, τυχάρπαστους, και τύπους εμπρός να φαμ ντε λα πατρί, από ότι έχει απομείνει δηλαδή, παριστάνοντας την αθώα του αίματος να κυβερνήσει μια μέρα δικαιώνοντας τον μπαμπά, και να δώσει στην μαμά να επαναλάβει το ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σταματηστε επιτελους να ονειρευεσται θεσεις στο δημοσιο. Ξεκολιστε!
    Καντε κατι μονοισας. Αν εχεται χωραφια τοτε καλλιεργηστετα, αν δεν εχεται βρηται μερικα στρεμματα και εωοικιαστε, απο την αλλη υπαρχουν πολυ καλες ευκαιριες στα Σκοπια με μακροχρονια μησθωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ $$$... ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΗ
    ΔυΝαΤόοοοοοοοοοοο £££££££££££££££

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ.
    Μετά το σκάνδαλο με τις παράνομες πλαστογραφημένες συνταγογραφήσεις σε βιβλιάρια υγείας: νεκρών, αρτιμελών και υγιέστατων «ασθενών», με τις προμήθειες νοσοκομειακού υλικού και μηχανημάτων στον Νομό Ηρακλείου από το «αμαρτωλό τρίγωνο» ΠΕΠΑΓΝΗ – ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΙΚΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

    Η ομάδα του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη μπαίνει στην Εντατική!!!
    Άρον –Άρον ορκίζουν με αεροβάπτισμα το Αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο το Δεκέμβρη του 2010.
    Ο τρίτος στην σειρά εκλεγμένος Περιφερειακός σύμβουλος Ζαμπετάκης Φανούριος (Φάνης) Ιατρός Καρδιολόγος, είναι η πέτρα του σκανδάλου των παράνομων - πλαστογραφημένων συνταγών που οι εφημερίδες φοβούνται να τον ονοματίσουν επειδή ανήκει στην ομάδα των «Ζωνιανών» -Παρασύρη Γεωργίου και Μαυρογιάννη Γεωργίου- οργανωτές του ψηφοδελτίου του Σταύρου Αρναουτάκη.

    Προλαβαίνουν δεν προλαβαίνουν να ορκίσουν τον Φάνη ως περιφερειακό σύμβουλο πριν ολοκληρωθεί το πόρισμα του εισαγγελέα ώστε να έχει την ασπίδα προστασίας του Σ. Αρναουτάκη, δηλαδή των παραπάνω Ζωνιανών.
    Ο Ζαμπετάκης Φάνης είναι και καρδιακός φίλος του «Δασκάλου του» Παρασύρη Γιώργη φαρμακοποιού, Δημοτικού συμβούλου, και προέδρου της ΔΕΠΤΑΗ γνωστός για το σκάνδαλο των πλαστών συνταγογραφήσεων ύψους 500.000.000 δραχμών της δεκαετίας του 1990-2000.

    Με την ατιμωρησία που εξασφάλισε τότε ο Παρασύρης το τροπάριο συνεχίστηκε από το ίδιο κύκλωμα, και κατά την δεκαετία 2000-2010 και αποκαλύφθηκε σήμερα ως «νέο» σκάνδαλο.
    Τελικά ο λαός γνωρίζει περισσότερα απ’ ότι αυτοί νομίζουν!!!

    ΦΑΓΑΤΕ £££££££..ΦΑΓΑΤΕ $$$$$$$$$$
    ΤΩΡΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΑΣΟΚ..ΘΑ ΤΑ ΞΕΡΑΣΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. TO 60% ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

    ΚΑΙ 90% ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ.

    ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ 75% ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ.

    ή ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ 100%
    ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΝΑΙ ΕΥΤΥΧΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
    ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΓΡΟΥΝ΄ ΤΟΥΣ
    Η ΑΝΤΙ..ΣΚΡΟΦΑ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ?



    TO 60% ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

    ΚΑΙ 90% ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ.

    ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ 75% ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ.

    ή ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ 100%
    ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΝΑΙ ΕΥΤΥΧΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
    ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΓΡΟΥΝ΄ ΤΟΥΣ
    Η ΑΝΤΙ..ΣΚΡΟΦΑ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση