GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

“Σύντροφοι”, σας πήραν χαμπάρι ότι κάτι ετοιμάζετε…

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Σήμερα, θα έπρεπε να ήταν αντικειμενικά μία καλή ημέρα για την Ελληνική Οι...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Σήμερα, θα έπρεπε να ήταν αντικειμενικά μία καλή ημέρα για την Ελληνική Οικονομία.
Οι εκπρόσωποι της Τρόικας, στην καθιερωμένη μετά από κάθε έλεγχο συνέντευξη τύπου, ανακοίνωσαν και επίσημα ότι θα πραγματοποιηθεί η εκταμίευση της γ’ δόσης των 9 δις ευρώ (6,5 δις ευρώ από την ΕΕ και 2,5 δις ευρώ από το ΔΝΤ), που προβλέπεται από το περιβόητο μνημόνιο, σύμφωνα με το αναθεωρημένο χρονοδιάγραμμα. Δηλαδή 2,5 δις ευρώ από το ΔΝΤ στις αρχές Δεκεμβρίου και 6,5 δις ευρώ στις αρχές Ιανουαρίου.
Ταυτόχρονα, οι εκπρόσωποι της Τρόικας αποκάλυψαν ότι...
 υπάρχει πιθανότητα επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δις ευρώ, ή και επέκταση του προγράμματος στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας με νέα δάνεια.
Όμως, παρ’ όλα τα καλά νέα που απομακρύνουν την πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελληνικής Οικονομίας, αφού και η γ’ δόση του μνημονιακού δανείου πρόκειται να εκταμιευθεί έγκαιρα και η Ελλάδα υπάρχει πλέον βάσιμη πιθανότητα είτε να πάρει παράταση εξόφλησης του δανείου των 110 δις ευρώ, είτε νέα δάνεια, η κατάσταση επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο.
Συγκεκριμένα, τα ασφάλιστρα έναντι ενδεχόμενης χρεοκοπίας των 5-ετών Ελληνικών Ομολόγων (τα γνωστά σε όλους CDS), -βάσει διεθνούς πρακτικής η πιθανότητα χρεοκοπίας μίας χώρας μετράται συνήθως με τα ασφάλιστρα των 5-ετών Κρατικών Ομολόγων-, κατέγραψαν νέες υψηλές τιμές περιόδου.
Συγκεκριμένα, στις 25 Ιουνίου 2010, τότε που η Ελληνική Δημοσιονομική κρίση μαίνονταν και οι πιθανότητες χρεοκοπίας της Ελλάδας ήταν αυξημένες, το CDS των 5-ετών Ελληνικών Ομολόγων είχε κλείσει στην υψηλότερη τιμή περιόδου στις 1.008 μβ.
Εχθές, 22 Νοεμβρίου, το CDS των 5-ετών Ελληνικών Ομολόγων έκλεισε στις 1039 μβ και σήμερα 23 Νοεμβρίου λίγο μετά την συνέντευξη των εκπροσώπων της Τρόικας, στις 15:07, είχε τιμή 1062 μβ.
Δηλαδή, εχθές και σήμερα, σύμφωνα πάντα με την λογική των χρηματαγορών, η πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας αυξήθηκε ακόμα περισσότερο από την εποχή που μπήκαμε στο μνημόνιο. Μία χαρακτηριστική και ταυτόχρονα ανατριχιαστική λεπτομέρεια για αυξημένη πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας, βάσει της λογικής των CDS, είναι ότι η Ελλάδα έχει πλέον την δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, πίσω μόνο από την Βενεζουέλα της οποίας το CDS έχει τιμές που βρίσκονται στην περιοχή των 1.149 μβ.
Γιατί άραγε οι τιμές των Ελληνικών CDS ανεβαίνουν και το spread διευρύνεται ακόμα και όταν ανακοινώνονται καλά νέα;
Αφού όλα τα βραχυπρόθεσμα (εκταμίευση γ’ δόσης) και μακροπρόθεσμα (επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δις ευρώ ή νέα δάνεια), προβλήματα στην διαχείριση και ομαλή εξυπηρέτηση του Δημόσιου Χρέους, φαίνεται ότι λύνονται με τον καλύτερο τρόπο για την διατήρηση του αξιόχρεου της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Ίσως να φταίει το γεγονός ότι το βασικό ερώτημα που έθεσε στο χθεσινό του άρθρο (22 Νοεμβρίου), ο ταπεινός και άσημος Δευκαλίων, παραμένει ακόμα αναπάντητο και για το σύνολο της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας.
Γιατί έγιναν τόσα εξόφθαλμα λάθη στην σύνταξη του Προϋπολογισμού. Λάθη που πιθανότατα οδηγούν πλέον τις Χρηματαγορές σε εντεινόμενες επενδυτικές πρακτικές (άνοδος CDS, διεύρυνση των spread, πτώση του ΓΔ του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών), απαξίωσης της Ελληνικής Οικονομίας.
Οι Χρηματαγορές δεν ψάχνουν να βρουν την κρυφή λογική του λάθους, ούτε για ποιο λόγο έγινε. Απλά όταν ανακαλύψουν το λάθος επιλέγουν την ανάλογη επενδυτική πρακτική.
Εμείς απλά επισημαίνουμε: “Σύντροφοι”, σας πήραν χαμπάρι ότι κάτι ετοιμάζετε!

4 σχόλια

  1. ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ...ΓΙΩΡΓΑΚΗ..
    ΣΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ..

    ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ
    ΦΕΥΓΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ.

    Η Citibank κλείνει 31 από τα καταστήματά της στην Ελλάδα
    ''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Βόμβα για τον τραπεζικό κλάδο και την ελληνική οικονομία αποτελεί η είδηση ότι η Citibank κλείνει 31 από τα 73 καταστήματά της στην Ελλάδα.
    Μέσα στις επόμενες ημέρες τα καταστήματα με το σήμα της Citi θα είναι “φαντάσματα” ενώ οι εργαζόμενοι είτε θα πρέπει να αποδεχθούν πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου είτε θα απορροφηθούν σε άλλα τμήματα.

    Βασική αιτία που προβάλλει η διοίκηση για το “λουκέτο” στα καταστήματα είναι η κακή οικονομική κατάσταση της χώρας και η δραματική μείωση των δανείων. Η αμερικανική τράπεζα δηλώνει ότι θα επικεντρωθεί στις πιστωτικές κάρτες, κυρίως στη Diners όπου έχει κυρίαρχο ρόλο στην Ελλάδα.

    Όμως, το γεγονός αυτό δείχνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και η μια μετά την άλλη οι μεγάλες ξένε εταιρείες αποχωρούν αφήνοντας πίσω τους συντρίμμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μερικοί αχρείοι δεξιοί δεν θέλουν να καταλάβουν ή μάλλον κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, ότι το πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας, δεν είναι η ύπαρξη ή μη και το ύψος του δημοσίου χρέους (γιατί και το να μην έχεις καθόλου χρέος δείχνει στασιμότητα, νέκρα, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές) κατά τις προηγούμενες δεκαετίες μέχρι και σήμερα, αλλά η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ- ΤΟ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΟΥ Ή ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΤΟ ΚΑΘΙΣΤΑΣ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΟ???

    Αυτό είναι το πραγματικό ερώτημα, κύριοι!!

    Κάθε σώφρονα κυβέρνηση φροντίζει να ελέγχει το χρέος της, για να μην της ξεφύγει !!!
    Κοιτά όσο είναι δυνατόν να το κρατά σε επίπεδα κάτω του 100% του ΑΕΠ και ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ, για να μπορεί να υποστηρίζει το χρέος της.
    Το Μάρτιο του 2004 το χρέος της χώρας ήταν 180 δις!!
    Το ΑΕΠ της χώρας την ίδια περίοδο ήταν 240 δις!!
    Υπολογίστε μόνοι σας τί ποσοστό επί του ΑΕΠ ήταν το δημόσιο χρέος!!!

    Καμιά προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση δεν άφησε να της ξεφύγει ο έλεγχος του χρέους.

    ΚΑΜΙΑ!!!!

    Ούτε του Α. Παπανδρέου, ούτε του Κ. Μητσοτάκη, ούτε του Κ. Σημίτη!!!

    Και ήρθε ο μπουχέσας της Ραφήνας μέσα σε 5 χρόνια ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

    Εύχομαι μόνο τα πράγματα να μην είναι ΜΗ-ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΑ!!!!

    ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ ΟΤΑΝ ΛΕΩ:

    ΔΕΞΙΟΙ- ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΑΧΡΕΙΟΙ, ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!


    Παρατηρητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΒΑΘΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ..ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ..ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ..ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΚΟΥΒΑΛΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΡΕΤΣΙΝΙΕΣ...ΓΙΑ ΚΡΕΜΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΡΕ..ΟΥΣΤ ..ΓΑΛΑΖΙΑ-ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΑΦΙΑ..ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτοι οι αλητες της αλητοσυμμοριας πασοκ(σκυλια) θα ξεσκισουν το δανειο του ΔΝΤ, θα κλεψουν τα δικα μας λεφτα και μετα θα την κανουν ομορφα και ωραια!! (κ. Τζων)

    ΟΧΙ, ΕΔΩ ΕΙΣΑΙ ΛΑΘΟΣ!!! ΟΜΟΡΦΑ ΚΙ ΩΡΑΙΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ ΣΑΣ, ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕ ΚΑΙ ΚΡΥΦΤΗΚΕ ΣΤΟ ΛΑΓΟΥΜΙ ΤΟΥ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ!!!!

    ΘΑΥΜΑΖΩ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ («αλητες της αλητοσυμμοριας πασοκ(σκυλια)»), ΒΡΩΜΕΡΟ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΕΣ ΕΡΠΕΤΟ κ. Τζων.

    ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΟ, Ο ΤΑΓΜΑΤΑΛΗΤΗΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ ΣΟΥ, ΠΟΣΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΡΦΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕ Η Ο.Π.Λ.Α., ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΝΕΙΜΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΔΩΤΗ, ΚΡΥΒΟΤΑΝ ΜΕΣ ΣΤΗ ΚΟΜΜΑΝΑΤΟΥΤΡ, ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΤΟΥ Ή ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΙ ΕΓΛΥΦΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΗΣ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗΣ, ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΝ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ???
    ΟΧΙ ΕΝΑΣ, ΠΟΛΛΟΙ ΜΕΛΙΓΑΛΑΔΕΣ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ, ΒΡΩΜΕΡΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!!!

    «Ενα Παπαδοπουλο χρειαζομαστε να βαλει καποια ταξη..
    Συλληψη και αμεση εκτελεση τους
    μπασταρδους...» (κ. Τζων)


    Α, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΗ ΧΟΥΝΤΟΠΟΥΤΑΝΑ ο κ. Τζων μας… ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ!!!

    Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΚΑΙ ΒΡΩΜΕΡΟ ΚΩΘΩΝΙ, ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΕΙΝΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΚΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΟΜΠΑΝΗΣ, ΕΓΙΝΕ ΛΟΓΩ ΚΑΘΑΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ, ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (Ή ΕΣΑΤΖΗΣ), ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΚΙ ΑΓΑΜΗΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΓΕΜΑΤΟΥΣ ΚΟΜΠΛΕΞ, ΠΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΤΑΙ, ΔΙΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΞΕΣΠΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΑΤΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΦΤΕΡΝΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΠΟΥ ΤΙΣ ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΜΕ ΒΕΡΓΕΣ ΚΑΙ ΞΥΛΑ ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΡΓΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΔΙΣΜΟ ΤΟΥΣ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΤΕΡΑΤΑ!!

    ΟΥΣΤ, ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΒΡΩΜΕΡΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!!!

    ΠΑΝΤΑ ΘΑ'ΣΤΕ ΜΙΑ ΟΙΚΤΡΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση