GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Πρέβεζα τιμά τον Αλή Ντίνο Μπέη...

Από το http://thesprotia-news.blogspot.com/ Τον μεγάλο Έλληνα σκιτσογράφο Αλή Ντίνο Μπέη (1890-1938) θα τιμήσει ο Δήμος Πρέβεζας, διοργα...

Από το http://thesprotia-news.blogspot.com/
Τον μεγάλο Έλληνα σκιτσογράφο Αλή Ντίνο Μπέη (1890-1938) θα τιμήσει ο Δήμος Πρέβεζας, διοργανώνοντας εκδήλωση το Σάββατο 27 Νοεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης.
Αφορμή για την εκδήλωση, η απόφαση της κόρης του αείμνηστου Αλή Ντίνο, κ. Σαφέτ Ντίνο Μαυρομάτη να δωρίσει στο Δήμο 8 σκίτσα του πατέρα της στα οποία αποτυπώνονται χαρακτήρες Πρεβεζάνων της εποχής του Μεσοπολέμου, καθώς και μια φωτογραφία των σκιτσογράφων της ίδιας περιόδου.
Το πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χαιρετισμό από τον Πρόεδρο των Ελλήνων σκιτσογράφων και ενεργό σκιτσογράφο Ηλία Μακρή (σκίτσα το δημοσιεύονται μεταξύ άλλων στο περιοδικό Κ της Καθημερινής) και τους σκιτσογράφους Γιάννη Καλαϊτζή (σκιτσάρει καθημερινά στην Ελευθεροτυπία) και Soloup (σκιτσάρει μεταξύ άλλων στο Ποντίκι) καθώς και ομιλία από την...
 Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μαρίνα Βρέλλη.
Ο Αλή Ντίνο ήταν μουσουλμάνος αλβανικής καταγωγής ο οποίος έζησε στην Πρέβεζα, σπούδασε πολιτικές επιστήμες στη Σορβόνη, υπήρξε γελοιογράφος στην « Πρωία», «Σατανάς», «Φλιτ», ενώ εξελέγη και δύο φορές Βουλευτής Πρέβεζας με το προοδευτικό κόμμα του Παπαναστασίου.
Τα έργα του σκιτσογράφου θα εκτεθούν σε ξεχωριστό χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης η οποία θα στεγαστεί στο κτίριο Αθανασιάδη (πρ. Ξενοδοχείο Πατίκου) μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης που υλοποιεί ο Δήμος.
Οι εργασίες βρίσκονται στην φάση της ολοκλήρωσης, ενώ η Δημοτική Πινακοθήκη, θα φιλοξενήσει έργα Πρεβεζάνων ζωγράφων, πίνακες που κατά καιρούς έχουν δωριθεί στο Δήμο ή άλλους που θα αγοραστούν στην πορεία. Επίσης σε ειδικό θεματικό χώρο θα εκτεθεί φωτογραφικό αρχειακό από την Απελευθέρωση της Πρέβεζας.
Η Δημοτική Πινακοθήκη θα ανοίξει τις πύλες της επίσημα για το κοινό, στις αρχές Δεκεμβρίου και θα πάρει το όνομα του Έλληνα ζωγράφου Γιάννη Μόραλη, ο οποίος έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στην Πρέβεζα (ο Μόραλης κατάγεται από την Άρτα).

3 σχόλια

  1. Αυτοι οι αλητες της αλητοσυμμοριας πασοκ(σκυλια) θα ξεσκισουν το δανειο του ΔΝΤ, θα κλεψουν τα δικα μας λεφτα και μετα θα την κανουν ομορφα και ωραια!! (κ. Τζων)

    ΟΧΙ, ΕΔΩ ΕΙΣΑΙ ΛΑΘΟΣ!!! ΟΜΟΡΦΑ ΚΙ ΩΡΑΙΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ ΣΑΣ, ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕ ΚΑΙ ΚΡΥΦΤΗΚΕ ΣΤΟ ΛΑΓΟΥΜΙ ΤΟΥ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ!!!!

    ΘΑΥΜΑΖΩ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ («αλητες της αλητοσυμμοριας πασοκ(σκυλια)»), ΒΡΩΜΕΡΟ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΕΣ ΕΡΠΕΤΟ κ. Τζων.

    ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΟ, Ο ΤΑΓΜΑΤΑΛΗΤΗΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ ΣΟΥ, ΠΟΣΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΡΦΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕ Η Ο.Π.Λ.Α., ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΝΕΙΜΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΔΩΤΗ, ΚΡΥΒΟΤΑΝ ΜΕΣ ΣΤΗ ΚΟΜΑΝΤΑΤΟΥΡ, ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΤΟΥ Ή ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΙ ΕΓΛΥΦΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΗΣ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗΣ, ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΝ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ???
    ΟΧΙ ΕΝΑΣ, ΠΟΛΛΟΙ ΜΕΛΙΓΑΛΑΔΕΣ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ, ΒΡΩΜΕΡΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!!!

    «Ενα Παπαδοπουλο χρειαζομαστε να βαλει καποια ταξη..
    Συλληψη και αμεση εκτελεση τους
    μπασταρδους...» (κ. Τζων)


    Α, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΗ ΧΟΥΝΤΟΠΟΥΤΑΝΑ ο κ. Τζων μας… ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ!!!

    Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΚΑΙ ΒΡΩΜΕΡΟ ΚΩΘΩΝΙ, ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΕΙΝΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΚΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΟΜΠΑΝΗΣ, ΕΓΙΝΕ ΛΟΓΩ “ΚΑΘΑΡΟΥ” ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ, ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (Ή ΕΣΑΤΖΗΣ), ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΚΙ ΑΓΑΜΗΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΓΕΜΑΤΟΥΣ ΚΟΜΠΛΕΞ, ΠΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΤΑΙ, ΔΙΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΞΕΣΠΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΑΤΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΦΤΕΡΝΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΠΟΥ ΤΙΣ ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΜΕ ΒΕΡΓΕΣ ΚΑΙ ΞΥΛΑ ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΡΓΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΔΙΣΜΟ ΤΟΥΣ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΚΑΘΗΚΙΑ!!

    ΟΥΣΤ, ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΒΡΩΜΕΡΟΙ ΧΟΥΝΤΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΚΟΜΜΑ-ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ ΣΑΣ !!!

    ΠΑΝΤΑ ΘΑ'ΣΤΕ ΜΙΑ ΟΙΚΤΡΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σου ρε Πρέβεζα αθάνατη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΟΥΝΑΡΙΑ ΣΥΦΙΛΙΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    20%
    ΑΥΞΗΣΕ ΤΟ ΧΡΕΙΣ ΣΕ ΤΡΙΣ ΜΟΝΟ
    ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ
    ΟΜΟΙΩΝ ΠΟΥΣΤΗΔΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ===================================

    ΔΑΕ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΣΟΥ
    ΖΩΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
    ____________________________________

    600 εκατομμύρια το χρόνο θα κερδίζει η Γερμανία απο την “διάσωση” της Ελλάδας.....
    ΘΕΕ ΜΟΥ !

    Και σ’αυτά άς προστεθούν τα 500 εκτατομμύρια ευρώ, που ταξιδεύουν κάθε εβδομάδα απο τις γερμανικές φίρμες στην χώρα μας, όπως Lidl, Siemens κ.λ.π., και περιέχουν τα κέρδη αφ’ενός και αφ’ετέρου τους φόρους που, σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία, πληρώνουν στην χώρα απο την οποία προέρχονται.

    Απο όσα φαίνονται η Frau Merkel είναι ήδη προ πολλού ο Γιωργάκης της Γερμανίας. Εκεί αργούν πρισσότερο να καταλάβουν τί συμβαίνει και πώς παίζεται και αυτός είναι ο λόγος που ο ναζισμός τελικά γίνεται το κλειδί για το σκηνικό της “ηρεμίας” μέσα στην χώρα.

    Bravo Yorgo!
    Να χαρώ τον πατριωτισμό σου..
    Μ Π Α Σ Τ Α Ρ Δ Ο ....ΚΩΛΟΠΑΙΔΙ.

    *** παρε και τον ΧΤIΚΙΑΡΙ ΣΟΥ
    ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΟΕΙΔΕΣ ΠΟΥ ΧΕΖΕΙ ΚΑΘΕ ΩΡΑ
    ΣΤΟ PRESS...
    BΑΛΤΟΥ ΚΑΤΙ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΓΙΑ ΤΑΠΩΜΑ
    ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟS *****

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση