GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Φασίστας γίνεσαι, δεν γεννιέσαι..."

Του Θέμη Δημητρακόπουλου* http://www.avgi.gr/ Η -απρόσμενη(;)- εκλογική καταγραφή της φασιστικής, νεοναζιστικής ακροδεξιάς στις δημοτικέ...

Του Θέμη Δημητρακόπουλου*
http://www.avgi.gr/

Η -απρόσμενη(;)- εκλογική καταγραφή της φασιστικής, νεοναζιστικής ακροδεξιάς στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής 7 Νοεμβρίου με ένα άκρως ανησυχητικό 5,3% και την εκλογή του γνωστού νεοναζί Ν. Μιχαλολιάκου στο Δημοτικό Συμβούλιο του πρώτου δήμου της χώρας, με διψήφια μάλιστα ποσοστά στο προβληματικό, από κάθε άποψη, κέντρο της Αθήνας, δεν χτυπάει απλώς το καμπανάκι: σημαίνει συναγερμό για μια ανίκανη, αδιάφορη και ουσιαστικά ηττημένη κρατική μηχανή, ανάβει κόκκινο φως για μια παραδομένη, αμήχανη, αφυδατωμένη από κάθε αλληλεγγύη και συνοχή κοινωνία - μια κοινωνία δίχως πρόσωπο και δίχως πολιτικό, και συνεπώς ανθρώπινο, έρμα.
Οι 10.000 και πλέον μαύρες ψήφοι ενός «κόμματος» που κινείται στις ακρότατες παρυφές της δημοκρατικής νομιμότητας (κατά τη γνώμη μου εγείρεται σοβαρό το συνταγματικό και πολιτικό ερώτημα: η Χρυσή Αυγή να τεθεί επιτέλους εκτός νόμου), ενός «κόμματος» που...
 εκμεταλλεύεται μια πολύ δύσκολη, πρωτόφαντη και στενάχωρη κατάσταση στις γειτονιές του κέντρου όπου, με την ανοχή και την αδιαφορία των όποιων αρμόδιων, στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, στοιβάζονται σε συνθήκες γκέτο άλλων εποχών χιλιάδες εξαθλιωμένοι, καταδιωγμένοι, πάμφτωχοι και ανέστιοι μετανάστες -η λέξη «λαθρομετανάστες» δεν υπάρχει στο προσωπικό μου λεξιλόγιο, έτσι κι αλλιώς πρόκειται για λαθρεπιβάτες της ίδιας τους της ζωής, για δραπέτες ενός δυσβάσταχτου, αβίωτου παρελθόντος, για επαίτες ενός αβέβαιου και τις περισσότερες φορές προδιαγεγραμμένου μέλλοντος- αυτά τα 10.000 καρφιά που μπήχτηκαν στο σμπαραλιασμένο σώμα της ήδη ανάπηρης Δημοκρατίας μας, φανερώνουν αυτό που όλοι φοβόμασταν να κατονομάσουμε, αν και το βλέπαμε (και από ιστορική εμπειρία) να έρχεται: το αβγό του φιδιού έχει κιόλας εκκολαφθεί.
Αυτοί που κραύγαζαν, χρόνια τώρα, -και με την ανοχή πολλών θεσμικών, κοσμικών τε και εκκλησιαστικών- Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι (το μότο των Χρυσαυγιτών και των ποικιλώνυμων συνοδοιπόρων τους), βλέπουν τώρα την ψυχοπαθολογική εξαλλοσύνη τους να αποδίδει τους πρώτους καρπούς. Το κήρυγμα μίσους και μισαλλοδοξίας, το παραλήρημα άκριτης εθνικοφροσύνης, η μονοπώληση ενός αρρωστημένου, κομπλεξικού πατριωτισμού στη γραμμή του αλήστου μνήμης γελοίου χουντικού προτάγματος (Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών) βρίσκει ακροατήριο - και το χειρότερο, το βρίσκει σε νέους ανθρώπους, της γενιάς των (μείον) 700 ευρώ, με το φάσμα της ανεργίας και της έλλειψης κάθε κοινωνικής αλληλεγγύης να κρέμεται δαμόκλειος σπάθη πάνω από το παρόν και το μέλλον τους. Ουσιαστικά απολίτικοι και αποξενωμένοι, αυτοί οι νέοι δεν είναι δύσκολο να κατανοήσουμε γιατί βρίσκουν εύκολο καταφύγιο στην αγκαλιά μιας νεοναζιστικής οργάνωσης που, αν μη τι άλλο, τους προσφέρει την αναγνώριση και τη συνοχή, την ψευδαίσθηση μιας θαλπωρής και μιας «οικογένειας» που ολοφάνερα στερούνται «εκεί έξω» (ακούγεται ίσως αιρετικό, όμως όλοι μας τελικά έχουμε ανάγκη από ανθρώπινη ζεστασιά, αναγνώριση -ακόμη, ακόμη και τρυφερότητα- και στην πολιτική μας ένταξη και δράση). Μόνο που αυτή η αγκαλιά, αυτό το διαστροφικό, υποκατάστατο μητρικό στήθος που θηλάζουν όλα αυτά τα απολωλότα μαύρα πρόβατα μιας κοινωνίας-κακιάς μητριάς, στάζει χολή και μίσος. Μίσος που πρέπει να εκτονωθεί και που οδηγεί αναπόφευκτα στη βία - κι ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα.
Το πολιτικό σύστημα στέκει μάλλον αμήχανο απέναντι σε μια κατάσταση που δεν ξέρει από πού και πώς να τη μαζέψει. Ιδιαίτερα από την αριστερά, θα περίμενε κανείς μια πιο υπεύθυνη, μελετημένη, δυναμική και δημιουργική παρέμβαση, πέρα από τις συμβολικές παρουσίες των επικεφαλής κάποιων αριστερών δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων στην πολύπαθη πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Τα όσα διαδραματίστηκαν εκεί, λίγο-πολύ αναμενόμενα και ασυζητητί καταδικαστέα, με τα γιαουρτώματα και τους πετροβολισμούς, μπορεί να φαντάζουν κωμικοτραγικά από μια σκοπιά, όμως φοβάμαι ότι αποτελούν προανάκρουσμα, το πρελούδιο μιας επερχόμενης «Όπερας του κακού», με πολλές πράξεις, άγνωστη διάρκεια και αβέβαιο φινάλε. Τι θα κάνει άραγε ο μαέστρος - και ο μαέστρος εν προκειμένω είναι η κοινωνία των πολιτών, όλοι εμείς δηλαδή;
Ας απαντήσει ο καθένας και η καθεμιά μας, με ειλικρίνεια και αυτοκριτική διάθεση. Ας μπει στη θέση και των μεταναστών, και των κατοίκων -η ικανότητα της «εμπάθειας» που ολοένα πιο πολύ μας λείπει- ας πασχίσει να μπει στο πετσί ακόμη κι αυτών των νέων με τα μαύρα ρούχα και τα σιδερικά στα χέρια, που νομίζουν ότι ανήκουν στην υπέρτατη φυλή του σύμπαντος (για να θυμηθούμε και την ομάδα Έψιλον, αυτούς τους εξωγήινους προγόνους των σημερινών υπερήφανων Ελληναράδων, για τους οποίους πλασάριζε, τηλεοπτικά, βιβλία γνωστός μας life-style βουλευτής...). Κι ας προσπαθήσουμε να πλησιάσουμε με περισσότερη ευαισθησία και λιγότερη επιθετικότητα τους περίοικους των «επικίνδυνων» περιοχών, ανθρώπους που μες στη δίνη μιας μίζερης, ακόμη κι εφιαλτικής καθημερινότητας, είναι πιθανόν να έδωσαν ψήφο αγανάκτησης και απόγνωσης εκεί όπου δεν έπρεπε ούτε καν να το σκέφτονταν: στη Χρυσή Αυγή, ένα «πολιτικό» και όχι μόνο μόρφωμα, που δεν μπορεί να δώσει λύσεις και διεξόδους ούτε στα δικά του, προβληματικά παιδιά...
Ποιος να το 'λεγε ότι μετά από 2.500 χρόνια από τον Χρυσό Αιώνα του Περικλή, η δύσμοιρη Αθήνα θα κινδύνευε να βιώσει τον Αιώνα του ζόφου της Χρυσής Αυγής...
Ας βάλουμε πλάτη, και νου και καρδιά, όλοι οι δημοκράτες, όλοι οι αριστεροί, για να μην συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο.
* Ο Θέμης Δημητρακόπουλος είναι μέλος της Πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς

50 σχόλια

  1. Και με όλα αυτά που έρχονται θα πάτε να τους ψηφίσετε ρε γμt; !!!

    Υπόδουλοι του ΓΑΠ_ΔΝΤ γίναμε ρεεεεε !!

    Ξυπνάτε ρε ψεκασμένοι μλκέλληνες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Αθήνα μετατρέπεται σε μια ατύπως διχοτομημένη πόλη. Το ιστορικό κέντρο έχει γκετοποιηθεί και η εγκληματικότητα έχει εκτοξευθεί. Είναι πολιτικά ανήθικο εύποροι αριστεροί και φιλελεύθεροι αστοί από απόσταση ασφαλείας να κουνάνε το δάκτυλο και να παραδίδουν αντιρατσιστικά μαθήματα στους ντόπιους, που βιώνουν ένα πρόβλημα το οποίο τείνει να προσλάβει διαστάσεις εφιάλτη. Είναι ανέξοδο και εύκολο να πουλάς ανθρωπισμό, όταν δεν συγχρωτίζεσαι με λαθρομετανάστες, όταν δεν κατοικείς στις ίδιες γειτονιές, δεν στέλνεις τα παιδιά σου στα ίδια σχολεία, δεν χρησιμοποιείς καν τα δημόσια νοσοκομεία και βεβαίως δεν ανταγωνίζεσαι για τις ίδιες θέσεις εργασίας. Συνήθως, η μόνη σχέση που έχουν όλοι αυτοί με τους λαθρομετανάστες είναι ότι τους χρησιμοποιούν ως υπηρετικό προσωπικό.

    Σταυρος Λυγερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπραβο.Ενα αρθρο που λεει αληθειες για τα Χρυσαυγουλα.
    ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΟΥ ,
    ΠΑΡΑΣΤΙΟ.
    ΠΟΥΣΤΗ ΓΑΜΗΜΕΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΓΙΑ
    ΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    --------------------------------------

    Η πτώση του ΠΑΣΟΚ._________________

    Ειναι οι προσπάθειές τους σαν των Τρώων…
    Αυτό που παίρνει χρόνια το κατάφεραν μόνοι τους σε τρεις μέρες.
    Δημιούργησαν στιβαρό αντιμνημονιακό μέτωπο εκεί που μετράει.

    Στη βάση!
    Ο κόσμος φωνάζει : «δεν θα μάς πει κανένας, ξέρουμε τι θα ψηφίσουμε»!
    Δεν χρειάστηκαν μυστικές διαπραγματεύσεις ηγεσιών, όπως κατηγορούν.
    Ήταν αρκετό να δείξει πάλι το πράσινο καθεστώς το αηδιαστικό πρόσωπο του – Μέδουσα.
    Μόνο που η θέα της δεν «πάγωσε» κανέναν, αλλά δημιούργησε έναν «αντιμνημονιακό» Περσέα που την Κυριακή θα της κόψει το κεφάλι.

    Τα ΝΕΑ, με το σενάριο «βρώμικου 89».
    Το άλλο Δόλιο βήμα
    Η εμετικές προσωπικές λοιδορίες κατά του Γιάννη Δημαρά.
    Ο λιγδωμένος Καρατζαφέρης, που όσο πάει και θυμίζει στο στυλ Δήμο Σταρένιο, να παρέχει ήξεις-αφήξεις «στηρίξεις» εν ονόματι ψηφοφόρων που δεν ελέγχει, κλείνοντας μόνιμα το μάτι σε υπουργείο συγκυβέρνησης.

    Ψαριανοί-στεριανοί και μητσοτακέϊκο που συνωστίζονται για δωσιλογικό μεζέ.
    Κι ένας τίποτας, ο Μίχας, να εγκαλεί το εκλογικό σώμα

    «Το μήνυμα το στείλατε, τώρα ελάτε να βγάλουμε δήμαρχο».
    Σαν να λέει «σάς αφήσαμε να παίξετε, τώρα τσακιστείτε σπίτι».
    Η απολυταρχική αντίληψη μιας ελέω Ανδρέα αιώνιας εξουσίας.

    Από το 1981, όταν ο δημεγέρτης με τους ξεφτίλες ακολούθους άρπαξαν την εξουσία, δεν συμβιβάστηκαν ποτέ με την ιδέα ότι μπορεί να κυβερνήσει άλλος.
    Το 1985 έβγαλαν «χρωματιστά» ψηφοδέλτια
.
    Το 1989 δεν παρέδωσαν.
    Το 2000 έκαναν νοθεία.
    Το 2004 μίλησαν για «σύντομο
    διάλειμμα».
    Το 2009-10 αφού εκβίασαν με συνταγματικό πρόσχημα, εξαπάτησαν με «λεφτά υπάρχουν» και πρόδωσαν τη χώρα.

    Έχοντας 21 χρόνια καταχρεώσει τη χώρα για να πλιατσικολογήσουν, τη δυσφήμησαν κάνοντας σχεδόν αδύνατο τον ομαλό χειρισμό του χρέους που φόρτωσαν σε όλους.

    Και εν τέλει τον Μάϊο παρέδωσαν αδίστακτα την εθνική κυριαρχία.
    (Ιστορική υπενθύμιση: οι Νορβηγοί εκτέλεσαν τον Κουΐσλινγκ για εσχάτη προδοσία, για σειρά φόνων και για κλοπή της δημόσιας περιουσίας.)
    ____________________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν ο κόσμος βγήκε στους δρόμους δολοφόνησαν. +++++

    Και 5 μέρες πριν από την κάλπη εκβίασαν τη βράβευση της προδοσίας τους.

    Μόνο που το καπέλλο δεν έχει πια λαγούς. 
Οι εμφύλιες διαιρέσεις και τα πολωτικά σύνδρομα δεν πιάνουν.
    Ποτέ δεν έπιαναν στους νοήμονες.

    Περάσαμε 30 χρόνια εμπαιγμού και εθνοαποδόμησης μόνο για το σκοπό τους : να δημιουργηθεί ένα οιονεί μονοκομματικό, κρατικοδίαιτο καθεστώς-τέρας στελεχωμένο με πεινασμένα μαντρόσκυλα (τώρα αλλοδαπά).

    Που όπως έγραψε κάποιος που τους ξέρει, ο Πέτρος Κωστόπουλος, : «οι ξυπόλητοι όταν έρχονται στην εξουσία δεν κάνουν σοσιαλισμό, κάνουν πλιάτσικο».

    Ενδεικτικά, ιδού το προφίλ ενός απ’ αυτούς, τυπικού δείγματος πασοκάνθρωπου, δια πέννας Φίλιππου Συρίγου :
    «…το λαμπρό παρελθόν (της άρσης βαρών) είναι γερά συνδεδεμένο με το θλιβερό παρόν, όχι μόνο διά του Ιακώβου που ήταν προπονητής τόσο της «ντριμ τιμ» όσο και της σημερινής (κάτω από το βάρος του τρομερού σκανδάλου…) συντρίμ-τιμ, αλλά και διά του ίδιου του υπερ-προέδρου Γιάννη Σγουρού.

    Αυτοί οι δύο είναι τα κομβικά πρόσωπα στην όλη ιστορία, αυτοί έφτιαξαν το λεγόμενο θαύμα της άρσης βαρών, αυτοί πρέπει από κοινού σήμερα να λογοδοτήσουν. Και πολύ περισσότερο ο Σγουρός, γιατί εντάξει, ο Ιακώβου έβαλε την τεχνογνωσία και το γλυκό του πρόσωπο, που είχε μεγάλη πέραση προς τα έξω. Αλλά ο Σγουρός έβαλε και κυρίως εισέπραξε, ως επιβράβευση, πολλά περισσότερα.

    Ποια ήταν, λοιπόν, η διαδρομή; Στρατολόγηση αθλητών από την Αλβανία και τις τέως σοβιετικές δημοκρατίες, ελληνοποιήσεις, βαφτίσια, εκδόσεις διαβατηρίων και στενές σχέσεις με την πολιτική ηγεσία -κυρίως του ΠΑΣΟΚ- που εξασφάλιζαν ελευθερία κινήσεων, και κάλυψη, όποτε αυτό ήταν αναγκαίο.

    Και από την άλλη, μια προσωπική εκτόξευση άνευ προηγουμένου, καθώς από ταπεινός υπάλληλος της άλλοτε Τράπεζας Πίστεως, ο Γιάννης Σγουρός έγινε μέλος της ΕΟΕ, γενικός γραμματέας Αθλητισμού, δύο φορές νομάρχης Αθηνών και γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών. Σήμερα, λοιπόν, είναι αστείο να βάζει διαχωριστικές γραμμές, για να υπεραμυνθεί του έργου του. Οι μάσκες έπεσαν…»

    Η Ντολόρες Ιμπαρούρι έχει γίνει αστρόσκονη.
    Αλλά η κραυγή της παραμένει αθάνατη.
    No pasaran,
    πράσινοι φασίστες!__________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. [Συγκρότημα Λαμπράκη – 1941:
    Σαν να μην πέρασε μια μέρα]
    […]Παρακαλούμε την προσοχή σας:
    *

    […] «Εντός εικοσιτετραώρων η κατάληψις της χώρας μας θα έχει συμπληρωθή. Ετσι η Ελλάς βγαίνει από τον πόλεμο – και βγαίνει οριστικώς από τον πόλεμον, καθ’ ον τρόπον εβγήκαν όλαι σχεδόν αι χώραι της ηπειρωτικής Ευρώπης. Δεν είνε μόνη η Ελλάς που ευρίσκεται εις αυτήν την θέσιν. Από της Νορβηγίας μέχρι του Ταινάρου και από των Πυρηναίων μέχρι των παρυφών της Ουκρανίας υπάρχει δι’ όλους τους λαούς της Ευρώπης απόλυτος ταυτότης εις τας πολιτικάς και άλλας συνθήκας της υπάρξεώς των. Αυτό δεν το λέγομεν προς παρηγορίαν μας. Τα λέγομεν διά να τονίσωμεν την βασικήν κατά την γνώμην μας αλήθειαν που δεν πρέπει ποτέ να φεύγη από τα μάτια μας, ότι δηλαδή τα ελληνικά προβλήματα που εδημιουργήθησαν από της 27ης Απριλίου δεν ημπορούν να αντιμετωπισθούν παρά εις το πλαίσιο της Νέας Ευρωπαϊκής πραγματικότητος. Πρέπει να καταλάβουμε ότι εφεξής αποτελούμεν μέρος ενός εκτεταμένου ηπειρωτικού συνόλου του οποίου όλα τα τμήματα θα έχουν αναποφεύκτως κοινότητα κατευθύνσεων και προπαντός κοινότητα συμφερόντων, οικονομικών και άλλων. Αυτή η ηπειρωτική σύλληψις της υποστάσεώς μας πρέπει να αποτελέση το πλαίσιον μέσα εις το οποίον θα κινηθούμε. Η τύχη μας είναι εφεξής αρρήκτως συνδεδεμένη προς την τύχη της γηραιάς ηπείρου της οποίας αποτελούμεν την νοτιοανατολικήν εσχατιάν».
    («Ελεύθερο Βήμα», 29/4/1941)
    *
    Οπως βλέπετε, το συγκρότημα Λαμπράκη, σε εκείνη την «κρίσιμη για τη μοίρα του λαού» εποχή, όταν τα «SS» έμπαιναν στην Αθήνα, εμφάνιζε την είσοδο των ναζί στην Ελλάδα σαν …«έξοδο» της χώρας μας από τον πόλεμο.
    Περιέγραφε την κατοχή του τόπου από τις ορδές του φασισμού σαν μια «αναπόφευκτη πραγματικότητα».
    Και προέτρεπε τους Ελληνες να συναισθανθούν ότι με το Ράιχ και τον Χίτλερ υπήρχε «κοινότητα κατευθύνσεων και προπαντός κοινότητα συμφερόντων»…

    ΦΤΟΥ...Τ
    ΟΜΑΡΙΑ νεοΝΑΖΙ ΤΟΥ ΠΑSSOK
    ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙSSTEROY.
    ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΚΩΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να βγουν πρώτα εκτός νόμου ο ΣΥΡΙΖΑ και όλες οι ομάδες που τρομοκρατούν τον κόσμο και ρίχνουν μολότωφ στους δρόμους και καίνε εργαζόμενους και μετά να έρθεις να μας μιλήσει κομμούνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΣΠΡΩΞΑΝΕ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΗΚΟΤΙΤΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΖΗΝΩΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΡΟ ΠΟΛΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΛΕΝΕ .ΟΠΛΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΑΛΛΟΥΖΟΥΝ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΙΑΘΕΤΗ ΧΡΗΜΑ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΞΙΑ. ΟΛΑ Τ΄ΑΛΛΑ ΠΕΡΙ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΨΙΛΕΣ ΕΛΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. [Συγκρότημα Λαμπράκη – 1941:
    Σαν να μην πέρασε μια μέρα] !!!!!!!

    […]Παρακαλούμε την προσοχή σας:

    […] «Εντός εικοσιτετραώρων η κατάληψις της χώρας μας θα έχει συμπληρωθή. Ετσι η Ελλάς βγαίνει από τον πόλεμο – και βγαίνει οριστικώς από τον πόλεμον, καθ’ ον τρόπον εβγήκαν όλαι σχεδόν αι χώραι της ηπειρωτικής Ευρώπης. Δεν είνε μόνη η Ελλάς που ευρίσκεται εις αυτήν την θέσιν. Από της Νορβηγίας μέχρι του Ταινάρου και από των Πυρηναίων μέχρι των παρυφών της Ουκρανίας υπάρχει δι’ όλους τους λαούς της Ευρώπης απόλυτος ταυτότης εις τας πολιτικάς και άλλας συνθήκας της υπάρξεώς των. Αυτό δεν το λέγομεν προς παρηγορίαν μας. Τα λέγομεν διά να τονίσωμεν την βασικήν κατά την γνώμην μας αλήθειαν που δεν πρέπει ποτέ να φεύγη από τα μάτια μας, ότι δηλαδή τα ελληνικά προβλήματα που εδημιουργήθησαν από της 27ης Απριλίου δεν ημπορούν να αντιμετωπισθούν παρά εις το πλαίσιο της Νέας Ευρωπαϊκής πραγματικότητος. Πρέπει να καταλάβουμε ότι εφεξής αποτελούμεν μέρος ενός εκτεταμένου ηπειρωτικού συνόλου του οποίου όλα τα τμήματα θα έχουν αναποφεύκτως κοινότητα κατευθύνσεων και προπαντός κοινότητα συμφερόντων, οικονομικών και άλλων. Αυτή η ηπειρωτική σύλληψις της υποστάσεώς μας πρέπει να αποτελέση το πλαίσιον μέσα εις το οποίον θα κινηθούμε. Η τύχη μας είναι εφεξής αρρήκτως συνδεδεμένη προς την τύχη της γηραιάς ηπείρου της οποίας αποτελούμεν την νοτιοανατολικήν εσχατιάν».
    («Ελεύθερο Βήμα», 29/4/1941)

    *

    Οπως βλέπετε, το συγκρότημα Λαμπράκη, σε εκείνη την «κρίσιμη για τη μοίρα του λαού» εποχή, όταν τα «SS» έμπαιναν στην Αθήνα, εμφάνιζε την είσοδο των ναζί στην Ελλάδα σαν …«έξοδο» της χώρας μας από τον πόλεμο.
    Περιέγραφε την κατοχή του τόπου από τις ορδές του φασισμού σαν μια «αναπόφευκτη πραγματικότητα».
    Και προέτρεπε τους Ελληνες να συναισθανθούν ότι με το Ράιχ και τον Χίτλερ υπήρχε «κοινότητα κατευθύνσεων και προπαντός κοινότητα συμφερόντων»…


    ΦΤΟΥ...
    ΤΟΜΑΡΙΑ νεοΝΑΖΙ ΤΟΥ ΠΑSSOK
    ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙSSTEROY.
    ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΟΥΣΤΙΚΟΥ ΚΩΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στην δημοκρατία έχουν θέση όλοι όσοι αποδέχονται τις δημοκρατικές διαδικασίες. Αν τεθεί εκτός νόμου η παράταξη του Μιχαλολιάκου (Χρυσής Αυγής) τότε πρέπει να τεθούν εκτός νόμου και τα αριστερά κόμματα. Σε τι ενοχλείται ο αρθρογράφος της ανάρτησης από τον κ. Μιχαλολιάκο; Θέλει μήπως να υπάρχουν μόνο αριστερές παρατάξεις στον Δήμο της Αθήνας; Στη δημοκρατία όμως πρέπει να έχουν θέση όλες οι απάψεις.Ειδάλλως, τρέξτε προλάβετε επίδοξοι δικτάτορες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΙΟ ΕΧΕΙ?
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ, Η ΝΔ, Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η επιβεβαιωση του ποσο αληθινο ειναι το άρθρο, ειναι το στριμωγμα των χρυσων αυγων στην ουρα για τα σχόλια.
    Ο φασισμός δεν θα περάσεις ρε, που να χτυπάτε τα... αυγα σας κατω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άχρηστοι, κλέφτες, μιζαδορογλύφες, επιχορηγούμενοι αρπάχτρες της φασιστοκλεφτροπασοκρατίας.
    Κατακλέψατε τον κόσμο και κάποια άχρηστα πληρωμένα δημοσοκαφράκια της φασιστοπασόκοπαρέας γράφουν τις αηδίες και τα ξεράσματα για να δικαιολογήσουν την υπαγωγή μας στην τοκογλυφία και την υποδούλωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΟΥΤΣΤΗ ΑΛΗΤΗ ΒΟΛΕΜΕΝΕ
    ΑΥΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ.............

    Παπανδρέλληνας πρώτος σε ψήφους στο Κέντρο της Πόλεως:

    Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Εκλογικής Περιφέρειας Κέντρου της Πόλεως
    Έλαβαν:
    Χασμάν Αμπντάλλα (’μπετ) του Χουσείν 2731
    Σκαρμέας Αλέξιος του Παναγιώτη 2360
    Χαροκόπος Αντώνιος του Ανδρέα 1978
    Ταπεινός Ιωάννης του Ηλία 1935
    Ζαφειρόπουλος Γεώργιος του Παναγιώτη 1782
    Κολλιτσίδας Αθανάσιος του Γεωργίου 1521
    Φωτήλας Ιάσων του Ασημάκη 1274
    Λύρας Νικόλαος του Χρήστου 1258
    Μάζης Ανδρέας του Νικολάου 872
    Αλεξίου Δημήτριος του Σταμάτιου 852
    Παπανδρέου Παναγιώτης του Ιωάννη 806
    Μαραχώρη Σοφία του Νικολάου 764
    Βασιλόπουλος Λάμπρος του Γρηγορίου 738
    Κογκόλης Παναγιώτης του Αλέκου 601
    Χρυσανθοπούλου Αθηνά του Αναστασίου 582
    Αθανασοπούλου Κωνσταντίνα (Ντιάνα) του Ιωάννη 540
    Ασκούνη-Μπότσαρη Παρασκευή (Εύη) του Κωνσταντίνου ) 530
    Λαγκαδινός Ανδρέας του Διονυσίου 528
    Φραγκίδης Χρίστος του Γιάγκου 507
    Γεωργιόπουλος Κωνσταντίνος του Παναγιώτη 424
    Τσάμης Κωνσταντίνος του Σπυρίδωνα 406
    Τάτση Αντζελίνα του Θωμά 374
    Γιαννοπούλου Σοφία του Βασιλείου 331
    Καράμπελα-Μαγνησαλή Ανδριάνα (Ντιάνα) του Νικολάου 324
    Λιάμπα – Κατριβέση Ειρήνη του Αθανασίου 296
    Θεοδωροπούλου (Κωστίκα) Μαρίνα του Ιωάννη 290
    Μπίρκη – Πριγγοπούλου – Ντούμα Σπυριδούλα του Αθανασίου 245.

    ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΟΡΓΙΟ
    Ο ΓΑΜΙΑΣ ΣΟΥ ΡΩΣΟΣ Ή ΜΑΥΡΟΥΛΗΣ
    ΣΟΥΡΩΜΕΝΟΣ Ή ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝΟΣ
    ΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΣΦΑΚΤΑΡΗ......

    ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΠΙΠΑΣ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όποιος έχει γνωστους και φίλους που ψηφίζουν στη Θράκη και απέχουν να κάνει μια ύστατη προσπάθεια να τους πείσει να πάνε να ψηφίσουν Ελληνικό Χριστιανικό συνδυασμό.

    Για να μη γίνει η Θράκη το νέο Κόσοβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συμφωνώ και επαυξάνω, αλλά και διαφωνώ: Φασίστας δεν γίνεσαι... φασίστα σε κάνει η πλήρης αποτυχία της αστικής δημοκρατίας και των κομμάτων της.

    Όταν λοιπόν τα αστικά κόμματα σε γράφουν πατόκορφα, κλείνουν τα μάτια στο τεράστιο πρόβλημα του (λαθρό) μεταναστευτικού, της εισαγόμενης εγκληματικότητας, του γκέτο και όλων των σχετικών, ναι ο απλός πολίτης θα αρχίσει να ρέπει προς αυτό που με κάποια ελαφρότητα αποκαλούμε φασισμό.
    Δεν ξύπνησε όλος αυτός ο κόσμος ένα πρωί και είπε «ωραία, από σήμερα θα γίνω φασίστας»... Το Βατερλό αυτής της αστικής δημοκρατίας και των εκφραστών της οδηγούν τον κόσμο στα άκρα.
    Ένοχοι για το «ολίσθημα» δεν είναι οι πολίτες του Αγ. Παντελεήμονα, αλλά το πολιτικό σύστημα από άκρου σε άκρο.
    Και στο κάτω- κάτω οι άνθρωπο ψήφισαν- εντός της δημοκρατικής διαδικασίας- οπότε πιο είναι το πρόβλημα; Ότι δεν ψήφισαν την... «ροζ» αριστερά;

    V For Vendetta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η πλέον επικίνδυνη τοποθέτηση των ημερών έρχεται δια στόματος Καμίνη: “πες ναι ….στην αξιοποίηση της εθνικής απογραφής του 2011 για την καταγραφή των μεταναστών χωρίς χαρτιά”.

    Επικίνδυνη γιατί έρχεται από τον συνήγορο του πολίτη και όχι κάποιον αμόρφωτο υποψήφιο πρόεδρο της Κωλοπετινιτσας (συγγνώμη). Δεν θα σταθώ στα πρακτικά θέματα. Στο ανέφικτο του πράγματος. Δεν μπορούμε να φανταστούμε πώς ο συμβασιούχος απογραφέας θα καταγράψει εκείνους που η ΕΛΑΣ ψάχνει κάτι χρόνια τώρα.

    Το μεγάλο ερώτημα είναι ως τί θα καταγραφούν όλοι αυτοί, που δεν έχουν χαρτιά, και επομένως βρίσκονται παράνομα στη χώρα. Ως έλληνες πολίτες; Ως παράνομα ευρισκόμενοι στη χώρα; Ως πολίτες τρίτων χωρών;

    Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η πρώτη επιλογή είναι αστεία.

    Στη δεύτερη περίπτωση, θα έπρεπε ο απογραφέας να συλλαμβάνει και να απευλαύνει τον παράνομα ευρισκόμενο στη χώρα, αλλά ο κ. Καμίνης ενδιαφέρεται μόνο για την καταγραφή.

    Στην τρίτη περίπτωση, η ελληνική πολιτεία θα καταγράψει και βεβαιώσει με τον πλέον επίσημο τρόπο την ύπαρξη 1.000.000 παρανόμων μεταναστών στην Αθήνα. Με άλλα λόγια η ελληνική πολιτεία θα καταγράψει μειονότητες στην καρδιά της πρωτεύουσας. Μεινότητες εθνοτικές και θρησκευτικές.

    Λυπούμαστε, γιατί αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι οι παραπάνω σκέψεις δεν πέρασαν από το μυαλό ενός επιφανούς νομικού.

    Λυπούμαστε, γιατί κάποιοι μας αντιμετωπίζουν ακόμη ως ιθαγενείς και μας μοιράζουν καθρεπτάκια.

    Λυπούμαστε, αλλά θα μας βρείτε απέναντί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΖΗΤΩ η Δημοκρατια. ΝΙΚΗ στο Γιωργο Καμινη!
    Επιτελους το ΠΑΣΟΚ,η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ πηραν μια πρωτοβουλια σοβαρη για να φυγει ο χειροτερος δημαρχος της πολης.Σκεφτειτε μαζι με τον Ψινακη και τις αλλες "αντρουκλες" να ξαναδιοικησουν το δημο! ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!
    Αυτοι... κολωνιες και καλιαρντα και εμεις καταδικασμενοι στη πιο βρωμικη πολη!
    Αυτοι παρεακι με τους Χρυσαυγιτες ΚΑΙ εμεις καταδικασμενοι στο "πολιτισμο" του τραμπουκισμου!
    ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!
    ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΝ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟΥ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ποιος να το 'λεγε ότι μετά από 2.500 χρόνια από τον Χρυσό Αιώνα του Περικλή, η δύσμοιρη Αθήνα θα κινδύνευε να βιώσει τον Αιώνα του ζόφου της Χρυσής Αυγής...ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΡΙΖΑ, ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΤΩΝ ΑΕΙ. ΝΑ ΜΟΥ ΚΟΠΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΝ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μας προβληματιζει και χτυπαει το καμπανακι επειδη πηρε διψηφιο ποσοστο η χρυση αυγη στον αγιο παντελεημονα αλλα οχι επειδη εχουμε γεμισει μεταναστες και λαθρομεταναστες και σε λιγο οι ελληνες (αν οχι και τωρα) σε ορισμενες περιοχες θα ειναι μειοψηφια.Πηγαινε να ζησεις και εσυ στον Αγιο Παντελεημονα και μετα μιλα.Το βρηκαμε τωρα αριστερα ,ανθρωπισμος και μαλακιες.Δηλαδη ειμαι ρατσιστης επειδη θελω να τηρηται το συνταγμα?Αι γαμηθητε κωλοαριστεροι.Αυτες οι μαλακιες μας καταντησαν ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΠΟΙΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ .ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. ΓΙΑΤΙ , ΤΣΑΜΠΑ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΝ. ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΑΝ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ,ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ. ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Η ΑΡΧΗ.ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΑ ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ. ΕΜΑΘΑ ΘΕΙΑ ΠΟΥ ΓΑ.....Ι ΗΡΘΑ ΚΑΙ ΕΓΩ Ο ΑΝΗΨΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Την Κυριακή, οι συνεργάτες ΠΑSSOK, από την ακροδεξιά ώς την ροζ/φούξια/λιλά «αριστερά», ψηφίζουν τις ανθυπομαριονέτες των ανδρείκελων.

    Τη Δευτέρα στο Σύνταγμα, στις 6.00, οι ελεύθεροι Έλληνες, κομμουνιστές και μη, «υποδέχονται» την «κυβέρνηση» των τροϊκανών.
    Τα χουντικά ανδρείκελα ΔΝΤ έχουν λυσσάξει.

    Ο μπουμπούκος, ως κακός πωλητής, τσιρίζει σαν ψυχοπαθής.
    Ο Αϊβαλιώτης απλώς ανακυκλώνει την προ τριετίας προπαγάνδα του Πάγκαλου και της ροζ/φούξια «αριστεράς».
    Ο Καρατζαφέρης ως καλός χριστιανός, ακολουθώντας το παράδειγμα του καλού σαμαρείτη, τους βοηθά όλους.Είναι γενναιόψυχος.

    Οι απόστολοι του μνημονίου κυρήττουν την αλήθεια του νυχθημερόν.
    Το άγιον πασοκικόν πνεύμα τους βοηθά έτσι ώστε ως νέοι αλιείς να “ψαρεύουν” πιστούς δια την αυτού θεία χάρη του Γεωργίου του Μνημονιοφόρου.
    Βοήθειά μας +

    Δηλαδή εγώ..ΤΩΡΑ.. που απεταξάμην το Μνημόνιο και τα εξαπτέρυγά του τί είμαι;

    Σατανιστής ;

    ΩΡΑΙΑ....!!!

    ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΡΦΩΣΩ ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΙΟ ΣΑΣ...ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΛΟΥΚΙ ΤΟΥ ΔΑΡΚΟΥΛΑ
    ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΑΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ0 ΤΟ ΚΩΛΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ.
    ΒΕΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΠΑΣΟΚ KAI συνεργάτες.
    μας τρελάνατε στην ανοησία
    και την ασυνρτησία απο το πρώι.

    ΚΑΛΟ ΠΑΛΟΥΚΙ ΠΑΙΔΙΑ
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΩΣΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ.

    ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ & τσιρακιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η Αθήνα μετατρέπεται σε μια ατύπως διχοτομημένη πόλη. Το ιστορικό κέντρο έχει γκετοποιηθεί και η εγκληματικότητα έχει εκτοξευθεί. Είναι πολιτικά ανήθικο εύποροι αριστεροί και φιλελεύθεροι αστοί από απόσταση ασφαλείας να κουνάνε το δάκτυλο και να παραδίδουν αντιρατσιστικά μαθήματα στους ντόπιους, που βιώνουν ένα πρόβλημα το οποίο τείνει να προσλάβει διαστάσεις εφιάλτη. Είναι ανέξοδο και εύκολο να πουλάς ανθρωπισμό, όταν δεν συγχρωτίζεσαι με λαθρομετανάστες, όταν δεν κατοικείς στις ίδιες γειτονιές, δεν στέλνεις τα παιδιά σου στα ίδια σχολεία, δεν χρησιμοποιείς καν τα δημόσια νοσοκομεία και βεβαίως δεν ανταγωνίζεσαι για τις ίδιες θέσεις εργασίας. Συνήθως, η μόνη σχέση που έχουν όλοι αυτοί με τους λαθρομετανάστες είναι ότι τους χρησιμοποιούν ως υπηρετικό προσωπικό.

    Σταυρος Λυγερος

    Με καλύπτει απόλυτα η άποψη του Σταυρου Λυγερού.........από ότι φαίνεται οι μονοπωλητές της "δήθεν" δημοκρατίας, οι ροζ αριστερούληδες που εκτός των άλλων στηρίζουν παντού τους μνημονιακούς προδότες του Πασοκ, σέβονται τους δημοκρατικούς θεσμούς μόνο όταν τους βολεύει το αποτέλεσμα......προφανώς φασίστες είστε εσείς κύριοι που επιθυμείτε να θέσετε εκτός νόμου μία παράταξη επειδή πήρε ποσοστό που δεν θα δείτε ποτέ ούτε στον ύπνο σας.....αυλοκόλακες του Πασοκ....Ο κόσμος ξυπνάει και ο τρόμος του τέλους της αριστερής ιδεολογικής τρομοκρατίαε που έχει επιβληθεί στους Έλληνες εδώ και χρόνια φθάνει πανηγυρικά στο τέλος της....τα ίδια κάνατε και όταν βγήκε το ΛΑΟΣ στη βουλή....ανθελληνικά πολυπολιτισμικά γουρούνια του Σόρος και της Νέας Τάξης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ..ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ !

    Είκοσι νέα ναρκωτικά κυκλοφόρησαν τον τελευταίο χρόνο. Όχι να μην λέτε ότι δεν υπάρχει ΠΡΑΣΙΝΗ αναπτυξιακή πολιτική !!!
    _________________________________
    ΑΥΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕ Ο ΦΙΟΓΚΟΣ Ο ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΩΛΟΣ
    ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΜΟΛΑΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ
    ___________________________________
    Αν και με τα μέτρα που πάρθηκαν, τα
    είκοσι νέα είδη λίγα μου φαίνονται. Εκτός κι αν δεν συμπεριλαμβάνουν τα πιο βαριά και πιο αποχαυνωτικά.
    Τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ

    Να δεις, δηλαδή Παπασπύρο να κάνει αγωνιστικές δηλώσεις και να έχεις επιπτώσεις τσιμπήματος μύγας τσε-τσε

    Η Κατσέλη είπε ότι η κίνηση με την περαίωση ήταν πρόωρη. Ε, ναι, γι αυτό μονίμως ευχαριστιέται ο Παπακωνσταντίνου και μείς μένουμε αμανάτι

    Οργίστηκε ο Γιώργος με τις δηλώσεις Καστανίδη και Απ. Κακαλαμάνη. Ουάου..............
    Με τρελαίνει: Γιώργος οργισμένος.
    χαχαχουχα.....

    Τον σκέφτομαι να πετάει κουπιά και να φουσκώνει βάρκες, φορώντας το μαύρο κολάν, για να ηρεμήσει και τρελαίνομαι ακόμα περισσότερο

    Αν δε υποψιαστώ ότι έσπασε και το καλό σερβίτσιο τσαγιού της μαμάς, δεν θα απέχω από τις εκλογές του δευτέρου γύρου...
    ΓΑΜΩ ΤΟ ..ΣΟΙ ΤΟΥ...ΓΑΜΩ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΑΛΗΤΑΡΑ..Θέμη Δημητρακόπουλου*
    http://www.avgi.gr/

    ΕΣΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ Ή ΔΙΝΕΙΣ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ
    ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΔΟΥΛΕΙΑ"...ΜΕ ΤΟ
    ΛΑΘΡΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ.....αγωνιστή !!!


    2103291339
    2107252453
    2107238122
    2109929276
    2113007400
    210 9979000
    6973849403

    Παραπάνω παραθέτω ορισμένα τηλέφωνα που χρησιμοποιούν οι σωματέμποροι και σωματέμποροι αστυνομικοί προκειμένου να μαζεύουν πληροφορίες.
    Σύντομα θα σας δώσω και άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Από κάτι καραφασίστες σαν και σένα πως θα γλυτώσουμε Δημητρακόπουλε θα μας εξηγήσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πας μη κρυφοπασόκος, βάρβαρος

    Υποκλίνομαι στον Καρατζαφέρη. Αφού έκραξε δια του Αϊβαλιώτη το ΚΚΕ, σε μια αήθη επίθεση περί χρηματισμού του Περισσού την περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή, (φαντάζομαι δεν θα μπει στον κόπο να δώσει στοιχεία, ο λόγος του είναι ευαγγέλιο), συνέχισε να μας αναλύει γιατί στηρίζει τον Σγουρό και το Μνημόνιο

    Δεν μας υπενθύμισε τη στήριξη του στον Τατούλη. Ξέρει κάτι που αγνοούμε; Στις δημοτικές με τη ΝΔ, στις περιφερειακές με το ΠΑΣΟΚ.

    Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ. Η επιτομή του οπορτουνισμού.

    «Οι στόχοι του μνημονίου πρέπει να είναι Ευαγγέλιο για το ΠαΣοΚ» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, απαντώντας σε δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, ο οποίος ζήτησε επαναδιαπραγμάτευση όρων του μνημονίου.

    «Το κατά Γιούνγκερ Ευαγγέλιο», άδει στο Υπουργικό Συμβούλιο ο ΓΑΠ και σηκώνονται όλοι όρθιοι πλην της Μπιρμπίλη που φοβάται μη τη σηκώσει στον αέρα η ανεμογεννήτρια.

    «Διαπραγματευόμαστε για το καλύτερο μείγμα πολιτικής που πρέπει να ασκήσουμε, πάντα στο πλαίσιο των στόχων του μνημονίου» πρόσθεσε ο κ. Σκανδαλίδης.

    Στα διαλείμματα των συσκέψεων διαβάζει Σαμαρά και μείγματα πολιτικής αλλά τα μπερδεύει με τις συνταγές του Λαζάρου και τα μείγματα υλικών στο Master Chef.

    Είναι καλές οι εκλογές. Βγαίνουν και ενδιάμεσα συμπεράσματα. Είναι προφανής πλέον και αυταπόδεικτος ο λόγος που δημιουργήθηκε η Δημοκρατική Αριστερά: Τι γεροντοέρωτας είναι αυτός με το ΠΑΣΟΚ;

    Για όσους λένε ότι οι πολιτικές συζητήσεις στην τηλεόραση είναι ανούσιες και κανιβαλικές, το πάνελ του Τσίμα προχθές ήταν υπόδειγμα πολιτικού πολιτισμού, αβρότητας και ευγενούς άμιλλας: Μάνος, Ψαριανός και Παντελής Οικονόμου συναγωνίστηκαν στην αποδοχή των θέσεων αλλήλων.

    Και όλοι μαζί στηρίζουν τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, όχι με φανατισμό αλλά με τη σφραγίδα μιας (παραπαίουσας) πνευματικής ηγεσίας και δήθεν πολιτικής ανωτερότητας που μπορεί να συνοψισθεί στο ρητό: πας μη κρυφοπασόκος, βάρβαρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΑΠΟ ΠΟΣΕΣ ΜΚΟ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΛΗΤΗΣ

    ΑΠΟ ΠΟΣΕΣ ΜΚΟ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΤΣΟΓΛΑΝΟΣ

    ΑΠΟ ΠΟΣΕΣ ΜΚΟ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΞΕΝΟΔΟΥΛΟΣ

    ΑΠΟ ΠΟΣΕΣ ΜΚΟ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΚΩΛΟΣ

    ΑΠΟ ΠΟΣΕΣ ΜΚΟ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ
    ΤΟΥ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΥ.

    ΑΠΟ ΠΟΣΕΣ ΜΚΟ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΟΥ..ΕΛΛΣΙΝΚΙ
    ΠΟΥ ΘΑΒΕΙ ΤΡΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑΠΟ ΠΟΣΕΣ ΜΚΟ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΠΟΙΣΙΝΟΣ
    ΤΟΥ ..ΦΙΛΟΥ ΑΝΡΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.


    ΑΠΟ ΠΟΣΕΣ ΜΚΟ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΠΟΥΣΤΗΣ
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΓΙΑΤΙ ?
    ΤΟΝ ΓΑΜΗΓΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΚΡΟ.
    ΤΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΤΟ ΧΟΥΙ..ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΙΟΛΑΣ... ΑΛΛΑ ΜΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.


    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ.
    ΡΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΜΚΟ ΚΑΘΑΡΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. δημητρακόπουλε, το αυγό του φιδιού το κλωσσάνε κάποιοι σαν κι εσένα, τον άκη, τον γιάννο, τον γιωργάκη, τον κακλαμανάκη, τον προκοπάκη κλπ, κλπ.
    Αν πιστεύεις ότι ο δικομματισμός της μεταπολίτευσης δεν είναι φασισμός των ρουφιάνων πλανάσαι πλάνη που θα αποδειχθεί η χειρίστη, φοβούμαι συντομότατα.Εύχομαι δε να είσαι, συ ο καλοβολεμένος, από τους πρώτους που θα καταβάλουν βαρύ το τίμημα.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δώστε τους … «χαρά»!
    ….
    Το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της περασμένης Κυριακής έχασε σε σχέση με τις βουλευτικές του 2009 περίπου 1.200.000 ψήφους, αλλά ο πρωθυπουργός δήλωσε προχτές:
    «Χάρηκα για το εκλογικό αποτέλεσμα»!

    Ως άνθρωποι το ξεκαθαρίζουμε: Αρνούμαστε ακόμα και ως υπόθεση να περάσει από το μυαλό μας ότι είναι ποτέ δυνατόν,
    κοτζάμ πρωθυπουργός, να ακολουθεί για λόγους επικοινωνιακής λοβοτομής την τακτική που λέει
    «όταν μας φτύνουνε, εμείς ανοίγουμε ομπρέλα».

    Ως εκ τούτου, καταλήγουμε να δεχτούμε ως ειλικρινή την τοποθέτηση του κ. Παπανδρέου.
    Συνεπώς και αφού τόσο το χάρηκε ο κ. Παπανδρέου το εκλογικό αποτέλεσμα, η αυριανή Κυριακή είναι μια ακόμα καλή ευκαιρία για τους ψηφοφόρους.
    Ειδικά για εκείνους τους ψηφοφόρους που πριν ένα χρόνο πιάστηκαν στο δόκανο της ΠΑΣΟΚικής εξαπάτησης.

    Τι τους προτείνουμε ;
    Μα, το εξής απλό:
    Να διπλασιαστούν !
    Οσοι ήδη απέρριψαν το ΠΑΣΟΚ την περασμένη Κυριακή, στον αυριανό β’ γύρο να γίνουν διπλάσιοι, τουτέστιν
    να «μαυρίσουν» εις διπλούν την κυβέρνηση...
    και ως εκ τούτου να προσφέρουν …διπλή χαρά στον κ. Παπανδρέου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τι έγινε Δημητρακοπουλε, πόνεσε, πόνεσε? Κ ακομα δεν εδες τιποτα! Μολις φας κ δυο χερια βρωμοξυλο, τοτε θα πας κ εσυ κ οι υπολοιποι προοδευτικαριοι στον Προεδρο της Σοσιαληστικης Διεθνους κ θα του κλαιγεσαι σαν θυμα της φασιστκής βίας να σου πετάξει κανενα κοκκαλο να γλυψεις κ καμια καρεκλιτσα να καθησεις! Έτσι????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τους πόνεσε όντως τους αριστερούς του κωλονακίου τύπου Δημητρακόπουλου - Κουβέλη, η άνοδος της Χρυσής αυγής. Εχουν μάθει στην ανέξοδη, "λαϊκή" όσο και λαίκίστικη ρητορική που ρίχνει αναθεωρητικό ανάθεμα στο φάντασμα του κομμουνισμού και θωπεύει τον καπιταλισμό...που χαϊδεύει τ' αυτιά των μικροαστών προσφέροντας ταυτόχρονα διέξοδο στο αιώνιο δίλλημα των αρνιών του συστήματος "σοσιαλησμός ή βααρβαρότητα"; Δεν έχετε δεί ακόμη τίποτα Δημητρακόπουλε...Οι σκοτεινές μέρες είναι μπροστά σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΧΡ.ΑΥΓΗΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΙΣ "ΑΝΤΡΟΥΚΛΕΣ" ΤΥΠΟΥ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ-ΨΙΝΑΚΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Η χρυσή αυγή θέλετε δεν θέλετε ειναι η ανερχόμενη πολιτική δύναμη στην Αθήνα , η πλειοψηφία των κατοίκων των γκέτο της Αθήνας ακόμη και αν δεν τούς ψήφισαν βασίζονται σε αυτούς και γνωρίζουν οτι οι Χρυσαυγίτες ειναι οι μοναδικοί που και καταλαβαίνουν αλλά και οι μοναδικοί που εξισορροπούν εστω και λίγο την βία των λαθρομεταναστών εναντίον των Ελλήνων , σιγά-σιγά και οι ψευτοκουλτουριάρηδες και οι πουλημένοι θα αρχίσουν να τούς συνηθίζουν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλύτερα φασίστες χρυσαυγίτες παρά λαμόγια και φλωροκουλτουριάρηδες τύπου Καμίνη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ο φασισμός στην Ελλάδα ειναι απο την εποχή του δικτάτορα του Ανδρέα Παπανδρέου η δεν το ειχατε πάρει χαμπάρι οτι ζούσατε και ζείτε υπο καθεστώς κοινοβουλευτικής δικτατορίας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Τον φασισμό τον φέρνουνε κάτι τύποι σαν εσένα και τον Καμίνη Δημητρακόπουλε , και επιτέλους ηρθε η ωρα να εκφρασθούμε μέσω κάποιου σχήματος γιατί για σας τους αριστερους και υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ειμαστε οι "ακροαριστεροί" , λέγε - λέγε λοιπόν μας πείσατε οτι το μέλλον μας σαν Ελληνες σε αυτήν την πόλη ειναι στην ακρα δεξιά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΦΟΒΑΣΑΙ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛE Η ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Θλεκετε Δημοκρατία χωρίς Ελλάδα, ή Ελλάδα χωρίς δημοκρατία?

    ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ, ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ, Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΣΥ ΚΥΡΙΕ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ARISTERAS" θα είσαι προς εκτέλεση ως δοσίλογος και προδότης του Έθνους

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ

    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Το παρακάνετε Δηματρακόπουλε, το παρακάνατε , τώρα ειναι πλέον αργά , ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΑΛΛΑΞΕ ΡΟΗ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή και νόμιμοι οι κουκουκοφόροι της Δημοκρατικής ακροαριστεράς , εσαι αστείος ρε φίλε , πολύ αστείος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Κύριε Δηματρακόπουλε , η ασυλία η δικιά σας και των ομοιών σας τελειώνει , οτι φάγατε φάγατε απο ολες τις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις "διαχείρισης" λαθρομεταναστών ,απο τούς διάφορους Σώρους κοκ , ηρθε ο καιρός να φχαριστηθείτε τα λεφτά που βγάλατε απο τα αφεντικά σας και να αρχισετε να ξεβρωμίζετε τον τόπο αδειαζοντάς μας την γωνιά , ηδη εχετε αντιληφθεί οτι ειστε εντελώς ανεπιθύμητοι στις περιοχές των γκέτο , ο υποψήφιος σας ο Καμίνης το κατάλαβε και αρχισε να στριγγλίζει στην τηλεόραση οτι δεν θέλει να γίνει ομελέττα ερχόμενος στον Αγιο Παντελεήμονα , ο "ηγέτης" , ο γεναίος δήμαρχος που φοβάται να επισκεφθεί τις πιο πολυπληθείς συνοικίες της Αθήνας , ο μπούλης ο ατσαλάκωτος........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Οταν διάβαζα σε ξένες εφημερίδες οτι υπάρχει κίνδυνος εμφυλίου στην Ελλάδα δεν καταλάβαινα , τώρα που βλέπω ολους αυτούς τους αριστεροφασίστες , κουλτουριάρηδες , αμετακίνητους και λασπολογούντες , αρχίζω και καταλαβαίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αρχίζει και βγαίνει ο Στάλιν που εχεις μέσα σου Δημητρακόπουλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. οσο φασιστες ειναι η χρυση αυγη,τοσο ειναι και το σταλινικο κκε

    στο ιδιο συστημα πιστευουν και οι δυο,απλα ο ενας προτιμα σταλιν και ο αλλος χιτλερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Χρυσή Αυγή , η αρχή εγινε , ηταν καιρός να χαρούν και λίγο οι Ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Κατηγορεί ο Καμίνης ο φασίστας τους Χρυσαυγίτες για φασίστες; θα τρελλαθούμε ολοι , ρε λαθραίε Καμίνη δεν ντρέπεσαι να μας κοροιδεύεις ρε γελοίε , εσύ εισαι ο αντρας ρε που για να πάρεις μερικές χούφτες ψήφους δεν μας λές τι πραγματικά πιστεύεις για τούς λαθρομετανάστες και τι για τούς Ελληνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Καιρός να αποκτήσουμε πάλι την εθνική αξιοπρεπειά μας και λεβεντιά και να απομακρυνθούμε απο αυτούς τους ελληνοποιημένους Αμερικάνους του τύπου Παπανδρέου και Καμίνη που μισούν το οτιδήποτε Ελληνικό και προωθούν το οτιδήποτε ανθελληνικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Φασίστες είναι όλοι αυτοί που ανήκουν στην κλεφτοπασοκρατία. Αυτοί είναι που μας υποδούλωσαν στους διεθνείς Τοκογλύφους, με τους οποίους είναι συνεταιράκια.
    ΜΑΥΡΟ στον Καμίνη και την παρέα του.
    ΜΑΥΡΟ στον Μίχα και τον Σγουρό είναι υποτεταγμένοι στην μνημονιοκρατία.
    ΜΑΥΡΟ στην ΦΑΣΙΣΤΟΚΛΕΦΤΡΟΠΑΣΟΚΡΑΤΪΑ, κάνουμε αγώνα για απελευθέρωση από το Δ.Ν.Τ.

    Διαβάστε το κείμενο του Ελευθέρου Βήματος μετά προσοχής θα μάθετε πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Κατεβα ρε ξεφτυλα αδερφη και εσυ και θα παρεις 10000 παπαρια οχι ψηφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση