GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ελληνική νεολαία στην εποχή της κρίσης...

Του Σταύρου Τασιόπουλου τελειόφοιτου Νομικής Κομοτηνής, μέλους Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Υπ. Περιφ.Σύμβουλος με ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ-ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟ...

Του Σταύρου Τασιόπουλου
τελειόφοιτου Νομικής Κομοτηνής,
μέλους Νεολαίας ΠΑΣΟΚ
Υπ. Περιφ.Σύμβουλος με ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ-ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
  
Οι νέες ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις γίνονται στο όνομα της επιβίωσης από την κρίση και στο όνομα της υποτιθέμενης παροχής ευκαιριών και δυνατοτήτων στη νέα γενιά της χώρας ώστε αυτή να καταστεί παραγωγική και να μπορέσει να ξεφύγει από την ανεργία. Οι νέες ρυθμίσεις όμως δεν είναι ούτε τόσο νέες ούτε και γίνονται εξ αιτίας και μόνον της κρίσης στην οποία έχει εισέλθει το οικονομικό σύστημα της χώρας. Από το 1990 μέχρι σήμερα συνεχώς υπήρχαν προτάσεις για ελαστικότερες σχέσεις εργασίας για λιγότερη κοινωνική ασφάλιση με σκοπό τη μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας μέσα στην Ε.Ε. Στην Ελλάδα βέβαια του...
 υπερδιογκωμένου δημόσιου τομέα το ζήτημα των εκπτώσεων στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα συνεχώς συνδέεται με την ανάγκη για εξίσωση του δημοσίου τομέα με τον ιδιωτικό σε μισθούς, ασφάλιση και παροχές.
Βλέποντας ξανά τα τελευταία 20 χρόνια παρατηρούμε πως οι ρυθμίσεις του σήμερα αποτελούν σχέδια του χθες στο όνομα της προσαρμογής στην ενωποιημένη ευρώπη των αγορών σύμφωνα με τις συνθήκες του Μάαστριχτ και της Λισαβώνας για την πρόοδο της οικονομίας μέσω των καλύτερων προϋποθέσεων για ανταγωνιστικότητα. Έγιναν και προσπάθειες για αλλαγές που όμως απέτυχαν κάτω από το βάρος των πιέσεων των εργαζομένων.
Αυτό που καθιστά διαφορετική την κατάσταση σήμερα είναι η ανάγκη για τη διάσωση της οικονομίας της χώρας εν όψει πτώχευσης και η σαφέστατη κοινωνικοποίηση των χρεών ενός σπάταλου και μιζαδόρικου κράτους με την παράλληλη διαπίστωση της φαινομενικής λειτουργίας της αγοράς από το 2004 και έπειτα μέσω δανείων και πιστωτικών καρτών από τους καταναλωτές.
Όμως όταν τίθεται το ζήτημα πτώχευσης και κατάρρευσης ενός συγκεκριμένου μοντέλου λειτουργίας της οικονομίας και ανάπτυξης που κατ’ επέκτασιν σημαίνει την δυσλειτουργία όλης της κοινωνικής ζωής του λαού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι αγορές και η οικονομία αφορούν έμψυχα όντα.
Δίχως να επεισέλθω σε διεξοδική παρουσίαση των κατά καιρούς αποφάσεων και προτάσεων είτε της Ε.Ε. είτε του ΣΕΒ είτε της ΕΚΤ είτε μεγάλων χρηματοπιστωτικών οργανισμών είτε των περασμένων κυβερνήσεων αποτελεί κοινή συνείδηση πως όλο το πακέτο μέτρων και ρυθμίσεων είναι δομημένο εδώ και πολύ καιρό από τους Ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς οικονομικής διακυβέρνησης. Έτοιμο λοιπόν από καιρό με σαφή σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας σε σχέση με τις χώρες της Ινδοκίνας και του πρώην ανατολικού μπλόγκ το πακέτο μέτρων για τη διάσωση της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας ( που λαθεμένα τίθεται ως διάσωση της ελληνικής κοινωνίας ) έρχεται και στην πράξη επιβάλει το κόψιμο σε όλες εκείνες τις παροχές και τα δικαιώματα που κέρδισαν οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα από το ’50 ως σήμερα.
Θέλοντας να καταδείξω το πρόβλημα που δημιουργείται στη νέα γενιά δεν θα σταθώ σε μια εκτενή ανάλυση των μέτρων απλώς θέτω το ζήτημα πρωτίστως για τους νέους αφού αυτοί είναι που καλούνται να ζήσουν τα επόμενα έτη και πάνω τους δοκιμάζονται περισσότερο από όλους οι νέες ρυθμίσεις.
Η εκπαίδευση, οι εργασιακές σχέσεις, τα εργασιακά δικαιώματα και οι κοινωνικές ελευθερίες καθώς και οι δημόσιες παροχές καθίστανται πλέον καθαρά ατομική υπόθεση. Από το λύκειο στο πανεπιστήμιο ή τει ή τεχνικό λύκειο και μετά στο πτυχίο και την ανεύρεση εργασίας η πορεία ενός νέου παρότι ζει ως κομμάτι μιας συλλογικότητας, μιας κοινωνικής ομάδας είναι μια πορεία με συνεχές τρέξιμο για την επιβίωση σε μια κοινωνία όπου πρέπει να βρει τη θέση του μόνος του. ΄Ετσι καλλιεργείται η συνείδηση ότι χρειάζεται γερή προετοιμασία από το λύκειο με φροντιστήρια για την απόκτηση απολυτηρίου και πρόσβασης στο πανεπιστήμιο μιας και η δημόσια δωρεάν δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχει πάψει από καιρό να είναι τέτοια και αποτελεί απλά ανάμνηση όχι η ύπαρξή της αλλά ο στόχος υλοποίησής της.
Ύστερα αν επιτευχθεί ο πρώτος στόχος έρχεται η είσοδος σε ένα ΑΕΙ, όπου ο στόχος είναι απλώς η απόκτηση του πολυπόθητου χαρτιού και όχι μια ουσιαστική μόρφωση και μετά ο αγώνας της εργασιακής εξασφάλισης είτε με μέσον στο δημόσιο ή με αξιοκρατικές προσπάθειες είτε με κυνήγι στον ιδιωτικό τομέα. Όλα αυτά βέβαια για τους κατόχους πολλών προσόντων άξιων για την παροχή εργασίας από τους εργοδότες. Οι υπόλοιποι στην αναζήτηση είτε σε τεχνικές εργασίες είτε για δημιουργία ατομικών επιχειρήσεων.
Όλα αυτά βέβαια είναι λίγο πολύ γνωστά από το ’90 και έπειτα από τα χρόνια των κυβερνήσεων της Αλλαγής. Όμως αυτό που καθιστά ακόμα πιο βάρβαρη τη ζωή ενός νέου σήμερα είναι πως όλα τα παραπάνω θα γίνονται με πιο σκληρά μέσα και η επιβίωση καθίσταται πιο ατομική υπόθεση μιας και στην εποχή της κρίσης και της ‘’διάσωσης’’ της χώρας τα λεφτά και οι παροχές είναι πολύτιμα και δεν δίνονται όπου και όπως να ΄ναι. Εξάλλου η υπερσυγκέντρωση πλούτου από την ελίτ του σύγχρονου καπιταλιστικού-πολιτικού καθεστώτος και τον υποβιβασμό που αυτή υφίσταται ως παράρτημα του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος των ελιτ δεν το επιτρέπει. Και το χειρότερο είναι ότι στο παρελθόν καλώς να περάσει όλη αυτή τη διαδικασία ένας νέος μέχρι τα 27 περίπου γιατί έπειτα έμπαινε σε μια σειρά και εξασφάλιζε, αν γλύτωνε από την ανεργία, ένα σε μέσες άκρες καλό επίπεδο ζωής. Σήμερα πλέον το ζητούμενο καλό επίπεδο ζωής πέφτει στην απλή αναζήτηση εργασίας(σε ένα πλαίσιο υπερπροσφοράς με τις ευλογίες της Ανταγωνιστικότητας) με τόση μισθοδοσία και παροχές όσες είναι αναγκαίες και απαραίτητες για την απλή επιβίωση και συνέχιση λειτουργίας της οικονομίας μεγιστοποιώντας τα κέρδη για το κεφάλαιο και τις αγορές και ελαχιστοποιώντας τις παροχές του ‘’κοινωνικού’’ κράτους που δίδονταν ως αναλγητικό για αρκετό καιρό. Αυτό στην πράξη σημαίνει παρακμή του μέχρι τώρα ΄΄ελληνικού ονείρου’’ ζωής και μόνη επιδίωξη την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα και την επιβίωση με τα απαραίτητα.
Απόδειξη -μια ακόμη- η νέα συλλογική σύμβαση εργασία που δεν αναφέρει τίποτα για τις διατάξεις του μνημονίου του ΔΝΤ για τους νέους εργαζομένους και μιλά για αυξήσεις 1,5 %. Μένουν ασχολίαστα τα όσα γίνονται με βάση το μνημόνιο και ο καθείς πλέον έχει το ‘’προνόμιο’’ να βρει μόνος του τη λύση στο εργασιακό του ζήτημα σχετικά με τη μισθοδοσία την ασφάλιση και την απόλυση ή και τις υπερωρίες δια της δικαστικής οδού όπως δήλωσε και ο υπ. Εργασίας.
Γυρίζουμε ολοταχώς στο ’60 όπου οι νέοι είτε έφευγαν μετανάστες είτε προσπαθούσαν να επιβιώσουν για τα απαραίτητα σε μια εποχή με μηδενικές κοινωνικές παροχές. Σήμερα μοιάζουμε να κινούμαστε σταθερά προς το γκρεμό όπου ρίχνονται τα όνειρα και οι ελπίδες της ελληνικής νεολαίας και αντικαθίστανται από το συνεχές άγχος για επιβίωση σε ένα κλίμα αλλοτρίωσης, φόβου και μίσους για τον συνάνθρωπο στον αγώνα για μια εργασία. Την ίδια ώρα που στην όποια ‘’συλλογική ‘’ μνήμη επανέρχεται η ανάμνηση των χρόνων της Αλλαγής του Ανδρέα Παπανδρέου όπου η διαφθορά, ο τυχοδιωκτισμός και το βόλεμα μπολιάστηκε για τα καλά στους αγρότες και στους εργαζομένους με τη λύση του δημοσίου για το ζήτημα της ανεργίας και της μίζας, των επιδοτήσεων και των κονδυλίων της ΕΟΚ για την ανάπτυξη και την παραγωγή. Το μοίρασμα χρημάτων εκείνης της εποχής μάγεψε τους ιθαγενείς όπως τους Ινδιάνους με τα καθρεφτάκια και δέχτηκαν όλα τα μέτρα και τις ρυθμίσεις για να φτάσουμε στο σήμερα. Έτσι λοιπόν δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση η κοινωνία να οδηγηθεί ξανά στην αναζήτηση ενός ‘’ονείρου’’ που οδήγησε στο σημερινό εφιάλτη αλλά να επανέλθει στην πραγματικότητα τολμώντας ριζοσπαστικές λύσεις. Κρισιμότερη κοινωνική ομάδα σε αυτήν την διαδικασία οι νέοι άνθρωποι της χώρας που έχουν ως άκουσμα εκείνη την εποχή, αλλά βιώνουν τα αποτελέσματά της. Έτσι θα πρέπει να αφήσουν την ανάμνηση για τους παππούδες και να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους αρπάζοντας την από την πολιτικοοικονομική ελίτ και θέτοντας και αυτήν την ίδια στο περιθώριο. Τα τεχνάσματα, τα ψευδοδιλλήματα και κάθε λογής εκβιασμοί που ασκεί και θα εντείνει το καθεστώς θα έχουν αποτέλεσμα μόνον αν οι νέοι είναι δέσμιοι των ενοχών που τους μεταθέτει το καθεστώς και μόνον αν είναι θαμπωμένοι από το επίχρυσο σάπιο φρούτο του ματαιόδοξου lifestyle του καπιταλιστικού εμπορευματικού τρόπου ζωής. Πολύ απλά το καθεστώς που επιβάλλει την εξαθλίωση και την επίχρυση μιζέρια είναι τόσο σαπισμένο που η επιβίωσή του εξαρτάται από το κατά πόσον έχει εισέλθει και σαπίζει την κοινωνία και τον κάθε άνθρωπο και ειδικά τους νέους που αποτελούν το μέλλον. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως η ελληνική νεολαία θα πρέπει να ιδωθεί ως κάτι το ενιαίο μιας και αυτό θα σήμαινε πως τα χλωρά θα καούν με τα ξερά. Κάθε νέος που δεν θέλει να συνυπογράψει την καταδίκη του μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει πέρα και ενάντια από τα εκτονωτικά κόμματα, κρατικοσυνδικαλιστικές ενώσεις και κάθε είδους ψευδοανθρωπιστικές ΜΚΟ το μέλλον του. Και όσοι νέοι τολμήσουν αργά ή γρήγορα θα ενωθούν μεταξύ τους ενώνοντας τις αγωνίες, τις ελπίδες και τα όνειρά τους διεκδικώντας μια ζωή απαλλαγμένη από την εμπορευματική και απάνθρωπη νοοτροπία και λειτουργία που έχει επιβληθεί στην κοινωνία από το εγχώριο παράρτημα του παγκόσμιου καπιταλιστικού καθεστώτος.
Από το μακάβριο μέλλον που προδιαγράφεται για τους νέους, η επιλογή μιας άλλης συγκροτημένης και ριζοσπαστικής πρότασης δεν μπορεί να είναι χειρότερη. Στην εποχή της τεχνολογικής προόδου είναι αδιανόητο και αρρωστημένο η προοπτική για τους νέους να είναι το πισωγύρισμα και η επιβίωση της σαπίλας στην κοινωνική ζωή. Αν αυτό δεν γίνει αντιληπτό τότε οι χειρότερες μέρες θα ΄ρθουν για όλους και αυτοί που το σκέφτονται ακόμα αν θα αντιδράσουν ας σκεφτούν και το ότι ο σημερινός φόβος της εξαθλιωμένης επιβίωσης θα είναι ο τρόπος ζωής του μέλλοντος. Τα όποια προνόμια είναι στην κατοχή της ελίτ και το μοίρασμά τους θα γίνει μόνον στους άθλιους υψηλόβαθμους τεχνοκρατικούς υποστηριχτές τους.

21 σχόλια

  1. μπραβο συντροφε
    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

    ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΟΥΛΑ
    ΔΑΓΚΩΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TΟΣΑ ΠΑΚΕΤΑ ΝΤΕΛΟΡ ΠΟΣΑ ΑΣΥΛΛΗΠΤΑ , ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ .Ο ΣΩΣΤΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΒΛΕΠΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΕΞΑΘΛΙΟΣΗ. ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ .ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΔΑΡΘΗΚΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΜΕ ΛΥΣΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΔΩ ΓΕΛΑΝΕ ΧΑ ΧΑ ΧΑ.ΤΙ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΤΟ ΚΚΕ,ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΖΟΝΤΕΣ ΜΑ ΔΕΞΙΑ ΤΣΕΠΗ. ΣΜΠΑΡΑΛΙΑΣΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΛΠΙΖΩ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ:
    - Γιωργάκης και κομπανία
    - Τρόϊκα και παρατρεχάμενοι γλύφτες
    - Ξεπουλημένοι δημοσιοκάφροι
    - Τραπεζίτες και τοκογλύφοι
    - Χρηματιστές και διάφοροι αλητήριοι τσιμπούρια του λαού.

    Με αεροπλάνα και παπόρια και νύχτα. Την επόμενη πρωϊα τους περιμένει στο σύνταγμα μια κρεμάλα.

    Γι' αυτό καθάρματα να είστε έτοιμοι.
    Και όχι συνωστισμό παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπενθυμίζω στους κολλημένους πως ο Δημαράς ψήφισε ΥΠΕΡ των οικονομικών μέτρων της Κυβέρνησης(αύξηση ΦΠΑ κλπ.) που ψηφίστηκαν στη Βουλή πριν το μνημόνιο,τον Μάρτιο! Επίσης να ενημερώσω πως ο Δημαράς είναι ανύπαρκτος εντός Βουλής με μηδενική δραστηριότητα! Με άλλα λόγια παίρνει μισθό Βουλευτή τζάμπα (http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/09/fantastic-fourto-b.html). Επιπλέον για δείτε και το παρακάτω:
    http://www.youtube.com/watch?v=LS2TAEhZjz8
    Θέλετε να γίνει Περιφερειάρχης ένας μεθύστακας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τασιόπουλε σκουπίδι της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ λυπάμαι πολύ για το Δημαρά που είναι εξαίρετος και σαν άνθρωπος και σαν πολιτικός. Δε γνωρίζει ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗ ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΚΕ ΤOY FACEBOOK ΠΩΣ ΓΕΛΑΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΑΝΤΕ ΒΡΕΣ ΚΑΜΙΑ ΓΚΟΜΕΝΑ ΝΑ ΣΤΡΩΣΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΡΕ ΓΕΛΟΙΕ.. ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΣΦΕΝΤΟΝΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ. ΜΑΖΕΨΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προσέξατε και αυτός είναι οπαδός της φασιστοκλεφτοπασοκρατίας υπαλληλίσκος της Διεθνούς ΝομισματικήςΤοκογλυφίας.
    Μαυρίστε όλους τους κλέφτες και τους υποστηρικτές τους.
    Εσύ δεν είσαι ικανός για τίποτα, ούτε γκόμενα σε πλησιάζει. Κρίμα την επιστήμη που σπουδάζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μπλουπερς-οι βλακο-τρομοκρατες του ιντερνετ:


    http://makelio.blogspot.com/2009/04/blog-post_6919.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΡΑΒΟ ΣΥΝΤΡΟΦΕ! ΤΙ ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΙ ΔΗΜΑΡΑΣ! ΜΑΛΛΟΝ ΚΟΠΗΚΕ ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΠΑΡΑΠΟΝΕΜΕΝΟΣ!
    ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΗ Ο ΔΗΜΑΡΑΣ!
    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ!ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΛΙΓΟ ΤΣΙΠΑ ΦΙΛΟΤΗΜΟ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊΣ!!
    Η ΦΡΑΣΗ:"ΜΕΛΟΣ..." ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΥΓΗ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΠΗΛΙΑ!!
    ΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙΠΤΕΙ Ο Χ΄ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΥΣΤΑΘΟΥΝ(ΜΑΛΛΟΝ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ), ΤΟΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ! ΑΣΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΕ, ΕΙΣΑΤΕ ΗΔΗ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Α ΚΑΛΑ, ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ,4 Νοε 2010 12:33:00 π.μ. ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΚΟΛΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΣΙΧΛΑ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ!! Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΧΕΙ ΣΥΚΩΣΗ ΨΗΛΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ!!
    ΠΡΕΠΙ ΝΑ ΗΤΑΝΕ ΣΤΡΑΒΟ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σιγά μην κλάψω ~~~~~~~~~~~~~~~

    Στίχοι: Γιάννης Αγγελάκας
    Μουσική: Γιάννης Αγγελάκας
    Ερμηνευτές: Γιάννης Αγγελάκας

    Μου λεν αν βγω από τον κύκλο θα χαθώ
    στα όρια του μοναχά να γυροφέρνω.
    Και πως ο κόσμος είν’ ανήμερο θεριό
    κι όταν δαγκώνει εγώ καλά είναι να σωπαίνω.
    Κι όταν φοβούνται πως μπορεί να τρελλαθώ
    μου λεν να πάω κρυφά κάπου να κλάψω.
    Και να θυμάμαι πως αυτό το σκηνικό
    είμαι μικρός, πολύ μικρός για να τ’ αλλάξω.

    Μα εγώ μ΄ένα άγριο περήφανο χορό
    σαν αετός πάνω απ’ τις λύπες θα πετάξω.
    Σιγά μη κλάψω, σιγά μη φοβηθώ,
    σιγά μη κλάψω, σιγά μη φοβηθώ.
    Θα πάω να χτίσω μια φωλιά στον ουρανό,
    θα κατεβαίνω μόνο αν θέλω να γελάσω
    Σιγά μη κλάψω, σιγά μη φοβηθώ,
    σιγά μη κλάψω, σιγά μη φοβηθώ.

    Μου λεν αν φύγω πιο ψηλά θα ζαλιστώ
    καλύτερα στη λάσπη εδώ μαζί τους να κυλιέμαι.
    Και πως αν θέλω περισσότερα να δω,
    σ’ ένα καθρέφτη μοναχός μου να κοιτιέμαι.
    Κι όταν φοβούνται πως μπορεί να τρελλαθώ
    μου λεν να πάω κρυφά κάπου να κλάψω.
    Και να θυμάμαι πως αυτό το σκηνικό
    είμαι μικρός πολύ μικρός για να τ’ αλλάξω.

    Μα εγώ μ΄ένα άγριο περήφανο χορό
    σαν αετός πάνω απ’ τις λύπες θα πετάξω.
    Σιγά μη κλάψω, σιγά μη φοβηθώ,
    σιγά μη κλάψω, σιγά μη φοβηθώ
    Θα πάω να χτίσω μια φωλιά στον ουρανό,
    θα κατεβαίνω μόνο αν θέλω να γελάσω
    Σιγά μη κλάψω, σιγά μη φοβηθώ,
    σιγά μη κλάψω, σιγά μη φοβηθώ.



    αφιερωμενο στο ΘΑΣΟΚ που φευγει…..
    με κλανιές και χεσμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε καντε μας τη χαρη με τις νεολαιες
    και τις παπαριες σας..Απο τις μεγαλυτερες καταρες τις χωρας εισαστε
    που μπασατε τα κομματα στα πανεπιστημια..κλωσομηχανες κομματοσκυλων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΝΗΜΟΣΥΝΕ ΠΑΣΟΚ,
    ευτυχώς μας διασκεδάζεις.
    Ελάχιστοι μείνατε να πιστεύετε τις ψευτιές του GAP.
    Τιτάνια προσπάθεια ?
    Με κολάν ή χωρίς ?
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    Βέβαια...
    Η τιτάνια προσπάθεια σωτηρίας της χώρας περιλαμβάνει στρατιές ανέργων, νεόπτωχων και εξαθλιωμένων συνταξιούχων, χιλιάδες λουκέτα σε επιχειρήσεις, μηδενική ανάπτυξη και ξεπούλημα της χώρας σε ξένα συμφέροντα ;


    Εμαθα οτι κλεινουν αεροστατα οι Πασοκοι….Χαμηλου κοστους.
    Μιας και δεν εχει απομεινει φραγκο…
    Για να την κανουν νυχτα…
    Εσυ ΜΝΗΜΟΣΥΝΕ κρατησες θεση ?
    η θα μεινεις να πολεμισεις μονο σου την ....κακια δεξια? ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ,4 Νοε 2010 10:19:00 π.μ.,Ο ΑΝΤΟΝΥ ΠΟΤΕΡ?
    Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΝΔ ΝΟΥΔΑΚΗ!!
    ΚΟΥΒΑΛΗΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΣΥΡΦΕΤΟ ΤΗΣ "ΠΟΛΑΝ"! ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΙΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΥΛΟ 21,ΤΟΥ ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ?
    ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ?? ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΗΜΟΥΝΑ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑ,ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΤΙ ΚΑΛΛΊΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΓΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΔΩΡΑ!! ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΤΣΙΠΑ ΦΙΛΟΤΗΜΟ ΘΑ ΚΑΝΑΝΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΑ?? ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΗΜΕΝΟ ΤΟΝ ΚΙΚΙΛΙΑ, ΤΟΝ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΟΛΑΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΑΤΟΜΟ, ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΡΟΜΠΑ,Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ.
    ΔΙΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΙΛΕΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ!!! ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
    ΒΓΑΛΑΜΕ ΕΝΑΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟ '51, ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΑ(ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΒΑΦΗ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ), ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΈΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΤΥΠΟΥΣΑΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΒΙΔΕΣ!!!
    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΤΟΤΕ, "ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΡΙΖΑΝΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΗΣ ΝΔ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΕΠΕΡΝΑ", ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ??
    Η ΘΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝ-ΤΡΩΓΕΙ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΟ(ΒΛΕΠΕ ΜΠΟΜΠΟΛΑ,ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΚΟΥΡΗ..)!!
    ΜΕ ΤΟΝ "ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΟ", ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ?? ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ "ΜΠΟΥΝΙΑ", ΕΝΑΣ ΣΟΓΑΜΠΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ(Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΛΑΚΩΣΕ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΦΤΑΞΕ, ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΕ ΟΥΤΕ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ), ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΙΟ ΛΑΙΚΙΣΤΙΚΗ ΣΕ ΞΥΛΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ!! ΕΠΙΣΤΗΘΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΟΥΛΗΣΕ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΧΤΙ!!
    ΕΤΣΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΗ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν μια μικρή χώρα, που με κόπους και θυσίες από την αδιάφθορη διακυβέρνηση του Σιδερένιου και των επιγόνων του, έγινε χώρα πρότυπο, που πέτρα έπιανες και χρυσάφι γινότανε…

    Μια νύχτα, ήρθε ο Κωστάκης ο Β’ ο μικρός, και με μάγια και ταχυδακτυλουργίες κατάφερε και από πρότυπο την έκανε – πως τόπες pasoko ΝΟΥΜΕΡΟ? – μπουρδέλο…

    Με μπουρδελομαγεία προφανώς…

    Τώρα, ο γιόκας του Σιδερένιου, καταβάλει τιτάνια προσπάθεια για να μας επαναφέρει εις την προτεραίαν κατάστασιν…
    Και ζήσαν αυτοί καλά, κι εμείς….

    α) Πόσων ετών είσαι ΝΟΥΜΕΡΟ ?
    β) Γιατί εξακολουθείς να αλιεύεις για λοβοτομημένους/ες εδώ μέσα ?
    γ) Δεν πας μια βόλτα να σχολιάσεις και στο ποστ για την μουλωχτή αναδρομική απόδοση επιδόματος ΑΠΟ ΤΟ 2003 λίγες μέρες πριν τις εκλογές ? Άϊντε μπράβο!


    Τον pasoko ΝΟΥΜΕΡΟ τον χρειαζομαστε!
    Πρεπει να υπαρχει! Ειναι κατι σαν την Κατια Μακρη μας, η τον Καψη.

    Τρέμη υψωμένη στον Πάγκαλο είναι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. τελειωσε πρωτα ρε φελλε τις σπουδες σου που θελεις να σωσεις και τον κοσμο. Βρες και καμια δουλεια πρωτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ομπάμα: Mea culpa

    Αυτά να τα βλέπουν οι δικοί μας που πιστεύουν ότι αν εξομοιώσουν την ψήφο τους με σκουπίδα απέχοντας ή ρίχνοντας λευκό θα κάνουν “επανάσταση”

    Μόνο με την ψήφο μπόρεσε να βγεί απολογητής ο Νομπελίστας των 2 πολέμων.

    ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΖΩΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ.
    Ή ΘΕΛΕΤΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ
    ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αν δεν ήταν φελός δεν θα παραμυθιαζόταν να κατέβει υποψήφιος.
    Πιστεύει και αυτός στην φασιστοπασοκοσιαληστική δικτατορία μνημονιακού χαρακτήρα, υπάλληλος της ΔουΝουΤοκρατίας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αντ. Σαμαράς στην Ελευθεροτυπία:

    “H Ελλάδα θα μπορούσε να δανειστεί χρήματα από τις αγορές -έστω και πανάκριβα- τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και το Μάρτιο, όπως έπραξαν η Πορτογαλία και η Ιρλανδία και να μην υπογράψει μνημόνιο, δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη ο Αντώνης Σαμαράς. Επέμεινε ότι το έλλειμμα μπορεί να μηδενιστεί χωρίς νέα μέτρα, «φτάνει να δουλέψει η Οικονομία”

    Απάντηση:

    Ναι, αλλά καμιά άλλη χώρα ούτε η Πορτογαλία, ούτε η Ιρλανδία ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!!!!

    ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΕΙΜΑ – ΟΧΙ ΧΡΕΟΣ!!!!!!

    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ!!!!!!!!!!

    ΕΜΕΙΣ ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΚΡΕΜΟ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!!!!

    Από την ίδρυση του Νεοελληνικού Κράτους έως τον Μάρτιο του 2004 το χρέος της χώρας ήταν συνολικά 180 δις!!!
    Το ΑΕΠ της χώρας ήταν 250 δις (κατ’άλλους 240, κατ’αλλους 260).
    Τέλος πάντων- το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ ήταν αρκετά πιο κάτω από το 100%!!!

    Η παράταξη της φαυλοκρατίας και της λαμογιάς, η Δεξιά- αυτή η ίδια που έσπευσε αμέσως να καταργήσει το νόμο Πεπονή, για να βάλει τα δικά της παιδιά,
    μόνο για την περίοδο από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009 (δηλαδή μέσα σε 5 χρόνια και 2 δικές της θητείες) κατάφερε να αυξήσει το χρέος της Ελλάδας κατά 120 δις !!!!!

    ΔΕΞΙΟΙ : ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΧΡΕΙΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ – ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ
    4 Νοε 2010 1:41:00 μ.μ.
    ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ :
    ΒΓΑΛΕ ΠΡΩΤΑ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΦΡΑΓΚΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΑΛΟΒΟΛΕΜΑ.
    ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ Ή ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΕΧΕΙ,Ή ΡΑΔΙΚΙΑ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αφιερωμένο στον δουλοπάρικο του Δανειστή του κωλόσπιτου ΜΙΜΗΣ.
    στο Τσόγλανο της Καμμαντατούρ
    PASOK...τον ξάδελφο ΡΑΓΚΟΥSSH
    της Ντολλάρας-πρώην Λαμπράκη, γνωστό Λαμόγιο στο κόσμο του θεάματος με ..χορηγία Κόκκαλη-ΠΑΣΟΚ _______________________

    This is S -Parta
    (Ελάτε να τα πάρετε)
    ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ.

    Πολλά λέγονται, και νευριάζω να ακούω πολλά για αναδιαρθρώσεις, ιδίως από Κυβερνητικούς που δεν θα ήξεραν τι είναι «Αναδιάρθρωση» ακόμα κι αν μία τους έπεφτε στο κεφάλι τους. Μπαρουφολογίας το ανάγνωσμα, και συγγνώμη αν ακούγομαι ασεβής. Αλλά αν η Κυβέρνηση πιστεύει έστω και κατά 3% ότι η μόνη διέξοδος είναι η Πράσινη Ανάπτυξη και άλλες ιδεοληψίες από Fluo ensemble. Θα έλεγα «τρίχες κατσαρές», αλλά δεν προβλέπονται με πράσινο fluo.

    Υπάρχει λύση για το δημοσιονομικό αδιέξοδο, και είναι στα πλαίσια του Μνημονίου, και δεν χρειαζόταν ένας χρόνος ανοησιών και πανάκριβων καθυστερήσεων, το ξέρει κάθε καστανάς στην Αθήνα: Απελευθέρωση επαγγελμάτων με μεταβατικές διατάξεις, απελευθέρωση ωραρίων, απελευθέρωση εργασιακών σχέσεων (de jure για κάτι που ισχύει de facto), μείωση δαπανών Δημοσίου, εκλογίκευση Δημόσιας Διοίκησης. Εγώ που δεν είμαι πολιτικός, το λέω εδώ και 2-3 χρόνια που ανακάλυψα το blogging.

    Ταυτόχρονα, ενιαίος συντελεστής φορολογία εισοδήματος 10%. Κατάργηση του πόθεν έσχες (όλων πλην πολιτικών και διορισμένων). Ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ 15%. Κατάργηση της φορολογίας της περιουσίας. Εκτός εάν δείξετε μείωση 1€ σε Δημόσια έξοδα για κάθε 1€ σε φορολόγηση περιουσίας. Δέχομαι εφ ‘απαξ, αλλά να το δω να πιάνει τόπο. Όχι για να πληρώνετε Ινδούς υπεργολάβους.

    Αναδιάρθρωση τώρα. Σε στυλ και γλώσσα Λεωνίδα: «This is Πάρτα». « Δεν πληρώνουμε μέχρι να έχουμε», «έλα όταν έχω» κι αν γουστάρετε, βγάλτε μας από το ευρώ.

    Ο μόνος τρόπος να πιέσουν είναι να στείλουν στρατό κατοχής.
    Δεν θα το κάνουν γιατί κανένας από τους δανειστές δεν αντέχει να δει τα δάνειά του σε body bags.
    Δεν θα αρνηθούμε να ξεπληρώσουμε, αλλά όχι τώρα, όταν μπορούμε.
    Θα έχουν κάποιο write-down οι πιστωτές, αλλά όχι write-off.

    Και μία λεπτομέρεια: Το «this is Πάρτα» δεν θα ισχύσει για Ελληνικές Τράπεζες, αλλά αν γίνω δικτάτωρ,
    θα εξαιρέσω από την εξαίρεση κάτι κραυγαλέα Πασοκομάγαζα που μας έχουν πρήξει τα συκώτια.
    Και ο νοών, νοείτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση