GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πόσο ελεύθερα είναι τα ελληνικά ΜΜΕ;...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης     «Ελευθερία των ΜΜΕ σημαίνει πως κάθε πολίτης  είναι ελεύθερος να βλέπει και να ακούει ό,τι του δείχνουμε ...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης
  
«Ελευθερία των ΜΜΕ σημαίνει πως κάθε πολίτης  είναι ελεύθερος να βλέπει και να ακούει ό,τι του δείχνουμε και ό,τι του λέμε». (ανώνυμοι έλληνες δημοσιογράφοι)
Είναι γνωστό ακόμη και σε έναν πρωτοετή φοιτητή Οικονομικών, Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, ότι καμία μεγάλη επιχείρηση στον κόσμο δεν μπορεί σήμερα να σταθεί στην αγορά δίχως να διαθέσει ένα μεγάλο ποσοστό του ετήσιου προϋπολογισμού της στη «δημιουργία ενός ευνοϊκού κλίματος προς τους δυνάμει πελάτες-καταναλωτές».
Όταν οι δανειστές μας (τράπεζες και κράτη) ρισκάρουν, με το αζημίωτο φυσικά, να χάσουν τεράστια ποσά από τυχόν κοινωνικές αναταραχές στη χώρα μας, θα ήταν ανόητη επιπολαιότητα από την πλευρά τους να μην έκαναν το ίδιο. Είναι λοιπόν ευνόητο, οι εκπρόσωποι της Τρόϊκα και ιδιαιτέρως του ΔΝΤ, να διαθέτουν τεράστια ποσά στη χώρα μας για την αποδοχή του μνημονίου από τους έλληνες πολίτες που θα σηκώσουν το βάρος της αποπληρωμής του χρέους.
Ολοι γνωρίζουν πως τα ΜΜΕ είναι εκείνα που με τις απόψεις και τις εικόνες που μεταδίδουν, διαμορφώνουν τη λεγόμενη κοινή γνώμη. Είναι σχεδόν σίγουρο και όχι...
μια απλή εικασία, πως τα χρήματα που διαθέτουν οι εκπρόσωποι της Τρόϊκα γι αυτόν το σκοπό, πηγαίνουν στις τσέπες πολλών ελλήνων δημοσιογράφων και ιδιοκτητών ιδιωτικών καναλιών.
Οποιος παρακολουθεί τον τελευταίο καιρό τα ιδιωτικά κανάλια, διαπιστώνει ότι κάποιοι «δημοσιογράφοι» προπαγανδίζουν υπέρ του μνημονίου με έξυπνο τρόπο, προσπαθώντας να κάνουν αόρατη την επιρροή της ιδεολογίας των χρηματοδοτών τους. Κάποιοι άλλοι πάλι σοβαροφανείς «δημοσιογράφοι» σοβαροφανών καναλιών το κάνουν εντελώς απροκάλυπτα, θυμίζοντάς μας το ελληνικό ραδιόφωνο την εποχή της γερμανικής κατοχής. Παρακολουθώντας χθες το βράδυ τον Σκάϊ και ακούγοντας με πόσο μένος ο βασικός πολιτικός σχολιαστής του, ασκούσε κριτική στις δηλώσεις του έλληνα πρωθυπουργού κατά της κας Μέρκελ ενώ παράλληλα δικαιολογούσε την αυθάδη (κατοχική) συμπεριφορά κάποιων υπαλλήλων της Τρόϊκα προς τους έλληνες υπουργούς, θα καταλάβαινε πως είμαστε μια χώρα υπό κατοχή.
Πόσο ελεύθερα μπορούν να είναι τα ελληνικά ΜΜΕ κάτω από σε συνθήκες οικονομικής δυσπραγίας και ξένης οικονομικής κατοχής;

9 σχόλια

  1. Με το ζόρι να μας ...σώσουν. Ρε άει σιχτίρ και εσείς και τα ανδρείκελά σας, απατεώνες!

    http://greekpanorama.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΛΗΡΩΣ ..............
    ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΡΑΜΜΗ
    ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ'ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΓΟΝΑΤΩΝ
    ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ.

    ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oλα τα ιδιωτικα καναλια τηλεορασης και ραδιοφωνου ανηκουν σε επιχειρηματιες που η διαπλοκη των επιχειρησεων τους εχει μεγαλη ευρυτητα και ιδιοτητες.
    Ειναι πολυπλοκαμες επιχειρησεις με αλληλενδετα και διαπλεκομενα συμφεροντα.
    Η επιχειρηση ενος μεσου ΜΜΕ που θελει να εχει ενα πρωταγωνιστικο ρολο τηλεθεασης απαιτει υψηλο κοστος λειτουργιας σε εμψυχο και αψυχο υλικο (εξοπλισμος εμβελεια).
    Το προσδωκομενο εσοδο προερχεται απο την ετησια διαφημιστικη πιτα των επιχειρησεων.
    Οταν λοιπον δεν πληρεις καποιες προυποθεσεις κεφαλαιου και διασυνδεσεων η αναλογια συμμετοχης σου στην πιτα ειναι μικρη, μοιραια το κοστος υπερσκελιζει τα εσοδα καταστωντας την επιχειρηση ζημιογονα.
    Εσοδα απο αλλου "νομιμα" δεν υπαρχουν για τα μεσα και δυστυχως στην περιοδο κρισης που ζουμε η πιτα εχει μικρυνει λογω περιστολης των εξοδων που εφαρμοζει καθε επιχειρηση. Τι κανουμε λοιπον; μα ασφαλως πρεπει να παρουμε οπωσδηποτε κρατικη διαφημιση για να ισοσκελιστει η απωλεια απο την πιτα.Εδω τα λεφτα ειναι ζεστα και ορθια.
    Εδω αρχιζει το πανηγυρι της διαπλοκης, της παραπληροφορησης,του συμβιβασμου,της ανευ ορων αποδοχης,του κιτρινισμου των ειδησεων,των ξεπουλημενων τυχοδιωκτων δημοσιοκαφρων στην επιτευξη του κοινα αποδεκτου αποτελεσματος.
    Το αποτελεσμα θλιβερο και τρισαθλιο.
    Δημοσιοκαφροι με περισση αυθαδεια, κυνικοτητα και θρασυτητα εκθειαζουν και υποστηριζουν με παθος θεσεις εναντια στο κοινωνικο συνολο προβαλλωντας οφελη που ποτε δεν θα ερθουν στην κοινωνια αρκει να περασει ευμενως η κυβερνητικη προπαγανδα και τα συμφεροντα των αφεντικων τους (που απορρεουν απο συμφωνιες που εχουν κανει οι πολιτικοι με τους επιχειρηματιες) στις μαζες αποφερωντας σε αυτους τα εκατομμυρια που χρειαζονται οι επιχειρησεις τους και ο χυδαιος πλουτισμος των ιδιοκτητων τους.Κανουν το ασπρο μαυρο σπιλωνουν υποληψεις,εκβιαζουν εμμεσα ατακτα παιδια με αποκαλυψεις και γενικα ασκουν την δημοσιοκαφρια που τους εχει επιβληθει εναντι παχυλης αμοιβης.
    Τα επιπεδα εφαρμογης του σχεδιου στοχου για την σωστη εφαρμογη περασματος μηνυματων σε μεγαλυτερες το δυνατον μαζες ειναι δυο, το στρατηγικο-διοικητικο (ιδιοκτητες-συμφεροντα) και το εκτελεστικο (δημοσιοκαφροι) με τις ιδιοτητες χαρακτηρα που ανεφερα ανωτερω.
    Τι βλεπουμε λοιπον στις οθονες μας; δημοσιοκαφρους ενημερωτικων εκπομπων που πληρωνονται ποσα που ενας πτυχιουχος εργαζομενος ουτε στα καλυτερα του ονειρα δεν βλεπει, φορωντας κοστουμια 500-2000ευρω,casual με επωνυμα brand φημισμενων διεθνως οικων ενδυματων αξιας οσο η εβδομαδιαια διατροφη μιας τριμελους οικογενειας σε ευρω, με μεταξωτες γραβατες, rolex, breitling,Patek phillip,audemars,Panerai,cartier φορα παρτιδα ρολογια αξιας δεκαδων χιλιαδων ευρω για να βλεπουν την "ακριβη" ωρα τους, να τα επιδεικνυουν με περισση μαεστρια να μυξοκλαινε σαν πουτανες και να υπερασπιζονται με παθος τους ανθρωπους του μοχθου και της ανεχειας ως συγχρονοι σωτηρες αλλα στο τελος να περνουν το επιθυμητο μηνυμα προς ολους, σκαστε και πληρωνετε,υποταχθειτε διαμορφωνοντας την ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ!!!Αφου εκτελεσουν την διατεταγμενη υπηρεσια τους πηγαινουν στο parking να παρουν το πολυτελες τζιπ τους αξιας εως και 100000 ευρω για να πανε ευτυχεις στο σπιτι τους λεγοντας δεν γαμιουνται εγω να τα παιρνω και ολα καλα. Τωρα αν υπαρχουν συναδελφοι τους που ειναι απληρωτοι,ανεργοι και εχουν την ατυχια να ειναι τιποτα τιμιοι η ιδεολογοι ψωμολυσσανε στην πεινα βλεπωντας τους προνομιουχος τυχοδιωκτες δημοσιοκαφρους.
    Οι εφημεριδες καταντησαν market,με κληρωσεις αυτοκινητα σπιτια επιπλα εξοχικα,ταξιδια για να πουλησουν φυλλα γιατι απο μονες τους οι εφημεριδες δεν λενε τιποτε και το περιεχομενο τους η υλη τους ειναι για τα μπαζα.
    Η μονη αληθινη δημοσιογραφια ειναι αυτη που ζει σημερα καθε πολιτης στην ζωη του και η γνωση και η εμπειρια που αποκτα απο αυτη κρινοντας τα πραγματα χωρις να
    παρερμηνειες και σκοπους.
    Οποτε αγαπητε αρθρογραφε κατα την αποψη μου δεν ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΩΝ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΙΑ ΜΕΣΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΒΡΩΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΧΑΒΟΥΖΑ ΤΟΥ ΡΕΝΤΗ.ΑΜΑ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΕΙΣ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΚΟΨΕΙΣ ΤΟΝ ΛΟΥΦΕ ΜΕΧΡΙ ΔΕΚΑΤΗΣ ΓΕΝΝΕΑΣ ΣΕ ΠΕΡΝΑΝΕ .ΤΕΤΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ.ΨΟΦΗΣΑΝ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΣΕΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τιμη και δοξα στον μακη στο λακη στον ακη στη τατιανα στην αννιτα και στους λοιπους αγωνιστες του....πολυτεχνειου!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ειδικά η δικία σας κωλοτούμπα εδώ στο press είναι ανευ προηγουμένου,
    κρίμα και σας θεωρούσα αξιόπιστο site...καλή τύχη σας έυχομαι για τελευταία φορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρώτα απ' όλα,τα ΜΜΕ κ.Πιστοφίδη είναι εκφραστές των συμφερόντων των ιδιοκτητών τους.
    Μία απλή ανάγνωση των ιδιοκτησιακών καθεστώτων τους είναι υπεραρκετή γιά να καταλάβει κάποιος.
    Δεν νομίζω να χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση.
    ΚΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μερικά συμπεράσματα για το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών…

    Αν κάτι γίνεται εμφανές είναι η αμηχανία και η οργή της Υπερσυντηρητικής Δεξιάς Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

    Η βολεμένη και τηλεορασόπληκτη κάστα είχε ευδοκιμήσει μες στην αδράνεια και τη διαφθορά.

    Το πολιτικό τους πλαίσιο: ένα μίγμα από εθνικιστικά κλισέ και φοβίες, λαϊκισμό, άγνοια των διεθνών τάσεων και απολύτως επιφανειακή αντίληψη των πραγμάτων.

    Μόνον έτσι μπορεί να εξηγηθεί ότι δεν καταθλίβονται από την απαράδεκτη ποιότητα ζωής στην πόλη, από το τεράστιο χρέος με το οποίο επιβαρύνθηκαν οι δήμοι (Αθήνας και Θεσσαλονίκης), από την πολιτιστική στασιμότητα και τη θεσμική αποσάθρωση.

    Ευτυχώς, όμως, οι Αθηναίοι και οι Θεσσαλονικείς αποφάσισαν να απολυμάνουν πολιτικά τις πόλεις τους.

    Και τώρα αρθρόποδα, παράσιτα, ερπετά και λοιπά χαμερπή της τοπικής πολιτικής ας αποσυρθούν στους υπονόμους της κοινωνίας, όπου ανήκουν...


    ΒΡΕ ΟΥΣΤ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Πόσο ελεύθερα είναι τα ελληνικά ΜΜΕ;..."
    \//////////////////////////
    Χαχαχούχα.
    Άν περιμένεις απόδειξη,κάτσε στήν
    ουρά.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση