GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Γιώργος σ’ ένα παιχνίδι για μεγάλα παιδιά...

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου Όσο περνάει ο καιρός και βαθαίνει η κρίση στην χώρα μας, τόσο και περισσότεροι φαντάζομαι να είστε εσείς που αν...

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Όσο περνάει ο καιρός και βαθαίνει η κρίση στην χώρα μας, τόσο και περισσότεροι φαντάζομαι να είστε εσείς που αντιλαμβάνεστε πόσο δίκιο είχαμε όταν από την αρχή με δεκάδες διαδικτυακά άρθρα επιχειρήσαμε να δείξουμε την διάσταση του προβλήματος ως μία μορφή προστριβής των κυρίαρχων ευρω-ατλαντικών συμφερόντων. Ο ισχυρισμός μας ότι η κρίση στην Ελλάδα προκλήθηκε ως απάντηση του χρηματοπιστωτικού λόμπι στην γερμανική αντίδραση μετά το σκάσιμο της χρηματοπιστωτικής φούσκας στις ΗΠΑ, που μόλυνε σε βαθμό που κανείς δεν γνωρίζει επακριβώς και τα ευρωπαϊκά μεγάλα χαρτοφυλάκια, είναι πλέον κοινός τόπος για όσους παρακολουθούν τα οικονομικά και την διεθνή πολιτική. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι....
ο κ. Παπανδρέου επέλεξε να καταστήσει την κυβέρνησή του όργανο του αμερικανο-εβραϊκού λόμπι σε μια επιχείρηση να συμμορφωθεί η Γερμανία και η ΕΚΤ στις επιταγές αυτών που διοικούν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και στηρίζουν την αμερικανική ηγεμονία στον κόσμο, μέσω της κυβέρνησης των ΗΠΑ και των λεγόμενων «ανθρώπων του έξυπνου χρήματος». Ο κ. Παπανδρέου συνειδητά ή ασυνείδητα είναι ο «λαγός» αυτού του λόμπι στην ΕΕ και η Ελλάδα το θύμα αυτής της λανθάνουσας διένεξης, η οποία ενώ έμοιαζε να καταλαγιάζει πάλι αναζωπυρώνεται.
Μέσω της Ελλάδας και με την βοήθεια του Γιώργου Παπανδρέου, το χρηματοπιστωτικό λόμπι πέρασε την κρίση από τον τραπεζικό τομέα στον δημοσιονομικό χώρο της ευρωζώνης και τάραξε πλέον για τα καλά τα λιμνάζοντα ύδατα της ΕΕ, προκαλώντας παράλληλα μια παγκόσμια αναστάτωση που δεν φαίνεται να αποκλιμακώνεται σύντομα και αποκλειστικά με κινήσεις στην χρηματοπιστωτική αγορά. Το παιχνίδι άνοιξε και είναι δύσκολο πλέον να περιοριστεί στις περιφερειακές οικονομίες της ευρωζώνης.
Ο γράφων με το σημείωμά του αυτό δεν θα επιχειρήσει να αξιολογήσει τις συμπεριφορές διεθνών παικτών σε ηθικό επίπεδο. Η αγορά και το εθνικό συμφέρον όταν συνδυάζεται με αυτήν, δεν έχει ήθος. Άρα, δεν θα υποστηρίξουμε ούτε τα συμφέροντα του λεγόμενου αμερικανο-εβραϊκού λόμπι, ούτε, ασφαλώς, αυτά των Γερμανών. Είναι πρόδηλο ότι οι κυβερνήσεις της Γερμανίας χρησιμοποιούν την ευρωζώνη ως ένα πολιτικοοικονομικό χώρο άσκησης ηγεμονίας και άντλησης ισχύος στο πλαίσιο άσκησης διεθνούς πολιτικής. Όπως κατά καιρούς έχουμε εξηγήσει, η υψηλή ανταγωνιστικότητα της Γερμανίας κερδήθηκε και μέσω της ανταγωνιστικής εξασθένησης άλλων χωρών της ευρωζώνης και της ΕΕ. Και αυτό αν εξετάσει κανείς τα μακροοικονομικά μεγέθη των τελευταίων δέκα ετών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Ελλάδα.
Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι αν δικαίως ή αδίκως οι χρηματιστές από τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο πιέζουν το Βερολίνο να εναρμονίσει την οικονομική συμπεριφορά του με τις ευρύτερες επιδιώξεις τους, που καταλήγουν στην διαμόρφωση της λεγόμενης παγκόσμιας διακυβέρνησης υπό την ηγεμονία τους, ούτε εάν η γερμανική κυβέρνηση έχει δίκιο να αντιδρά σ’ αυτήν την πίεση, σπασμωδικά, εγωιστικά, προσβλητικά και σε βάρος ευρωπαϊκών κοινωνιών που συνέβαλαν στην σημερινή της ανάπτυξη. Η γερμανική κυβέρνηση δεν ήταν προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει την αμφισβήτηση της ηγεμονίας της στο εσωτερικό της ΕΕ και τώρα επιδιώκει μεσοβέζικες λύσεις που οδηγούν στην ανατροπή του πολιτικού εγχειρήματος στην ΕΕ ή στην ολοκλήρωση του υπό την εξουσία του διεθνούς χρηματοπιστωτικού παράγοντα. Όμως το κρίσιμο για εμάς είναι ότι δεν έπρεπε να μπλέξουμε αμέσως σ’ αυτό το παιχνίδι. Η Ελλάδα εισήλθε στην ευρωζώνη δίχως παραγωγικές ικανότητες και κατάλληλη θεσμική προετοιμασία. Ήταν μία πολιτική απόφαση που ζημίωνε οικονομικά τους Έλληνες, αλλά υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε μετά από δεκαπέντε-είκοσι χρόνια να κριθεί ως χρήσιμη επιλογή. Έτσι που έχουν έρθει σήμερα τα πράγματα νομίζω ότι δεν τίθεται πλέον αυτό το ζήτημα, εκτός αν υπάρξει ριζική αναθεώρηση των σχέσεων εντός της ευρωζώνης. Πράγμα απίθανο, καθώς οι Γερμανοί προτιμούν να την δουν να «μικραίνει» παρά να αλλάζει μορφή και οικονομική στρατηγική.
Ο κ. Σημίτης γνώριζε πολύ καλά ότι έριξε τους Έλληνες στην θάλασσα δίχως να ξέρουν κολύμπι. Ο κ. Καραμανλής έδειξε να αδιαφορεί και για την θάλασσα και για το κολύμπι. Ο δε Γ. Παπανδρέου ανέλαβε ως χαρούμενος κι ωραίος «αντιεξουσιαστής» να προκαλέσει μία άνευ προηγουμένου φουρτούνα. Ε, μέσα σ’ αυτήν δεν υπήρχε καμία περίπτωση να σωθεί ο απροετοίμαστος κολυμβητής. Πλέον δεν υπάρχει σωτηρία για τη χώρα εντός της ευρωζώνης, εκτός και εάν γίνει κάποιο θαύμα. Θαύματα όμως δεν ξέρει να κάνει η οικονομία, μόνον η πολιτική τα μπορεί. Αλλά αυτή μοιάζει άφαντη και συκοφαντημένη, από τους νεοφιλελευθέρους «αντιεξουσιαστές» της παγκοσμιοποίησης.
Ο τελευταίος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης χρεοκόπησε μια ψυχορραγούσα δημοσιονομικά χώρα, αλλά αντί να νοιάζεται γι’ αυτό, εμφανίζει ιδιαίτερη ζέση για να μην χρεοκοπήσουν άλλες χώρες της περιφέρειας. Αν αυτό δεν ονομάζεται γελοιότητα, πέστε το lifestyle του «τέταρτου δρόμου», ή όπως αλλιώς επιθυμείτε! Ο άνθρωπος που εκλιπαρούσε για την δημιουργία ενός μηχανισμού που δήθεν θα έσωζε την χώρα, ενώ έσωζε το ευρώ και ενίσχυε την κερδοφορία των διεθνών τοκογλύφων, έγινε έξω φρενών με το ατόπημα της Μέρκελ να ανακοινώσει πριν την ώρα της, μια ούτως ή άλλως προβληματική ρύθμιση για συμμετοχή του τραπεζικού τομέα στα κεφάλαια που προορίζονται να καλύψουν την πιθανή χρεοκοπία άλλων χωρών της περιφέρειας. Πρόκειται για μια μεσοβέζικη λύση που οδηγεί σε αναγκαστική χρεοκοπία τις αδύνατες χώρες της ευρωζώνης, δίχως στάση πληρωμών, η οποία καταλήγει στο να περισωθούν οι ισχυρές τράπεζες, αλλά παράλληλα να δημιουργηθούν διαφορετικές οικονομικές ζώνες ανάπτυξης εντός του ίδιου ενιαίου οικονομικού χώρου. Μια κίνηση που παγιώνει της εθνικές και κοινωνικές ανισότητες εντός του χώρου. Αυτό βάλει ευθέως εναντίον του Ευρωπαϊσμού, ενώ αποκαλύπτει ότι αυτός δεν μπόρεσε να μετεξελιχθεί σε κάτι διαφορετικό από αυτό που τα ευρω-ατλαντικά συμφέροντα επιθυμούσαν, όταν οδήγησαν στην σύσταση της ΕΟΚ και αργότερα της ΕΕ.
Αρχικά, μέσω του κ. Παπανδρέου η γερμανική κυβέρνηση έχασε την μπάλα σε αυτό που θεωρούσε γήπεδό της. Τώρα πια όλες οι αποσταθεροποιητικές δυνάμεις εντός και εκτός της ΕΕ κινούνται άναρχα, με κανόνα την ιδιοτέλεια, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός αναλαμβάνει να παίξει πάλι το ρόλο του «λαγού». Μόνον που πλέον έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα και αντί για «λαγός» μοιάζει περισσότερο με «λαγουδάκι» των αγορών. Η σοσιαλιστική του ρητορεία, η οποία εναρμονίζεται με την πολιτική στρατηγική του ΔΝΤ, δεν μπορεί να κρύψει την αποκρουστική αντικοινωνική μορφή της φιλοσοφίας που διακρίνει την πολιτική πρακτική του.
Ευρισκόμενος μάλιστα σε αδιέξοδο, κάνει αυτό που έμαθε από τον πατέρα του. Λαϊκίζει ολοένα και περισσότερο, κηρύσσοντας «επανάσταση», εναντίον των κακών Γερμανών με την ιερή συμμαχία των Financial Times, του ΔΝΤ και της Fed. Ο άνθρωπος του πολιτικοοικονομικού λόμπι της παγκόσμιας διακυβέρνησης στην Αθήνα, όπως τον αποκαλούν οι ίδιοι, εμφανίζεται να αγωνίζεται για τα συμφέροντα των μη προνομιούχων ευρωπαϊκών λαών. Κάπου εδώ τρελαίνεσαι!  Ο άνθρωπος, που μαζί με το καθεστώς στην Ελλάδα, θριαμβολόγησε για τον ελεεινό μηχανισμό στήριξης που κατέστησε την χώρας μας, χώρα υπό κατοχή, απορρυθμίζοντας την οικονομία, καταστρέφοντας την κοινωνία και εξανεμίζοντας τις όποιες πιθανότητες ανάπτυξης, δια του στασιμοπληθωρισμού που επέφερε η εφαρμογή των μνημονίων, τώρα το «παίζει» «αντιεξουσιαστής» στην ευρωζώνη για να σώσει τον κόσμο από το τέταρτο ράιχ, ευαγγελιζόμενος τον τέταρτο δρόμο. Έτσι τον εμφανίζει η προπαγάνδα του καθεστώτος. Όμως, μεταξύ των δύο αυτών αναπαραστάσεων της ηγεμονίας συνθλίβεται η ελληνική κοινωνία, αλλά δεν βαριέσαι, εμείς θα πρέπει να πληρώσουμε τα σπασμένα, καθώς «τα φάγαμε όλοι μαζί»!
Τον ίδιο μοιάζει να ακολουθεί πλέον και ο Αντώνης Σαμαράς, ελαφρώς τρικλίζοντας. Έτοιμος προφανώς να μπει και αυτός στο κλαμπ των «αντιεξουσιατών», που ετοιμάζουν κυβέρνηση μακρόχρονης συνεργασίας  με το ΔΝΤ στην Ελλάδα, καθώς η τρόικα δεν φαίνεται να αντέχει για πολύ ακόμη.
Και ενώ όλα αυτά τα ιστορικά γεγονότα θα έπρεπε να συγκλονίζουν την χώρα και να παρακινούν προς νέες μορφές λαϊκής οργάνωσης, κυβερνητικής πρότασης και εναλλακτικής ηγεσίας, οι προοδευτικές δυνάμεις ζεσταίνουν - η κάθε μια ξεχωριστά στη φωλιά της - τα αυγά τους για να εκκολαφτεί το «κίνημα». Φίλοι, πριν φτάσω να πω… σιγά τα ωά, θα ήθελα να επισημάνω ότι το υπερβολικό κλώσσημα ποτέ δεν οδήγησε σε ελπιδοφόρο αποτέλεσμα. Καταστρέφονται πολλά αυγά από τα οποία θα μπορούσαν να παραχθούν ικανοί πολιτικά νεοσσοί. Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον με το ένα πόδι έξω από την ευρωζώνη, ενώ το πραγματικό δίλημμα είναι προς τα πού θα κάνουμε το επόμενο βήμα. Και αυτό είναι προφανές ότι δεν μπορεί να το απαντήσει το παραπαίον καθεστώς. Απαιτείται μια αριστερή-φιλελεύθερη πρόταση από όσους συνεχίζουν να θέλουν την Ελλάδα στο κόσμο, διακρινόμενη όμως από εθνική αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση. Πρέπει να σταματήσουμε τον κατήφορο. Πρέπει να εμποδίσουμε αυτούς που μας διέσυραν διεθνώς, πριν μας φτωχύνουν καθολικώς να δημιουργήσουν ένα νέο συνεταιρισμό που θα νομιμοποιήσει την ηγεμονία της παρούσας αποτυχημένης πολιτικής τάξης για τις επόμενες δεκαετίες. Προσοχή όμως, η νεα-μεταπολίτευση, η πραγματική μεταπολίτευση των πολιτών, δεν πρέπει να αφεθεί να καταντήσει φάρσα! Υπάρχουν πολλοί που θα το ήθελαν αυτό, να την εξευτελίσουν από την αρχή. Δεν νομίζετε; 

23 σχόλια

  1. Εικονική πραγματικότητα και απάτη αποτελεί το φωτοστέφανο του δήθεν «αντιστασιακού» απέναντι στην κυβέρνηση της Γερμανίας που επιχειρούν να δημιουργήσουν τα συγκροτήματα των ΜΜΕ γύρω από τον GAP.
    Η «διαφωνία» που εξέφρασε για τη στάση της Γερμανίας αφήνοντας αιχμές ότι με την άκαμπτη στάση της οδηγεί σε χρεοκοπία κράτη μέλη που έχουν υψηλό χρέος και ελλείμματα, είναι υποκριτική και περισσότερο για το θεαθήναι. Απλούστατα, γιατί ο ίδιος ο GAP είχε χειροκροτήσει και υπογράψει φαρδιά πλατιά λίγες μέρες πριν στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την πρόταση για τη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού στήριξης, παρόλο που γνώριζε άριστα ότι πραγματικός στόχος είναι η ελεγχόμενη χρεωκοπία των κρατών μελών που αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους.
    «Είναι μια σημαντική εξέλιξη, θα έλεγα μια σημαντική νίκη, ότι σήμερα αποφασίζεται η δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης και σταθερότητας», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στις 29 Οκτ. μετά τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες. Αυτό λοιπόν που επιδιώκει με τη δήθεν «ηρωική» στάση του απέναντι στην «κακιά» Μέρκελ είναι να παραπλανήσει, ώστε να περάσει τα βάρβαρα μέτρα.
    Ο πραγματικός πόλεμος δεν είναι προς τα έξω, όπως υποστηρίζουν τα φιλοκυβερνητικά «Νέα», αλλά προς τα μέσα, εναντίον του λαού και των δικαιωμάτων του. Άλλωστε, τα είπε όλα χτες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χ. Ρομπάι με τη φράση «ποιος άλλος εκτός από τον πρωθυπουργό Παπανδρέου θα μπορούσε να υπερασπιστεί τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα ;»…
    είναι ανελεύθεροι;

    Αλλά, σάμπως και ο λαός του οποίου “ηγούνται”, προσκυνημένος δεν είναι κι αυτός ;
    Τι έδειξαν τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών;

    ΠΑΝΤΩΣ .
    Δεν ΠΡΕΠΕΙ να επειτρεψουμε να μας κανουν γυρισμα στο ιδιο εργο..

    Να προκυρηξουν εκλογες και να γλιτωσουν οσοι υπεργαψαν
    ( παρανομα κ προ της ημ/νιας δημοσιευσης του σχετικου ΦΕΚ… κ Παπακωνσταντινου !! ) και δεν περασαν απο τη Βουλη τη Δανειακη Συμβαση.
    Ειναι και θα ειναι υπολογοι για ολες τις γενιες των αποδονων τους.

    Ξερα και Απολυτα.__________________
    Ο Νομος περι ευθυνης Υπουργων να καταργηθει ΤΩΡΑ με το Σαμαρα μπροσταρη.
    ΑΜΕΣΑ.
    Ασε που πανε για Εσχατη Προδοσια και οχι Ειδικο Δικαστηριο.
    ======================================

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τί ωραίος παράδεισος περιγράφεται ιδίως στη τελευταία παράγραφο! Γράψτε μας και άλλα τέτοια. Αλήθεια θάχουμε και φτερούγες για να πετάμε προς τα εξοχικά μας να αποφεύγουμε και τα διόδια που μας βασανίζουν φρικτά;
    "Λ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΛΕΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΜΜΟΥ. ΕΣΥ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΙ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ.ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΖΟΥΓΚΛΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΛΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΘΕΩΠΟΙ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ.ΟΥΔΕΙΣ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.ΑΝΕΜΟΜΑΖΩΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΛΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΛΑ [ΟΙ ΥΑΙΝΕΣ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΑΝ ] ΑΛΛΑ ΘΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΕΙ.ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ 24 ΚΑΡΑΤΙΑ.ΝΑ ΚΛΑΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΙΚΤΙΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΑΙΜΑ ΗΣΥΧΑΖΟΥΝ.ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ. ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήν πάμε να θολώσουμε τα νερά με φρουφρού κι'αρώματα. Η κρίση στην Ελλάδα προέρχεται απο το γεγονός ότι έχουμε 1.000.000 Δημοσίους Υπαλλήλους και έχουμε καταχρεωθεί με δανεικά για να τους πληρώνουμε. Τελεία και πάυλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπα, τον άφησε η μαμά του ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 18 Νοε 2010 12:20:00 μ.μ.

    24 καρατια ψωλή σου έβαλαν και ακόμα μυαλό δεν εβαλες γίδι ....

    17% και ακόμα μιλάς μωρή πουτανίτσα του κερατά του εβραίου ????

    είναι κοντά η ώρα που θα τρέχετε και οι 1.800.000 με τα κωλάντερα στα χέρια ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 12,22.. η σύμπτωση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
    ΣΥΜΠΤΩΣΗ.

    ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΣΟΥΒΛΙΣΜΕΝΟ
    ΣΕ ΒΛΕΠΩ
    «Σήμερα οι Ελληνες δεν υπακούουν σαν πρόβατα, αλλά τα πρόβατα σαν Ελληνες»

    Μια έξυπνη ατάκα που αντικατοπτρίζει ακριβώς τι συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα, έριξε σε ραδιοφωνική εκπομπή του ο Τζίμης Πανούσης. Οπως είπε λοιπόν: “Αν ζούσε σήμερα ο Τσόρτσιλ, ο τελειωμένος αλκοολικός θα έλεγε: Σήμερα οι Ελληνες δεν υπακούουν σαν πρόβατα αλλά τα πρόβατα σαν Ελληνες”.

    Δυστυχώς έτσι όπως κατάντησε η χώρα από τα εγκλήματα του παρελθόντος και του παρόντος, καλείται να πάρει επώδυνα μέτρα που υπαγορεύονται από το κλιμάκιο της Κομισιόν χωρίς αντιρρήσεις απο την κυβέρνηση που “πρώτευσε” στις κάλπες την Κυριακή.

    Το πρωί της Πέμπτης το οικονομικό επιτελείο παραδίδει τον προϋπολογισμό του 2011 και τα μέτρα έχουν ήδη κλειδώσει. Ωστόσο, μην εκπλαγείτε αν δείτε λιγότερα μέτρα από αυτά που προαναγγέλλονται. Δηλαδή δεν θα προβλέπονται μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, ούτε περικοπές επιδομάτων. Αυτά θα γίνουν αργότερα. Μην πάθουν και κανένα καρδιακό οι κοψοχέρηδες…

    Η αναθεώρηση του προϋπολογισμού του 2011 θα γίνει τους επόμενους μήνες όταν και αυτά τα μέτρα δεν αποδώσουν τα αναμενόμενα. Ουσιαστικά, θα πρόκειται για έναν ακόμη προϋπολογισμό που δεν θα τηρηθεί , αλλά θα αλλάξει στην πορεία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί για τον πρώτο Μνημονιακό προϋπολογισμό ή κατ’ άλλους τον πρώτο προϋπολογισμό της χρεοκοπίας, θα οδηγούν σε επιπλέον έσοδα τουλάχιστον 5 δισ. συν τα 9 δισ. που είχαν ήδη προβλεφθεί στο προσχέδιο.

    Μεταξύ των μέτρων ξεχωρίζουν:

    1. Αύξηση του ΦΠΑ στο 13% καθώς και αύξηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ σε μια σειρά προϊόντων, ειδικά των τροφίμων. Επίσης κάποια προϊόντα από τον χαμηλό συντελεστή 5,5% θα πάνε στο 6% ενώ θα υπάρξει και προσπάθεια “ελάττωσης” της πίεσης με μείωση του φόρου σε φάρμακα και ξενοδοχειακές υπηρεσίες.
    2. Περικοπές πάνω από 2,4 δισ. ευρώ από την υγεία και τα ασφαλιστικά ταμεία
    3. Ψαλίδια στο Πρόγραμμα των Δημοσίων Επενδύσεων καθώς και στις ΔΕΚΟ είτε με μειώσεις προσωπικού είτε ακόμη και με κλείσιμο ζημιογόνων εταιρειών.
    4. Αύξηση των αντικειμενικών αξιών από τον ερχόμενο Ιούλιο με στόχο την είσπραξη πάνω από 200 εκατ. το χρόνο.
    5. Εξομοίωση από το ερχόμενο φθινόπωρο του συντελεστή φορολόγησης των καυσίμων με το πετρέλαιο θέρμανσης με αποτέλεσμα από του χρόνου να πληρώσουμε διπλάσιο ποσό για θέρμανση.
    6. Ψαλίδι στις δαπάνες του ΕΣΥ με αποτέλεσμα να μην αποκλείεται ακόμη και να κλείσουν νοσοκομεία.
    7. Πρόβλεψη για περίπου 1 δισ. ευρώ από πρόστιμα για ημιυπαίθριους και αυθαίρετα.

    Αυτά κι άλλα πολλά στον προϋπολογισμό που έχει εντολή να συνταχθεί με βασικό σύνθημα “κόψτε από παντού, βρείτε χρήματα”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΠΩΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΩΨΥΧΑ ΣΑΣ. ΑΝ ΕΝΑΣ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 50 ΕΤΩΝ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΝΕ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΜΟΜΦΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ?? ΤΟΥΣ ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ Ή ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ?? ΓΙΑΤΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΔΕΞΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΠΜΕΣΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΦΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΣΤΑΜΑΤΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΙΖΕΤΕ Ή ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ 15ΜΕΛΟΥΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ SILANCE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Ο Γιώργος σ’ ένα παιχνίδι για μεγάλα παιδιά..."
    ////////////////////////////////
    Kότσια,κυνηγητό,μήλα,κρυφτό,άλτ,
    περιουσία,μπίλιες-κουρσούμια,
    σχοινάκι,κατρακύλι,.....
    Τά επιτραπέζια περιορίζονται στή
    Μονόπολη.Τά επόμενα δέν εισφέρουν
    χρήμα.
    Τό "φιδάκι" καπέλωσε τόν "φωτεινό
    παντογνώστη",η "ντάμα" τό "σκάκι"
    τό "τάβλι" τόν "Καπη-συνταξιούχο"
    ......χαχάχιιιχου,τώρα πολλοί
    συνταξιούχοι στοιχηματίζουν
    τά πάμπερς τους.
    ΥΠΕΡΗΦΑΝΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ.
    ΣΚΑΦΑΤΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΣΚΥΛΩΝ.
    ......Περισσότερο δεικτυκός δέν
    μπορώ νά γίνω.Θά βρίσω.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 12:28,

    για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι.
    Αυτοί φταίνε που τη δεκαετία του 50 μέχρι και τα μέσα του 60 η εθνική τράπεζα εκμεταλλευόταν τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων δίχως επιτόκιο;
    Αυτοί έχουν τις πάνω από 10.000 βίλες με πισίνες στα βόρεια προάστεια;
    Αυτοί έχουν εξάγει σε ελβετικές τράπεζες δισεκατομμύρια μαύρου χρήματος μόνο τους τελευταίους μήνες;
    Αυτοί φταίνε για την παραοικονομία;
    Αυτοί φταίνε που δέκα ελληνικές οικογένειες απέκτησαν δισ δίχως να παράγουν τίποτα;
    Αυτοί φταίνε που πέντε τεχνικές εταιρείες με εφημερίδες πίσω τους και σε συνεργασία με γερμανικές εταιρείες πήραν όλα τα μεγάλα έργα με υπερκοστολογήσεις;
    Αυτοί φταίνε που είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που δίνει χρήματα στις τράπεζες, δίχως να απαιτεί κανένα αντάλλαγμα, ούτε μετοχές όπως κάνουν οι γερμανοί και οι ιρλανδοί, ούτε καν συμμετοχή στις αποφάσεις τους;
    Αν είναι πράγματι έτσι, τότε να απολύσουμε τους μισούς εκπαιδευτικούς, στρατιωτικούς, αστυνομικούς, κ.λ.π. που αποτελούν το 50% των δημοσίων υπαλλήλων

    Αλ Πιστοφίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. TI NA ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ..ΤΩΡΑ !!!!
    ΑΦΟΥ
    Με πολιτική απάτη επιβίωσαν στις εκλογές.......

    Δεν ξέρουμε αν όλα όσα λένε οι Γερμανοί και οι σύμμαχοί τους Αυστριακοί είναι σοβαρά και αληθινά, υπάρχει, όμως, ένα σημείο που ειπώθηκε το οποίο αν αληθεύει ξεγυμνώνει την ελληνική κυβέρνηση. Οι Αυστριακοί, λοιπόν, φέρονται να υποστηρίζουν ότι ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε από την Τρόϊκα να καθυστερήσει ο έλεγχος για την τρίτη δόση του δανείου ώστε να περάσει και ο δεύτερος γύρος των εκλογών και να βγουν οι εκλεκτοί του ΠΑΣΟΚ. Στη συνέχεια θα ερχόταν η Τρόϊκα, θα ζητούσε να πέσει το μεγάλο μαχαίρι αλλά πολιτικά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν θα είχε πρόβλημα αφού όπως έχουμε γράψει «δεν αναγνωρίζεται το λάθος μετά την απομάκρυνση από την κάλπη».

    Είχαμε επίσης γράψει σε ανύποπτο χρόνο, πολύ πριν από τις εκλογές ότι έχει υπάρξει συμφωνία κάτω από το τραπέζι μεταξύ κυβέρνησης και Γιούροστατ ώστε το έλλειμμα του 2009 και κατ’ επέκταση του 2010 να ανακοινωθεί μετά τις εκλογές, συμπτωματικά τη Δευτέρα μετά τον δεύτερο γύρο. Γράφαμε τότε « Όλοι μαζί και ο ψωριάρης χώρια» καθώς είχαν ανακοινωθεί τα στοιχεία για όλες τις χώρες πλην της Ελλάδας.

    Όλα αυτά επιβεβαιώνουν το σενάριο περί deal του κ. Παπανδρέου με τους κοινοτικούς ώστε να μην επηρεαστούν οι εκλογές από τις οικονομικές εξελίξεις. Για φανταστείτε να γνωρίζαμε πριν μια εβδομάδα, πριν ψηφίσουμε δηλαδή, και επίσημα ότι το έλλειμμα εκτοξεύτηκε, ότι θα πρέπει να βρούμε στις τσέπες το 2011 πάνω από 14 δις. ευρώ κι ότι κινδυνεύει να μην εκταμιευτεί η τρίτη δόση του δανείου.

    Πόσοι από αυτούς που ψήφισαν τους εκλεκτούς του ΠΑΣΟΚ θα το έκαναν; Πόσες περιφέρειες θα έχανε η κυβέρνηση;

    Επομένως, εδώ έχουμε να κάνουμε με πολιτική απάτη ολκής η οποία ενδεχομένως να αλλοίωσε το εκλογικό αποτέλεσμα.

    Σήμερα η κυβέρνηση βρίσκονται τάχα ενώπιον ενός «τελεσιγράφου» το οποίο κατά τα άλλα γνώριζαν και περίμεναν, αλλά εμείς είμαστε εκείνοι που θα την πληρώσουμε πάλι. Η τρίτη δόση των 6,5 δισ. τον Ιανουάριο συνδέεται από την Τρόικα με την κατάλυση των κλαδικών συμβάσεων, περισσότερους φόρους και μείωση των δημοσίων υπαλλήλων.

    Αλλά το σοβαρότερο ζήτημα που τίθεται είναι η αξιοπιστία της κυβέρνησης.

    Μπορούμε πλέον να πιστεύουμε οτιδήποτε από αυτά που βγαίνουν και λένε δημοσίως κάθε τόσο ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΑΣΟΚΕ
    ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ

    ΚΑΙ ΜΟΝΟ
    ΜΙΑ
    Η ΛΕΞΗ.

    ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ........................

    ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ
    ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

    ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ
    ΚΑΙ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ
    ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
    ΑΥΤΟΣ-ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ......ΣΟΙ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ 12/54 ΑΥΤΑ ΝΑ ΠΡΑΞΕΤΕ ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΟΧΟΝΕΣ , ΕΙΔΑΛΛΩΣ,ΣΚΑΣΤΕ ΝΑ ΓΑΥΓΙΖΕΤΕ .ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΤΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ .ΕΙΔΑΛΩΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ . ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΥΓΙΖΕΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟΥ ΕΠΑΝΙΔΡΥΤΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΑ ΡΕΣΤΑ .ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΝ ΚΟΥΒΑ ΤΟ ΚΚΕ.ΑΝΤΕ ΒΡΩΜΑΝΘΡΩΠΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φίλε ΠΑΣΟΚΕmon (κανονικός άνθρωπος δεν μπορεί να είσαι, σε καρτούν φέρνεις με ΙQ πετσαλνικο-πίκατσου), οι πολιτικοί ΟΛΟΙ είναι για εκτέλεση. ΠΑΣΟΚΟΙ, ΝΔιτες, ΚΚΕδες κ.λπ.
    Η εντελώς ανεδαφική πρότασή σου για μομφές και εκλογές ισοδυναμεί ουσιαστικά με το να αλλάξουμε τους τωρινούς προδότες - κλέφτες με τους προηγούμενους. Το ίδιο με ότι έγινε πιο πριν και πιο πριν μέχρι 30 χρόνια πίσω. Όταν όλοι μας ως πολίτες καταλάβουμε το αυτονόητο και σταματήσουμε να έχουμε επιλεκτική μνήμη σε ότι αφορά το δικό μας κομματικό ληστρικό clubακι, τότε και μόνο τότε θα μπορούμε ΙΣΩΣ να ελπίζουμε σε ανάκαμψη της χώρας, ψυχικά και οικονομικά, και ως εκ τούτου και του κάθε πολίτου.
    Ξεχνάς ότι ο δήθεν σημερινός Εθνοσωτήρας είναι ο ίδιος που ήταν πρωτοκλασάτος Υπουργός σε κυβερνήσεις που κυριολεκτικά διέλυσαν την χώρα; Εγώ προσωπικά δεν ξεχνώ ούτε τις μαλακίες και την απραξία του Καραμανλή και φυσικά δεν ξεχνώ με τίποτα την υπογραφή του Σαμαρά για την διάλυση των Βαλκανίων και τον βομβαρδισμό της Σερβίας, αλλά ούτε και το γεγονός ότι άφησε τους κακοποιούς αλβανούς να κατακλίσουν και να αιματοκυλήσουν την χώρα.
    Δεν ξεχνώ τον Μητσοτάκη, την δρακουλίνα Ντορούλα και τους άλλους. Δεν ξεχνώ την Μαρία Δαμανάκη την μουσίτσα και το λαμογιοδικηγόρο δήθεν δημοκράτη και υπερασπιστή του δίκιου των απλών ανθρώπων, Κωνσταντόπουλο! Δεν ξεχνώ φυικά και τον ανεκδιήγητο Αλαβάνο και το χαμίνι της πολιτικής τον μαύροτζαφέρη Δεν ξεχνώ όμως και τον αρχιαπατεώνα και αρχιψεύτη Αντρίκο Παπανδρέου, τον πρώτο διδάξαντα!
    Μνήμη αγαπητέ και αγαπητοί! Μνήμη γιατί όλοι αυτοί χορεύουν στις πλάτες μας που τώρα πια έχουν και καμπούρα εξαιτίας τους!
    Μνήμη γιατί οι βουλές από το 1975 και μετά πρέπει να εκτελστούν αργά και βασανιστικά και τα όργανά τους να πουληθούν σε δημοπρασίες. Οι κλεμμένες περιουσίες τους θα πρέπει να κρατικοποιηθούν και οι συγγενείς τους μέχρι τρίοτυ βαθμού να δέρνονταισκληρά δις εβδομαδιαίως!
    Ξυπνάτε άνθρωποι γαιτί θα μας καταντήσουν ζώα! Μέχρι τώρα είμασταν πιόνια. Ως πότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φίλε ΠΑΣΟΚΕmon (κανονικός άνθρωπος δεν μπορεί να είσαι, σε καρτούν φέρνεις με ΙQ πετσαλνικο-πίκατσου), οι πολιτικοί ΟΛΟΙ είναι για εκτέλεση. ΠΑΣΟΚΟΙ, ΝΔιτες, ΚΚΕδες κ.λπ.
    Η εντελώς ανεδαφική πρότασή σου για μομφές και εκλογές ισοδυναμεί ουσιαστικά με το να αλλάξουμε τους τωρινούς προδότες - κλέφτες με τους προηγούμενους. Το ίδιο με ότι έγινε πιο πριν και πιο πριν μέχρι 30 χρόνια πίσω. Όταν όλοι μας ως πολίτες καταλάβουμε το αυτονόητο και σταματήσουμε να έχουμε επιλεκτική μνήμη σε ότι αφορά το δικό μας κομματικό ληστρικό clubακι, τότε και μόνο τότε θα μπορούμε ΙΣΩΣ να ελπίζουμε σε ανάκαμψη της χώρας, ψυχικά και οικονομικά, και ως εκ τούτου και του κάθε πολίτου.
    Ξεχνάς ότι ο δήθεν σημερινός Εθνοσωτήρας είναι ο ίδιος που ήταν πρωτοκλασάτος Υπουργός σε κυβερνήσεις που κυριολεκτικά διέλυσαν την χώρα; Εγώ προσωπικά δεν ξεχνώ ούτε τις μαλακίες και την απραξία του Καραμανλή και φυσικά δεν ξεχνώ με τίποτα την υπογραφή του Σαμαρά για την διάλυση των Βαλκανίων και τον βομβαρδισμό της Σερβίας, αλλά ούτε και το γεγονός ότι άφησε τους κακοποιούς αλβανούς να κατακλίσουν και να αιματοκυλήσουν την χώρα.
    Δεν ξεχνώ τον Μητσοτάκη, την δρακουλίνα Ντορούλα και τους άλλους. Δεν ξεχνώ την Μαρία Δαμανάκη την μουσίτσα και το λαμογιοδικηγόρο δήθεν δημοκράτη και υπερασπιστή του δίκιου των απλών ανθρώπων, Κωνσταντόπουλο! Δεν ξεχνώ φυικά και τον ανεκδιήγητο Αλαβάνο και το χαμίνι της πολιτικής τον μαύροτζαφέρη Δεν ξεχνώ όμως και τον αρχιαπατεώνα και αρχιψεύτη Αντρίκο Παπανδρέου, τον πρώτο διδάξαντα!
    Μνήμη αγαπητέ και αγαπητοί! Μνήμη γιατί όλοι αυτοί χορεύουν στις πλάτες μας που τώρα πια έχουν και καμπούρα εξαιτίας τους!
    Μνήμη γιατί οι βουλές από το 1975 και μετά πρέπει να εκτελστούν αργά και βασανιστικά και τα όργανά τους να πουληθούν σε δημοπρασίες. Οι κλεμμένες περιουσίες τους θα πρέπει να κρατικοποιηθούν και οι συγγενείς τους μέχρι τρίτου βαθμού να δέρνονται σκληρά δις εβδομαδιαίως!
    Ξυπνάτε άνθρωποι γιατί θα μας καταντήσουν ζώα! Μέχρι τώρα είμασταν πιόνια. Ως πότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλε ΠΑΣΟΚΕmon (κανονικός άνθρωπος δεν μπορεί να είσαι, σε καρτούν φέρνεις με ΙQ πετσαλνικο-πίκατσου), οι πολιτικοί ΟΛΟΙ είναι για εκτέλεση. ΠΑΣΟΚΟΙ, ΝΔιτες, ΚΚΕδες κ.λπ.
    Η εντελώς ανεδαφική πρότασή σου για μομφές και εκλογές ισοδυναμεί ουσιαστικά με το να αλλάξουμε τους τωρινούς προδότες - κλέφτες με τους προηγούμενους. Το ίδιο με ότι έγινε πιο πριν και πιο πριν μέχρι 30 χρόνια πίσω. Όταν όλοι μας ως πολίτες καταλάβουμε το αυτονόητο και σταματήσουμε να έχουμε επιλεκτική μνήμη σε ότι αφορά το δικό μας κομματικό ληστρικό clubακι, τότε και μόνο τότε θα μπορούμε ΙΣΩΣ να ελπίζουμε σε ανάκαμψη της χώρας, ψυχικά και οικονομικά, και ως εκ τούτου και του κάθε πολίτου.
    Ξεχνάς ότι ο δήθεν σημερινός Εθνοσωτήρας είναι ο ίδιος που ήταν πρωτοκλασάτος Υπουργός σε κυβερνήσεις που κυριολεκτικά διέλυσαν την χώρα; Εγώ προσωπικά δεν ξεχνώ ούτε τις μαλακίες και την απραξία του Καραμανλή και φυσικά δεν ξεχνώ με τίποτα την υπογραφή του Σαμαρά για την διάλυση των Βαλκανίων και τον βομβαρδισμό της Σερβίας, αλλά ούτε και το γεγονός ότι άφησε τους κακοποιούς αλβανούς να κατακλίσουν και να αιματοκυλήσουν την χώρα.
    Δεν ξεχνώ τον Μητσοτάκη, την δρακουλίνα Ντορούλα και τους άλλους. Δεν ξεχνώ την Μαρία Δαμανάκη την μουσίτσα και το λαμογιοδικηγόρο δήθεν δημοκράτη και υπερασπιστή του δίκιου των απλών ανθρώπων, Κωνσταντόπουλο! Δεν ξεχνώ φυικά και τον ανεκδιήγητο Αλαβάνο και το χαμίνι της πολιτικής τον μαύροτζαφέρη Δεν ξεχνώ όμως και τον αρχιαπατεώνα και αρχιψεύτη Αντρίκο Παπανδρέου, τον πρώτο διδάξαντα!
    Μνήμη αγαπητέ και αγαπητοί! Μνήμη γιατί όλοι αυτοί χορεύουν στις πλάτες μας που τώρα πια έχουν και καμπούρα εξαιτίας τους!
    Μνήμη γιατί οι βουλές από το 1975 και μετά πρέπει να εκτελεστούν αργά και βασανιστικά και τα όργανά τους να πουληθούν σε δημοπρασίες. Οι κλεμμένες περιουσίες τους θα πρέπει να κρατικοποιηθούν και οι συγγενείς τους μέχρι τρίτου βαθμού να δέρνονται σκληρά δις εβδομαδιαίως!
    Ξυπνάτε άνθρωποι γιατί θα μας καταντήσουν ζώα! Μέχρι τώρα είμασταν πιόνια. Ως πότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φίλε ΠΑΣΟΚΕmon (κανονικός άνθρωπος δεν μπορεί να είσαι, σε καρτούν φέρνεις με ΙQ πετσαλνικο-πίκατσου), οι πολιτικοί ΟΛΟΙ είναι για εκτέλεση. ΠΑΣΟΚΟΙ, ΝΔιτες, ΚΚΕδες κ.λπ.
    Η εντελώς ανεδαφική πρότασή σου για μομφές και εκλογές ισοδυναμεί ουσιαστικά με το να αλλάξουμε τους τωρινούς προδότες - κλέφτες με τους προηγούμενους. Το ίδιο με ότι έγινε πιο πριν και πιο πριν μέχρι 30 χρόνια πίσω. Όταν όλοι μας ως πολίτες καταλάβουμε το αυτονόητο και σταματήσουμε να έχουμε επιλεκτική μνήμη σε ότι αφορά το δικό μας κομματικό ληστρικό clubακι, τότε και μόνο τότε θα μπορούμε ΙΣΩΣ να ελπίζουμε σε ανάκαμψη της χώρας, ψυχικά και οικονομικά, και ως εκ τούτου και του κάθε πολίτου.
    Ξεχνάς ότι ο δήθεν σημερινός Εθνοσωτήρας είναι ο ίδιος που ήταν πρωτοκλασάτος Υπουργός σε κυβερνήσεις που κυριολεκτικά διέλυσαν την χώρα; Εγώ προσωπικά δεν ξεχνώ ούτε τις μαλακίες και την απραξία του Καραμανλή και φυσικά δεν ξεχνώ με τίποτα την υπογραφή του Σαμαρά για την διάλυση των Βαλκανίων και τον βομβαρδισμό της Σερβίας, αλλά ούτε και το γεγονός ότι άφησε τους κακοποιούς αλβανούς να κατακλίσουν και να αιματοκυλήσουν την χώρα.
    Δεν ξεχνώ τον Μητσοτάκη, την δρακουλίνα Ντορούλα και τους άλλους. Δεν ξεχνώ την Μαρία Δαμανάκη την μουσίτσα και το λαμογιοδικηγόρο δήθεν δημοκράτη και υπερασπιστή του δίκιου των απλών ανθρώπων, Κωνσταντόπουλο! Δεν ξεχνώ φυικά και τον ανεκδιήγητο Αλαβάνο και το χαμίνι της πολιτικής τον μαύροτζαφέρη Δεν ξεχνώ όμως και τον αρχιαπατεώνα και αρχιψεύτη Αντρίκο Παπανδρέου, τον πρώτο διδάξαντα!
    Μνήμη αγαπητέ και αγαπητοί! Μνήμη γιατί όλοι αυτοί χορεύουν στις πλάτες μας που τώρα πια έχουν και καμπούρα εξαιτίας τους!
    Μνήμη γιατί οι βουλές από το 1975 και μετά πρέπει να εκτελεστούν αργά και βασανιστικά και τα όργανά τους να πουληθούν σε δημοπρασίες. Οι κλεμμένες περιουσίες τους θα πρέπει να κρατικοποιηθούν και οι συγγενείς τους μέχρι τρίτου βαθμού να δέρνονται σκληρά δις εβδομαδιαίως!
    Ξυπνάτε άνθρωποι γιατί θα μας καταντήσουν ζώα! Μέχρι τώρα είμασταν πιόνια. Ως πότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το κείμενο ήταν σαφέστατο και το μύνημα ξεκάθαρο. Όσο συνεχιζουν όμως να υπάρχουν πολίτες σαν τον 12;20...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φίλε ΠΑΣΟΚΕmon (κανονικός άνθρωπος δεν μπορεί να είσαι, σε καρτούν φέρνεις με ΙQ πετσαλνικο-πίκατσου), οι πολιτικοί ΟΛΟΙ είναι για εκτέλεση. ΠΑΣΟΚΟΙ, ΝΔιτες, ΚΚΕδες κ.λπ.
    Η εντελώς ανεδαφική πρότασή σου για μομφές και εκλογές ισοδυναμεί ουσιαστικά με το να αλλάξουμε τους τωρινούς προδότες - κλέφτες με τους προηγούμενους. Το ίδιο με ότι έγινε πιο πριν και πιο πριν μέχρι 30 χρόνια πίσω. Όταν όλοι μας ως πολίτες καταλάβουμε το αυτονόητο και σταματήσουμε να έχουμε επιλεκτική μνήμη σε ότι αφορά το δικό μας κομματικό ληστρικό clubακι, τότε και μόνο τότε θα μπορούμε ΙΣΩΣ να ελπίζουμε σε ανάκαμψη της χώρας, ψυχικά και οικονομικά, και ως εκ τούτου και του κάθε πολίτου.
    Ξεχνάς ότι ο δήθεν σημερινός Εθνοσωτήρας είναι ο ίδιος που ήταν πρωτοκλασάτος Υπουργός σε κυβερνήσεις που κυριολεκτικά διέλυσαν την χώρα; Εγώ προσωπικά δεν ξεχνώ ούτε τις μαλακίες και την απραξία του Καραμανλή και φυσικά δεν ξεχνώ με τίποτα την υπογραφή του Σαμαρά για την διάλυση των Βαλκανίων και τον βομβαρδισμό της Σερβίας, αλλά ούτε και το γεγονός ότι άφησε τους κακοποιούς αλβανούς να κατακλίσουν και να αιματοκυλήσουν την χώρα.
    Δεν ξεχνώ τον Μητσοτάκη, την δρακουλίνα Ντορούλα και τους άλλους. Δεν ξεχνώ την Μαρία Δαμανάκη την μουσίτσα και το λαμογιοδικηγόρο δήθεν δημοκράτη και υπερασπιστή του δίκιου των απλών ανθρώπων, Κωνσταντόπουλο! Δεν ξεχνώ φυικά και τον ανεκδιήγητο Αλαβάνο και το χαμίνι της πολιτικής τον μαύροτζαφέρη Δεν ξεχνώ όμως και τον αρχιαπατεώνα και αρχιψεύτη Αντρίκο Παπανδρέου, τον πρώτο διδάξαντα!
    Μνήμη αγαπητέ και αγαπητοί! Μνήμη γιατί όλοι αυτοί χορεύουν στις πλάτες μας που τώρα πια έχουν και καμπούρα εξαιτίας τους!
    Μνήμη γιατί οι βουλές από το 1975 και μετά πρέπει να εκτελεστούν αργά και βασανιστικά και τα όργανά τους να πουληθούν σε δημοπρασίες. Οι κλεμμένες περιουσίες τους θα πρέπει να κρατικοποιηθούν και οι συγγενείς τους μέχρι τρίτου βαθμού να δέρνονται σκληρά δις εβδομαδιαίως!
    Ξυπνάτε άνθρωποι γιατί θα μας καταντήσουν ζώα! Μέχρι τώρα είμασταν πιόνια. Ως πότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φίλε ΠΑΣΟΚΕmon (κανονικός άνθρωπος δεν μπορεί να είσαι, σε καρτούν φέρνεις με ΙQ πετσαλνικο-πίκατσου), οι πολιτικοί ΟΛΟΙ είναι για εκτέλεση. ΠΑΣΟΚΟΙ, ΝΔιτες, ΚΚΕδες κ.λπ.
    Η εντελώς ανεδαφική πρότασή σου για μομφές και εκλογές ισοδυναμεί ουσιαστικά με το να αλλάξουμε τους τωρινούς προδότες - κλέφτες με τους προηγούμενους. Το ίδιο με ότι έγινε πιο πριν και πιο πριν μέχρι 30 χρόνια πίσω. Όταν όλοι μας ως πολίτες καταλάβουμε το αυτονόητο και σταματήσουμε να έχουμε επιλεκτική μνήμη σε ότι αφορά το δικό μας κομματικό ληστρικό clubακι, τότε και μόνο τότε θα μπορούμε ΙΣΩΣ να ελπίζουμε σε ανάκαμψη της χώρας, ψυχικά και οικονομικά, και ως εκ τούτου και του κάθε πολίτου.
    Ξεχνάς ότι ο δήθεν σημερινός Εθνοσωτήρας είναι ο ίδιος που ήταν πρωτοκλασάτος Υπουργός σε κυβερνήσεις που κυριολεκτικά διέλυσαν την χώρα; Εγώ προσωπικά δεν ξεχνώ ούτε τις μαλακίες και την απραξία του Καραμανλή και φυσικά δεν ξεχνώ με τίποτα την υπογραφή του Σαμαρά για την διάλυση των Βαλκανίων και τον βομβαρδισμό της Σερβίας, αλλά ούτε και το γεγονός ότι άφησε τους κακοποιούς αλβανούς να κατακλίσουν και να αιματοκυλήσουν την χώρα.
    Δεν ξεχνώ τον Μητσοτάκη, την δρακουλίνα Ντορούλα και τους άλλους. Δεν ξεχνώ την Μαρία Δαμανάκη την μουσίτσα και το λαμογιοδικηγόρο δήθεν δημοκράτη και υπερασπιστή του δίκιου των απλών ανθρώπων, Κωνσταντόπουλο! Δεν ξεχνώ φυικά και τον ανεκδιήγητο Αλαβάνο και το χαμίνι της πολιτικής τον μαύροτζαφέρη Δεν ξεχνώ όμως και τον αρχιαπατεώνα και αρχιψεύτη Αντρίκο Παπανδρέου, τον πρώτο διδάξαντα!
    Μνήμη αγαπητέ και αγαπητοί! Μνήμη γιατί όλοι αυτοί χορεύουν στις πλάτες μας που τώρα πια έχουν και καμπούρα εξαιτίας τους!
    Μνήμη γιατί οι βουλές από το 1975 και μετά πρέπει να εκτελεστούν αργά και βασανιστικά και τα όργανά τους να πουληθούν σε δημοπρασίες. Οι κλεμμένες περιουσίες τους θα πρέπει να κρατικοποιηθούν και οι συγγενείς τους μέχρι τρίτου βαθμού να δέρνονται σκληρά δις εβδομαδιαίως!
    Ξυπνάτε άνθρωποι γιατί θα μας καταντήσουν ζώα! Μέχρι τώρα είμασταν πιόνια. Ως πότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φίλε ΠΑΣΟΚΕmon (κανονικός άνθρωπος δεν μπορεί να είσαι, σε καρτούν φέρνεις με ΙQ πετσαλνικο-πίκατσου), οι πολιτικοί ΟΛΟΙ είναι για εκτέλεση. ΠΑΣΟΚΟΙ, ΝΔιτες, ΚΚΕδες κ.λπ.
    Η εντελώς ανεδαφική πρότασή σου για μομφές και εκλογές ισοδυναμεί ουσιαστικά με το να αλλάξουμε τους τωρινούς προδότες - κλέφτες με τους προηγούμενους. Το ίδιο με ότι έγινε πιο πριν και πιο πριν μέχρι 30 χρόνια πίσω. Όταν όλοι μας ως πολίτες καταλάβουμε το αυτονόητο και σταματήσουμε να έχουμε επιλεκτική μνήμη σε ότι αφορά το δικό μας κομματικό ληστρικό clubακι, τότε και μόνο τότε θα μπορούμε ΙΣΩΣ να ελπίζουμε σε ανάκαμψη της χώρας, ψυχικά και οικονομικά, και ως εκ τούτου και του κάθε πολίτου.
    Ξεχνάς ότι ο δήθεν σημερινός Εθνοσωτήρας είναι ο ίδιος που ήταν πρωτοκλασάτος Υπουργός σε κυβερνήσεις που κυριολεκτικά διέλυσαν την χώρα; Εγώ προσωπικά δεν ξεχνώ ούτε τις μαλακίες και την απραξία του Καραμανλή και φυσικά δεν ξεχνώ με τίποτα την υπογραφή του Σαμαρά για την διάλυση των Βαλκανίων και τον βομβαρδισμό της Σερβίας, αλλά ούτε και το γεγονός ότι άφησε τους κακοποιούς αλβανούς να κατακλίσουν και να αιματοκυλήσουν την χώρα.
    Δεν ξεχνώ τον Μητσοτάκη, την δρακουλίνα Ντορούλα και τους άλλους. Δεν ξεχνώ την Μαρία Δαμανάκη την μουσίτσα και το λαμογιοδικηγόρο δήθεν δημοκράτη και υπερασπιστή του δίκιου των απλών ανθρώπων, Κωνσταντόπουλο! Δεν ξεχνώ φυικά και τον ανεκδιήγητο Αλαβάνο και το χαμίνι της πολιτικής τον μαύροτζαφέρη Δεν ξεχνώ όμως και τον αρχιαπατεώνα και αρχιψεύτη Αντρίκο Παπανδρέου, τον πρώτο διδάξαντα!
    Μνήμη αγαπητέ και αγαπητοί! Μνήμη γιατί όλοι αυτοί χορεύουν στις πλάτες μας που τώρα πια έχουν και καμπούρα εξαιτίας τους!
    Μνήμη γιατί οι βουλές από το 1975 και μετά πρέπει να εκτελεστούν αργά και βασανιστικά και τα όργανά τους να πουληθούν σε δημοπρασίες. Οι κλεμμένες περιουσίες τους θα πρέπει να κρατικοποιηθούν και οι συγγενείς τους μέχρι τρίτου βαθμού να δέρνονται σκληρά δις εβδομαδιαίως!
    Ξυπνάτε άνθρωποι γιατί θα μας καταντήσουν ζώα! Μέχρι τώρα είμασταν πιόνια. Ως πότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΤΟ ΠανελλήνιοΣΟΚ δεν βάζει μυαλό με τίποτα! Αυτοί χθες παρέλαβαν χάος που πριν δεν προυπήρχε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το κείμενο ήταν σαφέστατο και το μύνημα ξεκάθαρο. Όσο συνεχιζουν όμως να υπάρχουν πολίτες σαν τον 12;20...

    18 Νοε 2010 4:07:00 μ.μ.


    ΤΙ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ, ΤΟ "ΠΟΥΤΑΝΙΤΣΑ", ΤΟ "ΕΒΡΑΙΟΣ" ... ?!?!?!

    Η ΜΗΠΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ 1.800.000 ΕΙΝΑΙ "ΓΙΔΙΑ" ????

    ΤΙ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ ????

    ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ "ΚΑΘΩΣ ΠΡΕΠΕΙ" !!!!!!

    ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΘΑΡΡΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕΣ ..... ΜΕΓΑ ΓΕΛΟΙΕ ΚΡΙΤΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ .....
    ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση