GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη Βουλή οι βανδαλισμοί στο Νεκροταφείο της Ίμβρου...

Με Ερώτηση του Μάξιμου Χαρακόπουλου Ως πράξεις που αποπνέουν σκοταδισμό και μισαλλοδοξία χαρακτηρίζει τους βανδαλισμούς 78 τάφων στο ελλη...

Με Ερώτηση του Μάξιμου Χαρακόπουλου

Ως πράξεις που αποπνέουν σκοταδισμό και μισαλλοδοξία χαρακτηρίζει τους βανδαλισμούς 78 τάφων στο ελληνορθόδοξο νεκροταφείο της Παναγιάς στο νησί της Ίμβρου, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Με ερώτησή του προς τον υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δρούτσα ζητεί να πληροφορηθεί η εθνική αντιπροσωπεία την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης στην αήθη πρόκληση, καθώς επίσης και τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί για τη στήριξη της εναπομείνασας ομογένειας στα δύο νησιά του Αιγαίου, την Ίμβρο και την Τένεδο, που με τη συνθήκη της Λωζάνης παραχωρήθηκαν στην Τουρκία.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Χαρακόπουλου έχει ως εξής:
«Τα αποτρόπαια γεγονότα με τους βανδαλισμούς του ελληνορθόδοξου νεκροταφείου της Παναγιάς της Ίμβρου στις 29 Οκτωβρίου, ανήμερα της επετείου της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας, προκαλούν κάθε ελεύθερο άνθρωπο και...
 οφείλουν να θέσουν σε συναγερμό τις ελληνικές αρχές. Οι συνεχιζόμενες και συστηματικές ενέργειες που στρέφονται κατά της παρουσίας της άλλοτε ευημερούσας ελληνικής κοινότητας στα νησιά της Ίμβρου και Τενέδου, με καταστρατήγηση της συνθήκης της Λωζάνης, δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό.
Η Ίμβρος, όπως και η Τένεδος, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, θα απολάμβαναν καθεστώς αυτονομίας. Αντ' αυτού, υπήρξαν θύματα σχεδίου εθνοκάθαρσης των Ελλήνων, που αποτελούσαν τη συντριπτική πλειοψηφία του τοπικού πληθυσμού. Αποκορύφωμα του σχεδίου αυτού ήταν η εγκατάσταση «ανοικτής αγροτικής φυλακής» με βαρυποινίτες στο νησί, που τρομοκράτησαν και οδήγησαν σε φυγή τον ελληνικό πληθυσμό.
Σε μια περίοδο που η Τουρκία επιδιώκει να καταστεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διεθνείς οργανισμοί, όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης, καταγράφουν σε εκθέσεις τους την κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων κατοίκων του νησιού, δυστυχώς επαναλαμβάνονται γεγονότα και πρακτικές του παρελθόντος που αποπνέουν σκοταδισμό και μισαλλοδοξία».
Κατόπιν τούτων ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:
Σε τί ενέργειες έχει προβεί το Υπουργείο Εξωτερικών προς την τουρκική κυβέρνηση και τί προτίθεται να πράξει για τη στήριξη της πολύπαθης ομογένειας στις νήσους Ίμβρο και Τένεδο;

4 σχόλια

  1. Τι ρωτάει την κυβέρνηση, για το τι προτίθεται να πράξει, ο γελοίος ο Χαροκόπος.
    Γιατί δεν ρωτάει τη φίλη του την Μπακογιάννη και την Ελσα Παπαδημητρίου που, η δεύτερη με εντολή της πρώτης, τα έκαναν πλακάκια με τους Τούρκους, και πέρασε από την Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ένα γελοίο Ψήφισμα, για τους εναπομείναντες Ιμβρίους και Τενεδίους, μέσα στο οποίο, όμως, αναγνωρίσθηκε, για πρώτη φορά, ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Κώ και τη Ρόδο.
    Δεν ήξερε ο χάλιας ο Μάξιμος, δεν ρώταγε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΚΕΙ ΜΟΥΤΖΑΧΕΜΤΙΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΧΑΙΡΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. βρε ουστ! μπαζο ,αναξιοπιστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. OΥΡΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥΣΟΥ.ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΥΑΡΟ ΕΒΛΕΠΕ ΤΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΥΝΟΥΣΕ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑ ΤΟΥ.ΕΑΝ ΣΕΒΟΣΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΗΣΑΝ ΘΑ ΕΔΙΝΕΣ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΟΥ ΜΙΑ ΚΑΙ ΗΣΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΥΠΠΟ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΛΩΘΟΥΝ .ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΕΔΕΙΞΕΣ ΤΟΥΣ ΓΛΟΥΤΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕΣ.ΑΣ ΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΕΣ ΤΟ ΔΕΞΙ ΣΟΥ ΧΕΡΙ ΤΟΝ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟ Η ΤΟΝ ΓΛΑΡΟΚΕΦΑΛΟ ΤΑΤΟΥΛΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΕΣ ΥΠΑΡΧΗΓΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση